-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
warum???αυτοάνοσα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάτι ενδιαφέρον που διάβασα:http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/25/kadcyla-cancer-drug-too-expensive-nhs
How do you put a price on life? How would you know where to start? In the case of the independent NHS watchdog, the National Institute for Health and Care Excellence (Nice), there is a points system, which calculates QALYs, or quality-adjusted life years. If a new drug costs more than £30,000 per QALY, then it's deemed too expensive for use by the NHS.
Δηλαδή το Βρετανικό ΕΣΥ βάζει ένα ταβάνι στο πόσο μπορεί να κοστίσει η θεραπεία ενός ανθρώπου οπότε ακόμα και αν είναι το καταπληκτικό νέο φάρμακο που κατά μεγάλη πιθανότητα θα σώσει τη ζωή του ασθενούς, δεν το καλύπτει.
Στις ΗΠΑ ένα έτος θεραπείας του συγκεκριμένου φαρμάκου κοστίζει περίπου $170Κ και προφανώς μέρος της συζήτησης είναι και αυτό που λέει ο Guardian περί υπερκερδών των φαρμακευτικών.
Γνώμες ?
ήδη το NHS το εφαρμόζει πχ με τους βηματοδότες. Από μια ηλικία και μετά δεν χορηγεί βηματοδότη, προφανώς αν θέλει κάποιος πληρώνει και βάζει ιδιωτικά. Από την άλλη άκρη στην Ελλάδα έχεις υπερήλικες με πολλά και σοβαρά προβλήματα να μπαίνουν βηματοδότες συχνά πυκνά. Οπότε τι είναι καλύτερο δεν ξέρω να σου λένε δεν δικαιούσαι θεραπεία λόγο κόστους και ηλικίας ή να μπαίνει για πλάκα και για λόγους πέρα από καθαρά ιατρικούς και να πληρώνουν τα ταμεία...... μάλλον θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες και επιτροπές που να αποφασίζουν και ούτε να είναι απόλυτο το 'είναι ακριβό δεν το χορηγούμε' ούτε το να κάνουν χρήση όλοι πανάκριβων θεραπειών για να παρατείνουν το αναπόφευκτο.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Πάιρνω κορτιζόνη, ψιλοαρκετή θα ελεγα (40mg τη μέρα)κανα tip απο εμπειρια για τη διατροφή;
Καποια θεωρητικα τα εχω δει στο νετ...Ειχα ξαναπαρει πριν απο μερικα χρονια για τον ιδιο λογο
αυτο που θυμαμαι ηταν οτι ειχα σταματησει τον υπνο!
(3-4 ωρες ολο και ολο)
κατι ξυπνηματα 3am , η μερα ηταν τεραστια, εβγαζα πολυ δουλειαΟφθαλμίατρος σε παρακολουθει?Η κορτιζόνη μπορει να προκαλέσει και επιπλοκές στα μάτια.Κυρίως γλαυκωμα και καταρράκτη.
-
Για οσο παιρνεις μπολικη κορτιζόνη, να αποφεύγεις το αλάτι στη διατροφή σου, να τρως όσο γίνεται (καλυτερα εντελως) πιο αναλατα τα φαγητά σου.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
warum???
αυτοάνοσα
define
-
Πέρα από τον περιορισμό στο αλάτι, θέλει προσοχή και στην ζάχαρη. Σωστά αυτά που ειπώθηκαν για τα μάτια. Επίσης επειδή ανοίγει και την όρεξη, προσοχή στις ποσότητες φαγητού
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
warum???
αυτοάνοσα
define
no offence αλλα δεν θα βοηθησει κατι να τα αναλυσω στο forum
εδω και 9 χρονια το παλευω με εναν εξαιρετικο γιατρο , ειναι ελεγχομενο με μερικες εξαρσεις σε περιοδους αγχους
(πχ τωρα που φευγω απο Ελλαδα, οσο ναναι καπως με πηρε απο κατω)
hoping for the best -
εχω περασει 2 (νομιζω) περιοδους χρησης κορτιζονης, αλλα τα ψιλοξεχασα
γενικα ειμαι πολυ προσεκτικος στη διατροφη εκεινηες τις περιοδους
την πρωτη δεν ειχα κατακρατηση υγρων καθόλου, τη δευτερη ειχα παρει 3-4 κιλά
(αλατια κτλ δεν τρωω γενικα, αλλα σε αυτες τις περιοδους φτιαχνουμε ψωμι μονοι μας χωρις αλατι κ.α.)
το οτι ανοιγει η ορεξη ειναι ενα θεμα, μαλλον θα πλακωθω στα φρουτα & λαχανικα να γεμιζει η κοιλια
το ζορικο ειναι που σε λογες μερες φευγω και θα ειμαι για κανα διμηνο μονος μου εξω (μαγειρεμα δε νομιζω να προλαβαινω) να δω τι θα τρωω απο ετοιμα φαγητα που το αλατι το εχουνε by default) -
τότε περισσότερο χρειάζεσαι ψυχολόγο και οχι 40 mg κορτιζόνης καθημερινά.
ειναι μεγάλη η ποσότητα.
-
Μού 'χει σπάσει τα @@ κάποιο δόντι.
Με πόναγε το ΣΚ, η οδοντίατρός μου δεν δουλέυει ΣΚ, τέσπα με ασπιρίνες που πήρα μου πέρναγε για 4-5 ώρες, ξανάρχιζε και ξανάπαιρνα ασπιρίνη.
Πήγα σήμερα στην οδοντίατρο και...ψάχναμε να βρούμε ποιο στο διάολο δόντι με πονάει, ης είπα εγώ μάλλον αυτό αλλά μου είπε να βεβαιωθούμε.
Χτύπαγε από δω, σκάλιζε από κει, έβαζε αέρα με πίεση μετά σε όλα, τελικά δεν βρήκαμε ποιο με πόναγε .
Μου 'πε να περάσω πιο μετά, μόλις θα αρχίσει να με πονάει.
Άρχισε μετά από καμιά ώα να πονάει, πάω στην οδοντίατρο, μου πέρασε...
Μου λέει πάλι το ίδιο, πέρνα μόλις σε πονάει για αρκετή ώρα...
Με πόνεσε για κάνα δυο πεντάλεπτα οπότε μέχρι στιγμής δεν ξαναπήγα.
Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο; Να μη βρίσκετε σε ποιο δόντι πονάτε; -
Μηπως σε.. 'ποναει το δοντακι' ?
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μού 'χει σπάσει τα @@ κάποιο δόντι.
Με πόναγε το ΣΚ, η οδοντίατρός μου δεν δουλέυει ΣΚ, τέσπα με ασπιρίνες που πήρα μου πέρναγε για 4-5 ώρες, ξανάρχιζε και ξανάπαιρνα ασπιρίνη.
Πήγα σήμερα στην οδοντίατρο και...ψάχναμε να βρούμε ποιο στο διάολο δόντι με πονάει, ης είπα εγώ μάλλον αυτό αλλά μου είπε να βεβαιωθούμε.
Χτύπαγε από δω, σκάλιζε από κει, έβαζε αέρα με πίεση μετά σε όλα, τελικά δεν βρήκαμε ποιο με πόναγε .
Μου 'πε να περάσω πιο μετά, μόλις θα αρχίσει να με πονάει.
Άρχισε μετά από καμιά ώα να πονάει, πάω στην οδοντίατρο, μου πέρασε...
Μου λέει πάλι το ίδιο, πέρνα μόλις σε πονάει για αρκετή ώρα...
Με πόνεσε για κάνα δυο πεντάλεπτα οπότε μέχρι στιγμής δεν ξαναπήγα.Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο; Να μη βρίσκετε σε ποιο δόντι πονάτε;
Μην χανεις τον χρονο σου. Κανε μια πανοραμικη ακτινογραφια να δεις αμεσως αν και που ειναι το προβλημα.
-
Πανοραμικές ακτινογραφίες τις αποφεύγω λόγω μεγάλης ακτινοβολίας και κόστους.
Αν δεν το βρω, θα κάνω, ως έσχατη λύση όμως. -
Ξερει κανεις τι παιζει με το εμβολιο για τα τσιμπουρια (tick shot) σε κεντρικη ευρωπη?
Ενω σε εμας Ελλαδα αυτο δεν το κανουνε τα παιδια, στις κεντρικες χωρες και συγκεκριμενα στις περιοχες κοντα στις Αλπεις, απο Μοναχο πχ μεχρι Βιννη σιγουρα, πρεπει να το κανεις
Εδω Αυστρια πχ το ζητανε αν γινεται να το εχεις.
Ειναι safe? το κανουμε και οι μεγαλοι? -
-
Ξερει κανεις τι παιζει με το εμβολιο για τα τσιμπουρια (tick shot) σε κεντρικη ευρωπη?
Ενω σε εμας Ελλαδα αυτο δεν το κανουνε τα παιδια, στις κεντρικες χωρες και συγκεκριμενα στις περιοχες κοντα στις Αλπεις, απο Μοναχο πχ μεχρι Βιννη σιγουρα, πρεπει να το κανεις
Εδω Αυστρια πχ το ζητανε αν γινεται να το εχεις.
Ειναι safe? το κανουμε και οι μεγαλοι?Να τα κανετε ολοι.Η νόσος του Lyme,βακτηριακή απο Borrellia, μόνο σπάνια δεν είναι εγώ είχα δει αρκετές περιπτώσεις στη Πράγα .
H ενγκεφαλιτιδα προκαλείται συχνα απο ιο. -
παιδια ξερει κανεις τι παιζει με τις εφημεριες των νοσοκομειων; το πρωι για επειγοντα μπορω να παω σε οποιο νοσοκομειο θελω;
θελω να παω αυριο το πρωι την μανα μου και το νοσοκομειο που με βολευει για να μπορω να παω σε κανα σπιτι για μπανιο η να με βοηθησουν καποιοι ειναι το σισμανογλειο. η μανα μου ειναι σε νοσοκομειο της επαρχιας και μαλλον θα την μεταφερω μονος μου καθως δεν εχουν ασθενοφορα . οποτε θα ηθελα να την παω καπου που να ειναι διαχειρισιμη η ζωη μας να υπαρχει παρκινγκ για το αυτοκινητο κοντα ωστε να κοιμαμαι μεσα , τετοια πραγματα.
αν αυριο δηλαδη εμφανιστω στα επειγοντα πριν τις 2,30 υπαρχει περιπτωση να μου πουν φυγε τραβα σε αλλο νοσοκομειο;
ευχαριστω . -
Υπαρχει παραδιπλα στο Σισμανογλειο και το Αμαλια Φλεμινγκ που ακομα και σε φασεις εφημεριας ειναι παιδικη χαρα, εχω πετυχει νοσοκομες να μουρμουριζουν 'μας πηδηξανε σημερα, πηξαμε, στελνουν περιστατικα και απο Πειραια' και στο παθολογικο ειχε 'ουρα' 3 ατομα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
παιδια ξερει κανεις τι παιζει με τις εφημεριες των νοσοκομειων; το πρωι για επειγοντα μπορω να παω σε οποιο νοσοκομειο θελω;
θελω να παω αυριο το πρωι την μανα μου και το νοσοκομειο που με βολευει για να μπορω να παω σε κανα σπιτι για μπανιο η να με βοηθησουν καποιοι ειναι το σισμανογλειο. η μανα μου ειναι σε νοσοκομειο της επαρχιας και μαλλον θα την μεταφερω μονος μου καθως δεν εχουν ασθενοφορα . οποτε θα ηθελα να την παω καπου που να ειναι διαχειρισιμη η ζωη μας να υπαρχει παρκινγκ για το αυτοκινητο κοντα ωστε να κοιμαμαι μεσα , τετοια πραγματα.
αν αυριο δηλαδη εμφανιστω στα επειγοντα πριν τις 2,30 υπαρχει περιπτωση να μου πουν φυγε τραβα σε αλλο νοσοκομειο;
ευχαριστω .Αν η εφημερια αρχιζει 8 κι εσυ πας 8 παρα 15, παιζει να σου πουν πανε στο επομενο. Η καλυτερη ωρα ειναι η νυχτερινη βαρδια(12-8) λογω μειωμενης προσελευσης. Απεφυγε νοσοκομειο με παιδιατρικα. Θα ειναι πιο ησυχα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
............... .Περαστικά να είναι!...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες