-
Σωρεια αστείων αποφάσεων...και για τα σχολεία και για τις μασκες και για τη μη προστασία του εργαζομένου!
Αστείες μπορεί να φαίνονται, αλλά παίζονται και φράγκα πολλά. Κάποιοι φίλοι πρέπει να πλουτίσουν!
Αν οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές πως θα ξεπουλήσουν τα 9.000.000 μάσκες που θα φτιάχνουν κάθε μήνα οι δύο Ελληνικές βιομηχανίες που επένδυσαν σε μηχανήματα και ο Κούλης τους ευχαρίστησε σε ζωντανή μετάδοση;;;;;;;;;
Εμείς σήμερα στην εργασία μου χωρίς μάσκα φυσικά και κόσμος πάει και έρχεται. Και έτσι θα εργαζόμαστε.
Καραγκιοζιλίκια εντελώς.
-
Σουπερμαρκετ πως θα πας?
Με την καλύτερη προστασία. Έτσι και δεν με αφήσουν να μπω θα φωνάξω και κάτι φίλους μηχανόβιους από Εξάρχεια.
-
wantone wrote:
Σουπερμαρκετ πως θα πας?
Όπως και τώρα, ευτυχώς για τα σούπερ μάρκετ δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους πελάτες, μόνο για τους υπαλλήλους.
Εαν βρώ πάντως μάσκα, θα φωνίσω μερικές να έχω καβάτζα. Να φτιάξω μόνος μου δεν υπάρχει περίπτωση, δεν έχω ιδέα πως...αχαχα!
Η μάσκα είναι υποχρεωτική για είσοδο σε όλα τα καταστήματα και σε όλους τους κλειστούς χώρους από τις 4/5
https://www.news247.gr/koinonia/prostimo-150-eyro-se-osoys-den-tha-foroyn-maska.7631962.html
-
Η μάσκα είναι υποχρεωτική για είσοδο σε όλα τα καταστήματα και σε όλους τους κλειστούς χώρους από τις 4/5
https://www.news247.gr/koinonia/prostimo-150-eyro-se-osoys-den-tha-foroyn-maska.7631962.html
Αλλιώς τα διάβασα εχτές....μάλλον άλλαξε ή το site που διάβασα δεν ήταν ενημερωμένο. Άρα ο,τι προλάβω να ψωνίσω μέχρι το Σάββατο...αχαχα! Γιατί μάσκα γιοκ...εαν και όταν βρω. Αλλιώς μαντήλι, κασκόλ, κράνος...ότι έχει ο καθένας.
Πάντως δεν είναι τυχαίο που έγιναν ξαφνικά υποχρεωτικές, ενώ πριν 1 μήνα ήταν έως και 'επικίνδυνες' σύμφωνα με τον Τσιόδρα!
-
Σήμερα στη λαϊκή γίνονταν προσκύνημα πάντως! Θα κολλήσουμε όλοι προφανώς, απλά σιγά σιγά μην και γεμίσουμε τα νοσοκομεία και τους πούμε εσείς φταίτε.
-
Πριν λίγο πήγα σε φαρμακείο. Πήρα 5 μασκούλες ομορφιάς. 1euro η μασκούλα. Τρελή μπίζνα. Χαμός γίνεται. Φεύγουν με το κιλό οι μάσκες.
Ο Κούλης φροντίζει τους κολλητούς του.
Το κορυφαίο είναι ότι είχα άλλες 5 μάσκες σε ένα συρτάρι από πέρισυ τον Μάρτιο. Είχα ψωνίζει από EBAY China κάτι περικάρπια για το τρέξιμο και μου έστειλαν δώρο 5 μάσκες... Κάτι ήξεραν από τότε οι Κινέζοι. Σου λέει, καλός πελάτης αυτός από Ευρώπη, αγοράζει περικάρπια με το κιλό, ας μην τον χάσουμε...
-
Όου μάδα, άι αμ σόου σκοιλed...
-
Εν τω μεταξύ το λινκ παραπέμπει σε δημοσίευμα της documento που όλοι ξέρουμε πόσο αξιόπιστη είναι....
-
Eπειδή λέγονται άκριτα πολλές ανοησίες και συνωμοσιολογίες από άτομα μορφωμένα κατά τεκμήριο, και το περίεργο είναι ότι γίνειται από τα ίδια άτομα που διέπονται εναντίον του Μητσοτάκη, πράγμα που μου είναι μεν αδιάφορο αλλά και εκνευριστικό γιατί γίνεται ή για χαβαλέ ή γιατί οι ειδήσεις που ακούν και διαβάζουν περνάνε στο ντούκου και χωρίς να γίνουν κατανοητές, θα μπώ στον κόπο να γράψω μερικά για την αλήθεια των πραγμάτων, χωρίς να γνωρίζω και χωρίς να με ενδιαφέρει αν αυτός στη Λάρισα που τις φτιάχνει είναι φίλος του Μητσοτάκη.
Με αυτό το σκεπτικό δηλαδή οι φίλοι και γνωστοί του Μητσοτάκη απαγορεύεται να έχουν δουλειά, εταιρία, ποαραγωγή ή ότι άλλο, επειδή είναι φίλοι του, μου ακούγεται λογικό, το ίδιο υποθέτω και οι φίλοι του Τσίπρα πρέπει να είναι άνεργοι για να μην κατηγορηθούν για οτιδήποτε, ωραία λογική, πάμε παρακάτω.
Η Γερμανία που έκανε υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας το έκανε για τον φίλο του Μητσοτάκη, εντάξει ?
Την Τρίτη, 30 Μαρτίου, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς τοποθετήθηκε στην υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα σε δημόσιο χώρο, από την 1η Απριλίου και για απροδιόριστο χρονικό περιθώριο πάλι καλά που δεν είπε όλοι να αγοράσουν από το φίλο του Μητσιτάκη,
Η απόφαση επεκτάθηκε αμέσως στην Σλοβενία, ενώ η Τσεχία και η Σλοβακία είχαν ήδη καταστήσει υποχρεωτική την μάσκα σε δημόσιο χώρο εδώ και πολλές ημέρες, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Στην Βουλγαρία, η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να την φοράνε ενώ πήρε πίσω την απόφαση να επιβάλλει πρόστιμα, σε αντίθετη περίπτωση, μετά τις αντιδράσεις.
Σε όλη την κεντρική Ευρώπη, η μάσκα στο πρόσωπο, σε όλες τις εξόδους από το σπίτι, είναι σχεδόν κανόνας. Στην Πράγα και στην Μπρατισλάβα, οι πολίτες βγαίνουν με καλυμένα τη μύτη και το στόμα, αλλιώς επιβάλλονται πρόστιμα.
Η κεντρική Ευρώπη δείχνει στο εξής πεπεισμένη ότι η μάσκα είναι η λύση. «Κύριε Τραμπ, προσπαθήστε να καταπολεμήσετε τον ιό με τον τρόπο της Τσεχίας. Το να φοράς μια απλή μάσκα μειώνει την εξάπλωση του ιού κατά 80%», έγραψε σε Tweet o πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis.Οπότε όλοι αυτοί είναι φίλοι του φίλου του Μητσοτάκη και συνεχίζω,
Η Κίνα άργησε περισσότερο από ένα μήνα να ενημερώσει την παγκόσμια κοινότητα για τον Civid-19, πριν είχε όμως φροντίσει να αγοράσει μάσκες από άλλες χώρες από όπου βρήκε γιατί και αυτή πιάστηκε στα πράσα με την απότομη έκταση της πανδημίας και δεν είχε ικανά αποθέματα.
Το ίδιο έπαθαν και οι άλλες χώρες της Ε.Ε οι οποίες πολλές παραγωγές ειδών και όχι μόνο μάσκες τις έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια ( Η Αγγλία δεν παράγει ούτε χαρτί υγείας ) και τις παράγουν σε Κίνα, Βιετνάμ, Ινδίες, Μπαγκλαντές, Τουρκία και αλλού που υπάρχουν φτηνές παραγωγές, έτσι ότι αποθέματα υπήρχαν έπρεπε να δωθούν πρωτίστως στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα, άλλωστε όπως είπε και ο Τσιόδρας, δεν τις χρειαζόμαστε άμεσα αφού είμαστε σε καραντίνα.
Παράλληλα είχε πάρει εμπρός και η Κίνα στο μεσοδιάστημα και άρχισαν να ομαλοποιούνται οι προμήθειες, αφού όμως πρώτα υπήρξαν και φαινόμενα πειρατίας υγειονομικού υλικού από Γερμανία, ΗΠΑ, ακόμα και Τουρκία που κρατήθηκαν στα αεροδρόμια και δεν έφτασαν ποτέ στις χώρες που τα είχαν παραγγείλει.
Η Ελλάδα έφερε ότι χρειαζόταν με τη συνδρομή των χορηγών και κυρίως του εφοπλιστή Λασκαρίδη που έχει γραφεία στο Πεκίνο από 20ετίας, ναύλωσαν αεροπλάνο Cargo και έφεραν απευθείας το υλικά που χρειαζόμαστε σαν χώρα για να μην κρατηθούν σαν τα άλλα στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης.
Αυτά τα λίγα, γιατί θλίβομαι διαβάζοντας πράγματα που δεν ισχύουν προσπαθώντας να κάνουμε αντιπολίτευση στο πουθενά χωρίς να βουτήξουμε πρώτα στο μυαλό μας, αυτό είναι σαράκι που μας τρώει, λόγια πολλά και ουσία τίποτα για να φανεί το εγώ μας και η πρεμούρα μας να πούμε ότι είμαστε εδώ και εμάς κανείς δεξιός δεν μας κοροϊδεύει.
-
Παράγγειλα και εγώ 3 υφασμάτινες να υπάρχουν για όταν βγαίνω. Έμαθα όμως ότι πουλάει και το My Market υφασμάτινες με €1 την μια, σε πακετάκι των 5.
-
Και το είχα απορία γιατί δεν πουλάνε τα σούπερ μάρκετ! Το Σαββάτο θα πάω Σκλαβενίτη και θα δω αν έχουν. ΜyMarket πήγα χθες, αλλά δεν ήξερα ότι ο Κούλης μας βάζει με το ζόρι να φοράμε μάσκες...
-
Ο παρακάτω που χαίρεται, χαίρεται και ένας άλλος που χαίρεται, χαίρεται και πουλάει βιβλία και ίσως και μάσκες ποιοι είναι;
https://www.iefimerida.gr/politiki/maskes-protes-yles-ellada-tilediaskepsi-mitsotakis
-
Ayτή είναι η εταιρία του φίλου του Μητσοτάκη, ο ορθοδοντικός Νταβέλης που λέει ο Μπαξεβάνης, μια εταιρία που λειτουργεί από το 1969 σε πλαστικά είδη, δηλαδή ο επιχειρηματίας αυτός και ο κάθε επιχειρηματίας αν δει μια επαγγελματική ευκαιρία πρέπει να την αρνηθεί γιατί είναι φίλος ενός πολιτικού, ωραία αριστερή λογική, μάλλον κάποιοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ότι ζούμε σε ζούγκλα και κανείς δεν χαρίζεται σε κανένα και δεν ζούμε σε ρόζ συννεφάκια ούτε σε κοινωνία αγγελικά πλασμένη, ακόμα και ο Μπαξεβάνης μια επαγγελματική ευκαιρία άρπαξε μόλις βγήκε ο Σύριζα, έφτιαξε το ντοκουμέντο και κόλλησε στον Σύριζα και τώρα κατηγορεί τους ομοίους του όταν κάνουν το ίδιο, ωραίο σκεπτικό υγιές και καθόλου κομματικό.
Για να την βρώ μου χρειάστηκαν 15 στο google. ¨
Η LARIPLAST S.A. ιδρύθηκε το 1969. Είναι ηγέτης στον κλάδο των πλαστικών μιας χρήσης καταναλωτικών προϊόντων για τρόφιμα, στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Βιομηχανικές Μονάδες. Εξαγάγει στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική με το ποσοστό των εξαγωγών της να ξεπερνά το 60% του συνολικού Κύκλου Εργασιών της.
-
Πάντως δεν είναι τυχαίο που έγιναν ξαφνικά υποχρεωτικές, ενώ πριν 1 μήνα ήταν έως και 'επικίνδυνες' σύμφωνα με τον Τσιόδρα!
Δειχνει για μια ακομα φορα το χαμηλο επιπεδο που επικρατει στην Ελλαδα. Κερδοσκοπια και μικροαπατεωνια.
-
Εγώ διαβάζω τους ίδιους τους εμπλεκόμενους και τους πιστεύω. Και με την κυβέρνηση συνενοήθηκαν και εννοείται ότι έριξαν τα φράγκα με σκοπό να τα πάρουν πίσω φυσικά με κάποιο κέρδος. Κατευθείαν πρόταση στο Μαξίμου και τα υπόλοιπα τηλεφωνικά. Μια χαρά όλα. Και τα μηχανήματα μπαμ-μπαμ, ήρθαν από Κίνα, εκτελωνίστηκαν, όλα υπό έλεγχο. Άμα έχεις άκρες ρε παιδί μου και 'ψάχνεσαι', όλα γίνονται σφαίρα...
«Η εθνική ανάγκη μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Δεν σκεφτήκαμε ούτε το κέρδος, ούτε είχαμε το χρόνο να καταρτίσουμε business plan για να γνωρίζουμε τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση. **Είχαμε καταθέσει την πρόταση στην κυβέρνηση η οποία ενέκρινε την ιδέα, ανταποκρίθηκε αμέσως και δεσμεύτηκε ότι θα μας στηρίξει. **Να τονίσω ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι με ίδια κεφάλαια, χωρίς κανενός είδους επιδότηση» λέει στο fortunegreece.com, ο Πρόεδρος της Lariplast, Γιάννης Τσερέπας.
Ο Έλληνας επιχειρηματίας που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών, παραδέχεται πώς το να επενδύσει από την τσέπη του 3 εκατομμύρια ευρώ, σε μια χρονική στιγμή που η ελληνική οικονομία εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης, λόγω κορωνοϊού, συνιστά ένα ρίσκο, όμως αυτή είναι και η έννοια του επιχειρείν. Ο ίδιος θεωρεί πως αν κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι ένα project, η διοίκηση μιας εταιρείας εστιάζει μόνο στα αρνητικά στοιχεία, τότε κανένα έργο δεν θα υλοποιούνταν. «Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να μένουν στάσιμοι και αδρανείς,** αλλά να “ψάχνονται”» **λέει χαρακτηριστικά.
-
Αφού επένδυσε δικά του χρήματα όπως λέει, που βοήθησε η κυβέρνηση ? Η στήριξη που θα μπορούσε να είχε ο καθένας που θα είχε αυτό το απαραίτητο υλικό ποιά ήταν ? Για πες πως την στήριξε ? Είπε υποχρεωτική η μάσκα ? Όλη η Ε.Ε φοράει μάσκες ακόμα και ο ΠΟΥ είπε ότι πρέπει να τις φοράμε, για πες τι έγινε ? Πως τους στήριξε ? Ηθικά ? Οικονομικά ? Πως ?
-
Θέλεις την προσωπική μου άποψη;
Λοιπόν:
-
Ρε συ Κυριάκο, Ok να σου φτιάξω τις μάσκες, να ρίξω τα φράγκα, να βγάλουμε και εμείς κάτι όμως έτσι; Μην μείνει το προϊόν στο ράφι. ok; Βρες τρόπο να ξεπουλήσουμε. 9.000.000 μάσκες το μήνα θα βγάλω με δυνατότητα 12.000.000 οπότε μην πάει η επένδυση στα σκουπίδια. 3.000.000euro θα σπρώξω από την τσέπη μου, πρέπει να μου επιστραφούν. Ok.; α! και που'σαι! Θα πάρω μηχανήματα, θα κάνω παραγγελίες, κανόνισε να γίνουν όλα γρήγορα. Πες εκεί στους δικούς σου να σπρώξουν διαδικασίες.
-
Ok. Don't worry...
Αυτό εγώ δεν το θεωρώ ούτε επένδυση, ούτε επιχειρηματικό ρίσκο. Συνδιαλλαγή είναι καραμπινάτη....
-
-
Λοιπόν:
- Ρε συ Κυριάκο, Ok να σου φτιάξω τις μάσκες, να ρίξω τα φράγκα, να βγάλουμε και εμείς κάτι όμως έτσι; Μην μείνει το προϊόν στο ράφι. ok; Βρες τρόπο να ξεπουλήσουμε. 9.000.000 μάσκες το μήνα θα βγάλω με δυνατότητα 12.000.000 οπότε μην πάει η επένδυση στα σκουπίδια. 3.000.000euro θα σπρώξω από την τσέπη μου, πρέπει να μου επιστραφούν. Ok.; α! και που'σαι! Θα πάρω μηχανήματα, θα κάνω παραγγελίες, κανόνισε να γίνουν όλα γρήγορα. Πες εκεί στους δικούς σου να σπρώξουν διαδικασίες.
- Ok. Don't worry...
Αυτό εγώ δεν το θεωρώ ούτε επένδυση, ούτε επιχειρηματικό ρίσκο. Συνδιαλλαγή είναι καραμπινάτη....
Πάντως υπάρχουν και δύο άλλες προφανείς λύσεις:
-
Μην φοράμε μάσκα υποχρεωτικά. Για να πάμε όμως στο γραφείο με τον μ@λ@κ@ δίπλα να έχει βγει 'χτες με το παρεάκι-7 άτομα μόνο είμασταν', να τον παρακαλάς να βάλει και να σου λέει στα @@ μου...
-
Να τις φοράμε υποχρεωτικά αλλά να τις εισάγουμε. Φαντάζομαι ότι τότε όλα θα είναι καλά αφού τα λεφτά θα πάνε σε κάποιον ξένο και όχι στον Lariplast.
-
Ακριβώς όπως τα λέει ο Στορμ!
Γιατί σιγά μην επένδυε εαν του μένανε απούλητες οι μάσκες και με τον Τσιόδρα να λέει εδώ και ένα μήνα ότι δεν προστατεύουν και ότι είναι μέχρι και επικίνδυνες (λόγια του Τσιόδρα, όχι δικά μου). Οπότε άλλαξε τροπάριο ο Τσιόδρας και για να είναι σίγουρη η πώληση των μασκών (και άρα η απόσβεση της επένδυσης) με έναν νόμο έγινε και υποχρεωτική η χρήση τους. Απλά πράγματα κοινής λογικής, τα οποία τα είχα συναντήσει άπειρες φορές όταν εργαζόμουν στον χώρο των επιχειρηματικών δανείων.
Προσωπικά είμαι υπέρ της επένδυσης και ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες και δεν με ενοχλεί. Επίσης προτιμών τα χρήματα να μένουν Ελλάδα παρά να πηγάινουν Κίνα (για τις μάσκες εννοώ). Με ενοχλεί όμως η κοροϊδία.
-
Λοιπόν:
-
Ρε συ Κυριάκο, Ok να σου φτιάξω τις μάσκες, να ρίξω τα φράγκα, να βγάλουμε και εμείς κάτι όμως έτσι; Μην μείνει το προϊόν στο ράφι. ok; Βρες τρόπο να ξεπουλήσουμε. 9.000.000 μάσκες το μήνα θα βγάλω με δυνατότητα 12.000.000 οπότε μην πάει η επένδυση στα σκουπίδια. 3.000.000euro θα σπρώξω από την τσέπη μου, πρέπει να μου επιστραφούν. Ok.; α! και που'σαι! Θα πάρω μηχανήματα, θα κάνω παραγγελίες, κανόνισε να γίνουν όλα γρήγορα. Πες εκεί στους δικούς σου να σπρώξουν διαδικασίες.
-
Ok. Don't worry...
Βλέπω με μεγάλη μου χαρά ότι τις κατέχεις τις μπίζνες, ήσουν και παρόν στις συζητήσεις, όμως αναρωτήθηκες αν δεν τις έφτιαχνε εδώ κάποιος Έλληνας ότι θα έπρεπε να τις εισάγουμε έστω και με το ίδιο κόστος, αλλά δεν θα είχαμε καμμία προστιθέμενη αξία, δεν θα απασχολούσαμε προσωπικό γιατί θα είχε κλείσει με την καραντίνα η εταιρία και θα πλήρωνε τα 800άρια το κράτος, τι στιγμή που όλοι γκρινιάζουμε ότι δεν παράγουμε τίποτα, τετράγωνη η λογική σου πάντως, μια χαρά βρίσκω τη σκέψη σου, μπράβο, με σκέψεις σαν αυτές πήγαμε στα βράχια και χάσαμε τις παραγωγές μας και γίναμε χώρα εισαγωγής των πάντων και πελατάκια που με τα χρήματα μας στηρίζουμε την ευημερία των άλλων, και πάλι μπράβο !
-
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες