-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει διαφορά όταν οδηγάς με τα γάντια;
(γρήγορα φυσικά - όχι στο μποτιλιάρισμα)Εξαρτάται. Με αγωνιστικό τιμόνι, χωρίς γάντια τρως τα χέρια σου μετά από κάποια (αρκετή) ώρα.
-
Καινουρια δεν ηταν.
Το γαντακι εγω δεν το κατακρινω, για γρηγορη οδηγηση χρειαζεται, και εγω στα μεγαρα φοραω γαντι γιατι ιδρωνουν τραγικα τα χερια μου, αλλα ο τυπος σερνοτανε δεξια για πανω απο 300 μετρα μιλωντας στο κινητο, οπως καταλαβαινεις ειναι λιγο αστειο το θεαμα με το γαντι.
Θα προσπαθησω να ανεβασω φωτογραφια πιο μετα, αν φαινεται οτι δεν εχει πινακιδα, με το γαντακι γμτ δεν εχω
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Zωο ο οδηγος μιας 430 σημερα το πρωι χωρις πισω πινακιδα....καλα ουτε πισω εχει θεση για πινακιδα αυτο το αμαξι?Μιλουσε στ οκινητο φυσικα....και λογω τις θεσης του χεριου του ειχα την χαρα να δω και το φανταστικο γαντακι που φορουσε.....ελεος.
Καλα.... Αυτο δεν ειναι τιποτα.... Εχω δει οδιγο ΤΤ (του ψωφιου με τα 180) να φοραει πριν φυγει απο την Πανεπιστημιουπολη....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Zωο ο οδηγος μιας 430 σημερα το πρωι χωρις πισω πινακιδα....καλα ουτε πισω εχει θεση για πινακιδα αυτο το αμαξι?
Μιλουσε στ οκινητο φυσικα....και λογω τις θεσης του χεριου του ειχα την χαρα να δω και το φανταστικο γαντακι που φορουσε.....ελεος.
Μπορεί να ήταν καινούργια....
Οσο για το γαντάκι είναι στον στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου....Και το Ε200Κ ειχε γαντακια στον εξοπλησμο του....
Αλλα οχι οδηγησης... απο τα αλλα, που βαζεις οταν μενει....
Επρεπε να το χα καταλαβει απο τοτε... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
SV2,
όταν πετυχαίνω τέτοια βλέπω την εταιρεία που ανήκει το φορτηγό και πέρνω τηλ και ενημερώνω τον υπεύθυνο...Kai o ypey8ynos ton kanei nta? Mallon me Ka'i'ro se syndeei me to poy kleineis to thl....
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Ακόμα και μια επίπληξη είναι αρκετή για να νιώσει ο οδηγός ότι 'παρακολουθείται' και ότι τα καφριλίκια του δεν περνούν απαρατήρητα.
Ισχύει.
Θυμίζω αντίστοιχο περιστατικό...
viewtopic.php?p=1160138#p1160138 -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Zωο ο οδηγος μιας 430 σημερα το πρωι χωρις πισω πινακιδα....καλα ουτε πισω εχει θεση για πινακιδα αυτο το αμαξι?
Μιλουσε στ οκινητο φυσικα....και λογω τις θεσης του χεριου του ειχα την χαρα να δω και το φανταστικο γαντακι που φορουσε.....ελεος.
Μπορεί να ήταν καινούργια....
Οσο για το γαντάκι είναι στον στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου....Και το Ε200Κ ειχε γαντακια στον εξοπλησμο του....
Αλλα οχι οδηγησης... απο τα αλλα, που βαζεις οταν μενει....
Επρεπε να το χα καταλαβει απο τοτε... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ρε παιδιά κι εγώ τρελαίνομαι μ' αυτούς που σταματάνε μες στη μέση στα στενά για να πάρουν-αφήσουν κάποιον (βλ. ταρίφες), να 'πεταχτούν' κάπου, κ.ά. τέτοια όμορφα.
Τράβα 5 μέτρα παραπέρα ρε ζώο και κάνε στην άκρη.
Πάντα τους κορνάρω και σχεδόν πάντα τσακώνομαι, πότε θα πιασω κανένα δε ξέρω...
μόνο τα σχολικά μπορώ να δικαιολογήσω (αν και θα μπορούσαν να σταματούν σε κενό και να κατεβαίνει κάτω η δασκάλα να παραλάβει-αφήσει το παιδι, αλλά τεσπα..)Και όση ώρα λείπει η δασκάλα από το σχολικό, ποιος θα προσέχει τα υπόλοιπα παιδάκια να μην σκοτωθούν μεταξύ τους/πέσουν από το κάθισμα/βγουν από το παράθυρο/ανοίξουν την πόρτα και εξαφανιστούν στο δίπλα στενάκι κ.λπ. ;;;;
-
Ας πληρωσει 2 συνοδους ο μαλακοπιτουρας που εχει το σχολειο, πρεπει δλδ να κλεινουν το δρομο?
Kovathe με πατησες στον καλο (οχι αυτον που εχω στον εγκεφαλο, τον αλλο) τωρα, τα περισοτερα τα παιδακια στην ευρυτερη περιοχη πανε σε ιδιωτικα, και ολοι οι οδηγοι σταματανε με τετοιο τροπο ωστε μονο αν εχεις παπι να μπορεις να περασεις. Μπραβο ρε μαλακα, μην σταματησεις ενα μετρο πιο μπροστα να περασουμε, να σε περιμενουμε σε ολο το μηκος του δρομου που θα κανεις 2-3 στασεις να παρεις τα παιδακια.
-
Στέλιο κάνε ένα παιδάκι και εσύ να μην σε ενοχλεί
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στέλιο κάνε ένα παιδάκι και εσύ να μην σε ενοχλεί -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στέλιο κάνε ένα παιδάκι και εσύ να μην σε ενοχλείEisai trelos?
Ti protaseis einai aytes...... Enan to exoyme kai den mporoyme na ton kanoyme kala.... Fantasoy kai ena moyrgo Junior... thn katsame.... kai basika.... to paidaki to rwthses?
-
Ας πληρωσει 2 συνοδους ο μαλακοπιτουρας που εχει το σχολειο, πρεπει δλδ να κλεινουν το δρομο?Kovathe με πατησες στον καλο (οχι αυτον που εχω στον εγκεφαλο, τον αλλο) τωρα, τα περισοτερα τα παιδακια στην ευρυτερη περιοχη πανε σε ιδιωτικα, και ολοι οι οδηγοι σταματανε με τετοιο τροπο ωστε μονο αν εχεις παπι να μπορεις να περασεις. Μπραβο ρε μαλακα, μην σταματησεις ενα μετρο πιο μπροστα να περασουμε, να σε περιμενουμε σε ολο το μηκος του δρομου που θα κανεις 2-3 στασεις να παρεις τα παιδακια.
ΚΟΚ άρθρο 17. Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους.
- Το προσπέραμσα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
.
.
.
η) Όταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ρε παιδιά κι εγώ τρελαίνομαι μ' αυτούς που σταματάνε μες στη μέση στα στενά για να πάρουν-αφήσουν κάποιον (βλ. ταρίφες), να 'πεταχτούν' κάπου, κ.ά. τέτοια όμορφα.
Τράβα 5 μέτρα παραπέρα ρε ζώο και κάνε στην άκρη.
Πάντα τους κορνάρω και σχεδόν πάντα τσακώνομαι, πότε θα πιασω κανένα δε ξέρω...
μόνο τα σχολικά μπορώ να δικαιολογήσω (αν και θα μπορούσαν να σταματούν σε κενό και να κατεβαίνει κάτω η δασκάλα να παραλάβει-αφήσει το παιδι, αλλά τεσπα..)Και όση ώρα λείπει η δασκάλα από το σχολικό, ποιος θα προσέχει τα υπόλοιπα παιδάκια να μην σκοτωθούν μεταξύ τους/πέσουν από το κάθισμα/βγουν από το παράθυρο/ανοίξουν την πόρτα και εξαφανιστούν στο δίπλα στενάκι κ.λπ. ;;;;
Κάπως υπερβολικό αυτό. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα που η συνοδός έχει κατέβει και κάθεται έξω από το όχημα μιλώντας με τη μητέρα του παιδιού που παρέδωσε.
Ας πληρωσει 2 συνοδους ο μαλακοπιτουρας που εχει το σχολειο, πρεπει δλδ να κλεινουν το δρομο?
...
Ναι καλά, εδώ προσλαμβάνουν για οδηγούς σχολικών όποιον βρουν ακόμη και ας δεν έχουν καν κατάλληλη άδεια οδήγησης θα πάρουν δεύτερο συνοδό;
-
Σημερα το μεσημερι, Αγ.Δημητριος πανω στην Αγ.Δημητριου εγω, αρχικα βγαινει απο στοπ σχολικο. Λεω αστον τον μαλακα, φρεναρα, αλλα μετα απο λιγο ο ιδιος περασε με απιστευτα βαθυ κοκκινο καθετα την λ.Βουλιαγμενης. Μα τι μλκας!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σημερα το μεσημερι, Αγ.Δημητριος πανω στην Αγ.Δημητριουεγω, αρχικα βγαινει απο στοπ σχολικο. Λεω αστον τον μαλακα, φρεναρα, αλλα μετα απο λιγο ο ιδιος περασε με απιστευτα βαθυ κοκκινο καθετα την λ.Βουλιαγμενης. Μα τι μλκας!Γενικοτερα αυτος ο δρομος πρεπει να εχει πινακιδες ανα 100 μετρα 'συνεχστε με δικο σας ρισκο'. Μπορει απλα να συμβει οτιδηποτε, οσοδηποτε κουλο, οποιαδηποτε στιγμη. Ειδικα αν ειναι μεσημερι ή αν ειναι ανοικτα τα μαγαζια... ας' το καλυτερα!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Kovathe με πατησες στον καλο (οχι αυτον που εχω στον εγκεφαλο, τον αλλο) τωρα, τα περισοτερα τα παιδακια στην ευρυτερη περιοχη πανε σε ιδιωτικα, και ολοι οι οδηγοι σταματανε με τετοιο τροπο ωστε μονο αν εχεις παπι να μπορεις να περασεις. Μπραβο ρε μαλακα, μην σταματησεις ενα μετρο πιο μπροστα να περασουμε, να σε περιμενουμε σε ολο το μηκος του δρομου που θα κανεις 2-3 στασεις να παρεις τα παιδακια.
ΚΟΚ άρθρο 17. Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους.
.
.
.
η) Όταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών.
Και ομως σε εχω....οι δρομοι που λεμε ειναι διπλης κατευθυνσης και τα σχολικα κλεινουν το δρομο ετσι ωστε ουτε ο απεναντι που δεν προσπερναει, να μην μπορει να περασει.
-
Ζώο τυπάς με almera με φωτάκια μπλε παντού (ακόμα και πίσω ), όπου αφού με προσπέρασε στο ύψος του Ψαθόπυργου (κατεύθυνση προς Πάτρα στην παλιά εθνική οδό) έκοψε αρκετά ξαφνικά,οπότε σε μία ευθεία αποφασίζω να προσπεράσω. Ο τύπος είχε άλλα σχέδια όμως...προσπάθησε να με αφήσει στο αντίθετο ρεύμα μάλλον για να το πατήσω και να δει πως πάει το αμάξι μου. Επειδή το μυρίστηκα το 'θέμα' (ότι θα επιταχυνει ενώ θα τον προσπέρναγα - τον άκουσα που κατέβασε ταχύτητα), επιτάχυνα αρχικά λίγο ακόμα, αλλά αφού είδα ότι επέμεινε (αλλά κι επειδή είμαι ακόμα στο στρώσιμο), έκοψα και ξαναμπήκα πίσω του και δεν έδωσα σημασία.
Το συμπέρασμα ότι 'επίτηδες γκάζωσε ενώ τον προσπέρναγα' το έβγαλα αργότερα,όταν παρακάτω μου κόλλησε από πίσω (όταν μπήκαμε Πάτρα και τον προσπέρασα από αριστερά 'σαν άνθρωπος'), παίζοντας μου φώτα για αρκετή ώρα και ρίχνοντας ξερογκαζιές για να 'τσιμπήσω' και να το πατήσω - εγώ εντομεταξύ ήμουν στην δεξιά λωρίδα και έδειχνα ξεκάθαρα ότι δεν ασχολούμαι.Μετά από λίγο με προσπέρασε με απότομο ελιγμό εκνευρισμένος(? ).Δεν τους καταλαβαίνω όλους αυτούς τους έξυπνους που σε τσιγκλάνε για να τρέξεις, πόσο μάλλον να σε βάζουν σε κίνδυνο να τρακάρεις μόνο και μόνο για να σε 'αναγκάσουν' να το πατήσεις.
Φταίω εγώ μετά να τον πετύχω παρακάτω και να τον κάνω να τρακάρει?
Φίλε...είσαι τρισ-μέγιστο ζώο!!!! -
Και ομως σε εχω....οι δρομοι που λεμε ειναι διπλης κατευθυνσης και τα σχολικα κλεινουν το δρομο ετσι ωστε ουτε ο απεναντι που δεν προσπερναει, να μην μπορει να περασει.
Στο Αμέρικα ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση απαγορεύεται να περάσεις σταματημένο σχολικό. Μόνο αν υπάρχει διάζωμα ανάμεσα στα 2 ρεύματα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ζώο τυπάς με almera με φωτάκια μπλε παντού (ακόμα και πίσω ), όπου αφού με προσπέρασε στο ύψος του Ψαθόπυργου (κατεύθυνση προς Πάτρα στην παλιά εθνική οδό) έκοψε αρκετά ξαφνικά,οπότε σε μία ευθεία αποφασίζω να προσπεράσω. Ο τύπος είχε άλλα σχέδια όμως...προσπάθησε να με αφήσει στο αντίθετο ρεύμα μάλλον για να το πατήσω και να δει πως πάει το αμάξι μου. Επειδή το μυρίστηκα το 'θέμα' (ότι θα επιταχυνει ενώ θα τον προσπέρναγα - τον άκουσα που κατέβασε ταχύτητα), επιτάχυνα αρχικά λίγο ακόμα, αλλά αφού είδα ότι επέμεινε (αλλά κι επειδή είμαι ακόμα στο στρώσιμο), έκοψα και ξαναμπήκα πίσω του και δεν έδωσα σημασία.
Το συμπέρασμα ότι 'επίτηδες γκάζωσε ενώ τον προσπέρναγα' το έβγαλα αργότερα,όταν παρακάτω μου κόλλησε από πίσω (όταν μπήκαμε Πάτρα και τον προσπέρασα από αριστερά 'σαν άνθρωπος'), παίζοντας μου φώτα για αρκετή ώρα και ρίχνοντας ξερογκαζιές για να 'τσιμπήσω' και να το πατήσω - εγώ εντομεταξύ ήμουν στην δεξιά λωρίδα και έδειχνα ξεκάθαρα ότι δεν ασχολούμαι.Μετά από λίγο με προσπέρασε με απότομο ελιγμό εκνευρισμένος(? ).Δεν τους καταλαβαίνω όλους αυτούς τους έξυπνους που σε τσιγκλάνε για να τρέξεις, πόσο μάλλον να σε βάζουν σε κίνδυνο να τρακάρεις μόνο και μόνο για να σε 'αναγκάσουν' να το πατήσεις.
Φταίω εγώ μετά να τον πετύχω παρακάτω και να τον κάνω να τρακάρει?
Φίλε...είσαι τρισ-μέγιστο ζώο!!!!Sorry κιόλας αλλά δεν νομίζω ότι για να περάσεις ένα Almera (κατά 99% 1.4κυβικά) χρειάζεται να ιδρώσει ιδιαίτερα το αμάξι σου...
-
Όπως προ-είπα...είμαι στο στρώσιμο (800 κάτι km έχω μόλις) και δεν το πατάω πραγματικά καθόλου...(ούτε στο 1/4 - 1/5 βασικά).Για να καταλάβεις πόσο λίγο το πατάω, κατα μέσο όρο το Stronic, έχοντάς στο το D (στο S τις κρατάει αρκετά πιο ψηλά και δεν το χρησιμοποιώ ακόμα), αλλάζει τις ταχύτητες στις 2200rpm με 2500rpm. Όταν τις αλλάζω εγώ από τα 'αφτάκια' (γιατί βασικά έχω αρχίσει να βαριέμαι...πάω που πάω αργά, ας κάνω και κάτι τουλάχιστον ), τις κρατάω ως τις 3000rpm.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προτίμησα να κόψω, παρά να πατήσω παραπάνω το γκάζι, να πιέσω (έστω και αυτό το λίγο) τη μηχανή.Το στρώσιμο για μένα πρέπει να γίνει ευλαβικά. (Μετά πιές του και το αίμα .)
Σιγά μη 'σπάσω' εγώ το καινούριο αμάξι μου γιατί κάποιος στο δρόμο μ@λ@κιζόταν και είχε όρεξη.
Ο.Κ. ίσως και να μην πάθαινε τίποτα να το πατούσα 1 φορά παραπάνω για να τον προσπεράσω (και να κεράσω και το τσάι μου - όπως μου είπαν χθες ), αλλά:
1)προσπαθώ να μην προκαλώ στο δρόμο (ειδικά τώρα με το νέο αυτοκίνητο).Τουλάχιστον μέχρι να στρωθεί
2)έχω ηρεμήσει πάρα πολύ από παλιά που καμία διαδρομή δεν γινόταν χαλαρά.
3)αν ακόμα και με πιθανότητα λιγότερη από 1%, άρχιζε να τσιμπάει λαδάκι αργότερα?Τι θα πω στον εαυτό μου μετά?
Πιο πολύ με εκνεύρισε το επιδεικτικό της όλης φάσης και τους τρόπους που σκαρφιζόταν για να με κάνει να επιταχύνω. Γι' αυτό το ανέφερα, άσχετα του αν αποφάσιζα να επιταχύνω αποφασιστικά και χρειαζόταν κιάλια μετά (που λέει ο λόγος ) ή αν αποφάσισα να κόψω για να μην δώσω συνέχεια στο περιστατικό.
Δε με πείραξε τόσο που επιτάχυνε την 1η φορά (είπα 'μπορεί να μη με είδε', 'μπορεί να ήθελε να στρίψει πιο κάτω αριστερά και αν τον προσπερνούσα δε θα μπορούσε να στρίψει' και άλλες δικαιολογίες). Με ενόχλησε που αντιλήφθηκα και πιο μετά ότι το όλο σκηνικό έγινε επίτηδες.Μα τι παίρνει ο κόσμος?Ακόμα και να ήθελα να τρέξω, σιγά μην 'ανοίξω' με κάποιον που δεν έχει τίποτα στο κεφάλι του τίποτα περισσότερο από άχυρο και που ίσως και να ρισκάρει να με πιέσει (ακόμα και να τρακάρω) μόνο και μόνο για να βγει 'νικητής'.(άσχετα με το ποιός έχει το πιο γρήγορο αμάξι)
ΥΓ:Έγραψε 1.6 πίσω
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............