Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
StavrosG, πολύ σωστά, με απλά μαθηματικά βγαίνει ότι οικονομικώς με συμφέρει η απόσυρση. Για να δούμε και τις υπόλοιπες απόψεις, όλες λογικές και τεκμηριωμένες.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...ίσως βολεύει να το κρατήσεις σαν 2ο για πόλη μικρές αποστάσεις κλπ.
Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, εάν ήταν ένα μικρό αμάξι. Στην περίπτωση του Shuma όμως, αμάξι 4,5 μέτρων, μάλλον δεν πολυβολεύει για πόλη. Άσε που στην πόλη μετατρέπεται σε 'φαγάνα' βενζίνης (1500άρι και παλιό...) Επίσης η γυναίκα μου δεν οδηγεί, οπότε μάλλον δε με συμφέρει να έχω δεύτερο αμάξι και να φεσώνομαι και με 800-900 ευρώ το χρόνο για τέλη-ασφάλειες.
Αυτό που ίσως παίξει ρόλο στην απόφασή σου είναι το πόσο θα χρειαστεί να μείνεις χωρίς αυτοκίνητο και το πόσο μπελάς είναι η ιστορία με την απόσυρση (αν πρέπει να την κάνεις εσύ).
Εδώ θα ήθελα κάμποσες θετικές πληροφορίες. Σκοπεύω να έχω το καινούργιο μου αμάξι (Skoda Octavia 1,8) γύρω στο Πάσχα, οπότε θα το παραγγείλω αρχές Γενάρη (3 μήνες αναμονή με τα εξτρά που θέλω να βάλω). Θα με κατατοπίσει φυσικά κι ο έμπορος αλλά απ' ό,τι γνωρίζω οι έμποροι αναλαμβάνουν την απόσυρση (με καμιά 100άρα ευρώ επιβάρυνση). Εάν χρειαστεί να μείνω κάνα 15ήμερο χωρίς το παλιό μου αμάξι (που θα 'χει φύγει για απόσυρση) πιστεύω ότι θα βολευτώ νοικιάζοντας ένα μικρούλι για να κάνω τη δουλειά μου. Πόσο θα μου στοιχίσει, κανένα 200άρι...;
Απόσυρση αργότερα, όταν σου βγάλει καμμιά σοβαρή βλάβη και είναι στο απροχώρητο, οπότε έχει κλείσει τον κύκλο του.
Αυτό σίγουρα είναι η πιο σοφή κίνηση, έλα όμως που (καλώς ή κακώς) θέλω να το αλλάξω μέσα στο επόμενο εξάμηνο, όπως είπα και λίγο πιο πάνω. Άλλος στη θέση μου θα το κράταγε και δύο χρόνια ακόμη, εγώ όμως (για x-y-z) λόγους έχω πλέον αποφασίσει για καινούργιο. Λίγο η 'πεσμένη' εικόνα του (μέσα-έξω), αρκετά η αυξημένη του κατανάλωση, ΠΟΛΥ το απαρχαιωμένο σύστημα εξαερισμού-κλιματισμού (ΔΕΝ έχει φίλτρα! όλη η σκόνη μπαίνει μέσα στην καμπίνα…) και τέλος το ότι το Octavia σε σχέση με το Shuma είναι η μέρα με τη νύχτα… έ, όλα αυτά με σπρώχνουν προς την αλλαγή.