-
Ο χρήστης makr έγραψε:
Eλεος ρε φιλε tommaso
Οπου υπαρχει θεμα για Golf ερχεσαι σαν απομηχανης θεος να αποθεωσεις την vw.
Eνταξει,ειπαμε εισαι κατοχος αλλα λιγο αυτοσυγκρατηση.Απο κει κ περα κ εγω συμφωνω οτι αυτη την στιγμη κ οικονομοτεχνικα αλλα κ επειδη το μοντελο θα αλλαξει το golf αποτελει την χειροτερη επιλογη.
Εμενα ενα κλικ παραπανω μου κανει το leonΙσα ισα το υπαρχον golf εχει περασει προ πολλου προβληματα νεοτητας..
Ειναι τοσο απολαυστικη η οδηγηση με το tsi που σε ενθουσιαζει φιλε.. Moυ θυμισες και τα συγκεκριμενα ταξιδια..
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Τωρα αν εσυ θες προβολακια και υπολογιστη ταξιδιου,τι να πω
Πηγαινε το TSI σου ενα ταξιδακι μεχρι τον Εβρο να δεις αν θα σου λειψουν τα προβολακια
Είμαι από Γιάννενα, και τους προβολείς ομίχλης τους έχω ανάψει ΜΟΝΟΝ όταν έχει καεί καμιά λάμπα από τις άλλες... Η ομίχλη είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο στις περισσότερες περιοχές της χώρα, και ΑΝ συμβεί, ΔΕΝ είναι απαραίτητοι οι προβολείς ομίχλης... Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι τους θέλουν για την εμφάνιση και για να τους ανάβουν μέσα στην πόλη...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πηγαινε το TSI σου ενα ταξιδακι μεχρι τον Εβρο να δεις αν θα σου λειψουν τα προβολακια
Είμαι από Γιάννενα, και τους προβολείς ομίχλης τους έχω ανάψει ΜΟΝΟΝ όταν έχει καεί καμιά λάμπα από τις άλλες... Η ομίχλη είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο στις περισσότερες περιοχές της χώρα, και ΑΝ συμβεί, ΔΕΝ είναι απαραίτητοι οι προβολείς ομίχλης... Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι τους θέλουν για την εμφάνιση και για να τους ανάβουν μέσα στην πόλη...
Συμφωνω και επαυξανω!
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Ειναι τοσο απολαυστικη η οδηγηση με το tsi που σε ενθουσιαζει φιλε.. Moυ θυμισες και τα συγκεκριμενα ταξιδια..
Το πρώτο σου αμάξι;
Και εγώ όταν είχα πρωτοπάρει το το Citroen Visa νόμιζα οτι ήταν το καλύτερο αμάξι αλλά όταν οδήγησα το BMW 2002 του θείου μου κατάλαβα οτι έκανα λάθος.
-
Είναι σίγουρο ότι η εγγύηση του Bravo είναι 5 χρόνια?
Μια συνάδελφος που το παρείγηηλε της είπαν 3 χρόνια και με έκπτωση 500 ευρώ πάει στα 2 επειδή είναι καινούργιο μοντέλο .
(υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε καλά?) -
Ο χρήστης SSK έγραψε:
Το πρώτο σου αμάξι;
Και εγώ όταν είχα πρωτοπάρει το το Citroen Visa νόμιζα οτι ήταν το καλύτερο αμάξι αλλά όταν οδήγησα το BMW 2002 του θείου μου κατάλαβα οτι έκανα λάθος.
Οχι ειχα Toyota Corolla,παλιοτερα.Το 2ο ειναι..Φοβερο φιλε.
Δεν μου αρεσουν οι ΒΜW (oυτε εξωτερικα,ουτε με ενθουσιαζει ο κινητηρας τους)
-
μαλλον δεν σου εχει συμβει να χρειαστεις πραγματικα τα προβολακια.Εγω ειμαι απο αθηνα και ελεγα οτι κ συ αλλα οταν πηγα εβρο για 5 μηνες καταλαβα τι θα πει ομιχλη... Πραγματικα χρειαζοταν να αναβω τα ομιχλης διοτι τα αλλα(μεσαια κ μεγαλα)καναν αντανακλαση λες κ ημουν μπροστα σε καθρεπτη.Σαν την κοτα πηγαινα Δεν ηξερα και τους δρομους...
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
μαλλον δεν σου εχει συμβει να χρειαστεις πραγματικα τα προβολακια.Εγω ειμαι απο αθηνα και ελεγα οτι κ συ αλλα οταν πηγα εβρο για 5 μηνες καταλαβα τι θα πει ομιχλη... Πραγματικα χρειαζοταν να αναβω τα ομιχλης διοτι τα αλλα(μεσαια κ μεγαλα)καναν αντανακλαση λες κ ημουν μπροστα σε καθρεπτη.Σαν την κοτα πηγαινα Δεν ηξερα και τους δρομους...
Τα προβολάκια ομίχλης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να βλέπεις, αλλά για να σε βλέπουν κυρίως! Τα φώτα πορείας δεν κάνουν αντανάκλαση, μια χαρά είναι... Προφανώς η μεγάλη σκάλα απαγορεύεται...
Τα Γιάννενα είναι από τις πόλεις που μπορεί να περάσουν ώρες μέχρι να φύγει η ομίχλη, ενώ πολλές μέρες, δεν φεύγει ουσιαστικά καθόλου...
Παλαιότερα που τα αυτοκίνητα δεν είχαν προβολείς, τι έκανε ο κόσμος; Οταν είχε ομίχλη δεν οδηγούσε; -
Γρηγόρη, σε συγκεκριμένες συνθήκες, ακόμα και τα μεσαία δημιουργούν white wall.
-
Παλαιότερα που τα αυτοκίνητα δεν είχαν προβολείς, τι έκανε ο κόσμος; Οταν είχε ομίχλη δεν οδηγούσε;
Αυτο ειναι ατοπο.Σημασια εχει να κανουμε τη ζωη μας ευκολοτερη.Αμα ειναι ετσι να το παρει και χωρις A/C και χωρις R/CD/ΜP3 και χωρις ESP και ABS γιατι παλαιοτερα οι οδηγοι πηγαιναν μια χαρα ταξιδια και διαδρομες χωρις αυτα.
-
Το Πάσχα είχα πάει με φίλους στα Καλάβρυτα. Ε είχε τόσο πολύ ομίχλη που φίλος με xenon χωρίς να προβολάκια ανοιχτά δεν έβλεπε μπροστά του στο 1 μέτρο. Με τα προβολάκια είχες μια σχετική ορατότητα και σε έβλεπε και ο απέναντι.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Ποιος απ' όλους;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ποιος απ' όλους;
Για τις 116ι μιλαω.(1600 κυβικα -122 αλογα 23000 ευρω )
Οταν με 1400 κυβικα στο golf tsi 140 αφηνεις πισω την 116 και ανταγωνιζεσαι στα ισια την 118, η οποια μαλιστα βγαζει τα 143 αλογα στα 2000 κυβικα με 30000 ευρω.. Τι να λεμε τωρα..Παντως στο θεμα μας τωρα ,για τον φιλο με το διλλημα,
επαναλαμβανω αν θελει να μεινει στις επιλογες του το ford focus,
ειναι μια πολυ καλη λυση.ΥΓ: Ερε να δεις τι διαφορα κανουν τα ατιμα τα προβολακια,μεχρι και αυτοκινητο αλλαζεις αν δεν στα προσφερουν..
-
Ρε παιδιά εντάξει, με φάγατε! ΟΚ, να δεχτώ πως υπό ορισμένες συνθήκες, τα ομίχλης είναι καλύτερα από τα απλά πορείας! Αλλά μην μου πείτε τώρα πως όσοι θέλουν φώτα ομίχλης στο αυτοκίνητό τους, τα θέλουν για τις ειδικές αυτές συνθήκες! Για εμφάνιση τα θέλουν!
Προφανώς και αν υπάρχουν είναι καλοδεχούμενα! Κι εγώ τα έχω χρησιμοποιήσει στο δικό μου και χαίρομαι που έχω ΚΑΙ αυτά , ΑΝ χρειαστούν!
Απλά μου φαινεται αστείο να λεει κάποιος πως 'θέλω φώτα ομίχλης, γιατί ΑΝ πάω ΜΙΑ φορά κάπου και έχει όμιχλη, τι θα κάνω;'Αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα, αλλά πχ στην Μ.Βρετανία ή στην Σουηδία, θα ήταν απαραίτητα, όπως είναι στην Ελλάδα απαραίτητο το Α/C... ΕΔΩ λοιπόν, το Α/C ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ενώ οι φανοί ΟΜΙΧΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ, αφού θα χρειαστούν σπανιότατα!
Εαν χρειαστούν και υπάρχουν ας ανάψουν. Εαν δεν υπάρχουν, ανάψτε τα αλαρμ, κόψτε ταχύτητα , βάλτε μεσαία σκάλα και δεν τρέχει τίποτε, η ομίχλη δεν κρατάει για πάντα , ούτε θα την βρείτε σε όλο το ταξίδι! -
Συμφωνοι, το esp ειναι ομως απαραιτητο και μαλιστα σε λίγο καιρό θα είναι στανταρ σε όλα τα αυτοκίνητα οπως εγινε με το abs, και εκτος αυτου το focus iii λογικα θα βγει 1.4 turbo αντι για 1.6, οποτε τα αλλα 2 είναι πιο μπροστα στον τομέα αυτό.
-
Είσαι σίγουρος για το 1,4 τούρμπο;Σε 1,6 είχα ακούσει.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Είσαι σίγουρος για το 1,4 τούρμπο;Σε 1,6 είχα ακούσει.Δε μιλάω για το face lift αλλα για το τελειως καινουριο. Λογικα αφου θα ξεκινησουν με 1.6 turbo δε θα βγαλουν αργοτερα και 1.4 turbo? Το ιδιο εκανε και η opel με το astra... Τέλη 2008 βγαινει 1.4 turbo με 140. Αν η ford θέλει να ειναι ανταγωνιστικη δε μπορει να βασιστει μονο στο στησιμο...
Χωρια που οι alfa junior, 149 και lancia delta θα φοράν επισης t-jet. -
Μην το σκέφτεσαι Leon στεγνά!!!
Είναι πολύ πιο ωραίο απο το Focus και δεν έχει ε**ρωτηματικά αξιοπιστίας και μεταπώλησης **όπως το Bravo. Και φυσικά είναι ταχύτερο από το ατμοσφαιρικό focus.
Επίσης μην ψαρώνεις με τα δήθεν 125 άλογα του Focus ο κινητήρας άλλαξε μόνο στα χαρτιά! Το νέο Mondeo με τον ίδιο (125 ps) κινητήρα έχει δυναμομετρηθεί ακριβώς όσο και το focus προ facelift με τα δήθεν 115. Και στις δυο περιπτώσεις ο κινητήρας βγάζει γύρω στα 125-126 άλογα. Δεν κάνω πλάκα δεν έχει καμία διαφορά με πριν!
Το Bravo αν ακόμα δεχτούμε ότι η Fiat έκανε άλματα με την αξιοπιστία, παραμένει άκυρο σε σχέση με τα άλλα δυο λόγω ημιάκαμπτου πίσω άξονα. Αυτό και μόνο αρκεί....
Από πότε έχουν τα Seat καλή μεταπώληση; Για την αξιοπιστία, να το δεχτώ εν μέρει, καθώς είναι καιρό στην αγορά, αλλά μεταπώληση, στα ίδια θολά νερά ψαρεύουν Fiat και Seat...
Seat και Ford έχουν περίπου την ίδια (μέτρια) μεταπώληση. Δεν είναι VW αλλά η Fiat είναι σίγουρα πιο κάτω.
Αν έχεις αμφιβολίες σκέψου το εξής απλό: Τι αξία έχει στην αγορά μεταχειρισμένων σήμερα το Fiat Stilo και το Seat Leon πρώτης γενιάς;
Μιλάμε για σοβαρότατη διαφορά.... Ξέρεις πολλούς που αγοράζουν σήμερα μεταχειρισμένο Stilo; Ποιό; Αφού δεν υπάρχει πλέον! Όπως δεν υπήρχε και το προηγούμενο Bravo τα τελευταία χρόνια, όπως δεν θα υπάρχει και το σημερινό Bravo με την έλευση του επόμενου Stilo!
Επίσης δε θεωρώ ότι το Focus πρώτης γενιάς έχει σήμερα μεγαλύτερη αξία από το Leon πρώτης γενιάς.
-
Απλά μου φαινεται αστείο να λεει κάποιος πως 'θέλω φώτα ομίχλης, γιατί ΑΝ πάω ΜΙΑ φορά κάπου και έχει όμιχλη, τι θα κάνω;'
Αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα, αλλά πχ στην Μ.Βρετανία ή στην Σουηδία, θα ήταν απαραίτητα, όπως είναι στην Ελλάδα απαραίτητο το Α/C... ΕΔΩ λοιπόν, το Α/C ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ενώ οι φανοί ΟΜΙΧΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ, αφού θα χρειαστούν σπανιότατα!
Εαν χρειαστούν και υπάρχουν ας ανάψουν. Εαν δεν υπάρχουν, ανάψτε τα αλαρμ, κόψτε ταχύτητα , βάλτε μεσαία σκάλα και δεν τρέχει τίποτε, η ομίχλη δεν κρατάει για πάντα , ούτε θα την βρείτε σε όλο το ταξίδι!Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Γιαννιώτης σου λέει μετά. -
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Μην το σκέφτεσαι Leon στεγνά!!!
Είναι πολύ πιο ωραίο απο το Focus και δεν έχει ε**ρωτηματικά αξιοπιστίας και μεταπώλησης **όπως το Bravo. Και φυσικά είναι ταχύτερο από το ατμοσφαιρικό focus.
Επίσης μην ψαρώνεις με τα δήθεν 125 άλογα του Focus ο κινητήρας άλλαξε μόνο στα χαρτιά! Το νέο Mondeo με τον ίδιο (125 ps) κινητήρα έχει δυναμομετρηθεί ακριβώς όσο και το focus προ facelift με τα δήθεν 115. Και στις δυο περιπτώσεις ο κινητήρας βγάζει γύρω στα 125-126 άλογα. Δεν κάνω πλάκα δεν έχει καμία διαφορά με πριν!
Το Bravo αν ακόμα δεχτούμε ότι η Fiat έκανε άλματα με την αξιοπιστία, παραμένει άκυρο σε σχέση με τα άλλα δυο λόγω ημιάκαμπτου πίσω άξονα. Αυτό και μόνο αρκεί....
Από πότε έχουν τα Seat καλή μεταπώληση; Για την αξιοπιστία, να το δεχτώ εν μέρει, καθώς είναι καιρό στην αγορά, αλλά μεταπώληση, στα ίδια θολά νερά ψαρεύουν Fiat και Seat...
Seat και Ford έχουν περίπου την ίδια (μέτρια) μεταπώληση. Δεν είναι VW αλλά η Fiat είναι σίγουρα πιο κάτω.
Αν έχεις αμφιβολίες σκέψου το εξής απλό: Τι αξία έχει στην αγορά μεταχειρισμένων σήμερα το Fiat Stilo και το Seat Leon πρώτης γενιάς;
Μιλάμε για σοβαρότατη διαφορά.... Ξέρεις πολλούς που αγοράζουν σήμερα μεταχειρισμένο Stilo; Ποιό; Αφού δεν υπάρχει πλέον! Όπως δεν υπήρχε και το προηγούμενο Bravo τα τελευταία χρόνια, όπως δεν θα υπάρχει και το σημερινό Bravo με την έλευση του επόμενου Stilo!
Μεντιουμ - μελλοντολογος να υποθεσω ε?
Για να μιλας με τετοια σιγουρια δηλαδη...
FIAT BRAVO T-JET 120-SEAT LEON 1.4 TSI-FORD FOCUS F.L 1.6