-
+1 μονο και μονο για το ταμπλω του και για το οτι ειναι μια χαρα αυτοκινητο θα το παιρνα.Εμενα παλι η αναρτηση του δε μου ειχε κακοφανει τοσο..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Λέω να μην γράψω για το Honda Civic SI που οδήγησα και μου άρεσε γιατι θα με πάρετε με τις ντομάτες. Κυρίως αν γράψω πως η ανάρτηση του μου φάνηκε μια χαράΤο 1.8 / 140ps λογικα πρεπει να ραβει, αν κρατας τις στροφες ψηλα...Δεν μας περιγραφεις την εμπειρια σου?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μιλάω γι αυτό
http://cache.jalopnik.com/assets/images ... _Si_UK.jpgΜην το συνεχίζεις... θα το φας που θα το φας το rant στο skype... μην τριβεσαι κι αλλο στην γκλιτσα του τσοπανη
-
μοντ κανε ριβιου και ασε τους τσοπανηδες να παραμιλουν...ο λαος θελει σιβικ 1.8 μερβεγε
-
Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι του αρχισυντάκτη, το περιοδικό είναι το μεγαλύτερο της Σουηδίας και από τα πιο ιστορικά.
-
Το ΣΚ οδήγησα μπόλικο (κάπου 370 χλμ) ένα Golf TSi 122 ίππων, το σημερινό μοντέλο, με χειροκίνητο σασμάν. Το AC ήταν συνεχώς σε λειτουργία, 3 ενήλικες μέσα στο όχημα. Διαδρομή: η μισή αυτοκινητόδρομος, η άλλη μισή σβέλτος επαρχιακός.
Μου φάνηκε πολύ ποιοτικό και προσεγμένο, σου δίνει την αίσθηση ότι δε χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο σε ποιότητα ή πολυτέλεια. Πλήρης εξοπλισμός, πολύ ποιοτική αίσθηση σε όλα τα χειριστήρια. Φρένα και ανάρτηση δίνουν σιγουριά, γενικώς είναι ένα όχημα που ο μέσος οδηγός θα το βρει αψεγάδιαστο.
Στα αρνητικά η υπερβολική υποβοήθηση του τιμονιού στις μικρές ταχύτητες, καθώς και η διαπίστωση πως όντως είναι η έκδοση των 122 ίππων. Εξηγούμαι: μέσα στην πόλη, η πλούσια ροπή από πολύ χαμηλά σε κάνει να πιστεύεις ότι το Golf είναι πιο δυνατό από ό,τι πραγματικά είναι. Στον ανοιχτό δρόμο, βλέπεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπερνά καλά για το βάρος του, απλώς δεν είναι το πυραυλάκι που σε κάνει να πιστεύεις. Ίσως να φταίω απλώς εγώ, που δεν έχω συνηθίσει από τουρμποροπές και να ξεγελάστηκα. Πάντως, για εκείνες τις στιγμές που θες το κάτι παραπάνω, ένα 160άρι θα ήταν ιδανικό.Γενικώς οδηγούσα πάρα πολύ οικονομικά και ο υπολογιστής ταξιδίου με επιβράβευσε: 5.4 λίτρα/100 στο πήγαινε και 5.3 στην επιστροφή. Πάντα με 3 ενήλικες και AC. Δε φουλάραμε όμως για να διαπιστώσουμε πόσο (και αν) κλέβει ο υπολογιστής. Και βέβαια, η VW θα μπορούσε να έχει εξοπλίσει το μοντέλο της με μεγαλύτερη ακρίβεια αναφορικά με την κατανάλωση. Στο πρώτο σκέλος της διαδρομές (370/2=185 χλμ), η βελόνα είχε πέσει στην πρώτη γραμμούλα από το τέλος, δηλαδή στα 19/20 του ντεπόζιτου. Στο δεύτερο (ίδιο) σκέλος, με ακόμα καλύτερη κατανάλωση, έπεσε τρεις. Μάιστα...
Επίσης, όταν ξεκινήσαμε φουλαρισμένοι, η αυτονομία ήταν 470 χλμ. Όσο προχωρούσαμε, η αυτονομία αυξανόταν. Ξεπέρασε τα 600, τα 700 και λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, είχε ξεπεράσει τα 800 χλμ. Μακάρι να μπορούσα να πουλήσω το περίσσευμα βενζίνης να θησαυρίσω...
Γενικώς, μια χαρά αμαξάκι, χωρίς όμως να έχω οδηγήσει έστω κι ένα ανταγωνιστικό του.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Επίσης, όταν ξεκινήσαμε φουλαρισμένοι, η αυτονομία ήταν 470 χλμ. Όσο προχωρούσαμε, η αυτονομία αυξανόταν. Ξεπέρασε τα 600, τα 700 και λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, είχε ξεπεράσει τα 800 χλμ. Μακάρι να μπορούσα να πουλήσω το περίσσευμα βενζίνης να θησαυρίσω...Καλά αυτό συμβαίνει στα περισσότερα αυτοκίνητα γιατί η αυτονομία υπολογίζεται βάσει της μέσης κατανάλωσης, η οποία επηρεάζεται από τη στιγμιαία --> πόσο δηλαδή πατάς το γκάζι. Όσο λιγότερο πατάς το γκάζι, τόσο μειώνεται η στιγμιαία, άρα μειώνεται κι η μέση και ανεβαίνει η αυτονομία.
Ειδικά δε σε ταξίδι, η αυτονομία μπορεί να δείξει τρελά νούμερα στην αρχή.
Όσο για τον δείκτη της βενζίνης, μου είχε πει ένας ότι οφείλεται στο σχήμα του ρεζερβουάρ. Δηλαδή το ρεζερβουάρ δεν είναι ένας κύβος, αλλά έχει ένα ακανόνιστο σχήμα. Πχ η βελόνα μου στο πρώτο μισό του ρεζερβουάρ πέφτει πολύ πιο αργά βάσει χιλιομέτρων ενώ από τη μέση και κάτω πέφτει με ταχύτατους ρυθμούς.
Το πιο σωστό είναι να μετρήσεις τη μέση κατανάλωση στο γέμισμα. Δηλαδή πόσα λίτρα έβαλες ΔΙΑ πόσα χιλιόμετρα διένυσες.
-
Aυτό με τη βελόνα το έχω δει σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει, μάλιστα σε πολλά η βελόνα δεν κουνιόταν καν από το τέρμα πάνω αν δεν έκανα ίσα με 100 χλμ νορμάλ οδήγησης στην εθνική. Δε μου κάνει εντύπωση.
-
με τα μπουρδελα που οδηγείς πως να μην συμβαίνει ?
-
Τουλάχιστον εγώ οδηγώ, δεν νομίζω οτι οδηγώ όπως εσύ.
-
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μιλάω γι αυτό
Αγορασμένο τέλη 2011 με 2600 μίλια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές στο setup, δε νομίζω κι όλας, με τα απλά αλλά μετά από οδηγήση, συνοδήγηση μπροστά, συνοδήγηση στο πίσω κάθισμα με 2 και 1/6 άτομα μπορώ να πώ πως το αυτοκίνητο είναι μια χαρά αρκεί να μην είστε ο μεσαίος πίσω
Ένοιωσα τον πίσω άξονα να είναι σχετικά σκληρός μόνο σε πολύ εντονες εγκάρσιες aka σαμαράκια Κατα τα άλλα με άρεσε. Άνετο στην οδήγηση, χαμηλός θόρυβος κύλισης και πολυ άνετο σε χώρους για 4 άτομα και ωραιότατο χώρο αποσκευών. Μάρκο χωράει άνετα όχι καροτσάκι αλλά τριαξονικό καροτσάκι. Το πέμπτο άτομο πάντως στριμώχνεται άσχημα ειδικά αν το 1/6 ατόμου, και πολύ βάζω, έχει ειδικές απαιτήσεις στο που θα κάθεταιΤο εχω σε 5πορτο απο το 2009. Οντως χωραει πολυ πραμα, οντως αναρτησιακα ειναι αρκετα καλο, στριβει - φρεναρει ικανοποιητικοτατα, κι αν εχεις ορεξεις και αδειο δρομο, το κυνηγας και ανταποκρινεται (τηρουμενων των αναλογιων παντα).
1.8lt/140ps αλλα ειναι βαρυ και με φορτιο και A/C δυσκολευεται. Οταν εισαι μονος και ιδιως αν εχεις και κατηφορικο κομματι μπροστα σου, ειναι μια χαρα. Να πω την αληθεια δεν του το ειχα .... -
.......Στα αρνητικά η υπερβολική υποβοήθηση του τιμονιού στις μικρές ταχύτητες, καθώς και η διαπίστωση πως όντως είναι η έκδοση των 122 ίππων. Εξηγούμαι: μέσα στην πόλη, η πλούσια ροπή από πολύ χαμηλά σε κάνει να πιστεύεις ότι το Golf είναι πιο δυνατό από ό,τι πραγματικά είναι. Στον ανοιχτό δρόμο, βλέπεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπερνά καλά για το βάρος του, απλώς δεν είναι το πυραυλάκι που σε κάνει να πιστεύεις. Ίσως να φταίω απλώς εγώ, που δεν έχω συνηθίσει από τουρμποροπές και να ξεγελάστηκα. Πάντως, για εκείνες τις στιγμές που θες το κάτι παραπάνω, ένα 160άρι θα ήταν ιδανικό. ........
Είμαι κάτοχος ενός τέτοιου, έχεις απόλυτο δίκιο για την αίσθηση που δίνει το μοτέρ. Μετά τις 4000 rpm νιώθεις τον κινητήρα φιμωμένο και είναι. Στις ψηλές στροφές ο εγκέφαλος κρατάει το turbo σε πολύ χαμηλή πίεση, η όλη συμπεριφορά θυμίζει ντίζελ κινητήρα.
Είναι ο λόγος που αποφάσισα πριν 3 χρόνια να του βάλω πρόγραμμα (revo). Περισσότερο για την αίσθηση και όχι τόσο για τα απόλυτα νούμερα. Δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή. Έχει πλέον την ίδια ευχρηστία στις χαμηλομαισαίες στροφές και όταν χρειαστείς (σπάνια) την δύναμη ψηλά, το μοτερ δίνει αυτό που ζητάς.Το tc δεν κλέβει (τουλάχιστον αισθητά), με οικονομική οδήγηση μπορεί να δεις και κάτω από 5lt/100km.
-
Το ΣΚ οδήγησα μπόλικο (κάπου 370 χλμ) ένα Golf TSi 122 ίππων, το σημερινό μοντέλο, με χειροκίνητο σασμάν. Το AC ήταν συνεχώς σε λειτουργία, 3 ενήλικες μέσα στο όχημα. Διαδρομή: η μισή αυτοκινητόδρομος, η άλλη μισή σβέλτος επαρχιακός.Μου φάνηκε πολύ ποιοτικό και προσεγμένο, σου δίνει την αίσθηση ότι δε χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο σε ποιότητα ή πολυτέλεια. Πλήρης εξοπλισμός, πολύ ποιοτική αίσθηση σε όλα τα χειριστήρια. Φρένα και ανάρτηση δίνουν σιγουριά, γενικώς είναι ένα όχημα που ο μέσος οδηγός θα το βρει αψεγάδιαστο.
Στα αρνητικά η υπερβολική υποβοήθηση του τιμονιού στις μικρές ταχύτητες, καθώς και η διαπίστωση πως όντως είναι η έκδοση των 122 ίππων. Εξηγούμαι: μέσα στην πόλη, η πλούσια ροπή από πολύ χαμηλά σε κάνει να πιστεύεις ότι το Golf είναι πιο δυνατό από ό,τι πραγματικά είναι. Στον ανοιχτό δρόμο, βλέπεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπερνά καλά για το βάρος του, απλώς δεν είναι το πυραυλάκι που σε κάνει να πιστεύεις. Ίσως να φταίω απλώς εγώ, που δεν έχω συνηθίσει από τουρμποροπές και να ξεγελάστηκα. Πάντως, για εκείνες τις στιγμές που θες το κάτι παραπάνω, ένα 160άρι θα ήταν ιδανικό.Γενικώς οδηγούσα πάρα πολύ οικονομικά και ο υπολογιστής ταξιδίου με επιβράβευσε: 5.4 λίτρα/100 στο πήγαινε και 5.3 στην επιστροφή. Πάντα με 3 ενήλικες και AC. Δε φουλάραμε όμως για να διαπιστώσουμε πόσο (και αν) κλέβει ο υπολογιστής. Και βέβαια, η VW θα μπορούσε να έχει εξοπλίσει το μοντέλο της με μεγαλύτερη ακρίβεια αναφορικά με την κατανάλωση. Στο πρώτο σκέλος της διαδρομές (370/2=185 χλμ), η βελόνα είχε πέσει στην πρώτη γραμμούλα από το τέλος, δηλαδή στα 19/20 του ντεπόζιτου. Στο δεύτερο (ίδιο) σκέλος, με ακόμα καλύτερη κατανάλωση, έπεσε τρεις. Μάιστα...
Επίσης, όταν ξεκινήσαμε φουλαρισμένοι, η αυτονομία ήταν 470 χλμ. Όσο προχωρούσαμε, η αυτονομία αυξανόταν. Ξεπέρασε τα 600, τα 700 και λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, είχε ξεπεράσει τα 800 χλμ. Μακάρι να μπορούσα να πουλήσω το περίσσευμα βενζίνης να θησαυρίσω...
Γενικώς, μια χαρά αμαξάκι, χωρίς όμως να έχω οδηγήσει έστω κι ένα ανταγωνιστικό του.
Αν εκαψες 5.4 λιτρα που λες πηγαινες περπατωντας και για αυτο δεν καταλαβες την δυναμη του....εγω με turbo diesel 1.6 και συγκρατημενα καιω 4-4.5 στην εθνικη.....αρα εσυ με 5.3 και βενζινη απλα σερνοσουν, σιγουρα χωρις ιχνος κινησης βεβαια. Γνωμη μου ειναι αυτη, αν κανω λαθος respect στην VW , φωτια στην PSA και την λαδιερα που μου πουλησαν!
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Μιλάω γι αυτό
http://cache.jalopnik.com/assets/images/12/2009/08/2010_Honda_Civic_Si_UK.jpg
Αγορασμένο τέλη 2011 με 2600 μίλια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές στο setup, δε νομίζω κι όλας, με τα απλά αλλά μετά από οδηγήση, συνοδήγηση μπροστά, συνοδήγηση στο πίσω κάθισμα με 2 και 1/6 άτομα μπορώ να πώ πως το αυτοκίνητο είναι μια χαρά αρκεί να μην είστε ο μεσαίος πίσω
Ένοιωσα τον πίσω άξονα να είναι σχετικά σκληρός μόνο σε πολύ εντονες εγκάρσιες aka σαμαράκια Κατα τα άλλα με άρεσε. Άνετο στην οδήγηση, χαμηλός θόρυβος κύλισης και πολυ άνετο σε χώρους για 4 άτομα και ωραιότατο χώρο αποσκευών. Μάρκο χωράει άνετα όχι καροτσάκι αλλά τριαξονικό καροτσάκι. Το πέμπτο άτομο πάντως στριμώχνεται άσχημα ειδικά αν το 1/6 ατόμου, και πολύ βάζω, έχει ειδικές απαιτήσεις στο που θα κάθεταιΤο εχω σε 5πορτο απο το 2009. Οντως χωραει πολυ πραμα, οντως αναρτησιακα ειναι αρκετα καλο, στριβει - φρεναρει ικανοποιητικοτατα, κι αν εχεις ορεξεις και αδειο δρομο, το κυνηγας και ανταποκρινεται (τηρουμενων των αναλογιων παντα).
1.8lt/140ps αλλα ειναι βαρυ και με φορτιο και A/C δυσκολευεται. Οταν εισαι μονος και ιδιως αν εχεις και κατηφορικο κομματι μπροστα σου, ειναι μια χαρα. Να πω την αληθεια δεν του το ειχα ....Για τον κινητήρα θα συμφωνήσω πως είναι ΟΚ για το αυτοκίνητο και ακόμα και φορτωμένος να είσαι δεν έχει πρόβλημα να κινηθεί με φυσιολογικούς ρυθμούς. Εγώ εντυπωσιάστικα απο τον χαμηλό θόρυβο και την χαμηλή κατανάλωση σε Εθνική αλλά και σε πόλη με χαλαρή κίνηση
-
Χαμηλος θορυβος ναι συμφωνω αλλα χαμηλη καταναλωση ειναι σχετικο...
Ανεβαινει αρκετα με το A/C, αλλα και με το βαρος. Σε ταξιδι μεχρι τη Μεσσηνια αλλα και στη διαδρομη πισω, με 3 ατομα, αποσκευες και A/C, μου εβγαλε γυρω στο 9lt/100km Μ.Ο που το θεωρω μπολικο, δεδομενων των συνθηκων.
Απο την αλλη, με λιγοτερο βαρος, χωρις A/C (ή σπανια) αλλα σε διαδρομες στην Αττικη με οχι πολυ κινηση (Γερακα-Παιανια-Αναβυσσο καμμια φορα Λουτσα κλπ, δηλαδη οχι Αθηνα κεντρο ή Πειραια), η καταναλωση ειναι χαμηλοτερη.
Αυτο που δεν περιμενα ειναι η οδικη συμπεριφορα του. Σταθερο, φρεναρει καλα (και ισια!), κραταει αρκετα, βγαζει μουτρα μονο στην πολυ πιεση, αν το προσεξεις και το ζυγιζεις σε κομματια απο μετρια εως ανοιχτα πας γρηγορα με ευκολια. Δεν γυρναει σχεδον ποτε, αλλα αν το παρακανεις, το VCD σε κοβει και σου φερνει την ουρα πισω απο τη μουρη (δηλαδη, δεν πας απεναντι αβοηθητος, ακομα και στα πιο γλυστερα κομματια και με την πιο λαθος τοποθετηση). -
Ο χρήστης sainof έγραψε:
.......
Στα αρνητικά η υπερβολική υποβοήθηση του τιμονιού στις μικρές ταχύτητες, καθώς και η διαπίστωση πως όντως είναι η έκδοση των 122 ίππων. Εξηγούμαι: μέσα στην πόλη, η πλούσια ροπή από πολύ χαμηλά σε κάνει να πιστεύεις ότι το Golf είναι πιο δυνατό από ό,τι πραγματικά είναι. Στον ανοιχτό δρόμο, βλέπεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπερνά καλά για το βάρος του, απλώς δεν είναι το πυραυλάκι που σε κάνει να πιστεύεις. Ίσως να φταίω απλώς εγώ, που δεν έχω συνηθίσει από τουρμποροπές και να ξεγελάστηκα. Πάντως, για εκείνες τις στιγμές που θες το κάτι παραπάνω, ένα 160άρι θα ήταν ιδανικό. ........
Είμαι κάτοχος ενός τέτοιου, έχεις απόλυτο δίκιο για την αίσθηση που δίνει το μοτέρ. Μετά τις 4000 rpm νιώθεις τον κινητήρα φιμωμένο και είναι. Στις ψηλές στροφές ο εγκέφαλος κρατάει το turbo σε πολύ χαμηλή πίεση, η όλη συμπεριφορά θυμίζει ντίζελ κινητήρα.
Είναι ο λόγος που αποφάσισα πριν 3 χρόνια να του βάλω πρόγραμμα (revo). Περισσότερο για την αίσθηση και όχι τόσο για τα απόλυτα νούμερα. Δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή. Έχει πλέον την ίδια ευχρηστία στις χαμηλομαισαίες στροφές και όταν χρειαστείς (σπάνια) την δύναμη ψηλά, το μοτερ δίνει αυτό που ζητάς.Το tc δεν κλέβει (τουλάχιστον αισθητά), με οικονομική οδήγηση μπορεί να δεις και κάτω από 5lt/100km.
μικρή διαφορά έχει το 122αρη μοτέρ της φαουβε με προγραμμα
-
Το ΣΚ οδήγησα μπόλικο (κάπου 370 χλμ) ένα Golf TSi 122 ίππων, το σημερινό μοντέλο, με χειροκίνητο σασμάν. Το AC ήταν συνεχώς σε λειτουργία, 3 ενήλικες μέσα στο όχημα. Διαδρομή: η μισή αυτοκινητόδρομος, η άλλη μισή σβέλτος επαρχιακός.Μου φάνηκε πολύ ποιοτικό και προσεγμένο, σου δίνει την αίσθηση ότι δε χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο σε ποιότητα ή πολυτέλεια. Πλήρης εξοπλισμός, πολύ ποιοτική αίσθηση σε όλα τα χειριστήρια. Φρένα και ανάρτηση δίνουν σιγουριά, γενικώς είναι ένα όχημα που ο μέσος οδηγός θα το βρει αψεγάδιαστο.
Και στο focus το δικο μου ετσι γινεται...Φλοτερ της πλακας δε μπορω να το εξηγησω αλλιως... Τη προηγουμενη εβδομαδα που ειχα παει Αθηνα,φουλαρισμενο το αυτοκινητο,Για 110-120χλμ ο δεικτης δεν ειχε πεσει απο το φουλ...Φτανω ασπροπυργο και ηταν στο τελευταιο κουτακι στη μεση...Στον γυρισμο πηγε στο μισο δηλαδη χρησιμοποιησα στην ουσια το 1/4 του τεποζιτου ενω στο πηγαινε χρησιμοποιησα το 1/8!!!
-
Στο τάνκερ μου πέφτει ένα τέταρτο κάθε 15 λιτρα σε 60 λιτρα ντεποζιτο
Φταίει που είναι γκαζάδικο μάλλον άρα εξειδικευμενα πράματα
Βέβαια έχει ένα κομπιασμα καθώς στα πρώτα 9 δεν κατεβαίνει και μετα κανει μια κινηση ξαφνικα και πέφτει μεταξυ 3/4 και full
Οδήγησα....