-
Ο χρήστης noe έγραψε:
Μιας και καποιοι εκαναν ηδη τη διαδικασια να θεσω ξανα την ερωτηση μου για να το σιγουρεψω.. Αν παρω ενα σαραβαλο αυριο και θελησω να βγαλω το κερδος απο την αποσυρση μπορω ή πρεπει να εχει αγοραστει το οχημα εδω και καποιο χρονικο διαστημα..?
Ευχαριστω!σε κανα δυο αντιπρωσοπειες που ρωτησα μου ειπαν δεν υπαρχει χρονικος περιορισμος οπως επισης και σε μια εκπομπη στο Τηλεαστυ που ειδα πριν μερες ειπαν οτι δεν υπαρχει τετοιο θεμα.δηλαδη μπορεις να το κανεις. καλυτερα να περιμενεις τις ενημερωτικες εγκυκλιους που θα αποσταλουν απο μερα σε μερα στις εφοριες και κατα συνεπεια θα τις εχουν και οι αντιπρωσοπειες.
Να σαι καλα φιλε ευχαριστω για την αμεση απαντηση..
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
Μιας και καποιοι εκαναν ηδη τη διαδικασια να θεσω ξανα την ερωτηση μου για να το σιγουρεψω.. Αν παρω ενα σαραβαλο αυριο και θελησω να βγαλω το κερδος απο την αποσυρση μπορω ή πρεπει να εχει αγοραστει το οχημα εδω και καποιο χρονικο διαστημα..?
Ευχαριστω!σε κανα δυο αντιπρωσοπειες που ρωτησα μου ειπαν δεν υπαρχει χρονικος περιορισμος οπως επισης και σε μια εκπομπη στο Τηλεαστυ που ειδα πριν μερες ειπαν οτι δεν υπαρχει τετοιο θεμα.δηλαδη μπορεις να το κανεις. καλυτερα να περιμενεις τις ενημερωτικες εγκυκλιους που θα αποσταλουν απο μερα σε μερα στις εφοριες και κατα συνεπεια θα τις εχουν και οι αντιπρωσοπειες.
Αρκεί το αυτοκίνητο να έχει ταξινομηθεί πριν τη 1/6/2009. Δηλαδή, αν το εισήγαγε κάποιος πρόσφατα και του έβγαλε πινακίδες μετά τη 1/6/2009, δεν μπορείς να το δώσεις για απόσυρση.
-
Λοιπόν ας πάρουμε το πανηγύρι από την αρχή.
Κατ' αρχάς σήμερα εδέησα να παραλάβω το πιστοποιητικό καταστροφής του αραμπά από την εταιρία της ΕΔΟΕ που το είχα δώσει. Περιχαρής πάω στην Νομαρχιακή υπηρεσία Μεταφορών (για συντομία ΝΥΜΕ, έτσι περιγράφεται και στις διευκρινιστικές που τους έχουν δώσει) να δω τι θα γίνει με την οριστική διαγραφή. Εδώ αρχίζουν τα όργανα. (Παρένθεση, τα όργανα αρχίσαν πολύ πιο πριν, αλλά μέχρι τώρα έπαιζαν τα support γκρουπ - Εταιρίες της ΕΔΟΕ -, ενώ τώρα αρχίζει το main event). Βρίσκω το λοιπόν τον υπάλληλο (μάθημα πρώτο: Ετυμολογία της λέξεως 'υπάλληλος' για προσληφθέντες στο Δημόσιο), του δείχνω το χαρτί το κοιτάει για κάνα δίλεπτο, κοιτάει για κάνα δίλεπτο την Βεβαίωση Κατάστασης Οχήματος και με το βλέμμα κουκουβάγιας που ανακάλυψε την νιρβάνα και τον βουδισμό μου τα δίνει πίσω εκστομίζοντας με τρεμάμενα χείλη την φράση 'Τι είν' τούτο ρε φίλε; που το βρήκες;'. Με τα πρώτα ίχνη ζαλάδας να αργοκατηφορίζουν από τα ελάχιστα πλέον μαλιά που μ' έχουν απομείνει, συνειδητοποιώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω άκρη σήμερον. Βέβαια να πω την αμαρτία μου πήγα και κατά τις μία με μιάμισι οπότε δεν δικαιούμαι να έχω τέτοιες παράλογες απαιτήσεις αλλά τέλος πάντων. 'Γρήγορα ρε φίλε στην προϊσταμένη' λέει ο τύπος, ορμάω και γώ στο δίπλα γραφείο 'Η μανδάμ προϊσταμένη;' ερωτώ, 'βεβαίως περάστε' ευγενέστατα η κιουρία των πενήντα κάτι Μαΐων με το απίστευτα ευγενικό και αφοπλιστικό χαμόγελο. 'Να, λέω έχω αυτό εδώ και θέλω να προχωρήσω για την οριστική διαγραφή'. 'Αχ καλέ κύριε, αυτά είναι καινούρια κόλπα να προχτές την Παρασκευή μας στείλανε τα φαξ με την εγκύκλιο (εννοεί μάλλον το ΦΕΚ) και την διευκρινιστική (την οποία κατέβασα από το site του ΥΜΕ από την Τρίτη στις 9:08 το πρωί σύμφωνα με τις ιδιότητες του αρχείου στο PC μου) και δεν τα πολυκατέχουμε αυτά. Πολύ καινούρια είναι, παλιότερα αλλιώς γινόταν η διαγραφή'. Ωραία πάμε σκέφτομαι, και λαμβάνω το αμίμητο 'Δεν πάτε μια βόλτα στον κο Διευθυντή δίπλα;' Ε εδώ που ήρθαμε, ένα καιφέ με τον διευθυντά είναι ότι πρέπει. Μπαίνω μέσα στον κο Διευθυντά, βλέπω δύο κουτιά τίγκα με φακέλους με πινακίδες και έναν τύπο (όπως κατάλαβα υπεύθυνος άλλης εταιρίας της ΕΔΟΕ) να λέει 'Άντε ρε κάνε κάτι να πάρουν πρωτόκολλο αυτές, είναι οι πρώτες, έπονται άλλες 80τόσες που περιμένουν' (οι πρώτες πινακίδες 10 μέρες μετά την έναρξη της συναυλίας; ρε κάτι χάνω γμτ) και λαμβάνει την απάντηση 'τι παραπάνω να κάνω ρε, ζήτησα άλλους δύο υπαλλήλους από τον νομάρχη και έφαγα παπούτσι, στο κάτω κάτω και γω σήμερα θα τα διαβάσω, τώρα γύρισα από άδεια'. Συμπέρασμα: Δικό σας.
Έκατσα μαζί με τον τύπο της ΕΔΟΕ και τον Διευθυντά (τελικά διαμάντι το παλικάρι) και διαβάσαμε (για ν^ν! φορά) το ΦΕΚ και τις διευκρινήσεις, βγάλαμε απορίες (π.χ. τι γίνεται αν εκκρεμεί κατάσχεση) κοντά 12 τον αριθμό για τις οποίες θα ζητήσει διευκρινήσεις. Δύο υπάλληλοι και η προϊσταμένη μας κοιτούσαν με βλέμμα παρόμοιο του πρώτου υπαλλήλου με τη διαφορά πως αυτοί μάλλον είδαν και τον ίδιο τον βούδα από τους καπνούς από τα τσιγάρα που καπνίζαμε. Το συμπέρασμα; 'Όλα γίναν πολύ βιαστικά ρε, δε μας ενημέρωσε κανείς, δε μας ρώτησε κανείς, του κεφαλιού μας κάνουμε'.
Φίλοι αν μπορούσα θα περίμενα να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της άγνοιας. Βέβαια τώρα που μπήκα στο χορό, χορεύω για να γλιτώσω κάτι από τα σπασμένα (βλ. έξοδα ενοικίασης άλλου αραμπά).
@noe: Αυτές οι φήμες που λες για αλλαγές προς το καλύτερο ο Σίμος στις είπε; Αν υπάρξει κάποια αλλαγή θα είναι υπέρ των -
@ Jaeger και Mindfresh: Πολλές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ (το τονίζω, όχι εισαγωγείς και εταιρίες) παρασύρανε κόσμο και αγόρασε αμάξι 'έλα ρε πάρτο τώρα και αποσύρεις το δικό σου αργότερα'. Το σχολίαζε η προϊσταμένη με παραδείγματα με ονοματεπώνυμα.
Κατ'αρχας χαρα στην υπομονη σου,και σε συμπονω για την ταλαιπωρια σου.Προβλεπω τα παθη σου(και οσων μπλεξαμε με την αποσυρση) να γινονται επος και να τα διηγουνται στις επομενες γενιες.
Οσο για τις αντιπροσωπειες,φιλος που πηγε την προηγουμενη βδομαδα στη Nissan του ειπαν πως η κρατικη επιδοτηση της αποσυρσης λαμβανεται υποψη σαν εξτρα εκπτωση και αφαιρειται απο την τελικη τιμη,σαν εγγυηση.Απλως δεσμευεσαι να παρουν αυτοι τα λεφτα,μετα την ολοκληρωση της διαδικασιας.Δεν ειμαι σε θεση να επιβεβαιωσω τα παραπανω,μπορει και να μην τα καταλαβε σωστα το παιδι.
-
@ mindfresh Σωστά κατάλαβε το παιδί, με αυτά που του είπαν. Μόνο που δεν του τα είπαν όλα. Details to follow.
-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Μόνο που ο καθορισμός σε EURO 4 και EURO 5 είναι ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ και δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός όταν περνάει ένα μοντέλο στην ελληνική αγορά. Αυτό που υπάρχει σύμφωνα με το ΥΜΕ είναι οι εγκρίσεις τύπου, που ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ κατηγορία EURO αλλά αριθμητικές τιμές. Δηλ. δεν μπορεί ο υπάλληλος να ξέρει ΕΠΙΣΗΜΑ αν το αμάξι που αγοράστηκε 'σε απόσυρση του τάδε' είναι EURO 4 ή 5 ή 105.Εφόσον υπάρχουν τιμές για τις εκπομπές ρύπων, μπορεί ο υπάλληλος να τις αντιπαραβάλλει με ένα πινακάκι για να δει που ανήκει το κάθε μοντέλο. (ξέρω, πολλά ζητάω...)
Σαν να ήταν σε dialup σε usrobotics28800 του 1996.
Τι μου θύμισες!
(όχι, δεν το αποσύρω!) -
προς nevrodion
φιλε σε καταλαβαινω εν μερη γιατι και το δικο μου παλαιοτερο αυτ/κο το εβλαπα στην αντιπροσωπεια για δεκα μερες αλλα δεν μπορουσα να το παρω για αλλους λογους.κανε λιγο υπομονη. τωρα οσον αφορα τις αλλαγες στον νομο που θα φερει ο .....Γιωργος σιγουρα θα υπαρξουν αλλα κανεις δεν ξερει ακομη ποιες θα ειναι. υπομονη καμια βδομαδα ακομη. παντως πληροφοριακα το diesel που εχω παραγγηλει ειναι κατω των 140 g/km CO2(για την ακριβεια 129). τελος παντων!!
Σε εμενα κατι αλλο παει να παιξει. βλεπω να παιρνω το αυτοκινητο με τον νεο χρονο ενω στην αρχη μου δωσαν πιθανη παραλαβη στις 22-11-09.θα περασω αυριο απο εκει να δουμε τι θα δουμε!!!!! -
Παιδιά εμένα ο άνθρωπος μου είπε επί λέξη:
'Θα στο πάρω εγώ στην τιμή της απόσυρσης'Δηλαδή το αυτοκίνητο που θέλω κάνει 11500€, είναι του 2003, αν αποσυρόταν το δικό μου θα έπιανε 2000€, άρα κάνω αγορά με 9500€.
Δεν μπήκα σε διαδικαστικά, δηλαδή τί θα γίνει με τα έξοδα μεταβίβασης εκατέρωθεν ή αν θα μου κόψει κανένα κατοστάρικο 'για τον κόπο του', αυτά θα τα δω και θα πέσουν σίγουρα και τα σχετικά παζάρια. Εμένα με ενδιαφέρει ότι δε θα χάσω 1000€ επειδή παίρνω παλαιότερο συν την ταλαιπωρία που θα αποφύγω.
-
Δεν λένε ότι η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει τα μέτρα για την απόσυρση; Σας βλέπω βιαστικούς, δεν έχει σκοπό κανείς να περιμένει τις αλλαγές; Μπορεί κάποιους να τους συμφέρουν περισσότερο
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
@ mindfresh Σωστά κατάλαβε το παιδί, με αυτά που του είπαν. Μόνο που δεν του τα είπαν όλα. Details to follow.για πες,μπας και τον γλιτωσω απο την ταλαιπωρια.Θα παει μαλλον μες στη βδομαδα να κλεισει ενα qashqai.Να του πω να την αναλαβει μονος του την αποσυρση?
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
@ mindfresh Σωστά κατάλαβε το παιδί, με αυτά που του είπαν. Μόνο που δεν του τα είπαν όλα. Details to follow.
για πες,μπας και τον γλιτωσω απο την ταλαιπωρια.Θα παει μαλλον μες στη βδομαδα να κλεισει ενα qashqai.Να του πω να την αναλαβει μονος του την αποσυρση?
φιλος που εκλεισε ενα qashqai μολις το Σαββατο δεν του ειπαν τιποτα σχετικο. θα κανει ολες τις διαδικασιες μονος του. Αυτα ολα στην Δραμα.
-
Μόλις ενημερώθηκα από 'ανεπίσημα χείλη' πως για να βγάλεις την άδεια του καινούριου αυτοκινήτου δε χρειάζεται μόνο το πιστοποιητικό οριστικής διαγραφής αλλά αφού πας μ' αυτό να πάρεις τα λεφτά (το πρώτο χιλιάρικο) σου βγάζουν άλλο χαρτί και μετά μ' αυτό πας και βγάζεις καινούρια άδεια. Γ@ΜΩ ΤΗ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ. Μα δεν ντρέπονται; (ρητορική ερώτηση). Το βλέπω να φτάνουμε στο 2012 που λήγει θεωρητικά το μέτρο και ακόμα να μην έχει κατασταλάξει το σκατοκέφαλό τους πως στο διάλο γίνεται όλη η διαδικασία. Μ' αυτά και μ' αυτά οι κερδισμένοι βγήκαν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οι ταρίφες, οι αντιπροσωπείες (αυτό έλειπε) και οι πωλήσεις ψυχοφαρμάκων. Επόμενο λογικό βήμα να εμφανίσει κέρδη ο κλάδος της πώλησης όπλων και πυρομαχικών.
Α και ένα καλό: Βγήκε οδηγία για τις ΔΟΥ όπου αναφέρεται λογαριασμός εξόδων για να πάρουμε το χιλιάρικο. Το θέμα είναι ΠΟΤΕ θα ενημερωθούν οι ΔΟΥ γιαυτό (δεν ελπίζω μέσα στη βδομάδα). -
Η λύση ήταν απλή, τόσο απλή που δε γίνεται να είναι ελληνική:
- Παραδίδεις το σαραβαλο, μαζί με τα απαραίτητα χαρτιά.
- Συμπληρώνεις αίτηση, με τα στοιχεία σου.
- Η Μονάδα ανακύκλωσης στέλνει το πιστοποιητικό καταστροφής στη Δ/νση Συγκοινωνιών.
- Η Δ/νση Συγκοινωνιών εκδίδει πιστοποιητικό διαγραφής, σου το στέλνει και παράλληλα το μεταβιβάζει στην αρμόδια ΔΟΥ.
- Η ΔΟΥ, αφού κάνει τον απαραίτητο αντιλογισμο, πιστώνει το λογαριασμό σου με το ποσό που σου αναλογεί.
- Αν αγοράσεις καινούριο, δίνεις το πιστοποιητικό διαγραφής στον έμπορο και αυτός το διαβιβάζει, μαζί με το τιμολόγιο αγοράς στην αρμόδια ΔΟΥ.
-
Tέλος της εβδομάδας, μέχρι αρχές της επομένης οι τροποποιήσεις για την απόσυρση:
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=18491139
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Tέλος της εβδομάδας, μέχρι αρχές της επομένης οι τροποποιήσεις για την απόσυρση:http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=18491139
πάει και ο Οκτώβριος... μάλλον με το νέο έτος θα έχουμε περί τις 50000 ταξινομήσεις τον Ιανουάριο.
Περί οικολογικού χαρακτήρα. Συμφωνώ απόλυτα η κρίση των οχημάτων να γίνεται βάσει των καυσαερίων (όπως αυτές ορίζονται στην άδεια κυκλοφορίας). Το θέμα είναι ότι πια τα όρια είναι ασαφή και οι διάφοροι επιτήδιοι θα κάνουν πάρτυ. ΙΜΗΟ πρέπει για κάθε όχημα να βγει από το νέο Υπερ-Υπουργείο Υποδομών, Δικτύων κ.λπ. ένα σήμα το οποίο να το κατατάσσει σε κατηγορία το οποίο να τοποθετείται στο παμπρίζ του οχήματος (κάτι σαν σήμα) με διαβαθμίσεις (Α το περισσότερο ρυπογόνο). Η έλλειψη του σήματος θα συνεπάγεται άμεσα ότι το όχημα είναι κατηγορίας Α. Κατά αυτό τον τρόπο έχουμε ως και το τελικό γράμμα πολύ χώρο για τα επόμενα γενεάς οχήματα (ως τα μηδενικής ρύπανσης) και το κυριότερο δεν μπορεί κάποιος έμπορος να ισχυρίζεται ότι το Α όχημα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον ενώ μιλάμε για φονέα γιγάντων.
Ελπίζω πάντως να υπάρχει και διαφοροποίηση μεταξύ βενζίνης και diesel ώστε α) να αρθούν οι ηλιθιότητες-αθλιότητες της EE που πρακτικά πριμοδοτεί τα diesel και β) να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα σε πραγματικά καθαρά diesel να κυκλοφορήσουν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να αρθεί το καθεστώς ημι-παρανομίας των diesel με πινακίδες υπόλοιπου Αττικής (πχ) τα οποία κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης κάθε μέρα....
-
@ mindfresh @ noe
Έχετε pm. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν λένε ότι η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει τα μέτρα για την απόσυρση; Σας βλέπω βιαστικούς, δεν έχει σκοπό κανείς να περιμένει τις αλλαγές; Μπορεί κάποιους να τους συμφέρουν περισσότεροΕξήγηση 1η: Κάποιος φίλος έχει μια ωραία υπογραφή που λέει 'Κάλλιο Punto και στο χέρι παρά Ferrari και καρτέρει...'
Εξήγηση 2η: Κάποιοι (όπως & εγώ) έχουμε κλείσει αυτοκίνητο με μειωμένο ΕΤΤ και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η απόσυρση του παλιού για να πάρουμε το καινούργιο. Για να ισχύσει όμως το μειωμένο ΕΤΤ, το αυτοκίνητο θα πρέπει να ταξινομηθεί έως 31 Οκτωβρίου. Παρέδωσα το παλιό στις 30 Σεπτεμβρίου και ήδη πέρασε μισός μήνας...
Παράδοση της πράξης οριστικής διαγραφής από την ΝΑ στον ιδιοκτήτη σε τρεις μέρες λέει το ΠΔ!!!
Γνωρίζει κανείς σε ποιά χώρα ζουν οι νομοθέτες?
-
ΑΛΛΟΥ, fun park
-
mycosmos.gr (αν και για το .gr δεν είμαι σίγουρος)
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Η λύση ήταν απλή, τόσο απλή που δε γίνεται να είναι ελληνική:- Παραδίδεις το σαραβαλο, μαζί με τα απαραίτητα χαρτιά.
- Συμπληρώνεις αίτηση, με τα στοιχεία σου.
- Η Μονάδα ανακύκλωσης στέλνει το πιστοποιητικό καταστροφής στη Δ/νση Συγκοινωνιών.
- Η Δ/νση Συγκοινωνιών εκδίδει πιστοποιητικό διαγραφής, σου το στέλνει και παράλληλα το μεταβιβάζει στην αρμόδια ΔΟΥ.
- Η ΔΟΥ, αφού κάνει τον απαραίτητο αντιλογισμο, πιστώνει το λογαριασμό σου με το ποσό που σου αναλογεί.
- Αν αγοράσεις καινούριο, δίνεις το πιστοποιητικό διαγραφής στον έμπορο και αυτός το διαβιβάζει, μαζί με το τιμολόγιο αγοράς στην αρμόδια ΔΟΥ.
Ενδιάμεσα από όλα αυτά τα βήματα, ήταν και είναι τόσες πολλές οι λεπτομέρειες που χρειάζονταν ρύθμιση που τελικά κατήντησε αηδία και να ασχοληθείς με το όλο θέμα. Προσπάθησαν οι φωστήρες (και καλά έκαναν) να αποφύγουν κόλπα του στυλ 'φέρνω μια 100ρια σαπάκια απ' έξω και τα αποσύρω εδώ' με τον περιορισμό της 1/6/09. Αντιμετώπισαν την άρση παρακράτησης με τη λύση της άδειας. Αλλά ΔΕΝ αντιμετώπισαν π.χ. το 'υπό καθεστώς κατάσχεσης' το οποίο ελέγχεται από την ΔΟΥ (πιθανώς) αλλά όχι από ΝΥΜΕ ή ΕΔΟΕ, με συνέπεια όταν δίνεται πρωτόκολλο για καταστροφή από ΝΥΜΕ σε ΕΔΟΕ για ένα αμάξι, να βάζει το κεφάλι του στον τορβά και ο Διευθυντής της ΝΥΜΕ αλλά και ο υπεύθυνος της ΕΔΟΕ. Και μάλλον βγαίνουν κι άλλες λεπτομέρειες που μας διαφεύγουν (EURO 4, 5 κλπ). Καλή σκέψη (για πολλούς και διάφορους, ίσως μη περιβαλλοντολογικούς, λόγους), κακή και βιαστική εφαρμογή, φέραν αυτό το μπάχαλο. Και κάτι άλλο: Ρίχνουμε τόσα σφάλματα στο κράτος. Στις 30 Σεπτεμβρίου ο υπεύθυνος της ΕΔΟΕ (με διαφεύγει το όνομα του) είχε δηλώσει πως οι μονάδες είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα αυτοκίνητα προς απόσυρση. Με ένα γκουγκλισμα ίσως βρεθεί το πρωτότυπο σε κάποιο μέσο ηλεκτρονικής εν(ξ)ημέρωσης. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όμως με τη διήμερη 'αποχή' του συστήματός τους (που πήρε μπρος στις 2/10), εν μέσω συνεχούς ροής αυτοκινήτων στα σημεία της ΕΔΟΕ και την αδιαφορία των υπευθύνων των σημείων της ΕΔΟΕ να βγάζουν Βεβαιώσεις Παραλαβής στην ΩΡΑ τους. Οι τύποι προτιμούσαν να μαζεύουν αμάξια (μιας και αν δεν κάνω λάθος απ' αυτό πληρώνονται, είτε πουλώντας παλιοσίδερα ή ανταλλακτικά και όχι από το κράτος) με την σκέψη 'νταξ μωρε κλάϊν μάϊν θα μαζέψω καμιά σαρανταριά και θα τα πάω όλα μαζί στο τέλος της βδομάδας'. Δηλαδή ΔΕΝ ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία που όριζε το ΦΕΚ εξ' αρχής. Στέλνοντας δυο κούτες πινακίδες για πρωτόκολλο σε μια ΝΥΜΕ, ο δημόσιος υπάλληλος (που μάλλον έμενε ένας για τη δουλειά αυτή γιατί ήθελε άτομο που να 'ξέρει από γκουμπιούτερ') πως νομίζετε πως θα αντιδρούσε (εκτός φωτεινών εξαιρέσεων βέβαια); 'Ω ρε μάνα μου πάνω που τα μάτωνα στο ξύσιμο με φέραν δουλειά μπόλικη να κάνω. Και δεν έβγαινε και η πασιέντζα γμτ'. Και φτάσαμε στο σημείο που όλοι μας (που πληρώνουμε) ζούμε.
Αν δεις το κράτος να σου προσφέρει πακέτο σε συσκευασία δώρου, ή λεφτά θέλει ή σκ@τ@ θα έχει μέσα.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016