-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Μην το σκέφτεσαι Leon στεγνά!!!
Είναι πολύ πιο ωραίο απο το Focus και δεν έχει ε**ρωτηματικά αξιοπιστίας και μεταπώλησης **όπως το Bravo. Και φυσικά είναι ταχύτερο από το ατμοσφαιρικό focus.
Επίσης μην ψαρώνεις με τα δήθεν 125 άλογα του Focus ο κινητήρας άλλαξε μόνο στα χαρτιά! Το νέο Mondeo με τον ίδιο (125 ps) κινητήρα έχει δυναμομετρηθεί ακριβώς όσο και το focus προ facelift με τα δήθεν 115. Και στις δυο περιπτώσεις ο κινητήρας βγάζει γύρω στα 125-126 άλογα. Δεν κάνω πλάκα δεν έχει καμία διαφορά με πριν!
Το Bravo αν ακόμα δεχτούμε ότι η Fiat έκανε άλματα με την αξιοπιστία, παραμένει άκυρο σε σχέση με τα άλλα δυο λόγω ημιάκαμπτου πίσω άξονα. Αυτό και μόνο αρκεί....
Από πότε έχουν τα Seat καλή μεταπώληση; Για την αξιοπιστία, να το δεχτώ εν μέρει, καθώς είναι καιρό στην αγορά, αλλά μεταπώληση, στα ίδια θολά νερά ψαρεύουν Fiat και Seat...
Seat και Ford έχουν περίπου την ίδια (μέτρια) μεταπώληση. Δεν είναι VW αλλά η Fiat είναι σίγουρα πιο κάτω.
Αν έχεις αμφιβολίες σκέψου το εξής απλό: Τι αξία έχει στην αγορά μεταχειρισμένων σήμερα το Fiat Stilo και το Seat Leon πρώτης γενιάς;
Μιλάμε για σοβαρότατη διαφορά.... Ξέρεις πολλούς που αγοράζουν σήμερα μεταχειρισμένο Stilo; Ποιό; Αφού δεν υπάρχει πλέον! Όπως δεν υπήρχε και το προηγούμενο Bravo τα τελευταία χρόνια, όπως δεν θα υπάρχει και το σημερινό Bravo με την έλευση του επόμενου Stilo!
Επίσης δε θεωρώ ότι το Focus πρώτης γενιάς έχει σήμερα μεγαλύτερη αξία από το Leon πρώτης γενιάς.
Εντάξει, πήρες την περίπτωση Stilo γιατί συμφέρει! Προφανώς και το Leon I έχει ΠΟΛΥ καλύτερη μεταπώληση από το Stilo!
Οπως αντίθετα τα Cinquecento/Seicento έχουν εξαιρετικές τιμές μεταπώλησης, κάτι που δεν έχει πχ το....(αγρόκτημα) Aroza...(που το θυμήθηκα ε; )
Επίσης τα Ibiza και Punto είναι στα ίδια πάνω κάτω, με τα Punto Sporting να πωλούνται πιο εύκολα, λόγω 6αριου σασμάν...
Γενικά τα μικρά Fiat δεν είχαν ποτέ πρόβλημα μεταπώλησης, βλέπε πχ το Panda τι τιμές πιάνει στην αγορά, είναι μακράν οι καλύτερες στην κατηγορία του.
Τέλος, είμαι σχεδόν ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως το Bravo II θα έχει απείρως καλύτερη μεταπώληση από το Leon II... O λόγος; Η εμφάνιση (το Leon II δεν αρέσει σε πολλούς...) και κυρίως (έχουμε βαρεθεί να το λέμε...) το Bravo εκτός από πολύ πολύ όμορφο, δείχνει και ποιοτικότερο στο εσωτερικό του...
Το μόνο Leon II που θα κρατήσει κάποια μεταπώληση, είναι το 1.8Τ... Αντε και το Cupra (αν και όποιος έδωσε 30+ χιλιάρικα για Seat, δεν ελπίζει να πάρει πάρα πολλά πίσω αν το ξαναπουλήσει...), αλλά εδώ είναι και σχετικά τα πράγματα...
Να σου πω κι έναν παράγοντα που δεν υπολογίζεις; Τα νέα Fiat θα γίνουν μόδα, χάρη σε έξυπνες κινήσεις όπως τα εξαιρετικά diesel μοτέρ, τα T-Jet, η επανάκαμψη του σήματος της Abarth σε κανονικό και όχι αυστραλέζικο ρόλο και ΚΥΡΙΩΣ το 500...Οταν οι κυρίες των καλών προαστίων, αρχίσουν να μπαίνουν σε αντιπροσωπείες Fiat για χάρη του 500, τότε θα είναι που η Fiat θα έχει κερδίσει την μεγαλύτερη μάχη: να ξεπλύνει την ρετσινιά του 'φτηνού' και να γίνει trendy...
Και αυτό, είναι πιθανότατα που θα δώσει ώθηση και στα υπόλοιπα μοντέλα... Ηδη το Bravo έχει πολύ καλή είσοδο στην αγορά, παρόλο που δεν είναι και κάτι επαναστατικό σε τεχνολογία και καινοτομίες, είναι όμως όμορφο, γρήγορο, καλά τιμολογημένο και έχει και σωστή διαφημιστική προώθηση. Ολα τα παραπάνω μάλλον λείπουν από το Leon II (τη εξαιρέσει του 1.8 TSI ... ) -
Οι trendy κυρίες που θα πάρουν 500 θα μπούνε στην Fiat μόνο για το 500, όχι για το bravo ή το stilo.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Απλά μου φαινεται αστείο να λεει κάποιος πως 'θέλω φώτα ομίχλης, γιατί ΑΝ πάω ΜΙΑ φορά κάπου και έχει όμιχλη, τι θα κάνω;'
Αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα, αλλά πχ στην Μ.Βρετανία ή στην Σουηδία, θα ήταν απαραίτητα, όπως είναι στην Ελλάδα απαραίτητο το Α/C... ΕΔΩ λοιπόν, το Α/C ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ενώ οι φανοί ΟΜΙΧΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ, αφού θα χρειαστούν σπανιότατα!
Εαν χρειαστούν και υπάρχουν ας ανάψουν. Εαν δεν υπάρχουν, ανάψτε τα αλαρμ, κόψτε ταχύτητα , βάλτε μεσαία σκάλα και δεν τρέχει τίποτε, η ομίχλη δεν κρατάει για πάντα , ούτε θα την βρείτε σε όλο το ταξίδι!Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Γιαννιώτης σου λέει μετά.Εχε χάρη που έχω μεταναστεύσει στην Αθήνα και δεν κινδυνεύεις από τις...τηγανιές μου!
Βρε, εχω οδηγήσει χρόνια στους Γιαννιώτικους δρόμους και με χάλια συνθήκες. Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου εκεί μένουν! Ε, ούτε καν να τους ανάψουν δεν ξέρουν, γιατί απλά δεν τους χρειάζονται! Και πριν πείτε τίποτε, όποιος δεν έχει δει πως ανάβουν οι προβολείς ομίχλης σε Citroen, δεν ξέρει το...βαθμό δυσκολίας!
Πρόσεχε Kidάκο, σε προειδοποιώ: από το Νοέμβριο, τα ταξίδια ανά την επαρχία θα είναι στο μενού της νέας μου δουλειάς , μεταξύ αυτών θα συμπεριλαμβάνονται και κομμάτια της Εγνατίας... Δεν θα σε πετύχω πουθενά; Θα σου δείξω εγώ ν' αμφιβάλλεις:
( )
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Οι trendy κυρίες που θα πάρουν 500 θα μπούνε στην Fiat μόνο για το 500, όχι για το bravo ή το stilo.Πάλι με αμφισβητεί!
Ναι ρε, αυτές για το 500 θα μπουν, αλλά θα είναι και τα άλλα δίπλα! Κι εσύ όταν πας στα μπαράκια , πας στα 'Ναυτάκια' που είναι οι γκόμενες και όχι στα διπλανά!
Οποιο 'μαγαζί' μαζεύει τον καλό κόσμο, αυτό θεωρείται και ΙΝ!
Οι 'κιουρία' το 500 θα θέλει, αλλά με την ευκαιρία, θα δει πως η Fiat έχει κι άλλα ωραία αυτοκίνητα, κι όταν κάποιος σκάσει στον κύκλο της με ένα Bravo, ΙΣΩΣ της θυμίσει κάτι!
Ακόμη και να μην θυμίσει σ' αυτήν, το αλφαδιασμένο μωρό που γουστάρει το 500, δεν θα ξινίσει τα μούτρα της αν σε δει με Bravo, όπως τα ξίνιζε , αν σε έβλεπε με Stilo!Καμία σχέση το brand image της εταιρείας σήμερα με αυτό πριν από πολύ λίγα χρόνια!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Οι trendy κυρίες που θα πάρουν 500 θα μπούνε στην Fiat μόνο για το 500, όχι για το bravo ή το stilo.Κ απο που βγαινει το σιγουρο συμπερασμα οτι το 500 θα πιασει στις trendy κυρίες??
Σαν πολυ δεν τρεχετε μου φενετε??καθηστε να ερθει Ελλαδα κ τα λεμε.Η fiat παραμενει fiat.Δεν εγινε ξαφνικα mini ή vw.To 500 ενα φθηνο εμφανισιμο αμαξακι ειναι που ΔΕΝ ξερουμε κ την αξιοπιστια του -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι trendy κυρίες που θα πάρουν 500 θα μπούνε στην Fiat μόνο για το 500, όχι για το bravo ή το stilo.
Πάλι με αμφισβητεί!
Ναι ρε, αυτές για το 500 θα μπουν, αλλά θα είναι και τα άλλα δίπλα! Κι εσύ όταν πας στα μπαράκια , πας στα 'Ναυτάκια' που είναι οι γκόμενες και όχι στα διπλανά!
Οι 'κιουρία' το 500 θα θέλει, αλλά με την ευκαιρία, θα δει πως η Fiat έχει κι άλλα ωραία αυτοκίνητα, κι όταν κάποιος σκάσει στον κύκλο της με ένα Bravo, ΙΣΩΣ της θυμίσει κάτι!
Ακόμη και να μην θυμίσει σ' αυτήν, το αλφαδιασμένο μωρό που γουστάρει το 500, δεν θα ξινίσει τα μούτρα της αν σε δει με Bravo, όπως τα ξίνιζε , αν σε έβλεπε με Stilo!Καμία σχέση το brand image της εταιρείας σήμερα με αυτό πριν από πολύ λίγα χρόνια!
Ετσι ακριβώς όπως τα λέει ο Γρηγόρης είναι τα πράγματα 'εκεί έξω'.
Και η περιγραφή είναι εξαιρετική!
-
Αυτό το κιουρία Γρηγόρη με σκότωσε Απολύτως ταιριαστό με αυτό που περιγράφεις...
-
Καμία σχέση το brand image της εταιρείας σήμερα με αυτό πριν από πολύ λίγα χρόνια!
μπα, στη Φιατ δεν εχει προκαταληψη??
συμφωνω μαζι σου.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό το κιουρία Γρηγόρη με σκότωσε Απολύτως ταιριαστό με αυτό που περιγράφεις...Αχ, εμένα με σκότωσε το 'Οι κιουρία', πω πωωωωω , στραβομάρα!
Ευχαριστώ πάντως για τα καλά λόγια ρε παιδιά! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάλι με αμφισβητεί!
Στον 'κύκλο' της κιουρίας, δεν υπάρχουνε bravo.. Υπάρχουν cooper, smart, Α3, σειρά 1, A-class & golf (στην χειρότερη), και άνω. Bravo, i30, ceed κτλ κτλ είναι εκτός πραγματικότητας.
Κατά την γνώμη μου, το 500αράκι εχεί πολύ πιο ισχυρό όνομα από την Fiat.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πάλι με αμφισβητεί!
Στον 'κύκλο' της κιουρίας, δεν υπάρχουνε bravo.. Υπάρχουν cooper, smart, Α3, σειρά 1, A-class & golf (στην χειρότερη), και άνω. Bravo, i30, ceed κτλ κτλ είναι εκτός πραγματικότητας.
Κατά την γνώμη μου, το 500αράκι εχεί πολύ πιο ισχυρό όνομα από την Fiat.
Αυτό δεν λέμε; Πως ΤΩΡΑ ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝ Fiat! Χαρη στο 500, θα υπάρξει Fiat! Αυτό από μόνο του είναι κατόρθωμα!
Ακόμη και να μην αγοράσει ΠΟΤΕ Bravo η 'κιουρία' (που ΔΕΝ θ' αγοράσει...), όταν θα παει ν'αγοράσει το 500 της ή θα πάει για το σερβις (ή γιατί έμεινε επειδή είναι Fiat και ...χαλάνε τα παλιοϊταλικά πα πα πα, πάρτε Toyotaaaaa ρεεεεε, πάρτε Ιάπωναααα ρεεεεε ), θα δει το Bravo και θα δει πως είναι ωραίο αυτοκίνητο, άρα θα εξοικειωθεί με το όνομα και την φόρμα του αυτοκινήτου. Δεν πρόκειται να γίνει το Bravo , Golfω, αυτό έλειπε! Αλλά οι μέρες του Stilo, μάλλον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...
-
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως και μετά το 500αράκι δεν θα υπάρχει Fiat. Όπως δεν υπάρχει mitsubishi λόγω του Evo.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως και μετά το 500αράκι δεν θα υπάρχει Fiat. Όπως δεν υπάρχει mitsubishi λόγω του Evo.Εεε καλα, μεταξυ μας τωρα... αλλα η Mitsu δεν σχεδιαζει καν αμαξια που να απευθυνονται σε αγοραστικο κοινο... μην την συγκρινεις με την mainstream Fiat.
ο HF, εχει μια δόση ρεαλιστικότητας σε αυτα που λεει...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως και μετά το 500αράκι δεν θα υπάρχει Fiat. Όπως δεν υπάρχει mitsubishi λόγω του Evo.Είναι λογική σύγκριση αυτή τώρα; Ποιοι αγοράζουν Evo και ποιοι 500; Το Evo αγοράζεται από μερικούς καυλόγκαζους, το 500 θ' αγοράζεται από μια ολόκληρη γενιά!
Τελείως διαφορετικά πράγματα!
Εδώ την ημιθανή Fiat ένα....Pandaκι την κράτησε ζωντανή, δεν θα αλλάξει την εικόνα της το 500; Σε πληροφορώ πως άνθρωποι που δεν είχαν ΚΑΝ επαφή με το αυτοκίνητο, με το 500 ετοιμάζονται για δίπλωμα! Και θέλουν ΜΟΝΟΝ το 500, που όσο είναι 500, άλλο τόσο είναι και FIAT και για να το αγοράσεις θα πας να το αγοράσεις σε μια αντιπροσωπεία FIAT και ΔΙΠΛΑ του θα υπάρχουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ FIAT!Είναι τόσο αφοπλιστικά απλό! Θα μάθουν την FIAT για χάρη του 500!
Η κοπέλα μου, άρχισε να σκέφτεται να βγάλει δίπλωμα όταν το είδε! Οταν της είπα πως θ'αργήσει, είπε κρίμα, οπότε έχω καιρό για το δίπλωμα!
Και τώρα τσακώνεται με την μαμά της , που θέλει να της φορτώσει το Corolla, για να πάει εκείνη σε ....premium!Μέχρι το 500, αν τις ρωτούσες για την γνώμη τους στο θέμα FIAT, θα σου έλεγαν και οι δυο πως '2 Punto είχαμε και δεν ήταν καλά!'. Τώρα ξεχάστηκαν κι αυτά!
Και πίστεψέ με , δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα!
-
Διαφωνούμε, αλλά οκ, δεν μπορείς να είσαι τέλειος (εσύ, εγώ είμαι) σε αυτή την ζωή.
-
Πάλι με αμφισβητεί!
Οπως τα λες ειναι Γρηγορη για το Fiat!
Yγ. Δεν ειναι μονο στα Ναυτακια οι γκομενες στα Γιαννενα ειναι και στο Γκιωνς και στο Εν πλω.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Εμενα δεν με ενδιεφεραν τετοια πραγματα,το αμαξι με ενδιεφερε.(δηλαδη ποιοτητα στο κιβωτιο, τιμονι, αναρτηση και ταχυτητα)Να σου γνωρίσω δύο γνωστούς μου που είχαν πρόβλημα με το κιβώτιο, ο ένας από τους οποίους χρειάστηκε μάλιστα και να το αλλάξει. Είχε μάλιστα το 1.4 75 ps. Φαντάσου να είχε και περισσότερα άλογα...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εμενα δεν με ενδιεφεραν τετοια πραγματα,το αμαξι με ενδιεφερε.(δηλαδη ποιοτητα στο κιβωτιο, τιμονι, αναρτηση και ταχυτητα)
Να σου γνωρίσω δύο γνωστούς μου που είχαν πρόβλημα με το κιβώτιο, ο ένας από τους οποίους χρειάστηκε μάλιστα και να το αλλάξει. Είχε μάλιστα το 1.4 75 ps. Φαντάσου να είχε και περισσότερα άλογα...
Μάλλον θα εννοεί αίσθηση κιβωτίου που κακά τα ψέματα και στους βαγγέληδες και στα φόρντ και υιοί είναι καλά. Τώρα αν λες για την αξιοπιστία του γκόλφ 4 και όχι του 5 όλοι μας έχουν δει ένα γνωστό ή φίλο την ώρα που ανακαλύπτει ότι πάλι κάτι πάει στραβά στο 4άρι του
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εμενα δεν με ενδιεφεραν τετοια πραγματα,το αμαξι με ενδιεφερε.(δηλαδη ποιοτητα στο κιβωτιο, τιμονι, αναρτηση και ταχυτητα)
Να σου γνωρίσω δύο γνωστούς μου που είχαν πρόβλημα με το κιβώτιο, ο ένας από τους οποίους χρειάστηκε μάλιστα και να το αλλάξει. Είχε μάλιστα το 1.4 75 ps. Φαντάσου να είχε και περισσότερα άλογα...
Εισαι και συ απο αυτους που ακουσαν απο φιλο,γνωστη,κουμπαρα και φιλο του φιλου κατι τετοιο. .
Το 1,4 75??? Εχουν περασει καποια χρονια απο τοτε.
Το Τsi εχει απλα φοβερο κιβωτιο.Η οδηγηση ειναι ξεκουραστη και οι αλλαγες ευκολες.Μπες να το οδηγησεις και μετα θα καταλαβεις ποσο μπροστα ειναι στον τομεα αυτο το golf σημερα.Ειδικα στο τομεα του κιβωτιου..
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Εισαι και συ απο αυτους που ακουσαν απο φιλο,γνωστη,κουμπαρα και φιλο του φιλου κατι τετοιο. .Μπα, εγώ το έχω δει και live
Από κει και πέρα αυτό που σχολιάζω εγώ είναι το 'ποιότητα' στο κιβώτιο και όχι το αν αλλάζουν ωραία και ομαλά οι ταχύτητες. Την ποιότητα απλά ΔΕ μπορείς να τη ξέρεις επειδή έχεις TSI και έχεις κάνει χ χιλιάδες χλμ
Μη λες λοιπόν πράγματα για τα οποία δε μπορείς να ξέρεις.
FIAT BRAVO T-JET 120-SEAT LEON 1.4 TSI-FORD FOCUS F.L 1.6