4 μέρες στην Κύπρο με ολοκαίνουριο VW Tiguan, 2.0 TDI 4 motion με το 7ταχυτο DSG.
Για εμένα, ξεκάθαρα πια τα SUV σαν και αυτό είναι αποτέλεσμα μάρκετινγκ και μόνο.
Ενώ είναι αρκετά καλοφτιαγμένο (εξαιρετική ηχομόνωση, το μοτέρ δεν ακουγόταν ΑΝ και επάνω από τα 120 ακούγονται οι καθρέπτες) και ευρύχωρο, σίγουρα ΔΕΝ κάνει για εκτός δρόμου (σε έκταση η ανάρτηση χτυπάει και σε έντονες λακούβες, επίσης), ενώ και εντός δρόμου, μονίμως είχα την αίσθηση ότι πήγαινα +20 χλμ από ότι πήγαινα, με ενοχλούσε που ο δυνατός πλάγιος άνεμος με πήγαινε όπου να'ναι ενώ το κιβώτιο ναι μεν ενδιαφέρον (με τους γνωστούς περιορισμούς) αλλά σαφώς και προτιμώ το χειροκίνητο. Επίσης μου έκανε εντύπωση το πόσο έντονα έχανε ταχύτητα όταν απλά άφηνα γκάζι από υψηλές ταχύτητες, όπως και επίσης ότι επάνω από πχ 160 χαω (πχ είπα) έμοιαζε πολύ αργό (φαντάζομαι η αεροδυναμική τούβλου φταίει).
Η κατανάλωση του, 1λίτρο στα 100χλμ μεγαλύτερη από το Λεόν μου (2.0 TDI FR) και ειλικρινά ΔΕΝ Καταλαβαίνω την ουσία της κατοχής ενός τέτοιου αμαξιού, που επιπλέον κουβαλά άχρηστη τετρακίνηση για το 95% των οδηγών του (σίγουρα σε δύσκολες καταστάσεις θα βοηθήσει).