-
Το θέμα είναι ότι υπήρχαν και περιοδικά που πιθανότατα επεδίωξαν να έχουν και αυτά μια τούμπα, απαξ και έγινε η πρώτη.
Επίσης με τον όρο 'παρατράγουδο' δεν κατάλαβα ότι εννοεί απαραιτήτως 'τούμπα' αλλά ακόμα και έτσι... έχω το τεύχος μπροστά μου.
Θα σε παραπέμψω στο κομμάτι 'Δημιουργώντας εντυπώσεις' και θα παραθέσω μερικές φράσεις από τον επίλογο του θέματος αλλά και από το κομμάτι 'μερικά χρήσιμα συμπεράσματα''Οριακά, σηκώνουν τους τροχούς στον αέρα, γέρνουν υπερβολικά (οι εκδόσεις ελεγκανς) αλλά αν ο οδηγός έχει σώας τας φρένας του μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητο...'
'...αλλά δεν κινδυνεύει να τουμπάρει, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' όσο θα κινδύνευαν άλλα αυτοκίνητα ίδιας φιλοσοφίας κάτω από τις ίδιες συνθήκες.'
edit: Επίσης αποδείχθηκε ότι η αιτία τελικά ήταν συγκεκριμένα ελαστικά της Goοdyear. Μόνο τα αυτοκίνητα που φορούσαν αυτά τα ελαστικά είχαν πρόβλημα (βέβαια η Mercedes δεν κατηγόρησε ποτέ την εταιρεία αφού τα ελαστικα΄ήταν εντός προδιαγραφών που είχαν ζητηθεί.
@νδρέας
sorry για το off topic, τελευταίο σχετικό θέμα από μένα.
-
αυτό με την ξαφνική απώλεια φρένων δεν μπορώ να το καταλάβω..
Εγώ πριν χρόνια με LADA NIVA απίστευτα φορτωμένο, έβρασα τα φρένα στην κατηφόρα του Αγίου Βασιλείου (οι Θεσσαλονικείς ξέρουν)....
Παρόλα αυτά κατάφερα να φρενάρω με λίγο κόπο και τρόπο βέβαια...
Αλλά μιλάμε για LADA NIVA με δίσκους της πλάκας μπροστά και ταμπούρα πίσω........
Μάλλον η ιστορία βρωμάει.
-
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βασίλη - BILL33 - που τις έδωσε αυτές τις απαντήσεις?Aπο το site τους τις αντεγραψα Κωστα http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=66053
Ειναι απαντησεις στα σχολια αναγνωστων τους . -
Φοβερές απαντήσεις.
Δηλαδή το Autotriti είναι το μοναδικό περιοδικό στον κόσμο με @@, που δεν δίστασε να ξεμπροστιάσει τη FIAT. Ούτε καν οι Γερμανοί και Γιαπωνέζοι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου δεν πήραν χαμπάρι. Και το πρόβλημα εντοπίστηκε μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, σε κανένα άλλο της εταιρείας;
Όντας καλόπιστος, το μοναδικό που μπορώ να δεχθώ είναι αστοχία υλικού. -
Πάντως,τόση διαφημηση,ούτε και οι ίδιοι δε θα την περιμενανε.Ολα τα φόρα για το αουτο τριτη μιλάνε
-
με τα καλύτερα λόγια!
-
Προφανώς και μιλάμε για αστοχία υλικού... (τι χαριτωμένος όρος αλήθεια)
Το Αuto Triti ήξερε πριν δημοσιεύσει το άρθρο οτι θα έμπλεκε δικαστικά και μάλιστα με μια τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία.
Συνεπώς μπορούμε να συμπεράνουμε οτι δεν θα έπερνε το ρίσκο να δημοσιεύσει κάτι που δεν έγινε (το αμάξι δηλαδή όντως έχασε τα φρένα).
Φυσικά με την κλασσική νοοτροπία του δημοσιογραφικού sensationalism έσπευσε να δημοσιεύσει ενα άρθρο με στόχο όχι την ενημέρωση σχετικά με το συμβάν αλλα την δημιουργία 'ντόρου'.
Απαράδεκτη φυσικά και η Φϊατ που δεν αντέδρασε νωρίτερα...
-
Και μια γνώμη από τις πολλές που δεν δημοσιεύονται στο site του Autotriti:
*Δεν περιμένω τα σχόλια μου να δημοσιευθούν, όπως δεν δημοσιεύθηκαν και 'κόπηκαν' πολλά σχόλια γνωστών και φίλων που είχαν την ίδια άποψη με εμένα. Μήπως χρησιμοποειτε τα ίδια φίλτρα στο πρόγραμμα που κατέγραψε τις απαντήσεις στην έρευνα αξιοπιστίας?
Για το περιοδικό:
α) Τα φρένα που εμφανίσατε στις φωτογραφίες είναι από γιαπωνέζικο μοντέλο 30ετίας, απαράδεκτο!!! Αυτοί που μιλούν για αξιοπιστία θα έπρεπε πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα
β) Δεν δεχτήκατε να επαναληφθεί το τέστ παρουσία εκπροσώπων της FIAT, γιατί?
γ) Πόσο από το διαφημιστικό budget της FAH έχει ανατεθεί στο AMS και στο Autotriri? Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα σας και όχι τα φρένα του Bravo?Για τους λοιπούς συμπολίτες:
Πριν χειροκροτήσετε με το μήνυμά σας την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τις αποκαλύψεις, σκεφτείτε διπλά: Η κάθε υπογραφή σας αυξάνει τις πωλήσεις κάποιων άλλων, οι οποίοι διαφημίζονται έμμεσα από τέτοιες αρνητικές πρακτικές* -
'· γιατί ο Ελληνας οικογενειάρχης δεν αξίζει τα μεγάλα φρένα που φοράνε τα υπόλοιπα Bravo, που πουλιούνται στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης; '
Προσεχώς στους κινηματογράφους: 'Αμάρτησα για μια δισκόπλακα - πρωταγωνιστές: Νίκος Ξανθόπουλος, Μάρθα Βούρτση'
Έστειλα κι εγώ mail στο AMS: 'Είστε μικροί θεούληδες'
-
Και μόνο που δημοσιεύουν μηνύματα του ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗ καταλαβαίνετε για τι επιπέδου κωλοφυλλάδα μιλάμε...
**xrono... **(20/11/2007, 21:17)
Αυτό που δεν μου κάνει καμία εντύπωση είναι η αναφορά σε μεγαλοεκδότη αυτοαποκαλούμενου 'ελληνικού περιοδικού' και στο γεγονός, ότι τα έβγαλε όλα λάδι! Δεν ισχυρίζομαι, ότι υπάρχει δόλος, αλλά απλά ασχετοσύνη! Αυτοί έβγαζαν στο 'ελληνικό τους περιοδικό' τα φρένα ενός επικίνδυνου στον τομέα αυτό 106 rallye 1.6 άριστα με απόσταση ακινητοποίησης (από το AMS μετρημένη με ISO) πάνω από 50 μέτρα...Στο νέο Bravo πιστεύετε, θα είχαμε κάτι διαφορετικό? Μπράβο στο Autotriti για την έρευνα αυτή μεν αλλά να μην αποκλείεται η αστοχία υλικού στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δε!!!Δοκιμάστε κάνα δυό ακόμα 1.4 για να σιγουτευτείτε... -
Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν δημοσίευσαν ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο που επεσήμαινε ότι το δισκόφρενο που δείξανε είναι από Toyota Corolla και ΟΧΙ από Fiat.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν δημοσίευσαν ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο που επεσήμαινε ότι το δισκόφρενο που δείξανε είναι από Toyota Corolla και ΟΧΙ από Fiat.Είναι κάποια σχόλια που αναφέρουν ότι ήταν άστοχη η επιλογή της φωτογραφίας με το δισκόφρενο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν δημοσίευσαν ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο που επεσήμαινε ότι το δισκόφρενο που δείξανε είναι από Toyota Corolla και ΟΧΙ από Fiat.
Είναι κάποια σχόλια που αναφέρουν ότι ήταν άστοχη η επιλογή της φωτογραφίας με το δισκόφρενο.
Μα πόσο ηλίθιος ρε παιδια μπορεί να είναι κάποιος για να μπει σ' αυτή τη διαδικασία?
Προφανώς έχασαν τ'αυγά και τα πασχάλια και οι απέλπιδες πρσπάθειες πλέον δεν αποδίδουν.
Και ρωτάω τώρα εγώ δέχοντας ότι όντως τα φρένα της φωτό ήταν του fiat.
1.Αφού ρε γκασμάδες ΕΙΔΑΤΕ ότι τα φρένα ΤΑ ΑΝΑΨΑΤΕ (άντε άναψαν μόνα τους,το δέχομαι κι αυτό) που προσπαθούσατε να καταλήξτε?
Στον τάφο?
Αιντε στο καλό και με τη νίκη.2.Στο πεντάλ του φρένου δεν καταλαβαίνατε τπτ?
Μια χαρά αίσθηση είχε εε?
Δεν μπορεί να έπεσε απότομαΤώρα που θα σας πηδήξει η φιατ να σας εδώ εγώ
ΥΓ.Τώρα που το σκέφτομαι ο Μαμαλάκης είναι καλή ιδέα.
Γιατί δεν την αξιοποιείτε?
Αμα σας γράφει κάνει τρισέλιδο το μήνα θα κάνετε πάταγο.... -
Και επιδίδονται σε όσα δίδαξε ο 'μέγας' Γκαίμπελς...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είναι κάποια σχόλια που αναφέρουν ότι ήταν άστοχη η επιλογή της φωτογραφίας με το δισκόφρενο.
Μα πόσο ηλίθιος ρε παιδια μπορεί να είναι κάποιος για να μπει σ' αυτή τη διαδικασία?
Προφανώς έχασαν τ'αυγά και τα πασχάλια και οι απέλπιδες πρσπάθειες πλέον δεν αποδίδουν.
Και ρωτάω τώρα εγώ δέχοντας ότι όντως τα φρένα της φωτό ήταν του fiat.
1.Αφού ρε γκασμάδες ΕΙΔΑΤΕ ότι τα φρένα ΤΑ ΑΝΑΨΑΤΕ (άντε άναψαν μόνα τους,το δέχομαι κι αυτό) που προσπαθούσατε να καταλήξτε?
Στον τάφο?
Αιντε στο καλό και με τη νίκη.2.Στο πεντάλ του φρένου δεν καταλαβαίνατε τπτ?
Μια χαρά αίσθηση είχε εε?
Δεν μπορεί να έπεσε απότομαΤώρα που θα σας πηδήξει η φιατ να σας εδώ εγώ
ΥΓ.Τώρα που το σκέφτομαι ο Μαμαλάκης είναι καλή ιδέα.
Γιατί δεν την αξιοποιείτε?
Αμα σας γράφει κάνει τρισέλιδο το μήνα θα κάνετε πάταγο....G60 μου έχει τύχει πριν 7-8 χρόνια να είμαι συνοδηγός σε ένα Renault 5 που έπαθε ακριβώς αυτό το πράγμα! Τα φρένα ενώ δεν είχαν δείξει κάποιο σημάδι πιο πρίν σε όλη τη διαδρομή από Χαλάνδρι μέχρι τη μεγάλη κατηφόρα του Καρέα, ακριβώς σε εκείνη την κατηφόρα (είναι δρόμος με έντονη κατωφέρεια και μεγάλη κλίση), στο φανάρι στο τέλος αυτής το αυτοκίνητο δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ φρένα, στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!
Έντρομος να κοιτάζω το αυτοκίνητο να μην σταματάει και μπροστά να είναι σταματημένα ένα αυτοκίνητο στην αριστερή και ένα Lancia Y στην δεξιά λωρίδα. Τελικά δεν ξέρω πως (πραγματικά πιστεύω ένα αόρατο χέρι μας βοήθησε εκείνη τη στιγμή) τελευταία στιγμή πριν καρφωθούμε στο δεξί αυτοκίνητο (Lancia Y) κάνει ο φίλος μου που οδηγούσε ένα ζιγκ ζαγκ (πρέπει ο αριστερός να άφησε φρένο και να μετακινήθηκε 1-2 μέτρα πιο μπροστά) χώνεται αριστερά και αμέσως δεξιά και περνάμε φιλλερ ανάμεσα στα δυο σταματημένα αυτοκίνητα γδέρνοντας οριακά με την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου την αριστερή γωνία του μπροστινού προφυλακτήρα του Lancia (που ήταν σταματημένο στη δεξιά λωρίδα). Από το σλάλομ αυτό και τη μικρή επαφή αυτή έκοψε λίγο ταχύτητα και μετά με λίγο χειρόφρενο φτάνουμε στη διασταύρωση και στρίβουμε στα καπάκια δεξιά στο στενό όπου έκοψε εντελώς ταχύτητα και σταματήσαμε! Ευτυχώς που δεν περνούσε κανένας φουριόζος τη διασταύρωση εκείνη τη στιγμή.
Το αυτοκίνητο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, με πιο χοντρά ζαντολάστιχα και πριν 2-3 ημέρες το είχε παραλάβει από service. Δηλαδή και κράτημα/πάτημα στο δρόμο είχε και δεν ήταν και κανένα ερείπιο.
Περιττό να σας πω, η κυριούλα που είχε το Y πάει o φίλος μου μόλις σταματήσαμε να δει τι ζημιά της είχε κάνει και η ίδια δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι την ακουμπήσαμε!
Μετά μέχρι να αλλάξουμε στοιχεία κτλ, πέρασε λίγη ώρα οπότε όταν ξαναξεκινήσαμε τα φρένα λειτουργούσαν κανονικά! Πήγαμε Γλυφάδα τελικά, και αργά το βράδυ που ξαναγυρίσαμε, αν και πηγαίναμε χεσμεντεν τα φρένα δεν ξαναπαρουσίασαν κανέναν πρόβλημα.
Για αυτό και δεν αποκλείω να έχει συμβεί όντως αυτό, ενώ μου έκαναν εντύπωση κάποια σχόλια που παρότρυναν να ελέγξουν για τον ίδιο λόγο και τα Renault.
-
Το πεντάλ ήταν κούτσουρο πάνω,ήταν σπογγώδες και πήγαινε μέχρι κάτω ή ήταν τελείως νεκρό?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το πεντάλ ήταν κούτσουρο πάνω,ήταν σπογγώδες και πήγαινε μέχρι κάτω ή ήταν τελείως νεκρό?Αυτή τη λεπτομέρεια δεν τη θυμάμαι. Θυμάμαι ότι το πατούσε με όλη του τη δύναμη χωρίς να έχει κανένα αποτέλεσμα. Κάτι που γινόταν αντιληπτό ακόμα και από τη θέση του συνοδηγού. Το αυτοκίνητο ΔΕΝ έκοβε ταχύτητα! Μέσα στο αυτοκίνητο είμασταν 4 άτομα. Ο φίλος μου που οδηγούσε, εγώ στη θέση του συνοδηγού και 2 κοπέλες στο πίσω κάθισμα. Την κατηφόρα την κατέβαινε χαλαρά με 2α (χωρίς να τρέχει).
Μετά από 20-30 λεπτά από το συμβάν τα φρένα είχαν επανέλθει. Όταν την επομένη το πήγε στο συνεργείο δίσκοι και τακάκια δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Κάπως του το είχαν δικαιολογήσει τότε, αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια και μου διαφεύγει (και ο ίδιος δεν βρίσκεται πλεον εν ζωή ).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το πεντάλ ήταν κούτσουρο πάνω,ήταν σπογγώδες και πήγαινε μέχρι κάτω ή ήταν τελείως νεκρό?
Αυτή τη λεπτομέρεια δεν τη θυμάμαι. Θυμάμαι ότι το πατούσε με όλη του τη δύναμη χωρίς να έχει κανένα αποτέλεσμα. Κάτι που γινόταν αντιληπτό ακόμα και από τη θέση του συνοδηγού. Το αυτοκίνητο ΔΕΝ έκοβε ταχύτητα! Μέσα στο αυτοκίνητο είμασταν 4 άτομα. Ο φίλος μου που οδηγούσε, εγώ στη θέση του συνοδηγού και 2 κοπέλες στο πίσω κάθισμα. Την κατηφόρα την κατέβαινε χαλαρά με 2α (χωρίς να τρέχει).
Μετά από 20-30 λεπτά από το συμβάν τα φρένα είχαν επανέλθει. Όταν την επομένη το πήγε στο συνεργείο δίσκοι και τακάκια δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Κάπως του το είχαν δικαιολογήσει τότε, αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια και μου διαφεύγει (και ο ίδιος δεν βρίσκεται πλεον εν ζωή ).
Καταρχην συλληπητηρια για το φιλαρακι σου
Ενταξει ας πουμε οτι τα παλαιοτερα χρονια δεν υπηρχε αυτη η εξελιξη στα αυτοκινητα οπως σημερα,οτι δεν γινοντουσαν αυτα τα εξονυχιστικα test απο τα εργοστασια παραγωγης πριν φυγει απο το εργοστασιο για τον απλουστατο λογο οτι δεν ειχαν αυτην την τεχνολογια που υπαρχει σημερα.
Δεν νομιζω με ολα αυτα τα standarts που εχουν θεσει οι αυτοκινητοβιομηχανιες στα χρονια που ζουμε (καποιες φορες ειναι αναγκασμενοι κι ολας γιατι ο πελατης πλεον ειναι απαιτητηκος και καλα κανει) να μην προσεξαν οτι εχουν βαλει μικροτερα δισκοφρενα
για τον Θεο δηλαδη μην τρελαθουμε κι ολας...Οι δοκιμαστες που δουλευουν στα εργοστασια δεν ειναι απλοι δημοσιογραφοι που εμαθαν να οδηγουν σε ξενα αυτοκινητα αλλα ειναι ανθρωποι με μεγαλες γνωσεις και ικανοτητες πανω στο αντικειμενο τους και φυσικα με μεγαλη ευθυνη.Δεν νομιζω να εκαναν τα στραβα ματια αν τους συνεβαινε κατι παρομοιο.. -
Kαλά τα παλαιότερα Renault νομίζω είναι γνωστό πως δεν είχαν φρένα.
Τουλάχιστον το Clio 1ης γενιάς ήταν επικίνδυνο σε κατηφόρα.
Πιστεύω πως το πρώτο Clio ήταν και το τελευταίο 'σύγχρονο' αυτοκίνητο χωρίς φρένα. Έκτοτε όλα τα αυτοκίνητα, ακόμα και το 800cc Matiz έχουν επαρκώς δυνατά φρένα.edit: Στο Clio δε νομίζω πως ετίθετο θέμα υπερθέρμανσης των φρένων. Εκεί το πρόβλημα ήταν πιο στοιχειώδες και αφορούσε την ανεπαρκή δύναμη των φρένων.
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων