-
Δηλαδή τώρα μπορούν να πάνε μπούγιο άνθρωποι την Κυριακή στην εκκλησία, να φιλήσουν τις εικόνες και τα αγια κειμήλια, να κοινωνήσουν όλοι με την ίδια αγια λαβίδα, να σταθούν δίπλα δίπλα για τη διάρκεια της λειτουργίας και του μνημοσύνου μετά, να πάρουν το αντίδωρο με τη σειρά απ το χέρι του παπά, να μοιράσουν και φάνε τα κόλλυβα στο προαύλιο, αλλά δεν μπορούνε όλοι μαζί να πιούνε τον καφέ της παρηγοριάς μέσα στο παρακείμενο καφενείο!
Δεδομένου ότι ο καφές έχει υποστεί βρασμό, δεν ξέρω αν πιο ύποπτα για τη διάδοση του ιού είναι τα παξιμαδάκια, τα σαμπλέ, ή εκείνες οι σοκολατένιες ελίτσες που είναι μπουκιά και συχώριο... -
-
-
-
Πότε ξεκινάει το επόμενο λοκνταουν ξέρουμε; όσοι έχετε άκρες για πιο έγκυρες πληροφορίες...
-
Λογικά το άλλο Σάββατο και για 2 εβδομάδες αρχικά. Στην χειρότερη να φτάσει έως μέσα Δεκεμβρίου καθώς αν δεν ανοίξουμε για Χριστούγεννα θα αρχίσουν μαζικές αυτοκτονίες στην αγορά.
Κατά την άποψη μου θα αυξηθούν πολύ νέοι εμβολιασμοί μέχρι τέλος του μήνα αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά, δύσκολα θα ανακοπεί η κορύφωση της διασποράς και η αύξηση των θανάτων.
Από την άλλη το πολύ θετικό είναι πως θα υπάρξει επικοινωνιακή καταιγίδα υπέρ της αποτελεσματικότητας των μέτρων και την ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών , σε συνδιασμό με την άμεση παρέμβαση του ΠΘ για επαρκή προμήθεια του νέου φαρμάκου της Pfizer ( νομίζω σήμερα το βράδυ έπαιξε αυτό στις ειδήσεις πως ο ίδιος ο ΠΘ με τις γνωριμίες του και τις επαφές του ήδη έχει εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες - προσωπικά διαφωνώ με την βιασύνη να το ανακοινώσουν , φοβάμαι μην κάψουν ένα καλό επικοινωνιακό χαρτί νωρίς). Σε μικρότερα μέτωπα αντιμετώπισης της πανδημίας ήδη γίνεται κάποια δουλίτσα με απαγόρευση λήψης φωτογραφιών και βίντεο στο Μετρό ως προς τον συνωστισμό, θα δούμε και πολλές τέτοιες μικρές παρεμβάσεις όπως στον τρόπο και την ανάλυση των στατιστικών αποτελεσμάτων κρουσμάτων και θανάτων , σε μάζεμα των γιατρών όπως του κυρίου που κατέρρευσε από την κόπωση , και οπωσδήποτε της Γκαγκα που άρχισε να μιλάει για αδυναμία στελέχωσης νέων μονάδων covid. -
Αν έχουμε πάλι λοκντάουν , αντί να κλείσουν στα σπίτια τους τους ανεμβολίαστους , άνω των 30 ετών , τότε το μητκη γασαι θα ακούγεται από πολύ κόσμο.
Και μάλιστα από θεωρητικά δικό του κόσμο , τον κόσμο της εργασίας , αφού οι ξύστες είτε πάνε , είτε δεν πάνε τα ξύνουν.
Αν θέλουν ας δώσουν κίνητρα για τηλεργασία , αλλά να μην κλείσουν τον κόσμο μέσα.
-
Όλοι κόσμος της εργασίας είναι και είμαστε.
Εσύ είσαι εργολάβος με εργασία
Ο άλλος είναι οδοκαθαριστης με εργασία
Ο άλλος ιατρός με εργασία
Ο άλλος ναυτεργατης με εργασία.
Ο άλλος εκπαιδευτικός με εργασία
Κτλ. -
This post is deleted! -
Οχι και όλοι .
Αλλοι εργάζονται και άλλοι μας εργάζονται...
Ασε που σε εμας τους 60+ , οι μη συνταξιούχοι ήταν πάντα στους εργαζόμενους.
Οι άλλοι έχουν τις συντάξεις τους και το παίζουν και "επενδυτές" ...
Στα προποτζίδικα κυρίως.
Πέρνα ένα πρωί να δεις τι κόσμος και τι ηλικίες είναι εκεί. -
Γυρε ο criu ακόμα και σε περίπτωση Γ' ΠΠ ή πυρηνικής καταστροφής θα βρει τις αφορμές να αναπτύξει την ξυστοθεωρια του:
E(xtinction)=m(ass of)c(ivil servants)²
Πάρε να ταυτιστείς criu:
Youtube Video -
Σωστό γιατί και αυτόν ξύστες σαν αυτούς των βρυξελλών θα τον έχουν προκαλέσει.
Εχω πει , βίντεο δεν έχω χρόνο να βλέπω .
Σε λίγο θα πάω για δουλειά .Την κουβέντα την προτιμώ.
-
Εδώ θα συμφωνήσω κατότακατο!
Δες το το βιδεο, δε θα πεταχτεί κανας σφυροδρεπανος, standup για θαμώνες προποτζιδικων είναι.
-
Εντωμεταξυ ταξιδευτή ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών σου προέρχεται από εισοδήματα δημ υπαλλήλων. Διότι αυτά δίνουν την σταθερότητα για δανεισμό.
Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που κοκκινησαν τους ισολογισμούς των τραπεζών και χρειάστηκαν σωτηρία με δημόσιο χρήμα που το πληρώσαμε όλοι μας.
Άναψε λοιπόν και μια λαμπάδα και για αυτούς διότι αν περιμένεις από σπουδαγμενα παιδιά με καλύτερες σπουδές από εσένα και όρεξη για δουλειά να δεις παραδακι και να αγοράσουν σπίτι θα πήγαινες και εσύ να παίξεις κάνα τζόκερ μπας και...
-
Κάτσε τώρα γιατί το επόμενο μάθημα είναι ο υπολογισμός συντελεστή τριβής αριστερού όρχεος ΔΥ σε παντελόνι από Μπρακουλια.
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εντωμεταξυ ταξιδευτή ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών σου προέρχεται από εισοδήματα δημ υπαλλήλων. Διότι αυτά δίνουν την σταθερότητα για δανεισμό.
Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που κοκκινησαν τους ισολογισμούς των τραπεζών και χρειάστηκαν σωτηρία με δημόσιο χρήμα που το πληρώσαμε όλοι μας.
Άναψε λοιπόν και μια λαμπάδα και για αυτούς διότι αν περιμένεις από σπουδαγμενα παιδιά με καλύτερες σπουδές από εσένα και όρεξη για δουλειά να δεις παραδακι και να αγοράσουν σπίτι θα πήγαινες και εσύ να παίξεις κάνα τζόκερ μπας και...
Αυτό ήταν πολιτική επιλογή. Δεν έτυχε, πέτυχε. Ουδείς ΔΥ έχασε την δουλειά του. Για τους υπόλοιπους φόροι και φόροι. Ε, λογικό ήταν να γονατίσουν οι επιχειρησεις και οι ΙΥ/ΕΕ και να επιβιώσουν οι ΔΥ. Τι λαμπάδα να ανάψει, λες να βοήθησε ο ύψιστος για να γίνει αυτό; Να ματαξαναπω, για δες τι έκαναν οι Ρουμάνοι όταν μπήκαν στο ΔΝΤ και πες μου μετά για τους ΔΥ "που ρίχνουν χρήμα στην αγορά".
-
Δεν έπιασα το τι θέλεις να πεις;
Όλοι χάσαμε εισοδήματα και εργασίες. Από το δημόσιο έφυγαν χιλιάδες εργαζόμενοι άλλοι ως συνταξιούχοι χωρίς αντικατάσταση, άλλοι ως συμβασιούχοι....υποστελεχωθηκαν υπηρεσίες και λειτουργούσαν με το 1/3 του οργανογράμματος τους.
Εγώ λέω πως σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον διεθνές και εθνικό αυτός που έχει σταθερό εισόδημα μπορεί να δανειστεί για 25 έτη με σχετική ασφάλεια για τη σταθερότητα των τραπεζών.
Το να έχει μια τραπεζα στους ισολογισμούς της πελάτες με σταθερό εισόδημα της δίνει εφόδια για έναν ποιοτικό ισολογισμό.
Εσύ, όχι, δεν μπορείς να προσφέρεις τέτοια ασφάλεια στην τράπεζα όσο καλός και αν είσαι.
Να ρωτήσω, έχεις συλλογική σύμβαση εργασίας ή ατομική; Κάθε πότε την ανανεώνεις;Φυσικά και κάποιος που έχει σταθερό εισόδημα στηρίζει την οικονομία. Οποιος δεν μπορεί να το δει αυτό, καλά έκανε και εργάζεται σε άλλον τομέα από τα οικονομικά.
Για να το πω και σε όρους μάρκετινγκ του 1970 και μετά για οσους έχουν κάνει mba. Είναι οι αγελάδες στο portfolio των εμπορευμάτων που παρουσιάζει μια εταιρία.
Οπως και οι μετανάστες με την vfm εργασία τους ενισχύουν το ΑΕΠ της χώρας αντίστοιχα και οι δημ υπάλληλοι παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα σε διεθνείς και εθνικούς μακροοικονομικους κυκλους.
Το να στρέφεστε μονίμως ενάντια σε κάποια κοινωνική ομάδα διαφορετική από εσάς χωρίς να βλέπετε ότι αυτή εν τέλη μπορεί να συμβάλει στην κερδοφορία σας, είναι λάθος.
Όλα με μέτρο! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν επιθυμώ σωστό και αποδοτικό δημόσιο. Αλλά εσείς δεν πιστεύω πως εννοείται κάτι τέτοιο.
-
Δεν έπιασα το τι θέλεις να πεις;
Όλοι χάσαμε εισοδήματα και εργασίες. Από το δημόσιο έφυγαν χιλιάδες εργαζόμενοι άλλοι ως συνταξιούχοι χωρίς αντικατάσταση, άλλοι ως συμβασιούχοι....υποστελεχωθηκαν υπηρεσίες και λειτουργούσαν με το 1/3 του οργανογράμματος τους.
Εγώ λέω πως σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον διεθνές και εθνικό αυτός που έχει σταθερό εισόδημα μπορεί να δανειστεί για 25 έτη με σχετική ασφάλεια για τη σταθερότητα των τραπεζών.
Το να έχει μια τραπεζα στους ισολογισμούς της πελάτες με σταθερό εισόδημα της δίνει εφόδια για έναν ποιοτικό ισολογισμό.
Εσύ, όχι, δεν μπορείς να προσφέρεις τέτοια ασφάλεια στην τράπεζα όσο καλός και αν είσαι.
Να ρωτήσω, έχεις συλλογική σύμβαση εργασίας ή ατομική; Κάθε πότε την ανανεώνεις;Φυσικά και κάποιος που έχει σταθερό εισόδημα στηρίζει την οικονομία. Οποιος δεν μπορεί να το δει αυτό, καλά έκανε και εργάζεται σε άλλον τομέα από τα οικονομικά.
Για να το πω και σε όρους μάρκετινγκ του 1970 και μετά για οσους έχουν κάνει mba. Είναι οι αγελάδες στο portfolio των εμπορευμάτων που παρουσιάζει μια εταιρία.
Οπως και οι μετανάστες με την vfm εργασία τους ενισχύουν το ΑΕΠ της χώρας αντίστοιχα και οι δημ υπάλληλοι παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα σε διεθνείς και εθνικούς μακροοικονομικους κυκλους.
Το να στρέφεστε μονίμως ενάντια σε κάποια κοινωνική ομάδα διαφορετική από εσάς χωρίς να βλέπετε ότι αυτή εν τέλη μπορεί να συμβάλει στην κερδοφορία σας, είναι λάθος.
Όλα με μέτρο! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν επιθυμώ σωστό και αποδοτικό δημόσιο. Αλλά εσείς δεν πιστεύω πως εννοείται κάτι τέτοιο.
Το σταθερό εισόδημα είναι στο δικό σου κεφάλι μόνο. Και είναι πολιτική επιλογή όπως ξαναλέω και όχι θεϊκή επιταγή. Οι Ρουμάνοι μόλις μπήκαν έδιωξαν με την μια κάπου 200000 ΔΥ για να κρατήσουν χαμηλή φορολογια. Σταθερό εισόδημα γιοκ. Το να μην βλέπεις ότι εδώ έγινε η ανάλογη πολιτική επιλογή από την ανάποδη δεν το καταλαβαίνω.
-
Περιμένε θα παμε και στην Ρουμανία.
Τι εννοείς μονο στο κεφάλι μου;;;;
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αγοράζουν σπίτια (που τα χτιζουν ιδιώτες εργολάβοι) με δανεισμό και οικοσυσκευες (που φτιαχνοντια από ιδιωτικές βιομηχανίες) με δανεικά;
Όταν έχουν μονιμότητα πως θα αξιολογήσεις τις αιτήσεις τους;
Πως θα αξιολογήσεις τη δική μου με ατομική σύμβαση ορισμένου χρόνου σε μια εταιρία;
Έχεις συλλογική σύμβαση εργασίας ή ατομική;
-
Περιμένε θα παμε και στην Ρουμανία.
Τι εννοείς στο μυαλό μου;;;;
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αγοράζουν σπίτια με δανεισμό και οικοσυσκευες με δανεικά;
Όταν έχουν μονιμότητα πως θα αξιολογήσεις τις αιτήσεις τους;
Πως θα αξιολογήσεις τη δική μου με ατομική σύμβαση ορισμένου χρόνου σε μια εταιρία;
Έχεις συλλογική σύμβαση εργασίας ή ατομική;
Ατομική έχω lap. Όπως όλοι οι ΙΥ που παίρνουν παραπάνω από αυτά της συλλογικής. Είμαστε off topic, όταν λέω ότι κάτι είναι στο κεφάλι σου εννοώ ότι η μονιμότητα, το ύψος των αμοιβών, το πώς πληρώνεται το έλλειμμα κλπ δεν ήταν γραμμένο στις πλάκες του Μωυσή. Ήταν πολιτικές αποφάσεις (εσάς θα σας ακουμπήσουμε λιγότερο, τους άλλους περισσότερο) που εν πολλοίς βασίστηκαν στις τεμαχικες συμφωνίες που είχε κάνει το κυβερνητικό σύστημα εδώ και 40 χρόνια ευνοώντας κατά το δοκούν όσους ήθελε και όχι βέβαια το σύνολο της κοινωνίας. Ας το αναλύσουμε άλλου αυτό.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες