-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως έτσι και αλλιώς το γκάζι απενεργοποιεί το cruise controlΟχι φιλε μου. Το γκαζι δεν το απενεργοποιει και ο λογος ειναι οτι μπορει καποια στιγμη να χρειαστεις γκαζι για προσπεραση.
Μονο με το φρενο απενεργοποιειται!
Τουλαχιστον ετσι ισχυει σε οτι γερμανικο αυτοκινητο το δοκιμασα ( mercedes, bmw, opel) -
Οπότε αν το έχεις στα 110Kmh και πατήσεις γκάζι να προσπεράσεις, όταν αφήσεις το γκάζι θα επιστρέψει και θα παραμείνει στα 110Kmh;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οπότε αν το έχεις στα 110Kmh και πατήσεις γκάζι να προσπεράσεις, όταν αφήσεις το γκάζι θα επιστρέψει και θα παραμείνει στα 110Kmh;Ναι,
οπως ειπε και ενα παλικαρι παραπανω, θα πεφτει η ταχυτητα σταδιακα μεχρι το σημειο που εχεις ορισει εσυ.
Αν ειχες ρυθμιση το cruise control στα 110 και πατησεις γκαζι μεχρι τα 130, οταν αφησεις το γκαζι, η ταχυτητα θα πεσει και θα ξανακλειδωσει στα 110. -
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Ναι,οπως ειπε και ενα παλικαρι παραπανω, θα πεφτει η ταχυτητα σταδιακα μεχρι το σημειο που εχεις ορισει εσυ.
Αν ειχες ρυθμιση το cruise control στα 110 και πατησεις γκαζι μεχρι τα 130, οταν αφησεις το γκαζι, η ταχυτητα θα πεσει και θα ξανακλειδωσει στα 110.Πολύ σωστά!
-
ε ρε μπέρδεμα
Και τι κουμπάκι pause για το cruise control που έχει στο τιμόνι τι δουλειά κάνει?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι,
οπως ειπε και ενα παλικαρι παραπανω, θα πεφτει η ταχυτητα σταδιακα μεχρι το σημειο που εχεις ορισει εσυ.
Αν ειχες ρυθμιση το cruise control στα 110 και πατησεις γκαζι μεχρι τα 130, οταν αφησεις το γκαζι, η ταχυτητα θα πεσει και θα ξανακλειδωσει στα 110.Πολύ σωστά!
όταν πατήσεις ένα απο τα τρία πετάλια το cc βγαίνει εκτός και ΔΕΝ επανέρχεται στην πρότερη ταχύτητα αν δεν πατήσεις το πλήκτρο της προεπιλογής!
έτσι δουλεύει τουλάχιστον στο δικό μου..... -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
ε ρε μπέρδεμαΚαι τι κουμπάκι pause για το cruise control που έχει στο τιμόνι τι δουλειά κάνει?
το βγάζει για όση ώρα επιθυμείς εκτός και οδηγείς σαν να μην το έχεις ενεργοποιήσει.......με την προεπιλογή επανέρχεται στα χλμ που είχες πριν το βάλεις σε θέση pause.....αυτά!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μακάρι να μπορέσω να το βγάλω στο δρόμο. Θέλω να δω πώς στρίβει, γενικά πως κυλλάει.
Ωραίο αμαξάκι γενικά. Πολύ καλή κατασκευή. Ποιος είναι άραγε ο ανταγωνισμός? Δεν έχω ξανα οδηγήσει κάτι τέτοιο ποτέ και δεν μπορώ να πω αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι.
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι είναι καλό, δεν έχω ακούσει γενικά άσχημα λόγια. Εγώ εχω μια αντίθεση προς το εσωτερικό design της Citroen αλλα εξωτερικα μου αρέσει.
Αντε περιμένουμε να το 'πατησεις'!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ναι,
όταν πατήσεις ένα απο τα τρία πετάλια το cc βγαίνει εκτός και ΔΕΝ επανέρχεται στην πρότερη ταχύτητα αν δεν πατήσεις το πλήκτρο της προεπιλογής!
έτσι δουλεύει τουλάχιστον στο δικό μου.....Πολύ περίεργο. Στο δικό μου δεν είναι έτσι, ούτε σε οποιοδήποτε από όσα έχω οδηγήσει. Το γκάζι απλά επιταχύνει το αυτοκίνητο και όταν το αφήσεις επανέρχεται στην προκαθορισμένη ταχύτητα.
-
Έτσι είναι και στα yaris ,μόνο με φρένο ή συμπλέκτη αποσυνδέεται τελείως ,όταν πατάς γκάζι για να προσπεράσεις πχ δεν βγαίνει εκτός , όταν αφήσεις το γκάζι τότε σε φέρνει απαλά στα χλμ που ήσουν προηγουμένως.
Νομίζω ότι έχει μια λογική να δουλεύει έτσι. -
απεναντίας όταν επιταγχύνω απο το joystick παραμένουν τα χλμ ........
-
4 μέρες στην Κύπρο με ολοκαίνουριο VW Tiguan, 2.0 TDI 4 motion με το 7ταχυτο DSG.
Για εμένα, ξεκάθαρα πια τα SUV σαν και αυτό είναι αποτέλεσμα μάρκετινγκ και μόνο.
Ενώ είναι αρκετά καλοφτιαγμένο (εξαιρετική ηχομόνωση, το μοτέρ δεν ακουγόταν ΑΝ και επάνω από τα 120 ακούγονται οι καθρέπτες) και ευρύχωρο, σίγουρα ΔΕΝ κάνει για εκτός δρόμου (σε έκταση η ανάρτηση χτυπάει και σε έντονες λακούβες, επίσης), ενώ και εντός δρόμου, μονίμως είχα την αίσθηση ότι πήγαινα +20 χλμ από ότι πήγαινα, με ενοχλούσε που ο δυνατός πλάγιος άνεμος με πήγαινε όπου να'ναι ενώ το κιβώτιο ναι μεν ενδιαφέρον (με τους γνωστούς περιορισμούς) αλλά σαφώς και προτιμώ το χειροκίνητο. Επίσης μου έκανε εντύπωση το πόσο έντονα έχανε ταχύτητα όταν απλά άφηνα γκάζι από υψηλές ταχύτητες, όπως και επίσης ότι επάνω από πχ 160 χαω (πχ είπα) έμοιαζε πολύ αργό (φαντάζομαι η αεροδυναμική τούβλου φταίει).
Η κατανάλωση του, 1λίτρο στα 100χλμ μεγαλύτερη από το Λεόν μου (2.0 TDI FR) και ειλικρινά ΔΕΝ Καταλαβαίνω την ουσία της κατοχής ενός τέτοιου αμαξιού, που επιπλέον κουβαλά άχρηστη τετρακίνηση για το 95% των οδηγών του (σίγουρα σε δύσκολες καταστάσεις θα βοηθήσει). -
+1,ποια ήταν η κατανάλωση του ;
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
+1,ποια ήταν η κατανάλωση του ;Μέσα στη Λεμεσό με κλιματισμό, το κιβώτιο στο D (με αργή απόκριση στο γκάζι, ενώ και στο S πάλι αργή ήταν...) είχε 9-10 λίτρα/100 ενώ στο Σέατ σε ανάλογη κίνηση σε Γέρακα-Μελίσσια έχω 8-9. Χωρίς πλάκα, σε εκκινήσεις από φανάρι έπρεπε να πατήσω το γκάζι νωρίτερα για να ξεκινήσει ... στην ώρα του...Στην εθνική δεν έδινα σημασία γιατί φύσαγε πολύ και πάλευα να το κρατήσω στη γραμμή του, ενώ είχε πλάκα (για εμένα) όχι για τη σύζυγο, το ότι μονίμως είχα την αίσθηση ότι επιτεθόμουν στις στροφές (λόγω της θέσης οδήγησης και του ύψους)...
-
' Audi driving experience 2015 ' χτες και σήμερα στη Ρόδο.
Ευκαιρία να κλέψω λίγο από τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο για οδήγηση.
Ο χρόνος περιορισμένος οπότε οδήγησα δυο αυτοκίνητα μόνο.
Για αρχή το διαθέσιμο ΤΤ coupe με εξωτερικό και εσωτερικό S-line σε λευκό.
Μπαίνουμε μέσα και αυτό ήταν η πρώτη θετική εντύπωση! Παρά το ύψος μου και τα περιττά κιλά δεν δυσκολεύτηκα να μπω στο ΤΤ. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πολύ όμορφο στιβαρό και ποιοτικό. Εντύπωση προκαλεί ο πίνακας οργάνων με το πλήρως ψηφιακό διάκοσμο και όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου διαθέσιμα μπροστά στον οδηγό!
Βάζω μπροστά τον κινητήρα και εκεί διαπιστώνω ότι κάτι δεν πάει καλά! Ο πωλητής εκείνη την στιγμή μου λέει: δίλιτρο Tdi... Ομολογώ ότι δεν περίμενα να οδηγήσω diesel TT ....
Ο κινητήρας του ΤΤ έχει ελάχιστο κροτάλισμα και η ηχομόνωση της καμπίνας δεν επιτρέπει τον ήχο του κινητήρα να εισχωρήσει μέσα. Λόγω της κίνησης η οδήγηση κινείτε σε ήρεμους ρυθμούς αλλά διαπίστωσα ότι παρά τον σπορ χαρακτήρα και τις 18αρες ζάντες το ΤΤ είναι άνετο! Τόσο άνετο που θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση ενός ευτυχή ιδιοκτήτη.
Στην επιστροφή βρήκα άδειο δρόμο και ξεκινώντας με 1η μέχρι και 4η μείναμε κολλημένοι στα καθίσματα.
Το μοτέρ έχει απίστευτη ροπή 38 κιλών και τρομερή δύναμη!
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να οδηγήσω σε κομμάτι με στροφές για να δω την συμπεριφορά του πλαισίου αλλά θεωρώ ότι θα κάνει θαύματα και εκεί το ΤΤ.Το εξωτερικό του αυτοκινήτου δείχνει πολύ επιθετικό και πράγματι το πακέτο S-line το μεταμορφώνει!
Ήταν πράγματι μια ευχάριστη εμπειρία η επαφή μου με το νέο ΤΤ και οι εντυπώσεις μου πολύ θετικές!
Μένει τώρα να οδηγήσω μια βενζινοκίνητη έκδοση!!
Σε λίγο η συνέχεια για το δεύτερο αυτοκίνητο... -
Audi A5 2.0 tdi 4πορτο....1600 κιλα αρκετα βαρυ....τρενο το αμαξι,ηχομονωση αριστη,ρεπριζ που σε κολανε στο καθισμα,χανεσαι
στα ηλεκτρονικα και θελει πολυ ωρα να ''παιξεις'' για να τα μαθεις. -
Διαφορα οδηγαω κατα καιρους αλλα αυτο πραγματικα μου εκανε πολυ κακη εντυπωση..
2λιτρο αυτοματο jeep compass.. Μιλαμε για πολλα πεταμενα λεφτα... -
nonos » 10 Σεπ 2015 10:16
2λιτρο αυτοματο jeep compass.. Μιλαμε για πολλα πεταμενα λεφτα...Δηλαδη ; πες καμια κουβεντα παραπανω...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
2λιτρο αυτοματο jeep compass.. Μιλαμε για πολλα πεταμενα λεφτα...και να φανταστείς ότι είναι 2.4...
-
Οχι 2.0 auto ηταν και σορρυ για την παρανοηση γιατι μιλαω για το πρωτης γενιας!
Απαραδεκτα αργο αυτοματο,στο kickdown ηταν μαλιστα ψοφιο το αμαξι σα να μην εδινε,ΕΛΕΕΙΝΗ ποιοτητα καμπινας μ εξαιρεση τα δερματα - μιλαμε για προκλητικη σχεδον ποιοτητα σε ταμπλω-κονσολα-doorcards ιδιως αν σκεφτουμε ποσο κοστιζε και μετριοτατη οδικη συμπεριφορα..σχεδον μ εκνευρισε σαν αμαξι..
Γενικα ειναι μερικα αμαξια που θελω να φυγω απο τη θεση του οδηγου οσο πιο γρηγορα γινεται.. αλλο τρανο παραδειγνα το ignis 1.3 δευτερης γενιας, να με πληρωνες δε το οδηγαγα.
Οδήγησα....