-
ξαναλεω: εχουν εκλογικο βιβλιαριο, εχουν δικαιωμα εκλεγειν και εκλεγεσθαι.
Και αυτό είναι το χειρότερο και ένα από τα βασικότερα (δυστυχώς) κατά της Δημοκρατίας (που βέβαια στην σωστή αρχαιοελληνική Δημοκρατία δεν θα είχαν τέτοια δικαιώματα).
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αν τους πετύχεις σε άλλες στιγμές της ζωής εχουν φυσιολογική έως και καλή νοημοσύνη, λες ορίστε είναι ένας νορμαλ αξιόλογος άνθρωπος.
Σιγά που είναι νορμάλ....προφανώς και δεν είναι, εαν συζητήσεις λίγο σοβαρά μαζί τους.
-
Δύσκολο θέμα. Και ποιος ορίζει το σωστό; Αφού ότι και αν τους λες αυτοί βλέπουν ως λογική την εξήγηση τους. Οπότε αν τους αποκλίσεις όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι, θα δημιουργήσεις στο τέλος εμφύλιο.
Άλλωστε και σε έναν τεράστιο και πολύ σκληρό εμφύλιο που άλλαξε τη χώρα και όλον τον δυτικό κόσμο, σε μια άλλη μεγάλη δύναμη, αν δεις τα δύο στρατόπεδα, το ένα εκπροσωπούσε το παράλογο και την δουλεία και το άλλο το λογικό και την ισότητα. Και οι δύο είχαν φανατικούς υποστηρικτές που πραγματικά πίστευαν στα προστάγματα της δικής τους πλευράς.
-
Εγω δεν έχω καταλάβει ακόμα ένα βασικο πρόβλημα.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αν τους πετύχεις σε άλλες στιγμές της ζωής εχουν φυσιολογική έως και καλή νοημοσύνη, λες ορίστε είναι ένας νορμαλ αξιόλογος άνθρωπος. Και ξαφνικα σε μια κρίση ή ένα μεγάλο γεγονός ολα αλλάζουν. Κάτι τους ωθεί να συμπεριφέρονται σαν να παίζουν τον ρόλο του ηλίθιου.
Σαν να είναι βαλτοι ώστε να κάνουν την αντιμετώπιση κάποιου γεγονότος επίτηδες δύσκολο και χρονοβόρο διοτι με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε αυτή την κατάσταση χάνουμε όλοι οι υπόλοιποι ενέργεια και πόρους προκειμένου να καταρρίψουμε με λογικά επιχειρήματα τα παράλογα σενάρια και υποθέσεις που σκέφτονται οι εγκέφαλοι τους.
Σχηματίζουν δηλαδή μια κοινωνική συλλογικότητα του παραλόγου. Αντιθέτως, ατομικά ο καθένας από αυτούς μπορεί να είναι λογικοί στις διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους.
Και αναρωτιέσαι: Αυτός ο άνθρωπος όχι μόνο εκλεγεί και εκλέγεται, αλλά είναι και επιτυχημένος επιχειρηματίας, manager... Παραγει πλούτο και αναπτύσσεται, κτλ κτλ.... Πως γίνεται αυτό;
-
Μια προσέγγιση για τους αρνητες της πανδημίας (αφήνω απ εξω τους αρνητες των εμβολίων, ιδιαίτερα αυτούς που φοβουνται. Είναι αποδεκτό να φοβάσαι για την υγεία σου. Όχι όμως να αρνείσαι το εμβολιο για λόγους τσιπαρισματος και τέτοιες ηλιθιότητες)
Γενικως διάβαζω κείμενα για να ερμηνεύσω την ιδιοσυγκρασία αυτών.
Ειναι οι λεγόμενοι παρτακηδες. Είναι αυτοί που μπροστά στο συμφέρον της κοινότητας (οποίο και αν είναι αυτό) βάζουν από πάνω το προσωπικό τους 'θέλω' και την προσωπική τους βόλεψη. Επικαλούνται τα ατομικά τους δικαιώματα ως ανώτερα του δικαιώματος της κοινότητας. Όμως η νομοθεσία δεν τους το αναγνωρίζει αυτο. Μιας και παίζουν με το παιχνίδι των δικαιωμάτων, το κοινωνικό συμφέρον είναι νομικά ανώτερο από το ατομικό. Αυτό απαιτεί βασικές γνώσεις κοινωνιολογίας. Δεν ξέρω αν τις διδάχθηκαν και ποτέ. Οπότε στην σύγκρουση συμφερόντων που εμφανίζεται μπροστά τους ή μονη διέξοδος για ερμηνεία της κατάστασης είναι αυτή της συνωμοσίας
Κάπως έτσι γεννιούνται οι συνωμοσίες. Ως ανάγκη εκλογίκευσης αντιθέτων πληροφοριών. Μόνο που δεν τους δίδαξαν οτι το κοινό συμφέρον υπερέχει του δικού τους και νομικά και ηθικά και θεσμικά.
Όλοι λοιπόν αυτοί που δεν αρέσκονται σε οργανωμένες κοινωνίες έχουν την ίδια αντίδραση διοτι η φιλοσοφία διαβίωσης τους προστάζει την ανωτερότητα του 'εγώ' και του 'θέλω' τους.
Για τους μη εμβολιασμένους από φόβο, εγώ προσωπικά τους δέχομαι. Είναι δικαίωμα τους. Απλώς και αυτοί πρέπει να αποδεχτούν τους περιορισμούς της κοινότητας που επιβάλει σε αυτούς καθώς ειναι δικαίωμα της.
-
Παίδες, η προσωπική μου άποψη είναι ότι η βλακεία τελικά θα κυριαρχήσει στον πλανήτη μας και κάποια στιγμή θα πάμε ομαδικώς κατά διαόλου για κάποια τρομακτική ηλιθιότητα που θα γίνει ευρέως αποδεκτή.
Παλιά υπήρχε ο χαζός του χωριού, του οποίου η εμβέλεια ήταν περιορισμένη και η απήχηση μηδενική. Έλεγε τις χαζομάρες του στο καφενείο του χωριού, κάνανε πλάκα μαζί του οι συγχωριανοί και τελείωνε εκεί η ιστορία. Τώρα κάθε τζαζεμένος έχει βρεί βήμα στα social media. Ακόμη και τη βλακωδέστερη θεωρία να ανεβάσεις (π.χ. flat earth) θα βρεθούν εκατοντάδες ή χιλιάδες ακόλουθοι, οι οποίοι θα πολλαπλασιάσουν την απήχηση της.
Επιπλέον οι ηλίθιοι παραδοσιακά αυτοεπιβεβαιώνονται εντός του κύκλου τους. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στις πεποιθήσεις τους και σε συνδυασμό με τις (δικαιολογημένες) μαζικές επιθέσεις κατά των ιδεών τους που δέχονται, τους συσπειρώνει ακόμη περισσότερο.
Τελικά όντως ο ηλίθιος είναι ανίκητος και κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει επί της γης. Η βασιλεία του βέβαια θα είναι βραχύβια, γιατί δεν θα αργήσει να καταστρέψει τα πάντα.
-
Αρα για να έχουμε ακόμα εμείς οι 'λογικοί' τα σκήπτρα του κόσμου, έστω για λίγο ακόμα, είμαστε η χαζοί των προηγούμενων που τους εξαφανίσαμε με τη βλακεια μας.
Τελικά ωραία είναι να είσαι ηλιθιος.
Τωρα ζούμε το ιδιο δράμα με τους ακόμα πιο ηλίθιους.
Καλα το είχα καταλάβει.
Πάντα μετά από μια ώρα συζήτηση βαριάς φιλοσοφίας ανέβαζα θερμοκρασία. Μικρό intercooler έχω μάλλον.
-
Τελικά όντως ο ηλίθιος είναι ανίκητος και κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει επί της γης. Η βασιλεία του βέβαια θα είναι βραχύβια, γιατί δεν θα αργήσει να καταστρέψει τα πάντα.
Δεν είναι μόνο όλα όσα είπες αλλά και το ότι πλέον ο ηλίθιος προστατεύεται (ενώ παλιά όχι). Δες όλα τα warnings ειδικά στην Αμερική, φτιαγμένα για να προσταεύουν τον ηλίθιο που δεν ξέρει ότι θα κόψει το χέρι του με το ηλεκτρικό πριόνι ή ότι ο ζεστός καφές που αγόρασε είναι πραγματικά ζεστός. Κάποτε υπήρχε η φυσική διαλογή, πλέον όχι.
-
Παίδες, η προσωπική μου άποψη είναι ότι η βλακεία τελικά θα κυριαρχήσει στον πλανήτη μας και κάποια στιγμή θα πάμε ομαδικώς κατά διαόλου για κάποια τρομακτική ηλιθιότητα που θα γίνει ευρέως αποδεκτή.
Παλιά υπήρχε ο χαζός του χωριού, του οποίου η εμβέλεια ήταν περιορισμένη και η απήχηση μηδενική. Έλεγε τις χαζομάρες του στο καφενείο του χωριού, κάνανε πλάκα μαζί του οι συγχωριανοί και τελείωνε εκεί η ιστορία. Τώρα κάθε τζαζεμένος έχει βρεί βήμα στα social media. Ακόμη και τη βλακωδέστερη θεωρία να ανεβάσεις (π.χ. flat earth) θα βρεθούν εκατοντάδες ή χιλιάδες ακόλουθοι, οι οποίοι θα πολλαπλασιάσουν την απήχηση της.
Επιπλέον οι ηλίθιοι παραδοσιακά αυτοεπιβεβαιώνονται εντός του κύκλου τους. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στις πεποιθήσεις τους και σε συνδυασμό με τις (δικαιολογημένες) μαζικές επιθέσεις κατά των ιδεών τους που δέχονται, τους συσπειρώνει ακόμη περισσότερο.
Αυτό που περιγράφεις είναι η ιστορία των τελευταίων λίγων χιλιάδων χρόνων ανθρωπότητας, με τρανό παράδειγμα την εξάπλωση και εδραίωση των μονοθεϊστικων θρησκειών. Οπότε ο 'Ηλίθιος' εχει ήδη κυριαρχήσει επι της Γης. Το μόνο που αλλάζει με την σύγχρονη τεχνολογία, είναι πως επιταχύνεται η πορεία προς το τέλος... βέβαια πάντα υπάρχει και η αντίρροπη δύναμη της Επιστήμης για να ανακοπτει αυτή την πορεία.
-
Ακόμα και να ήθελες να εμβολιαστείς με τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί με πρωταγωνιστή τον ΣΚΑΙ σίγουρα αρχίζεις να πιστεύεις ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.
-
Το οποίο ποιο μπορεί να ναι;
-
harisma23 wrote:
Αυτό που περιγράφεις είναι η ιστορία των τελευταίων λίγων χιλιάδων χρόνων ανθρωπότητας, με τρανό παράδειγμα την εξάπλωση και εδραίωση των μονοθεϊστικων θρησκειών. Οπότε ο 'Ηλίθιος' εχει ήδη κυριαρχήσει επι της Γης. Το μόνο που αλλάζει με την σύγχρονη τεχνολογία, είναι πως επιταχύνεται η πορεία προς το τέλος... βέβαια πάντα υπάρχει και η αντίρροπη δύναμη της Επιστήμης για να ανακοπτει αυτή την πορεία.
?
-
Είμαι θερμός υποστηρικτής του κινήματος BIRDS AREN'T REAL.
Πάντα ήξερα ότι κάτι σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της δανιμαρκίας!!!!
-
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Θα γαμ… τον επόμενο που θα βρίσει τους ανεμβολίαστους!»
-
-
Καλησπέρα παιδιά και σχετικά με το εμβόλιο,
δεν πήγα στην προγραμματισμένη 1η δόση που μου διάλεξαν ΜΟΝΟΙ τους εδώ οι καλούληδες και τώρα που θέλω να κάνω στο ίδιο κέντρο μου δείχνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού. Ηξερα ότι υπάρχει πέναλτι αλλά για κάποιες μέρες.
Ερωτώ τώρα:
Μήπως έγινε μόνιμο το πέναλτι και πρέπει να κλείσω σε άλλο κέντρο;
Ποιος ο λόγος να με 'τιμωρείς' επειδή δεν πήγα να κάνω το εμβόλιο που έκλεισες άλλος ραντεβού για μένα;
-
δεν πήγα στην προγραμματισμένη 1η δόση που μου διάλεξαν ΜΟΝΟΙ τους εδώ οι καλούληδες και τώρα που θέλω να κάνω στο ίδιο κέντρο μου δείχνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού. Ηξερα ότι υπάρχει πέναλτι αλλά για κάποιες μέρες.
Ερωτώ τώρα:
Ποιος ο λόγος να με 'τιμωρείς' επειδή δεν πήγα να κάνω το εμβόλιο που έκλεισες άλλος ραντεβού για μένα;
Όταν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο που έχει κλειστεί αυτόματα για εσένα, τότε πρέπει πριν την ημερομηνία του εμβολίου να μπεις και να το αλλάξεις (μόνος σου ή σε ένα φαρμακείο). Εαν αμελήσεις να το κάνεις αυτό και παρέλθει η ημερομηνία εμβολιασμού χωρίς να το έχεις ακυρώσει (κοινώς τους έγραψες), τότε για 30 ημέρες δεν μπορείς να κλείσεις άλλο ραντεβού.
Αυτό ίσχυε μέχρι πριν 1 μήνα, δεν ξέρω εαν έχει αλλάξει κάτι. Είναι βλακεία, γιατί θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εμβολιασμούς. Αλλά είναι λάθος και δικό μας που δεν ακολουθούμε τις οδηγίες και κάνουμε ότι θέλουμε.
-
hountalas wrote:
Ερωτώ τώρα:
Όταν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο που έχει κλειστεί αυτόματα για εσένα, τότε πρέπει πριν την ημερομηνία του εμβολίου να μπεις και να το αλλάξεις (μόνος σου ή σε ένα φαρμακείο). Εαν αμελήσεις να το κάνεις αυτό και παρέλθει η ημερομηνία εμβολιασμού χωρίς να το έχεις ακυρώσει (κοινώς τους έγραψες), τότε για 30 ημέρες δεν μπορείς να κλείσεις άλλο ραντεβού.
Αυτό ίσχυε μέχρι πριν 1 μήνα, δεν ξέρω εαν έχει αλλάξει κάτι. Είναι βλακεία, γιατί θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εμβολιασμούς. Αλλά είναι λάθος και δικό μας που δεν ακολουθούμε τις οδηγίες και κάνουμε ότι θέλουμε.
Κατάλαβα. Αλλά μου φαίνεται χαζό να θέλουν με τόση μανία να εμβολιαστούν όλοι και να έχουν και πέναλτι σε όποιον δεν πήγε να το κάνει για οτιδήποτε λόγο είχε. Προσωπικά δεν μπορούσα να πάω στην πρώτη δόση άσχετα με το σκεπτικό που έιχα να το τρενάρω για τους λόγους μου. Μοντέρνα στην Θεσσαλονίκη ξέρει κάποιος εκτός ΔΕΘ που αλλού κάνουν;
-
Κατάλαβα. Αλλά μου φαίνεται χαζό να θέλουν με τόση μανία να εμβολιαστούν όλοι και να έχουν και πέναλτι σε όποιον δεν πήγε να το κάνει για οτιδήποτε λόγο είχε. Προσωπικά δεν μπορούσα να πάω στην πρώτη δόση άσχετα με το σκεπτικό που έιχα να το τρενάρω για τους λόγους μου. Μοντέρνα στην Θεσσαλονίκη ξέρει κάποιος εκτός ΔΕΘ που αλλού κάνουν;
Δίκιο έχεις, το θέμα είναι να εμβολιαστούμε όλοι το συντομότερο. Όσο για το ότι δεν πήγες, έχεις κάθε δικαίωμα, το λάθος σου ήταν που δεν το ακύρωσες/άλλαξε για να μην έχει πέναλτι.
-
hountalas wrote:
Δίκιο έχεις, το θέμα είναι να εμβολιαστούμε όλοι το συντομότερο. Όσο για το ότι δεν πήγες, έχεις κάθε δικαίωμα, το λάθος σου ήταν που δεν το ακύρωσες/άλλαξε για να μην έχει πέναλτι.
Δεν το ήξερα καν ότι υπάρχει πέναλτι. Εμβόλιο θα έκανα δεν θα πλήρωνα ληξιπρόθεσμο δάνειο!
-
Πριν 3 περίπου εβδομάδες με έπιασε μια ενόχληση στο καρπό σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Η ενόχληση γινόταν υποφερτός πόνος αν πίεζα με το χέρι μου. Θεώρησα ότι ήταν κάποια τενοντίτιδα και προσπαθούσα να μην το ζορίζω.
Αργά αλλά σταθερά μέρα με τη μέρα χειροτέρευε μέχρι που ο πόνος ήταν έντονος. Πήγα και πήρα ένα μικρό νάρθηκα που τον φόρεσα για περίπου μια μέρα και ο πόνος χειροτέρεψε σε σημείο να μεταφερθεί από τον καρπό σε όλη την περιοχή του αντίχειρα.
Δεν μπορούσα να πιάσω καλά καλά το στυλό. Αφόρητος πόνος. Σκέφτηκα να πάω στο νοσοκομείο αλλά όλοι,μα όλοι μου έλεγαν να πάω ιδιωτικά γιατί δεν θα βρω την υγεία μου. Πήγα όμως στο νοσοκομείο Χανίων. Μπήκα στα έκτακτα και όταν είπα σε μια νοσοκόμα τι έχω μου έκανε παρατήρηση.
'Μα καλά μετά από δέκα μέρες δεν πάτε στο νοσοκομείο' ή κάτι τέτοιο μου είπε.
Τελικά μου έδειξαν ένα κρεββάτι και μου είπαν να ξαπλώσω να μου κάνουν μια κορτιζόνη ή κάτιτέτοιο και μάλιστα έδειξε να δυσανασχετεί που καθυστέρησα να κατεβάσω το παντελόνι μου. (χελλόου είμαι με ένα χέρι κοπελιά το κατάλαβες?)
Τελικά έγινε η ένεση και μου είπαν ότι έχω μια μορφή τενοντίτιδας, δεν θυμάμαι ακριβώς πως μου το είπε αλλά με παρέπεμψε στα εξωτερικά ιατρεία μετά από 2-3 μέρες. Μου είπε επίσης ότι αυτό περνάει με εγχείρηση και δεν με ενθάρυνε να πάρω αντιφλεγμονώδη αλλά κανένα ντεπόν.
Έφυγα από εκεί, το επόμενο πρωί ακριβώς τα ίδια καμία βετίωση, αφόρητος πόνος. Μια συνάδελφος έβγαλε από την τσάντα της μια καρτέλα αλγκοφρέν και μου είπε να πάρω για 2-3 μέρες ένα χάπι ανα 4 ώρες. Έτσι κι έκανα αλλά αντί για 4 ώρες πήρα ανα 6 ώρες και ο πόνος σχεδόν εξφαανίστηκε από την πρώτη μέρα.
Αυτή τη στιγμή το χέρι μου είναι όπως πριν, κανένας πόνος. Συμπέρασμα. Στο νοσοκομείο μόνο αν τη βγάζεις δεν τη βγάζεις.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες