-
land cruiser ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ.....
ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟΟΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ ΡΑΓΚΛΕΡ ΚΑΙ ΓΚΕ ΒΑΓΚΕΝ????ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....
-
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
ΔΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΑΠΟ NATIONAL GEOGRAPHIC.ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ,ΕΧΕΙ LAND CRUISER...Mαλλον δεν βλεπεις καλα φιλε μου.
Μπορει να εχουν lc ΑΛΛΑ οχι αυτα που υπαρχουν τωρα.
Ολα αυτα που βλεπεις ειναι αξονατα(παλια μοντελα μεχρι '96).
Αυτα εκαναν για offroad.
Εξαλου δεν ξερω πως εννοειτε εσεις το σκληρο ή extreme offroad γιατι σε ολα τα ντοκιμαντερ αυτα δεν εχω δει να βγαινουν ποτε απο καποια χαραγμενη διαδρομη γι'αυτο και ειναι ολα μαμα. -
Ο χρήστης Random έγραψε:
land cruiser ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ.....ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟΟΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ ΡΑΓΚΛΕΡ ΚΑΙ ΓΚΕ ΒΑΓΚΕΝ????ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....
Τι να κανουμε,του Θεου του αρεσει η ποικιλια.
Εαν δεν ειμασταν εμεις μ@λ@κες δεν θα υπηρχε το μετρο συγκρισης για να δουμε οτι εσυ εισαι τοοοοσο εξυπνος. -
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Για πραγματικό off-road και παράλληλα αξιοπιστία και κυριλέ εμφάνιση..... ένας είναι ο αυτοκράτωρ Toyota Land Cruiser,
εαν δεν με πιστεύετε ρωτήστε και το φίλο μας τον Lepes.Το μοναδικό αυτοκίνητο με Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ off-road δυνατότητες σε αυτά τα λεφτά, όλα τα άλλα έχουν μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι το τσαγανό να μπούν στα δύσκολα!
+00
ολες οι αποστολες του national που εχω δει ηταν με τουτο το εργαλειο,τι ανταρκτικη τι αφρικη δε μασαει πουθενα,και ειναι και κυριλα+1000000000000000!!!!
-
Ο χρήστης george_STi έγραψε:
Για πραγματικό off-road και παράλληλα αξιοπιστία και κυριλέ εμφάνιση..... ένας είναι ο αυτοκράτωρ Toyota Land Cruiser,
εαν δεν με πιστεύετε ρωτήστε και το φίλο μας τον Lepes.Το μοναδικό αυτοκίνητο με Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ off-road δυνατότητες σε αυτά τα λεφτά, όλα τα άλλα έχουν μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι το τσαγανό να μπούν στα δύσκολα!
+00
ολες οι αποστολες του national που εχω δει ηταν με τουτο το εργαλειο,τι ανταρκτικη τι αφρικη δε μασαει πουθενα,και ειναι και κυριλα+1000000000000000!!!!
Nαι αλλα ειπαμε πια lc βλεπουμε σε αυτα τα μερη.
-
Οσο για το ποσο καλο ειναι το G μιλανε οι.......πελατες.
Εχουμε λοιπον τα 'στρατευμενα'G σε:
Αυστρια
Καναδα(1159 οχηματα)
Δανια(περιπου 3000 οχηματα)
Ολλανδια(και η αστυνομια τους)
Εσθονια
Φινλανδια
Γαλλια
Γερμανια(12000+οχηματα)
Ελλαδα
Ουγγαρια
Νορβηγια(3000 οχηματα+μερικα 500αρια amg της βασιλικης φρουρας)
Σερβια
Σινγκαπουρη
Ελβετια
U.S. marines(157 οχηματα)
και
Βατικανο(2 οχηματα). -
Μή ξεχνάτε βέβαια και το Άγιο Όρος!!!!
Οι άγιοι πατέρες τα προτιμούν!!!!! -
Και ο τέως...
-
LC και από εμένα...άλλη φάση
-
Στο Dubai τα αυτοκίνητα στο safari είναι αποκλειστικά land cruiser.
Επίσης Ελληνική εταιρία (όνομα και μη χωριό) που κατασκευάζει δρόμους στην Αφρική (και σε τμήματα ερήμων) χρησιμοποιεί αποκλειστικά land cruiser.Για τα άλλα δεν έχω άποψη.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ο θείος μου μένει επαρχία και έχει μανία να πηγαίνει όποτε βρίσκει ευκαιρία για σκληροπυρηνικές εξορμήσεις σε ό,τι ερημιά φανταστεί κανείς. Έχει καλό μισθό και μπορεί να διαθέσει μέχρι 70.000 ευρώ για πραγματικό off-road του τύπου Pajero, Land Cruiser κλπ
Ποιο είναι το ικανότερο για να διασχίζει βουνά και λαγκάδια χωρίς να έχει φόβο μήπως μείνει στην ερημιά; Εγώ δεν έχω ιδέα τι να του πω σχετικά με τέτοια οχήματα. Προτιμάει πάντως να είναι αυτόματο το αμάξι.Μitsubishi L200 να πάρει τότε. Με αυτό δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πουθενά. Aν δεν θέλει φορτηγάκι τότε 3θυρο LandCruiser.
-
ISUZU D-MAX με ανετη καμπινα για 5ατομα και παει παντου.
-
Πριν σου απαντήσω θέλω να μου απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα:
1.Θέλει πολυτέλεια?
2.Θέλει Α/C?
3.Κόστος για μετατροπή?
4.Κόστος για ζημιές?
5.Μόνο για off-road απαιτήσεις?
6.Ταχύτητες ταξιδιού σε άσφαλτο-εθνική?
7.Diesel/βενζίνη?
8.Επαγγελματικό ή Ιδιωτικής χρήσης?Προσωρινά δίνω μια απάντηση: Samurai γιατί:
- Άκαμπτους άξονες Μπροστά/Πίσω
2.Κοντά
3.Μικρό για να χωράει παντού ακόμα και στην πόλη
4.Με ένα καλό λάστιχο πάει εκεί που άλλα είναι εξοπλισμένα με πολλά καλούδια
5.Μικρό κόστος σε ανταλακτικά
6.Μεγάλη γκάμα σε βελτιώσεις και σε τιμές μικρότερες από αντίστοιχα άλλα οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού
7.ΕΛΑΦΡΥ Πολύ βασικό να το θυμάσαι για εκτός δρόμου
8.Κατανάλωση
Υπάρχουν και άλλα στοιχεία θετικά όπως και αρνητικά.
- Άκαμπτους άξονες Μπροστά/Πίσω
-
Ο χρήστης MILTIADIS έγραψε:
ISUZU D-MAX με ανετη καμπινα για 5ατομα και παει παντου.Δεν έχει κεντρικό διαφορικό όμως. Για αυτό, για μένα, το L200 υπερτερεί από τους ανταγωνιστές του.
-
Ο χρήστης big-terios έγραψε:
Πριν σου απαντήσω θέλω να μου απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα:1.Θέλει πολυτέλεια?
2.Θέλει Α/C?
3.Κόστος για μετατροπή?
4.Κόστος για ζημιές?
5.Μόνο για off-road απαιτήσεις?
6.Ταχύτητες ταξιδιού σε άσφαλτο-εθνική?
7.Diesel/βενζίνη?
8.Επαγγελματικό ή Ιδιωτικής χρήσης?- Δεν είναι βασική προτεραιότητα, αλλά όσο περισσότερη τόσο καλύτερα
- Οπωσδήποτε
- Δεν θέλει να μπλέξει καθόλου με μετατροπές κλπ
- Αδιάφορο, κυρίως τον νοιάζει να μην χαλάει εύκολα
- Θα είναι και για την οικογένεια αλλά θα το πηγαίνει στα κορφοβούνια
- Μέχρι 140
- Μένει επαρχία οπότε παίζει και το Diesel
- Ιδιωτικής χρήσης
Επίσης δεν θέλει καρότσα όπως έχει πχ το L200, ενώ χρειάζεται ικανούς χώρους γιατί κάνει ταξίδια με την οικογένεια οπότε το Samurai δεν τον καλύπτει.
Του αρέσει το καινούριο Pajero αλλά γλυκοκοιτάζει το Patrol και το Discovery.
-
Λοιπόν:
1ον: ένα grand cheroke παλιό με τα ορθογώνια φανάρια 4.0 λιτρο και με ένα σετ λάστιχα και ανάρτηση καλύτερη
2ον:Patrol diesel
3ον:LandCruiser 90 diesel
4ον:Pathfinder diesel
5ον:Discovery dieselΜην ξεχνάς ότι σίγουρα τα 3 πρώτα με μιά ανάρτηση και με ένα σετ λάστιχα σε πάνε αρκετά μακρυά. Ιδιώς με το πρώτο αρκετά θα έλεγα.
Αυτό με τις σκληροπυρινικές εξορμήσεις δεν μπορώ να καταλάβω Δηλ πόσο? Καμιά φώτο?
-
-
Ο χρήστης big-terios έγραψε:
Αυτό με τις σκληροπυρινικές εξορμήσεις δεν μπορώ να καταλάβω Δηλ πόσο? Καμιά φώτο?
Δεν έχω φωτογραφίες αλλά πχ έχει τέτοια λόξα που με το βουνό τίγκα στο χιόνι χειμωνιάτικα Σάββατο ξυπνάει από τις 5 τα χαράματα και παίρνει το αμάξι για να σκαρφαλώσει όσο πιο ψηλά μπορεί, ή με λασπουριά μετά από βροχή έχει κάνει κατάβαση και ανάβαση σε χαράδρα για να βρει χαμένο κατσίκι ενός γνωστού του από το χωριό. Επίσης έχει στόχο με το νέο αμάξι να πάρει ανάποδα ένα σχετικά ρηχό ποτάμι της περιοχής του (30 πόντοι περίπου) και να φτάσει μέχρι τις πηγές του (εικάζω ότι όταν το κάνει θα θέλει να προχωρήσει και ακόμα παραπέρα). Παράνοια ο θείος και τρελός φυσιολάτρης
-
Φίλε τώρα οι 30 πόντοι δεν είναι και πολύ νερό.
Αλλά χωρίς μετατροπές κανένα αμάξι μαμά δεν πάει. Εκτός αν λέμε για unimog ή τίποτα τέτοιο.
Άρα σίγουρα κάποια μικρομετατροπούλα θα χρειαστεί ιδίως αν μπαίνει σε ποτάμια κλπ όπως είναι το snorkel
-
σίγουρα υπάρχουν υπέρ και κατά αλλά εγώ θα επέλεγα
VW Touareg 3,0 V6 TDI με την αεροανάρτησηπου αυξομειώνει το ύψος απο 16-30 εκ (το έχουμεκαι το ποτάμι ) και κάνει και για μούρη και χώρους έχει και για ταξιδια
στα 70κ θα έχει βάλει και αρκετά αξεσουάρ πέρα των βασικών
http://www.touareg.gr/pdf/TOUAREG_GP_odhgos.pdf
http://www.touareg.gr/pdf/TOUAREG_gp_proairetikos.pdf
έχει κοντά και θηριώδη ροπή. επίσης σύμφωνα με τα παραπάνω προωθητικά φυλλάδια μπορεί να κινηθεί μέχρι βάθος νερού 58εκ! με την πνευματική ανάρτηση. οπότε φίλε big terios το κάνει και μη unimog όχημα χωρίς μετατροπή
Ποιο off-road για σκληρή χρήση;