-
Καλε μου ανθρωπε εχω επιστημονες στο περιγυρο μου. Πολυ μεγαλα ονοματα μαλιστα. Ασε να ξερω οτι ειναι δυσκολη η κατάσταση. Τηλεοραση βλεπω οταν και οτι θελω εγω...
Εσυ τι βλεπεις και εχεις τετοιες αππψεις;
Θα μου επιτρέψεις να το σταματήσουμε γιατι ανακυκλώνουμε τα ίδια πράγματα συνεχώς.
-
Ναι αλλα θα ηθελα να μαθω απο που πηγαζει η αποψη σου.
Εσυ για εμενα λες πως οηγαζει απο την τηλεόραση.... Εσενα;;;
-
Lap αλλο το να αρνείται κάποιος πως υπάρχει κορωνοϊός κι άλλο το να διαμαρτύρεται για τη (ΜΗ) διαχείριση που κάνει η γελοία Κυβέρνηση που έχουμε. Λύση ως προς την ανικανότητα της κάθε Κυβέρνησης δεν είναι να περιμένει κάποιος 3-4 χρόνια για να πάει να ψηφίσει, ενώ ο κάθε πολιτικάντης κάνει τη δουλειά του ανενόχλητος. Δεν είναι λύση η εκλογές. Στις Εκλογές απλά διαλέγει κάποιος αν θα πέσει στη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη...
Το παραμύθι της υπακοής επειδή 'αυτό λέει ο γιατρός' τελειώνει σιγά σιγά, και θα φτάσουμε και συ ο ίδιος, και γω, ακόμη και ο κάθε μετριοπαθής ή και φιλοκυβερνητικός πολίτης στο όριο της υπομονής και της ανοχής αυτού του τραγέλαφου που ζούμε. Μέχρι στιγμής, καθώς είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση, έχουν ποντάρει τα ρέστα τους στη Pfizer για να εξασφαλίσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου... κι ελπίζουμε κι εμείς πως έστω καθυστερημένα, τα εμβόλια αυτά θα δώσουν τη λύση. Αν όμως οι μεταλλάξεις του ιού ξεφύγουν, ή τα εμβόλια αποδειχθούν αποτελεσματικά κατά το ήμισυ όπως φαίνεται να είναι αυτό της Astra Zeneca και συνεχίσουμε για δεύτερη χρονιά με μπάχαλο σύστημα υγείας και τους θανάτους να συσσωρεύονται, θα κλατάρουν κι οι φιλήσυχοι πολίτες...
-
Ξερω εγω το συνταγμα αυτη τη λυση δίνει. Στις εκλογές!
Ετσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Ψηφιζεις βαση καποιων προγραμματων. Δεν τα εκαναν πραξη, σπιτι τους.
Αν κυβερνήσεις εσυ μπορει οι μισοι να σε θεωρουν γελοιο και φαφλατα και χιλια αλλα δυο . Θα περιμένουν να ερθουν εκλογες και θα σε στειλουν σπιτακι σου να αρμενιζεις τη θαλασσα. Το συνταγμα της χωρας σου δινει το δικαιωμα να κυβερνήσεις για χ χρονο. Και στο κατω κατω αν δεν αρεσεις στους μισους αρεσεις στους αλλους μισους που σε ψηφισαν. Δεν γινεται παντα να κερδιζουν οσοι μας αρεσουν ή το αντιθετο. Αυτο σημαινει δημοκρατία. Και αν το ψαξεις πιο βαθια δημοκρατια σημαινει αποδοχη της ηττας.
Οποτε τη διαχειρηση την εχουν αναλάβει συγκεκριμένοι ανθρωποι και θα κριθουν στος καλπες.
Απο την αλλη και η αντιπολίτευση εχει συνταγματικο ρολο και ασκει κριτική. Εως και προταση μομφής μπορει να θεσει. Ετσι λειτουργουν οι κοινωνιες των ανθρωπων. Με αλληλοκατανοηση και αποδοχη του διαφορετικού. Ολα τα αλλα θεωρω ειναι περιττα λογια, αναλυοντας το σύστημα και οτι αλλο (με συγχωρείται) βλακειες. . Ας βγουμε απο την πανδημία ολοι υγιείς , ελευθερα ως τοτε ας ασκηθει η κριτικη και στο τελος θα βγει το αποτελεσμα της καλπης για να συνεχισουμε στο μελλον. Δημοκρατικά!
Να σημειώσω εδω πως ειναι αλλο πραγμα η κριτική εκει που εχεις αντιπροτασεις με γνωση και τεκμηρίωση και αλλο η ασύστολη προπαγάνδα και η χλευη. Εγω εκ φυσεως συχαίνομαι το δευτερο και μ αρεσει το πρωτο. Απλα το βαζω ως αστερίσκο.
-
Η ορθογραφια ειναι θεμα και δεν ξερω το γιατι;
Ισως δυσλεξία ή βλακεια....
Με εκνευριζει και εμενα ταμαλα. Κοιτας τα ποστς, ολα ωραια και ομορφα και καθως σκρολαρεις βλεπεις ενα σαν να εχεις παθει εγκεφαλικο και δεν αναγνωρίζεις την γλώσσα ..... Δικο μου ειναι.... Κλασικα...
Για αυτο και τα απειρα edit.. Ενω ξερω πως γράφεται η λεξη οταν ξαναδιαβαζω το ποστ μου πεφτουν τα μαλλια με την ορθογραφια μου.
Thx θα παω φαρμακειο να παρω.
-
Η vit.D είναι Lap κι υπάρχει μια ένδειξη -όχι πλήρως αποδεδειγμένη- για 2.000 IU/day μαζί με vit.C 1000mg/day (συν κάποια άλλα μικροστοιχεία) ως αντιμετώπιση στο αρχικό στάδιο προσβολής του ιού.Επαναλαμβάνω όμως πως παραμένει ως πιθανή ένδειξη.
Όσοι συμπολίτες έχουν ακόμη αμφιβολίες για την ύπαρξη του κορώνα,λίγο υπομονή να γράψει άλλους 5.000 νεκρούς το κοντέρ στο επόμενο 2μηνο (και θα λέμε κι ευχαριστώ αν σταματήσει εκεί,τα πράγματα είναι πιο άσχημα απ'ότι το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη,γιατί ο ιος τώρα επιτίθεται στην Αττική που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή με το μισό πληθυσμό της επικράτειας). Επίσης,όσοι τον θεωρούν μια ακόμη 'ιωσούλα', γνωρίζω από συναδέλφους παθολόγους,ασθενείς που το περνάνε ή μόλις το πέρασαν σπίτι τους και χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι.Όσοι πιστοί μπορούν να συνεισφέρουν,-χωρίς μάσκα εννοείται-,αφού και στη γρίππη πρόπερσι,το 2018,2017 κ.τ.λ. έτσι δε συναντούσαμε τους συγγενείς και συναδέλφους στη δουλειά,στο σπίτι,στην καφετέρια,στο σινεμά κ.τ.λ. κι όλα ο.κ. Τι όχι;
Α, κι όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχουν άτρωτες ηλικίες κι ότι δεν πεθαίνουν μόνο οι γερασμένοι,αλλά ότι ο χρόνος έκθεσης,το ιικό φορτίο κι η απόσταση παιζει ρόλο σε όλους,εννούσαμε αυτό που συμβαίνει με τους νεαρότερους.Δηλαδή επειδή είσαι νεαρός θα νοσήσεις -και μπορεί και βαρύτερα- από έναν 70 ετών που θα προσέξει με τη μάσκα του,τις αποστάσεις του κ.τ.λ. από εσένα που είσαι νέος μεν, αλλά τα'χεις γραμμένα όλα στα π@π@ρια σου δε...
Τελοσπάντων τα 'χουμε πει άπειρες φορές,δεν εχει νόημα πια... Ας φυλαχτεί κι ας προφυλάξει και τους αγαπημένους του ο καθένας όσο μπορεί. Ο νόμος της 'φυσικής επιλογής' του ιού είναι αμείλικτος..
Το 1999 μαλλον κολλησα γριππη σε ενα μερος τελειως μονος (σε ξενοδοχειο) και δεν πηγα στον γιατρο. Ημουν ανημπορος να σηκωθω απο τον καναπε για 2 μερες ουτε νερο δεν μπορουσα να παω στην κουζινα να πιω ποσο να φτιαξω μια σουπα η φαγητο. Μονος, παντως αντεξα και σε μερικες μερες το ξεπερασα.
Δεν ειναι πρωτη φορα που εχουμε δει κατι παρομοιο. Και πνευμονιες εχουμε δει πολλες. Ποτε βεβαια δεν εκλεισαν τον κοσμο μεσα για χρονια ενω αυτοι που αποφασιζουν μια χαρα πανε στην παρνηθα και στην Ικαρια για τσιμπουσι και ο Τσιπρας στην βιλα στο Σουνιο. Ειναι ψεματα ολα αυτα? Δεν υπηρχε η πνευμονια πριν απο το κορονα?
-
Ας δούμε τότε πως θα εξελιχθεί η ιστορία και το ξανασυζητάμε.... Αυτό που δεν χωρά αμφισβήτηση είναι πως μέχρι και σήμερα και ενώ υπήρχε χρόνος προετοιμασίας δεν έχει στηριχθεί η δημόσια υγεία , ούτε έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Καμία επένδυση στη νοσοκομειακή κάλυψη, μηδαμινή στήριξη στις μικροεπιχειρήσεις, στοιβαγμένοι άνθρωποι στα μέσα μεταφοράς, ουρές στα super market για να προλάβουν το κλείσιμο στις 5.30, αστοχία με τις μάσκες στα σχολεία, τα οποία ξεκίνησαν χωρίς καθαρίστριες. Τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να πειστεί ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία δεν τους ενδιαφέρει η αντιμετώπιση του ιού αλλά πως να καρπωθούν όσα περισσότερα οικονομικά οφέλη μπορούν.Αντί να ενισχύουν το σύστημα υγείας αγόραζουν μαχητικά από τους Γάλλους και κάνουν προσλήψεις αστυνομικών για τα εποπτεύουν τα πανεπιστήμια. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι πλέον και οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται και έχουν χαλαρώσει και οι ίδιοι σε σχέση με το πρώτο καιρό που το έπαιζαν καουμπόηδες. Θα ήθελα εάν κάποιος έχει εικόνα και από άλλες χώρες να μας πει εάν διαδραματίζονται ανάλογες καταστάσεις.
+1
ο ιος υπαρχει και ειναι σοβαρος κινδυνος αλλα οχι κατι που δεν εχουμε δει παλαιοτερα. ειναι μεταδοτικος επηδη ειναι ελαφρυς για πολλους ανθρωπους.
η διαφορα τωρα ειναι οτι χρησιμοιητε σαν δικαιολογια για τον πλουτισμο διαφορων ειτε υποτιθεται ειναι δεξιοι ειτε αριστεροι ( αν σημαινουν τιποτα αυτες οι λεξεις πια).
-
regresso, μπορούμε να ανατρέξουμε στην Γερμανία που και στήριξη έχει στις επιχειρήσεις και καλό σύστημα υγείας και και... Αλλά ο ιός καλπάζει. Γιατί καλπάζει; Γιατί αυτά είναι εντελώς άσχετα με τον ιό. Ο ιός μεταδίδεται επειδή υπάρχει οικονομική δραστηριότητα, άρα και επαφή ανθρώπων. Γιατί συνωστίζεται ο κόσμος στα λεωφορεία; Για αναψυχή; Που καταλήγει αυτός ο κόσμος; Μήπως σε χώρους εργασίας στην τελική; Εκεί δεν κολλάει; Στην Σπάρτη, στην Κοζάνη κλπ που δεν συνωστίζονται σε λεωφορεία γιατί κολλάνε;
Εν ολίγης, η 'τέλεια λύση' ήταν την προηγούμενη άνοιξη όταν ο κόσμος έβαλε λουκέτο. Μετά μας αμόλυσαν με 'ανοσία αγέλης' χωρίς να καταλαβαίνουμε (όπως λέγαμε κάποιοι τότε) ότι το φυσιολογικό (ως προς τον ιό βέβαια και μόνο) ήταν αυτό που έγινε την Άνοιξη και όχι αυτό που έγινε μετά. 'Επιστροφή στη κανονικότητα' δεν συμβαδίζει με μια πανδημία όταν δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης.
Μπορεί να γίνει πάλι το ίδιο για μεγάλο διάστημα; Τι θα τρώμε; Αντέχουμε ως άνθρωποι την απομόνωση; Μάλλον όχι. Οπότε 'ανοσία αγέλης' και ότι προκύψει. Και θα ακούμε διάφορες σοφιστείες. Κάντε ΜΕΘ. Μα και η Ελβετία έχει ένα κάρο ΜΕΘ και τιγκάρισε... Πάρτε λεωφορεία. Μα όσα λεωφορεία και να πάρουμε πολλοί άνθρωποι θα καταλήξουν μετά στους ίδιους χώρους (μη τηλε)εργασίας... Προσοχή δεν θέλω να πω ότι αυτά δεν έπρεπε να είχαν γίνει 'χτες' και ότι δεν είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση που δεν τα έκανε και προσπαθεί να μας πείσει ότι 'μας προσέχει' ανοιγοκλείνοντας τις λαϊκές... Αυτά είναι της πλάκας... Αλλά δεν σημαίνουν τελικά ότι ο ιός δεν είναι επικίνδυνος και δεν πρέπει να φυλαγόμαστε την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις (του δυτικού ημισφαιρίου τουλάχιστον) βαράνε τον ίδιο σκοπό και σφυρίζουν κλέφτικα.
-
Ναι προαπαθω να τηρήσω οσο μπορω παραπανω τις οδηγίες ωστε να τελειωνουμε νωριτερα.
Και καλά κάνεις. Αλλά ο κόσμος αρχίζει και ζορίζεται και επίσης θα σου πω τα εξής:
-
Ο κόσμος βλέπει ότι τα μέτρα είναι παράλογα (ο ιός είναι ζόμπι, κυκλοφορεί μετά την δύση του Ηλίου, εκτός από κάποιες μέρες που βγαίνει μετά τις 9, κολλάει στις λαϊκές αλλά δεν του αρέσουν τα σουπερ μαρκετ και τα ΜΜΕ, επίσης του αρέσει να πηγαίνει να τρώει έξω αλλά όχι σε σπίτια, κλπ.)
-
Ο κόσμος βλέπει ότι αυτοί που αποφασίζουν τα μέτρα, δεν τα τηρούν.
-
Ο κόσμος βλέπει οτι οι γιατροί δεν τηρούν τα μέτρα.
-
Ο κόσμος βλέπει οτι οι γιατροί διαφωνούν μεταξύ τους.
-
-
Σημασία έχει πάνω από όλα να φοβηθεί ο κόσμος ότι θα αρρωστήσει όχι το πρόστιμο, όταν πας σε κάποιο μαγαζί και σου λένε κάνε πέρα θα μου βάλουν 3.000 ευρώ πρόστιμο για την αρρώστια το κάνουν?
-
στο περιβάλλον τους γνωρίζουν κάποιον να έχει μολυνθεί από τον ιό και να αρρώστησε βαριά,όλοι μου απάντησαν αρνητικά.
-
panormus772 wrote:
Η vit.D είναι Lap κι υπάρχει μια ένδειξη -όχι πλήρως αποδεδειγμένη- για 2.000 IU/day μαζί με vit.C 1000mg/day (συν κάποια άλλα μικροστοιχεία) ως αντιμετώπιση στο αρχικό στάδιο προσβολής του ιού.Επαναλαμβάνω όμως πως παραμένει ως πιθανή ένδειξη.
Όσοι συμπολίτες έχουν ακόμη αμφιβολίες για την ύπαρξη του κορώνα,λίγο υπομονή να γράψει άλλους 5.000 νεκρούς το κοντέρ στο επόμενο 2μηνο (και θα λέμε κι ευχαριστώ αν σταματήσει εκεί,τα πράγματα είναι πιο άσχημα απ'ότι το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη,γιατί ο ιος τώρα επιτίθεται στην Αττική που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή με το μισό πληθυσμό της επικράτειας). Επίσης,όσοι τον θεωρούν μια ακόμη 'ιωσούλα', γνωρίζω από συναδέλφους παθολόγους,ασθενείς που το περνάνε ή μόλις το πέρασαν σπίτι τους και χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι.Όσοι πιστοί μπορούν να συνεισφέρουν,-χωρίς μάσκα εννοείται-,αφού και στη γρίππη πρόπερσι,το 2018,2017 κ.τ.λ. έτσι δε συναντούσαμε τους συγγενείς και συναδέλφους στη δουλειά,στο σπίτι,στην καφετέρια,στο σινεμά κ.τ.λ. κι όλα ο.κ. Τι όχι;
Α, κι όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχουν άτρωτες ηλικίες κι ότι δεν πεθαίνουν μόνο οι γερασμένοι,αλλά ότι ο χρόνος έκθεσης,το ιικό φορτίο κι η απόσταση παιζει ρόλο σε όλους,εννούσαμε αυτό που συμβαίνει με τους νεαρότερους.Δηλαδή επειδή είσαι νεαρός θα νοσήσεις -και μπορεί και βαρύτερα- από έναν 70 ετών που θα προσέξει με τη μάσκα του,τις αποστάσεις του κ.τ.λ. από εσένα που είσαι νέος μεν, αλλά τα'χεις γραμμένα όλα στα π@π@ρια σου δε...
Τελοσπάντων τα 'χουμε πει άπειρες φορές,δεν εχει νόημα πια... Ας φυλαχτεί κι ας προφυλάξει και τους αγαπημένους του ο καθένας όσο μπορεί. Ο νόμος της 'φυσικής επιλογής' του ιού είναι αμείλικτος..
Το 1999 μαλλον κολλησα γριππη σε ενα μερος τελειως μονος (σε ξενοδοχειο) και δεν πηγα στον γιατρο. Ημουν ανημπορος να σηκωθω απο τον καναπε για 2 μερες ουτε νερο δεν μπορουσα να παω στην κουζινα να πιω ποσο να φτιαξω μια σουπα η φαγητο. Μονος, παντως αντεξα και σε μερικες μερες το ξεπερασα.
Δεν ειναι πρωτη φορα που εχουμε δει κατι παρομοιο. Και πνευμονιες εχουμε δει πολλες. Ποτε βεβαια δεν εκλεισαν τον κοσμο μεσα για χρονια ενω αυτοι που αποφασιζουν μια χαρα πανε στην παρνηθα και στην Ικαρια για τσιμπουσι και ο Τσιπρας στην βιλα στο Σουνιο. Ειναι ψεματα ολα αυτα? Δεν υπηρχε η πνευμονια πριν απο το κορονα?
Πριν 22 έτη πόσο ετών ήσουνα; Ένιωθες ανήμπορος και κατεβεβλημένος,όμως ο κορεσμός σου στο οξυγόνο δεν έπεφτε στο 90% σε σημείο που να χρειάζεσαι υποστήριξη με οξυγόνο σε νοσοκομείο,δεν έκανες υγρό στον πνεύμονα που μπορεί να σου μείνει για όλη σου τη ζωή και τα 39άρια πυρετό να μην πέφτουν ούτε με 6 παρακεταμόλες τη μέρα.Συν ότι πολλοί που τα κατάφεραν,θα μείνουν ανάπηροι σε όλη τους τη ζωή (πολύ πιθανά -το απεύχομαι βέβαια-) και τα 9χρονα και 10χρονα που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ.
Πνευμονία είναι ένας αόριστος όρος.Η βακτηριακή πνευμονία (πνευμονιόκοκκος συνήθως),αντιμετωπίζεται με εμβόλια,αντιβίωση σαφώς καλύτερα,από τις άτυπες,ιογενείς πνευμονίες που είναι πολύ σοβαρότερες κι ακόμη και μετά την αποδρομή τους,έχει μελετηθεί ότι σε σημαντικό αριθμό ατόμων μειώνουν και το προσδόκιμο επιβίωσής τους.
Σε ότι αφορά τους πολιτικούς -όλων των αποχρώσεων- είναι αμόρφωτοι και βλ@μμένοι που είναι τόσο εθισμένοι στη δημόσια προβολή και στο εγώ τους,που αν φύγουν από το προσκήνιο αισθάνονται σαν τους ηθοποιούς όταν δεν παίζουν στο σανίδι κι αποσύρονται.Βέβαια υπάρχει κι η εξήγηση ότι αυτοί ότι και να γίνει έχουν πάρει τα μέτρα τους με τεστ ανά 12 ώρες,με εμβολιασμό από τους πρώτους κι αν γίνει η στραβή θα βρουν το καλύτερο κρεβάτι σε ΜΕΘ κ.τ.λ.
Αλλά ας το πάρουμε κι αλλιώς.Ξέρω καρδιολόγους και πνευμονολόγους που καπνίζουν.Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν ξέρουν πως το τσιγάρο κάνει κακό ή θεωρούν ότι τους κάνει και καλό; Όχι,απλά ο εθισμός είναι τέτοιος που δεν μπορούν να τον σταματήσουν.Κι όταν πάθουν κάτι (έμφραγμα,καρκίνο κ.ά.),λένε -όπως και πολλοί άλλοι- 'τώρα το σταμάτησα το τσιγάρο'.Μα τώρα πια είναι αργά... Έτσι και με τον ιο, όταν την πάθεις,μπορεί πλέον να μην υπάρχει δρόμος επιστροφής... (και δεν εννοώ μόνο το θάνατο,αλλά την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση της υγείας σου).
Υ.Γ. +1 στον fiverg με έχει καλύψει σε πολλά θέματα και απαντήσεις.
-
στο περιβάλλον τους γνωρίζουν κάποιον να έχει μολυνθεί από τον ιό και να αρρώστησε βαριά,όλοι μου απάντησαν αρνητικά.
Εγώ σου απαντάω θετικά, συγγενής στην Λαμία, εισήχθη με αρχές πνευμονίας, ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα (ΜΕΘ), 15 μέρες μέσα σε απομόνωση...
-
Όλους όσους έχω ρωτήσει αν
Εγώ ξέρω!!!! Μια θεία του πατέρα μου μεγάλη σε ηλικία, με υποκείμενα κλπ, που μάλλον κόλλησε από κάποια από τις κόρες της που και αυτές έχουν, όπως και η κόρη της μίας. Η θειά και η μία η κόρη στο νοσοκομείο (η θειά μπαινοβγαίνει εντατική, η κόρη μόνο σε κρεβάτι με οξυγόνο μόνιμα), οι άλλη η κόρη και η εγγονή καραντίνα στο σπίτι.
Σε πελάτη (ευτυχώς είχα πολύ καιρό να πάω) μέσα σε 2 βδομάδες, ΟΛΟΙ (αφεντικά - εργαζόμενοι κλπ) και κάμποσοι στο νοσοκομείο (σε τι κατάσταση δεν ξέρω).
Μαζευτείτε λίγο, κόσμος πεθαίνει!!! Πεθαίνει επειδή κάποιοι κάνουν μ@λ@κίες!!! (όχι όλοι τις ίδιες, και δεν έχουν όλοι την ίδια ευθύνη!!!). Η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης θέλει σχέδιο, οργάνωση και ουσιαστική τήρηση μέτρων!!! Μέτρων που να έχουν λογική, όμως! Γιατί αλλιώς χάνουν την όποια ουσία και τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται ΑΠΑΡΕΚΛΕΙΤΑ (μάσκες παντού, μάσκες σωστά, μη κίνηση χωρίς ΣΟΒΑΡΟ λόγο)!!!
π.χ. το μνμ 6 για άσκηση και η άσκηση να είναι αραλίκι στο παγκάκι με τσιγάρο και καφέ, θέλει πρόστιμο!!!
π.χ.Με 1100-1200 κρούσματα την μέρα συχνότητα ηλεκτρικού 10' μεταξύ 17:00 και 18:00, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να περιοριστούν τα κρούσματα!!!
-
Έτσι ακριβώς .... και εγώ έχω δεκάδες ανθρώπους, γνωστούς μου, που διαγνώστηκαν με covid με ήπια ή χωρίς καθόλου συμπτώματα. Δηλαδή εάν δεν υπήρχε η καθημερινή προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται, η αντιμετώπιση που θα είχαν θα ήταν του στυλ 'κρύωσα με τις αλλαγές του καιρού' ή 'βγήκα χωρίς να ντυθώ καλά και με χτύπησε ο αέρας' ή 'χειμώνας είναι κάπου θα την άρπαξα' , εξάλλου αυτοί που έχουν μικρά παιδιά σε παιδικούς και νηπιαγωγεία μπορούν εύκολα να επιβεβαιώσουν ότι κάθε χρόνο ανεξάρτητα εποχής όλο και κάποια ίωση θα κολλήσουν τα παιδιά τους και κατ' επέκταση οι ίδιοι.
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν σοβαρά από το covid , αλλά ζυγίζοντας τις δύο πλευρές και αναλογιζόμενοι την ηλικία, την ύπαρξη βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού και πιθανών υποκείμενων νοσημάτων κατ' εμέ η ζυγαριά γέρνει προς την περίπτωση που ανέφερα. Αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία , σε αυτό θα έπρεπε να εστιάζουμε. Ωστόσο υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά στα οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και υπερτονίζονται κυρίως στην επαρχία που είναι κλειστές κοινωνίες και οι ειδήσεις αναπαράγονται αμέσως ώστε να καλλιεργείται ο φόβος και αποτελούν δυνατό χαρτί στα χέρια των κινδυνολόγων κουνώντας το δάκτυλο στους υπόλοιπους 'συνομωσιολόγους' , 'αρνητές' , 'ψεκασμένους' , 'αμόρφωτους' όπως αρέσκονται να χαρακτηρίζουν όποιους διατηρούν αμφιβολίες για την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Οι άνθρωποι αρρώσταιναν, αρρωσταίνουν και θα συνεχίζουν να αρρωσταίνουν από χιλιάδες ασθένειες που υπάρχουν, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε με το φόβο μήπως μας τύχει και να κλειστούμε στα σπίτια μας. Έχουμε φτάσει να ποινικοποιήσουμε σαν κοινωνία το φτέρνισμα, έτσι και τολμήσεις και φτερνιστείς σε δημόσιο χώρο γυρίζουν και σε καρφώνουν δεκάδες μάτια.
-
Τα κρούσματα ως αριθμός δεν λένε τίποτα απολύτως, αφού όσο πιο πολλά τεστ, τόσα περισσότερα τα κρούσματα...απλά μαθηματικά! Σημασία έχει ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος α) σπάνια αναφέρεται (δεν κάνει μπούγιο, ούτε φοβίζει...άλλο να ακούς 3% και άλλο 2.000 κρούσματα) και β) τις τελευταίες 10 ημέρες είναι μειούμενος (από 4.5% στο 3.3%) αλλά φυσικά κάλλιστα μπορεί να αυξηθεί. Το βασικό είναι να μειωθεί ο δείκτης θετικότητα και αυτό απαιτεί σοβαρά μέτρα που τηρούνται. Τώρα έχουμε γελοία μέτρα τα οποία επιπροσθέτως δεν τηρούνται από την πλειοψηφία του κόσμου, αφού καταλαβαίνει ότι δεν έχουν νόημα (σπίτι από τις 6, αλλά στα ΜΜΜ να είναι ο ένας πάνω στον άλλο).
-
Αφού η Αθήνα έχει το τεράστιο πρόβλημα ας ανοίξουν τους νομούς μια βδομάδα για να πάμε όσοι είμαστε υγιείς στα χωριά μας.
-
καθείς μπορεί να έχει την άποψή του. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.
*δηλαδή εάν δεν υπήρχε η καθημερινή προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται, η αντιμετώπιση που θα είχαν θα ήταν του στυλ 'κρύωσα με τις αλλαγές του καιρού' ή 'βγήκα χωρίς να ντυθώ καλά και με χτύπησε ο αέρας' ή 'χειμώνας είναι κάπου θα την άρπαξα' , εξάλλου αυτοί που έχουν μικρά παιδιά σε παιδικούς και νηπιαγωγεία μπορούν εύκολα να επιβεβαιώσουν ότι κάθε χρόνο ανεξάρτητα εποχής όλο και κάποια ίωση θα κολλήσουν τα παιδιά τους και κατ' επέκταση οι ίδιοι. *
Πολύ σωστά. Αλλά δεν θυμάμαι να έχουμε 600 άτομα σε ΜΕΘ πέρισυ που 'κρυώναμε', 'την αρπάζαμε', 'κολλάγαμε'. Άρα κάτι παραπάνω συμβαίνει. Που δεν συνέβαινε πριν. Τώρα αν ή άποψή σου είναι να περιορίσουμε απλά τους ευπαθείς κι εμείς όλοι 'οι υπόλοιποι' να ζούμε κανονικά, ποιοι ακριβώς είναι οι ευπαθείς; Οι ηλικιωμένοι; Αυτοί που έχουν καρδιά; Αυτοί που έχουν διαβήτη; Αυτοί που έχουν AIDS; Οι καρκινοπαθείς; Που σταματάει αυτό; Να τους απολύσουμε όλους από τις δουλειές τους, να τους αντικαταστήσουμε με νταβραντισμένους υγιείς και να τους κάνουμε ευγονική να μας αδειάσουν την γωνιά μια ώρα αρχύτερα; 1000 φορές έχουμε πει ότι φυλαγόμαστε (όσο γίνεται...) και για να μην γίνουμε η αιτία που θα ξεπαστρέψουμε κάποιον άλλο ευπαθή και όχι μόνο για την αφεντομουτσουνάρα μας (που απλά 'θα την αρπάξει') αλλά τι τα θες...
-
Αφού η Αθήνα έχει το τεράστιο πρόβλημα ας ανοίξουν τους νομούς μια βδομάδα για να πάμε όσοι είμαστε υγιείς στα χωριά μας.
Σε αυτό asep έχεις πολύ σοβαρό point, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα ότι όντως είσαι υγιής!!! Μετά τράβα στο σπίτι στο χωριό να βγάλεις τον καιρό μέχρι να τελειώσει το χάος. (δεν σε κοροϊδεύω, αλήθεια πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα βοήθαγε).
Εγώ αυτό όμως δεν μπορώ να το κάνω γιατί δουλεύω, και αλλιώς δεν θα έχω να πάρω γάλα για τα παιδιά!!!, επίσης δεν μπορούν να το κάνουν τα πεθερικά μου γιατί από τις 13:00 κρατάνε την μεγάλη, ή οι γονείς μου γιατί από τις 13:00 κρατάνε την ανιψιά μου (και δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις συνταξιούχων είναι πάρα πολλές).
-
Asep wrote:
Σε αυτό asep έχεις πολύ σοβαρό point, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα ότι όντως είσαι υγιής!!! Μετά τράβα στο σπίτι στο χωριό να βγάλεις τον καιρό μέχρι να τελειώσει το χάος. (δεν σε κοροϊδεύω, αλήθεια πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα βοήθαγε).
Εγώ αυτό όμως δεν μπορώ να το κάνω γιατί δουλεύω, και αλλιώς δεν θα έχω να πάρω γάλα για τα παιδιά!!!, επίσης δεν μπορούν να το κάνουν τα πεθερικά μου γιατί από τις 13:00 κρατάνε την μεγάλη, ή οι γονείς μου γιατί από τις 13:00 κρατάνε την ανιψιά μου (και δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις συνταξιούχων είναι πάρα πολλές).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε Ικαρία πάντως με την οποία δεν έχει καμιά σχέση καταγωγής ούτε σπίτι, μόνο για ταξίδι αναψυχής.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες