-
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'...
ό,τι χωράει, ας το σπρώξουμε να μπει...
πχ, αν χωράει να μπει το παιδί μας στο δημόσιο, ας το βάλουμε...
αν μπορεί το παιδί μας να πάρει 10 στο πανεπιστήμιο με γνωριμίες, ας το πάρει...
αν μπορούμε να περάσουμε τον όγκο των άλλων που περιμένουν στη σειρά, ας το κάνουμε...δεν τους ενδιαφέρουν οι άλλοι...
το ίδιο ισχύει και με τις μηχανές... αφού μπορεί να παρακάμψει τον όγκο των οχημάτων και να χωθεί πρώτος, θα το κάνει...
το ίδιο περίπου ισχύει φίλοι με τα αυτοκίνητα και τις νταλίκες... αυτοκίνητα που τρέχουν να προλάβουν να περάσουν πριν από νταλίκα και μετά πλακώνονται στα φρένα...όλοι νομίζουν ότι κάποιος τους κυνηγάει και τρέχουν να προλάβουν τον χρόνο...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
...
Πριν κανα μήνα έτυχε σε ταξίδι σε αεροπλάνο ο διπλανός μου να έχει ενα μωράκι μαζί. Το παιδάκι έκλαιγε ασταμάτητα (και έντονα) σε όλη τη διαδρομή. Θυμήθηκα πόσο μα πόσο με χαλούσε κάτι τέτοιο στο παρελθόν, όσο και αν προσπαθούσα να το εκλογικεύσω. Μετά θυμήθηκα το γιό μου που είναι στην ιδια ηλικία και πλέον διαπίστωσα οτι μπορούσα να δείξω απόλυτη κατανόηση.Μόνο οταν ζήσεις κάποια πράγματα, μπορείς δυστυχώς να έχεις μια πιο σφαιρική αντιμετώπιση για αυτά.
Τι σχέση έχει ένα μωράκι που κλαίει με ένα μοτοσικλετιστή που και ξέρει τι είναι και τι θέλει και ότι κάνει (η προσπέραση όσων περιμένουν κανονικά) το κάνει κατόπιν σκέψης και μάλιστα προμελετημένης;
Για τα υπόλοιπα που έγραψες, θα απαντηθούν όταν απαντήσεις σταΣυνηθως έτσι είναι - κάνουν παραπάνω
Οχι οτι θα είχε διαφορά αν κάναν και λιγότερο όμως, το κομπλεξάρισμα ορισμένων το ίδιο θα ήταν...Ποιοί είναι οι 'ορισμένοι' ;
Και ποιό το 'κομπλεξάρισμα' ;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Πριν κανα μήνα έτυχε σε ταξίδι σε αεροπλάνο ο διπλανός μου να έχει ενα μωράκι μαζί. Το παιδάκι έκλαιγε ασταμάτητα (και έντονα) σε όλη τη διαδρομή. Θυμήθηκα πόσο μα πόσο με χαλούσε κάτι τέτοιο στο παρελθόν, όσο και αν προσπαθούσα να το εκλογικεύσω. Μετά θυμήθηκα το γιό μου που είναι στην ιδια ηλικία και πλέον διαπίστωσα οτι μπορούσα να δείξω απόλυτη κατανόηση.Μόνο οταν ζήσεις κάποια πράγματα, μπορείς δυστυχώς να έχεις μια πιο σφαιρική αντιμετώπιση για αυτά.
Τι σχέση έχει ένα μωράκι που κλαίει με ένα μοτοσικλετιστή που και ξέρει τι είναι και τι θέλει και ότι κάνει (η προσπέραση όσων περιμένουν κανονικά) το κάνει κατόπιν σκέψης και μάλιστα προμελετημένης;
Για τα υπόλοιπα που έγραψες, θα απαντηθούν όταν απαντήσεις σταΣυνηθως έτσι είναι - κάνουν παραπάνω
Οχι οτι θα είχε διαφορά αν κάναν και λιγότερο όμως, το κομπλεξάρισμα ορισμένων το ίδιο θα ήταν...Ποιοί είναι οι 'ορισμένοι' ;
Και ποιό το 'κομπλεξάρισμα' ;
Το μωρακι προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά το παράδειγμα αφορούσε εμένα, και το πώς αλλάζουν οι αντιλήψεις μας ανάλογα με το αν έχουμε προσωπική εμπειρία απο κάτι ή οχι
Οι 'κομπλεξαρισμένοι ορισμένοι' δεν είναι κατ'ανάγκη απο το forum και δεν την καταλαβαίνω αυτή τη μανία να βρούμε αφορμή να βριστούμε. Αφορά άτομα όπως τύπο σε 'μπέμπα' προ ετών που είχε πεί το αμίμητο, (κολλημένος σε ουρά και κλείνοντας την άτυπη μοτο-οδό ανάμεσα στα αυτοκίνητα εσκεμμένα) 'Κάτσε ρε φιλαράκο, εγώ έδωσα τόσα μύρια για τη μπέμπα και εσύ με το πρα-πρά σου θές να κάνω άκρη να περάσεις;'
(νομίζω το έχω ξαναγράψει παλαιότερα ίσως στο topic με τις μοτοσυκλέτες)Εν πάσει περιπτώσει το θέμα είναι αδιέξοδο, απο τη στιγμή που χρεώνεται στον μοτοσυκλετιστη εκ των προτέρων η κακή πρόθεση για εκμετάλλευση και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό (λόγω έλλειψης σχετικών εμπειριών) το κίνητρό του.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'...Ενδιαφέρουσα η παράθεση των προσωπικών σου κοινωνικών αξιών , άτοπη η προσπάθεια εξήγησης της συμπεριφοράς των μοτοσυκλετιστών (ετσι, γενικά και αόριστα) με βάση αυτές.
-
Υπάρχουν προτεραιότητες και κανόνες κυκλοφορίας που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους, διαφορετικά πλησιάζουμε επικίνδυνα τις συνθήκες κυκλοφορίας του Καΐρου. Η οδήγηση μηχανής προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στον οδηγό της, αλλά και τεράστια μειονεκτήματα σε χώρες που έχουν πολύ ζεστά καλοκαίρια.
Δεν αντέχεις να κάνεις 2 ώρες μέχρι την δουλειά σου κάθε μέρα; Πάρε μηχανή. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα μπορέσεις να μειώσεις τους χρόνους τουλάχιστον κατά 2/3 και ειλικρινά σε ζηλεύω. Παράλληλα όμως, αυτό σημαίνει ότι εκεί που δεν χωράς θα πρέπει να περιμένεις -όσο και αν ψήνεσαι- και όχι να ανεβαίνεις στο πεζοδρόμιο, ή να περνάς μπροστά από τα αυτοκίνητα κλέβοντας τους την ουρά στα διόδια. Αν δεν αντέχεις καθόλου στην ζέστη, έχεις κάνει λάθος επιλογή οχήματος και ίσως η (συγκεκριμένη) μηχανή δεν κάνει για εσένα και τις ανάγκες σου. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι δικό σου και δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο την παραβίαση του ΚΟΚ, των κανόνων στοιχειώδους καλής συμπεριφοράς προς τους άλλους οδηγούς και των δικαιωμάτων του κοσμάκη στην ασφαλή χρήση των πεζοδρομίων.
-
Το μωρακι προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά το παράδειγμα αφορούσε εμένα, και το πώς αλλάζουν οι αντιλήψεις μας ανάλογα με το αν έχουμε προσωπική εμπειρία απο κάτι ή οχι
Οι 'κομπλεξαρισμένοι ορισμένοι' δεν είναι κατ'ανάγκη απο το forum και δεν την καταλαβαίνω αυτή τη μανία να βρούμε αφορμή να βριστούμε. Αφορά άτομα όπως τύπο σε 'μπέμπα' προ ετών που είχε πεί το αμίμητο, (κολλημένος σε ουρά και κλείνοντας την άτυπη μοτο-οδό ανάμεσα στα αυτοκίνητα εσκεμμένα) 'Κάτσε ρε φιλαράκο, εγώ έδωσα τόσα μύρια για τη μπέμπα και εσύ με το πρα-πρά σου θές να κάνω άκρη να περάσεις;'
(νομίζω το έχω ξαναγράψει παλαιότερα ίσως στο topic με τις μοτοσυκλέτες)Εν πάσει περιπτώσει το θέμα είναι αδιέξοδο, απο τη στιγμή που χρεώνεται στον μοτοσυκλετιστη εκ των προτέρων η κακή πρόθεση για εκμετάλλευση και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό (λόγω έλλειψης σχετικών εμπειριών) το κίνητρό του.
Δεν ψάχνω αφορμή να βριστώ με κανένα, απλά ρωτώ για να καταλάβω τι θέλει να πει ο συνομιλητής μου. Εδώ μέσα έγραψες για κομπλεξαρισμένους εδώ θα σε ρωτήσω.
Τα παραδείγματα που αναφέρεις καλά μεν αλλά όχι για το θέμα που συζητάμε. Ο ηλίθιος με την BMW θα μπορούσε να οδηγεί οτιδήποτε, κι εσύ, ή εγώ παράδειγμα είναι, θα μπορούσε αντί να αλλάξει θετικά ακούγοντας το μωρό να κλαίει να αλλάξει αρνητικά.
Χρεώνεται εκ των προτέρων στους μοτοσυκλετιστές η κακή πρόθεση γιατί απλά υπάρχει.
Ο καθένας μας όταν επιλέγει ένα μέσο γνωρίζει εξ αρχής τα υπέρ και τα κατά που έχει, το να ψάχνει μετά δικαιολογίες για να ελαττώσει κάποια κατά είναι μάλλον λάθος.Για να σου απαντήσω με παράδειγμα αντίστοιχο της έλλειψης σεβασμού όσων προσπερνούν τη σειρά θα μπορούσα να σου πω να μη φορά ο αναβάτης δερμάτινα και γάντια για να μη ζεσταίνετε. Με λίγα λόγια, η μεταβίβαση των προβλημάτων μας στους άλλους δε μας δίνει δίκιο. Ίσως να συμβαίνει το αντίθετο.
Γιατί μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι αυτός που προσπερνά την σειρά είναι ο ίδιος που παρκάρει τη μοτοσυκλέτα του πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο της τράπεζας για να μη περπατήσει πολύ και μόλις μπει πάει κατευθείαν στο γκισέ για 'να ρωτήσει κάτι' και προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του μη περιμένοντας γιατί 'έχει αφήσει το μηχανάκι και φοβάται μη του το κλέψουν'.Για το θέμα εμπειριών που αναφέρεις ( σαν αιτία γιατί δε μπορώ να καταλάβω τον μοτοσικλετιστή) ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπορεί να λείπει ο Obelix αλλά ξέρεις πόσοι εγκάθετοι θα αρχίσουν τα περί ηλικίας αν αρχίσω να αναφέρω μοντέλα μοτοσυκλετών.
-
Βραδυ Σαββατου, γυριζω σπιτι. Πισω μου κολλαει οχημα μη αναγνωρισιμου τυπου απο τον καθρευτη, με xenon που ολος περιεργως ηταν ρυθμισμενα. Καθομαι δεφια λοιπον, κοβω, και περναει αυτος:
Το συγκεκριμενο youdie ειναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Για οση ωρα το ακολουθησα (δεν μπορουσε να παει και πολυ γρηγορα) σε καθε ανωμαλια αρχικα εβρισκε κατω ο πισω προφυλακτηρας και στη συνεχεια το πισω μερος σχεδον αναπηδουσε! Οι ταχυτητες που κινουμαστε ηταν γυρω στα 50 χλμ και δεν μπορω να πω για το πως στριβει, μονο να μαντεψω.
Εμφανισιακα το οχημα παει για τους αυστραλους, το οτι κυκλοφορει χωρις αμορτισερ παει για τα απιθανα, 3 σε 1 ο τυπος! -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Για το θέμα εμπειριών που αναφέρεις ( σαν αιτία γιατί δε μπορώ να καταλάβω τον μοτοσικλετιστή) ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπορεί να λείπει ο Obelix αλλά ξέρεις πόσοι εγκάθετοι θα αρχίσουν τα περί ηλικίας αν αρχίσω να αναφέρω μοντέλα μοτοσυκλετών.
Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι τσάμπα γράφουμε. Είναι αυτονόητο για κάποιους ότι αφού δεν επικροτούμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, δε γνωρίζουμε το κίνητρο που τους οδηγεί σε αυτήν. Κι ας προσπαθείς εσύ να εξηγήσεις ότι το κίνητρο είναι λάθος αφού είναι απόρροια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ επιλογής η οποία έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της στοιχεία.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δεν είναι μόνο θέμα τήρησης του γράμματος του νόμου. Είναι θέμα ότι στην πράξη απαιτείς (εσύ και κάθε μοτοσυκλετιστής που έχει την ίδια άποψη με εσένα) 'και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο'. Θέλεις να κινηθείς πολύ πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα, κάτι που σου επιτρέπει το μέγεθος και η ευελιξία του οχήματός σου, και όταν δεν χρειάζεται να ενοχλήσεις τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου αλλά και όταν αυτό θα σημαίνει ότι θα τους ενοχλήσεις. Θέλεις και να κινηθείς πιο γρήγορα αλλά και να μη ζεσταθείς περισσότερο από τους επιβάτες 4τροχων.
By the way, όσοι κλέβετε σειρά στα διόδια ελέγχετε αν τα αυτοκίνητα που ξεπερνάτε έχουν όλα air-condition; Είστε σίγουροι ότι κλέβετε από τους προνομιούχους;Εγώ το βλέπω ως trade-off. Κυκλοφορώντας με το αυτοκίνητο οπουδήποτε -εκτός από την κίνηση στο κέντρο- φτάνω πιο άνετα στον προορισμό μου (χειμώνα-καλοκαίρι). Με τη μηχανή φτάνω πιο γρήγορα. Οπότε είναι θέμα του τι προτιμάει κανείς, να ζεσταθεί αλλά να φτάσει γρήγορα ή να πήξει σταματημένος αλλά έστω πιο δροσερά και με τη μουσικούλα του;
Από εκεί και πέρα όταν διαλέγω (ή αναγκάζομαι να διαλέξω) το αυτοκίνητο, κάνω ότι είναι εύλογα δυνατόν για να βοηθήσω όσους κινούνται με δίκυκλο ώστε να πάνε πιο γρήγορα. Όταν είμαι με την μηχανή, ελπίζω οι υπόλοιποι οδηγοί αυτοκινήτων να κάνουν το ίδιο για μένα, δεν μπορώ να το απαιτήσω όμως.
Όσον αφορά τα αμάξια χωρίς air-condition, ακόμα κι έτσι οι επιβάτες τους είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα γιατί έχουν μια ελάχιστη σκιά και φοράνε προφανώς ελαφριά ρούχα. Δεν αναγκάζονται να φοράνε χοντρά μπουφάν και παντελόνια (το ότι τα περισσότερα είναι μαύρα -ακόμα και τα καλοκαιρινά!- είναι μαλακία των δικυκλιστών που συχνά γίνονται fashion victims χειρότεροι και από γυναίκες) και ένα σφιχτό θερμός στο κεφάλι.Αν κάνεις ένα γράφο με την επιπλέον καθυστέρηση που προκύπτει από μια μηχανή που κλέβει την σειρά, για όσους περιμένουν πίσω είναι ποσοστιαία αμελητέα σε σχέση με το συνολικό χρόνο παραμονής στην ουρά. Αυτό, σε συνδυασμό με το κίνδυνο θερμοπληξίας και αφυδάτωσης του μοτοσυκλετιστή (η βροχή και το κρύο δεν με νοιάζουν και σε τέτοιες συνθήκες θα περίμενα κανονικά στην ουρά) με κάνουν να έχω αυτή την άποψη, ότι δηλαδή σε τέτοιες συνθήκες οι μηχανές είναι αναγκαίο να έχουν 'ειδική μεταχείρηση'. Και το ξαναλέω, αυτό ακόμα και όταν οδηγώ μαύρο αυτοκίνητο χωρίς a/c (έχω βρεθεί και σε τέτοια θέση).
Τώρα, αν σας/μας προσπεράσει κάποιος ξεκράνωτος με t shirt, βερμούδα και σαγιονάρες τότε δικαίως να αγανακτήσετε, δεν το κάνει λόγω ανάγκης αλλά για βόλεμα. Όσον αφορά αυτό που έγραψε ο tazio, σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. περιμένω κανονικότατα στην ουρά (αφότου έχω παρκάρει σε σημείο που να μην ενοχλείται κανείς) γιατί ακριβώς δεν έχω κάποιο 'ειδικό δικαίωμα' παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους. Ειδικότερα όμως στο θέμα της συζήτησης (καλοκαίρι στα διόδια) εξήγησα γιατί ακολουθώ μια τακτική που από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί αντικοινωνική.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'......δεν εχω παρακολουθησει την κουβεντα, αλλα στα διοδια χωνονται κ προσπερνανε και ιχήδες...
-
Για το θέμα εμπειριών που αναφέρεις ( σαν αιτία γιατί δε μπορώ να καταλάβω τον μοτοσικλετιστή) ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπορεί να λείπει ο Obelix αλλά ξέρεις πόσοι εγκάθετοι θα αρχίσουν τα περί ηλικίας αν αρχίσω να αναφέρω μοντέλα μοτοσυκλετών.
Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι τσάμπα γράφουμε. Είναι αυτονόητο για κάποιους ότι αφού δεν επικροτούμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, δε γνωρίζουμε το κίνητρο που τους οδηγεί σε αυτήν. Κι ας προσπαθείς εσύ να εξηγήσεις ότι το κίνητρο είναι λάθος αφού είναι απόρροια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ επιλογής η οποία έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της στοιχεία.
lokatzis μακραν τσαμπα το σαλιο να μιλαμε, δες και το απο κατω σου 'trade off' που λεγανε και στο χωριο μου ,καλα εκει ελεγαν 'bopper off',
μιλαμε για τις δικαιολογιες!!
Για μενα οποιος σπαει ουρα χωρις να ζητησει αδεια απο ολους και οχι μονο απο τον τελευταιο δε πα να ειναι και john merick τρωει κλεισιμο και ειδικα στα διοδια ακομα και ανοιγμα πορτας συνοδηγου (οχι βεβαια την τελευταια στιγμη) veradero σημερα στα διοδια κορινθου 12:47 -
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'...
Ενδιαφέρουσα η παράθεση των προσωπικών σου κοινωνικών αξιών , άτοπη η προσπάθεια εξήγησης της συμπεριφοράς των μοτοσυκλετιστών (ετσι, γενικά και αόριστα) με βάση αυτές.
offtopic:
της' ελληνικής κουλτούρας' είπα φίλε μου, όχι των δικών μου...
πρόσεξα ακριβώς τα λόγια μου... πουθενά δε χρησιμοποίησα κτητική αντωνυμία...άλλωστε είμαι της γερμανικής νοοτροπίας...
για αυτό με πειράζουν κάτι γλύφτες, που αντί να βάλουν στόχους την προσωπική ανέλιξη, κοιτούν να σκοτώσουν την κατσίκα του γείτονα...
σιχαίνομαι τους ανίδεους που προφασιζόμενοι την αδιαφορία καταπατούν τα δικαιώματα των υπολοίπων...το απόσταγμα εν τέλει είναι πως κάθε νοοτροπία χωσίματος οποιουδήποτε μηχανόβιου στα διόδια λειτουργεί εις βάρους του χρόνου του συμπολίτη του αυτοκινητιστή. επομένως λειτουργεί εις βάρους των δικαιωμάτων του συμπολίτη του.
-
Δε ξέρω μπορεί και να έχεις δίκιο ότι γράφουμε τζάμπα, αν και δε θέλω να το πιστέψω. Οι απαντήσεις πάντως μου θυμίζουν ορισμένους (τετράτροχους και δίτροχους) που σφάζουν στοπ ή κόκκινο φανάρι π.χ. και μετά (αν δε σε βρίσουν) λένε ότι τους κατέβει για να δικαιολογήσουν το σφάλμα τους.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
...
Όταν είμαι με την μηχανή, ελπίζω οι υπόλοιποι οδηγοί αυτοκινήτων να κάνουν το ίδιο για μένα, δεν μπορώ να το απαιτήσω όμως.
Όσον αφορά τα αμάξια χωρίς air-condition, ακόμα κι έτσι οι επιβάτες τους είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα γιατί έχουν μια ελάχιστη σκιά και φοράνε προφανώς ελαφριά ρούχα. Δεν αναγκάζονται να φοράνε χοντρά μπουφάν και παντελόνια (το ότι τα περισσότερα είναι μαύρα -ακόμα και τα καλοκαιρινά!- είναι μαλακία των δικυκλιστών που συχνά γίνονται fashion victims χειρότεροι και από γυναίκες) και ένα σφιχτό θερμός στο κεφάλι.Αν κάνεις ένα γράφο με την επιπλέον καθυστέρηση που προκύπτει από μια μηχανή που κλέβει την σειρά, για όσους περιμένουν πίσω είναι ποσοστιαία αμελητέα σε σχέση με το συνολικό χρόνο παραμονής στην ουρά. Αυτό, σε συνδυασμό με το κίνδυνο θερμοπληξίας και αφυδάτωσης του μοτοσυκλετιστή (η βροχή και το κρύο δεν με νοιάζουν και σε τέτοιες συνθήκες θα περίμενα κανονικά στην ουρά) με κάνουν να έχω αυτή την άποψη, ότι δηλαδή σε τέτοιες συνθήκες οι μηχανές είναι αναγκαίο να έχουν 'ειδική μεταχείρηση'. Και το ξαναλέω, αυτό ακόμα και όταν οδηγώ μαύρο αυτοκίνητο χωρίς a/c (έχω βρεθεί και σε τέτοια θέση).
Τώρα, αν σας/μας προσπεράσει κάποιος ξεκράνωτος με t shirt, βερμούδα και σαγιονάρες τότε δικαίως να αγανακτήσετε, δεν το κάνει λόγω ανάγκης αλλά για βόλεμα. Όσον αφορά αυτό που έγραψε ο tazio, σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. περιμένω κανονικότατα στην ουρά (αφότου έχω παρκάρει σε σημείο που να μην ενοχλείται κανείς) γιατί ακριβώς δεν έχω κάποιο 'ειδικό δικαίωμα' παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους. Ειδικότερα όμως στο θέμα της συζήτησης (καλοκαίρι στα διόδια) εξήγησα γιατί ακολουθώ μια τακτική που από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί αντικοινωνική.
Δεν το απαιτείς απλά το κάνεις με το 'έτσι θέλω' μη ρωτώντας κανένα.
Ειδική μεταχείριση στα διόδια, ειδική μεταχείριση για να σταθμεύουν, ειδική μεταχείριση για να κινούνται ανάμεσα στους στοίχους, ειδική μεταχείριση για να μπαίνουν σε πεζόδρομους ... . Τελικά πολύ εξειδίκευση χρειάζεται για να έχει κάποιος μοτοσυκλέτα.
Για το αν προσπερνά σειρές σε τράπεζες κ.λ.π., δεν είπα ότι απαραιτήτως το κάνει ένας μοτοσικλετιστής αλλά όταν τον βλέπω να το κάνει σε μια σειρά διοδίων, μου δίνει το δικαίωμα να λέω ότι έτσι συμπεριφέρεται παντού γιατί έτσι έχει μάθει.
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'......
δεν εχω παρακολουθησει την κουβεντα, αλλα στα διοδια χωνονται κ προσπερνανε και ιχήδες...
το ανέφερα και αυτό...
βλέπω κάτι τύπους που πάνε να χωθούν σε άλλους ή σε νταλίκες...
δεν κατηγορώ κανένα μηχανόβιο, κανένα αυτοκινητιστή...
άλλωστε γουστάρω τρομερά τις μηχανές, αλλά τις φοβάμαι κιόλας.
από πέρυσι τον Μάιο έχω κάνει 2.200 χιλιόμετρα με το ποδήλατο και είναι καταπληκτική αίσθηση ελευθερίας... όμως σε μηχανή δεν ανεβαίνω, ούτε για να κάνω το τετράγωνο... 2-3 φορές που ανέβηκα λαχτάρησα ( ήταν βέβαια και στη Λάρισα).
-
Ζώα οι καρπουζοπαραγωγοέμποροι με τα τουότα χιλουξ φορτωμένα τίγκα να κινούνται αέρας στο δρόμο με το φορτίο τους ανασφάλιστο. Όταν είδα το καρπούζι να φεύγει απο τη καρότσα και να κατευθύνεται πάνω μου, ενω ετοιμαζόμουν να προσπεράσω το τελευταίο ζώο, με αριστοτεχνικό τρόπο το απέφυγα αλλά ομολογώ φοβήθηκα.
Μ@λ@κας εγώ που θύμωσα, τον διπλάρωσα και του είπα ότι συνεχίζει να κάνει χειροτεχνίες. Ευτυχώς το αντίθετο ρεύμα εξακολουθούσε να είναι κενό αλλά ο κίνδυνος να φάω ολοκληρο καρπούζι ήταν περισσότερο από εμφανής.
Η ευγενική κυρία του 100 ζήτησε να μάθει που ήμουν, με ευχαρίστησε και είπε ότι θα έστελνε περιπολικό. Ελπίζω νάγινε κάτι.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όταν είδαμε τον πρώτο (ήταν 3) συζητούσαμε τι θα γίνονταν αν έφευγε καρπούζι....
-
Ζώο ο τύπος με το Smart που οδηγούσε έχοντας το αριστερό του πόδι στην αριστερή γωνία μεταξύ ταμπλώ και πόρτας σε εντελώς σαν οδηγώ από την πολυθρόνα του σπιτιού μου φάση.
Πωωω μιλάμε για πολύ μούρη ο τύπος... Συναγωνίζεται για βραβείο ηλιθιότητας ανάμεσα στους ομοίους του.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ζώο ο τύπος με το Smart που οδηγούσε έχοντας το αριστερό του πόδι στην αριστερή γωνία μεταξύ ταμπλώ και πόρτας σε εντελώς σαν οδηγώ από την πολυθρόνα του σπιτιού μου φάση.Πωωω μιλάμε για πολύ μούρη ο τύπος... Συναγωνίζεται για βραβείο ηλιθιότητας ανάμεσα στους ομοίους του.
Μήπως κάπνιζε κιόλας; Δεν μπορεί να είναι τόσο πολλοί αυτοί που οδηγούν έτσι.
-
Ζώο εγώ που σήμερα μπήκα εν αγνοία μου σε δρόμο που μονοδρομήθηκε πρόσφατα στην Πεύκη (αναφέρομαι στην Ιωαννίνων, από την αρχή της ως τη διασταύρωση με Πίνδου). Ζώο γιατί: α. δεν παρατήρησα τα απαγορευτικά εκατέρωθεν του δρόμου (το δεξί βέβαια ήταν μισοκρυμμένο πίσω από δέντρο), και β. ήμουν τόσο σίγουρος ότι ο δρόμος είναι έτσι όπως τον άφησα πριν δύο μήνες που λίγο έλειψε να «στολίσω» την κυρία με το τζιπ που βγήκε από κάθετο προς τα... πάνω μου ενώ έπρεπε (κατ' εμέ) να περιμένει διότι είχε παρκαρισμένα στη μεριά της. Ευτυχώς η γυναίκα ήταν ευγενέστατη, με ενημέρωσε ότι τα απαγορευτικά μπήκαν εδώ και λίγο καιρό στη γειτονιά και μου συνέστησε να προσέχω να μην τρακάρω με κανέναν. Της ζήτησα συγνώμη που δεν πρόσεξα τα σήματα κι έστριψα στον πρώτο κάθετο για να συνεχίσω από τον επάνω δρόμο.
-
Eιμαι σε στενο δρομο διπλης κατευθυνσης και ετοιμαζομαι να σταματησω σε στοπ, με σκοπο να στριψω δεξια σε κεντρικοτερο δρομο. Δεξια δεν εχω ορατοτητα λογω βλαστησης. Ξαφνικα ερχεται κατα πανω μου απο τον κεντρικο δρομο (απο δεξια) ενα αυτοκινητο με οδηγο τη συζυγο του Μαθουσαλα και την πισω αριστερη πορτα ορθανοιχτη.
Το αυτοκινητο στριβει κανονικα και η πορτα με περναει κυριολεκτικα ξυστα (ευτυχως δεν ειχα σταματησει ακομα και προλαβα να κανω λιγο δεξια προς το πεζοδρομιο). Η γιαγια φυσικα δεν εχει παρει χαμπαρι, αλλα ευτυχως με το που το ισιωνει (με αναποδο ), η πορτα κλεινει μονη της και η ζωη συνεχιζεται κανονικα...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............