-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν ημιδιαφανείς φακοί οράσεως για εσωτερικούς χώρους;
Σε ένα κατάστημα οπτικών που πήγα (Mark Aalen) μου είπαν ότι υπάρχουν μόνο οι φιμέ φακοί που σκουραίνουν αυτόματα στο φως του ήλιου. Αλλά σε εσωτερικούς χώρους δεν έχουν σκουρότητα.
Η κοπελίτσα εκεί δεν είδα να ξέρει και πολλά περί των φακών.
Θέλω με κάποιο τρόπο να κάνω χρήση σκουρόχρωμων φακών σε κλειστό χώρο που το χτυπά ο ήλιος και υπάρχει και φοβερή αντηλιά σε μάρμαρο γυαλιστερό.
Υπάρχουν τα λεγόμενα foto Gray. Ανάλογα με την ένταση του φωτισμού γίνονται πιο σκούρα ή διάφανα. Μοναδικό κουσούρι ότι το βράδυ έχουν μια ανεπαίσθητη κιτρινιλα.
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
ok! Θα πάω για πολυεστιακά οπότε θα τους πω και για την σκουρότητα.
Τελικά τι διάγνωση βγήκε?Γιατί δε βλέπεις?Πόσα δέκατα έφτασες στο κάθε μάτι?
-
Καταρχήν βγήκε διάγνωση ότι από πέρυσι χειρότερεψαν και άλλο και οι τρεις παθήσεις (μυωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία) και κατά δεύτερον κακώς πέρυσι ο οφθαλμίατρος δεν σημείωσε το πρόβλημα της πρεσβυωπίας στο χαρτί των μετρήσεων.
Τώρα έχω μπροστά μου το χαρτί. Στην πρεσβυωπία (κοντά) γράφει μόνο το ADD +2.00. Δεν ξέρω τι είναι αυτό.
Στο μακρυά γράφει: 4.5,1.25,20 (αριστερό;) και 3.5,1.25,180 (δεξιό;)
Είναι sph. cyl. axe. Δεν ξέρω τι είναι αυτά.Έχω και άλλο πρόβλημα ποιο σοβαρό αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θεραπεία για αυτό.
-
να βγαλω και εγω τη πικρα μου....
καποτες με καποια μηχαναρα εφαγα σουπα. για την ιστορια εφ ζετ ενα φέιζερ.
εξαιρετικη.
εκτος απο το μπονους γονατο, εσπασε το παρπριζ και μπηκαν θραυσματα στα ματια μου απο την ανοιχτη ζελατινα, ημουνα τυφλος 2-3 βδομαδες.
μετα απο οχι πολλα χρονια αρχισα στο αριστερο να βλεπω καπως θολα.
τραυματικος καταρρακτης. λεει.
οκ, χειρουργηθηκε, εστρωσε και βλεπω εξαιρετικα και μαλιστα με πιο καλο ασπρο χρωμα απο το δεξι. εδω και 10-12 χρονια.
αλλα το δεξι εχει θεμα μεγαλο. δηλαδη 6 βαθμοι μυωπια.
και εχω σιχαθει το φακο επαφης.
που φετος ξαναχανα καθε φορα που βουταγα.
φυσικα γυαλια για τετοια διαφορα βαθμων, παπαρια.
οποτε πρεπει να παρω την αποφασις.
ή να σιαξω μυωπια ή να κανω καταρρακτη μια και εχωμε την ηλικια που μπορει να κανω μυωπιας και σε μια πενταετια να θελω καταρρακτη οποτε τζαμπα κοπος
φακ, -
Έχω την εντύπωση ότι λέιζερ δεν πρέπει να κάνεις εσύ, γιατί μετά μειώνεται το πάχος του ιστού και θα χεις πρόβλημα να ξαναχειρουργηθεις. Θα ήθελα να με διορθώσουν οι οφθαλμίατροι μας.
-
Δεν έχει σχέση η λέπτυνση του κερατοειδούς από το laser με το χειρουργείο του καταρράκτη,απλά δυσκολεύουν οι μετρήσεις για το χειρουργείο.
Αλλά αν είσαι πάνω από 55 παίζει να κάνεις και χειρουργείο καταρράκτη για να διορθώσεις τη μυωπία.Αστιγματισμο έχει ο γάτος?
Μάτια γατισια?
@storm προφανώς χειροτερεύει
η υπερμετρωπία για αυτό δε βλέπεις.Κανε καταρράκτη να τελειώνεις.Τιναλλη πάθηση υπάρχει που δε φτιάχνει? -
@kostis20 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δεν έχει σχέση η λέπτυνση του κερατοειδούς από το laser με το χειρουργείο του καταρράκτη,απλά δυσκολεύουν οι μετρήσεις για το χειρουργείο.
Αλλά αν είσαι πάνω από 55 παίζει να κάνεις και χειρουργείο καταρράκτη για να διορθώσεις τη μυωπία.Αστιγματισμο έχει ο γάτος?
Μάτια γατισια?
η υπερμετρωπία για αυτό δε βλέπεις.Κανε καταρράκτη να τελειώνεις.Τιναλλη πάθηση υπάρχει που δε φτιάχνει?γατος αστιγματισμος νοτ.
και πρεσβυωπια ελαχιστη, ακομη διακρινω τους βοστρυχους απο αποσταση κοντινη, δεν μπορω να τους μετρησω πλεον ακομη και οταν εχω χρονο.....χαχαχ
και ηλικια ακριβως στο μεταιχμιο... -
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Μάτια γατισια?
η υπερμετρωπία για αυτό δε βλέπεις.Κανε καταρράκτη να τελειώνεις.Τιναλλη πάθηση υπάρχει που δε φτιάχνει?γατος αστιγματισμος νοτ.
και πρεσβυωπια ελαχιστη, ακομη διακρινω τους βοστρυχους απο αποσταση κοντινη, δεν μπορω να τους μετρησω πλεον ακομη και οταν εχω χρονο.....χαχαχ
και ηλικια ακριβως στο μεταιχμιο...Και πρεσβυωπία έχεις αλλά την αντιρροπεί η μυωπία.
Το ΄άλλο μάτι πως είναι? -
Μάτια γατισια?
και ηλικια ακριβως στο μεταιχμιο...Και πρεσβυωπία έχεις αλλά την αντιρροπεί η μυωπία.
Το ΄άλλο μάτι πως είναι?ομιλω για το ματι που εχει ηδη κανει τον καταρρακτη
το αλλο με το φακο επαφης δεν το εμπιστευομαι στις εμπειριες.... -
Μάτια γατισια?
και ηλικια ακριβως στο μεταιχμιο...Κάτσε το έχεις χειρουργησει το ένα μάτι?
-
Μάτια γατισια?
και ηλικια ακριβως στο μεταιχμιο...Κάτσε το έχεις χειρουργησει το ένα μάτι?
ναι, πριν 12 χρονια! ειχα πεσει το 2005 και θολωσε τρια χρονια μετα
-
Α ήταν τραυματικός...Μήπως θόλωσε ο φακός για αυτο δε βλέπεις καλα?
-
φοραω φακο επαφης στο μη χειρουργημενο ματι.
στο ματι με τον καταρρακτη δεν φοραω τιποτε, εχει 10/10.
εχω βαρεθει με τον φακο επαφης, που τον χανω καθε φορα που κολυμπαω, αλλα και τη χαλια αισθηση με μυωπια 6 στο ενα και μηδεν στο αλλο που σημαινει δεν μπορω να φορεσω γυαλια! οποτε μολις βγαλω το βραδυ τον φακο, ειμαι καταστραμενος.
δεν με νοιαζει να χειρουργηθω, βασικα καθολου δεν με απασχολει.
ΑΛΛΑ
με απασχολει οτι πρεπει οτι εγχειρηση και να κανω, να μην φοραω φακο επαφης 10 μερες.
που σημαινει θα κυκλοφορω μοσε νταγιαν.
πριν, για να αποφευχθουν μολυνσεις, και να μην κουραζω την κατασταση μετα για 20 μερες.οι χρονοι του γατου ειναι δυσκολοι....
-
φοραω φακο επαφης στο μη χειρουργημενο ματι.
στο ματι με τον καταρρακτη δεν φοραω τιποτε, εχει 10/10.
εχω βαρεθει με τον φακο επαφης, που τον χανω καθε φορα που κολυμπαω, αλλα και τη χαλια αισθηση με μυωπια 6 στο ενα και μηδεν στο αλλο που σημαινει δεν μπορω να φορεσω γυαλια! οποτε μολις βγαλω το βραδυ τον φακο, ειμαι καταστραμενος.
δεν με νοιαζει να χειρουργηθω, βασικα καθολου δεν με απασχολει.
ΑΛΛΑ
με απασχολει οτι πρεπει οτι εγχειρηση και να κανω, να μην φοραω φακο επαφης 10 μερες.
που σημαινει θα κυκλοφορω μοσε νταγιαν.
πριν, για να αποφευχθουν μολυνσεις, και να μην κουραζω την κατασταση μετα για 20 μερες.οι χρονοι του γατου ειναι δυσκολοι....
Ε κάνε το καταρράκτη κανενα καλοκαίρι ή χριστούγεννα..
-
Περαστικά ρε συ γάτε. Ευχομαι πάντα δυνατός και υγιής.
-
η υπερμετρωπία για αυτό δε βλέπεις.Κανε καταρράκτη να τελειώνεις. Τιναλλη πάθηση υπάρχει που δε φτιάχνει?Τα τελευταία 4 χρόνια έχω πάει σε 5 οφθαλμίατρους χειρούργους. Κανείς δεν μου είπε για επέμβαση καταρράκτη. Περίεργα πράγματα.
Επίσης κανείς δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο για το άλλο πρόβλημα που έχω, το οποίο μάλλον θεωρούν ότι δεν σχετίζεται με τους οφθαλμούς. Μόνο εικασίες και πολλές εξετάσεις αίματος και τεστ για αλλεργίες μπας και δείξουν κάτι. Αλλά τίποτα το συγκεκριμένο. Οπότε και εγώ παράτησα κάθε προσπάθεια για να βρω τι φταίει.
-
να βγαλω και εγω τη πικρα μου....
καποτες με καποια μηχαναρα εφαγα σουπα. για την ιστορια εφ ζετ ενα φέιζερ.
εξαιρετικη.
εκτος απο το μπονους γονατο, εσπασε το παρπριζ και μπηκαν θραυσματα στα ματια μου απο την ανοιχτη ζελατινα, ημουνα τυφλος 2-3 βδομαδες.
μετα απο οχι πολλα χρονια αρχισα στο αριστερο να βλεπω καπως θολα.
τραυματικος καταρρακτης. λεει.
οκ, χειρουργηθηκε, εστρωσε και βλεπω εξαιρετικα και μαλιστα με πιο καλο ασπρο χρωμα απο το δεξι. εδω και 10-12 χρονια.
αλλα το δεξι εχει θεμα μεγαλο. δηλαδη 6 βαθμοι μυωπια.
και εχω σιχαθει το φακο επαφης.
που φετος ξαναχανα καθε φορα που βουταγα.
φυσικα γυαλια για τετοια διαφορα βαθμων, παπαρια.
οποτε πρεπει να παρω την αποφασις.
ή να σιαξω μυωπια ή να κανω καταρρακτη μια και εχωμε την ηλικια που μπορει να κανω μυωπιας και σε μια πενταετια να θελω καταρρακτη οποτε τζαμπα κοπος
φακ,Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Καταρράκτης και διόρθωση μυωπίας 2 σε 1 με υπέρηχους. Έκανα και στα δύο μάτια πριν δύο μήνες (στο κάθε μάτι KAI καταρράκτη KAI μυωπία, νομίζω μου έχουν βάλει και τεχνητούς φακούς, είμαι πλέον ολιγον cyborg).
Υπέρηχοι ουδεμία σχέση με λέηζερ, σχετικά νέο φρούτο, ούτε κοκκινίλες, ούτε ερεθισμοί. Αν θέλεις πληροφορίες στείλε pm -
Το πρόβλημα με το λέιζερ είναι ότι δεν μπορείς να κοιτάς εύκολα ντάλα ήλιο. Τα βλέπεις όλα πολύ φωτεινά. Με τους υπερήχους τι γίνεται;
-
το ξαναλεω...
δεν ειναι το προβλημα η εγχειρηση.
προφανως θα ειναι καταρρακτης γιατι ταυτοχρονα διορθωνεται και η μυωπια.
η διορθωση ειναι μεσα στον ενδοφακο που σου βαζουν, δεν υπαρχει lazer ή κατι αλλο.
το προβλημα ειναι οτι για να γινει πρεπει να κυκλοφορω δυο βδομαδες χωρις φακο επαφης.
οποτε το ενα ματι θα εχει 0 βαθμους και θα βλεπει τελεια και το αλλο 6 και θα βλεπει θολα.
δηλαδη μονοφθαλμος. γυαλια δεν μπορω να βαλω με τετοια διαφορα στα ματια, φαινονται ολα σαν να βλεπω με το ματι του πρεντατορ.
ειναι απαραιτητο να γινει ετσι για λογους προστασιας απο μολυνσεις που μπορει να γινουν απο το φακο ή το δακτυλο. που εχει χρηση και αλλου. το δακτυλο.
και χρειαζονται και μερικες ημερες για επιστροφη στη δουλεια και ενας μηνας για επιστροφη στο βουνο.
χρονος μου λειπει, χρονος. -
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες