-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το καινούργιο C1 δεν έχει καμία σχέση με το παλιό. Διαφορετικά αυτοκίνητα!!!!
axel21 δεν έχεις διαβάσει κάτι? Ε μόλις τώρα διάβασες!!!
Καλά θυμόμουν ότι δεν έχω διαβάσει πουθενά για πολύ καλύτερους χώρους στο νέο C1. Το πάτωμα είναι το ίδιο με το παλιό.
Το πάτωμα παραμένει το ίδιο που σημαίνει μεταξόνιο στα 2,34 μέτρα, χώροι σχεδόν ταυτόσημοι αλλά βελτιωμένοι σε ό,τι αφορά το χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών αλλά πάντα ανεπαρκείς για τα γόνατα των πίσω, ειδικά αν έχουν μεγάλο σωματότυπο.
http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33051&subid=2&pubid=7410416
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το καινούργιο C1 δεν έχει καμία σχέση με το παλιό. Διαφορετικά αυτοκίνητα!!!!
axel21 δεν έχεις διαβάσει κάτι? Ε μόλις τώρα διάβασες!!!
Καλά θυμόμουν ότι δεν έχω διαβάσει πουθενά για πολύ καλύτερους χώρους στο νέο C1. Το πάτωμα είναι το ίδιο με το παλιό.
Το πάτωμα παραμένει το ίδιο που σημαίνει μεταξόνιο στα 2,34 μέτρα, χώροι σχεδόν ταυτόσημοι αλλά βελτιωμένοι σε ό,τι αφορά το χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών αλλά πάντα ανεπαρκείς για τα γόνατα των πίσω, ειδικά αν έχουν μεγάλο σωματότυπο.
http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33051&subid=2&pubid=7410416
Αν επιτρέπεται τι θες να πεις με αυτά που παραθέτεις? Μιλάμε για το C1 ή για τη Merc S350? Αν μιλάμε για το C1, ναι, έχεις δίκιο το προηγούμενο ήταν μικρό και το καινούργιο είναι μικρό. Έχει μεγαλώσει όμως, έστω και λίγο στις διαστάσεις του, κάτι που μεταφράζεται σε κάπου 40 λίτρα περισσότερη χωρητικότητα στο χώρο αποσκευών. Το παλιό δε, είχε και μικρό χώρο αποσκευών και άβολο, με δυσκολία έβαζες μια μικρή βαλίτσα. Στο καινούργιο έχεις ένα αξιοπρεπέστατο 'πορτ παγκάζ'. Στη θέση του οδηγού ένιωσα πολύ πιο άνετα και με περισσότερο 'αέρα'.
Όταν λέω έτη φωτός καλύτερο μην πάει το μυαλό σου ότι το C1 έγινε S350. Δεν εννοούσα αυτό σε καμία περίπτωση!!! Είπαμε, έχει και το ίδιο πάτωμα με το παλιό!!! -
Ή ένσταση μου αφορούσε το 'έτη φωτός', πόσο πιο ευρύχωρο να είναι ένα αμάξι με το ίδιο πάτωμα και ελάχιστα μεγαλύτερες διαστάσεις;
Αν και δεν πιστεύω ότι θα το αγόραζα στην συγκεκριμένη κατηγορία, πρέπει να ομολογήσω ότι το είδα στην Ε.Ο και μου φάνηκε πολύ ψαρωτικό με τα καινούργια του φώτα!
Είχα πωρωθεί όταν βγήκε το Twingo, αλλά όσο όμορφο και να είναι οι χώροι εξακολουθούν να είναι μικροί, ειδικά πίσω. Περίμενα με την διαφορετική διάταξη του κινητήρα να είναι πιο ευρύχωρο.
-
καμια φορα, μια πιο σύγχρονη υλοποίηση πανω σε ιδιες ουσιαστικά διαστάσεις, μπορεί να σου δείχνει ένα άλλο αμάξι και εν προκειμένω να σου φαίνεται πιο ευρύχωρο, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι.
-
MK3 Audi TT 2.0 TFSI 230 quattro s-tronic roadster (ουφ το εγραψα... )
Συντομη βολτα στα Βορεια προαστεια.
Εχει υπαρξει οδηγικη επαφη με τις δυο προηγουμενες γενιες (ΜΚ1 1.8/180 φιλου μου με προγραμμα στα 210ps, και ΜΚ2 2.0/200 quattro s-tronic σε παλαιοτερο test drive) οποτε λιγο πολυ, φανταζομουν οτι προκειται απλως
για μια φρεσκαρισμενη εκδοση, λιγο ελαφρυτερη οπως λεγεται επισημως, αλλα παραυτα με τα βασικα χαρακτηριστικα των προηγουμενων ΤΤ που γνωριζαμε. Σωστα? Οχι... Το γιατι θα το καταλαβετε σταδιακα, διαβαζοντας το σεντονι...Βλεποντας το απο κοντα, με την βασικη γραμμη σχεδιασης να παραμενει ιδια, σε μια προσπαθεια να 'χτιστει' μια iconic φιλοσοφια αλα 911, αρχικα ξενερωνεις(?) και προιδεαζεσαι για μια επιφανειακη εξελιξη του γνωστου ΤΤ, στην 3η εκδοχη του.
Οπερ με λιγο εντυπωσιασμο στα φωτα μπρος-πισω, την μεγαλη ψηφιακη οθονη στο ταμπλω -που περιλαμβανει και τις βασικες ενδειξεις με δυνατοτητα προσωπικης διαμορφωσης-, και καποιες φουτουριστικες λεπτομερειες στο εσωτερικο, οπως ενδειξεις θερμοκρασιας κλιματισμου στον περιστροφικο διακοπτη αεραγωγου, κοντολογοις δημιουργειται μια μινιμαλιστικη και φουτουριστικη ταυτοχρονα αισθηση με προσεγμενη ομως και την ποιοτητα-εργονομια.Οκ ειπα μεσα μου, ωραια εικονα, εντυπωσιακα τα ψιψιψινια, οπως TFT οθονη, γενικοτερη εικονα εσωτερικου κτλ, αλλα στην οδικη συμπεριφορα υπαρχει το ουσιαστικο ενδιαφερον, και ερωτηματικο παραλληλα για τυχον ουσιαστικες βελτιωσεις στο οδηγικο κομματι.
Το συγκεκριμενο ηταν ενα αρκετα φορτωμενο ΤΤ, σε αντιθεση με το επερχομενο και 'βασικο' προσθιοκινητο 1.8 / 180, που αναμενεται συντομα, και που πιστευω θα αποτελεσει την πλεον ενδιαφερουσα εκδοση στα λεφτα και διολου...βασικη ως προς τις δυνατοτητες.
Φορουσε S-line πακετο μεσα-εξω, με 19αρες ζαντες , ολα αυτα σε roadster...
Aς τα παρουμε ομως απο την αρχη...
Πολεμικη θεση οδηγησης, as usual με ολα τα ΤΤ. Εδω πλεον με ακομα καλυτερη αισθηση...άπλας και ανεσης για οδηγο-συνοδηγο και εξαιρετικη σχεδιαση-ποιοτητα-εργονομια.
Ο 2λιτρος tfsi που μπαινει και στο Golf GTI Performance, αποδιδει μπολικη δυναμη/ροπη λιγο πριν τις 2,000σαλ, μεχρι και τις 5,500σαλ περιπου με την ιδια ενταση, σαν ηλεκτρικος. Ακουγεται και ωραια, και την ευχαριστη ακουστικη ερχεται να συμπληρωσει το χαρακτηριστικο 'μπερδεμα' της αποληξης στις αλλαγες με το s-tronic.To πατημα του αυτοκινητου, και η αισθηση του τιμονιου μου εδωσαν την εντυπωση οτι εδω δεν προκειται απλως για μια νεοτερη εκδοχη του ΤΤ, αλλα για ενα ιδιαιτερα ακριβες στην συμπεριφορα του και αντιδρασεις, σπορ διθεσιο, του οποιου η εξελιξη του συγκριτικα με του MK2 φανταζει μεγαλυτερη και ουσιαστικοτερη σε σχεση με αυτη των MK1 vs Mk2. Και μαλιστα ολα αυτα με το roadster, οχι το Coupe (και ως προς προηγουμενες αναφορες) που σιγουρα θα ειναι ακομα πιο ακαμπτη-στιβαρη κατασκευη.
Μετα και απο καμποσες κακοτεχνιες που 'αγοραζα' κυριως επιτηδες, για να δω ποσο καλη-κακη αισθηση θα εχει ως Roadster, οφειλω να πω οτι πραγματικα εντυπωσιαστικα.
Τετοιο συνδυασμο σφιχτης αναρτησης, με 19αρηδες τροχους, περιμενα να δω καπου να ξεμπροστιαζει την ανοιχτη κατασκευη, αλλα συντομα διαψευστικα πανηγυρικα! Το αυτοκινητο οχι μονο δεν εκανε κιχ στα a-pillar / παρμπριζ γενικοτερα, αλλα εαν δεν ειχα δει οτι ειχε κουκουλα πριν μπω, θα ορκιζομουν οτι ειναι το coupe!Aνησυχο στριψιμο, στον βαθμο που ηθελα, δεν ηταν εφικτο με τον πωλητη διπλα, αλλα πηρα μια ιδεα με γεματη 3η σε καποια σημεια με μετριες στροφες, οπου εκτος απο την σιγουρια μεγαλου και πιο 'τετραγωνισμενου' πατηματος, (φαρδυτερα μετατροχια) εδειχνε και ιδιαιτερα ακριβες, και αμεσο στην οποιαδηποτε κινηση/αντιδραση
Την ευχαριστηση εκπληξη, την αφησα για το τελος, και αφορα το S-tronic...
Στην χειροκινητη λειτουργια πλεον, κραταει την επιλεγμενη σχεση μεχρι τον κοφτη και παραλληλα δεν ενεργοποιει τον διακοπτη του Kick-down...Δεν ξερω εαν αποτελει χαρακτηριστικο ολων των s-tronic στα νεα ΤΤ, ή σε συνδυασμο ενδεχομενως με την επιλογη του s-line πακετου, παντως ξερω οτι πλεον προκειται για μια υλοποιηση διπλοσυμπλεκτου, που δεν εχει τιποτε να ζηλεψει απο τα κορυφαια της αγορας, οπως πχ το PDK της Porsche.
Ηταν ετσι κι αλλιως ταχυτατο στις αλλαγες, πανω-κατω, χωρις καθολου 'κενα' / κλωτσιες και αποτομη συμπεριφορα στο μπρος-πισω. Πλεον εχει και πραγματικη χειροκινητη λειτουργια!
Εαν δεν ημουν κολημμενος με τα χειροκινητα, θα το επελεγα σιγουρα με s-tronic, και ειναι η πρωτη φορα που -ακομα και εγω- το συγκεκριμενο κιβωτιο το προτεινω ανεπιφυλακτα για το νεο ΤΤ...Στην Γερμανικη αγορα το 1.8/180 coupe θα ξεκιναει απο 32,100 ευρω. Εαν το φερουν με καποια καλη προσφορα , κοντα στα 33-34κ ευρω, πιστευω οτι θα αποτελεσει μια εξαιρετικη επιλογη στην σπορ κατηγορια.
-
Σε ευχαριστούμε για το αναλυτικό review Γρηγόρη! Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να το οδηγήσω στο διήμερο της Ρόδου.
-
Γερμανια 32 και Ελλαδα 33-34 ? Ισως σε 100 χρονια απο τωρα....Τελευταια φορα που κοιταξα οι διαφορες απο Γερμανικη αγορα σε Ελληνικη στην Καλυτερη των περιπτωσεων ειναι ενα ενα 5.000ε (συνηθως παμε στα 10.000ε) σε αυτοκινητα ανω των 30.000ε.
-
το προηγουμενο 1.8 παντως αν θυμαμαι καλα πρεπει να επιανε τα 38 χιλιαρικα.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
το προηγουμενο 1.8 παντως αν θυμαμαι καλα πρεπει να επιανε τα 38 χιλιαρικα.Λιγοτερο ηταν (αν θυμαμαι καλα 36 και κατι οταν εψαχνα να αγορασω Cabrio πριν καμια 8αρια χρονια) αλλα ηταν και πιο 'φτωχο'. Το 225 που μετρουσε ηταν αρκετα πιο ακριβο (δεν θυμαμαι το ποσο).
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Γερμανια 32 και Ελλαδα 33-34 ? Ισως σε 100 χρονια απο τωρα....Τελευταια φορα που κοιταξα οι διαφορες απο Γερμανικη αγορα σε Ελληνικη στην Καλυτερη των περιπτωσεων ειναι ενα ενα 5.000ε (συνηθως παμε στα 10.000ε) σε αυτοκινητα ανω των 30.000ε.Nεο Αudi A4 1.8 TFSI 170 attraction: απο 33,150 ευρω συμφωνα με την επισημη Γερμανικη ιστοσελιδα
Στην χωρα μας η ιδια εκδοση εχει αρχικη τιμη 34,850 ευρω, και με τις τρεχουσες προσφορες/εκπτωσεις 32,850 ευρω, συμφωνα με την επισημη Ελληνικη ιστοσελιδα της μαρκας...
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Σε ευχαριστούμε για το αναλυτικό review Γρηγόρη! Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να το οδηγήσω στο διήμερο της Ρόδου.Να σαι καλα. Οταν με το καλο, και εφοσον ειναι το ιδιο αυτοκινητο, τσεκαρε αν θελεις μηπως φοραει τις μαγνητοροικες -ενεργητικες- αναρτησεις...
Ξεχασα να ασχοληθω/ρωτησω τον πωλητη. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γερμανια 32 και Ελλαδα 33-34 ? Ισως σε 100 χρονια απο τωρα....Τελευταια φορα που κοιταξα οι διαφορες απο Γερμανικη αγορα σε Ελληνικη στην Καλυτερη των περιπτωσεων ειναι ενα ενα 5.000ε (συνηθως παμε στα 10.000ε) σε αυτοκινητα ανω των 30.000ε.
Nεο Αudi A4 1.8 TFSI 170 attraction: απο 33,150 ευρω συμφωνα με την επισημη Γερμανικη ιστοσελιδα
Στην χωρα μας η ιδια εκδοση εχει αρχικη τιμη 34,850 ευρω, και με τις τρεχουσες προσφορες/εκπτωσεις 32,850 ευρω, συμφωνα με την επισημη Ελληνικη ιστοσελιδα της μαρκας...
Audi TT Roadster - Γερμανια ΑΠΟ 37.900ε / Ελλαδα ΑΠΟ 46.100ε (44.100ε με αποσυρση) δλδ κουτσα στραβα 8000ε πανω χωρις αποσυρση....
Οταν λεω για αμαξια ανω των 30.000ε δεν εννοουσα τις 33.000ε.
-
Nεο Αudi A4 1.8 TFSI 170 attraction: απο 33,150 ευρω συμφωνα με την επισημη Γερμανικη ιστοσελιδα
Audi TT Roadster - Γερμανια ΑΠΟ 37.900ε / Ελλαδα ΑΠΟ 46.100ε (44.100ε με αποσυρση) δλδ κουτσα στραβα 8000ε πανω χωρις αποσυρση....
Απαντησα συμφωνα με την πρωτη τοποθετηση σου, και νομιζω ημουν σαφης...
-
Σε ευχαριστούμε για το αναλυτικό review Γρηγόρη! Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να το οδηγήσω στο διήμερο της Ρόδου.
Να σαι καλα. Οταν με το καλο, και εφοσον ειναι το ιδιο αυτοκινητο, τσεκαρε αν θελεις μηπως φοραει τις μαγνητοροικες -ενεργητικες- αναρτησεις...
Ξεχασα να ασχοληθω/ρωτησω τον πωλητη.Θα το δω Γρηγόρη!
Εύχομαι μόνο να έχω χρόνο να πάω... -
Και φυσικα εντελως τυχαια διαλεξες ενα εντελως διαφορετικο μοντελο απο αυτο το οποιο συζηταμε (ΤΤ)....Καποια αμαξια καλως η κακως ειναι πιο 'σπεσιαλ' και γιαυτο οι διαφορες στην τιμη θα ειναι παντα μεγαλυτερες απο τα 'καθημερινα' μοντελα (αν και μαλλον παιζει καποιο promotion για να βλεπουμε διαφορα μολις στα 1000-2000ε με το παραδειγμα σου).
-
Και φυσικα εντελως τυχαια διαλεξες ενα εντελως διαφορετικο μοντελο απο αυτο το οποιο συζηταμε (ΤΤ)....Καποια αμαξια καλως η κακως ειναι πιο 'σπεσιαλ' και γιαυτο οι διαφορες στην τιμη θα ειναι παντα μεγαλυτερες απο τα 'καθημερινα' μοντελα (αν και μαλλον παιζει καποιο promotion για να βλεπουμε διαφορα μολις στα 1000-2000ε με το παραδειγμα σου).
Διαλεξα ενα αυτοκινητο, με τον ιδιο ακριβως κινητηρα-κυβισμο, του επερχομενου ΤΤ 1.8 , και οχι ενα 2λιτρο συνολο που τιμολογιακα μπορει να ειναι πολυ κοντα ή και να εμπιπτει σε ανωτερο συντελεστη τελους ταξινομησης.
Εσυ μπορει κατοπιν της πρωτης δημοσιευσης να ξεκαθαριζεις οτι πανω απο 30κ ουσιαστικα εννοεις οτιδηποτε απο 37,900ευρω, και εγω λοιπον με την σειρα μου ξεκαθαριζω οτι μιλαω για λιγο πανω απο τα 30κ ευρω μεχρι περιπου τα 35κ ευρω, οπου συνηθως δεν εμπιπτει και υψηλοτερο ποσοστο τελους ταξινομησης... -
Citroen C4 e-HDI
Εδώ και μερικές μέρες 'κυκλοφορώ' με το συγκεκριμένο. Δυστυχώς, μόνο σε συνθήκες πόλεως.
Αρχίζω από το εσωτερικό. Ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέφτες, κλιματισμός οδηγού συνοδηγού. Το ντουλαπάκι του συνοδηγού ψύχεται όπως επίσης και μια μεγάλη και βαθιά θήκη στην κεντρική κονσόλα με συρόμενο πορτάκι. Χωράει άνετα 3-4 μικρά μπουκάλια νερό. Έχει επίσης εκεί μέσα αλλά κάπως σε ξεχωριστό μέρος της θήκης υποδοχή για φορτιστή, 12v πρίζα (όπως και στο πίσω κάθισμα) και κάτι άλλο που υποθέτω ότι είναι υποδοχή για κάποιο στικάκι? Υπάρχει και η επιλογή αυτή η θήκη να μην ψύχεται, αν μετακινήσεις ένα πορτάκι που έχει μέσα αυτό εμποδίζει τον αέρα να μπαίνει.
Έχει επίσης cruise control με ρύθμιση από το τιμόνι, έχει esp το οποίο αν δεν σου αρέσει το απενεργοποιείς. Έχει start/ stop. Όλα τα όργανα είναι ψηφιακά. Τα πλαστικά φαίνονται πολύ γερά και ανθεκτικά παρόλο που είναι μαλακά. Το κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται πολύ εύκολα και χωρίς κόπο. Αν όμως ο οδηγός είναι ψηλός ή κατεβάσει τέρμα κάτω το κάθισμά του, ο πίσω επιβάτης θα τα βρει ίσως λίγο σκούρα αν είναι κι αυτός υψηλόσωμος. Αυτό που μου τράβηξε - κι ακόμα μου την τραβάει δλδ - την προσοχή είναι οι 2 'λεβιέδες' + και - πάνω στο τιμόνι που αλλάζω ταχύτητες όταν βάλω το μοχλό από την αυτόματη επιλογή στο 'Μ'. Πατώντας γκάζι νιώθω πολύ ροπάτο το μοτεράκι. Θεωρώ ότι φορτωμένο δεν θα απογοητεύσει τον οδηγό.Τι δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσε η ρεζέρβα που δεν είναι κανονική. Με χάλασε επίσης και ο πίσω προφυλακτήρας που φαίνεται έτοιμο να πέσει.
Μακάρι να μπορέσω να το βγάλω στο δρόμο. Θέλω να δω πώς στρίβει, γενικά πως κυλλάει.
Η απορία που μου γεννήθηκε είναι αν ας πούμε έχω το cruise control στο pause και το ενεργοποιήσω σε κίνηση. Αν είναι η ταχύτητά μου ας πούμε 120 και το cruise control στο 80 τι θα γίνει θα μουλαρώσει το αμάξι?
Ωραίο αμαξάκι γενικά. Πολύ καλή κατασκευή. Ποιος είναι άραγε ο ανταγωνισμός? Δεν έχω ξανα οδηγήσει κάτι τέτοιο ποτέ και δεν μπορώ να πω αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Citroen C4 e-HDIΗ απορία που μου γεννήθηκε είναι αν ας πούμε έχω το cruise control στο pause και το ενεργοποιήσω σε κίνηση. Αν είναι η ταχύτητά μου ας πούμε 120 και το cruise control στο 80 τι θα γίνει θα μουλαρώσει το αμάξι?
θα αρχίσει να επιβραδύνει σταδιακά μέχρι να πιάσει τα 80. Όχι ακριβώς σαν να φρενάρεις απλά σαν να αφήνεις το γκάζι από το πόδι. Απλά
Ωραίο αμαξάκι γενικά. Πολύ καλή κατασκευή. Ποιος είναι άραγε ο ανταγωνισμός? Δεν έχω ξανα οδηγήσει κάτι τέτοιο ποτέ και δεν μπορώ να πω αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι.
Φυσικά και είναι καλό αμάξι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι πωλήσεις του πάνε αρκετά καλά, αν κρίνω βέβαια από αυτά που βλέπω στο δρόμο.
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
θα αρχίσει να επιβραδύνει σταδιακά μέχρι να πιάσει τα 80. Όχι ακριβώς σαν να φρενάρεις απλά σαν να αφήνεις το γκάζι από το πόδι. ΑπλάΜε την προϋπόθεση ότι θα σηκώσεις το πόδι σου από το γκάζι.
-
Έχω την εντύπωση πως έτσι και αλλιώς το γκάζι απενεργοποιεί το cruise control
Οδήγησα....