-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
StavrosG, πολύ σωστά, με απλά μαθηματικά βγαίνει ότι οικονομικώς με συμφέρει η απόσυρση. Για να δούμε και τις υπόλοιπες απόψεις, όλες λογικές και τεκμηριωμένες.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...ίσως βολεύει να το κρατήσεις σαν 2ο για πόλη μικρές αποστάσεις κλπ.Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, εάν ήταν ένα μικρό αμάξι. Στην περίπτωση του Shuma όμως, αμάξι 4,5 μέτρων, μάλλον δεν πολυβολεύει για πόλη. Άσε που στην πόλη μετατρέπεται σε 'φαγάνα' βενζίνης (1500άρι και παλιό...) Επίσης η γυναίκα μου δεν οδηγεί, οπότε μάλλον δε με συμφέρει να έχω δεύτερο αμάξι και να φεσώνομαι και με 800-900 ευρώ το χρόνο για τέλη-ασφάλειες.
Αυτό που ίσως παίξει ρόλο στην απόφασή σου είναι το πόσο θα χρειαστεί να μείνεις χωρίς αυτοκίνητο και το πόσο μπελάς είναι η ιστορία με την απόσυρση (αν πρέπει να την κάνεις εσύ).
Εδώ θα ήθελα κάμποσες θετικές πληροφορίες. Σκοπεύω να έχω το καινούργιο μου αμάξι (Skoda Octavia 1,8) γύρω στο Πάσχα, οπότε θα το παραγγείλω αρχές Γενάρη (3 μήνες αναμονή με τα εξτρά που θέλω να βάλω). Θα με κατατοπίσει φυσικά κι ο έμπορος αλλά απ' ό,τι γνωρίζω οι έμποροι αναλαμβάνουν την απόσυρση (με καμιά 100άρα ευρώ επιβάρυνση). Εάν χρειαστεί να μείνω κάνα 15ήμερο χωρίς το παλιό μου αμάξι (που θα 'χει φύγει για απόσυρση) πιστεύω ότι θα βολευτώ νοικιάζοντας ένα μικρούλι για να κάνω τη δουλειά μου. Πόσο θα μου στοιχίσει, κανένα 200άρι...;
Απόσυρση αργότερα, όταν σου βγάλει καμμιά σοβαρή βλάβη και είναι στο απροχώρητο, οπότε έχει κλείσει τον κύκλο του.
Αυτό σίγουρα είναι η πιο σοφή κίνηση, έλα όμως που (καλώς ή κακώς) θέλω να το αλλάξω μέσα στο επόμενο εξάμηνο, όπως είπα και λίγο πιο πάνω. Άλλος στη θέση μου θα το κράταγε και δύο χρόνια ακόμη, εγώ όμως (για x-y-z) λόγους έχω πλέον αποφασίσει για καινούργιο. Λίγο η 'πεσμένη' εικόνα του (μέσα-έξω), αρκετά η αυξημένη του κατανάλωση, ΠΟΛΥ το απαρχαιωμένο σύστημα εξαερισμού-κλιματισμού (ΔΕΝ έχει φίλτρα! όλη η σκόνη μπαίνει μέσα στην καμπίνα…) και τέλος το ότι το Octavia σε σχέση με το Shuma είναι η μέρα με τη νύχτα… έ, όλα αυτά με σπρώχνουν προς την αλλαγή.
-
Πάντως, μεσα στη πόλη δε νομίζω να καίει λιγότερο απ το κια η octavia. Σαφως όμως και υπερέχει παντου η octavia. Έτσι όπως το θέτεις, μάλλον θα το πήγαινα για απόσυρση το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
.... Σκοπεύω να έχω το καινούργιο μου αμάξι (Skoda Octavia 1,8) γύρω στο Πάσχα, οπότε θα το παραγγείλω αρχές Γενάρη (3 μήνες αναμονή με τα εξτρά που θέλω να βάλω). Θα με κατατοπίσει φυσικά κι ο έμπορος αλλά απ' ό,τι γνωρίζω οι έμποροι αναλαμβάνουν την απόσυρση (με καμιά 100άρα ευρώ επιβάρυνση). Εάν χρειαστεί να μείνω κάνα 15ήμερο χωρίς το παλιό μου αμάξι (που θα 'χει φύγει για απόσυρση) πιστεύω ότι θα βολευτώ νοικιάζοντας ένα μικρούλι για να κάνω τη δουλειά μου. Πόσο θα μου στοιχίσει, κανένα 200άρι...;
Αυτό το οι 'έμποροι αναλαμβάνουν την απόσυρση (με καμιά 100άρα ευρώ επιβάρυνση)' μεταφράζεται λογικά στο εξής:
- Τους εξουσιοδοτείς α. να μεταφέρουν αυτοί το αμάξι στο χώρο της ΕΔΟΕ.
β. να παραλάβουν την βεβαίωση παραλαβής - Σ' εσένα έρχεται το πιστοποιητικό οριστικής διαγραφής (για την ακρίβεια στο ΑΦΜ σου). Άρα εσύ πας και παίρνεις τα λεφτά. Δεν νομίζω επ' ουδενί να γίνεται αυτό και το αμάξι σου να έχει τη θέση προκαταβολής.
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ: Γίνει μεταβίβαση στον έμπορο (να τα 100 ευρά) και το αποσύρει αυτός. Σε κάθε περίπτωση χάνεις 100 το λιγότερο ευρά. Ο μόνος λόγος να συμφέρει τέτοιο πράγμα είναι εάν σε δώσουν αμάξι για τις μέρες όσο να έρθει το δικό σου. ΨΑΞΤΟ για την ακριβή διαδικασία που σε προτείνουνε μη βρεθείς προ εκπλήξεως.
Πάντως εμένα με δώσανε για αρκετό καιρό ένα αξιοπρεπέστατο twingo με 7000 χλμ με 15 ευρά τη μέρα (ο ίδιος έμπορας έχει και νοικιάρικα).
- Τους εξουσιοδοτείς α. να μεταφέρουν αυτοί το αμάξι στο χώρο της ΕΔΟΕ.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Πάντως, μεσα στη πόλη δε νομίζω να καίει λιγότερο απ το κια η octavia.Χμμμ... άσ' το καλύτερα. Πάνω από 12 μέσα στην πόλη (μικρές καθημερινές διαδρομές) και ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να κατέβει στα 9,5 στο ταξίδι, τη στιγμή που στο Octavia έχουμε 9,1 και 5,4 αντίστοιχα (μιλάω για το 1.8 TSi με το DSG που κάνει και καλύτερη οικονομία). Τι να κάνεις, γέρασε το καημένο και του ανεβαίνουν οι 'τιμές' σε όλα (+ στα καυσαέρια).
Δεν νομίζω επ' ουδενί να γίνεται αυτό και το αμάξι σου να έχει τη θέση προκαταβολής
Εντάξει, ας πούμε ότι οι έμποροι δεν μπερδεύονται με τέτοια κι ότι θα πρέπει εγώ να κανονίσω για την απόσυρση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το εξής : εάν το παραγγείλω Γενάρη με προοπτική παραλαβής τον Απρίλη, ο έμπορος ΠΟΤΕ θα θέλει να έχει το χαρτί της απόσυρσης για να μου κόψει το 1000άρικο...; Να υποθέσω λίγες μέρες πριν την παραλαβή; Ελπίζω ναι! Στην περίπτωση αυτή μένω κάπου 15-20 μέρες χωρίς αμάξι, και είτε νοικιάζω είτε αρκούμαι στο μηχανάκι μου και στα ΤΑΞΙ... (η πιο οικονομική λύση, μάλλον αυτό θα κάνω τελικά )
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Εντάξει, ας πούμε ότι οι έμποροι δεν μπερδεύονται με τέτοια κι ότι θα πρέπει εγώ να κανονίσω για την απόσυρση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το εξής : εάν το παραγγείλω Γενάρη με προοπτική παραλαβής τον Απρίλη, ο έμπορος ΠΟΤΕ θα θέλει να έχει το χαρτί της απόσυρσης για να μου κόψει το 1000άρικο...; Να υποθέσω λίγες μέρες πριν την παραλαβή; Ελπίζω ναι! Στην περίπτωση αυτή μένω κάπου 15-20 μέρες χωρίς αμάξι, και είτε νοικιάζω είτε αρκούμαι στο μηχανάκι μου και στα ΤΑΞΙ... (η πιο οικονομική λύση, μάλλον αυτό θα κάνω τελικά )
Γιατί έχεις κολλήσει πως ο έμπορος θα σε κόψει το χιλιάρικο; Μάλλον ο έμπορος δε θα σε κόψει τίποτα. Κάτσε να τα πάρουμε με τη σειρά.
- Παραγγέλνεις τον νέο αραμπά το Γενάρη με προοπτική να τον παραλάβεις Απρίλη. Πληρώνεις την προκαταβολή.
- Μέσα Μάρτη πας τον παλιό αραμπά για τσαλάκωμα. Μέσα Μάρτη + 2-3 μέρες παραλμβάνεις το πιστοποιητικό παραλαβής (αν έχουν στρώσει τα πράματα μπορεί και την ίδια στιγμή). Μέσα Μάρτη + 7-10 μέρες παραλαμβάνεις πιστοποιητικό καταστροφής. Μέσα Μάρτη + 12-15 μέρες = ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΗ - ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΗ παραλαμβάνεις πράξη οριστικής διαγραφής.
Φτάσαμε ωραία ωραία στον Απρίλη. Έχεις την πράξη διαγραφής, άρα εν δυνάμει έχεις το χιλιάρικο της απόσυρσης + την άδεια και την ευχή μου να τιμολογηθεί ο καινούριος αραμπάς ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του έμπορά σου είναι είτε καθ' οδόν είτε κατεβαίνει τη στιγμή αυτή από την νταλίκα και συ ξερογλείφεσαι βλέποντάς τον. Δίνεις στον έμπορα μια φωτοτυπία της πράξης διαγραφής (η ορίτζιναλ που έχεις είναι βγαλμένη στο ΑΦΜ σου και για την ΔΟΥ σου για να εισπράξεις την χήνα) και αυτός τιμολογεί το αντικείμενο του πόθου σου και τρέχει κυνηγημένος (από σένα φυσικά) να σε βγάλει άδειες και πινακίδες. Εσύ τον έχεις εξουσιοδοτήσει να κάνει όλες τις ενέργειες αντί εσού στο μηχανολογικό, ή καλύτερα αυτόν που αναλαμβάνει τις διεκπεραιώσεις για πάρτη του, έχεις σκάσει καμιά 300ρού ''εξοδα πινακίδων' (το γ@μησιάτικο του διεκπεραιωτή) και αυτός πάει στο μηχανολογικό και βγαζει τις πινακίδες και την άδεια, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ να προστεθεί στις παρατηρήσεις το 'από απόσυρση του ΕΙΧ τάδε' (αλλοιώς δίνεις το πρώτο χιλιάρικο προκαταβολή σε άλλον έμπορα να εξασφαλίσει ένα κουμπούρνικοφ, γεμιστήρα και δεκαοχτώ τεμάχια στα οποία χαράζεις το όνομά του). Το μηχανολογικό τώρα επειδή είναι έξυπνοι τύποι και καλά παιδιά και μέχρι τότε έχουν μάθει τα μαθήματά τους, βλέπουν στο σύστημά τους πως για το ΑΦΜ που ο διεκπαιραιωτής τους ζητάει να βγει καινούρια άδεια, υπάρχει ένας αραμπάς με πινακίδες τάδε που έχει αποσυρθεί κανονικά, βγάζουν την άδεια του καινούριου όπως προβλέπεται, βγάζουν στο καπάκι και ένα θεωρημένο αντίγραφο άδειας και ένα ένταλμα πληρωμής του δεύτερου χιλιάρικου που δικαιούσαι ως ψυχική οδύνη για ότι τράβηξες.
Αν τώρα δεν έχεις ξοδέψει το πρώτο χιλιάρικο στα γκουμπούρια (ελπίζω) πας στο τμήμα εξόδων της ΔΟΥ σου, το δίνεις τσιμπάς την χήνα. Τσα τους λες, τους δίνεις και το δεύτερο ένταλμα, τσιμπάς και την δεύτερη χήνα και το βράδυ πας με την ολοκαίνουρια οκτάβια και δυο χήνες στην τσέπη και βγάζεις τα γούστα σου. Καλοπαράγγελτη, καλοδήγητη και καλοτάξιδη και ότι άλλες διευκρινήσεις θες εδώ είμαστε (μέχρι να βγουν οι δικές μου πινακίδες και να εξατμιστώ για καμιά βδομάδα).
-
nevrodion, ευχαριστώ για την απάντηση (ΚΑΙ για το πικάντικο χιούμορ σου, ωραία τα λές... ).
Επειδή, όπως έχω δηλώσει και πιο πριν, είμαι ΣΚΡΑΠΑΣ από νομικά και διαδικασίες μου είχε δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι το δεύτερο χιλιάρικο κόβεται από τον αντιπρόσωπο. ΟΚ, τώρα κατάλαβα τι γίνεται και (για μια ακόμη φορά) ελπίζω ο έμπορος που θα πάω να έχει την καλή διάθεση να τα κάνει όλα αυτά για μένα (κι ας μου στοιχίσει και κάτι τις παραπάνω...)
-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
@Pitt ΤΣΕΚΑΡΕ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (εδώ που έφτασες έφαγες το γάιδαρο οι τελευταίες τρίχες της ουράς όμως δεν χωνεύονται ούτε με underberg) την ημερομηνία έκδοσης της διαγραφής (αν και λογικά θα είναι τουλάχιστον μια μέρα πριν), ώστε το τιμολόγιο να είναι μια μέρα μετά την διαγραφή και όχι την καταστροφή.Στοιχεία από την Πράξη Οριστικής Διαγραφής:
Ημ/νία έκδοσης: 16/10/09
Αρ. Πιστοπ. Καταστροφής: ΧΧΧΧΧ 09/10/09
Ημ/νία Απόσυρσης: 09/10/09Το τιμολόγιο εκδόθηκε μόλις πήρα την Πράξη στα χέρια μου, δηλαδή στις 16/10/09.
Η Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ 2082) λέει: 'Ως ημερομηνία πραγματοποίησης της απόσυρσης νοείται η ημερομηνία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό καταστροφής ή στην βεβαίωση παραλαβής στην περίπτωση απόσυρσης βαρέων οχημάτων.'
Που βλέπεις να δημιουργείται πρόβλημα και γιατί;
-
Συμφωνα με τηλεοπτικο ρεπορταζ ξεκινησαν να δινονται τα πρωτα χιλιαρικα απο τις ΔΟΥ.Αυριο που μαλλον θα χω την πραξη οριστ. διαγραφης στο χερι,θα δουμε τι ψαρια θα πιασω
-
Yποθέτω πως την ημ/νία έκδοσης της πράξης διαγραφής την βλέπεις πάνω δεξιά δεύτερη γραμμή (κάτω από το 'Αντίγραφο για την ΔΟΥ'). Το ξέρω αυτό που λέει το άρθρο 6 του ΦΕΚ αλλά όταν το είπα στον διευθυντή της διεύθυνσης μεταφορών εδώ πρότεινε να ληφθεί η ημερομηνία διαγραφής (κάπου λέει για 'προβλεπόμενη δαδικασία'). Εν πάσει περιπτώσει, τσέκαρε και από το http://www.edoe.gr/deletecar.aspx?NewPage=16000 να δεις τι ημερομηνία βγάζει. Εμένα τουλάχιστον παρότι η πράξη βγήκε (και την πήρα υπό μάλης) στις 16, εγραφε έκδοση στις 12. Τι να πω. Αρχή είναι ακόμα, θα μετρήσει η καλή διάθεση των αρμοδίων υποθέτω. Καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλοδήγητο και σε σένα μπρε
edit: Στο μεταξύ κάτι έγραψε ο φρεσκονούς και με μπέρδεψε.... Ισχύει το οικονομικό κίνητρο να αποσύρεις αμάξι και να πάρεις ψαροπούλα; Άιντε μπρε και συ, καλοφάγωτη η χήνα, καλοδήγητο και καλοτάξιδο το καΐκι...
-
δεν ξερω ακομη,μπορει να χρειαστει να παλεψω με τα κυματα πριν βγαλω τη ψαρια
BTW,ακουσα στο δελτιο ειδησεων της ΝΕΤ οτι η κυβερνηση ετοιμαζει αλλαγες στο καθεστως της αποσυρσης και πως το τρεχον συστημα θα ισχυσει μονο για οσους προλαβουν να αποσυρουν το παλιο τους,μεχρι την ισχυ του νεου καθεστωτος(λογικα οταν ψηφιστει το σχετικο νομοσχεδιο)
-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Yποθέτω πως την ημ/νία έκδοσης της πράξης διαγραφής την βλέπεις πάνω δεξιά δεύτερη γραμμή (κάτω από το 'Αντίγραφο για την ΔΟΥ').Την βλέπω πάνω δεξιά όπως λές, αλλά 'Αντίγραφο για την ΔΟΥ' δεν αναγράφεται πουθενά. Να σημειώσω ότι την Πράξη Οριστικής Διαγραφής την πήρα σε ΕΝΑ μόνο αντίγραφο και όχι εις διπλούν όπως καθορίζεται από την παράγραφο (iv) Του άρθρου 2 της Υπ. Απόφασης. Το δεύτερο αντίγραφο (αν εκδόθηκε) ενδεχομένως το κράτησε η Υπηρεσία Συγκοινωνιών.
Το ξέρω αυτό που λέει το άρθρο 6 του ΦΕΚ αλλά όταν το είπα στον διευθυντή της διεύθυνσης μεταφορών εδώ πρότεινε να ληφθεί η ημερομηνία διαγραφής (κάπου λέει για 'προβλεπόμενη δαδικασία').
Αυτό είναι αστείο... Δηλαδή σηκώνει παζάρια η Υπουργική Απόφαση; Αφού στο άρθρο 6 καθορίζεται σαφώς ποιά ημερομηνία νοείται ως ημερομηνία απόσυρσης! Αλλά θα μου πείς και ο αριθμός των αντιγράφων που παίρνει ο ιδιοκτήτης καθορίζεται σαφώς, αλλά αυτοί δίνουν μόνο ένα...
Εν πάσει περιπτώσει, τσέκαρε και από το http://www.edoe.gr/deletecar.aspx?NewPage=16000 να δεις τι ημερομηνία βγάζει. Εμένα τουλάχιστον παρότι η πράξη βγήκε (και την πήρα υπό μάλης) στις 16, εγραφε έκδοση στις 12. Τι να πω. Αρχή είναι ακόμα, θα μετρήσει η καλή διάθεση των αρμοδίων υποθέτω.
Ποιά ημερομηνία εννοείς; Έχει ένα πίνακα με δύο σειρές που γράφουν τα παρακάτω:
Γραμμή 1η:
Αρ.Β.Π./Π.Κ.: 49χχχ/2009
Κατάσταση:* Η διαδικασία της ανακύκλωσης βρίσκεται στο στάδιο της καταχώρησης*
**Αρ.Πρωτ.Κατάθεσης: **(ΚΕΝΟ ΠΕΔΙΟ)
**Ημ/νία Κατάθεσης: **18/10/2009Γραμμή 2η:
Αρ.Β.Π./Π.Κ.: 54χχχ/2009
Κατάσταση: Η διαδικασία της ανακύκλωσης ολοκληρώθηκε. Έχουν εκδοθεί τα Πιστοποιητικά Καταστροφής.
Αρ.Πρωτ.Κατάθεσης: 82χχχ
**Ημ/νία Κατάθεσης: **12/10/2009Φαντάζομαι η ημ/νία που ενδιαφέρει είναι η 2η της 12/10/09. Αλλά τι σκ@τ@ είναι η πρώτη ημερομηνία; Κατάθεση 18/10; Δουλεύουν οι υπηρεσίες και την Κυριακή;
Πές μου γιατί ανέφερες την ημερομηνία τιμολόγησης; Στα δύο σχετικά ΦΕΚ δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό με την ημερομηνία τιμολόγησης ούτε λένε ότι απαιτείται επίδειξη τιμολογίου. Η αγορά προκύπτει από την έκδοση της νέας άδειας. Κάνω λάθος;
Καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλοδήγητο και σε σένα μπρε
Να είσαι καλά.
-
Όσοι σκέφτονται την απόσυρση ίσως θ8α πρέπει να σπευσουν τάχιστα καθώς υπάρχει η περίπτωση το μέτρο να καταργηθεί ... ή μήπως δεν κατάλβα καλά κάτι στο παρακάτω άρθρο...;
Είναι γνωστό όμως πως η νέα υπουργός είναι αντίθετη με το μέτρο της απόσυρσης...
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=39497
Ρεπορτάζ: Σ. Γιατζόγλου
Οι αλλαγές στο μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων θα είναι από τις πρώτες ενέργειες που θα προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Πηγές πάντως του υπουργείου σπεύδουν να καθησυχάσουν όσους έχουν ήδη αποσύρρει το όχημά τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα εισπράξουν κανονικά το αντίτιμο. Ανατροπές έρχονται και στα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, με την κατάργηση τους και την εφαρμογή φορολόγησης των αυτοκινήτων, ανάλογα με τους ρύπους που εκπέμπουν.
Το αν τελικά οι πολίτες θα κληθούν φέτος να πληρώσουν τα «πράσινα» τέλη ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργησή τους, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.** Όσον αφορά στο μέτρο της απόσυρσης, εισαγωγείς και έμποροι καινούργιων αυτοκινήτων δυσφορούν με τυχόν κατάργηση τους**, ωστόσο σύμφωνα με ενδουπηρεσιακό έγγραφο που εξασφάλισε ο ALPHA, οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών αδυνατούν να προχωρήσουν με τον απαιτούμενο ρυθμό στη ζήτηση της απόσυρσης, καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες από τα 15.279 Ι.Χ. προς απόσυρση διεκπεραιώθηκαν μόνο τα 931.
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ποιά ημερομηνία εννοείς; Έχει ένα πίνακα με δύο σειρές που γράφουν τα παρακάτω:
Γραμμή 1η:
Αρ.Β.Π./Π.Κ.: 49χχχ/2009
Κατάσταση:* Η διαδικασία της ανακύκλωσης βρίσκεται στο στάδιο της καταχώρησης*
**Αρ.Πρωτ.Κατάθεσης: **(ΚΕΝΟ ΠΕΔΙΟ)
**Ημ/νία Κατάθεσης: **18/10/2009Γραμμή 2η:
Αρ.Β.Π./Π.Κ.: 54χχχ/2009
Κατάσταση: Η διαδικασία της ανακύκλωσης ολοκληρώθηκε. Έχουν εκδοθεί τα Πιστοποιητικά Καταστροφής.
Αρ.Πρωτ.Κατάθεσης: 82χχχ
**Ημ/νία Κατάθεσης: **12/10/2009Φαντάζομαι η ημ/νία που ενδιαφέρει είναι η 2η της 12/10/09. Αλλά τι σκ@τ@ είναι η πρώτη ημερομηνία; Κατάθεση 18/10; Δουλεύουν οι υπηρεσίες και την Κυριακή;
Πές μου γιατί ανέφερες την ημερομηνία τιμολόγησης; Στα δύο σχετικά ΦΕΚ δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό με την ημερομηνία τιμολόγησης ούτε λένε ότι απαιτείται επίδειξη τιμολογίου. Η αγορά προκύπτει από την έκδοση της νέας άδειας. Κάνω λάθος;
Λοιπόν κατ' αρχάς το θέμα με τις δύο γραμμές εμένα με μπέρδεψε και δε θα το σχολιάσω γιατί δεν ξέρω. Να πάμε το υπόλοιπο κομμάτι σγα σγα. Η ΕΔΟΕ αυτά που καταχωρεί σ' αυτό το κομμάτι είναι οτιδήποτε έχει ενημέρωση από το Μεταφορών. Το ότι βγάζει το πρώτο κομμάτι σημαίνει πως περιμένει η ΕΔΟΕ να ενημερωθεί πως εκδόθηκε η διαγραφή. Όσο αφορά το 18/10 είναι θέμα του κώδικα της εφαρμογής που χρησιμοποιούν. Εμφανίζει την τρέχουσα ημερομηνία. Όταν πας να βγάλεις πινακίδες δε ζητάν τιμολόγιο; Δεν ξέρω αν μεταφράζουν το κομμάτι του ΦΕΚ (βαριέμαι να ψάξω να πω την αλήθεια) που αναφέρει τι προηγείται, η αγορά ή η ολοκλήρωση της απόσυρσης με τον προβλεπόμενο τρόπο. Δεν ξέρω ρε φίλε ειλικρινά. Μακάρι να τελειώσει όλη η ιστορία καλά για όλους γιατί και ψόφιος είμαι (στο γραφείο 12 η ώρα Κυριακάτικα) και βαρέθηκα να ασχολούμαι (αγγλιστί assholume) με ασχολίες (αγγλιστί assholies).
-
Παιδια Καλησπερα.
Εγω παρελαβα την Παρασκευη που μας περασε την Οριστικη Πραξη Διαγραφης απο το Υπ.Μεταφορων
και την αντιστοιχη εντολη πληρωμης.
Παω που λετε σημερα το πρωι καμαρωτος-καμαρωτος στην εφορια....για να μου πουν οτι ναι μεν ισχυει η εντολη πληρωμης που εχω στα χερια μου...αλλα αυτοι δεν εχουν καμια ενημερωση για να πληρωσουν.
Ουτε καν το αντιστοιχο πεδιο στο προγραμμα του Η/Υ δεν εχει φτιαχτει για να συμπληρώνουν.
Ευτυχως ηταν ευγενεστατοι και μου δωσαν τα τηλεφωνα τους για να ενημερωθω ποτε θα τους ερθει η εντολη για να πληρωνουν , να μην πηγαινω αδικα.
Απο τον αλλο μηνα...και αν... μου ειπαν.Εχει κανεις αλλος κατι νεοτερο ?
-
Νομίζω πως αν διαβάσεις μερικές σελίδες πιο πριν αναφέρεται και από πού τα χρεώνουν τα λεφτά και το σε ποιον κωδικό το χρεώνουν. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτά αρκούν.... ή χρειάζονται κι άλλα....
-
Δυστυχως...μολις βρήκα αυτο :
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=18873227
Διαβαστε στη μεση περιπου που εχει τιτλο : Αδεια τα ταμεία!
Κατσε να δεις που στο τελος θα μας τα φανε κιολας
-
Άραγε αν δίναμε όλοι μαζί τα εντάλματα πληρωμής (όταν και άμα) και τις πράξεις οριστικής διαγραφής σε καμιά εισπρακτική εταιρία απ' αυτές που παίρνουν τηλέφωνο κατά τις 4 το μεσημέρι και βάζουν αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στα π@π@ρι@ μας, λέτε να γίνει κάτι; Να ακούσω μετά στην τηλεβλακεία κάναν εισαγγελάτο να κάνει ρεπορτάζ... ρε τίποτα άλλο στον μάταιο τούτο κόσμο. Τηλέφωνο στις 4 στο σπίτι του διευθυντή της ΔΟΥ... και στις 4 και 10 στο σπίτι της μητέρας του υπουργού λέμε (όχι μόνο στης δικιάς μου). Και αντί για λεφτά εγώ δέχομαι να πάρω και τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.
-
Επιβεβαιώνω και εγώ, σήμερα 19/10-09, εφορία, και .... πόρτα.
'Δεν έχουν στείλει καμία διευκρινιστική εγκύκλιο για το πως θα συμπληρώσουμε τις φόρμες....'
Μα καλά λέω δεν έχετε τον Γ@μοκωδικό 5195...??? (Τι αφελης?)
'Ναι βέβαια αλλά δεν ξέρουμε πως ακριβώς να το κάνουμε...'
Έτσι, το χαρτί αποταξινόμησης, παραμένει ανενεργό... -
Να μπουν στον 'Τειρεσία'
-
Και ενός κακού μύρια έπονται...
Λεω...δε βαριεσαι....ας τα παρουμε τα λεφτα τον αλλο μηνα.
Παιρνω τον εμπορ να δω αν βγηκε η αδεια κυκλοφοριας του καινουργιου....και μου λεε ναι μεν
αλλα ειναι προσωρινη....για 20 μερες...γιατι δεν ξερουν πως πρεπει να γραφτει πανω το αποσυρθεν οχημα για να δικαιουμε το πριμ των 1000 ευρω.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016