Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες
    • 1
    • 2
    • 145
    • 146
    • 147
    • 148
    • 149
    • 378
    • 379
    • 147 / 379
    Αντίλογος
    78
    7567
    95222
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      criuser last edited by

Χαίρομαι που είμαστε όλοι καλά ...

Βολτίτσες σήμερα οι πολίτες , λογικό αφού η άνοιξη άργησε να έλθει...

Να δούμε σε κανένα μήνα που θα είμαστε...

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • gatoz
        gatoz last edited by

το αυτο

https://www.dikastiko.gr/e%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/anilikoi-synelifthisan-gia-apopeira-viasmoy-mias-fylaka-ergotaxioy-stin-aigialeia/

ΜΕΣΑ-ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ-ΦΥΛΑΚΗ

#milf-a-man

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • I
          insanedriver last edited by

1 Reply Last reply Reply Quote 6
          • xenos
            xenos last edited by

Πάντως, λόγω καιρού προφανώς, αλλά βλέπω πολύ κόσμο τριγύρω στη γειτονιά να περπατούν/τρέχουν, κάνουν ποδήλατο. Και δεν είμαι ούτε σε κεντρικό σημείο, ούτε δίπλα στη θάλασσα όπως στο φάληρο. Αν ζεστάνει και άλλο, βλέπω να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα φουλ.

Επίσης στις λαικές, ότι να ναι. Φουλ από 60-70άρηδες, το 1/3 χωρίς γάντια ή μάσκα. Έχουν αυτοπεποίθηση πάντως. Και μετά λέμε ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα. Έχουμε ελάχιστους νεκρούς για τη νοοτροπία μας.

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• 2
              21-quadra last edited by

Αν δεν πιάσεις το πρόσωπο σου και πλύνεις μετά τα χέρια σου σωστά, δεν υπάρχει πρόβλημα, ο ιός μπαίνει μέσα μας μόνο από την αναπνευστική οδό.

Η μάσκα μας προστατεύει μόνο όταν είμαστε κοντά σε άλλους που έχουν τον ιό και αναπνέουν , ή φτερνίζονται ή βήχουν κοντά μας, αν την φοράμε όλη μέρα είναι χειρότερα, ακόμα και οι ειδικοί αμφιβάλουν για την χρησιμότητα της όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Τα γάντια και η μάσκα είναι περισσότερο ψυχολογική ασφάλεια παρά ουσιαστική, με γνώση και προφύλαξη μια χαρά είναι και χωρίς γάντια / μάσκα, ο πανικός και η άγνοια είναι το χειρότερο, είναι αστείο που βλέπουμε ακόμα και οδηγούς στα ΙΧ τους με γάντια και μάσκα, ότι πιάνουν με τα γάντια το μεταφέρουν επάνω στο τιμόνι τους.

Τα γάντια τα φοράς στο σούπερ μάρκετ γιατί πιάνεις το καρότσι, αν το καρότσι έχει ιούς τους μεταφέρεις στις σακούλες και στις συσκευασίες, ωραία προστασία,.

Εγώ καθαρίζω με απολυμαντικό μαντηλάκι το χερούλι στο καρότσι, φοράω τα γάντια και μετά μπαίνω μέσα, τελειώνω τα ψώνια, τα βάζω σε χαρτοκιβώτιο στο αυτοκίνητο, βγάζω τα γάντια και γυρίζω σπίτι, βάζω τα κέρματα σε ένα τασάκι που έχει οινόπνευμα, με πανί και οινόπνευμα καθαρίζω τις συσκευασίες, μετά τον πάγκο και όλα τα πράγματα στη θέση τους, η γυναίκα μου πλένει με απορρυπαντικό των πιάτων τα φρούτα στη γούρνα του νεροχύτη, και στο τέλος πολύ καλά πλένουμε τα χέρια μας.

Δεν βγαίνουμε έξω για άλλους λόγους, δεν πλησιάζουμε άλλους ανθρώπους, στη λαϊκή πηγαίνουμε στις 08.00 το πρωί, το ίδιο και στο σούπερ μάρκετ, κάθε Παρασκευή στις 08.00, δεν 'έχουμε αλλάξει καμμία συνήθεια μας εκτός από τις βόλτες μας, μια χαρά είμαστε στην καραντίνα.

Ο ιός αυτός είναι RNA ιός, δεν είναι μικρόβιο που νομίζουν πολλοί,  εξωτερικά προστατεύεται από ένα στρώμα λίπους και λίγες πρωτεΐνες, αν διαλύσει αυτό το λίπος μένει απροστάτευτος και δεν είναι πλέον ενεργός, το λίπος διαλύεται με θερμοκρασία, με αιθυλική αλκοόλη και με σαπούνι, άρα ζεστό νερό και σαπούνι, ακόμα καλύτερα με υγρό για τα πιάτα που διαλύει πιο εύκολα τα λίπη και όλα είναι ασφαλή, προστασία θέλει μόνο το πρόσωπο, να μην το πιάνουμε χωρίς να έχουμε απολυμάνει πρώτα τα χέρια μας, το βάλε - βγάλε τη μάσκα είναι πιο επικίνδυνο από το να μη φοράς καθόλου μάσκα.

Θέλω να πω ότι τα γάντια και η μάσκα δεν μας προστατεύουν αν δεν κάνουμε και με αυτά σωστή και προσεκτική χρήση με όλους τους κανόνες.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
              • xenos
                xenos last edited by

Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τα πάντα γι αυτό τον ιό και κάνουμε σχετικές υποθέσεις. Επίσης υπάρχουν έρευνες που λένε πχ ότι ο ιός μεταφέρεται μέχρι και 8 μέτρα ή ότι αν φτερνιστεί κάποιος μέσα στο σούπερ μάρκετ, τα σταγονίδια μεταφέρονται 2 διαδρόμους απόσταση. Και όλα αυτά ακόμα δεν είναι τελεσίδικα. Από τον πανικό μέχρι το δεν τρέχει κάστανο, δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Απλά απορώ πόσο αψήφιστα το έχουν πάρει οι της τρίτης ηλικίας.

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• 2
                  21-quadra last edited by

Από το αψήφιστα μέχρι την εφαρμογή σωστής και προσεκτικής προφύλαξης δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος και απορώ με πόσο πανικό αντιδρούν οι μέσες ηλικίες.

• H
                    harisma23 last edited by

Θεωρώ ότι υπερβάλλετε και οι δύο.

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία πιθανώς θα αλλάξει πράγματα στον τρόπο ζωής μας για πάντα και εσείς μανουριάζετε για το ένα Πάσχα που θα κάνετε χωρίς οβελία, παρέα και κλαρίνα. Για να είμαι ειλικρινής κι εμένα θα μου λείψει, αλλά βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Ποια είναι αυτή; Ότι αν δεν φοβερίσεις ή καταπιέσεις τον Έλληνα, θα ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και θα ψήσουμε τα αρνιά και τις υπέροχες κοκορετσάδες μας με συγγενείς και και φίλους σε τσιμπούσια που θα καταλύσουν οποιαδήποτε υγειονομική προφύλαξη έχουμε πάρει ως τώρα.

Ναι, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για το Πάσχα είναι σκληρό και σίγουρα για κάποιους (λίγους) θα είναι και άδικο, αλλά όπως είπα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα...

Υ.Γ.: Καταιγίδα, κάνεις λάθος για το 'κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια' των κυβερνώντων! Η νομοθετική εξουσία (θεωρητικά) κρίνει με βάση το γενικό καλό και το μέσο άνθρωπο. Ενίοτε μαζί με τα ξερά καίγονται και μερικά χλωρά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε νομοθεσία a la carte προσαρμοσμένη στον κάθε πολίτη. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η εκτελεστική (αστυνομία στην περίπτωση μας) και η δικαστική εξουσία (εφόσον φτάσει εκεί) να δείξουν ευρύτητα πνεύματος στις ειδικές περιπτώσεις που απαιτείται 'ευελιξία' στην εφαρμογή του νόμου. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                    • fanis75
                      fanis75 moderator last edited by

Ας κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Αφού ολοι μένουμε μέσα, θεωρητικά δεν έχουμε κολλήσει, άρα τι πειράζει να βρεθούμε με τους συγγενής μας και μέχρι το όριο των 10 ατόμων (ας το κάνουν 5)? Πιστεύω ότι απλά θέλουν να δούν μέχρι που μπορούν να το τραβήξουν, ώστε να το γνωρίζουν για μελλοντική χρήση.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • H
                        harisma23 last edited by

Γιάννη τα χρήματα για μεγάλα εορταστικά τραπέζια πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν για τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, μπορεί τα τραπέζια να γίνονταν ακόμη πιο μεγάλα (με τη μέθοδο ρεφενέ).

Εμείς πάντα μαζευόμασταν στο χωριό 3-4 οικογένειες και βάζαμε αρνί (12 κιλά) και κοκορέτσι (10 κιλά τουλάχιιστον), μαζί με ένα κάρο άλλα φαγώσιμα και πιώματα. Κόστος μαζί με κάρβουνα, πλαστικά πιάτα, ποτήρια κτλ περί τα 300 Ευρώ, διαιρούμενα δια 3 ή 4. 75 ή 100 ευρώ ανά οικογένεια μια φορά το χρόνο, για το πασχαλιάτικο τραπέζι, για ελάχιστους είναι απαγορευτικό ποσό...

Κατά τ' άλλα η απαγόρευση που συζητιέται δεν είναι για 2 μέρες, αλλά για κανά 24ώρο (από τις 8 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου).

• H
                          harisma23 last edited by

Φάνη, αναγνωρίζοντας ότι η οργουελιανή οπτική σου μπορεί να μην είναι τελείως αβάσιμη, θα σου πω ότι κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, ξεκινάς από μια τελείως άκυρη υπόθεση.

Κατ' αρχάς δεν μένουμε όλοι μέσα! Αντιθέτως εκτός από μια σημαντική μερίδα του κόσμου που συνεχίζει να κυκλοφορεί και δουλεύει εκτός σπιτιού, σχεδόν όλοι βγαίνουν για περπάτημα, σουπερμάρκετ, παροχή βοηθείας σε παππούδες κτλ. Οπότε πάει περίπατο το 'θεωρητικά δεν έχουμε κολλήσει'.

Στην πράξη, λόγω της εξαιρετικής μεταδοτικότητας, του περιορισμένου προγράμματος εξετάσεων για κορωνοϊό και του ότι πολλοί φορείς είναι ασυμπτωματικοί ή με πολύ ελαφρά συμπτώματα, είναι σίγουρο ότι αρκετοί έχουν κολλήσει.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                          • fanis75
                            fanis75 moderator @harisma23 last edited by

Φάνη, αναγνωρίζοντας ότι η οργουελιανή οπτική σου μπορεί να μην είναι τελείως αβάσιμη, θα σου πω ότι κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, ξεκινάς από μια τελείως άκυρη υπόθεση.

Κατ' αρχάς δεν μένουμε όλοι μέσα! Αντιθέτως εκτός από μια σημαντική μερίδα του κόσμου που συνεχίζει να κυκλοφορεί και δουλεύει εκτός σπιτιού, σχεδόν όλοι βγαίνουν για περπάτημα, σουπερμάρκετ, παροχή βοηθείας σε παππούδες κτλ. Οπότε πάει περίπατο το 'θεωρητικά δεν έχουμε κολλήσει'.

To έπιασες το Οργουελικό τυ πράγματος...!! ¨Ηταν και λίγο προβοκατόρικη η τοποθέτησή μου. Αλλά υποτίθεται ότι μένουμε μέσα για να μην κολλήσουμε....εαν κολλάμε, τότε γιατι να μένουμε μέσα!?! Και οι έξοδοι είναι - υποτίθεται - ελεγχόμενες και με προσοχή, άρα θεωρητικά δεν κολλάω όταν πάω σουπερ μαρκετ και τηρώ όλα τα μέτρα προστασίας.

Κουβέντα να κάνουμε....εγώ θα πήγαινα στον πατέρα μου για Πάσχα να ψήσουμε (δλδ. μιλάμε για 3-4 άτομα), αλλά εαν δεν επιτρέπετε, απλά θα κάτσω σπίτι!

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • gatoz
                              gatoz last edited by

επαχτος γιοκ φορ γκατοζ. φετος.

Ανασταση με γατα, γατακι, γατοαυναν, πεθερο - ηταν ηδη εδωθε αρρωστος, κολλησε με τις απαγορευσεις. χωρις καν την μαμουα, την αδελφη και την οικογενεια της. και ας μενουν 50m μακρυα. ειναι θεμα αρχης. οχι οτι εχω, αλλα το παλευω. θα πεμψω μονον μεζεδες με ανεπαφη: θα στειλω τα γατια να ακουμπησουν τα κοκορετσα στα σκαλια και να παρουν χαρτζηλικια.

οποτε σουβλα νο νο...

και βρεθηκα με το βρακακι κατεβασμενο, αφου εδωθε δεν εχω ουτε σχαρα εκτος του γραντ βιταρα...

εχωσα ομως γνωριμιαι και αυριο παραλαμβανω ψησταρια και αξεσουαρ 'μανινος οριτζιναλ'. οχι για σουβλι εφετος, αλλα ε, λιγο κοκορετσακι, λουκανικακια κατι θα καμουμε να εκμεταλευτουμε το 'αποκλειστικη χρηση ταρατσας'. ο αμνος εν φουρνο.

αυτο που παντως μου εχει λειψει ειναι το βουνιασμα.... ειναι σαιζω τωρα... και το τζι βι που ειδε και ο γιοχαν βασικα το εβγαλα για να το βλεπω και να λεω που θα παω μετα, ειναι προκληση να το βλεπεις αλασπωτο. απο τη βαρεμαρα καθαρισα μετρο-μετρο σχοινι αργατη. μυρισα και λιγο καντηλι και λιγο κοκκινομηλια, σεττα, παρνασσο, ζηρεια, παρνωνα και μαιναλο. ωιμε. και κλαψ.

...και ηδη κανονιζω με συνβιταρουχους - φαν χανς - μολις μας αμολυσουν, εξερευνηση τους χωματοδρομους απο σαρανταινα, κοκκαλια, φουξυλια μεχρι σκοπια. και μετα ενα πανταβρεχει και ανεβασμα καλιακουδα.

....αντε γραψε κουίρι τωρα...

#milf-a-man

• H
                                harisma23 @Guest last edited by

Ωραία λοιπον, όλα καλά (για οποίον το πιστεύει). 

Μην κάνεις σαν παιδάκι που μαλώνει για ομάδες ή υπερατού. Εγώ είπα ότι υπερβάλλετε, δεν είπα ότι όλα είναι καλά.

Και ένα από τα χαρακτηριστικά μου είναι ότι είμαι πολύ συγκεκριμένος και ακριβής στο λόγο μου και τα γραπτά μου...

• C
                                  criuser last edited by

Εγώ πρέπει να πάω την Κυριακή το πρωί τον γιο στο στρατόπεδο που υπηρετεί και να δω τι θα κάνω αν έχουμε απαγόρευση...

Στα υπόλοιπα στον φούρνο κάτι απλό οι δυο μας , αφού τα γερόντια είναι στα σπίτια τους ...

Δεν πειράζει , δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα φαν των γιορτών και της όλης τρέλας , γιατί και την δουλειά μου έκοβαν και δεν ξεκουραζόμουν από τις υποχρεώσεις...

Συνήθως τις παλιές εποχές , την έκανα κάπου μακριά και στενά οικογενειακά , αφού λόγω εργασίας την υπόλοιπες μέρες δεν είχαμε τέτοιες δυνατότητες κυρίως με το παιδί .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                  πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • 2
                                    21-quadra last edited by

Για κάποιους έχει πλάκα, για άλλους έχει ενδιαφέρον, και για κάποιους άλλους λέγονται και ορισμένες αλήθειες, από την άλλη ο Τράγκας είναι γνωστός Μητσοτακομάχος και υποστηρικτής του Σαμαρά, ο καθένας αν το ακούσει όλο το βίντεο, ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η συζήτηση είναι 100% για τον ιό.

Youtube Video

• H
                                      harisma23 last edited by

Μια χαρά χαλαρός είμαι. Με παντόφλα, φόρμα και δουλειά στο σπίτι...

Κατά τ' άλλα όντως πάρα πολύς κόσμος ζορίζεται οικονομικά. Αλλά πίστεψε με, ένα πενηντάρικο ή κατοστάρικο για το πασχαλινό γλέντι ρεφενέ, σχεδόν όλοι θα το έβρισκαν! Και οι λίγοι που δεν θα το έβρισκαν, μια προσκλησούλα θα την τσιμπούσαν από συγγενείς ή φίλους. Οπότε θα διαφωνήσω με την αρχική σου τοποθέτηση ότι λόγω κρίσης θα περιορίζονταν τα πασχαλινά τραπέζια. Κατά την άποψη μου το αντίθετο θα συνέβαινε: μεγαλύτερα τραπέζια με περισσότερο κόσμο λόγω ρεφενέ (η ισχύς εν τη ενώσει).

Εξάλλου είδαμε ότι όλοι κοιτούσαν να βρουν την 'άκρη' για να την κάνουν για το χωριό...

Συμπέρασμα: απαραίτητα τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα! Και επειδή ο έλληνας δυστυχώς μόνο από φοβέρα καταλαβαίνει, το χοντραίνουμε και λίγο, λέγοντας για εφόδους σε αυλές και ταράτσες. Σιγά μην βγάζουν και ένταλμα από τον εισαγγελέα υπηρεσίας...

Για τα υπόλοιπα που γράφεις, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να προεξοφλούμε πράγματα και καταστάσεις για την Μ.Κ. (μετά κορωνοϊό) εποχή.

• storm
                                        storm @Guest last edited by

... και παρόλα αυτά να μας λένε παπαριές για τσεκ σε αυλές κτλ...

Έλα τώρα που δεν ξέρεις τι παίζει γενικότερα;

Οι παρακάτω π.χ. δεν θα σουβλίσουν αρνιά και κατσίκια, ούτε κλαρίνα στην διαπασών. Απλά είπαν σήμερα να μαζευτούν όλοι μαζί έτσι για να ξεσκάσουν λιγάκι... Ο Σκορδαλιάς άφαντος; Μάλλον αναζητά τον παππά που κοινώνησε το παιδάκι. Τελικά ποιος δουλεύει ποιον σε αυτή τη χώρα;

υ.γ. έχει κιτρινήσει όλη η Αττική. Γέμισαν οι δρόμοι ταξί τίγκα στους πελάτες... Το κίτρινο μάλλον το απεχθάνεται ο κωροναίος... Η ΒΕΑΤ μέχρι και ανακοίνωση και οδηγίες έβγαλε χθες για άνετες μετακινήσεις με ταξάκι... Ε ρε γλέντια!

• F
                                          fiverg last edited by

Εδώ μία δημοσίευση στο twitter που έρχεται σε αντίθεση με αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος πεθαίνει έτσι κι αλλιώς, απλά μια παγκόσμια συνωμοσία τους βαφτίζει νεκρούς από Covid

https://twitter.com/joe_pickrell/status/1248721149233713153

Συνοπτικά η Ν. Υόρκη στο peak των επιδημιών τον χειμώνα είχε 6000 νεκρούς τον μήνα (από εγκεφαλικά, καρδιακά, γρίπες, αυτοκινητιστικά, τα πάντα όλα). Στους δίδυμους πυργους τον Σεπτέμβρη του 2001 είχε 7000 νεκρούς (οι 3000 στους πύργους). Τον Μάρτιο του 2020 μέτρησε σχεδόν 10000 νεκρούς (σχεδόν τους διπλάσιους από έναν 'συνηθισμένο' Μάρτιο του παρελθόντος).

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                                          • 2
                                            21-quadra last edited by

Κάθε τόσο βγαίνει ο κάθε πικραμένος και ξεφουρνίζει θεωρίες με παραδείγματα και στατιστικές αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα. Άλλο 6-7.000 νεκρούς τον μήνα και άλλο 1500-2000 την ημέρα, υπάρχει διαφορά νομίζω και μάλιστα μεγάλη.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 145
                                            • 146
                                            • 147
                                            • 148
                                            • 149
                                            • 378
                                            • 379