-
Καμία παραγγελία δεν πρόκειται να ακυρώσω.Αλλά όταν διαβάζω οτι ένα αυτοκίνητο με 20 κιλά ροπής έχει παραπλήσιες επιδόσεις με το ίδιο βενζινοκίνητο με 12 κιλά ροπής δεν μπορώ να μην πώ τίποτα.Πρέπει αυτά που γράφουμε,να σκεφτόμαστε ότι τα διαβάζουν και άλλοι.Μπορεί κάποιος άλλος να βρίσκεται στην θέση που βρισκόμουν εγώ πρίν ένα μήνα και να το ψάχνει.
Όντως η διαφορά είναι 2.200 ευρώ αλλά αν κάνεις όπως εγώ 30.000 το χρόνο,πιστεύω ότι το diesel γενικότερα είναι καλή επιλογή.
Φίλε Puntofato,όταν το παραλάβω θα αρχίσω να γράφω εντυπώσεις μήπως ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος.Εσύ όποτε μπορέσεις και κατέβεις,θα στο δώσω να μου πείς και εσύ την αποψή σου. -
Στην Ευρωπη παντως Diesel και βενζινη εχουν σχεδον ιδια τιμη το λιτρο.
Στην Ελλαδα αλλαζει αρκετα τις τιμες ,του αυτοκινητου,το θεμα των κυβικων και του φορου καταναλωσης.
Το θεμα ειναι ποσα χιλιομετρα κατα μεσο ορο κανει ενας μεσος Ευρωπαιος οδηγος?Γιατι σχεδον ολοι αγοραζουν diesel.
Ειδικα για το PASSAT,εχω παρατηρησει οτι το 80% των Πασατ που εχω δει στη Κεντρικη Ευρωπη ειναι diesel.... -
[quote='nikodoc_z4'][quote='nikospva'][quote='Montecarlo']Στην Ευρώπη προτιμούν τα Diesel γιατί υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο λίτρο υπέρ του πετρελάιου ενω στην Ελλάδα όχι.
Για παράδειγμα ένα GPunto Dynamic 1.4-95HP και 1.3Multijet-90HP με **παραπλήσιες επιδόσεις **έχουν διαφορά 13600-15800=
-
εγω πιστευω πως στις περιπτωσεις οπως αυτες που αυτος που το θελει προκειται να κανει πολλα χλμ το diesel ειναι μονοδρομος 1 για λογους ασφαλειας (ροπη) και 2 για τα χρηματα που προκειται να γλυτωσει απο τα service..τα diesel εχουν πιο μεγαλα διαστηματα και εκτος απ αυτα ειναι γενικοτερα πιο αξιοπιστα..επισης σε ταξιδια ειναι εντελως αθορυβο...πιστευω οτι και με το dsg ειναι ασυναγωνιστο...
η παραπανω εμπειρια βεβαια ειναι απο mercedes Ε320 cdi αυτοματη...δε ξερω ποσο διαφορα στην ποιοτητα κυλισηας μπορει να εχουν αλλα δεν πρεπει να ειναι μεγαλη -
και εγω για τις εν κινησει λεω οτι δεν εχουν τραγικη διαφορα!
μακαρι να ειχαμε νουμερα για 70-120 (τυπικο προσπερασμα) για αυτα τα 2 για να το διαπιστωναμε.
γιατι αλλο το 80-120 με την ιδια ταχυτητα που δειχνει τη ροπη του κινητηρα και αλλο η πληρης επιταχυνση.
διαφορα εχουν στον τροπο που κινουνται γιατι σιγουρα σου φαινεται πιο δυνατο ενα diesel οταν πατας και ξεκιναει ενω με το βενζινοκινητο πρεπει να κατεβασεις ταχυτητα. -
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
πιστεψτε με παρα τη ροπη αλλαζεις πολυ συχνα ταχυτητες!!(μικρο ευρος ροπης).Μπααααααα.... Βάζεις μία ταχύτητα και το ξεχνάς... Άμα θες, ανεβάζεις και δύο δύο τις ταχύτητες....
Η ροπάκλα φροντίζει για τα υπόλοιπα...ειναι και αυτος ο θορυβος ρε παιδια. απορω που καποιος μπορει να παρει premium cabrio με diesel!!!!
Ο ποιος;;;;;; Το Astra που είχα (με προηγούμενης γενιάς κινητήρα) από τις 1900 μέχρι τις 3000σαλ (δηλαδή με 6η από τα 120 μέχρι τα 160 περίπου) δεν ακουγόταν καθόλου. Όχι ότι ακουγόταν λίγο. ΔΕΝ ακουγόταν... Πιο πάνω ακουγόταν, αλλά όχι και κάτι τρελό... όπως ένας βενζινοκινητήρας (πάνω κάτω). Εντάξει, στο ρελαντί ακούγεται το κροτάλισμα, ότι κι αν κάνεις (ιδίως άμα είναι κρύο), αλλά λογικά στα νέας γενιάς ντήζελ με το common rail δεν θ' κούγεται σχεδόν τίποτα...
Όσο για τις επιδόσεις, ο ντήζελ έχει καλύτερες (ρεπρίζ)... Στην επιτάχυνση εν κινήσει το Astra (1300+ κιλά, 100 ίπποι, περίπου 25 κιλά ροπή) αφήνει πίσω το 206 μου (110 άλογα, 15 κιλά ροπή, 1τόνο)... Ακόμα και η γυναίκα μου κατάλαβε διαφορά... Και το κάνει πολύ πιο άνετα...
Αλήθεια, γιατί δεν δοκιμάζεις το passat tdi 140ps???? Αυτό είναι που συγκρίνεται καλύτερα με το 1,8tsi!
-
Αν εξαιρεσεις μια μικρη διαφορα στην οικονομια καυσιμου,στα επιβατικα ΙΧ παντου αλλου πλεονεκτει ο βενζινοκινητηρας.Εχω βαρεθει να διαβαζω σε διαφορα αυτοκινητιστικα forum για την ροπη του diesel, ξεχνανε να αναφερουν οτι αφορα το μισο περιπου ευρος στροφων ενος βενζινοκινητηρα,οποτε μακρυτερη τελικη σχεση μεταδοσης στους diesel και παρομοιες επιδοσεις σε ιδιες ιπποδυναμεις.Καλυτερο κρατημα του αυτοκινητου λογω βαρους ο βενζινοκινητηρας,ποιοτητα λειτουργιας θορυβος βενζινοκινητηρας,συντηρηση σαφως φθηνοτερα σερβις και τιμες ανταλλακτικων ο βενζινοκινητηρας,τεχνογνωσια διαθεσιμοτητα συνεργειων βενζινοκινητηρας.Τελος και σημαντικοτερο οποιος παρει diesel καλο ειναι στα βενζιναδικα οπου βαζει καυσιμα να παιρνει και αποδειξη διοτι ζημια στην αντλια πετρελαιου απο ακαταλληλα καυσιμα(πετρελαια υψηλης περιεκτικοτητας σε θειο),ειδικα στα common rail σπανια ειναι μικροτερη των 5000ευρω και δεν δικαιολογειται στις εγγυησεις των κατασκευαστων.
-
Και εγώ έχω βαρεθεί να διαβάζω σε forum για προβλήματα από ποιότητες καυσίμων και λοιπές αηδίες.
Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε ο πετρελαιοκινητήρας είναι ανώτερος από οποιαδήποτε άλλη μορφή κινητήρα είτε το θέλετε είτε όχι, έχει πολλαπλάσια αντοχή σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο και χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία έχει και επιδόσεις. Το σέρβις που ανέφερε κάποιος είναι καθαρά θέμα κατασκευαστή και δεν έχει σχέση ο τύπος κινητήρα (πχ στα AUDI που για να βγάλεις ιμάντα χρονισμού λύνεις όλη τη μάσκα μπροστά δεν θα το χρεώσεις;Τζάμπα θα το κάνεις;)Το αν κάποιος θέλει ή όχι να αγοράσει κάτι τέτοιο είναι και θέμα αν θέλει να αγοράσει κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ και όχι μόνο αν θα βγάλει τα λεφτά του. Όπως όταν πας να πάρεις οποιοδήποτε προϊόν και θέλεις το καλύτερο γιατί στην τελική έτσι απλά σου κόλλησε...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
-
Ο χρήστης ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ έγραψε:
Αν εξαιρεσεις μια μικρη διαφορα στην οικονομια καυσιμου,στα επιβατικα ΙΧ παντου αλλου πλεονεκτει ο βενζινοκινητηρας.Εχω βαρεθει να διαβαζω σε διαφορα αυτοκινητιστικα forum για την ροπη του diesel, ξεχνανε να αναφερουν οτι αφορα το μισο περιπου ευρος στροφων ενος βενζινοκινητηρα,οποτε μακρυτερη τελικη σχεση μεταδοσης στους diesel και παρομοιες επιδοσεις σε ιδιες ιπποδυναμεις.Καλυτερο κρατημα του αυτοκινητου λογω βαρους ο βενζινοκινητηρας,ποιοτητα λειτουργιας θορυβος βενζινοκινητηρας,συντηρηση σαφως φθηνοτερα σερβις και τιμες ανταλλακτικων ο βενζινοκινητηρας,τεχνογνωσια διαθεσιμοτητα συνεργειων βενζινοκινητηρας.Τελος και σημαντικοτερο οποιος παρει diesel καλο ειναι στα βενζιναδικα οπου βαζει καυσιμα να παιρνει και αποδειξη διοτι ζημια στην αντλια πετρελαιου απο ακαταλληλα καυσιμα(πετρελαια υψηλης περιεκτικοτητας σε θειο),ειδικα στα common rail σπανια ειναι μικροτερη των 5000ευρω και δεν δικαιολογειται στις εγγυησεις των κατασκευαστων.συμφωνω απολυτα! ιδιαιτερα τωρα που γεμισε ο τοπος 'turbo benzina' τελος εποχης για diesel.
τα bold ισχυουν σε τραγικο βαθμο στην ελλαδα προς το παρον. και ειναι βασικη προυποθεση η χαμιλη περιεκτικοτητα σε θειο για να δειξει την αντοχη του ο 'diesel' οπως λεει ο puntofato. ιδια ιπποδυναμη μεταξυ ατμοσφαιρικου και diesel υπερεχει σε επιδοσεις ο diesel λογω ροπης. αλλα σε turbo βενζινοκινητο με flat καμπυλη ροπης για 4000στροφες... ειναι πολυ κοντα σε επιδοσεις για να υπαρχει προβαδισμα του diesel με την 25% μικροτερη καταναλωση του. Το μονο που διαφερει ειναι η ελαστικοτητα του diesel σε καθημερινες συνθηκες οδηγησης.
συνεπως επαναλαμβανω τον Puntofato με τη διαφορα:'Το αν κάποιος θέλει ή όχι να αγοράσει κάτι τέτοιο είναι και θέμα αν θέλει να αγοράσει κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ και όχι μόνο αν θα βγάλει τα λεφτά του. Όπως όταν πας να πάρεις οποιοδήποτε προϊόν και θέλεις το ΑΛΛΟ γιατί στην τελική έτσι απλά σου κόλλησε...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ'
-
Επειδή βρίσκομαι και εγώ σε παρόμοιο δίλημμα (ντίζελ ή βενζίνη) μιάς και κάνω γύρω στα 25.000 χλμ/χρόνο θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις βλάβες στην αντλία λόγω κακής ποιότητας καυσίμου.
υπάρχει κάποιος που έχει πάθει τη συγκεκριμένη βλάβη ?
Επίσης, ποιά τα πρώτα συμπτώματα της βλάβης ?Υποθέτω πως η βλάβη αυτή θα προκύψει αν βάζουμε συνεχώς κακής ποιότητας καυσίμου, σωστά ?
Ελπίζω πως δε τίθεται θέμα για 5-10 γεμίσματα / χρόνο... γιατί αν είναι έτσι, προτιμώ την αυξημένη κατανάλωση της βενζίνης !Υπάρχει κάτι (οτιδήποτε) που να μας δίνει κάποια ένδειξη ότι το πετρέλαιο που βάλαμε στο προηγούμενο γέμισμα δεν είναι καλής ποιότητας ? (π.χ. απόκριση στο γκάζι, ήχος κινητήρα, οτιδήποτε...)
Αν ναι, τότε τι μπορούμε να κάνουμε ?Ευχαριστώ.
-
βασικά άμα επιτρέπονταν τελικά τα diesel στην Αθήνα, η αναλόγια diesel-βενζίνης θα γινότανε παρόμοια με αυτή στο εξωτερικό. Επιπλέον η τεχνολογία σε ότι αφορά τους κινητήρες dieselέχει εξελιχθεί τόσο ώστε diesel με 200 άλογα να έχουν μικρότερες εκπομπές καυσαερίων από ένα απλό 1400., και με παραπλήσια κατανάλωση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην προκείμενη περίπτωση το diesel μπορεί να είναι 6000 ακριβότερο, αλλά προφανώς θα έχει μεγαλύτερη αξία άμα το πουλήσεις.Οδηγούσα στο εξωτερικό για μια βδομάδα το seat altea feedtrack με αυτόν τον κινητήρα για μια βδομάδα, το αυτοκίνητο ήταν πάρα πολύ γρήγορο(είχε την αίσθηση ότι πήγαινε καλύτερα από ένα golf GT που έχει παραπλήσια ιπποδύναμη και οδηγώ συχνά), ενώ με τελείως αντιοικονομική οδήγηση, cruising στα 180 και συνέχεια προσπεράσεις σε έπαρχιακούς δρόμους, είχε μέση κατανάλωση 8,4, σε ανάλογες συν8ήκες το golf 8α έκαιγε 12,5....
-
Αudi A4 Avant 1,9D 130Hp, 4 άτομα με αποσκευές, οδήγηση σε όλες τις συνθήκες (αυτοκινητόδρομος, πόλη) 3000+ χλμ, κατανάλωση περίπου 6,6 λιτ/100.
Βέβαια όπως προαναθέρθηκε τα τουρμπάτα μοτερ βενζίνης έχουν λύσει το πρόβλημα του προσπεράσματος, αλλά η διαφορά στην κατανάλωση πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντικήκάνε μια 'βόλτα' στο http://www.spritmonitor.de για να δεις πραγματικές καταναλώσεις και κάνε τις δικές σου συγκρίσεις
-
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &esearch=1
Ta Diesel αρχιζουν 4.7 lt/100 km .... -
Και τα TFSI απο 9,5 μέχρι 12,19
http://www.spritmonitor.de/en/overview/50-Volkswagen/
456-Passat.html?esearch=1&fueltype=2&constyear_s=2005&power_s=110&power_e=150 -
Για να μη θεωρουμε του ξενους κουτοφραγκους...
Απλα θα ηθελα να ξερω πια ειναι η αναλογια πωλησεων στο PASSAT,μεταξυ πετρελαιοκινητων και βενζιοκινητων στην Ευρωπη...Εγω το υπολογιζω γυρω στο 80% για το πετρελαιο και 20% για τη βενζινη. -
Εάν σκοπεύεις να κάνεις το Αλέξπολη - Βόλος ...πολύ συχνά τότε μόνο diesel. Εάν κάνεις 3 ΣΚ τον μήνα πήγαινε-έλα (550x2) έχεις στο νερό 3.300 χλμ. τον μήνα δηλ μόνο για αυτό τον σκοπό έχεις τον χρόνο 39.600 χλμ (!)
στα οικονομικά και τις καταναλώσεις:
με 7 λίτρα ανα 100χλμ το diesel σου δίνει κόστος 2.772 ευρώ
με 10 λίτρα ανα 100χλμ το tfsi σου δίνει κόστος 3.960 ευρώκερδίζεις σε 1 έτος δηλ 1.188 ευρώ!
σε μια 5ετια έκανες απόσβεση.
ΥΓ. α και από ότι βλέπω οι ροπές δεν είναι ακριβώς ίδιες, 25,5 κιλά έχει ο τουρμπατος βενζίνης @1500-4200 rpm και 35,7 κιλά ο τουρμπάτος πετρελαίου @1800-2500 rpm
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ΥΓ. α και από ότι βλέπω οι ροπές δεν είναι ακριβώς ίδιες, 25,5 κιλά έχει ο τουρμπατος βενζίνης @1500-4200 rpm και 35,7 κιλά ο τουρμπάτος πετρελαίου @1800-2500 rpmΓια να υπολογίσεις επιδόσεις (χονδρικά, στα χαρτιά) κοιτάς την ιπποδύναμη. Μη συγκρίνεις ροπές γιατί οι ντίζελ είναι αργόστροφοι (είσαι τουλάχιστο μια ταχύτητα επάνω) και το πλεονέκτημα της μεγάλης ροπής μειώνεται αρκετά.
-
Ναί, αλλά στην εθνική η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη.
Χτές έκανα 750Km μισά εθνική και μισά επαρχιακό δίκτυο και έκαψα 5.5l/100Κm.
Με diesel θα έκαιγα λιγότερα... αλλά όχι 3λ λιγότερα..
-
ωραία! με υποθετικά 40k χλμ τον χρόνο νομίζω ότι είναι καλύτερο να έχει κάτω από το καπό του ένα ντίζελ...πιο ανθεκτικοί και σαφώς περισσότερο χιλιομετροφάγοι.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ναί, αλλά στην εθνική η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη.Χτές έκανα 750Km μισά εθνική και μισά επαρχιακό δίκτυο και έκαψα 5.5l/100Κm.
Με diesel θα έκαιγα λιγότερα... αλλά όχι 3λ λιγότερα..
με τι αυτοκίνητο και τι ταχύτητες ???
Φ