Τι κοστος εχει η εκδοση καρτας fiva?
**60 ευρω και ισχυει για 10 χρονια. Εκτος απο τα χρηματα απαιτουνται μια αιτηση (υπαρχει στο site της ΕΟΦΙΛΠΑ) και 3 ομοιες πλαγιομετωπικες φωτογραφιες. **
Εχω ακουσει roll bar αυτοκολητακια κτλ δεν γινονται δεκτα απο την φιλπα ,ισχυει?
**Αν το αυτοκινητο ηταν αγωνιστικο απο το εργοστασιο με roll cage κλπ τοτε φυσικα και γινεται δεκτο και θα χαρακτηριστει Α2 ή Α3. Αν ειναι μετατροπη τοτε συμφωνα με το νεο Κωδικα παλι θα γινει δεκτο αλλα θα παρει βαθμο πχ Ε4. ΔΕΚΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1981. **
Αν ενα αυτοκινητο εχει καρτα FIA για να παρει FIVA πρεπει να ξαναπερασει ελεγχο ?
Ναι, πρεπει να επιθεωρηθει.
Τι μου προσφερει περισοοτερο η μια απο την αλλη καρτα?
**Εκτος απο την πιστοποιηση του οχηματος ως κλασσικο, δινει προσβαση σε ολους τους αγωνες FIVA σε Ελλαδα και εξωτερικο. **
Η καρτα fiva θα εχει τον αριθμο κυκλοφοριας του υπουργειου η της ΕΛΠΑ?
Η καρτα δεν εχει αμεση σχεση με την πινακιδα. Μπορει να φορας οποιαδηποτε νομιμη πινακιδα κυκλοφοριας.
Στο εξωτερικο που υποθετω οτι υπαρχουν οι αναλογες ομοσπονδιες η εκπροσωποι τους, ισχυει το ιδιο στους αγωνες ?
Δεν ξερω να σου απαντησω, αλλα υποθετω πως ναι.
Sorry για τον βομβαρδισμο ερωτησεων ο μοναδικος λογος που σκεφτομαι να βγαλω καρτα ειναι μερικοι αγωνες που θα ηθελα να παω αλλα δεν εχω την αναλογη καρτα.
Καλο ειναι να την εχεις και σιγουρα δεν βλαπτει. Επισης η μια καρτα δεν αναιρει την αλλη ουτε σε υποχρεωνει να αλλαξεις πινακιδες. Απλα οποιος εχει καρτα Fiva ανα πασα στιγμη με 100 ευρω παιρνει και πινακιδες ΕΟΦΙΛΠΑ.