-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
@Roseman: Μάλλον τελικά όλοι είναι που θα σε πιάσουν. Εγώ στο Σπανό πάω δικά μου λάδια (€63 και μου μένει και 0.5lt για συμπλήρωμα αν χρειαστεί) και με χρεώνουν μόνο το φίλτρο λαδιού = σύνολο €75 για λάδια. Service ακόμα δεν έχω κάνει.αυτα που προτεινει ο κατασκευαστης??? η καποια αλλα.... σε τεχνικα χαρακτηριστικα... φιλτρα αερος???? ας πουμε ....ποια..
-
Ο χρήστης Roseman έγραψε:
Ο Νταγκουνάκης είναι εξουσιοδοτημένος από την ΒΜW ή ανεξάρτητος ??Από τιμές πώς πάει ?
Μόλις έδωσα στον Σπανό για ένα 'S (R56) κοντά στα € 400 [για αλλαγή στα πίσω τακάκια & αισθητήρες € 195 και για αλλαγή λαδιών, φίλτρου αέρα & φίλτρου καμπίνας € 190] !!!!!
Ευχαριστώ.
Απο βορεια μακραν ο καλυτερος ο Νταγκουνακης στην Κυμης κοντα στην Μ.Αντυπα Ολυμπιακο σταδιο ... ζητα τον Σερετη τον Χρηστο . Απο τους καλυτερους και εξηπυρετικοτερους μηχανικους .... πες οτι σε στελνω αμα θες.
Ο Νταγκουνακης ειναι επισημος επισκευαστης BMW_MINI ....και εχεις και εκπτωσεις αν εισαι μελος των minifans
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
αυτα που προτεινει ο κατασκευαστης??? η καποια αλλα.... σε τεχνικα χαρακτηριστικα... φιλτρα αερος???? ας πουμε ....ποια..Λάδια βάζω Castrol Edge Sport 0W-40. Αλλά ότι λάδι και να βάλλεις, αν είναι εγκεκριμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της BMW LL-04, είναι ΟΚ. Έχω την λίστα με τα εγκεκριμένα λάδια, αλλά δεν ξέρω πως να την ανεβάσω εδώ. Φίλτρο λαδιού βάζω στην αντιπροσωπεία.
-
Τωρα που τα άλλαξα (ετσι για να περναει η ώρα) στις 7κ χλμ έβαλα ελφ 5/40 .Λάδια δικά μου,φίλτρο-εργασία δικά τους,12 ευρώ το σύνολο.
-
εφχαριστω πολυ .....
-
Πολυ καλες εντυπωσεις απο το Νταγκουνακη στην Κυμης...Πολυ εξυπηρετικοι.
Χθες πηγα για αλλαγη λαδιων.Τελικα εβαλα τα 5-30 στη συσκευασια της BMW.Μου χρεωσαν μονο τα λαδια .Πληρωσα 45 ευρω.Καθολου ασχημα θα ελεγα.
Τωρα για το INSPECTION II,που ερχεται σε 13000χλμ και θα τσουξει αρκετα,βλεπουμε.Μαλλον θα αρχισω να ψαχνω για ανεξαρτητο,εξειδικευμενο συνεργειο.Εχει καποιος υποψην του κατι?Εγω ειδα ενα ανεξαρτητο συνεργειο BMW-MINI στην Αλιμου.Το ξερει κανεις?Ριξτε μια ματια και εδω: http://www.lohen.co.uk/shop/products.php?cat=21
Τι λετε? -
Επειδή είμαι νέο μέλλος στο forum δεν γνωρίζω αν έχετε απαντήσει στη παρακάτω ερώτηση.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το mini cooper s R 56 με αυτόματο κιβώτιο και θα ήθελα να μάθω αν γίνετε να βάλω και το John cooper works tuning kit ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Ο χρήστης Dinos_2 έγραψε:
Επειδή είμαι νέο μέλλος στο forum δεν γνωρίζω αν έχετε απαντήσει στη παρακάτω ερώτηση.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το mini cooper s R 56 με αυτόματο κιβώτιο και θα ήθελα να μάθω αν γίνετε να βάλω και το John cooper works tuning kit ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.Θα σου πώ τι μου είπαν εμένα που ρώτησα (έχω R56 S με αυτόματο κιβώτιο). Μπορεί να μπεί το κιτ που το πάει στα 192 PS, αλλά όχι αυτό που το πάει στα 211, το οποίο δεν μπαίνει εκ των υστέρων αλλά κατασκευάζεται έτσι και προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο. Οπότε εάν μιλάς για τα 192, ναι μπορείς να το βάλεις. Αν μιλάς για τα 211, δεν μπορείς και εάν θές τέτοια ιπποδύναμη θα πρέπει να καταφύγεις σ εκάποιον βελτιωτή (Schnitzer, Hamann, Hartge, Lohen κλπ.)
-
Ριξε μια ματια και στη www.minispeed.gr εχει αρκετες αναβαθμισεις και για τα R56
-
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια γιατί τόσο καιρό δεν μπορούσα να βρω μια απάντηση.
Fanis75,το kit με τα 192 άλογα θέλω να βάλω γιατί θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και θεωρώ πως είναι ικανοποιητικά και για το ίδιο το mini αλλά και για μένα.
Coopers_JCW πολύ ενδιαφέρον το περιεχόμενο του site αλλά όπως είπα θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο άρα δεν θα μου χρήσιμες άμεσα.Εκτος από αυτό δεν ξέρω αν οι βελτιώσεις τοθ site επηρεάζουν την εγγύηση του αυτοκινήτου ή όχι, και επειδή στην πόλη μου δεν υπάρχει κάποια αντιπροσωπεία της bmw ή της mini δεν θέλω να βρίσκομαι συνέχεια στους δρόμους για να πηγαίνω το αυτοκίνητο στο συνεργείο αν προκληθεί κάποιο πρόβλημα από τις βελτιώσεις.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. -
Πρώτο αυτοκίνητο με 192 άλογα;;; Ελπίζω να μην καταλήξεις σαν το emoticon μόνο...
-
Fanis75,το kit με τα 192 άλογα θέλω να βάλω γιατί θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και θεωρώ πως είναι ικανοποιητικά και για το ίδιο το mini αλλά και για μένα.Ως πρώτο αυτοκίνητο, και τα 175ps του Cooper S είναι υπέραρκετά! Το λέω αυτό μετά από 16 χρόνια οδήγησης και έχοντας ώς προηγούμενο αυτοκίνητο ένα με 192ps (325ti). Ήδη με τα 175ps το Mini είναι πολύ γρήγορο.
-
Δηλαδή να σκεφτώ περισσότερο πριν αποφασίσω για την τοποθέτηση ή όχι του kit?
Αν τελικά παραγγείλω το αυτοκίνητο χωρίς το kit θα μπορεί να τοποθετηθεί μετά από την αντιπροσωπεία?
Θα ήθελα και την άποψη σας αν θεωρείτε όμορφο στιλιστικά το mini με το aero kit από john cooper works? -
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια γιατί τόσο καιρό δεν μπορούσα να βρω μια απάντηση.
Fanis75,το kit με τα 192 άλογα θέλω να βάλω γιατί θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και θεωρώ πως είναι ικανοποιητικά και για το ίδιο το mini αλλά και για μένα.
Coopers_JCW πολύ ενδιαφέρον το περιεχόμενο του site αλλά όπως είπα θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο άρα δεν θα μου χρήσιμες άμεσα.Εκτος από αυτό δεν ξέρω αν οι βελτιώσεις τοθ site επηρεάζουν την εγγύηση του αυτοκινήτου ή όχι, και επειδή στην πόλη μου δεν υπάρχει κάποια αντιπροσωπεία της bmw ή της mini δεν θέλω να βρίσκομαι συνέχεια στους δρόμους για να πηγαίνω το αυτοκίνητο στο συνεργείο αν προκληθεί κάποιο πρόβλημα από τις βελτιώσεις.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.αυτα τα 2 που λες ερχονται καπως σε αντιπαραθεση μεταξυ τους, αλλα τεσπα..
εγω δε θα κρινω αν ειναι πολλα ή λιγα για σενα τοσα αλογα σε πρωτο αυτοκινητο, καθως ξερω και αλλα ατομα που πηραν γρηγορο αυτοκινητο για πρωτο( χωρις να το κανουν σμπαραλια ).
το μονο που θελω να σου τονισω ειναι οτι τα 200 αλογα ειναι πολλα αλογα γενικα και για τους περισσοτερους νεους οδηγους ακομα και τα 'μαμα' 175 ειναι επισης παρα πολλα(σε συναρτηση με το βαρος του αυτοκινητου).
καλοταξιδο, μονο να προσεχεις!
εγω στη θεση σου θα εβλεπα για αρχη αν με ικανοποιουσαν τα 175, θα προσπαθουσα πρωτα να τα συνηθισω (γιατι θες τουλαχιστον καποιους μηνες ωστε να μαθεις να χειριζεσαι σωστα το αυτοκινητο σου, μη σου πω πανω απο χρονο το συγκεκριμενο ) και μετα απο καποιους μηνες αν δε με ικανοποιουσαν και ηθελα κι αλλα θα πηγαινα για την οποια βελτιωση -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.αυτα τα 2 που λες ερχονται καπως σε αντιπαραθεση μεταξυ τους, αλλα τεσπα..
εγω δε θα κρινω αν ειναι πολλα ή λιγα για σενα τοσα αλογα σε πρωτο αυτοκινητο, καθως ξερω και αλλα ατομα που πηραν γρηγορο αυτοκινητο για πρωτο( χωρις να το κανουν σμπαραλια ).
το μονο που θελω να σου τονισω ειναι οτι τα 200 αλογα ειναι πολλα αλογα γενικα και για τους περισσοτερους νεους οδηγους ακομα και τα 'μαμα' 175 ειναι επισης παρα πολλα(σε συναρτηση με το βαρος του αυτοκινητου).
καλοταξιδο, μονο να προσεχεις!
εγω στη θεση σου θα εβλεπα για αρχη αν με ικανοποιουσαν τα 175, θα προσπαθουσα πρωτα να τα συνηθισω (γιατι θες τουλαχιστον καποιους μηνες ωστε να μαθεις να χειριζεσαι σωστα το αυτοκινητο σου, μη σου πω πανω απο χρονο το συγκεκριμενο ) και μετα απο καποιους μηνες αν δε με ικανοποιουσαν και ηθελα κι αλλα θα πηγαινα για την οποια βελτιωση+1000
To εχει ενας φιλος μου, το αμαξι γαζωνει, ειναι ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ το μοτερ του.
Και για να μην ξεχνιομαστε σε δυναμομετρησεις εχει βγαλει περιπου 172ιππους στον τροχο.
Αυτο με τις απωλειες στο συστημα μεταδοσης μεταφραζεται σε περιπου 190αλογα
στο στροφαλο!
Ειναι ετσι κι' αλλιως ενα μικρο πολυ δυνατο πολυβολο και με λογικη καταναλωση.
Προσωπικα δεν θα πειραζα τιποτα απολυτως, θα φροντιζα μονο να εχει το ηλεκτρονικο
μπλοκε... -
QsisVTS συμφωνώ και εγώ μαζί σου ότι τα 175 ποσό μάλλον τα 192 είναι αρκετά για το mini αν αναλογιστούμε το βάρος του και τις διαστάσεις του. Το αυτοκίνητο το θεωρώ ως ενα μέσο για να τελειώνεις πιό γρήγορα τις δουλείες σου αλλά και αντικείμενο για να χαλαρώσεις. Αν χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο μόνο για να τρέχω ή να επιδεικνύω οτι έχω γρήγορο αυτοκίνητο, σήμερα δεν θα ζούσα και θα το καταλάβεις από αυτά που γράφω παρακάτω. Όσο για την περίοδο προσαρμογής με το αυτοκίνητο και το χρόνο που θα χρειαστώ για να το συνηθίσω δεν θα είναι το πρώτο που θα οδηγήσω με αρκετή ιπποδύναμη καθώς από τον Ιούνιο του 2008 που πήρα το δίπλωμα στα χέρια μου κυκλοφορώ με το bmw 530 με τους 235 ίππους του πατέρα μου. Σίγουρα τα δύο αυτοκίνητα έχουν τεράστιες διαφορές αλλά με έχει βοηθήσει αρκετά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνομαι την ταχύτητα του αυτοκινήτου στον δρόμο. Σίγουρα το ξαναλέω τα 2 αυτοκίνητα μεταξύ τους έχουν αρκετές διαφορές.
-
το kit με τα 192 άλογα θέλω να βάλω γιατί θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και θεωρώ πως είναι ικανοποιητικά και για το ίδιο το mini αλλά και για μένα.'Ικανοποιητικά' τα 192ps για πρώτο αυτοκίνητο... και δη με το βάρος, το μεταξόνιο, και την αμεσότητα που χαρακτηρίζουν το MCS...?
Με εξαίρεση την περίπτωση η σχολή οδηγών που πήγες να είχε 911 σε βρεγμένη πίστα, η να έχεις προσχολική εμπειρία απο αγωνιστικά καρτ... μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περι 'ικανοποιητικού'...ΥΓ: Η 530 σε σχέση με το MCS JCW είναι σαν Harley μπροστά σε R1.
-
@dinos_2
ετσι οπως το εθεσες πριν καταλαβα(λανθασμενα) οτι μολις πηρες διπλωμα και το s θα ειναι το πρωτο σου αυτοκινητο.
αν εισαι εξοικοιωμενος με τοση δυναμη τοτε ενταξει δε θα χεις προβλημα@ morpheus
ενταξει ειναι πιο αργη η 530, αλλα δεν ειναι και 316
το μονο που πρεπει να προσεξει ειναι οτι δεν εχει κλεισει χρονο σαν οδηγος, οποτε θα θελει λιγη παραπανω προσοχη καθως οσο ικανος κι αν ειναι η εμπειρια του σε χλμ ειναι περιορισμενη.
(χωρις εγω να θελω να το παιξω εμπειρος με μολις 6 χρονια και 35.000 χλμ με γρηγορο αυτοκινητο, κι εγω οσο με 'παιρνει' το παω και απεχω πολυ ακομα απο το οριο) -
Qsis η δύναμη δεν είναι μέτρο σύγκρισης... η συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου (σε συνδυασμό με τη δύναμη) είναι πολύ πιο σημαντικά.
Το JCW έχει λιγότερη δύναμη απο πχ ένα S3, όμως είναι το ίδιο γρήγορο και πολύ πιο νευρικό...
Εν ολίγης, πιο εύκολα θα συνιστούσα τα 270ps του S3 σε νέο/ανήσυχο οδηγό, παρά τα 200 του MCS... -
QsisVTS δεν θεωρώ ακόμη τον εαυτό μου εξοικειωμένο με αρκετή ιπποδύναμη απλά θεωρώ πως το 530 ήταν μια πολύ καλή εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Και για να μην δημιουργηθεί κάποια παρερμηνεία τον εαυτό μου ακόμη δεν τον θεωρώ έμπειρο στον τομέα της οδήγησης γιατί κάθε μέρα στο τιμόνι μαθαίνεις συνέχεια νέα πράγματα και βρίσκεσαι καθημερινά αντιμέτωπος με διαφορετικές καταστάσεις.
Όσο για τη σχολή οδηγών μαθήματα έκανα με ένα toyota yaris .
New MINI Forum