-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Βάσει των προηγούμενων post, θα περίμενα πάνω από 0,5 στον εξοπλισμό... τελικά κουβέντα να γίνεται ?
Ακριβώς...! Αυτό δεν κάνουμε εδώ...?
Πάντως, αλήθεια, δεν εννόησα σε καμία περίπτωση ότι ο εξοπλισμός είναι σημαντικότερος από τα υπόλοιπα. Απλά είπα ότι εκεί χάνει το CX-7...
Άρα με βάση τα παραπάνω σε κόβω για CX-7...
-
Ανεξάρτητα από σταθμίσεις και βαθμούς, η επόμενη τιμή στην οποία θα βρεις τον κινητήρα και τις επδόσεις του CX-7 είναι πάνω από 55Κ
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Άρα με βάση τα παραπάνω σε κόβω για CX-7...Ανεξάρτητα από σταθμίσεις και βαθμούς, η επόμενη τιμή στην οποία θα βρεις τον κινητήρα και τις επδόσεις του CX-7 είναι πάνω από 55Κ
Ναι, είμαι κοντά στο CX...
Έχω αποκλείσει Tiguan 1.4 (περιμένω το δίλιτρο που ίσως χτυπάει σε επιδόσεις το CX-7), RAV, Sorento και Captiva. Άρα απομένει το Outlander, που μου αρέσει επίσης πολύ.Ωστόσο ο εντυπωσιακός του εξοπλισμός ίσως δεν είναι τελικά και τόσο εντυπωσιακός. Απο ό,τι λένε κάποιο κάτοχοι το στερεοφωνικό και τα φώτα Xenon δεν εντυπωσιάζουν, η ηλιοροφή δεν κλείνει αυτόματα με το κεντρικό κλείδωμα, το Navi δεν έχει καθόλου επαρχία (...δηλαδή θα έχω Navi στο αυτοκίνητο και θα δουλεύω πάλι το PDA???... ... ίσως κάποιος κάτοχος μπορεί να μας πει τη γνώμη του). Από την άλλη, κλειδώνει η τετρακίνηση οπότε βοηθάει στα δύσκολα.
Όχι ότι θα κάνω extreme offroad, αλλά εκεί που μένω το πιάνει το χιόνι αμέσως. Οπότε η ικανότητα σε χιόνι είναι υψίστης προτεραιότητας για την επιλογή μου.
@CX: Αλήθεια, το CX το έχεις δοκιμάσει καθόλου σε χιόνι? Περιμένω εντυπώσεις...! Και κάτι άλλο: πόσο χρεώνονται τα φώτα Xenon?
-
Αλήθεια, το CX το έχεις δοκιμάσει καθόλου σε χιόνι? Περιμένω εντυπώσεις...! Και κάτι άλλο: πόσο χρεώνονται τα φώτα Xenon?Το έχω μόνο δυο μέρες... ίσως την Κυριακή να βρω χρόνο για έξω. Σε κάθε περίπτωση, τα δικά του λάστιχα είναι ασφάλτινα, αλλά δεν πιστεύω αυτό να το εμποδίσει (ειδικά στο χιόνι της Κρήτης ).
Εντυπώσεις από άσφαλτο... Κορυφαία κύλιση, χειρουργικό τιμόνι, ακούραστα φρένα, απερίγραπτη δύναμη, εξαιρετική άνεση. Με κίνηση κυρίως στις 2500-3500 σαλ σε μεικτή διαδρομή το trip computer μου δίνει 14,5 λ/100 ως τώρα. Η έκτη δίνει 120χλμ/ώρα στις 2500 σαλ.
Για τα xenon δεν ξέρω τιμή. Στην Κρήτη μου χρέωσαν 450 για τους προβολείς ομίχλης, αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και διαφορές από αντιπρόσωπο σε αντιπρόσωπο (σε προηγούμενο ποστ είδα ότι στην Αθήνα τα προβολάκια τα δίνουν δώρο). Το δώρο που μου έδωσαν ήταν το πίσω park sensor (και αυτοκίνητο για 1,5 μήνα - από την παραγγελία μέχρι την παράδοση).
-
Ο χρήστης CX έγραψε:
... (και αυτοκίνητο για 1,5 μήνα - από την παραγγελία μέχρι την παράδοση).Αυτό πρώτη φορά το ακούω...
Επίσης, υποτίθεται ότι η τιμή των έξτρα είναι ίδια σε κάθε αντιπροσωπεία.Απλά ο κάθε πωλητής-αντιπρόσωπος μπορεί να κάνει διάφορα extra-aftermarket extra δώρο, όπως parking sensors, δέρματα, συναγερμό κτλ...
ΥΓ:Γιατί υπάρχει αμάξι μου η εργοστασιακή ηλιοροφή κλείνει αυτόματα με τον εργοστασικό συναγεργό?Κλείνει μόνο με τον κλασσικό τρόπο, όπως θα έκλεινες και τα παράθυρα...Ή κρατημένο το κουμπί του κλειδώματος, ή βάζεις το κλειδί στην πόρτα και το περιστρέφεις και το κρατάς αφού κλειδώσουν οι ασφάλειες, για να κλείσουν και τα παράθυρα.Εκτός κι αν εννοείς φίλε vanorton ότι ούτε αυτό κάνει, οπότε...
-
...υπάρχει αμάξι μου η εργοστασιακή ηλιοροφή κλείνει αυτόματα με τον εργοστασικό συναγεργό?Κλείνει μόνο με τον κλασσικό τρόπο, όπως θα έκλεινες και τα παράθυρα...Ή κρατημένο το κουμπί του κλειδώματος, ή βάζεις το κλειδί στην πόρτα και το περιστρέφεις και το κρατάς αφού κλειδώσουν οι ασφάλειες, για να κλείσουν και τα παράθυρα...Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω... Απλά διάβασα ένα post από κάποιον κάτοχο που παραπονιόταν για το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά δεν είχα ποτέ ηλιοροφή σε αυτοκίνητο. Πάντως δε βλέπω το λόγο γιατί να μην κλείνει αυτόματα!
-
Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω... Απλά διάβασα ένα post από κάποιον κάτοχο που παραπονιόταν για το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά δεν είχα ποτέ ηλιοροφή σε αυτοκίνητο. Πάντως δε βλέπω το λόγο γιατί να μην κλείνει αυτόματα!Θεωρητικά είναι λάθος να κλείνεις τα παράθυρα αφού κλείσεις τη μηχανή γιατί καταναλώνεις το αποθηκευμένο φορτίο από τη μπαταρία κτλ-κτλ κι άρα ΑΝ η μπαταρία σου είναι εξασθενημένη, μπορεί την επόμενη φορά να μην πάρει μπροστά.Αλλά αυτά είναι όλα στη θεωρία καθώς σχεδόν όλοι οι aftermarket συναγερμοί κλείνουν αυτόματα τα παράθυρα με το που κλειδώσεις το αμάξι (δηλαδή ενεργοποιήσεις το συναγερμό)
Πάντως προσωπικά δεν έχω δει κανέναν εργοστασικό συναγερμό (όχι αντιπροσωπείας/aftermarket ) που να κλείνει αυτόματα τα παράθυρα (οπότε και την ηλιοροφή αν έχει το αμάξι) με το που κλειδώνεις το αμάξι.
Από την άλλη, σιγά το πρόβλημα ρε παιδιά...Στην χειρότερη θα προσέχεις να κλείνεις την ηλιοροφή πριν βγεις από το αμάξι...Ας μη βαριόμαστε και τόσο πολύ... -
...Από την άλλη, σιγά το πρόβλημα ρε παιδιά...Στην χειρότερη θα προσέχεις να κλείνεις την ηλιοροφή πριν βγεις από το αμάξι...Ας μη βαριόμαστε και τόσο πολύ...Συμφωνώ, δεν είναι και σπουδαίο...
-
CX έγραψε:
... (και αυτοκίνητο για 1,5 μήνα - από την παραγγελία μέχρι την παράδοση).Αυτό πρώτη φορά το ακούω...
Είχα πουλήσει το παλιό και θα έκανα την παραγγελία αν μου έδιναν προσωρινό auto... το δέχθηκαν
Επίσης, υποτίθεται ότι η τιμή των έξτρα είναι ίδια σε κάθε αντιπροσωπεία
Σωστό. Ωστόσο, στο CX-7 τα περισσότερα μεμονωμένα εξτρα τα βάζουν εδώ (εκτός από S/R και ηχοσύστημα Bose νομίζω)... δεν ξέρω αν υπάρχει αυτηρός κατάλογος ή μπορεί να παίξει λίγο κάθε αντιπρόσωπος... Τον Σεπτέμβρη που πρωτόρθε το αυτοκίνητο μου είχαν πει ότι οι προβολείς ομίοχλης μπορεί να φτάσουν στα 800 Ε (δεν είχαν βγει τότε τιμές για εξτρα) και 3 μήνες αργότερα (όταν το παρήγγειλα) μου είπαν 480 στον κατάλογο και 450 τελική.
Πάντως προσωπικά δεν έχω δει κανέναν εργοστασικό συναγερμό (όχι αντιπροσωπείας/aftermarket ) που να κλείνει αυτόματα τα παράθυρα
Προσωπικά δεν είχα ποτέ ηλιοροφή σε αυτοκίνητο. Πάντως δε βλέπω το λόγο γιατί να μην κλείνει αυτόματα!
Το CX-7 έχει εργοστασιακό συναγερμό και κλείνει-ανοίγει τα παράθυρα με το χειριστήριο κλειδώματος-ξεκλειδώματος. Επίσης, από το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του CX-7 (το οποίο περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις) βλέπω ότι πράγματι το τηλεχειριστήριο κλειδώματος-ξεκλειδώματος κλείνει και ανοιγει την ηλιοροφή ! Βέβαια, συμφωνώ με τον φίλο Κάβουρα ότι όλες αυτές οι 'ευκολίες' είναι ανοησίες που καταναλώνουν ενέργεια άσκοπα και, άντε, μπορεί να εντυπωσιάσουν και τη ... γιαγιά μου !
-
Ο χρήστης CX έγραψε:
...από το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του CX-7 (το οποίο περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις) βλέπω ότι πράγματι το τηλεχειριστήριο κλειδώματος-ξεκλειδώματος κλείνει και ανοιγει την ηλιοροφή !Σωστή η Mazda!...
-
Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω... Απλά διάβασα ένα post από κάποιον κάτοχο που παραπονιόταν για το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά δεν είχα ποτέ ηλιοροφή σε αυτοκίνητο. Πάντως δε βλέπω το λόγο γιατί να μην κλείνει αυτόματα!
Θεωρητικά είναι λάθος να κλείνεις τα παράθυρα αφού κλείσεις τη μηχανή γιατί καταναλώνεις το αποθηκευμένο φορτίο από τη μπαταρία κτλ-κτλ κι άρα ΑΝ η μπαταρία σου είναι εξασθενημένη, μπορεί την επόμενη φορά να μην πάρει μπροστά.Αλλά αυτά είναι όλα στη θεωρία καθώς σχεδόν όλοι οι aftermarket συναγερμοί κλείνουν αυτόματα τα παράθυρα με το που κλειδώσεις το αμάξι (δηλαδή ενεργοποιήσεις το συναγερμό)
Πάντως προσωπικά δεν έχω δει κανέναν εργοστασικό συναγερμό (όχι αντιπροσωπείας/aftermarket ) που να κλείνει αυτόματα τα παράθυρα (οπότε και την ηλιοροφή αν έχει το αμάξι) με το που κλειδώνεις το αμάξι.
Από την άλλη, σιγά το πρόβλημα ρε παιδιά...Στην χειρότερη θα προσέχεις να κλείνεις την ηλιοροφή πριν βγεις από το αμάξι...Ας μη βαριόμαστε και τόσο πολύ...Ο λογος που δεν κλεινουν αυτοματα ειναι η ασφαλεια.Για παραδειγμα αν υπαρχουν μεσα ή κοντα στο αυτοκινητο παιδια κτλ,υπαρχει κινδυνος τραυματισμου.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ο λογος που δεν κλεινουν αυτοματα ειναι η ασφαλεια.Για παραδειγμα αν υπαρχουν μεσα ή κοντα στο αυτοκινητο παιδια κτλ,υπαρχει κινδυνος τραυματισμου.Αφού υποτίθεται ότι γι'αυτό υπάρχει ο μηχανισμός στα παράθυρα που αν βρουν εμπόδιο κατά το κλείσιμο, σταματάνε και (κάποια) κατεβαίνουν και λίγο προς τα κάτω..
Τέσπα...Το θέμα είναι ότι δεν κλείνουν τελείως αυτόματα με το κλείδωμα. -
Εγω ειχα δοκιμασει να βαλω το χερι μου ,μπροστα στην ηλιοροφη την ωρα που εκλεινε και δεχτηκα πολυ μεγαλη δυναμη,παντως.Η ηλιοροφη δε γυρισε πισω...
Φαντασου τι θα γινοταν αν ηταν το χερι ενος μικρου παιδιου. Τα παραθυρα δεν τα εχω δοκιμασει . -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω ειχα δοκιμασει να βαλω το χερι μου ,μπροστα στην ηλιοροφη την ωρα που εκλεινε και δεχτηκα πολυ μεγαλη δυναμη,παντως.Η ηλιοροφη δε γυρισε πισω...
Φαντασου τι θα γινοταν αν ηταν το χερι ενος μικρου παιδιου. Τα παραθυρα δεν τα εχω δοκιμασει .Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω σε ηλιοροφή.
Πάντως πλέον όλα τα 'καλά' αυτοκίνητα (πάνω από 20-25.000€) έχουν μηχανισμό μαγκώματος στα παράθυρα...Για ηλιοροφή δεν ξέρω... -
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μέχρι τώρα δείχνουν (κατά τη γνώμη μου):
-Επιδόσεις και εμφάνιση (CX-7) ιεραρχούνται ψηλά στις προτιμήσεις
-Στοιχεία που έχουν να κάνουν με οικονομία (Tiguan) είναι τα αμέσως επόμενα σημαντικότερα κριτήρια.Φαίνεται ότι αν και οι επιδόσεις είναι συνήθως σε αντίθεση με την οικονομία, το 'σαράκι των οδηγών' τις φέρνει (και θα τις φέρνει) μπροστά στις προτιμήσεις.
-
Πέρασα από μια αντιπροσωπεία και είδα το νέο Cherokee, το οποίο στην έκδοση Sport κοστίζει 37.900, και μου φάνηκε αρκετά εντυπωσιακό...
3,7 λίτρα, 211 άλογα, επιβλητικό (θηρίο...!), χώροι καλοί, γρήγορο και με καλή συμπεριφορά στο δρόμο, εκτός δρόμου μία κλάση επάνω από όλα τα SUV (κοντό κιβώτιο, διαφορικά, υποβοήθηση ανάβασης/κατάβασης) και τώρα πια και το εσωτερικό είναι άμεσα συγκρίσιμο σε ποιότητα-αίσθηση-σχεδιασμό με τα πιο 'επιβατικά' SUV...
Το τετραγωνισμένο σχήμα του ομολογώ ότι δε με τρελλαίνει, αλλά σιγά-σιγά το συνηθίζω.
Και το κυριότερο: ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ...!!! (δηλαδή γλιτώνεις 2-3 χιλιάρικα τουλάχιστον ανάλογα με το πρόγραμμα...)
Τι λέτε...?
-
Έχε υπόψιν σου ότι καταπίνει τη βενζίνη με πολύυυυυυυυυ ταχείς ρυθμούς.
Το έχει φίλος μου και καταναλώσεις της τάξης των ~18 λίτρων/100 χλμ τις έχει για πλάκα
-
κοστίζει 37.900, και μου φάνηκε αρκετά εντυπωσιακό...και με καλή συμπεριφορά στο δρόμο,Ολίγον τι κατσίκι είναι στο δρόμο. Πολλά χρήματα νομίζω.
-
Είσαι σίγουρος για τους χώρους;
Εγώ αντίθετα απο σένα είμαι ξετρελαμένος με το σουλούπι, επιτέλους καλός εξοπλισμός, αλλά οι χώροι...
Αισθάνεσαι οτι σε κλείνει. Το κεντρικό τούνελ είναι τόσο φαρδύ που τα πόδια του οδηγού μετατοπίζονται πολύ αριστερά λές και μπάινεις σε τέριος
Και πίσω σίγουρα ο μεσαίος επιβάτης θα δτσκολευτεί να τοποθετήσει τα πόδια του...
Αλλά απο ομορφιά... δεν συζητάω -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
κοστίζει 37.900, και μου φάνηκε αρκετά εντυπωσιακό...και με καλή συμπεριφορά στο δρόμο,
Ολίγον τι κατσίκι είναι στο δρόμο. Πολλά χρήματα νομίζω.
Το λες από προσωπική εμπειρία (έκανες test drive)? Ή το διάβασες?
Μεσαίο SUV με γύρω στα 35.000 ευρώ. Ψηφίστε!