-
-
Διακρινω βαριά επιχειρηματολογια που επ ουδενί δεν μπορω να αντικρουσω...νόμισα ότι το φόρουμ δεν δέχεται ποστς κάτω των 15 χαρακτήρων.....Μπενζινα Rules λοιπον ! Μαζί και εγώ σάπια τα ντίζελ, χρεπια για ευρωπαίους ιθαγενείς .
-
Dasimo χαλάρωσε γενικά. Σιγά μην γράφω σεντόνια για να αντικρουσω αγιογραφίες diesel των 110 αλόγων.
Sent from Corsair's brick
-
Δεν ξέρω για σας πάντως με το Σκάνια βγαίνω στον πολύμυλο με 70 άμα το δουλέψω σφιχτά από κάτω
Πάντως δεν είδα ποτέ βαρύ όχημα να διαφημίζει τιμή ροπής
-
Γενικά χαλαρός είναι ειδικα ανησυχω γιατί οποίος γράψει κάτι απο την εμπειρία του κινδυνεύει να φαει ξυλο . εδώ ακούμε οτι οποίος θέλει ακόμη οικονομία είναι μονόδρομος η βενζίνη εδώ θα κωλοσουμε τώρα. Επίσης έμαθα οτι ενα οικογενειακό Φόκους είναι προσανατολισμένο στην οδηγική ευχαρίστηση και οτι είναι δύσκολο στην ευθεία ενα ντίζελ να κανει 150 χλμ την ωρα με 5 λίτρα στιγμιαία..... Ενα θα πω και τέλος είναι σωστο να κατευθύνονται σωστα οι καταναλωτές οποτε είναι λάθος να λέμε οτι ντίζελ με 115 ίππους και 27 κιλά ροπή είναι ανεπαρκή γιατί θα το πάω εγώ πιο κάτω και θα πω οτι 122 ίπποι και 20 κιλά ροπή βενζινουλα είναι 3 φορες πιο ανεπαρκή. Λεβεντιά παιζει και κιτακι να σε ανεβάσει στα 150 αλογατα και 37 κιλά ροπη., οτομοτρις! Εγώ γράφω -Τελευταιο- σεντόνι εδω για αυτό το θέμα , 1ον γιατί είναι άσχετο και 2ον γιατί κινδύνεψε να γίνει προσωπικό ζήτημα η γνώμη ενος ΟΔΗΓΟΥ ντίζελ 115 ίππων που παραπανω κρίθηκε ως ανεπαρκές. Δεν επανερχομαι μην απαντησετε, ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
απορώ με ορισμένους εδώ πάνε οδηγούν ένα ντίζελ και μετά ανακαλύπτουν την αμερική
και το κάνουν για να επιβεβαιώσουν ότι είναι πιο αδύναμα από τα βενζινοκίνητα που καβαλάνε
σε λέω κάντε μπάντα περνάω να ούμεΠροσωπικά εγώ έχω οδηγήσει αρκετά ντίζελ και έχω ξεκάθαρη άποψη. Είμαι πολύ τυχερός να έχω ένα που μόνο δύναμης δε στερείται. Αλλά όπως και να το κάνεις, το να οδηγείς αμάξι με τόσο βαρύ μοτέρ εμπρός, με τόσο μικρό εύρος ισχύος, για μερικούς κολλημένους σαν και εμένα, είναι παράγοντες απογοήτευσης που χρυσώνεται σε επίπεδο οικογενειακής χρήσης από τη σημαντικά μικρότερη κατανάλωση.... ΜΟΝΟ.
Αλλά όταν ακούω τι ωραία μοτέρ είναι τα 1,6 tdi με τα 105 άλογα, ότι είναι επαρκή για οικογενειακή χρήση (δλδ καλοκαιράκι φορτωμένο και κλιματισμό πχ) ε τότε καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει φάει μια χαρά το παραμύθι του μάρκετινγκ. Για την πόλη είναι τέλεια, από εκεί και πέρα...... προσωπικά γούστα είναι αυτά βέβαια...Πες μου οτι κανεις πλάκα.....και Φερέ μου οτι οδηγας στο σπαθοβουνι με 40 βαθμούς φορτωμένο.... Σαν μεζεδάκια τα τσακίζουν οι ροπές των ντίζελ....μάλλον οδηγας ντίζελ κρύα τεστ ντραιβ γύρω γύρω το τετράγωνο. Οι δε ξένοι αμα κανεις ταξίδια στο εξωτερικο για κάθε μια αντλία βενζίνης έχουν τρεις για ντίζελ στην Κεντρικη Ευρώπη. Κανεις μεγαλο λάθος, άδειο μπορεί κάποιο Tfsi να αποδώσει καλυτερα ,αλλά φορτωμένα είναι πολύ καλυτερα. Εγώ την Παρασκευή με 40 βαθμούς κατεβηκα Πελοπόνησσο με το C4 ehdi και για να καθαρισω το DPF το έλιωσα με 180/190 τελικες και άπειρη τρομοκρατία στην αριστερή λωρίδα. Με το που ανηφοριαζε λίγο οι βενζινες ( και μιλάω για διλιτρα tfsi) ασθμαιναν και κάναν δεξια , όχι γιατί αν δεν τα πατούσαν δεν θα άντεχαν αλλά γιατί κατεβάζουν στην ίδια ταχύτητα με 6000 στροφές 21 λίτρα στιγμιαία ενω εγώ ήμουν με 3000 και 150/160 και 8 με 9 λίτρα στιγμιαία. Δεν είναι λοιπον απο την ίδια μου εμπειρία όπως τα λες τα πραγματα. Να σου υπενθύμιση οτι όταν ταξιδεύω κανονικά φορτωμένος είμαι με cruise control στα 130 και σχεδόν ( επαναλαμβάνω σχεδόν ) 2000 στροφές και κατανάλωση κάτω απο 5 γύρω στα 4.5 λίτρα. Δεν θέλω να πω σε αιώνια αντιπαράθεση απλα γράφω την δική μου εμπειρία με βαση τα αυτοκίνητα που έχω και οδηγαω και έχω στην οικογένεια Α3 1.4 TFSI 3 ατμοσφαιρικά euro 4/5 και ενα ημιαυτόματο euro 5 Citroen C4 e-hdi με 115 ίππους 27 ροπή και 32 over boost για 90 δευτερόλεπτα
...και εγω με 'τρομοκρατια' μερικες φορες εχω περασει Scirocco 160 με 'σκασμενες' 3η και 4η... Σημαινει οτι ενα ατμοσφαιρικο 100 ιππων ειναι γρηγοροτερο απο twincharger 160 ιππων?
Απλα τυχαινει καποιοι να μην θελουν/μπορουν να ανοιξουν τερμα...P.S 1) Ενα -πρωτης γενιας- διλιτρο tfsi (200ιπποι 28,5χλγμ ροπη) ακομα και σε βαρυτερο 'κουφαρι' -πχ passat station- ανα πασα στιγμη περναει απο πανω οποιοδηποτε μικρομεσαιο με τον 'καλο' (115ps) 1600αρη diesel της PSA...Μην μπερδευομαστε.
Καλες οι ροπες των μικρων diesel αλλα μην νομιζουν μερικοι οτι ειναι και μονοδρομος...P.S 2) Πολλα τουρμπατα βενζινοκινητα, λογω συχνης χρησης στην πολη με περιορισμενο ευρος στροφων, 'μπουκωνουν', χανουν σημαντικο ποσοστο της αποκρισης και αποδοσης, κατι που ενισχυεται απο μετρια/κακη ποιοτητα βενζινης εαν καποιος εφοδιαζεται απο οποιο πρατηριο βρει μπροστα του.
Απο την αλλη, ας ρωτησουν οσοι με 'φρεσκο' diesel, σε περιπτωση που καταστραφει το φιλτρο DPF (κοστος απο 1,000ευρω περιπουυ εως και 2,500ευρω) , απο νοθευμενα καυσιμα -συμφωνα με ερευνες και προστιμα που εχουν επιβληθει σε καυσιμα κινησης, το μεγαλυτερο ποσοστο νοθειας στην χωρα αφορα το πετρελαιο- εαν συμπεριλαμβανεται στην εγγυηση...
-
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το μονο που θα ηθελα ειναι να μπορει να ανεβει το Αρτεμισιο με 120-130 συνεχως και να μην χρειαζεται να κατεβαζω 4ηΤόσο πολύ βαριέσαι να κουνήσεις τον μοχλό;
Dasimo χαλάρωσε γενικά. Σιγά μην γράφω σεντόνια για να αντικρουσω αγιογραφίες diesel των 110 αλόγων.
Όντως δηλαδή. Αφού κάποια στιγμή νόμισα πως μιλούσε για καμιά Lamborghini.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Διακρινω βαριά επιχειρηματολογια που επ ουδενί δεν μπορω να αντικρουσω...νόμισα ότι το φόρουμ δεν δέχεται ποστς κάτω των 15 χαρακτήρων.....Μπενζινα Rules λοιπον ! Μαζί και εγώ σάπια τα ντίζελ, χρεπια για ευρωπαίους ιθαγενείς .Μέσα σε όλα έπεσες!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
απορώ με ορισμένους εδώ πάνε οδηγούν ένα ντίζελ και μετά ανακαλύπτουν την αμερική
και το κάνουν για να επιβεβαιώσουν ότι είναι πιο αδύναμα από τα βενζινοκίνητα που καβαλάνε
σε λέω κάντε μπάντα περνάω να ούμεΠροσωπικά εγώ έχω οδηγήσει αρκετά ντίζελ και έχω ξεκάθαρη άποψη. Είμαι πολύ τυχερός να έχω ένα που μόνο δύναμης δε στερείται. Αλλά όπως και να το κάνεις, το να οδηγείς αμάξι με τόσο βαρύ μοτέρ εμπρός, με τόσο μικρό εύρος ισχύος, για μερικούς κολλημένους σαν και εμένα, είναι παράγοντες απογοήτευσης που χρυσώνεται σε επίπεδο οικογενειακής χρήσης από τη σημαντικά μικρότερη κατανάλωση.... ΜΟΝΟ.
Αλλά όταν ακούω τι ωραία μοτέρ είναι τα 1,6 tdi με τα 105 άλογα, ότι είναι επαρκή για οικογενειακή χρήση (δλδ καλοκαιράκι φορτωμένο και κλιματισμό πχ) ε τότε καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει φάει μια χαρά το παραμύθι του μάρκετινγκ. Για την πόλη είναι τέλεια, από εκεί και πέρα...... προσωπικά γούστα είναι αυτά βέβαια...Πες μου οτι κανεις πλάκα.....και Φερέ μου οτι οδηγας στο σπαθοβουνι με 40 βαθμούς φορτωμένο.... Σαν μεζεδάκια τα τσακίζουν οι ροπές των ντίζελ....μάλλον οδηγας ντίζελ κρύα τεστ ντραιβ γύρω γύρω το τετράγωνο. Οι δε ξένοι αμα κανεις ταξίδια στο εξωτερικο για κάθε μια αντλία βενζίνης έχουν τρεις για ντίζελ στην Κεντρικη Ευρώπη. Κανεις μεγαλο λάθος, άδειο μπορεί κάποιο Tfsi να αποδώσει καλυτερα ,αλλά φορτωμένα είναι πολύ καλυτερα. Εγώ την Παρασκευή με 40 βαθμούς κατεβηκα Πελοπόνησσο με το C4 ehdi και για να καθαρισω το DPF το έλιωσα με 180/190 τελικες και άπειρη τρομοκρατία στην αριστερή λωρίδα. Με το που ανηφοριαζε λίγο οι βενζινες ( και μιλάω για διλιτρα tfsi) ασθμαιναν και κάναν δεξια , όχι γιατί αν δεν τα πατούσαν δεν θα άντεχαν αλλά γιατί κατεβάζουν στην ίδια ταχύτητα με 6000 στροφές 21 λίτρα στιγμιαία ενω εγώ ήμουν με 3000 και 150/160 και 8 με 9 λίτρα στιγμιαία. Δεν είναι λοιπον απο την ίδια μου εμπειρία όπως τα λες τα πραγματα. Να σου υπενθύμιση οτι όταν ταξιδεύω κανονικά φορτωμένος είμαι με cruise control στα 130 και σχεδόν ( επαναλαμβάνω σχεδόν ) 2000 στροφές και κατανάλωση κάτω απο 5 γύρω στα 4.5 λίτρα. Δεν θέλω να πω σε αιώνια αντιπαράθεση απλα γράφω την δική μου εμπειρία με βαση τα αυτοκίνητα που έχω και οδηγαω και έχω στην οικογένεια Α3 1.4 TFSI 3 ατμοσφαιρικά euro 4/5 και ενα ημιαυτόματο euro 5 Citroen C4 e-hdi με 115 ίππους 27 ροπή και 32 over boost για 90 δευτερόλεπτα
Θα μείνω στα εξής:
- Μιλάω για τα περίφημα tdi του group VW με τα 105 άλογα, ή τα μοτέρ της Φόρντ με τα 110 (και λιγότερα).. Το δικό σου είναι καλύτερο, του δε Μεγκάν ακόμη περισσότερο. Το δε άουντι 1,4 που αναφέρεις κλασσικά υποφέρει από τα θεόμακρα κιβώτια (αν και δεν ξέρω πως συγκρίνονται με του C4 που έχεις)
- Δεν κάνω τεστ ντράιβ σε τετράγωνα... Ο χρόνος μου είναι πολύ πιο πολύτιμος από το να οδηγάω τέτοια ντιζελάμαξα γύρω γύρω....
- Μπορώ να σου κάνω άμεση σύγκριση του δικού με 184 άλογα (Λεόν FR 2.0 tdi) σε σχέση με το Tfsi 1,8 Oktavia με τα 180. Δυστυχώς, το μοτέρ εκείνο είναι καλύτερο παντού, σε ανηφόρες/κατηφόρες, στροφές (τεράστιο το πλεονέκτημα του μικρότερου βάρους εμπρός) εκτός από την κατανάλωση (που όπως ξαναείπα, χρυσώνει μια χαρά το χάπι). ΚΑι επίσης άμεση σύγκριση του Οκτάβια 1.6 tdi με τα φοβερά... ροπάτα 105 άλογα που στις ανηφόρες της Υλίκης απλά περίμενες.... και περίμενες.... εκεί που το εξαιρετικό 1.0 turbo με τα 120 άλογα του Φόκους πήγαινε αέρα, σχετικά μιλώντας.
-
'Στο πετρέλαιο σε πάει η ροπή, στη βενζίνα τα άλογα' Τάδε μου έφη πωλητής ΠΣΑ επροχτέ. Επίσης μου ανοιγόκλεινε την πόρτα του νεοπαγούς 308 για να μου δείξει πως κλείνει. Πως κλείνει δηλαδή, τόνε ρωτάω.
-Δεν κλείνει με συνεχόμενη κίνηση, αλλά έχει 2 στοπ σαν τα γερμανικά.
Πάντως από τα 8 λεπτά από τα 10 που κάθησα στο μαγαζί περιμένοντας ένα ανταλλακτικό, τα 8 μου τα έφαγε με της ροπής το ανάγνωσμα. -
Το προσπέκτους με τις φρέζες-competition στο έδειξε;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το μονο που θα ηθελα ειναι να μπορει να ανεβει το Αρτεμισιο με 120-130 συνεχως και να μην χρειαζεται να κατεβαζω 4η
Τόσο πολύ βαριέσαι να κουνήσεις τον μοχλό;
Όχι αλλά και να το κάνω δεν πάει πάνω από 120.
Ψόφιο λέμε.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νομιζω ο Γρηγόρης το έθεσε γενικά σε σωστη βαση. Για να μην αρχιζουμε παλι τα ίδια οποίος παίρνει ντίζελ το κανει για value , θετική έκπληξη η ροπή τους. Οι κάτοχοι γκολφ είναι returning clients ενα τεράστιο ποσοστό γιατί δεν τους ρωτάτε γιατί παίρνουν τα TDI vs τα φοβερα tsi?
-
Dasimo δεν θέλω να ξέρω τι θα ποσταρες αν οδηγούσες καμια Alpina
Sent from Corsair's brick
-
Μα ακριβώς αυτό δεν οδηγώ αλπινα και αυτό λέω....γιατί ακούω παραπάνω για σουπερ ντουπερ βενζινοκινητα everyday cars και για ανεπάρκεια πετρελαίου για καθημερινές ανάγκες..., Mirage επειδή εκτιμώ οτι γράφεις ξαναδιαβασε ολο το θεμα και την παρατήρηση που μου κάνεις
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Οι κάτοχοι γκολφ είναι returning clients ενα τεράστιο ποσοστό γιατί δεν τους ρωτάτε γιατί παίρνουν τα TDI vs τα φοβερα tsi?Γιατί είπανε στην γριά να χέσει κι αυτή ξεκωλώθηκε. Τους είπανε πως τα ντίζελ είναι πιο οικονομικά και αυτοί πάνε και τα παίρνουν και ας κάνουν 5000 χλμ το χρόνο.
-
Ξεκίνησα να διαβάζω
ΚΑΙ
ΛΑΧΑΝΙΑΣΑ
-
-
Dasimo εκεί στα 190 που τρομοκρατεις αυτοκίνητα με τελική 230+ έχεις και περίσσεια δύναμης?
Οδήγησα....