-
Εγώ έχω καμία 5-6 ραπιντ στο σπίτι για όταν νιώσω κάπως αδυναμος να τα κανω.
Υ. Γ δεν έχω προσέξει τι κάνουν όλοι αυτοί μαζεμένοι με τα τραπεζάκια στα φαρμακεία. Μια φορά κουνουσα το κεφάλι μου του στυλ.... "Είστε ψεκ" Και με αγριοκοιταξαν.... Ασε καλυτερα.... Μακριά και αγαπημένοι -
Αν το θυμηθώ, μια φορά τη βδομάδα ή όποτε το θυμηθώ περνάω απ' τα στέκια συνεργείων του ΕΟΔΥ και κάνω τέστ.
Αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για όλο τον πληθυσμό π.χ. μια φορά τη βδομάδα να καταγράφεται ο καθένας μικροί μεγάλοι, εκτός κι αν έχουν κινητικά προβλήματα να πηγαίνει κατ' οίκον, και να είναι οργανωμένα όπως τα εμβολιαστικά κέντρα, κι όχι ένα τραπεζάκι κάτω από μια τέντα.
Κάποτε λέγαμε αυτό "δεν ήταν εφικτό", τώρα που είναι γιατί δεν το κάνουν; Αυτό θα είχε μεγαλύτερη ωφέλεια για τον πληθυσμό, την παρακολούθηση της εξάπλωσης και την εφαρμογή μέτρων. -
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Όποτε ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ λάθος είσαι @asep
Τότε γιατί είναι τόσο ακριβά και γιατί βασίζουν μια μεγάλη σειρά υγειονομικών μέτρων με βάση πόσα τεστ θα κάνουμε, μάλλον το οικονομικό κέρδος είναι ο στόχος όχι η υγεία.
-
Το πρόβλημα είναι στους εξωτερικούς χώρους βασικά, γνωρίζουμε παράδειγμα αν όσοι πήγαν στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο σήμερα ήταν εμβολιασμένοι, μπορούσε η αστυνομία να τους ελέγξει αν είχαν πιστοποιητικά, τα μαγαζιά με 1 πελάτη τι φταίνε?
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το πρόβλημα είναι στους εξωτερικούς χώρους βασικά, γνωρίζουμε παράδειγμα αν όσοι πήγαν στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο σήμερα ήταν εμβολιασμένοι, μπορούσε η αστυνομία να τους ελέγξει αν είχαν πιστοποιητικά, τα μαγαζιά με 1 πελάτη τι φταίνε?
πραγματικα τρολλαρεις πετυχημενα.....
χαχαχ....
να και το πολυτεχνειο και η αστυνομια και εμβολιασμοι σε ενα ποστ πακετο. ευγε τεκνον, ευγε....
και οι αλλοι τσιμπανε.... -
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
χαχαχ....
να και το πολυτεχνειο και η αστυνομια και εμβολιασμοι σε ενα ποστ πακετο. ευγε τεκνον, ευγε....
και οι αλλοι τσιμπανε....Στα μαγαζιά απαγορεύεται και σε εξωτερικό χώρο να κάτσεις χωρίς πιστοποιητικό ή να τα πληρώσεις χοντρά σε ράπιντ ενώ σε τέτοιες συγκεντρώσεις επιτρέπεται, μην απορείς μετά γιατί έφτασαν εκεί τα κρούσματα και οι θάνατοι.
-
χαχαχ....
και οι αλλοι τσιμπανε....Εγώ πάντως δεν απαντώ στον Ανώτατη Σχολή Εκμετάλλευσης Πατρικού εισοδήματος εδώ και πολλές σελίδες.
Το κακό είναι πως και οι αληθινοί αντιεμβολιαστές με τον ίδιο τρόπο απαντάνε, τα ίδια λένε, δεν βγαίνει νόημα...
Γι αυτό με όσους είναι κοντινοί κι έχω ανθρώπινο ενδιαφέρον, μόνο πλακιτσα και να τους βάζω ψύλλους ώστε όταν εξαναγκαστουν ή φοβηθούν πολύ να μην μπαίνει ο εγωισμός τους εμπόδιο στο να αλλάξουν γνώμη κι εμβολιαστούν. -
Άν δεν πιστεύετε τον άνθρωπο που είναι όχι απλά στην επιτροπή των ειδικών αλλά και υφυπουργός υγείας.
-
-
Παράλογο πάντως - να τα λέμε και αυτά - αυτό που συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις με τον έλεγχο των Rapid και τις απαγορεύσεις γενικά και εξηγούμε : πάω με την γυναίκα super market Σκλαβενίτη που έχει και καφέ να κάτσεις αλλά όχι με ξεχωριστό χώρο, σαν ένα κομμάτι του υπόλυπου s/m, μας ρωτάει η κοπέλα αν θα κάτσουμε και την ρωτάω για πλάκα αν έχει άλλη χρέωση μου λέει Όχι άλλα αν κάτσουμε πρέπει να σκαναρει το QR... Δηλαδή εγώ μπορώ να κατεβάσω την μάσκα και να μασουλάω την τυρόπιτα και να πίνω το freddo espresso μου περπατώντας στους διαδρόμους σαν ανεμβολιαστος αλλά δεν μπορώ να κάτσω σε καρέκλα
-
@spi_duster said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Αυτό σημαίνει πως εκτός απ το Βέλγιο, είμαστε καλύτερα κι απ τη Γερμανία στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού.
-
Άκουγα πριν λίγο Σκάι , σχολίαζαν τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας , έγινε πολύ κουβέντα για τον τρόπο μέτρησης των θανάτων στην Ελλάδα και πως με τον τρόπο που το κάνουμε εμείς καταλήγουμε περίπου σε 20% παραπάνω . Η UK πχ δεν μέτρα όποιον πεθάνει σπίτι από covid. Θα ζητήσουμε από τους διεθνείς οργανισμούς ένα ενιαίο πρότυπο.
Άρα αυτό είναι ένα από τα όπλα μας ενάντια στην πανδημία , πως θα μαγειρέψουμε τα νούμερα των θανάτων.
Κάτι ήξερε ο Πέτσας που είπε προχθές πως τον Δεκέμβριο θα έχουμε πτώση των θανάτων.
Το απίστευτο για εμένα συνεχίζει να παραμένει η απίστευτα άκριτη αποδοχή όλων αυτών από τους δημοσιογράφους. -
Και τι να κάνουν οι δημοσιογράφοι μας απέναντι στους πολιτικούς μας, να δημιουργήσουν διαμάχες μέσα στο σπίτι τους, να διαλυθούν οικογένειες;
-
σημερινο και κορυφαιο.
σε μεγαλο λαμιωτικο εργαστηριο βιοπαθολογιας ερχεται ασθενης μεγαλης ηλικιας με πολλα προβληματα υγειας.
'-καλημερα κα χχχχ. Λυπαμαι αλλα το pcr test βγηκε θετικο, έχετε κοροναϊο'
'-υπαρχει Θεός παιδι μου, υπάρχει'
'-μα τι λετε?'
'-ευτυχως κολλησα covid και δεν χρειαστει να κανω το εμβολιο. μενω και στην αδελφη μου να μην με βρουνε να μου βαλουνε μπαρκοντ στην απογραφη. τωρα που εχω covid, θες να σου βηξω λιγο να κολλησεις και εσυ?' -
σημερινο και κορυφαιο.
σε μεγαλο λαμιωτικο εργαστηριο βιοπαθολογιας ερχεται ασθενης μεγαλης ηλικιας με πολλα προβληματα υγειας.
'-μα τι λετε?'
'-ευτυχως κολλησα covid και δεν χρειαστει να κανω το εμβολιο. μενω και στην αδελφη μου να μην με βρουνε να μου βαλουνε μπαρκοντ στην απογραφη. τωρα που εχω covid, θες να σου βηξω λιγο να κολλησεις και εσυ?'"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών έστιν η βασιλεία των ουρανών".
-
Ρε σεις, τι ποσοστά είναι αυτά που αθροιζονται στο 120% ;
Επίσης, δεν παίζει ρόλο ο συνολικός αριθμός ατόμων που έκανε το κάθε εμβόλιο; Και το λαηφστάηλ κάθε ηλικιακής ομάδας;
Μπορεί κάποιος πιο επιστήμονας να μας τα εξηγήσει, ή είναι τόσο ΓΤΠ αυτοί που τα γράφουν ; -
Στην 1η ηλικιακή ομάδα εμβολιασμένων κρουσμάτων, όντως έχουν κάνει αλλά αντί άλλων τα ποσοστά.Κι επίσης πράγματι δε μας λέει πόσοι πόσο βαριά νόσησαν,αν ήθελαν νοσηλεία κ.τ.λ. Λίγο στο πόδι γραμμένα.
Εγώ θα φέρω το προσωπικό μου παράδειγμα,για να καταλήξω και σε -προσωπικό,που ίσως όμως γενικεύεται κάπως- συμπέρασμα.
Έχω κάνει τις 2 δόσεις (ως υγειονομικός) 27/1/21 και 17/2/21 με Pfizer. Μετά από περίπου 5 μήνες (7/21) έκανα ένα test αντισωμάτων πρωτεϊνης ακίδας (αντισ. εμβολίου κι όχι νόσησης) και με κατωτ. όριο το 50 (η συνάδελφος μου είπε πως 10 φορές παραπάνω από το όριο δηλ. γύρω στα 500 θεωρείται σχετικά καλό) είχα 960.Η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση -επίτηδες δε λέω 3η,θα το εξηγήσω παρακάτω- άνοιξε 25-30/9 για υγειονομικούς.Εμβολιάστηκα 9/10/21 (περίπου 7μησι μήνες μετά τη 2η) κι απλά από περιέργεια έκανα μετά από περίπου 35 μέρες -προχθες- ένα νέο τεστ αντισωμάτων (αν κι η μικροβιολόγος μου είπε ότι λογικά θα έχω >10.000). Αποτέλεσμα 11.146, δηλ.σχεδόν 10-12 φορές παραπάνω από Ιούλιο. Κάπου τόσο είπαν οι αρμόδιοι επιστήμονες κι εδώ και στο εξωτερικό ότι αυξάνεται η προστασία με την αναμνηστική δόση.Φαίνεται λοιπόν ότι όσοι εμβολιάστηκαν πριν τα μέσα Μαϊου,είναι σχεδόν -επαναλαμβάνω σχεδόν- σαν μη εμβολιασμένοι.Άρα το 6-7μηνο είναι μάλλον το λογικό όριο που περίπου τα αντισώματα πέφτουν στα κατώτερα όρια προστασίας (βέβαια,δεν μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε την κυτταρική ανοσία του καθενός που παίζει κι αυτή ρόλο).Επίσης είπα αναμνηστική κι όχι 3η γιατί υπάρχουν δύο υποθέσεις που η ιατρική κοινότητα δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη άποψη: α) ο εμβολιασμός μπορεί να αρκεί μέχρι τις τρεις αν είναι όπως της ηπατίτιδας που έχει 3 δόσεις και μετά από χρόνια ίσως κάνεις επαναληπτική β) αν δεν αρκεί,μέχρι να αποδυναμωθεί ή περιοριστεί δραστικά ο ιος, πιθανά θα χρειάζονται 2/έτος αναμνηστικές δόσεις ή και 1/έτος όπως η γρίππη (στην παρούσα φάση το 1/έτος το βλέπω δύσκολο γιατί ο κωλοιός δεν εξαφανίζεται το 6μηνο της αυξημ. θερμοκρασίας όπως της γρίππης,αλλά επιβιώνει και τους ανοιξ.+θερινούς μήνες.Μπορεί βέβαια να ανακαλυφθεί μονοδοσικό εμβολιο ή με φαρμακευτική θεραπεία στο σπίτι τύπου tamiflu να ξεπεραστεί κι αυτό το θέμα).
Αυτές είναι οι ιατρικές και εκλογικευμένες -προσωπικές επαναλαμβάνω- σκέψεις μου.
-
σημερινο και κορυφαιο.
'-μα τι λετε?'
'-ευτυχως κολλησα covid και δεν χρειαστει να κανω το εμβολιο. μενω και στην αδελφη μου να μην με βρουνε να μου βαλουνε μπαρκοντ στην απογραφη. τωρα που εχω covid, θες να σου βηξω λιγο να κολλησεις και εσυ?'Σκέψου τώρα σε φτωχές χώρες παιδιά αλλα και ενήλικες που πιστεύουν στην επιστήμη και την θέλουν, να μην έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε αρκετες ποσοτητες εμβολίων και εσύ να έχεις τον ελληναρα να λέει τέτοια πράγματα. Ντροπή για το ανθρώπινο είδος και την επιστήμη ότι ξεστόμισε. Έπρεπε να τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Και αν αυτός ο ελληναρας θέλει κάποτε την βοήθεια της επιστήμης να πάει σε ένα καφενείο να τον γιατρέψουν.
-
επιτελους ξεκιναει στην αυστρια η υποχρεωτικοτητα
αντε να τελειωνουμε με τους ηλιθιους, αντι για μαλακιες εξαγγελιες για ηλεχτρικα 5 χρονια νωριτερα αμα εχεις μπολς βαζεις υποχρεωτικοτητα απο 1/12. -
Ποια 5 χρόνια νωρίτερα.... Αα δις, Λαστ γιαρ... Κάτι διάβαζα για φηβ των φτωχών.... Δηλαδη στα χαρτιά 50 gr/co2 και μην τον ξαναειδατε τον φτωχο σε χώρο ταχυφρτισης.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες