-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Έχει κανένας άποψη για το αυτόματο κιβώτιο που μπαίνει στην Β-class που είναι CVT; Και γενικά για το αυτοκίνητο.
Ωραίο το CVT , αλλά προτιμώ κλασσικό μετατροπέα ροπής! **έχω εμπειρία από υβριδικό Honda Insight που οδηγώ στην Αθήνα
**
wtf?
-
Μιας φίλης που μου το παραχωρεί, για να λυθούν οι απορίες
-
Eννοεί ότι τo Honda Insight δεν έχει torque converter και δεν του αρέσει ο (πολύδισκος) συμπλέκτης του.
ΕΕΠ
Το καινούριο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda θα έχει 8 ταχύτητες ΚΑΙ μετατροπέα ροπής αλλά θα μπαίνει μόνο σε δίλιτρα μοντέλα (και πάνω). -
Tην αυτόματη βενζινοκίνητη mercedes gla 1.6 αλλά για 20 λεπτά μόνο.Για αυτή την τιμή,αυτά τα κυβικά/ιπποδύναμη και φυσικά αυτό το σήμα στο καπό + τη μεταπώληση θεωρώ πως τα 30-35Κ του κόστους κτήσης δεν είναι πολλά.
Καλή ποιότητα υλικών,όχι όσο premium θα περίμενα το εσωτερικό,ικανοποιητικό γκάζι,καλά φρένα,στιβαρή για crossover συμπεριφορά αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα ως προς την οδηγική συμπεριφορά διότι δεν είχα το χρόνο και το χώρο να το πιέσω για αρκετή ώρα.Χώροι ικανοποιητικοί,θέση οδήγησης συμπαθητική και το αυτόματο κιβώτιο ξενίζει στην αρχή κάποιον που δεν εξοικειωμένος όπως εγώ αλλά σύντομα συνηθίζεται.Ωστόσο νομίζω πως αν αγόραζα τέτοιο αμάξι θα το προτιμούσα χειροκίνητο.Εντύπωση μου έκανε και το σύστημα παρκαρίσματος που διαθέτει το οποίο ουσιαστικά αφήνει το αμάξι να παρκάρει μόνο του αν κινείσαι με ταχύτητα κάτω από 15-20 χλμ/ώρα και οι αισθητήρες του διακρίνουν ότι υπάρχει κενό ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα...η χαρά της γυναίκας
Συνοπτικά,θα έλεγα πως είναι ένα αμάξι που αν διέθετα αυτά τα χρήματα,σίγουρα θα ήταν στις πρώτες μου επιλογές. -
Ford fiesta ecoboost 1.0 125
Οδήγησα πριν λίγο καιρό το έν λόγο αυτοκίνητακι και παραθέτω τις εντυπώσεις μου:
Εμφάνιση:
Μάλλον ωραίο το λες. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ το προηγούμενο πριν του αλλάξουν τη μάσκα.
Η γυναίκα μου ξετρελαθηκε.Εσωτερικό:
Πολύ μαυρίλα ρε παιδιά. Το σχέδιο της κονσόλας δεν μου πολυάρεσε (είμαι λιγάκι δύσκολος) αλλά φαινόταν ποιοτικό και με καλά υλικά.
Ο πίνακας οργάνων είναι μοντέρνος και χωρίς ακρότητες.
Οι εσωτερικοί χώροι μέτριοι, αλλά έχουν μια αίσθηση πολυτέλειας που μου αρέσει.
Το πόρτμπαγκαζ είναι καλό για μικρό αυτοκίνητο.
Οι πόρτες κλείνουν με ένα βαρύ γδούπο που φωνάζει Γερμανία.
Από έξω αλλά και απο μέσα σου δίνει την αίσθηση πως πρόκυται για sport αυτοκινητάκι.Στο δρόμο:
Θα αναφερθώ μόνο στο 125, αν και οδήγησα και το 100. Οι διάφορες στις δυο εκδόσεις τεράστιες.
Λοιπόν το αμάξι δεν ακούγεται ο κινητήρας του. Αν είστε λίγο συνηθισμένοι σε φασαριόζικο αυτοκίνητο (όπως εγώ) μόνο από το στροφομετρο θα καταλαβάινεται αρχικά πως δουλεύει το μοτεράκι του.
Στα φανάρια σβήνει κιόλας μόνο του και με το αμπραγιαζ παίρνει αμέσως.
Το 'μοτεράκι' τραβάει τσαμπουκαλεμένα από το ρελαντί μέχρι το τέλος των στροφών. Του αρέσει όλο το εύρος των στροφών αδιακρίτως.
Εμένα μου αρέσει να οδηγάω με λιγότερες απο 2000 στροφές και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τι πέμπτες του έχωνα με 1000+ στροφές δε διαμαρτύρονταν το κακόμυρο.
Διεκρυνα μια τραχύτητα στη λειτουργία του όταν ανεβάζει στροφές λόγω των τριων κυλίνδρων.
Παντός σε μικρό αυτοκίνητο το μοτεράκι αυτό είναι λουκούμι.
Οι σχέσεις είναι πολύ μακριές αλλά δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.
Στα 120 που το πήγα είχε λίγες στροφές ο κινητήρας και δεν ακουγόταν τίποτα στο εσωτερικό.
Το κιβώτιο καλό αλλά όχι σαν του civic.
Το πάτημα του πολύ καλό. Το τιμόνι του υπέροχο.
Γενικά έχει πακέτο κινητήρα, πάτημα, τιμόνι που δεν θυμάμαι που και αν έχω δει σε μικρό αυτοκίνητο.
Στο καταναλομετρο έγραφε 6,5.Η τιμούλα του συμπαθητική.
Νομίζω είναι ένα αρκετά καλό μικρό αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης Ioudas έγραψε:
Ford fiesta ecoboost 1.0 125Οδήγησα πριν λίγο καιρό το έν λόγο αυτοκίνητακι και παραθέτω τις εντυπώσεις μου:
Εμφάνιση:
Μάλλον ωραίο το λες. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ το προηγούμενο πριν του αλλάξουν τη μάσκα.
Πολύ μαυρίλα ρε παιδιά. Το σχέδιο της κονσόλας δεν μου πολυάρεσε (είμαι λιγάκι δύσκολος) αλλά φαινόταν ποιοτικό και με καλά υλικά.
Από έξω αλλά και απο μέσα σου δίνει την αίσθηση πως πρόκυται για sport αυτοκινητάκι.Στο δρόμο:
Θα αναφερθώ μόνο στο 125, αν και οδήγησα και το 100. Οι διάφορες στις δυο εκδόσεις τεράστιες.
Λοιπόν το αμάξι δεν ακούγεται ο κινητήρας του. Αν είστε λίγο συνηθισμένοι σε φασαριόζικο αυτοκίνητο (όπως εγώ) μόνο από το στροφομετρο θα καταλαβάινεται αρχικά πως δουλεύει το μοτεράκι του.
Το 'μοτεράκι' τραβάει τσαμπουκαλεμένα από το ρελαντί μέχρι το τέλος των στροφών. Του αρέσει όλο το εύρος των στροφών αδιακρίτως.
Εμένα μου αρέσει να οδηγάω με λιγότερες απο 2000 στροφές και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τι πέμπτες του έχωνα με 1000+ στροφές δε διαμαρτύρονταν το κακόμυρο.
Διεκρυνα μια τραχύτητα στη λειτουργία του όταν ανεβάζει στροφές λόγω των τριων κυλίνδρων.
Στα 120 που το πήγα είχε λίγες στροφές ο κινητήρας και δεν ακουγόταν τίποτα στο εσωτερικό.
Γενικά έχει πακέτο κινητήρα, πάτημα, τιμόνι που δεν θυμάμαι που και αν έχω δει σε μικρό αυτοκίνητο.
Νομίζω είναι ένα αρκετά καλό μικρό αυτοκίνητο.Πως θα σύγκρινες αυτό των 100 αλλά και των 125 ίππως με το 1,6 Diesel? Γιατί στο Φόκους εγώ προσωπικά θα προτιμούσα την υψηλότερη κατανάλωση του βενζινοκίνητου επειδή ήταν πολύ πιο ελαφρύ εμπρός, πιο σπιρτόζικο, πιο εύστροφο, πιο εύηχο.
-
οδήγησα και τα 2 (ecoboost 125ps και econetic tdci 105 ps).
το ντίζελ είναι είναι παραλλαγή του προηγούμενου tdci των 115 αλόγων με νεα χαρτογράφηση,θεόμακρο κιβώτιο και επεμβάσεις για καλύτερη οικονομία και μείωση εκπομπων σε κάτω από 100 γρ.
το αποτέλεσμα είναι ένα φιμωμένο αμάξι που το λές και τάφο,έχει χάσει τη ζωηράδα του προηγούμενου καμία σχέση όπως ήταν ενώ και από οικονομία δεν κάνει και παπαδες.καλύτερα λοιπόν η τρικύλινδρη βενζινούλα που τραβάει φιλοτιμα ,είναι -τηρουμένων των αναλογιών - οικονομικό όταν δεν το πατας και έχει δύναμη όταν χρειαστείς.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ford fiesta ecoboost 1.0 125
Οδήγησα πριν λίγο καιρό το έν λόγο αυτοκίνητακι και παραθέτω τις εντυπώσεις μου:
Εμφάνιση:
Νομίζω είναι ένα αρκετά καλό μικρό αυτοκίνητο.Πως θα σύγκρινες αυτό των 100 αλλά και των 125 ίππως με το 1,6 Diesel? Γιατί στο Φόκους εγώ προσωπικά θα προτιμούσα την υψηλότερη κατανάλωση του βενζινοκίνητου επειδή ήταν πολύ πιο ελαφρύ εμπρός, πιο σπιρτόζικο, πιο εύστροφο, πιο εύηχο.
Το diesel ford δεν το έχω οδηγήσει (ακόμη).
Το 125 ecoboost σχετικά με το 100 έχουν άλλη τουρμπίνα και άλλο πρόγραμμα.
Το 100 μου φάνηκε πως το τούρμπο μπαίνει πιο μετά και πιο απότομα.
Το 125 σχεδόν δεν καταλαβαίνεις το τούρμπο και φαίνεται να μπαίνει πιο νωρίς.
Οι χαμηλές του μου φάνηκαν πολύ πιο γεμάτες και γενικά θυμίζει παντού (πολύ) μεγαλύτερο κινητήρα.
Προσωπικά το 125 μου άρεσε πολύ.
Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το 100. -
SM ξανα.. λα λα λα λαλα λαλαλα..
-
Ωραίο ήταν το πόμολο;
-
Εσυ θα μας πεις πως το νιωθεις......
-
-
-
Ναχε και δίσκους πίσω το 125άρι Fiesta Ecoboost...
-
Δεν αποτελεί και λόγο απόρριψης το ταμπούρο πίσω κατά την γνώμη μου, αλλά δεν παύει να καταντά ενοχλητική αυτή η περίεργη εμμονή της ford (ειδικά όταν μιλάμε για σβέλτες εκδόσεις όπως το 125αρι ecoboost). Πάντως το αμάξι φρενάρει μια χαρά ακόμα και έτσι, δεν θα μπαίνει στα Μέγαρα κάθε μέρα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν αποτελεί και λόγο απόρριψης το ταμπούρο πίσω κατά την γνώμη μου, αλλά δεν παύει να καταντά ενοχλητική αυτή η περίεργη εμμονή της ford (ειδικά όταν μιλάμε για σβέλτες εκδόσεις όπως το 125αρι ecoboost). Πάντως το αμάξι φρενάρει μια χαρά ακόμα και έτσι, δεν θα μπαίνει στα Μέγαρα κάθε μέρα.Καλα. Θα μπορουσε να ταν λιγο καλυτερο. Στο λεω ως παθων.
-
Γιατί στούκαρες με κάποιο ford επειδή είχε ταμπούρα πίσω? Το focus mk1 1.6 που είχε φάει απίστευτα λιωσίματα από την αφεντιά μου δεν με προβλημάτισε στα φρένα ποτέ, ούτε σε γρήγορες καταβάσεις. Λογικά το fiesta που είναι και πιο ελαφρύ δεν θα έχει θέμα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Γιατί στούκαρες με κάποιο ford επειδή είχε ταμπούρα πίσω? Το focus mk1 1.6 που είχε φάει απίστευτα λιωσίματα από την αφεντιά μου δεν με προβλημάτισε στα φρένα ποτέ, ούτε σε γρήγορες καταβάσεις. Λογικά το fiesta που είναι και πιο ελαφρύ δεν θα έχει θέμα.+1. Ισως ενα esp να σε σωσει σε παρα πολυ ακρεες καταστασεις οπως την επαθα εγω.
-
Εσυ πάσα μου ούτε με συνοδηγό τον αποστολο Παύλο δεν σώζεσαι
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εσυ πάσα μου ούτε με συνοδηγό τον αποστολο Παύλο δεν σώζεσαι+1000
Οδήγησα....