-
This post is deleted! -
Renault 6
-
@georgekn said in Classic Safari:
Steyer 680 πυροσβεστικό...σε εγκατάλειψη στο Γαλαξίδι.
Αν δεν έλειπαν οι πινακίδες, θα έλεγα ότι είναι λειτουργικό!!!
Βέβαια γίνεται λειτουργικό πολύ εύκολα αν δεν έχει ζητήματα το αμάξωμα!!! -
Όντως...είχε ελαφρώς καθισμένα ελαστικά. Από αμάξωμα δεν παίρνει χαμπάρι έχει σασί από κάτω.
Ακόμα θυμάμαι το θόρυβο και την αίσθηση...όταν οργώναμε τον Εβρο με μερικά σαν το συγκεκριμένο 3αξονικο turbo, σε σχέση με τα 2αξονικά που ήταν ατμόσφαιρα.
-
Όντως...είχε ελαφρώς καθισμένα ελαστικά. Από αμάξωμα δεν παίρνει χαμπάρι έχει σασί από κάτω.
Ακόμα θυμάμαι το θόρυβο και την αίσθηση...όταν οργώναμε τον Εβρο με μερικά σαν το συγκεκριμένο 3αξονικο turbo, σε σχέση με τα 2αξονικά που ήταν ατμόσφαιρα.
Μωρέ το ξέρω, για αυτό λέω ότι γίνεται εύκολα λειτουργικό!
Διάβασε το ποστ μου στο Οδήγησα για το GV του γάτου, θα δεις ότι και εγώ έχω εμπειρία από τέτοια οχήματα! -
@nickthetrib said in Classic Safari:
Μωρέ το ξέρω, για αυτό λέω ότι γίνεται εύκολα λειτουργικό!
Διάβασε το ποστ μου στο Οδήγησα για το GV του γάτου, θα δεις ότι και εγώ έχω εμπειρία από τέτοια οχήματα!Το έχω τιμήσει από την πρώτη μέρα... Το πόστ εννοώ!
-
Δύσκολο το καλό τριάξονο με τουρμπίνα που να μην τα είχε σχεδόν φτύσει. Για αυτό τα περισσότερα διαξονα λόγω χαμηλότερου βάρους πηγαίνανε συνήθως καλύτερα.
-
@mastoras78 said in Classic Safari:
Δύσκολο το καλό τριάξονο με τουρμπίνα που να μην τα είχε σχεδόν φτύσει. Για αυτό τα περισσότερα διαξονα λόγω χαμηλότερου βάρους πηγαίνανε συνήθως καλύτερα.
Εγώ τα πρόλαβα σχετικά καινούργια ... μάλλον πρέπει να είμαι και μεγαλύτερός...αν το 78 στο μάστορας δηλώνει χρονολογία...
Φαντάσου είχαμε ένα με 1700 χλμ το 1991-1992 στο στρατόπεδο. -
Στη μονάδα μου είχαμε τέτοια με 30.000χλμ το 2014. Ο θόρυβος που βγάζανε όμως απαλευτος και αν θυμάμαι ήθελαν δύο φορές συμπλέκτη για αλλαγή ταχύτητας.
-
@panos2171 said in Classic Safari:
Στη μονάδα μου είχαμε τέτοια με 30.000χλμ το 2014. Ο θόρυβος που βγάζανε όμως απαλευτος και αν θυμάμαι ήθελαν δύο φορές συμπλέκτη για αλλαγή ταχύτητας.
Τα Steyr όντως θέλανε διπλό συμπλεκτάρισμα. Αλλά είχανε υδραυλικό τιμόνι ! Τα Ρέο ήταν το ανάποδο.. έυκολο στις αλλαγές ταχύτητας αλλά με τιμόνι χωρίς υποβοήθηση, έκανες μπράτσα. Ακόμα θυμάμαι το δρομολόγιο με το Ρέο από Αυλώνα - Θήβα στον αρτοκλίβανο για ψωμί.. Η μανούβρα για το κολώσω και να φορτώσουμε ήταν βάσανο.
Εγώ τα πρόλαβα σχετικά καινούργια ... μάλλον πρέπει να είμαι και μεγαλύτερός...αν το 78 στο μάστορας δηλώνει χρονολογία...
Φαντάσου είχαμε ένα με 1700 χλμ το 1991-1992 στο στρατόπεδο.Όντως είσαι (λίγο ) μεγαλύτερος Τζώρτζ.. Όταν πετύχαινα 3άξονο σε καλή κατάσταση ήταν απόλαυση το τράβηγμα και ο ήχος της τουρμπίνας και για κάποιο περίεργο λόγο την έβρισκα και με το κλαπέτο
Παρά το ότι ήμουν μαύρος(ΤΘ) η ειδικότητα/καταλληλότα μου ήταν ακριβώς αυτή..Οδηγός Steyr και συναφών ειδών. Προσοχή, τζιποειδή-καναδέζες δεν οδήγησα ποτέ, αυτά ήταν για τα βύσματα
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή της θητείας μου δεν πολυοδήγησα γενικά. Στον Έβρο είχα πρώτη μετάθεση οπότε υπήρχαν παλιότεροι οδηγοί. Έτσι περιορίστηκα στην συντήρηση-σκοπιά και την ευκαιριακή οδήγηση τους. Μου έκατσε καλύτερα πάντως από το να κάνω detailing σε άρματα-ρημάδια που ήταν το αστείο καθημερινό θέαμα στον όρχο...
Φυσικά και υπήρξαν οι παραδοσιακοί μπαστουνόβλαχοι που συναντάμε σε κάθε δημόσια υπηρεσία με το bonus της εξουσίας στα χέρια τους που ήταν εκρηκτικό κοκτέιλ και σε υψηλές ποσοστιαίες αναλογίες σε σχέση με τους νορμάλ. Με ιντρίγκαραν οπότε (γ)κανονίστηκαν #mastorika με ανταρτοπόλεμο τσαπού και αλάτι.
Στο δεύτερο κομμάτι της θητείας μου που επέστρεψα στον Αυλώνα σαν οργανικός, οδηγούσα για 6 μήνες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είχα και σωστό διοικητή στην διοικήσεως, Πειραιώτη ντόμπρο από τους λίγους σπάνιους και δίκαιους ανθρώπους που θα συναντήσεις στον στρατό. Εκεί λοιπόν έγραψα χιλιάδες χιλιόμετρα στον τεράστιο Αυλώνα και έξω από αυτόν, με είχαν στα όπα όπα όντας "χρήσιμος" και παρά την κούραση πέρναγα καλά. Θυμάμαι κοιμόμασταν στο διοικητήριο όσοι ήμασταν επιφυλακή και η εμφάνιση μας πέρναγε στο ντούκου στα όρια της ανοχής( ασκεπείς, χιτώνια ανοιχτά, άρβυλα κουκουρούκου με μπλάνκο, κάτι σαν κούρεμα, περιπτεRayBan Top Gun κτλ).
Εκεί προς το τέλος πήγα και ένα μήνα απόσπαση με τους πεζοναύτες στην άσκηση Dynamic mix 2000 εθελοντικά, για ένα μήνα σκηνάκια κάτω στην Κυπαρισσία (αλλά δε θα επεκταθώ γιατί είναι μεγάλο story) που οδήγησα πάαααρααα πολύ.. Τσίμπησα και 20 μέρες τιμητική στην επιστροφή από τον διοικητή να την κολλήσω με την απολύσεως και όλα καλά. Γλύκαναν και τα 20Φ που μου είχε ρίξει για διάφορους (σωστούς) λόγους κατά καιρούς..
-
Σωστό το διπλό πάτημα συμπλέκτη που το θυμήθηκατε...
Τα είχα καβαλήσει όλα πριν βγάλω το στρατιωτικό δίπλωμα...για αυτό και είχα αρπάξει κάποιες μέρες και εγώ...
Αυτή την αμερικανική πήγα τη βενζινοκίνητη πυγα (recover τα έλεγαν μαρκα δεν θυμάμαι) που έγραψε ο Δίας...σταγιερ είχαμε πολλά 3αξονικα και ελάχιστα 2αξονικα
Mercedes GD240 ατμόσφαιρα κάτι m38 και τις αμερικανικές καναδεζες βενζίνη και αυτές M735 νομίζω...
Και μία φορά κίνησα για μερικά μέτρα αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ107.
Είχα μια τρέλα παλιότερα να προσπαθώ να οδηγήσω ότι περνούσε από μπροστά μου...
Σαν πολίτης επίσης είχα οδηγήσει αστικό Ikarus z260...σαν σταγιερ ένα πράγμα σε αίσθηση και ότι μηχάνημα υπάρχει σε επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών λόγω επαγγέλματος παλιότερα...Σκηνακια στην Κυπαρισσία...τα θυμήθηκα που είχαν οργώσει όλες τις παραλίες με τις ερπύστριες των αρμάτων... άνοιξη νομίζω ήταν και ήμουν κάτω στο εξοχικό...
Τότε δεν υπήρχε στο μυαλό κανενός στη περιοχή η προστασία των καρέτα καρέτα μάλλον... τώρα θα ήταν αδύνατο να συμβεί.
-
-
-
Με το fiesta
-
@panos2171 said in Classic Safari:
Με το fiesta
Ήθελα να βγάλω συμπέρασμα για ταχύτητα κίνησης των ιστορικών οχημάτων!
Μάλλον έπρεπε να ρωτήσω κατευθείαν, χαχαχα!!! -
Μπαίνει στα κλασσικά πλέον...
Σε καθημερίνη χρήση να σημειώσω.
Classic Safari