-
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Ελπιζω να μη λετε για μια πρασινο ανοιχτο μεταλλικο σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατασταση που εκοβε βολτες και στη Πατρα που και που..
Μπορεί, το ατύχημα έγινε πριν 2 χρόνια περίπου.
Πράσινο ανοιχτό μεταλλικό με Campagnolo μαγνησίου.
Ειχε πάρει μερος σε πολλούς αγώνες, κυρίως του ΣΙΣΑ.Ο ιδιοκτήτης πιστός στη φίρμα ετοιμάζει αγωνιστικό Veloce....
Στανταρ αυτη που θυμαμαι ειναι.. Θυμαμαι πριν χρονια, τη χαλβαδιαζα παρκαρισμενη κανα 10λεπτο. κριμα ,πολυκριμα..
-
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
σε αλλο ατυχημα, με μια πληρης αναπαλαιωμενη Alfetta, η υποθεση κατεληξε στα δικαστηρια, δυστυχως διχως αποτελεσμα, μιας και στο δικαστηριο ο προεδρος ζητησε την καρτα πιστοποιησης. ο ιδιοκτητης, ομως δεν ειχε προνοησει να την εκδοσει παρολες τις παροτρυνσεις μας τοτε. επισης σε συζητηση με ασφαλιστη, μου ειπε οτι κανεις δεν μπορει να σε πιεσει να κοψεις το οχημα απο την κυκλοφορια, μετα απο ατυχημα επειδη ειναι παλιο, και πολλες φορες πληρωνονται οι ζημιες με προτιμολογιο! πριν τις εργασιες κι οχι με το περας των εργασιων.
Τάκη ο βασικός λόγος που η υπόθεση κινείται δικαστικά είναι επειδή η ασφαλιστική του υπαίτιου οχήματος έχει κλείσει.
H λέσχη στην οποία ανήκει ο φίλος ( ανήκουμε....) χορήγησε στον ιδιοκτήτη επιστολή-βεβαίωση που πιστοποιεί την αυθεντικότητα και ιστορική αξία του οχήματος η οποία λήφθηκε υπόψη στο δικαστήριο.
Ο φίλος ιδιοκτήτης της Alfetta έχει πάρει ήδη προκαταβολή της αποζημίωσης η οποία είναι σημαντικό ποσό, αντιπροσωπευτικό της αξίας του οχήματος, και περιμένει τα υπόλοιπα...
αυτο δεν το γνωριζα ...πραγματικα καλα νεα! μια χρησιμη πληροφορια για ολους λοιπον
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
απαντωντας στο φιλο greek.για να ειμαι λοιπον τυπικος πρεπει να περιμενω το 2013....
αλλα και τωρα μπορω να βγαλω το τζουνιορ....σωστα;;(ΚΑΝΤΕΤ Δ...αρχισε παραγωγη 1979...)
δηλαδη το σενιαρω ακομα λιγο και σας παιρνω τηλεφωνο ελατε να το δειτε, ή ειναι συμπληρωση αιτησης 'καλη τη πιστη';;
λογικά περιμένεις το 2013, αν δεν αλλάξει κάτι
αν το αυτοκίνητο είναι σε περιοχή προσβάσιμη από τους ανθρώπους που κανουν τον τεχνικό ελεγχο, τότε ναι το πας να το δουν ή έρχονται εκεινοι (νομίζω ότι η ΕΛΠΑ δεν στελνει ανθρωπο και πρεπει εσυ να το πας στη Μεσογειων ενώ η ΕΟΦΙΛΠΑ προς το παρον μπορεί να σου στειλει ανθρωπο - αν το αυτοκινητο στερειται πινακιδων και δεν μπορει να κυκλοφορησει)
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Μπαίνει αρκετός κόσμος αρκετά συχνά στο topic και ρωτάει τις απαιτήσεις για ένα όχημα να εκδόσει κάρτα ή πινακίδες ιστορικού οχήματος. Οι πληροφορίες υπάρχουν αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν ανάμεσα σε 218 σελίδες, οπότε κάποιος πρέπει να τα ξαναγράψει.
Πρόταση: Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα topic σαν το 'ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 'ΚΛΑΣΙΚΩΝ' ΓΙΑ ΚΑΦΕ' που είναι μόνιμα πάνω πάνω, με τίτλο π.χ. 'Τα πάντα περί Πινακίδων και Πιστοποιητικών Ιστορικών Οχημάτων'. Αφού γραφτούν αυτά που πρέπει να γραφτούν έπειτα να κλειδώσει. Ή απλά ένα topic που θα είναι κλειδωμένο και όταν κάποιος ρωτάει να του λέμε να ανατρέξει στο topic αυτό.Σωστή παρατήρηση! Το νέα θέμα άνοιξε και περιμένει τους γνώστες στο http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=16&t=50709 [Mod]
-
Έγραψα και εγώ προσπαθώντας να καλύψω τυχόν ερωτήσεις ενδιαφερομένων.
Αν βρείτε κάποια ανακρίβεια ή λάθος πείτε μου να κάνω edit. -
Ε, ξέρεις τώρα...... Θα αρχίσει η ιστορία για το αν έχει δικαίωμα έκδοσης πινακίδων η Ε.Ο.Ο.Ε. και ποια διεθνή ομοσπονδία εκπροσωπεί κ.λπ. κ.λπ.
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Ε, ξέρεις τώρα...... Θα αρχίσει η ιστορία για το αν έχει δικαίωμα έκδοσης πινακίδων η Ε.Ο.Ο.Ε. και ποια διεθνή ομοσπονδία εκπροσωπεί κ.λπ. κ.λπ.Ε, και δεν ανοίγουμε ακόμη ένα τόπικ και για αυτό? Τζάμπα είναι.
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Ε, ξέρεις τώρα...... Θα αρχίσει η ιστορία για το αν έχει δικαίωμα έκδοσης πινακίδων η Ε.Ο.Ο.Ε. και ποια διεθνή ομοσπονδία εκπροσωπεί κ.λπ. κ.λπ.
Ε, και δεν ανοίγουμε ακόμη ένα τόπικ και για αυτό? Τζάμπα είναι.
-
Κι αυτό σωστό !!!
-
Tελικά με το ιστορικό τμήμα της ΕΛΠΑ τι παίζει; Αυτό που μου είχαν πει ήταν ότι ακολουθώντας τις επιταγές της FIA έβγαζε ιστορικές πινακίδες σε αυτοκίνητα μέχρι το 1981 και ότι δεν είχε αλλάξει αυτό το όριο. Αλλά πρόσφατα βλέπω Golf ΜΚΙΙ με Ι.Ο. να κόβει βόλτες συχνά πυκνά εδώ γύρω. Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν είτε με τον ιδιοκτήτη του είτε με την ΕΛΠΑ. Στο site της ΕΛΠΑ δεν βρίσκω να αναφέρονται προϋποθέσεις χορήγησης ιστορικών πινακίδες, αλλά ούτε και στο site της FIA βρίσκω κάτι. Κανείς σοφότερος;
-
Παιδια γεια σας, θελω τις γνωσεις για ενα θεμα που δεν περιμενα να προκυψει. Καθως θα ξερετε αναγκαστικα εβαλα για πουλημα την cortina που εχω και σημερα μου εστειλε μηνυμα ενας εγγλεζος οτι ενδιαφερεται να το αγορασει και μαλιστα τον ειδα αποφασισμενο γιατι αρχισε να μου ζηταει στοιχεια για να μου στειλει τα λεφτα. Ανελαβε την μεταφορα του με μεταφορικη εταιρεια και μου λεει οτι η εταιρεια θα κανει ολες τις απαραιτητες διαδικασιες. Εγω θελω να μαθω, πως θα φυγει η αδεια κυκλοφοριας απο το ονομα μου; τωρα οι πινακιδες βρισκονται στην εφορια για προσωρινη ακινησια. Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις; ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
-
θα έλεγα να συμβουλευτείς εκτελωνιστή μια που το αυτοκίνητο θα βγει εκτός Ελλάδος.
-
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Παιδια γεια σας, θελω τις γνωσεις για ενα θεμα που δεν περιμενα να προκυψει. Καθως θα ξερετε αναγκαστικα εβαλα για πουλημα την cortina που εχω και σημερα μου εστειλε μηνυμα ενας εγγλεζος οτι ενδιαφερεται να το αγορασει και μαλιστα τον ειδα αποφασισμενο γιατι αρχισε να μου ζηταει στοιχεια για να μου στειλει τα λεφτα. Ανελαβε την μεταφορα του με μεταφορικη εταιρεια και μου λεει οτι η εταιρεια θα κανει ολες τις απαραιτητες διαδικασιες. Εγω θελω να μαθω, πως θα φυγει η αδεια κυκλοφοριας απο το ονομα μου; τωρα οι πινακιδες βρισκονται στην εφορια για προσωρινη ακινησια. Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις; ευχαριστω πολυ εκ των προτερωνΓιατί δεν παίρνεις τα λεφτά, και μετά να του τη φέρουμε με την άδεια και να το ξαναπάρουμε πίσω?
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Παιδια γεια σας, θελω τις γνωσεις για ενα θεμα που δεν περιμενα να προκυψει. Καθως θα ξερετε αναγκαστικα εβαλα για πουλημα την cortina που εχω και σημερα μου εστειλε μηνυμα ενας εγγλεζος οτι ενδιαφερεται να το αγορασει και μαλιστα τον ειδα αποφασισμενο γιατι αρχισε να μου ζηταει στοιχεια για να μου στειλει τα λεφτα. Ανελαβε την μεταφορα του με μεταφορικη εταιρεια και μου λεει οτι η εταιρεια θα κανει ολες τις απαραιτητες διαδικασιες. Εγω θελω να μαθω, πως θα φυγει η αδεια κυκλοφοριας απο το ονομα μου; τωρα οι πινακιδες βρισκονται στην εφορια για προσωρινη ακινησια. Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις; ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Γιατί δεν παίρνεις τα λεφτά, και μετά να του τη φέρουμε με την άδεια και να το ξαναπάρουμε πίσω?
-
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Παιδια γεια σας, θελω τις γνωσεις για ενα θεμα που δεν περιμενα να προκυψει. Καθως θα ξερετε αναγκαστικα εβαλα για πουλημα την cortina που εχω και σημερα μου εστειλε μηνυμα ενας εγγλεζος οτι ενδιαφερεται να το αγορασει και μαλιστα τον ειδα αποφασισμενο γιατι αρχισε να μου ζηταει στοιχεια για να μου στειλει τα λεφτα. Ανελαβε την μεταφορα του με μεταφορικη εταιρεια και μου λεει οτι η εταιρεια θα κανει ολες τις απαραιτητες διαδικασιες. Εγω θελω να μαθω, πως θα φυγει η αδεια κυκλοφοριας απο το ονομα μου; τωρα οι πινακιδες βρισκονται στην εφορια για προσωρινη ακινησια. Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις; ευχαριστω πολυ εκ των προτερωνπροσεχε μ αυτα τα μηνυματα, κυκλοφορουν διαφοροι απατεωνες. πλασαρονται σαν καλοπληρωτες που θα μεταφερουν τα χρηματα στον λογαριασμο σου και στην ουσια σου στηνουν μια κομπινα. ολοι αυτοι(οσους εχω εγω ακουσει και επικοινωνησει) σε τσιμπανε μεσω του car.gr
μακαρι να βγω ψευτης βεβαια, απλα προσεχε -
διαβασε αυτο
http://www.car.gr/information/simboulos/ισως σου θυμησει κατι....
-
ενδιαφερον αυτο που λες,δεν του εχω στειλει βεβαια κανενα στοιχειο μου ακομα. Βεβαια μεσω μειλ ειχαμε αλληλογραφια οπου με ρωταγε πολλα στοιχεια για το αυτοκινητο. Στην αρχη μου ζητησε να με πληρωσει μεσω pay-pal αλλα εγω του ειπα μεσω τραπεζας και συμφωνησε με αυτο. Δεν ξερω παλι, τι με συμβουλευεις να προσεξω;
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
διαβασε αυτο
http://www.car.gr/information/simboulos/ισως σου θυμησει κατι....
Σε ευχαριστω,μαλλον τετοια περιπτωση ειναι και η δικη μου. καλα που δεν του εδωσα κανενα στοιχειο
-
Το οτι σου ζητησε pay pal δειχνει σοβαροτητα.
Γιατι δεν κανεις μεταβιβαση στο ονομα του και ας φυγει το αυτοκινητο εξω με ελληνικες πινακιδες? -
Έπεσα στην παγίδα προ καιρού, από το paypal θα περάσει στο να του στειλει επιταγή, θα του πει να την καταθέσει στον λογ/μο του, η επιταγή εχει valeur , μεχρι να λήξει θα τον πιέζει να του στειλει το αυτοκίνητο ή τα λεφτα του πίσω, και όταν λήξει η επιταγή θα λάβει ενα τηλεφώνημα από την τράπεζα πως η επιταγή που μας στειλατε ειναι πλαστή ή κλεμμένη, τρείς τέτοιες μου στείλανε. Το μυστικό ειναι ένα, no paypal no checks, bring me cash and get the car , μολις του στειλει ενα mail τέτοιο μετα θα εξαφανιστει...
σ εμενα μάλιστα ειχε στειλει και φωτο από το διαβατηριο του (προφανως πλαστό) και το κινητο του τηλ, στο οποίο άκουσε καντήλια σε άψογα ελληνοαγγλικά
μην ασχολείσαι καν...
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες