-
Επιβεβαιώνω, η νέα 'κανονικότητα' δεν περιέχει σαφείς οδηγίες για τους εργασιακούς χώρους. Εκτός και αν υπονοούνται οι οδηγίες περί καταστημάτων (τόσοι ανά τετραγωνικό, μάσκες) και δεν το έχω καταλάβει. Αλλά δεν το νομίζω.
Οπότε για να ψωνίσουμε ένα πουκάμισο 15 λεπτά σε ένα μαγαζί με περιορισμούς και μάσκες. Για να πάμε στην δουλειά 8 ώρες την ημέρα (λεμε τώρα...), κανένας περιορισμός. Ζήτω η 'κανονικότητα'.
Βγήκα χτες το βράδυ για τρέξιμο και τρόμαξα. Παιδικές χαρές γεμάτες. Στον κεντρικό δρόμο, διαδήλωση. Αστυνομία πουθενά. Κ@υλόγκαζοι με παπιά βρήκαν ευκαιρία να κάνουν πάνω-κάτω μόστρα με κομμένες εξατμίσεις. Χαμός. Μετά το διάταγμα του Κούλη, μέτρα δεν υπάρχουν. Όλοι γιούρια, θεωρούν όλοι ότι ο ιός εξαφανίστηκε.
-
Όπως τα λέτε είναι!!
Εμάς στην εταιρεία που εργάζομαι μας ανακοίνωσαν τα παρακάτω μέτρα (προς το παρόν):
- Όποιος πάει γραφείο, υποχρεωτικά με μάσκα και μεγάλη προσοχή σε θέματα υγιεινής
- Όποιος μπορεί να εργάζεται από το σπίτι να το κάνει για όλο τον Μάιο και βλέπουμε από Ιούνιο
- Στο γραφείο (2 όροφοι) θα πηγαίνουν κάθε φορά οι μισοί εργαζόμενοι (Ομάδες Α & Β) ανά όροφο και χωρισμένοι έτσι ώστε όσοι πηγαίνουν να είναι όσο πιο μακριά γίνεται.
-
Ότι και να λέμε, έχει καταστραφεί πολύς κόσμος από τις συνέπειες στην αγορά και θα καταστραφούν ακόμα περισσότεροι. Θα απολυθεί ή δεν θα πιάσει δουλειά πολύς κόσμος με ότι συνεπάγεται αυτό στην αλυσίδα. Γενικά δεν το βλέπω να προχωράει καλά το πράγμα. Ο μητσοτάκης που θα βρει να δώσει χρήματα; Εδώ τώρα πήγαμε λίγο να ορθοποδήσουμε. Η Ευρώπη στα @@ της όπως βλέπετε. Γερμανοί, Ολλανδοί και βόρειοι προτιμούν να ψοφήσουμε όλοι παρά να να τυπώσουν λίγο χρήμα (μόνο οι αμερικάνοι είναι ωραίοι σε αυτά).
Στον ιδ. τομέα βλέπω σιγά σιγά να μας επιστρέφουν στα γραφεία.
Για τις μάσκες (γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρος): προσωπικά δεν έχω γιατί δεν βρήκα ποτέ να πάρω (ακόμα και γάντια δεν βρήκα μέχρι πρόσφατα, αλλά είχα λόγω μικροεργασιών). Χρησιμοποιώ ένα που έχω για τη μηχανή για να καλύπτω όλη την περιοχή. Οι υφασμάτινες που κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα δεν με έχουν πείσει ρε γμτ. Χάρτινες δεν βρήκα ποτέ να πάρω. Τελικά τι κάνουμε σε αυτόν τον τομέα;
-
Στον (νέο) όμιλο που εργάζομαι υπάρχει γενικότερη φιλοσοφία ότι προέχει η εργασία και η ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών.
Οπότε αυτοί που θα επιστρέψουν θα είναι εκείνοι που εμπιστεύεται περισσότερο η εταιρεία για να βγει περισσότερη δουλειά και να μείνουν ικανοποιημένοι οι πελάτες.
Κανένα απολύτως κριτήριο επιλογής. Είχαν από πριν αποφασίσει ποιοι θα επιστρέψουν. Για τον καθένα είχαν και μία δικαιολογία. π.χ. δεν έχεις οικογένεια, δεν έχεις παιδιά, είσαι καινούριος, τα παιδιά σου είναι μεγάλα σε ηλικία, βγάζεις περισσότερη δουλειά από τους άλλους, είσαι φιλότιμος, δεν αντιμιλάς, είσαι μακάκας...
Δεν ρώτησαν καν αν κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα υγείας ή αν έχει πάρε/δώσε με άτομα ευπαθής ομάδας.
Με λίγα λόγια κάνουν ότι έκαναν από την αρχή της κρίσης. Έχουν ξεχωρίσει τα κορόιδα και όλα μια χαρά.
Και εννοείται ότι με ιούς δεν ασχολούνται καθόλου. Αδιαφορούν εντελώς. Ο ιός αποφεύγει τους εργασιακούς χώρους των ιδιωτικών εταιρειών.
-
Πριν λίγο μίλησα με τον κουρέα μου, που μένει Περιστέρι και το κουρείο του είναι στο Μαρούσι.
Εννοείται ότι ακόμη δεν ξέρει τι θα κάνει από Δευτέρα. Οι βασικές του απορίες:
- Πόσες ώρες τελικά θα πρέπει να έχει ανοιχτό το κουρείο;
Μπορεί να δουλεύει μόνος του το κουρείο κάθε μέρα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδι και τα Σαββάτα από τις 7 μέχρι τις 9;;;;;
- Δεν δουλεύει με ραντεβού γιατί πολλές φορές έχουν τσακωθεί άντρες μεταξύ τους για τους χρόνους αναμονής, για μπερδέματα με τα ραντεβού κλπ... Πως θα πείσει τώρα όλους τους άντρες να πάρουν τηλέφωνο να κλείσουν ραντεβού;;; Και τι θα κάνει όταν πλακώσουν οι μεγάλοι σε ηλικία και δεν θα τα καταλαβαίνουν αυτά;;;;
Κάτι μου έλεγε ότι μπορεί τις πρώτες ημέρες να μην το ανοίξει καθόλου, μέχρι να ηρεμήσει ο όχλος...
-
Για τις μάσκες (γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρος): προσωπικά δεν έχω γιατί δεν βρήκα ποτέ να πάρω (ακόμα και γάντια δεν βρήκα μέχρι πρόσφατα, αλλά είχα λόγω μικροεργασιών). Χρησιμοποιώ ένα που έχω για τη μηχανή για να καλύπτω όλη την περιοχή. Οι υφασμάτινες που κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα δεν με έχουν πείσει ρε γμτ. Χάρτινες δεν βρήκα ποτέ να πάρω. Τελικά τι κάνουμε σε αυτόν τον τομέα;
Σου απαντά υπεύθυνα ο υπουργός:
Ταυτόχρονα, μέσω της ...οικοτεχνίας αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επάρκειας και του κόστους των μασκών, αφού αυτές καθίστανται υποχρεωτικές.** «Θα ανακοινωθεί και από την Πολιτική Προστασία και από ειδικούς ένας τρόπος εύκολος να κατασκευαστούν πάνινες μάσκες στο σπίτι που θα είναι επαναχρησιμοποιημένες»** ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης στο Θέμα 104,6, ενώ «θα είναι ένα κάλυμμα μύτης και στόματος και έτσι δεν θα μπαίνουμε στο έξοδο να αγοράζουμε μάσκες μίας χρήσης» υπογράμμισε σχετικά ο κ. υφυπουργός.
Με λίγα λόγια πιάσ' το αβγό και κούρευ' το...
Κοινώς μπούρδες οι μάσκες...
-
Στην δική μας εταιρεία (μελετητική, δουλειά γραφείου) χωριστήκαμε πλέον σε 3 γκρουπ. Το πρώτο εργάζεται 07:00-14:00, το δεύτερο 14:00-21:00 και το τρίτο από το σπίτι τηλε-εργασία. Πριν είχαμε κανονικό ωράριο 8-5.
Storm εγώ είμαι 70 μέρες ακούρευτος (θάμνος) αλλά θα κλείσω ραντεβού στις 20 Μάη για να φύγουν πρώτα οι πολλοί. Πως θα κουρεύουν οι κομμωτές τις φαβορίτες, το περίγραμμα αυτιών και όλα τα μοντέρνα σβησίματα (high ή low fade) όταν οι πελάτες θα φορούν μάσκα και τα σχοινάκια θα πιάνουν πίσω από τα αυτιά ; Δεν θα πρέπει αναγκαστικά να τη βγάζουμε και μετά να την ξαναβάζουμε μη τυχόν και περάσει κανένας αστυνομικός ή πολίτης που θα ρουφιανέψει.
-
Εγώ στην εργασία μου πάω ήδη. Ήμουν χθες θα πάω και αύριο και από Δευτέρα μόνιμα. Πρόβλημα με αυτό δεν έχω κανένα. Άλλωστε πληρώνομαι κανονικά, έχω και εργασία μια χαρά όλα. Αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει μία αξιοκρατία, κάποια κριτήρια επιλογής προσωπικού, να ερωτάται και ο υπάλληλος.
Και όπως μου έλεγε ένας συνάδελφος που και αυτός είναι σε παρόμοια φάση σε άλλο τμήμα της εταιρείας: 'Βρήκαν την ευκαιρία πολλοί να κάνουν διακοπές αορίστου χρόνου με αποδοχές και να φορτώσουν όλη την δουλειά στις πλάτες μας.'
Και εγώ με το κούρεμα θα περιμένω. Άλλωστε έχω γίνει σαν θάμνος. Συνήθισα πλέον. Είδα και τον Βορίδη στην τηλεόραση και διαπίστωσα ότι υπάρχουν και χειρότεροι θάμνοι... χα!χα!...
-
Άσχετο, αλλά αφορά το θέμα! Επειδή σαφή απάντηση δεν έχω πάρει στην εταιρεία που εργάζομαι, αν κάποιος έχει υποψία ότι έχει κολλήσει τον ιό και μπορεί να έχει και συμπτώματα τι κάνει ρε παιδιά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Υπάρχει κάποια επίσημη διαδικασία;
-
Λογικά καλείς τον εοδυ και θα σε κατευθύνουν. Νομίζω αν έχεις τα συμπτώματα σου λένε να μείνεις σπίτι.
-
Επηδη τωρα ειναι υποχρεωτικη η μασκα απο που αγοραζουμε φθηνες; Φαρμακειο;
Λαικη δεν πηγαινω.
-
Επηδη τωρα ειναι υποχρεωτικη η μασκα απο που αγοραζουμε φθηνες; Φαρμακειο;
Λαικη δεν πηγαινω.
Στα φαρμακεία έχουν 45€ οι 50, στο πλαίσιο έχουν 35€ οι 50 αν θυμάμαι καλά,
-
Αν δεν υπάρξει διατιμηση, θα ανέβουν οι τιμές.
Επίσης θα έπρεπε να τις δίνουν δωρεάν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, διότι οι μάσκες είναι μιας χρησης.
Μια οικογένεια πόσες θέλει σε ένα μηνα;
Δεν γίνεται όταν η χώρα είναι σε εθνικό κίνδυνο λόγω πανδημιας να μην χρηματοδοτείς αν όχι να δίνεις τζάμπα μάσκες στους πολίτες σου.
Μα, ούτε οικονομικά δεν καταλαβαίνουν. Δεν γίνεται ανάπτυξη αν μεγάλο μέρος του εισοδήματος ξοδεύεται σε βασικό αγαθό ανάγκης.
-
Μελατονίνη, ένας απροσδόκητος σύμμαχος για τον Covid-19 https://slpress.gr/koinonia/to-mpoylingk-toy-koronoioy-sto-anosopoiitiko-kai-o-aprosdokitos-symmachos/
-
Να δείτε που με τέτοιες τιμές, κανείς δεν θα κάνει σωστή χρήση (δλδ. να την πετάει με την 1η χρήση) και θα αυξηθούν τα κρούσματα!
Μου φαίνεται θα πάρω ένα μαντήλι και θα δένω, όπως έκαναν στο φαρ ουέστ!
-
Φαρ-Ουεστ θα γινει εκει εξω ετσι και αλλιως!
Με τοσο κόσμο να ξεχυνεται ;
Χαος!
Σωρεια αστείων αποφάσεων...και για τα σχολεία και για τις μασκες και για τη μη προστασία του εργαζομένου!
Προσωπικά θα αποφευγω μερη που απαιτείται μασκα και αν χρειαστεί θα εχω μια παντα μαζι να τη φοράω. Ετσι και αλιως προσέχω και δεν θα μου δωσει κανένα αλλοθι η μάσκα.
-
Χαος!
Σωρεια αστείων αποφάσεων...και για τα σχολεία και για τις μασκες και για τη μη προστασία του εργαζομένου!
Προσωπικά θα αποφευγω μερη που απαιτείται μασκα και αν χρειαστεί θα εχω μια παντα μαζι να τη φοράω. Ετσι και αλιως προσέχω και δεν θα μου δωσει κανένα αλλοθι η μάσκα.
Σουπερμαρκετ πως θα πας?
-
iceman7 wrote:
Χαος!
Σουπερμαρκετ πως θα πας?
Με μια μασκα που θα βαζω και βγαζω οπου χρειάζεται...
Και αν μου τη σπάει μεσω efood πια από Σκλαβενίτη
-
21 Quadra wrote:
Να δείτε που με τέτοιες τιμές, κανείς δεν θα κάνει σωστή χρήση (δλδ. να την πετάει με την 1η χρήση) και θα αυξηθούν τα κρούσματα!
Μου φαίνεται θα πάρω ένα μαντήλι και θα δένω, όπως έκαναν στο φαρ ουέστ!
Εμείς φτιάξαμε καμμιά εικοσαριά πλενόμενες, πλύσιμο και σιδέρωμα για αποστείρωση
Η απλή υφασμάτινη μάσκα προστατεύει από το καθόλου μάσκα
Η χειρουργική μάσκα προστατεύει καλύτερα από την πάνινη μάσκα
Η μάσκα με βαλβίδα δεν προστατεύει καθόλου τους άλλους παρα μόνο αυτόν που την φοράει, είναι επικίνδυνη για τους γύρω και αν δείτε να τη φοράει κάποιος μακριά πχ ακόμα και από τα 20 μέτρα που λέει και ο λόγος, καλό θα είναι να του πείτε να την πετάξει. Η βαλβίδα είναι μονόδρομη, προστατεύει κατά την εισπνοή και κατά την εκπνοή βγάζει έξω όλη την αναπνοή του πάσχοντα, αν πάσχει, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε για τον καθένα.
-
Σουπερμαρκετ πως θα πας?
Όπως και τώρα, ευτυχώς για τα σούπερ μάρκετ δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους πελάτες, μόνο για τους υπαλλήλους.
Εαν βρώ πάντως μάσκα, θα φωνίσω μερικές να έχω καβάτζα. Να φτιάξω μόνος μου δεν υπάρχει περίπτωση, δεν έχω ιδέα πως...αχαχα!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες