-
καλημέρα, ενδιαφέρεται ο πατέρας να τοποθετήσει υγραέριο σε ένα volvo s40 1.6 2006.
πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος κάτι να πάει στραβά?
ποιο σύστημα προτείνεται? -
Καλησπερα στην παρεα,
Επειδη το θεμα εχει παρα πολλες σελιδες,υπαρχει καποιος κατοχος volvo v40 cross country diesel να μου πει εντυπωσεις σε θεματα τριγμων και χωρων?Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα,
Επειδη το θεμα εχει παρα πολλες σελιδες,υπαρχει καποιος κατοχος volvo v40 cross country diesel να μου πει εντυπωσεις σε θεματα τριγμων και χωρων?Sent from my iPad using Tapatalk
Το δικό μου τρίζει από την πίσω πλαφονιέρα φωτών από την 1η μέρα. Δεν είναι κάτι σοβαρό, ακουμπάνε κάποια καλώδια και κάνουν θόρυβο. Όταν πιέζεις εκείνο το σημείο, σταματά (δεν θέλω να βάλω χέρι).
Κάποιοι μικροτρτιγμοί ακούγονται από πόρτες που και πού ανάλογα τον καιρό. Γενικά έχει πολύ καλή μόνωση με αποτέλεσμα να ακούγονται ήχοι στο εσωτερικό που με άλλο όχημα δεν θα άκουγες.Χώροι: ανάλογα τις ανάγκες σου. Αντικειμενικά είναι από τα μικρότερα της αγοράς.
-
http://volvoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=24&t=1083
GEP: 3-cyl 1,5L
VEP: 4-cyl petrol 2,0L
VED: 4-cyl diesel 2,0L
DCT7: Volvo/geely double clutch 7
AWF22: Aisin 6
AWF45: Aisin 8Twistbeam: Geely
Trailing arm: Volvo
-
Video: Το σούπερ ηχοσύστημα του Volvo S90
Χαρακτηριστικό είναι το υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα της Bowers&Wilkins (γνωστής και ως B&W) από το οποίο έχουμε πάρει μία πρώτη γεύση από το μεγαλύτερο XC90.
Το video δείχνει το ηχοσύνολο από 19 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων 7 τουίτερ Nautilus, 7 ηχείων μεσαίων συχνοτήτων, 4 γούφερ και ενός υπογούφερ 250 mm που συνδυάζεται με ενισχυτή Class D 12.Εδώ να πούμε πως το Bowers & Wilkins ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου S90, όπως και πολλά άλλα στοιχεία, όπως είναι ο τετραζωνικός κλιματισμός, το Apple CarPlay, το Digital Audio Broadcasting, το Digital TV, το σύστημα HUD (Head-Up Display), η πλοήγηση Sensus και το Volvo On Call.
http://www.newsauto.gr/video-to-souper-ichosistima-tou-volvo-s90/
Καλοο -
καλησπέρα σε ολη την παρεα των volvoκιδων.
Θα ήθελα την γνωμη σας. Με ενδιαφερει η αγορα ενός S40 του 10 μοντέλο 1,6κε. Το αμάξι εσωτερικά βρισκεται σε αριστη κατασταση , εξωτερικα σε πολύ καλη εκτος από μια κακα βαμμενη γωνια προφυλακτηρα πισω δεξια. Μηχανικα ελεγχθηκε συμφωνα με οσα διαβασα εδώ στο συνεργειο στον κηφισσο { ολοι πολύ ευγενικοι και φαινονται γνωστες του αντικειμενου}. Ο υπεύθυνος λοιπον κΜαν...... απεφανθη ότι είναι σε πολύ καλη κατασταση με ένα όμως σημαντικο κουσουρι. Εχει πρόβλημα στην κατανομή του αερα ,ένα μοτερ στην βαπορετα και για να επιδιορθωθεί πρεπει να κατεβει το ταμπλο! Το κόστος για το μεταχειρισμενο ανταλλακτικο-τοποθετηση ο μαντρας δεχεται να το καλυψει. Το ερωτημα που τίθεται λοιπον αξιζει η όχι η αγορα του. Θα αγορασω αμαξι η κουδουνιστρα? Το χρωμα του είναι μαυρο και μεσα φανταζομαι θα χτυπάει κατοστάρια από την ζεστη μηπως όλα τα κλιπ θα σπασουν στην εξαγωγή ??????
Παρακαλω λοιπον τα φωτα σας.. -
έλεγξε καλά όλα τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου...
έχω δει προβλήματα σε volvo... -
Ευχαριστω για την απαντηση,
εγω όταν το ειδα δεν μου εβγαζε κρυο με το ac on από τους αγωγους στο κεντρο και ζητησα να ελεγχθει η λειτουργια του αλλα τελικα μου ειπε ότι το πρόβλημα είναι στην κατανομή το αερα ένα μοτερ αντι για 500 στροφες ειχε 100 κατι τετοιο...
προβλήματα?/
μπορεις να με διαφωτισεις περισσοτερο?
υποτίθεται ότι θελουν μονο λαδια ξυδια και καμια κλειδαρια που και που και κανα παγουρι το νερο που σπαει..
βγαζουν σινεμπλοκ στα 120000 τι αλλα? -
αυτή τη στιγμή έχω ένα opel astra g 1,4 2001 edition 2000(σαν cosmo τωρα) και στα 192000κμ δεν εχω προβλήματα..παω μονο για σερβις και ιμαντες.
Μηπως δεν είναι καλή επιλογή? -
Ο χρήστης bunisios έγραψε:
Ευχαριστω για την απαντηση,
εγω όταν το ειδα δεν μου εβγαζε κρυο με το ac on από τους αγωγους στο κεντρο και ζητησα να ελεγχθει η λειτουργια του αλλα τελικα μου ειπε ότι το πρόβλημα είναι στην κατανομή το αερα ένα μοτερ αντι για 500 στροφες ειχε 100 κατι τετοιο...
προβλήματα?/
μπορεις να με διαφωτισεις περισσοτερο?
υποτίθεται ότι θελουν μονο λαδια ξυδια και καμια κλειδαρια που και που και κανα παγουρι το νερο που σπαει..
βγαζουν σινεμπλοκ στα 120000 τι αλλα?Έχω δυο περιπτώσεις με volvo. Το ένα το έχει ο μπατζανάκης μου. Προβλήματα με το air condition, ενώ το στερεοφωνικό έχει χαλάσει τελείως και δεν δουλεύει. Το άλλο είχε θέματα με τις κλειδαριές, αλλά επειδή δεν είναι τόσο κοντινό μου πρόσωπο δεν ξέρω λεπτομέρειες. Επίσης, μετά από χρόνια ο μπατζανάκης είχε και πρόβλημα με τις ταπετσαρίες και το 'ντύσιμο' της καμπίνας, αλλά για να μην αδικήσω το volvo να προσθέσω ότι σε αυτό έφταιγαν πρώτον τα 'θηρία ανήμερα' ανίψια μου ( ) και δεύτερον ένας βιολογικός καθαρισμός που του έκαναν με ατμό (;;) αν θυμάμαι καλά με αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν ακόμη και τα υφάσματα από την οροφή...
Να γράψω ότι δεν είμαι καθόλου αρνητικός απέναντι στην εταιρία. Το αντίθετο μάλιστα μου αρέσουν πάρα πολύ τα αυτοκίνητα Volvo και ιδίως το XC60 θα το έπαιρνα άνετα εάν είχε πιο προνομιακή τιμή, ενώ το V40 το θεωρώ το ομορφότερο hatch αυτή τη στιγμή...Και από ασφάλεια είναι απλά ΚΟΡΥΦΗ
Συνεπώς κάνε έναν καλό έλεγχο και εάν όλα είναι οk...με το καλό! -
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα,
Δεν υπάρχει 5θυρο που να μην τρίζει (Γκολφ, Α3, 147, Λεόν, Άστρα κλπ και μιλάω για αμάξια του 2010 και μετά). Το πιο 'δεμένο' που έχω εγώ μπει και οδηγήσει είναι το Φόκους σε όλες τις γενιές του (εκτός από το τελευταίο που δεν ξέρω τι παίζει), αν και αυτό που ξεχώρισα για πλήρη απουσία τριγμών ήταν το πρώτο Auris (το οποίο είναι και από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει). Πάντα με μαμά ανάρτηση
-
Επανέρχομαι με τα νεότερα δεδομένα απο την έρευνα για το μοντέλο s40
- Πρόβλημα στο μοτέρ της κατανομής αέρα . Συχνότατα... ( ο φατουρος αναφέρει πως η εξαγωγή του ταμπλό πλέον για αυτούς είναι ρουτινα και κουστούμι 400-450€ για μτχ )
- Πρόβλημα στο κόμπλε - συμπλεκτη του ac( δεν γνωρίζω κόστη , συχνή βλάβη)
- Πρόβλημα στις κλειδαριες κοστος για μετάχ γύρω στα 150€
- Πρόβλημα στα σινεμπλοκ στα ψαλίδα ( γύρω στα 120χλμ κοστος 200€)
- Πρόβλημα στο ράδιο cd ( κοστος 200-250€)
- Προβλήματα περιοδικά εκκίνησης ( άγνωστη συχνότητα κοστος επισκευής)
- Πρόβλημα στην πολλαπλή εξαγωγής - ραγίζει ( άγνωστη συχνότητα κοστος)
Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο αξιόπιστο μοντέλο;
Εσείς τι γνώμη έχετε;
-
Ο χρήστης bunisios έγραψε:
καλησπέρα σε ολη την παρεα των volvoκιδων.
Θα ήθελα την γνωμη σας. Με ενδιαφερει η αγορα ενός S40 του 10 μοντέλο 1,6κε. Το αμάξι εσωτερικά βρισκεται σε αριστη κατασταση , εξωτερικα σε πολύ καλη εκτος από μια κακα βαμμενη γωνια προφυλακτηρα πισω δεξια. Μηχανικα ελεγχθηκε συμφωνα με οσα διαβασα εδώ στο συνεργειο στον κηφισσο { ολοι πολύ ευγενικοι και φαινονται γνωστες του αντικειμενου}. Ο υπεύθυνος λοιπον κΜαν...... απεφανθη ότι είναι σε πολύ καλη κατασταση με ένα όμως σημαντικο κουσουρι. Εχει πρόβλημα στην κατανομή του αερα ,ένα μοτερ στην βαπορετα και για να επιδιορθωθεί πρεπει να κατεβει το ταμπλο! Το κόστος για το μεταχειρισμενο ανταλλακτικο-τοποθετηση ο μαντρας δεχεται να το καλυψει. Το ερωτημα που τίθεται λοιπον αξιζει η όχι η αγορα του. Θα αγορασω αμαξι η κουδουνιστρα? Το χρωμα του είναι μαυρο και μεσα φανταζομαι θα χτυπάει κατοστάρια από την ζεστη μηπως όλα τα κλιπ θα σπασουν στην εξαγωγή ??????
Παρακαλω λοιπον τα φωτα σας..Επανέρχομαι με τα νεότερα δεδομένα απο την έρευνα για το μοντέλο s40
- Πρόβλημα στο μοτέρ της κατανομής αέρα . Συχνότατα... ( ο φατουρος αναφέρει πως η εξαγωγή του ταμπλό πλέον για αυτούς είναι ρουτινα και κουστούμι 400-450€ για μτχ )
- Πρόβλημα στο κόμπλε - συμπλεκτη του ac( δεν γνωρίζω κόστη , συχνή βλάβη)
- Πρόβλημα στις κλειδαριες κοστος για μετάχ γύρω στα 150€
- Πρόβλημα στα σινεμπλοκ στα ψαλίδα ( γύρω στα 120χλμ κοστος 200€)
- Πρόβλημα στο ράδιο cd ( κοστος 200-250€)
- Προβλήματα περιοδικά εκκίνησης ( άγνωστη συχνότητα κοστος επισκευής)
- Πρόβλημα στην πολλαπλή εξαγωγής - ραγίζει ( άγνωστη συχνότητα κοστος)
Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο αξιόπιστο μοντέλο;
Εσείς τι γνώμη έχετε;
Το ενα συνεργειο βρηκε προβλημα μονον στο μοτερ του αερα; Ολα τα αλλα που βρηκε το δευτερο συνεργειο; Δεν τα πηρανε χαμπαρι; Απο τα λιγα που ξερω, ειναι καλα σε θεματα παθητικης ασφαλειας. Ειναι πολλα τα προβληματα για αμαξι 6ετιας. Και δεν ειναι προβληματα που εχουν να κανουν με κακη συντηρηση.
-
Το αμάξι που με ενδιαφέρει έχει μόνο το πρόβλημα στην μονάδα ελέγχου κατανομής αέρα και που απαιτεί ξήλωμα του ταμπλό για την επισκευή του. Ολα τα αλλά προβλήματα είναι προβλήματα που βρήκα ότι αφορούν το συγκεκριμένο μοντέλο. Η ερώτηση μου λοιπόν προς τους φίλους της μαρκας ειναι, αν οντως τα πράγματα ειναι έτσι.. Οι αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις..
-
Θα πω απλά ότι οι ραγισμένες πολλαπλές εξαγωγής είναι δεδομένες σε όλα τα μικρά moteur Zetec.
-
πάντως, το 1,6 του 2006 του πατέρα μου, δεν έχει βγάλει το παραμικρό (ούτε λάμπα) χωρίς υπερβολή.
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Προ εβδομάδος παρέλαβε η γυναίκα μου ένα εταιρικό V40 D2 Kinetic (με City Pack II). Σύμφωνα με τον αναφερόμενο στα έντυπα της εταιρείας εξοπλισμό έχει και υποδοχή AUX. Επίσης, στο βιβλιάριο του κατασκευαστού εμφανίζεται η υποδοχή AUX μέσα στον τεμπέλη, μαζί με την υποδοχή USΒ (βεβαίως, το βιβλιάριο καλύπτει όλες τις εκδόσεις και αυτά μπορεί να αναφέρονται σε πλουσιότερη έκδοση).
Εγώ βρίσκω μόνο υποδοχή USΒ, αλλά όχι AUX.
Υπάρχει κάπου αλλού και είμαι τόσο μπούφος που δεν την βλέπω; Αν δεν υπάρχει, τότε με παραξενεύει σε σύγχρονο αυτοκίνητο.[Για να προλάβω την ερώτηση τι την θέλω: βεβαίως και ο οδηγός μπορεί να ακούει μουσική με USB ή από το κινητό του χρησιμοποιώντας το bluetooth, αλλά έλα που θέλουν και τα παιδιά μερικές φορές να βάζουν μουσική από το δικό τους. Αν την βάζουν μέσω bluetooth, τότε θα αναιρείται η χρήση του κινητού του οδηγού.]
Καθόσον αφορά τις εντυπώσεις, λίγα πράγματα μπορώ να πω, δεδομένου ότι είχα μικρή οδηγική επαφή μαζί του. Ευχάριστο εσωτερικό, πολύ καλός εξοπλισμός για βασικό μοντέλο, τα πλαστικά κλπ δείχνουν καλά στη θέση τους, εύχρηστο και όχι ιδιαίτερα στενό (οι εμπειρίες μου από την κατηγορία σε αυτοκίνητα της εποχής του ήταν η απαράδεκτα στενή καινούργια 116i με τον 1600t, Megane 1400tce και Giulietta 14t). Κινείται ήσυχα με 120-130 (ΟΚ μέχρι το ALPHA της Αττικής Οδού πήγα), έχει τις επιδόσεις που αναμένεις από έναν 1,6 με 115 ίππους, σαφές τιμόνι, κάπως ξερή ανάρτηση (ευτυχώς έχω 16άρηδες τροχούς) και γέρνει κάπως πιο πολύ από όσο θα ήθελα.
Δυστυχώς, θα προτιμούσα ένα αυτόματο, δεδομένου ότι η μικρή ωφέλιμη περιοχή λειτουργίας του 1,6 diesel καθιστά αναγκαία την συχνή αλλαγή ταχυτήτων.
Συμπερασματικά, με δεδομένο ότι τα Golf δεν τα συμπαθώ, Megane δεν θα ξαναγόραζα και η μικρή επαφή με την Alfa δεν με ενθουσίασε, για δεύτερο αυτοκίνητο και για τη χρήση του (50 χιλ. ημερησίως) νιώθω ότι η επιλογή ήταν άριστη. -
http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7484715
καλό;
-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Προ εβδομάδος παρέλαβε η γυναίκα μου ένα εταιρικό V40 D2 Kinetic (με City Pack II). Σύμφωνα με τον αναφερόμενο στα έντυπα της εταιρείας εξοπλισμό έχει και υποδοχή AUX. Επίσης, στο βιβλιάριο του κατασκευαστού εμφανίζεται η υποδοχή AUX μέσα στον τεμπέλη, μαζί με την υποδοχή USΒ (βεβαίως, το βιβλιάριο καλύπτει όλες τις εκδόσεις και αυτά μπορεί να αναφέρονται σε πλουσιότερη έκδοση).
Εγώ βρίσκω μόνο υποδοχή USΒ, αλλά όχι AUX.
Υπάρχει κάπου αλλού και είμαι τόσο μπούφος που δεν την βλέπω; Αν δεν υπάρχει, τότε με παραξενεύει σε σύγχρονο αυτοκίνητο.[Για να προλάβω την ερώτηση τι την θέλω: βεβαίως και ο οδηγός μπορεί να ακούει μουσική με USB ή από το κινητό του χρησιμοποιώντας το bluetooth, αλλά έλα που θέλουν και τα παιδιά μερικές φορές να βάζουν μουσική από το δικό τους. Αν την βάζουν μέσω bluetooth, τότε θα αναιρείται η χρήση του κινητού του οδηγού.]
Καθόσον αφορά τις εντυπώσεις, λίγα πράγματα μπορώ να πω, δεδομένου ότι είχα μικρή οδηγική επαφή μαζί του. Ευχάριστο εσωτερικό, πολύ καλός εξοπλισμός για βασικό μοντέλο, τα πλαστικά κλπ δείχνουν καλά στη θέση τους, εύχρηστο και όχι ιδιαίτερα στενό (οι εμπειρίες μου από την κατηγορία σε αυτοκίνητα της εποχής του ήταν η απαράδεκτα στενή καινούργια 116i με τον 1600t, Megane 1400tce και Giulietta 14t). Κινείται ήσυχα με 120-130 (ΟΚ μέχρι το ALPHA της Αττικής Οδού πήγα), έχει τις επιδόσεις που αναμένεις από έναν 1,6 με 115 ίππους, σαφές τιμόνι, κάπως ξερή ανάρτηση (ευτυχώς έχω 16άρηδες τροχούς) και γέρνει κάπως πιο πολύ από όσο θα ήθελα.
Δυστυχώς, θα προτιμούσα ένα αυτόματο, δεδομένου ότι η μικρή ωφέλιμη περιοχή λειτουργίας του 1,6 diesel καθιστά αναγκαία την συχνή αλλαγή ταχυτήτων.
Συμπερασματικά, με δεδομένο ότι τα Golf δεν τα συμπαθώ, Megane δεν θα ξαναγόραζα και η μικρή επαφή με την Alfa δεν με ενθουσίασε, για δεύτερο αυτοκίνητο και για τη χρήση του (50 χιλ. ημερησίως) νιώθω ότι η επιλογή ήταν άριστη.Πάντως και το δικό μου που είναι Livstyl δεν έχει Aux.
-
στο παλιο a class Που ειχα , η υποδοχη AUX ηταν μεσα στο ντουλαπακι του συνοδηγου ; Παιζει να ισχυει το ιδιο και για τα volvo ; Για ριξ'τε και μια ματια πισω απο την κεντρικη κονσολα εκει που εχει δυο ποτηροθηκες ...
VOLVO FORUM