-
Νομίζω ότι ταλαιπωρείς το αμάξι άδικα αναγκάζοντας τον κινητήρα να το κινεί λειτουργώντας συνέχεια σε πολύ χαμηλές στροφές.
Εμένα μου είχαν πεί να μην αλλάζω πάνω από τις 4000 στροφές για τα πρώτα 1500-2000 χιλιόμετρα και μετά να το ανοίγω σιγά σιγά.
Παρόλα αυτά το Manual του οχήματος δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο. -
Νομιζω πως η συσταση 'οδηγείτε συντηρητικά τα πρώτα 500km για να στρωθούν τα κινούμενα μέρη του αυτοκινήτου', δεν εχει να κανει με τις μεγιστες στροφες του κινητηρα.
Αλλιως θα εγραφε 'για τα πρωτα 500χλμ μην υπερβαινετε τις 3500σαλ'.Συντηρητικα, εννοει οχι αποτομες επιταχυνσεις - επιβραδυνσεις, οχι αποτομες αλλαγες πορειας, οχι αποτομα κατεβασματα ταχυτητας, γενικοτερα οχι κανιβαλισμους κτλ.
Τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι εγω...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οσοι κινούνται στις ΛΕΑ να βγαλουν καρκίνο στα @@ και να πιάσουν τη μάνα τους με τον αδερφό τους ή με 10 σομαλούς+1 OPC , GTI , MPS
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οσοι κινούνται στις ΛΕΑ να βγαλουν καρκίνο στα @@ και να πιάσουν τη μάνα τους με τον αδερφό τους ή με 10 σομαλούςΌλα αυτά για όσους κινούνται στη Λ.Ε.Α.; Δηλαδή όσοι παραβιάζουν τα στοπ και τους σηματοδότες σαν να μην υπάρχουν τι πρέπει να πάθουν;
(Δεν υποστηρίζω καμία τέτοιου είδους παράβαση, αλλά μην φτάνουμε στα άκρα με χαρακτηρισμούς. Εκτός αν τους τα λέμε και κατάμουτρα όταν τους βλέπουμε να κάνουν τις π@π@ριές τους)
Τα ίδια και σε αυτούς....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ας πληρωσει 2 συνοδους ο μαλακοπιτουρας που εχει το σχολειο, πρεπει δλδ να κλεινουν το δρομο?Kovathe με πατησες στον καλο (οχι αυτον που εχω στον εγκεφαλο, τον αλλο) τωρα, τα περισοτερα τα παιδακια στην ευρυτερη περιοχη πανε σε ιδιωτικα, και ολοι οι οδηγοι σταματανε με τετοιο τροπο ωστε μονο αν εχεις παπι να μπορεις να περασεις. Μπραβο ρε μαλακα, μην σταματησεις ενα μετρο πιο μπροστα να περασουμε, να σε περιμενουμε σε ολο το μηκος του δρομου που θα κανεις 2-3 στασεις να παρεις τα παιδακια.
Νομίζω πάντως πως απαγορεύεται να προσπεράσεις σχολικό που παραλαμβάνει , αφήνει παιδάκι.
Ας πληρωσει 2 συνοδους ο μαλακοπιτουρας που εχει το σχολειο, πρεπει δλδ να κλεινουν το δρομο?Kovathe με πατησες στον καλο (οχι αυτον που εχω στον εγκεφαλο, τον αλλο) τωρα, τα περισοτερα τα παιδακια στην ευρυτερη περιοχη πανε σε ιδιωτικα, και ολοι οι οδηγοι σταματανε με τετοιο τροπο ωστε μονο αν εχεις παπι να μπορεις να περασεις. Μπραβο ρε μαλακα, μην σταματησεις ενα μετρο πιο μπροστα να περασουμε, να σε περιμενουμε σε ολο το μηκος του δρομου που θα κανεις 2-3 στασεις να παρεις τα παιδακια.
ΚΟΚ άρθρο 17. Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους.
- Το προσπέραμσα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
.
.
.
η) Όταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών.
Αυτό εννοούσα.
- Το προσπέραμσα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
-
Ζώο εγώ και κυρίως ο τύπος με το a3 που με έκανε να παραβιάσω κόκκινο για να μη πέσει πάνω μου. Ευτυχώς το κόκκινο μόλις άναψε και η διασταύρωση ήταν πλήρως ελεγχόμενη και ευτυχώς που ελέγχω τους καθρέφτες όταν σταματάω σε φανάρια. Ήταν ο ορισμός του σταματήματος σε πορτοκαλί: το είδα εγκαιρότατα, φρέναρα προοδευτικά και καθώς σταματούσα, βλέπω τον @@ να προσπερνάει με τα χίλια από δεξιά (σε δρόμο με 2 ρεύματα) και να μην επιβραδύνει. Όταν πλησίασε κόρναρε κιόλας. Τελικά εγώ πέρασα με κόκκινο και αυτός σταμάτησε στη θέση μου.
Προλάβαινε θαρρώ, αλλά μάλλον ήταν αφηρημένος, το είδε τελευταία στιγμή και τρόμαξε. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και ομως σε εχω....οι δρομοι που λεμε ειναι διπλης κατευθυνσης και τα σχολικα κλεινουν το δρομο ετσι ωστε ουτε ο απεναντι που δεν προσπερναει, να μην μπορει να περασει.
Στο Αμέρικα ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση απαγορεύεται να περάσεις σταματημένο σχολικό. Μόνο αν υπάρχει διάζωμα ανάμεσα στα 2 ρεύματα.
Kαι οι εσκιμωοι απο οτι εχω ακουσει σου δινουν τη γυναικα τους να μαμησεις!
Τπτ για την μπανανια που ζουμε εχεις να πεις?
Αυτος ο νομος εχει την λογικη πιο πολυ της αποβιβασης των παιδιων, μην φυγει κανενα σαν τρελαμενο και περασει μπροστα απο το σχολικο και το κοψει κανενας φουκαρας που περναει το δρομο. Το να κλεινουν τα σχολικα επιτηδες το δρομο και να μην μπορει να περασει κανεις σε μια γειτονια πρωι πρωι που πανε ολοι στις δουλειες τους το θεωρω απαραδεκτο, και πες αντε οσοι επριμενουμε απο πισω ειμαστε μαλακες και ζωα (γιατι πιο κατω μεχρι να ξαναπαραλαβει παιδακι δεν κανει δεξια να περασεις σε παει καροτσι σε ολο το δρομο) οι αντιθετα κινουμενοι? Απλα ετσι καυλωσε του οδηγου να φανταστω,ε?
ΥΓ. Το οτι απαγορευεται κατι δεν σημαινει οτι ο καθε χρηστης του γαμημενο στενουν νομιμοποιειται να επιβαλει την ταξη, ας κανει αυτος το καθηκον του, ωστε να μην δυσκολευει την κυκλοφορια στο δρομο, και αν εγω τον περασω ας με γραψει ο μπατσος.
-
Kαι οι εσκιμωοι απο οτι εχω ακουσει σου δινουν τη γυναικα τους να μαμησεις!
Ναι, και θέλει προσοχή:
AIDS and HIV epidemiology in Eskimos. A national person identifiable HIV registry and active contact tracing in Greenland.Τπτ για την μπανανια που ζουμε εχεις να πεις?
(...)
ΥΓ. Το οτι απαγορευεται κατι δεν σημαινει οτι ο καθε χρηστης του γαμημενο στενουν νομιμοποιειται να επιβαλει την ταξη, ας κανει αυτος το καθηκον του, ωστε να μην δυσκολευει την κυκλοφορια στο δρομο, και αν εγω τον περασω ας με γραψει ο μπατσος.
Κανονικά, οι στάσεις πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα σημεία που να μην ενοχλούν την κίνηση και οι οδηγοί των σχολικών να σταματάνε με τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους άλλους οδηγούς. Αυτό συχνά δεν γίνεται και έχεις δίκιο να παραπονιέσαι. Αυτά που προτείνετε όμως (2η συνοδός κλπ) είναι ανεδαφικά.
-
Ζώο ο οδηγός του μίνι κούπερ στη Λ. αμφιθέας προχθες το βράδυ, που μαζί με ένα συνάδελφό του πιθηκοειδές, οδηγούσε σαν κάφρος(που και που σαν μεθυσμένος, κόντεψε να ανέβει στο διαχωριστικό των 2 ρευμάτων, σταματούσε και μαζί όλη η κίνηση από πίσω του, μετά ξεκινούσε σπινιάροντας και κόλλαγε στους μπροστά κλπ) με μοναδικό σκοπό να την 'πέφτει' σε όποια κοπέλα έβλεπε στο δρόμο να οδηγεί αυτοκίνητο... Μιλάμε όταν έβρισκε οποιαδήποτε, σταμάταγε δίπλα της, κόρναρε, άμα ήταν σε κίνηση έκανε ότι είναι δυνατόν να βρεθεί δίπλα της, ή και να την κλείσει λίγο, και μετά κατέβαζε παράθυρο κορνάροντας, και έβγαζε το κινητό του, προφανώς για να ανταλλάξουνε τηλέφωνα... Όσο ήμουν κοντά του το έκανε σε τουλάχιστον 3-4.. Πάλι καλά που έστριψα σε κάποια φάση και προχώρησε για να συνεχίσει το 'έργο' του!
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ζώο ο οδηγός του μίνι κούπερ στη Λ. αμφιθέας προχθες το βράδυ, που μαζί με ένα συνάδελφό του πιθηκοειδές, οδηγούσε σαν κάφρος(που και που σαν μεθυσμένος, κόντεψε να ανέβει στο διαχωριστικό των 2 ρευμάτων, σταματούσε και μαζί όλη η κίνηση από πίσω του, μετά ξεκινούσε σπινιάροντας και κόλλαγε στους μπροστά κλπ) με μοναδικό σκοπό να την 'πέφτει' σε όποια κοπέλα έβλεπε στο δρόμο να οδηγεί αυτοκίνητο... Μιλάμε όταν έβρισκε οποιαδήποτε, σταμάταγε δίπλα της, κόρναρε, άμα ήταν σε κίνηση έκανε ότι είναι δυνατόν να βρεθεί δίπλα της, ή και να την κλείσει λίγο, και μετά κατέβαζε παράθυρο κορνάροντας, και έβγαζε το κινητό του, προφανώς για να ανταλλάξουνε τηλέφωνα... Όσο ήμουν κοντά του το έκανε σε τουλάχιστον 3-4.. Πάλι καλά που έστριψα σε κάποια φάση και προχώρησε για να συνεχίσει το 'έργο' του!ΕΛΕΟΣ!
-
H γυναίκα μου εργάζεται σε μεγάλο πολυκατάστημα όπου έχει τα κεντρικά γραφεία του στον επάνω όροφ οτου κτιρίου.
Στο πάρκινγκ λοιπόν στην άκρη του κτιρίου υπάρχει η είσοδος των γραφείων που παράλληλα είναι και έξοδος κινδύνου για το κατάστημα.
Στο σημείο εκεί, επειδή παρκάρουν πολλά μηχανάκια έχουν τοποθετήσει κολονάκια με αλυσίδα προκειμένου να οριοθετήσουν το χώρο μπροστά από την πόρτα και να είναι ανοικτός για όσους μπαίνουν/βγαίνουν στα γραφεία...Εχθές λοιπόν ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΖΩΟ πήγε και πάρκαρε το ATV του ακριβώς στον χώρο αυτόν και κολλητά
στην πόρτα.
Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να ανοίξει η πόρτα, η οποία ανοίγει προς τα έξω και όταν πήγαν να σχολάσουν οι υπάλληλοι βρέθηκαν κλεισμένοι στον προθάλαμο...Όσες ανακοινώσεις και αν έβγαλαν από τα μεγάφωνα δεν είχαν αποτέλεσμα, κανένας δεν παρουσιάστηκε.
Στο τέλος δυο παλικάρια άρχισαν να σπρώχνουν με την πόρτα το ATV ίσα ίσα για να ανοίξει λίγο και να χωρέσουν να βγούνε....
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ρε π@ύστη μου...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
H γυναίκα μου εργάζεται σε μεγάλο πολυκατάστημα όπου έχει τα κεντρικά γραφεία του στον επάνω όροφ οτου κτιρίου.
Στο πάρκινγκ λοιπόν στην άκρη του κτιρίου υπάρχει η είσοδος των γραφείων που παράλληλα είναι και έξοδος κινδύνου για το κατάστημα.
Στο σημείο εκεί, επειδή παρκάρουν πολλά μηχανάκια έχουν τοποθετήσει κολονάκια με αλυσίδα προκειμένου να οριοθετήσουν το χώρο μπροστά από την πόρτα και να είναι ανοικτός για όσους μπαίνουν/βγαίνουν στα γραφεία...Εχθές λοιπόν ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΖΩΟ πήγε και πάρκαρε το ATV του ακριβώς στον χώρο αυτόν και κολλητά
στην πόρτα.
Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να ανοίξει η πόρτα, η οποία ανοίγει προς τα έξω και όταν πήγαν να σχολάσουν οι υπάλληλοι βρέθηκαν κλεισμένοι στον προθάλαμο...Όσες ανακοινώσεις και αν έβγαλαν από τα μεγάφωνα δεν είχαν αποτέλεσμα, κανένας δεν παρουσιάστηκε.
Στο τέλος δυο παλικάρια άρχισαν να σπρώχνουν με την πόρτα το ATV ίσα ίσα για να ανοίξει λίγο και να χωρέσουν να βγούνε....
Επρεεπε ο υπευθηνος ασφαλειας του κτηριου να καλεσει την αστυνομια και να καταθεσει μυνηση για εκθεση σε κινδυνο.
Αν επιανε φωτια το κτηριο, γεινοταν σεισμος η ερχοταν κανας μουσατος με κελεμπια... τι θα κανε ο κοσμος;;;Εγω προσωπικα θα περιμενα τον ιδιοκτητη και θα φροντιζα να μη ψαξει ποτε ξανα για παρκιγκ για το ATV του.
Θα του το ενσωματωνα.... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...
Όσες ανακοινώσεις και αν έβγαλαν από τα μεγάφωνα δεν είχαν αποτέλεσμα, κανένας δεν παρουσιάστηκε.Στο τέλος δυο παλικάρια άρχισαν να σπρώχνουν με την πόρτα το ATV ίσα ίσα για να ανοίξει λίγο και να χωρέσουν να βγούνε....
Αν έμειναν μόνο στο ελαφρύ σπρώξιμο για να ανοίξει η πόρτα και να φύγουν, μάλλον κακώς έπραξαν. Έπρεπε με οποιονδήποτε τρόπο να τον βρουν και να τον κάνουν να το ξανασκεφτεί* για να ξανακάνει αυτό που έκανε.
*Δε λέω να μη το ξανακάνει γιατί στη πανίδα των δρόμων μας η ηλιθιότητα είναι οικογενειακή κληρονομιά και δεν αφαιρείται.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στο Αμέρικα ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση απαγορεύεται να περάσεις σταματημένο σχολικό. Μόνο αν υπάρχει διάζωμα ανάμεσα στα 2 ρεύματα.
[/quote]
Και να συμπληρώσω, μάλιστα, ότι όχι μόνο υπάρχει ο νόμος, αλλά τηρείται ευλαβικά. Όπως και γενικά ο Κ.Ο.Κ.. Γιατί σε κάθε γωνία υπάρχει τo police car με τα κομπιούτερ και τα χιλιαδυο καλούδια μέσα που αν σε πιάσει δεν ξεφεύγεις. Η τάξη στους δρόμους είναι φοβερή βελτίωση στην ποιότητα της καθημερινής ζωής.
-
Zώα πολλά σήμερα στο δρόμο αμολύμενα...
Πάω το πρωί στην Γλυφάδα,ήρεμα χαλάρα και μεσαία με 60 με τόσα πήγαιναν όλοι...μουσικούλα χαλαρά και πάμε να κάνουμε της δουλειές μας!
Στο φανάρι των αστεριών (όπως ερχόμαστε από Βούλα )έχει αριστερά λωρίδα ώστε όποιος θέλει να στρίψει προς παραλία...στο προηγούμενο στενό από δεξιά (εκεί που σκάει ο δρόμος με όλες της καφετέρειες βγαίνει ένα POLO (1st gen)και πάει από τέρμα δεξιά τέρμα αριστερά...
Η μπροστινή τσαρουχώνει τα φρένα (corolla G6)και ευτυχώς σταματάει...το τι άκουσε η κ@#λ@γρια δεν περιγράφεται από την άλλη..
Ευτυχώς που δεν πέρναγε κανένα μηχανάκι να έχουμε ατύχημα...Πάμε παρακάτω ...
Παρκάρω Γλυφάδα (λίγο πιο πάνω από τον Οτε) κάνω να ανοίξω το πόρτα και σταμάτησε στο πεζοδρόμιο (ευτυχώς που την ανοίγω σιγά σιγά)..Ποιος ο λόγος να φτιάχνεις πεζοδρόμιο τόσο ψηλό??Απλά για να καταλάβετε ύψος πεζοδρομίου το ανώτατο σημείο του πεζοδρομίου ήταν 4 δάχτυλα πιο πάνω από την αρχή της πόρτα του αμαξιού μου.
Και τελευταίο ζώο....
Στην Βουλιαγμένη σε 3~4 δρόμους μπήκανε πάλι σαμαράκια καθώς κάποια ζώα τρέχανε με τα όσα (πχ σε δρόμος μιας λωρίδας πάνω κάτω τρέχανε κάποια 'άτομα' με 100~120 ).
Ενω λοιπόν εγώ σταματάω και περνάω τα σαμαρακια σιγά σιγά γιατί όλοι έχουνε την απαίτηση να περάσω εγώ τέζα για να περάσουν αυτοί σιγά σιγά? -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν έμειναν μόνο στο ελαφρύ σπρώξιμο για να ανοίξει η πόρτα και να φύγουν, μάλλον κακώς έπραξαν. Έπρεπε με οποιονδήποτε τρόπο να τον βρουν και να τον κάνουν να το ξανασκεφτεί* για να ξανακάνει αυτό που έκανε.
Συμφωνώ. Πρέπει να είναι πολύ γκασμάς κάποιος για να παρκάρει κλείνοντας ολόκληρη είσοδο!
Δεν μου αρέσει καθόλου το τσουβάλιασμα και πιστεύω πχ. ότι κάπου εκεί έξω υπάρχουν (ένας, δυό;) καλοί ταξιτζίδες. Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες όμως που κάνουν μπαμ από μακριά. Μια από αυτές είναι οι αναβάτες των Yamaha TMax. Σημερινό παράδειγμα:
Στο περιβόητο κόμβο του περιφερειακού στο Φοίνικα, περιμένω στο φανάρι από περιφερειακό προς ευθεία-αριστερά. Είμαι με τη μηχανή, στη πρώτη σειρά ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα. Από πίσω έρχεται 50άρης ίζι ράιντερ πάνω σε ΤΜax, ξεκράνωτος, με βραζιλιάνικη σαγιονάρα (πώς στα κομμάτια μπορούν και οδηγούν φορώντας σαγιονάρες, ακόμα και αυτοκίνητο!, δεν το καταλαβαίνω...) Κοντοστέκεται λίγο και μου φωνάζει 'Κάνε λίγο μπροστά!'.
Μου έρχεται να γυρίσω και να του απαντήσω 'Είναι κόκκινο και περιμένω ακριβώς μπροστά στη διάβαση. Πού στο διάβολο θέλεις να πας;' αλλά έχει ζέστη, βαριέμαι και απλά τον αγνοώ. Δεν το βάζει κάτω, στριμώχνει τη μαούνα όσο μπορεί και περνάει από δίπλα, κουνώντας με και λίγο! (αχ και να περνούσες από δεξιά για να έβρισκε το πόδι σου στην εξάτμιση μου καραγκιοζάκο...) και σταματάει μερικά μέτρα μετά το φανάρι (συνήθως διαλυμένα παπιά και μικρά σκούτερ το κάνουν αυτό). Καθώς περνάει, τον βλέπω που μουρμουρίζει τσατισμένος
Ανάβει το πράσινο, αυτός φυσικά δεν το βλέπει από εκεί που στάθηκε και περιμένει ακόμα. Ελέγχω την διασταύρωση και ξεκινάω δυνατά περνώντας από κοντά του, με τη κόρνα πατημένη... -
ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΑ ΖΩΑ οι τσίπηδες-τεμπέληδες οδηγοί των αυτοκινήτων που παρκάρουν στην αρχή της οδού Μιαούλη (στη διασταύρωση με την Αεροπορίας) στο Ζούμπερι. Για όσους δεν ξέρουν, η Αεροπορίας κατεβαίνει από τη Μαραθώνος προς την παραλία, η δε Μιαούλη είναι ο τελευταίος κάθετος πριν τη θάλασσα και δεξιά οδηγεί προς το θέρετρο της ΠΑ (ΚΕΔΑ), αφού περάσει μπροστά από διάφορα sic beach bar (La Costa κλπ). Η Μιαούλη έχει μήκος το πολύ 300μ, αφού τερματίζει στην κεντρική πύλη του ΚΕΔΑ ενώ το πλάτος παίζει από δύο (στην είσοδο) έως δυόμισι αυτοκίνητα.
Η πλάκα είναι ότι,κατά μήκος της Μιαούλη, έχουν βάλει σιδερένια 'Π' παράλληλα με το δρόμο, επιχειρώντας από τη μία να δημιουργήσουν ένα υποτυπώδες πεζοδρόμιο, από την άλλη να αποτρέψουν τη στάθμευση. Φυσικά, ο Ελληνάρας που δεν γουστάρει να περπατήσει 100 μέτρα ή να πληρώσει για parking στα ευαγή τριγύρω bar, παρκάρει εκεί με την άνεσή του, αφήνοντας χώρο για ενάμισι αυτοκίνητο. Στη δε είσοδο, χωράει ΕΝΑ μόνο αυτοκίνητο κάθε φορά να μπει ή να βγει στο στενό, κι αυτό για μήκος τεσσάρων-πέντε παρκαρισμένων αυτοκινήτων.
Αυτονόητο είναι ότι το δρομάκι έχει πολλή κίνηση, αφού από αυτό πάνε στο ΚΕΔΑ και τα beach bar, αλλά και μπαινοβγαίνουν όσοι προσπαθούν να βρουν δωρεάν χώρο στάθμευσης και ...αποτυγχάνουν. Τις δύο τελευταίες φορές που πήγα, έκανα 15-20' για να διανύσω αυτά τα 300 μέτρα, μέσα από αντεγκλήσεις με τους οδηγούς που έβγαιναν από τη Μιαούλη και τους αντίθετα ερχόμενους (όταν κατάφερα και μπήκα), διακινδυνεύοντας μικροσύγκρουση ανά πάσα στιγμή. Μου τη δίνει αφάνταστα, αφού, λόγω εργασίας, φεύγω αργά από το σπίτι για την παραλία και πληρώνω το χαράτσι της Αττικής Οδού μόνο και μόνο για να γλυτώσω αυτά τα 20'. Διανύω 35 χλμ και φτάνω 300 μ. από την πηγή και δεν μπορώ να πιω νερό! Γμτ τη νοοτροπία του Ελληνάρα!
Κατανοώ εν μέρει αυτούς που παρκάρουν παράνομα κατά μήκος της οδού, αλλά θεωρώ μεγάλους μακάκες και αδιάφορους αυτούς που παρκάρουν στην είσοδο, αφού είναι προφανές ότι δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Θέλω να δω τι θα γίνει αν χρειαστεί να μπει κανένα ασθενοφόρο για πνιγμένο ή πυροσβεστικό για καμμιά φωτιά ή χρειαστεί, για κάποιο λόγο (π.χ. μεγάλη δασική πυρκαγιά), να εκκενωθεί το ΚΕΔΑ και τα τριγύρω μπαράκια.
Υ.Γ. Φυσικά, η Τροχαία έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει και δεν έρχεται ποτέ...
-
Επικύνδυνα ζώα οι 'υπεύθυνοι' του υπογείου parking- και εν δυνάμει κρεματορίου- στην οδό Αθηνάς, απέναντι από το δημαρχείο.
Το συγκεκριμένο αν και έχει τουλάχιστον 3 κλιμακοστάσια εξόδου, 2 από αυτά οδηγούν σε κλειδαμπαρωμένες πόρτες (το ειδυλιακό πέρασμα από κατουρημένους διαδρόμους είναι bonus). Συγκεκριμένα λειτουργεί μόνο η σκάλα που βρισκεται δίπλα από τα γραφεία/ταμεία (κατεύθυνση προς ομόνοια) και είναι off οι 2 που βγάζουν στην απέναντι πλευρά της πλατείας (προς μοναστηράκι).
Το πρόβλημα είναι ότι οι αυτο-φωτιζόμενες ταμπέλες ασφαλείας EXIT-> εντός του parking σε προωθούν, ανάλογα με τη θέση σου, σε κάποια από τις 3 εξόδους, με αποτέλεσμα σε περίπτωση πυρκαγιάς να έχεις 1 στις 3 πιθανότητα να πέσεις στη σωστή.
Σε έντονη παρατήρηση μου προς όποιον έβρισκα, εισέπραξα κατεβασμένες μούρες και ένα 'και τι θες να κάνω εγώ τώρα?' για να του απαντήσω 'εσύ κάνε ότι θες, εγώ, εκτός του ότι δεν ξαναπατάω, έχω φύγει για καταγγελία στην πυροσβεστική'
Αν κάποιος παρκάρει εκεί κοντά ας τους το επισημάνει γιατί το λαμόγιο, για να γλυτώσει τα $$$ 2 ελεγχόμενων εισόδων ή 2 φυλάκων, θέτει σε κίνδυνο τους πελάτες του. -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Σε έντονη παρατήρηση μου προς όποιον έβρισκα, εισέπραξα κατεβασμένες μούρες και ένα 'και τι θες να κάνω εγώ τώρα?' για να του απαντήσω 'εσύ κάνε ότι θες, εγώ, εκτός του ότι δεν ξαναπατάω, έχω φύγει για καταγγελία στην πυροσβεστική'
Και γιατί μένεις στα λόγια;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και γιατί μένεις στα λόγια;Δεν μένω κέντρο με αποτέλεσμα να μη γνωρίζω τη θέση της αρμόδιας πυροσβεστικής, και στους 38 βαθμούς να μην θέλω να την μάθω.
Επίσης το συγκεκριμένο παρκινγκ πρέπει να έχει πολύ γερές πλάτες για να λειτουργεί: για να το προσεγγίσεις πρέπει να στρίψεις εκεί που πινακίδα στο απαγορεύει, ενώ για να φύγεις πρέπει να οδηγήσεις σε πάνω σε πεζόδρομο για 50-60 μέτρα . Μιλάμε την άδεια λειτουργίας/οικοδομής του πρέπει να τη συνοδεύουν κάμποσοι τόμοι από ειδικές διατάξεις. Φαίνεται να εξαιρείται από μια πληθώρα νόμων και δεν θα ήθελα η επώνυμη καταγγελία μου να γίνει η αιτία που οι CLK & SLR της Εθνικής θα ξεροσταλιάζουν κάτω από τον καυτό ήλιο, τουλάχιστον όχι πριν αποπληρώσω το δάνειό μου εκεί.
Τέλος έχω καταλάβει ότι στη μπανανία μας η απειλή της καταγγελίας πολλές φορές φέρνει το ίδιο, αν όχι καλύτερο, αποτέλεσμα με την ίδια την καταγγελία. -
big boy, big boy αμα εισαι θεατης η και παρατηρητης δεν εισαι ΠΟΤΕ ΑΘΩΟΣ ,ΛΑΒΕ ΘΕΣΗ Η ΜΟΚΩ ΤΟ.
Η πυροσβεστικη εχει ενα και μονο μονο νουμερο τηλεφωνου, ουχι θεση.very best regards
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............