-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το κεντρικό τούνελ είναι τόσο φαρδύ που τα πόδια του οδηγού μετατοπίζονται πολύ αριστερά λές και μπάινεις σε τέριος
Και πίσω σίγουρα ο μεσαίος επιβάτης θα δτσκολευτεί να τοποθετήσει τα πόδια του...Όντως...
Οι χώροι είναι καλοί για 4. Ο πέμπτος θα υποφέρει...
Είναι το τίμημα του offroad!
-
Το είχε φίλος μου. Εννοείται πως αν το διάβαζα μονάχα δεν θα κατέθετα άποψη.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Το είχε φίλος μου. Εννοείται πως αν το διάβαζα μονάχα δεν θα κατέθετα άποψη.Μήπως κάνεις κάποιο λάθος...? Το νέο Cherokee κυκλοφόρησε πριν από μια εβδομάδα... Δεν ξέρω καν αν έχουν παραδοθεί τα πρώτα κομμάτια...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έχε υπόψιν σου ότι καταπίνει τη βενζίνη με πολύυυυυυυυυ ταχείς ρυθμούς.Το έχει φίλος μου και καταναλώσεις της τάξης των ~18 λίτρων/100 χλμ τις έχει για πλάκα
Το ξέρω... αυτό με προβληματίζει... Μήπως ξέρεις σε σύγκριση π.χ. με ένα Land Cruiser (4λιτρο) εάν καίει παραπάνω...? (Το έχει φίλος μου και θέλω να συγκρίνω)
-
Ώπα συγνώμη αν μιλάμε για νέο πλαίσιο και όχι facelift οκ δεν έχω μπει στο καινούργιο.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ώπα συγνώμη αν μιλάμε για νέο πλαίσιο και όχι facelift οκ δεν έχω μπει στο καινούργιο.No problem.
Ναι, είναι τελείως καινούργιο μοντέλο. Δεν είναι facelift.
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Έχε υπόψιν σου ότι καταπίνει τη βενζίνη με πολύυυυυυυυυ ταχείς ρυθμούς.
Το έχει φίλος μου και καταναλώσεις της τάξης των ~18 λίτρων/100 χλμ τις έχει για πλάκα
Το ξέρω... αυτό με προβληματίζει... Μήπως ξέρεις σε σύγκριση π.χ. με ένα Land Cruiser (4λιτρο) εάν καίει παραπάνω...? (Το έχει φίλος μου και θέλω να συγκρίνω)
Όχι, δυστυχώς δε μπορώ να κάνω μια τέτοια σύγκριση.
Αυτό που ξέρω είναι ότι σε σχέση με το Audi A6 2.0 που έχει καίει το λιγότερο +50 %.Το πόσο καίει εξαρτάται ΠΟΛΥ από το πού κινείται. Στην εθνική με ελαφρύ πόδι δηλαδή μπορεί να κάψει 11-12 λίτρα/100 χλμ, σε κίνηση όμως μπορεί να δείξει και 20+ λίτρα/100 χλμ.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στην εθνική με ελαφρύ πόδι δηλαδή μπορεί να κάψει 11-12 λίτρα/100 χλμΠαρήγορο αυτό...!
Για την πόλη υπάρχει το A3 (1.6FSI - 8,9 lt/100km)Το Cherokee θα είναι περισσότερο για εκδρομούλες...
-
Πέρασε απαρατήρητος ένας φίλος που έγραψε κάτι...κάνε ένα κόπο να δεις το Freetrack...εγώ προσωπικά παράτησα το Κουπρί μου για χάρη του, κάνεις απίστευτη πλάκα σε αρκετά GTI, πολύ καλοί χώροι σε σχετικά πιο κόμπακτ διαστάσεις από κάποια, Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, δεν είναι για να κατακτάς διπλανά κρατίδια βέβαια, αλλά θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε ήπια offroad κίνηση, σε συνδιασμό με πολύ κουρσάδικη συμπεριφορά στο δρόμο.
Αυτά μια και μιλάς και για επιδόσεις και αν δεν μπορείς να περιμένεις το δυνατό Tiguan, αλλιώς το υπάρχον Tiguan φουλαρισμένο χαλαρά.
-
Vanorton ακόμη δεν κατέληξες ? Καλά κάνεις, όσο περνάει ο καιρός βγαίνουν και καινούργια μοντέλα και έχεις κάτι ευχάριστο να ασχολείσαι... Εμένα με πήρε 3 χρόνια να το αλλάξω και... χαίρομαι που πέρασε όλος αυτός ο καιρός γιατί στο μεταξύ βγήκε αυτό που πήρα
-
Ο χρήστης CX έγραψε:
Vanorton ακόμη δεν κατέληξες ? Καλά κάνεις, όσο περνάει ο καιρός βγαίνουν και καινούργια μοντέλα και έχεις κάτι ευχάριστο να ασχολείσαι... Εμένα με πήρε 3 χρόνια να το αλλάξω και... χαίρομαι που πέρασε όλος αυτός ο καιρός γιατί στο μεταξύ βγήκε αυτό που πήραΦίλε CX ναι, παιδεύομαι ακόμα...! Βέβαια, θα το κατάλαβες κι εσύ, ότι όσο πιο πολύ το ψάχνει κανείς τόσο πιο περίεργος γίνεται... Δηλαδή όλο κάτι μου φταίει στο ένα, κάτι με χαλάει στο άλλο κλπ. Έχω ψιλοαπογοητευτεί...
Αυτές τις μέρες 'ασχολούμαι' με το νέο Cherokee. Έχει πολλά μειονεκτήματα, το ξέρω... Αλλά έχει δύο πλεονεκτήματα που με βάζουν σε σοβαρές σκέψεις:
- offroad δυνατότητες που μπορούν να σου 'αλλάξουν τη ζωή' (με εκδρομές μέσα στη φύση εκεί που λίγοι πηγαίνουν κλπ...)
- ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ!!! Που δε νιώθεις μαλ***ς πληρώνοντας 2.000-3.000 ευρώ καπέλο.
Πολύ πιθανόν σε λίγο να κολλήσω με άλλο... Αλλά έτσι ειναι αυτά. Στο κάτω-κάτω λένε ότι η ουσία είναι στο 'ταξίδι' (και όχι στον 'προορισμό')...!
-
Ποιά είναι τα μειονεκτήματα vanorton;
Κατανάλωση; Κόστος συντήρησης; Εμφάνιση;
Νομίζω ότι είναι πολύ καλό το καινούριο, μιας και επιτρέπει μόνιμη τετρακίνηση πλέον και σε μεγαλύτερες ταχύτητες. -
Δυο παρατηρήσεις στις δυο επισημάνσεις σου:
- Αυτές οι εξορμήσεις πόσο μέρος της ζωής σου μπορούν να 'αλλάξουν'? Εννοώ πόσο θα κινείσαι σε οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανόμενου και του χρόνου που δεν είναι ανάγκη να έχεις τανκ, βλέπε χωματόδρομους που πάει και κούρσα, χιόνι που πάει και μπροστοκίνητο, και πόσο θα κινείσαι σε δρόμο του στυλ 'πάω-να-κατακτήσω-το-διπλανό-κρατίδιο' (ναι μου αρέσει αυτή η έκφραση). Γιατί για αμάξι με τόσο έντονο οφρόουντ χαρακτήρα, άρα μειωμένη αίσθηση και άνεση στο δρόμο, πρέπει να κινείσαι τουλάχιστον 30-40% σε δύσβατες περιοχές. Γιατί αλλιώς το μόνο που θα αλλάξεις στη ζωή σου είναι ένα διαρκές βούισμα στα αυτιά και μια τάση ναυτίας.
- Το άτοκο στην τελική δεν είναι και το μάννα εξ' ουρανού. Συνήθως ένα μέρος του κόστους του περιλαμβάνεται στην τιμή, περιλαμβάνεται και στην προμήθεια του ντήλερ, άρα λιγότερα δωράκια κλπ. Δες τελικές τιμές με τόκους, εξοπλισμούς κλπ. για να καταλάβεις αν ένα άτοκο όντως συμφέρει.
Το ταξίδι αυτό όντως είναι πολύ ωραίο...
-
Ο χρήστης abadlot έγραψε:
Χωρίς να γνωρίζω καλά το προηγούμενο Cherokee, το νέο μου φάνηκε πιο κοντά στα πρότυπα των 'συνήθων SUV'. Εξελιγμένη τετρακίνηση όπως λες, καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο, πιο φιλικό γενικώς.
Ωστόσο η αίσθηση ποιότητας των υλικών υπολείπεται ακόμα, η κατανάλωση είναι υψηλή (3,7 λίτρα είναι αυτά), η ευρυχωρία αμφισβητήσιμη, η αισθητική πολύ αμερικάνικη, ο εξοπλισμός φτωχός (με 39.000 δεν έχει trip computer... και πρέπει να μετράς την κατανάλωση κάθε φορά που πας στο βενζινάδικο... όπως 10 χρόνια πριν... ξεφτίλα...).
(Βέβαια, χθες και σήμερα με το χιόνι στα 60cm με το Cherokee θα μπορούσα να βγω από το σπίτι και να πάω κάπου εάν ο μη γένοιτο χρειαζόταν)...
- Δε διαφωνώ. Βέβαια αλλιώς πάει σε χωματόδρομους και χιόνι από κούρσα και μπροστοκίνητο αντίστοιχα. Επίσης, ευτυχώς δε θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο, οπότε ελπίζω ότι τα αυτιά μου θα προλαβαίνουν να ξεβουίζουν...
Σχετικά με τις άτοκες δόσεις, μπορείς να έχεις δίκιο, αλλά για μένα είναι θέμα κυρίως ψυχολογικό. Γενικά δεν τα πάω καλά με τα δάνεια. Και το άτοκο μου φαίνεται σαν να μην παίρνω δάνειο ουσιαστικά...
-
Ναι σίγουρα, αλλά εσύ θα πάρεις ούτως ή άλλως SUV. Εκεί είναι το θέμα, να πάρεις ένα αυτοκίνητο που θα καλύπτει ακριβώς τις offroad ανησυχίες σου και να έχει όλο το υπόλοιπο βάρος στο εντός δρόμου κομμάτι. Αν είναι να κάνεις 200-300 χλμ. κουδουνιστά για να πας στο βουνό και να ανακαλύψεις ότι χρειάζεσαι ένα ελάχιστο ποσοστό της ...offroadοσύνης του για 10-20 λεπτά, ε, τότε δεν είναι και ότι καλύτερο.
Για το ψυχολογικό, οκ, πάω πάσο, αλλά επειδή βλέπω αυτό να είναι το αυτοκίνητο διασκέδασής σου, προτείνω πιο πρακτικές αιτιάσεις, όπως χρηματοδοτικά, να τα βάλεις λίγο στην άκρη και να βάλεις μπροστά τις ανάγκες σου.
-
Πρώτ' απ' όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Ο χρήστης TheRealTopGunZ έγραψε:
Ναι σίγουρα, αλλά εσύ θα πάρεις ούτως ή άλλως SUV. Εκεί είναι το θέμα, να πάρεις ένα αυτοκίνητο που θα καλύπτει ακριβώς τις offroad ανησυχίες σου και να έχει όλο το υπόλοιπο βάρος στο εντός δρόμου κομμάτι. Αν είναι να κάνεις 200-300 χλμ. κουδουνιστά για να πας στο βουνό και να ανακαλύψεις ότι χρειάζεσαι ένα ελάχιστο ποσοστό της ...offroadοσύνης του για 10-20 λεπτά, ε, τότε δεν είναι και ότι καλύτερο.Σαφώς... Απ' ό,τι λένε όμως το καινούργιο Cherokee είναι ευχάριστο και στο ταξίδι. Αλλιώς δεν το συζητάμε...
Για το ψυχολογικό, οκ, πάω πάσο, αλλά επειδή βλέπω αυτό να είναι το αυτοκίνητο διασκέδασής σου, προτείνω πιο πρακτικές αιτιάσεις, όπως χρηματοδοτικά, να τα βάλεις λίγο στην άκρη και να βάλεις μπροστά τις ανάγκες σου.
Ακριβώς επειδή είναι κατά κάποιο τρόπο αυτοκίνητο 'διασκέδασης', ή για την ακρίβεια 'δεύτερο', δεν μπορώ να χωνέψω ότι θα χρεωθώ 15.000 ευρώ και παραπάνω...!!!
-
Δες και τα Peugeot 4007 και Citroen C-Crosser... φαίνονται ενδιαφέροντα και έχουν τον ίδιο κινητήρα με το Outlander.
-
Ο χρήστης CX έγραψε:
Δες και τα Peugeot 4007 και Citroen C-Crosser... φαίνονται ενδιαφέροντα και έχουν τον ίδιο κινητήρα με το Outlander....Και είναι και αρκετά πιο ακριβά
...και έχουν 2 χρόνια εγγύηση
[quote]Αναλυτικά οι τιμές του C-Crosser:
C-Crosser 2,4 32.950 -
Σωστός ο bebes. Δεν ξέρω, βέβαια, τι παίζει σε εξοπλισμό ...
-
Bebes, CX: Ευχαριστώ, αλλά αν ήταν να πάρω κάποιο από αυτά θα έπαιρνα το Outlander. Στο Peugeot δε μου αρέσει καθόλου η μάσκα... Το Citroen είναι λίγο πιο όμορφο, αλλά και πάλι κάτι με χαλάει...
Το Outlander μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά, είναι πιο φτηνό και έχει μεγαλύτερη εγγύηση...
Μεσαίο SUV με γύρω στα 35.000 ευρώ. Ψηφίστε!