-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μη λες λοιπόν πράγματα για τα οποία δε μπορείς να ξέρεις.
Ναι αλλα ειναι Golf ρε φιλε... τι δεν καταλαβαινεις να 'ουμε...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
τόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό τί εννοεί κάποιος; Λέει πως χαίρεται να αλλάζει ταχύτητες ΤΩΡΑ και όχι μετά το... εφάπαξ του, οπότε θα μίλαγε για την αξιοπιστία
η αίσθηση των κιβωτίων του vag απλά δεν συγκρίνεται με τα αντίστοιχα των φιατ.
Απορώ πως η φιατ και η πεζώ έχουν καταφέρει να έχουν ακόμα τόσο άθλια σασμάν. Η διαφορά καταντάει αστεία (αρκεί να έχεις vag ή φορντ κτλ βέβαια ) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Απορώ πως η φιατ και η πεζώ έχουν καταφέρει να έχουν ακόμα τόσο άθλια σασμάν. Η διαφορά καταντάει αστεία (αρκεί να έχεις vag ή φορντ κτλ βέβαια )
+1
Δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική για μερικά ντιζάκια μιλάμε!! Παραδόξως το 106 ραλλύ είχε ωραίο κιβώτιο για πεζώ παρά την ηλικία του...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό τί εννοεί κάποιος; Λέει πως χαίρεται να αλλάζει ταχύτητες ΤΩΡΑ και όχι μετά το... εφάπαξ του, οπότε θα μίλαγε για την αξιοπιστία
η αίσθηση των κιβωτίων του vag απλά δεν συγκρίνεται με τα αντίστοιχα των φιατ.
Απορώ πως η φιατ και η πεζώ έχουν καταφέρει να έχουν ακόμα τόσο άθλια σασμάν. Η διαφορά καταντάει αστεία (αρκεί να έχεις vag ή φορντ κτλ βέβαια )Πες τα ρε Chemic.. Ο Θεος να το κανει κιβωτιο αυτο που εχει η Fiat..(πραγματικα αθλιο)
Προσπαθησαν αλλα δεν τα καταφεραν οι Ιταλοι..
Στα μεγαλα πλην της Fiat
η αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, και οι μακριές σχέσεις μετάδοσης.. -
Παιδιά έχει ειπωθεί και από άλλους και είναι μου φαίνεται σωστό:
**Ορισμένοι 'ρομαντικοί' ιταλόφιλοι δε βάζουν μυαλό...
**
Ότι το Bravo νέας γενιάς θα έχει 'σίγουρα απείρως καλύτερη μεταπώληση από το Leon ΙΙ' δεν περίμενα να το ακούσω! Ούτε καν ένα στοιχείο αμφιβολίας; Τη στιγμή μάλιστα που έως σήμερα ισχύει το αντίθετο, έστω, για την κατηγορία αυτή. Μήπως το Bravo III ή το Stilo II (όποιο βγει τέλος πάντων) θα έχει καλύτερη μεταπώληση και από το Golf;Και ξέρετε η δικαιολογία είναι πάντα η ίδια, κάθε φορά το ιταλικό αυτοκίνητο είναι 'νέο' και 'εκτός από ωραίο είναι και ποιοτικό' προς θεού δεν είναι 'όπως τα προηγούμενα' -τα σκάρτα!
Κάθε φορά οι Ιταλοί έχουν κάνει 'άλματα' στην ποιότητα και την αξιοπιστία! Κάθε φορά όμως το κάνουν. Να δούμε που θα φτάσουν στο τέλος θα τους φάνε τους άλλους....
Τώρα γιατί κανείς δυτικοευρωπαίος (πλην των Ιταλών) δεν αγοράζει ιταλικά αυτοκίνητα (πλην Ferrari βεβαίως ούτε καν Maserati) είναι θέμα προκατάληψης βέβαια....
Αγαπητοί φίλοι χωρίς καμία διάθεση να σας προσβάλω θα σας πω ότι είστε ολίγον γραφικοί.... Πάλι χωρίς καμιά διάθεση να σας θίξω, θα σας πω ότι δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας χάνω τα λόγια μου αφού είστε φανατικοί....
-
Ευτυχως που ουτε θελεις να προσβαλεις ουτε και να θιξεις
-
lapin, και συ γραφικκος και φανατίκος γινεσαι οταν δεν δεχεσαι μια διαφορετικη και αιτιολογημενη αποψη των αλλων.
Και οπως θα λεγαμε στα επενδυτικα προιοντα, οποιεσδηποτε αποδοσεις του παρελθοντος δεν διασφαλιζουν τις μελλοντικες, ετσι λοιπον δεν ειναι αναγκαστικο οτι ενα αμαξι θα θαφτει πωλησιακα επειδη ο προκατοχος του δεν πηγε καλα. Εσυ ομως το εδωσες κομπο μαλιστα. Αφου λοιπον εισαι τοσο σιγουρος και διαβλεπεις το μελλον, θα ηθελα να μας δωσεις και κανα νουμερακι απο το τζοκερ...
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Στα μεγαλα πλην της Fiat
η αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, και οι μακριές σχέσεις μετάδοσης..Η αίσθηση όντως δεν είναι καλή. Στα 6άρια είναι βελτιωμένη πολύ πάντως
Για τις σχέσεις μετάδοσης τι έχεις να πεις ακριβώς; -
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Παιδιά έχει ειπωθεί και από άλλους και είναι μου φαίνεται σωστό:**Ορισμένοι 'ρομαντικοί' ιταλόφιλοι δε βάζουν μυαλό...
**
Ότι το Bravo νέας γενιάς θα έχει 'σίγουρα απείρως καλύτερη μεταπώληση από το Leon ΙΙ' δεν περίμενα να το ακούσω! Ούτε καν ένα στοιχείο αμφιβολίας; Τη στιγμή μάλιστα που έως σήμερα ισχύει το αντίθετο, έστω, για την κατηγορία αυτή. Μήπως το Bravo III ή το Stilo II (όποιο βγει τέλος πάντων) θα έχει καλύτερη μεταπώληση και από το Golf;Και ξέρετε η δικαιολογία είναι πάντα η ίδια, κάθε φορά το ιταλικό αυτοκίνητο είναι 'νέο' και 'εκτός από ωραίο είναι και ποιοτικό' προς θεού δεν είναι 'όπως τα προηγούμενα' -τα σκάρτα!
Κάθε φορά οι Ιταλοί έχουν κάνει 'άλματα' στην ποιότητα και την αξιοπιστία! Κάθε φορά όμως το κάνουν. Να δούμε που θα φτάσουν στο τέλος θα τους φάνε τους άλλους....
**
Τώρα γιατί κανείς δυτικοευρωπαίος (πλην των Ιταλών) δεν αγοράζει ιταλικά αυτοκίνητα (πλην Ferrari βεβαίως ούτε καν Maserati) είναι θέμα προκατάληψης βέβαια.... **Αγαπητοί φίλοι χωρίς καμία διάθεση να σας προσβάλω θα σας πω ότι είστε ολίγον γραφικοί.... Πάλι χωρίς καμιά διάθεση να σας θίξω, θα σας πω ότι δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας χάνω τα λόγια μου αφού είστε φανατικοί....
Θα ασχοληθώ περισσότερο με τα bold, αν και μπορεί να μην τα δεις αφού δεν θ' ασχοληθείς περαιτέρω, καθότι είμεθα και φανατίκλες...
Σου επαναλαμβάνω το συλλογισμό μου, μήπως κάτι δεν έγινε σαφές:
Το προηγούμενο Leon I πούλησε πολύ, ειδικά στην Ελλάδα. Το Stilo ΔΕΝ πούλησε και πολλοί που το αγόρασαν δεν έμειναν και ευχαριστημένοι. Επομένως είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ, πως στην εν λόγω σύγκριση, το Leon I είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και δικαίως έχει και καλή μεταπώληση , σίγουρα όμως όχι κάτι φοβερό, μιας και είναι Seat, μια μάρκα που όπως λες κι εσύ για τους ιταλούς, πουλάει κυρίως στην Μεσόγειο και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, Ισπανία και ολίγον από τις υπόλοιπες... Ο Γερμανός θα πάρει Golf και όχι Seat... Στην Βρετανία τα έχουν κάπως χ3σμένα, ενώ αν δεν θέλουν οι ευρωπαίοι να δώσουν τα λεφτά τους για Golf, τα δίνουν για Skoda και όχι για Seat...
Στην αγορά εξάλλου, ακόμη και στην δικιά μας την στρεβλή, στα μεταχειρισμένα τα Seat ΔΕΝ έχουν κάποια φοβερή μεταπώληση. Το Ibiza ΔΕΝ είναι Υaris, είναι περισσότερο Punto στα λεφτά που πιάνει. Κάτι Toledo, Altea κλπ είναι προφανές πως τα παντρεύεσαι δια βίου, εκτός αν συμβιβαστείς με την ιδέα πως θα χάσεις μπόλικα χρήματα...
Καταλήγουμε λοιπόν πως για την Seat , μπορείς να πουλήσεις σε ικανοποιητική τιμή μόνον Ibiza και Leon I και εξαιρώ το Leon ΙΙ, μιας και τυχαίνει να είσαι ιδιοκτήτης.
Παραθέτω τους λόγους της δυσκολίας μεταπώλησης:-
Πόσα βλέπεις στο δρόμο από δαύτο;
-
Πόσο κοστίζει καινούριο; Είναι αλήθεια πως στην τιμή του 1.6 μπορείς να πάρεις ένα TSI ή ένα Bravo.
-
Αν θεωρήσουμε ένα μέσο πελάτη σήμερα και θέλει ν' αγοράσει αμάξι στην κατηγορία, πόσο πιθανόν είναι να προτιμήσει το Leon σε σχέση με τα υπόλοιπα;
-
Θεωρείς πως το Bravo θα έχει τις πωλήσεις του Stilo; Οσο κι αν είναι αρκετά δύσκολο, μην απορήσεις αν το Bravo περάσει το Leon II σε πωλήσεις κάποια στιγμή, παρόλο που ξεκινάνε από τελείως διαφορετική αφετηρία: το Leon είχε έναν καλοπουλημένο πρόγονο, ενώ το Bravo όχι...
-
Για να καταλάβεις λίγο τι θέλω να πω, στην τιμή που η Seat πουλάει το Leon 1.6 με 100 άλογα, στην Fiat παίρνεις το Bravo με 120, ίδιο ή καλύτερο εξοπλισμό, εξωτερικό σχέδιο που αρέσει στους περισσότερους, ενώ σε κάποιους αρέσει και πάρα πολύ και εσωτερικό που ΔΕΙΧΝΕΙ ποιοτικό , καλοσχεδιασμένο και με εξαιρετικά υλικά, σε αντίθεση με αυτά που βλέπεις στο Leon II.
Αν κάποιος αμφιβάλει για την αξιοπιστία του Bravo, θεωρείς πως θα πάει να πάρει Leon; Μάλλον ούτε έξω από την αντιπροσωπεία θα περάσει! Θα πάει να πάρει ένα Toyota, να γουστάρει αξιοπιστία ο άνθρωπος! -
Δεν έχω προηγούμενα ούτε με σένα , ούτε με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Ούτε φανατικός είμαι, δεν υποστηρίζω καμία μάρκα, αγοράζω πάντα ό,τι με συμφέρει. Για να καταλάβεις καλύτερα, ούτε Bravo, ούτε Leon θ' αγοραζα, ΑΥΤΗ τη στιγμή. Leon , σίγουρα ούτε στο μέλλον, κυρίως γιατί υπάρχει πρόβλημα στην μάρκα πια και όχι στ' αυτοκίνητα...(εννοώ την εικόνα γενικότερα της εταιρείας που απορρέει ΚΥΡΙΩΣ από μια συγκεκριμένη μερίδα αγοραστών ). Bravo όχι γιατί θέλω να δω πως θα περπατήσει στην αγορά αλλά κυρίως να λύσει τα προβληματάκια που έχουν όλα τα νέα αυτοκίνητα. Θα το σκεφτόμουν μετά τον πρώτο χρόνο... Τέλος, θα πωλείται σίγουρα φθηνότερα όταν παρουσιαστεί το νέο Golf και το νέο Astra...
Αν ήθελα τώρα αυτοκίνητο σ'αυτή την κατηγορία, θα πήγαινα στο Golf TSI 122... Είναι πιο αργό, αλλά είναι παντού πολύ καλό και κοστίζει όσο το Leon 1.6.
-
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
[/b]
Ότι το Bravo νέας γενιάς θα έχει 'σίγουρα απείρως καλύτερη μεταπώληση από το Leon ΙΙ' δεν περίμενα να το ακούσω! Ούτε καν ένα στοιχείο αμφιβολίας; Τη στιγμή μάλιστα που έως σήμερα ισχύει το αντίθετο, έστω, για την κατηγορία αυτή. Μήπως το Bravo III ή το Stilo II (όποιο βγει τέλος πάντων) θα έχει καλύτερη μεταπώληση και από το Golf;Σήμερα, το Bravo Ι έχει μικρή μεταπωλητική αξία, το δε Stilo απλά δεν έχει!
Τα Leon I&II (ειδικά το Ι)είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σ' αυτόν τον τομέα.
Περί μεταπωλητικής αξίας του νέου Bravo, είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε, αν και βάσει προκατόχου βρίσκεται σε δυσμενή θέση.
-
-
Ξερει κανείς αν οι t-jet της fiat χρειάζονται 100αρα βενζίνη ή καινε και 95άρα?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Παιδιά έχει ειπωθεί και από άλλους και είναι μου φαίνεται σωστό:
**Ορισμένοι 'ρομαντικοί' ιταλόφιλοι δε βάζουν μυαλό...
**
**
Τώρα γιατί κανείς δυτικοευρωπαίος (πλην των Ιταλών) δεν αγοράζει ιταλικά αυτοκίνητα (πλην Ferrari βεβαίως ούτε καν Maserati) είναι θέμα προκατάληψης βέβαια.... **Αγαπητοί φίλοι χωρίς καμία διάθεση να σας προσβάλω θα σας πω ότι είστε ολίγον γραφικοί.... Πάλι χωρίς καμιά διάθεση να σας θίξω, θα σας πω ότι δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας χάνω τα λόγια μου αφού είστε φανατικοί....
Θα ασχοληθώ περισσότερο με τα bold, αν και μπορεί να μην τα δεις αφού δεν θ' ασχοληθείς περαιτέρω, καθότι είμεθα και φανατίκλες...
Σου επαναλαμβάνω το συλλογισμό μου, μήπως κάτι δεν έγινε σαφές:
Το προηγούμενο Leon I πούλησε πολύ, ειδικά στην Ελλάδα. Το Stilo ΔΕΝ πούλησε και πολλοί που το αγόρασαν δεν έμειναν και ευχαριστημένοι. Επομένως είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ, πως στην εν λόγω σύγκριση, το Leon I είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και δικαίως έχει και καλή μεταπώληση , σίγουρα όμως όχι κάτι φοβερό, μιας και είναι Seat, μια μάρκα που όπως λες κι εσύ για τους ιταλούς, πουλάει κυρίως στην Μεσόγειο και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, Ισπανία και ολίγον από τις υπόλοιπες... Ο Γερμανός θα πάρει Golf και όχι Seat... Στην Βρετανία τα έχουν κάπως χ3σμένα, ενώ αν δεν θέλουν οι ευρωπαίοι να δώσουν τα λεφτά τους για Golf, τα δίνουν για Skoda και όχι για Seat...
Στην αγορά εξάλλου, ακόμη και στην δικιά μας την στρεβλή, στα μεταχειρισμένα τα Seat ΔΕΝ έχουν κάποια φοβερή μεταπώληση. Το Ibiza ΔΕΝ είναι Υaris, είναι περισσότερο Punto στα λεφτά που πιάνει. Κάτι Toledo, Altea κλπ είναι προφανές πως τα παντρεύεσαι δια βίου, εκτός αν συμβιβαστείς με την ιδέα πως θα χάσεις μπόλικα χρήματα...
Καταλήγουμε λοιπόν πως για την Seat , μπορείς να πουλήσεις σε ικανοποιητική τιμή μόνον Ibiza και Leon I και εξαιρώ το Leon ΙΙ, μιας και τυχαίνει να είσαι ιδιοκτήτης.
Παραθέτω τους λόγους της δυσκολίας μεταπώλησης:-
Πόσα βλέπεις στο δρόμο από δαύτο;
-
Πόσο κοστίζει καινούριο; Είναι αλήθεια πως στην τιμή του 1.6 μπορείς να πάρεις ένα TSI ή ένα Bravo.
-
Αν θεωρήσουμε ένα μέσο πελάτη σήμερα και θέλει ν' αγοράσει αμάξι στην κατηγορία, πόσο πιθανόν είναι να προτιμήσει το Leon σε σχέση με τα υπόλοιπα;
-
Θεωρείς πως το Bravo θα έχει τις πωλήσεις του Stilo; Οσο κι αν είναι αρκετά δύσκολο, μην απορήσεις αν το Bravo περάσει το Leon II σε πωλήσεις κάποια στιγμή, παρόλο που ξεκινάνε από τελείως διαφορετική αφετηρία: το Leon είχε έναν καλοπουλημένο πρόγονο, ενώ το Bravo όχι...
-
Για να καταλάβεις λίγο τι θέλω να πω, στην τιμή που η Seat πουλάει το Leon 1.6 με 100 άλογα, στην Fiat παίρνεις το Bravo με 120, ίδιο ή καλύτερο εξοπλισμό, εξωτερικό σχέδιο που αρέσει στους περισσότερους, ενώ σε κάποιους αρέσει και πάρα πολύ και εσωτερικό που ΔΕΙΧΝΕΙ ποιοτικό , καλοσχεδιασμένο και με εξαιρετικά υλικά, σε αντίθεση με αυτά που βλέπεις στο Leon II.
Αν κάποιος αμφιβάλει για την αξιοπιστία του Bravo, θεωρείς πως θα πάει να πάρει Leon; Μάλλον ούτε έξω από την αντιπροσωπεία θα περάσει! Θα πάει να πάρει ένα Toyota, να γουστάρει αξιοπιστία ο άνθρωπος! -
Δεν έχω προηγούμενα ούτε με σένα , ούτε με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Ούτε φανατικός είμαι, δεν υποστηρίζω καμία μάρκα, αγοράζω πάντα ό,τι με συμφέρει. Για να καταλάβεις καλύτερα, ούτε Bravo, ούτε Leon θ' αγοραζα, ΑΥΤΗ τη στιγμή. Leon , σίγουρα ούτε στο μέλλον, κυρίως γιατί υπάρχει πρόβλημα στην μάρκα πια και όχι στ' αυτοκίνητα...(εννοώ την εικόνα γενικότερα της εταιρείας που απορρέει ΚΥΡΙΩΣ από μια συγκεκριμένη μερίδα αγοραστών ). Bravo όχι γιατί θέλω να δω πως θα περπατήσει στην αγορά αλλά κυρίως να λύσει τα προβληματάκια που έχουν όλα τα νέα αυτοκίνητα. Θα το σκεφτόμουν μετά τον πρώτο χρόνο... Τέλος, θα πωλείται σίγουρα φθηνότερα όταν παρουσιαστεί το νέο Golf και το νέο Astra...
Αν ήθελα τώρα αυτοκίνητο σ'αυτή την κατηγορία, θα πήγαινα στο Golf TSI 122... Είναι πιο αργό, αλλά είναι παντού πολύ καλό και κοστίζει όσο το Leon 1.6.
Εντάξει ρε παιδια,ηρεμήστε...
Αφ'ενός Lapin οι ιταλόφιλοι δεν βάζουν μυαλο ίσως επειδή μπορούν να υπερηφανέυονται για πολλά καλά αυτοκίνητα τωρινά αλλα και ιστορικά,αντίθετα οι ''ισπανόφιλοι'' δεν θα έλεγα οτι ιστορικά έχουν να υπερηφανευτούν για κάτι,αφου μέχρις ενώσεως με VAG κατασκεύαζε απλά,μετρια καθημερινά αυτοκίνητα...
Απο την άλλη ΗighFidelity δεν φταίει το λεόν αν δεν έχει κινητήρες αλλα η μαμά εταιρεία που συνεχίζει να αδικεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο!....
Υπέροχο λοιπόν το λεόν αλλα το μπράβο έχει αέρα και (το κυριοτερο) προσόντα νικητή,όχι πως το λεόν δεν έχει,κάθε άλλο .Ένα καλό συγκριτικό απο τους 4Τ ίσως βοηθούσε να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.Αλλά εντάξει,έχουμε μάθει απ'έξω τις κινήσεις του περιοδικού.Εγω το ήξερα οτι όταν βγεί θα συγκριθεί με το γκόλφ το οποίο μάλιστα θα βγαίνει και καλύτερο...Είμαι φοβερός μάντης!!! Κλείνει η παρένθεση. Το μπράβο είναι πραγματικά πολύ ψηλά σε κάθε τομέα...
Εντάξει ακούμε συνέχεια οτι ''κάθε φορά το ιταλικό αυτοκίνητο είναι 'νέο' και 'εκτός από ωραίο είναι και ποιοτικό' προς θεού δεν είναι 'όπως τα προηγούμενα' -τα σκάρτα!'' αλλά τουλάχιστον ισχύει γιατί τα Φίατ έχουν πάει πολύ μπροστα. Να μου πείς πήραν βοήθεια απο τη GM αλλα μην νομίζεις οτι αν δεν υπήρξε η VAG το λεον σου -αν υπήρχε- θα το πουλούσες χρυσό....
Τέλος σημαντική η υπεροχη των 5 αστέρων του μπράβο έναντι των 4 του λεόν.... -
-
Ένα λεπτό, και οι Ισπανοί είχαν βγάλει (κατ'εντολήν του Φράνκο) κάποια σπορ αυτοκίνητα: τα Pegaso Z-102.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Ξερει κανείς αν οι t-jet της fiat χρειάζονται 100αρα βενζίνη ή καινε και 95άρα?150ΗP με 95 και 155ΗP με 98 Oκτάνια. Δεν υπάρχουν επισημα νούμερα για 100άρα
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Ξερει κανείς αν οι t-jet της fiat χρειάζονται 100αρα βενζίνη ή καινε και 95άρα?95άρα καίνε, μια χαρά. Και ο 150άρης το ίδιο.
-
Η Fiat εχει αναφέρει... 148 αλογα με 95αρα και 155 αλογα με 100αρα, για τον 150αρι κινητηρα. Τα καιει ολα και συμφερει
-
Ολίγον αργά σχετικά με το τελευταίο ποστ της συζήτησης αλλά το ερώτημα που τέθηκε είναι νομίζω......διαχρονικό...
Προβληματίζομαι ιδιαίτερα μια και ανάμεσα στις επιλογές μου για νέο αμάξι είναι τα Ford Focus 1.6 και το ALTEA XL 1.4 TSI. Δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το XL αλλά μπόρεσα να οδηγήσω ένα Leon ενώ έχω οδηγήσει και το Focus.
Οι δικές μου εντυπώσεις, σαν ουδέτερου παρατηρητή (ποτέ δεν είχα Ford ή VAG), έχουν ως εξής : Το μεν Ford μου φάνηκε εντυπωσιακά καλό από άποψη κατευθυντικότητας ενώ για τα δεδομένα μου, ο κινητήρας ήταν οκ αλλά απ' τα 100 χλμ και πάνω σχετικά θορυβώδης (όσο περίπου και του Renault Megane μου).
Το Leon με εντυπωσίασε διότι μπήκα μέσα, πάτησα λίγο το γκάζι κατεβαίνοντας τη Συγγρού και ενώ είχα την εντύπωση ότι η ταχύτητα μου ήταν γύρω στα 70-80, κοίταξα το ταμπλώ και έγραφε 110! Θόρυβος ελάχιστος και οι στροφές μετά βίας 2500! Με 6 σχέση δε, ο θόρυβος μειωνόταν ακόμη περισσότερο!Σίγουρα λίγο χειρότερο από άποψη κατευθυντικότητας απ' το Focus αλλά τουλάχιστον για μένα, αυτό που μετράει περισσότερο είναι να κάνεις άνετο ταξίδι. Έχει τεράστια διαφορά στην ψυχική σου ηρεμία το να πας πχ μέχρι την Θεσσαλονίκη και να βγεις σχεδόν ξεκούραστος από μέσα μια και ο συνήθης θόρυβος θα είναι σημαντικά ελαττωμένος.
Στη SEAT μου είπαν πως με λίγα παραπάνω από 500 ευρώ μπορώ να κάνω επέκταση εγγύησης για άλλα 3 χρόνια (σύνολο 5). Αναμφίβολα, και τα δύο αυτοκίνητα έχουν ανεβασμένη αξιοπιστία. Κι αν για τη SEAT είμαι έντονα προβληματισμένος (ελέω των 'κατορθωμάτων' VW τα τελευταία χρόνια) δε μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι στις γερμανικές έρευνες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγαίνει αρκετά καλό (όπως και το Focus). Σίγουρα, οι επιδόσεις του XL όπως και η κατανάλωση θα είναι χειρότερες απ' του Leon. Και πάλι όμως, όταν βγάζεις ροπή 20 κάτω απ' τις 2000 στροφές, μιλάμε για μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, το οποίο χτυπάει ευθέως το μεγάλο ατού του Focus, την ενεργητική ασφάλεια (από παθητική είναι και τα δύο πολύ καλά, λίγο καλύτερο το Focus).
Κάποιες ερωτήσεις που επίσης μετράνε :
α. Aπό άποψη ανταλλακτικών τί γίνεται, γνωρίζει κανείς? Είναι κάποια απ' τις δύο εταιρείες αρκετά ακριβότερη απ' την άλλη?
β. Γιατί υπάρχει προβληματισμός για την αξιοπιστία του TSI? Έχω ψάξει αρκετά (και σε αυτό το φόρουμ) και δεν καταλαβαίνω από πού πηγάζει η ανησυχία. Αν πρόκειται απλά και μόνο επειδή είναι VW, τότε κάπου το καταλαβαίνω. Αλλά κατά τ' άλλα, ακόμη και σε ξένα ΜΜΕ δεν έχουν αναφέρει κάτι επ' αυτού. Όταν διαβάζεις ότι βγήκε 'κινητήρας της χρονιάς' κι ότι σύμφωνα με τα όσα λέει η VW έχει δοκιμάσει τον κινητήρα για 300,000 χλμ, τότε δεν καταλαβαίνω τί γίνεται....Κλείνοντας, να πω ότι επίσης καλή προσφορά μου έκαναν στην Toyota για το Avensis 1.8 (κάτω απ' τα 22) αλλά δεν τα πάει τόσο καλά στην ασφάλεια των παιδιών όσο τα άλλα δύο και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι.
-
O ΤSI είναι το καλύτερο μοτέρ που μπορείς ν'αγοράσεις και είναι και αξιόπιστο σε περίπου απόλυτο βαθμό! Ελάχιστοι είχαν παράπονα από το μοτέρ (κάποια βαλβίδα είχε βγει προβληματική σε κάποια αρχικά μοντέλα κι αντικαταστάθηκε), ενώ όποιο παράπονο αφορούσε το συγχρονιζέ της δευτέρας του σασμάν, που κι αυτό από όσο γνωρίζω έχει λυθεί πλέον.
Ford και Seat έχουν αντίστοιχη αξιοπιστία, οπότε δεν έχεις κάτι να διαλέξεις επ' αυτού. Πλεονέκτημα του Ford είναι η φθηνότερη συντήρηση , είτε σε τυπικά σέρβις, είτε σε κάτι έκτακτο, ενώ το εσωτερικό του (ταμπλό, πλαστικά κλπ κλπ) είναι σαφώς πολύ καλύτερο του Altea. Καλύτερο και το κράτημά του με απόλυτους όρους, αλλά όχι πως το Altea είναι κακό.
Συνολικά, το Altea είναι καλύτερο αυτοκίνητο κι αν δεν σε χαλάει αισθητικά (μεγάλο μείον εξωτερικά-εσωτερικά κατά την άποψή μου, αλλά who cares! ) , να πας προς τα εκεί.
Εχε υπόψη σου πάντως, πως και τα δύο έχουν πρόβλημα στην μεταπώληση , λόγω των συνεχών εκπτώσεων από την Ford αφενός και λόγο της μάρκας και του περίεργου σχήματος από την άλλη.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
O ΤSI είναι το καλύτερο μοτέρ που μπορείς ν'αγοράσεις και είναι και αξιόπιστο σε περίπου απόλυτο βαθμό! Ελάχιστοι είχαν παράπονα από το μοτέρ (κάποια βαλβίδα είχε βγει προβληματική σε κάποια αρχικά μοντέλα κι αντικαταστάθηκε), ενώ όποιο παράπονο αφορούσε το συγχρονιζέ της δευτέρας του σασμάν, που κι αυτό από όσο γνωρίζω έχει λυθεί πλέον.Ford και Seat έχουν αντίστοιχη αξιοπιστία, οπότε δεν έχεις κάτι να διαλέξεις επ' αυτού. Πλεονέκτημα του Ford είναι η φθηνότερη συντήρηση , είτε σε τυπικά σέρβις, είτε σε κάτι έκτακτο, ενώ το εσωτερικό του (ταμπλό, πλαστικά κλπ κλπ) είναι σαφώς πολύ καλύτερο του Altea. Καλύτερο και το κράτημά του με απόλυτους όρους, αλλά όχι πως το Altea είναι κακό.
Συνολικά, το Altea είναι καλύτερο αυτοκίνητο κι αν δεν σε χαλάει αισθητικά (μεγάλο μείον εξωτερικά-εσωτερικά κατά την άποψή μου, αλλά who cares! ) , να πας προς τα εκεί.
Εχε υπόψη σου πάντως, πως και τα δύο έχουν πρόβλημα στην μεταπώληση , λόγω των συνεχών εκπτώσεων από την Ford αφενός και λόγο της μάρκας και του περίεργου σχήματος από την άλλη.
Thanks! Aν δεν ήταν το μέγεθος στη μέση, σκεπτόμουν ακόμη και Mondeo ή Passat αλλά παρα....γαϊδουρεύει το πράγμα... Πάντως είναι απορίας άξιο, πώς τα έχουν καταφέρει έτσι στη VW που οι θυγατρικές βγαίνουν πιό αξιόπιστες απ' τη μαμά???????
FIAT BRAVO T-JET 120-SEAT LEON 1.4 TSI-FORD FOCUS F.L 1.6