-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Επισης παρατηρω οτι ειναι τρομακτικο το ποσοστο αυτων που δε φορανε ζωνη. Περιμενω προχθες σε διασταυρωση φιλο μου να μου δωσει κατι πραγματα και οσο περιμενω παρατηρω οδηγους και ζωνη ασφαλειας. Ε το 50% δε φοραει!!!
Sorry για το ελαφρως off topic αλλα στην προκειμενη περιπτωση αυτος που δε φοραει ζωνη κανει κακο μονο στον εαυτο του και ειναι εκνευριστικο το ποσο κοστολογειται αυτη η παραβαση στον Κ.Ο.Κ. Δεν ειμαι υπερ της ποινικοποιησης της αυτοκτονιας....
-
H λογικη νομιζω λεει πως με τη ζωνη ασφαλειας τα θυματα των τροχαιων θα ειναι λγοτερα,με σκοπο να θελουν να μειωσουν τους θανατους αυτους επιβαλουν αυτο το προστιμο.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Επισης παρατηρω οτι ειναι τρομακτικο το ποσοστο αυτων που δε φορανε ζωνη. Περιμενω προχθες σε διασταυρωση φιλο μου να μου δωσει κατι πραγματα και οσο περιμενω παρατηρω οδηγους και ζωνη ασφαλειας. Ε το 50% δε φοραει!!!
Sorry για το ελαφρως off topic αλλα στην προκειμενη περιπτωση αυτος που δε φοραει ζωνη κανει κακο μονο στον εαυτο του και ειναι εκνευριστικο το ποσο κοστολογειται αυτη η παραβαση στον Κ.Ο.Κ. Δεν ειμαι υπερ της ποινικοποιησης της αυτοκτονιας....
Δεν κάνει κακό στον εαυτό του μόνο.
Αντιπαράδειγμα: Αν πχ. Οδηγάει ένα κάμπριο και ανατραπεί και πεταχτεί ο τύπος αυτός από το αμάξι και πάει στις ρόδες κάποιου άλλου που αν φορούσε ζώνη δεν θα γινόταν και άλλος για να μην τον πατήσει, πάει και τα δώσει σε καμία κολώνα...
Θα μου πεις μία στο εκατομύριο, αλλά ναι υπάρχει και η πιθανότητα να βλάψει και άλλους. -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Οταν δε φοραει ζωνη/κρανος κανει πρωτα απ'ολα κακο στο στραβο του το κεφαλι.
Μετα κανει κακο σε ολους εμας(εμμεσα) που θα του πληρωνουμε την νοσηλεια/αναπηρικη συνταξη για μια ζωη.Αυτα τα λεφτα κοβονται απο καπου αλλου,δεν υπαρχει απεριοριστο χρημα.
Και επισης κανει και αμεσα κακο σε αυτον που θα χρειαστει εντατικη επειδη επαθε ενα εμφραγμα πχ,αλλα αυτος εχει καπαρωσει το κρεβατι της εντατικης για μηνες.Αντι για εμφραγμα μπορεις να βαλεις 70αρης με εγκεφαλικο/γυναικα με σοβαρη αιμορραγια στη γεννα/νεος με μηνιγγιτιδα κλπ κλπ.Αν φορουσε ζωνη/κρανος θα ηταν στον καναπε του αραχτος βλεποντας TV και θα τον ετρωγε το χερι/ποδι μεσα απο το γυψο λογω του καταγματος και πιθανον τιποτα παραπανω...
-
Κάποια πολύ ενδιαφέροντα βιντεάκια περί οδικής ασφάλειας θα σας πείσουν το πόση ζημιά μπορεί να κάνει κάποιος που δε φοράει ζώνη στους συνεπιβάτες του καθώς ταξιδεύει σαν ελεύθερο βλήμα στην καμπίνα μετά από ατύχημα (ειδικά οι πίσω, που την έχουν δει VIP σε λιμουζίνα).
-
Γυρνάω χθες το μεσημέρι σπίτι,μέσω της παραλιακής.Στο ύψος του Ασκληπείου,ενώ είμαι αριστερή ξαφνικά αντιλαμβάνομαι το Rav4(σαμπανιζε) από δεξιά μου να αλλάζει λωρίδα και να έρχεται κατά πάνω μου !!!!Τσιμπάω τα φρένα και βλέπω το Rav4 με το έτσι θέλω να μπαίνει στην μεσαία!!Κόρναρε και ο από πίσω μου!
Βγάζω φλας πάω από δεξιά και βλέπω γυναίκα να μιλάει στο κινητο ΧΑΛΑΡΗ,της κορνάρω τίποτα της κάνω την γνωστή κίνηση... και έφυγα την είδα από τον καθρέφτη που από μεσαία πήγε και τέρμα αριστερά χωρίς φλας για να μπει στην Βούλα....έφαγε κάτι μούτζες από τους πιο πίσω... -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Δειχνει την οδηγικη παιδεια μας ομως. Ασε που η περισσοτεροι που δε φορανε απαντανε οτι θα τους σωσει ο αεροσακος που να ξερανε οτι ο αεροσακος εχει νοημα μονο σε συνδυασμο με τη ζωνη και διαφορετικα σου κανει μεγαλη ζημια.
-
ΜΕΓΑ ζωο ο τυπος με το κοκκινο SAXO ο οποιος ηθελε να στριψει απο την Εγνατια στην Εθνικης Αμυνης( ) και τελικα τα καταφερε αφου εφαγε ομως τα κορναρισματα απο ολους τους διερχομενους οδηγους.
-
Πανμέγιστο ζώο ο πίθηκος που συνάντησα χθες με scooter ξεκράνωτος και αυτός και το μικρό παιδάκι που είχε μπροστά του το οποίο μάλιστα είχε το χέρι του στη δεξιά μανέτα και χειριζόταν το γκάζι ενώ ο ηλίθιος με το δικό του έπιανε το μπούτι του. Μα πόσο άμυαλος μπορεί να είναι κάποιος. Προς στιγμήν σκέφτηκα να του κάνω παρατήρηση στο φανάρι που συναντηθήκαμε αλλά λέω μάταια η προσπάθεια....
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Εχει γινει τεραστια κουβεντα εδω μεσα ακριβως για αυτο το θεμα, ψαξε κ θα βρεις. Η αποψη μου κ το γενικοτερο συμπερασμα που υιοθετουν οι περισσοτεροι (εκτος φυσικα απο αυτους που ψαχνουν να βρουν επιχειρηματα για να μην φορανε ζωνη... ) ειναι οτι σαφεστατα κ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ το αν φορας ζωνη, σαφεστατα κ εχουν καθε δικαιωμα και το κρατος και πολλοι αλλοι γυρω σου μεταξυ των οποιων οι ασφαλιστικες οπως και επισης ΕΓΩ (οχι εγω ο Kacey, εγω ο καθε τυχαιος που ενεπλακη σε ατυχημα μαζι σου) να απαιτουν να σου επιβαλεται η ζωνη.
-
Ζώο ο οδηγός της ασημί Corolla που είχε αναμμένα τα after market μάλλον προβολάκια ομίχλης που στράβωναν όλους τους άλλους μεσημεριάτικα! Ο τύπος χωνόταν παντού σε όλη την Λ.Νίκης και μου έκανε εντύπωση πως στην θέση των πινακίδων (μπροστά - πίσω) είχε κατάμαυρα γυαλιστερά πλαστικά. Έχω δει καλύμματα πινακίδων, άλλα αυτά ήταν τόσο σκούρα που αποκλείεται να ήταν καλύμματα.
Όσο για τους 'έξυπνους' που θέλουν να στρίψουν παρανόμως από την Εγνατία σε κάθετους αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Αφού δεν υπάρχει πουθενά αστυνόμευση καλά κάνουν. Υπάρχουν και οι νόμοι της ζούγκλας! -
Είμαι ζώο , μου το είπε ο ταχυδιανομέας με το παπάκι που ήρθε από τη Σόλωνος για να μπει ανάποδα στη Μαυρομιχάλη και επειδή ήμουν στη διασταύρωση, για να διασχίσω την Σόλωνος κάθετα, περιμένοντας να υπάρξει κενό στη ροή της κίνησης και δε χώραγε να περάσει.
Τελικά αυτό που λένε πως, αν δε τα μαμήσεις μικρά βγάζουν γλώσσα μόλις μεγαλώσουν είναι αλήθεια.
-
Σε λίγο θα ποστάρει.
-
Σήμερα το απόγευμα για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες (Δευτέρα ή Παρασκευή η προηγούμενη) γυρνώντας από τη δουλειά μού την 'έπεσε' στη Συγγρού με αναβόσβημα προβολέων Mercedes (η ίδια μάλλον) που συνοδευόταν από ασφαλίτικο. Και τις δύο φορές υπήρχε σχετική κίνηση και δεν ήταν εύκολο να παραμερήσω άμεσα. Σήμερα τα 'ψιλοπήρα' και άναψα το πίσω φως ομίχλης λίγο πριν βρω κενό και κάνω δεξιά.
-
Πω πω κ*λοδάχτυλα που θέλω να κάνω σε αυτούς. (Αν και είμαι κότα και δε θα κάνω ποτέ!)
Ενδωμεταξύ κάτι τέτοιοι ασφαλίτες συνοδείας έχουν κλείσει επανειλημμένα με πολύ επικίνδυνο τρόπο μία φίλη μου καθώς έκανε διήθηση με μοτοσυκλέτα.... Γκρρρρ
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πω πω κ*λοδάχτυλα που θέλω να κάνω σε αυτούς. (Αν και είμαι κότα και δε θα κάνω ποτέ!)Ενδωμεταξύ κάτι τέτοιοι ασφαλίτες συνοδείας έχουν κλείσει επανειλημμένα με πολύ επικίνδυνο τρόπο μία φίλη μου καθώς έκανε διήθηση με μοτοσυκλέτα.... Γκρρρρ
Εχει τυχει και εμενα να παει να με ριξει στο πεζοδρομιο ασφαλιτικο, μονο και μονο επειδη ηθελα να περασω απο την μεσαια λωριδα, ενω εκεινοι ηταν στην αριστερη, στο υψος της Αγιας Βαρβαρας στην Κηφησιας
Εφαγε ομως τα @@ μου(σορρυ για την εκφραση, αλλα μονο αυτο μου εβγαινε), μιας και εκανα ελιγμο και τον περασα απο την αλλη μερια οταν ειδα οτι θελει να με κλεισει/πεταξει(ολα αυτα σε δεκατα), και μεχρι να καταλαβει που πηγα, εμεινε να με κοιταζει την ωρα που εβλεπε την ανοιχτη παλαμη στα 20 εκατοστα απο το παραθυρο τουΔεν θα ημουν τοσο παραστατικος, αλλα το θυμαμαι σαν τωρα, και εχει γινει πολλααααα χρονια πριν
Θα με πεταγε κατω το καθικι μονο και μονο επειδη ηθελα να περασω απο την διπλα λωριδα
Μαλλον θα εχει παθει καρκινο τωρα απο τις καταρες που εφαγε -
Εσεις φταιτε που κανετε ακρη (οσοι ειστε με αυτοκινητα, οχι με τις μηχανες). Μια τετοια Μερκεντε εχει κανει μια δοκιμη ABS απο πισω μου, μουρλια...
Κ κατι αλλοι μπραβοι (ψαξτε παλιο ποστ) εχουνε κανει δοκιμη αποφυγης Lada, ειχαν την φαεινη ιδεα να με κλεισουν επιτηδες σκεπτομενοι ισως οτι θα με νοιαξει περισσοτερο να μην ακουμπησω το Lada απο το ποσο θα ενοιαζε εκεινους να μην ακουμπησει καπου το Grand Cherokee που ειχαν...Εν τω μεταξυ οταν αρχισαν να πετανε μπανανες τα πιθηκια (καταλαβατε, θα σε γαμησουμε κλπ κλπ)κ αναψαν ενα φαρο που ειχαν μεσα στο μπρικι τους, εισεπραξαν μια απο τις πιο πετυχημενες ατακες στην World History of Road-Rage:
'Σβησε τον φαρο γιατι θα στον βαλω στον κωλο κ απο πιθηκας θα γινεις πυγολαμπιδα' ή κατι τετοιο, δεν θυμαμαι ακριβως τι του ειχα πει του συνοδηγου.
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Οταν δε φοραει ζωνη/κρανος κανει πρωτα απ'ολα κακο στο στραβο του το κεφαλι.
Μετα κανει κακο σε ολους εμας(εμμεσα) που θα του πληρωνουμε την νοσηλεια/αναπηρικη συνταξη για μια ζωη.Αυτα τα λεφτα κοβονται απο καπου αλλου,δεν υπαρχει απεριοριστο χρημα.
Και επισης κανει και αμεσα κακο σε αυτον που θα χρειαστει εντατικη επειδη επαθε ενα εμφραγμα πχ,αλλα αυτος εχει καπαρωσει το κρεβατι της εντατικης για μηνες.Αντι για εμφραγμα μπορεις να βαλεις 70αρης με εγκεφαλικο/γυναικα με σοβαρη αιμορραγια στη γεννα/νεος με μηνιγγιτιδα κλπ κλπ.Αν φορουσε ζωνη/κρανος θα ηταν στον καναπε του αραχτος βλεποντας TV και θα τον ετρωγε το χερι/ποδι μεσα απο το γυψο λογω του καταγματος και πιθανον τιποτα παραπανω...
και παλι σορρυ αλλα δεν μιλησα οπως θα καταλαβατε για τη χρηση της ζωνης, μιλησα για την κοστολογηση του οποιου αδικηματος, με την παραπανω λογικη πρεπει να κλεινουν ισοβια τους αλκοολικους και να βαζουν τους καπνιστες στην απομονωση. Εν κατακλειδει ολα αυτα λυνονται με σωστη παιδεια (ποιος την εχασε να τη βρουν οι Ελληνες) και οχι με μπαμπουλες. Το θεμα της αποτελεσματικοτητας της ζωνης το θεωρω αρκετα αυτονοητο ωστε να μη χρειαζεται να το εξηγησω , απλα τα επιχειρηματα με τον νομο που φτιαχτηκε για να μας προστατευει δε με πειθουνε. Και επειδη πιστευω οτι ο Ελληνας επιτηδες κατασκευαζει δρομους καρμανιολες (λογω βλακειας, ωχαδερφισμου, συμφεροντων ακομα και κακιας) ΔΕ με πειθει το ελληνικο κρατος οτι βαζει υπερβολικα προστιμα για το καλο μου. Νο offence, δεν ηθελα να μιλησω για τη ζωνη, την πηρα σαν το παραδειγμα της υποκρισιας και επειδη απ αυτην εχουμε μπολικη σορυ , να την πουλησουνε σε κανα ευαγγελατο-τριανταφυλλοπληκτο, ξερετε απ αυτους που φταινε παντα οι αλλοι και οχι αυτος...
-
Ωπα γιατι τα εμπλεξες...
Το κρατος βαζει (γενικα) προστιμα και δη υπερβολικα, για την τσεπη του. Κ μονο. Εμεις εξηγουμε την αναγκαιοτητα του να νομοθετει για κατι που κατα καποιους, αφορα τους ιδιους και το κεφαλι τους μονο, και λεμε οτι αφορα πολλους περισσοτερους.
ΥΓ Σιγα μην κανουμε ντα τους καπνιστες κ ποτες, ξερεις τι εσοδα αποφερουν αυτες οι δυο συνηθειες?
-
Δύο ζώα έχουν μπει κι έχουν παρατήσει τα αυτοκίνητα τους εδώ και μισή ώρα στο χώρο που έχω το πάρκινγκ του αυτοκινήτου μου και κλείνουν το πάρκινγκ του θείου μου και ο πατέρας μου δεν μπορεί επίσης να βάλει το αυτοκίνητο του μέσα!!!
Μήπως άργησα να πάρω τηλέφωνο τη Δημοτική αστυνομία???
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............