-
Πάντως εγώ διαπίστωσα όλο το ΣΚ πάρα πολύ κόσμο έξω. Εχτές 2 παιδικές χαρές στην γειτονιά μου ήταν γεμάτες με παιδάκια και γονείς, μιλάμε χαμός...σαν μια κανονική Κυριακή! Επίσης είχα δει σε αρκετά καταστήματα χαρτί που έγραφε ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 26/4 (όπως τα σχολεία) και από 27/4 κανονικά.
Προσωπικά προβλέπεται να πάω γραφείο ίσως από τις 15 Μαίου και μετά αλλά πιο πιθανό είναι το σενάριο να επιστρέψω αρχές Ιουνίου.
-
Ολα θα ανοίξουν και δεν θα ξανακλείσουν . Απλά τα μμε όπως δεν μίλαγαν ιδιαίτερα για τους 2-3000 νεκρούς που είχαμε τον χρόνο από τροχαία , δεν θα μιλάνε για ηλικιωμένους με υποκείμενα ή κάποιους άτυχους νεώτερους .
50-100 νεκροί το μήνα κάπως 'κρύβονται'.
1.000-2.000 νεκροί/μήνα λιγάκι δύσκολο.... (εκτός αν είσαι Τουρκία, Β.Κορέα κ.τ.λ.)
Εγώ πάντως αν ξαναγυρίσουμε στα ακριβώς όπως πριν,χωρίς να έχει βρεθεί θεραπεία-εμβόλιο, ότι και να ισχυριστούν και να προσπαθήσουν να πείσουν για πλήρη επανεκκίνηση κυβερνήσεις,υπουργοί,πολιτικοί κ.τ.λ. θα ήμουν πολύ -μα πάρα πολύ- επιφυλακτικός.
-
Οσο δεν βαζει μυαλό ο κόσμος και δεν τηρεί αποστάσεις και θα βγει σαν πεινάλας να χαζογυρνά δεν θα πάμε καλά! (εδώ η αλλη πηδηχθηκε με το ντελιβερα ελλειψει αλλου άνδρα .. )
Αν δειτε τι καιρό θα έχει από εβδομάδα ετοιμαστε για πανηγυρι ! Ανοσια αγέλης στο φουλ!
Προσωπικά θα μεινω σπίτι εργασιακά οσο πάει (και ευτυχως έχουμε σοβαρή διοικηση και σοβαρά μεσα και γινεται σωστή δουλειά και από το σπίτι), απλά θα μπορώ να βγω μια βολτα λιγο παραπέρα με το αμάξι χωρις την ανοησια των sms και των χαρτιών !
Οταν ανοιξουν ταβέρνες εχω υπόψη καποιες επιλεγμένες και δη και εκτός Αττικής για εξόρμηση....
Εδώ δεν τηρούσαν οι περισσότεροι νεολέροι, γύφτοι, μετανάστες και μαλάκες τα μετρα στη σκληρη τους εκδοχή, στην απελευθέρωση θα κολλήσουν;
-
Το τι θα λένε τα μμε για τα θύματα , θα είναι διεθνής πρακτική...
-
Δεύτερο 'κύμα' πιο ισχυρό,το παράδειγμα προς αποφυγή. Hokkaido,νησί της Ιαπωνίας με ~ 5.000.000 κατοίκους
-
Φήμες λένε ότι οι κομμουνιστές δεν κολλάνε , οπότε αντιμεθαύριο θα παρελάσουν τα ΚΝΑΤ και τα άλλα γκρουπούσκουλα ...
Από πίσω μετά από αυτό οι παπάδες με τα δισκοπότηρα πάνω σε φορτηγό με ψάλτες θα μεταλαμβάνουν τους πιστούς στους δρόμους...
Μετά η νταλίκα θα γίνει περιφερόμενο κουρείο , καφετέρια , εστιατόριο , ώστε να μην προλαβαίνει ο ιος να μεταδοθεί...
-
Συναγερμός στην Γερμανία! Επιδείνωση της επιδημίας του κορονοϊού μετά την χαλάρωση των μέτρων
-
Με τα μυαλά που κουβαλάμε οι περισσότεροι θα εχουμε δευτερο κυμα συντομα και θα ξανακλειστουμε με καυσωνα μεσα, ειδικά αν κανουμε την ανοησία και ανοιξουμε συνορα για τουρισμό!
Ας το πάρουν απόφαση να επιδοτήσουν για φέτος χοντρά την οικονομία κόβοντας χρήμα και χρηματοδοτώντας παγκοσμίως την έρευνα και ας αφησουν τις Τραμπακουλιές!
Δεν χαθηκε ο κόσμος και η οικονομία για λιγο καιρο αγραναπαυσης και πιο χαλαρων ρυθμών! Δεν ειναι η οικονομία αλλά οι άνθρωποι ο ζωντανός οργανισμός γαμω τον καπιταλισμό μου μέσα που βαλθηκαμε να παμε παγκοσμιως από το ένα άκρο στο άλλο !!
-
Δες τι λέει όμως η Γκεστάπο
Οι κυνικές δηλώσεις Σόϊμπλε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πάνω απ΄ όλα προκάλεσαν αντιπαράθεση εντός Γερμανίας
-
Δες τι λέει όμως η Γκεστάπο
Οι κυνικές δηλώσεις Σόϊμπλε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πάνω απ΄ όλα προκάλεσαν αντιπαράθεση εντός Γερμανίας
Γνωστος βρυκολακας ο ατιμος!
-
-
Εμείς αύριο το πρωί στην εταιρεία έχουμε μάζωξη γιατί από ότι κατάλαβα έχουν πάρει στα χέρια τους από σήμερα το νέο καθεστώς εργασίας για τις ιδιωτικές εταιρείες που θα ισχύει από την επόμενη Δευτέρα. Οπότε αύριο αναμένουμε τις αποφάσεις ανά υπάλληλο.
Απαντώ στον εαυτό μου. Η κατάσταση είναι γελοία και θα είναι ακόμη ποιο γελοία από την Δευτέρα.
-
χαχα
το έχεις ξανακάνει (που απαντάς στον εαυτό σου) και γελάω κάθε φορά.
Γειά σου ρε Καταιγίδα.
-
2 bugs της γέφυρας:
-
Καταργείται η βεβαίωση και το sms. Πώς θα μετακινείται κάποιος εκτός νόμου αν πρέπει; Θα το σηκώσει ο Νίκος το τηλέφωνο; (Όχι βεβαια)
-
Κουβέντα για την ιδιωτική εκπαίδευση. Μιλάμε για μεγατονους βλακείας και αυτό πάει για τα ΜΜΕ. Ευτυχώς που αχνοφαινοταν σε μια από τις κάρτες παρουσίασης το 18/5 (Με 50αρα tv και πάνω και με θέληση)
-
-
Άρα συνοψίζοντας:
- Εαν κάποιος είναι φορέας του ιού η μάσκα ελάχιστα προστατεύει (έχουμε 70% πιθανότητα να κολλήσουμε)
- Εαν κάποιος είναι φορές και φοράει μάσκα, προστατεύει τους μη φορείς από το να κολλήσουν σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό (95%).
- Εαν ο φορέας φοράει μασκα και ο μη φορέας επίσης, η διαφορά είναι ελάχιστη.
Άρα πρακτικά η μάσκα έχει νόημα να φοριέται από τον φορέα, γιατί εαν δεν φοριέται ακόμα και ο μη φορέας να φοράει έχει πολύ μεγάλες πιθαντότητες να κολλήσει.
-
Οι Ιάπωνες έχουν εδώ και δεκαετίες στην κουλτούρα τους να φοράνε μάσκα όσοι έχουν κάποιο κρύωμα, τους θυμάμε το 1973 που πήγαινα στην Ιαπωνία, στα τρένα τους, στα λεωφορεία, στα μαγαζιά και στους δρόμους έβλεπες άτομα να φοράνε μάσκες, ακόμα κια άτομα μιας οικογένειας φόραγε πχ ο ένας μάσκα,
-
Φάνη,αυτές οι διαφορές είναι για την απλή χειρουργική μάσκα.Με τις άλλες βελτιώνονται τα ποσοστά περισσότερο (δεν έχω ακριβή νούμερα,αλλά αν ψάξεις στο δίκτυο θα βρεις).
Σωστά το έχεις καταλάβει,αλλά ακόμη και στην 1η περίπτωση κι ένα 30% λιγότερη πιθανότητα όφελος είναι.Τώρα η διαφορά 2ης με 3ης περίπτωσης φαίνεται μικρή,αλλά δεν είναι ασήμαντη.
Γενικό συμπέρασμα: Αν όλοι κατανοήσουμε πως είμαστε πιθανοί φορείς και βάζουμε μάσκα τότε το όφελος είναι σημαντικότατο.
-
Γενικό συμπέρασμα: Αν όλοι κατανοήσουμε πως είμαστε πιθανοί φορείς και βάζουμε μάσκα τότε το όφελος είναι σημαντικότατο.
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο καιρό? Για πάντα? Για 1 μήνα? Μέχρι να βρεθεί θεραπεία?
-
panormus772 wrote:
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο καιρό? Για πάντα? Για 1 μήνα? Μέχρι να βρεθεί θεραπεία?
Έτσι όπως είναι τα πράγματα,τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί θεραπεία.
-
Εγώ ξέρω να πω ότι έχει πέσει πολύ σόου (πολιτικό και τηλεοπτικό) και πολλά έχουν σαν σκοπό την ψηφοθηρία και την εικόνα στην τηλεόραση. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά αυτά τα γενικόλογα μέτρα. Σαν να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας.
Αναλώνονται στα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια/κουρεία και αφήνουν απ' έξω τους εργασιακούς χώρους των ιδιωτικών εταιρειών. Το οποίο φυσικά το κάνουν επίτηδες. Τα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια είναι ωραία θέμα για τους Λιάγκες, τις Ταττιάνες και τα δελτία ειδήσεων του STAR. Οι χώροι εργασίας είναι 'τρε μπανάλ' θέμα, μπλιάχ!!!
Αυτά βλέπουν οι προϊστάμενοι και οι ομαδάρχες και λένε ότι ο ιός αποφεύγει τους εργασιακούς χώρους...
Για να θυμηθώ κάτι που έγινε στην αρχή αυτής της ιστορίας....
Κάποια λέει τραπεζική υπάλληλος, Διευθύντρια, πήγε λέει Ιταλία με φίλη της, Μιλάνο, γύρισε, πήγε γραφείο και κόλλησε όσους γλυκοφίλησε επειδή είχε γενέθλια;Θυμάμαι και κάποιον Πρόεδρο Τράπεζας στο νοσοκομείο και ανακοινώσεις ότι κλείνουν δεκάδες τραπεζικά κτίρια; Και επίσης και πολλούς άλλους υπαλλήλους που μπήκαν νοσοκομείο και καραντίνα και ξέχασαν να το πούνε;
Μπα σε άλλη χώρα έγιναν αυτά...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες