-
Μην συγκρίνεις καν, το iQ είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αυτοκίνητο για τον σκοπό που φτιάχτηκε και μάλιστα (λόγω μετατροχίου) είναι καλό και εκτός πόλης. Το Smart είναι κουβάς με ρόδες! Κρίμα ου σταμάτησε η παραγωγή του iQ, είναι ό,τι καλύτερο για πόλη και 2ο ή 3ο αυτοκίνητο. Ειδικά σε αυτόματο και πόσο μάλλον εαν έβγαινε και υβριδικό σήμερα.
-
Το είχα δει σε αυτόματο για τη σύζυγο. Αν είχε λίγο καλύτερους χώρους, θα το είχαμε αγοράσει. Με τις δικές μου πληθωρικές διαστάσεις, ούτε χωρούσα από θέμα ύψους, ούτε μπορούσε να κάτσει κάποιος πίσω μου.
-
...Με τα φώτα του θα ψαχτώ γιατί θεωρώ είναι κάτω του μετρίου η μεσαία σκάλα, σε σύγκριση με αρκετά άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει...
Τα φώτα του είναι τύπου projector και φοράνε HIR2 λάμπες, μια τεχνολογία που προσπάθησε να δώσει αποτελέσματα λάμπας ξένον από λάμπα αλογόνου ...ναι καλά . Αν πας στην αντιπροσωπεία να αλλάξεις λάμπες θα τις πληρώσεις σαν ξένον και θα έχεις πάλι μάπα φώτα . Η ΡΙAA εχει βγάλει αυτές
https://www.powerbulbs.com/product/piaa-hyper-arros-hir2-9012
αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα , έχω ένα ζεύγος και περιμένω να καούν οι δικές του να τις βάλω ,πάντως έχουν καλές κριτικές (κυρίως από yaris που φοράνε ίδιες) . Για LED που είχα ψάξει δεν είχα βρει οπότε της ΡΙΑΑ είναι μάλλον η μόνη λύση.
Μετα απο δυο +χρόνια οι PIAA HIR2 αποδείχθηκαν μέτρια επιλογή , βελτίωση στον φωτισμό υπήρχε ενα 20% το πολύ .στο μάτι ισα που φαίνεται, η διαφορά σε φωτογραφία δεν φαινόταν γιαυτό δεν τράβηξα ποτέ .
Απο αντοχή δεν περίμενα να εχουν όπως οι εργοστασιακές αλλά στα δυο χρόνια κάηκαν και μάλλον μιλάμε για ακραίο παράδειγμα Planned Obsolescence γιατί κάηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και οι δυο !
Έχασα λοιπόν και κανα μισάωρο ψάχνοντας ασφάλειες (μπας και...) αλλα τελικά ήταν οι λάμπες , έβαλα πάλι τις παλιές μαμά και ψάχνω καλλίτερες γιατί για να βλέπω καλά τον δρόμο αναγκάζομαι να ανάβω τους προβολείς ομίχλης .
Μάπα τα HIR2 της PIAA λοιπόν γιατί είχαν και σχεδόν 50€ το ζεύγος...
-
Καλά είναι 2 χρόνια.....οι δυνατές Όσραμ και Φίλιπς κρατάνε 6-12 μήνες.
-
ΕΔΩ θα τα γράψω και ας διαβάσουν ελάχιστοι ...
Τις τελευταίες 15 μέρες οδήγησα τρία δείγματα απο το σπάνιο iQ diesel
-130 χλμ / ώρα στις 2000 σαλ με 6η , πιο μακριές σχέσεις απο το yaris !
-θόρυβος σαν του yaris , μόνωση και ηχοαπορροφητικό παρμπρίζ κάνουν δουλειά
-πολύ σβέλτο , είναι σίγουρα 150 κιλά ελαφρύτερο απο το yaris οπότε εξισορροπούνται οι πιο μακριές σχέσεις
-επειδή είναι μοντέλα face lift (2011-) εχουν καλλίτερες επενδύσεις στις πόρτες (δέρμα ,δερμάτινη;) και δεν εχουν τις γρατσουνιές που εχει το δικό μου και άλλα όπως καλλίτερη επένδυση στο τιμόνι κλπ. Επίσης το ενα είχε την μεγάλη οθόνη (παλιά τεχνολογία βέβαια) , οπότε είναι έτοιμο για antroid αναβάθμιση , μόνο τα πλαστικά γύρω απο την οθόνη τα πουλάνε μεταχειρισμένα 400€! Υπέρ του...
-το ενα είχε μέση κατανάλωση 4,5 τα άλλα δυο 5,2 αντιστοιχούσαν στα προφίλ των οδηγών...
-όλα είχαν πάνω απο 150.000 χλμ οπότε ρώτησα για τιμές dpf που θα βουλώσει στον επόμενοκαι εκεί το ντιλ χάλαγε γιατί κατέβαζα 1000 € κάτω την τιμή που ζήταγαν (λάμβανα υπόψη και λάστιχα φρένα που όλα ήθελαν)
πάμε για άλλα...αν βρεθούν
-
ΕΔΩ θα τα γράψω και ας διαβάσουν ελάχιστοι ...
Τις τελευταίες 15 μέρες οδήγησα τρία δείγματα απο το σπάνιο iQ diesel
-130 χλμ / ώρα στις 2000 σαλ με 6η , πιο μακριές σχέσεις απο το yaris !
-θόρυβος σαν του yaris , μόνωση και ηχοαπορροφητικό παρμπρίζ κάνουν δουλειά
-πολύ σβέλτο , είναι σίγουρα 150 κιλά ελαφρύτερο απο το yaris οπότε εξισορροπούνται οι πιο μακριές σχέσεις
-επειδή είναι μοντέλα face lift (2011-) εχουν καλλίτερες επενδύσεις στις πόρτες (δέρμα ,δερμάτινη;) και δεν εχουν τις γρατσουνιές που εχει το δικό μου και άλλα όπως καλλίτερη επένδυση στο τιμόνι κλπ. Επίσης το ενα είχε την μεγάλη οθόνη (παλιά τεχνολογία βέβαια) , οπότε είναι έτοιμο για antroid αναβάθμιση , μόνο τα πλαστικά γύρω απο την οθόνη τα πουλάνε μεταχειρισμένα 400€! Υπέρ του...
-το ενα είχε μέση κατανάλωση 4,5 τα άλλα δυο 5,2 αντιστοιχούσαν στα προφίλ των οδηγών...
-όλα είχαν πάνω απο 150.000 χλμ οπότε ρώτησα για τιμές dpf που θα βουλώσει στον επόμενοκαι εκεί το ντιλ χάλαγε γιατί κατέβαζα 1000 € κάτω την τιμή που ζήταγαν (λάμβανα υπόψη και λάστιχα φρένα που όλα ήθελαν)
πάμε για άλλα...αν βρεθούν
περσι το καλοκαιρι εψαχνα IQ για τη γυναικα που ειναι νεα οδηγος και ηθελε κατι μαζεμενο αλλα να μπορει να βαζει και το παιδι μεσα.
Κοιταζα το 1.0 βενζινης μιας και για τον 1.33 εχουν ακουστει πολλα αρνητικα. Οι τιμες παιζανε στα 6.500-7.000 . Τελικα δεν προχωρησα γιατι εμεινε εγγυος στο δευτερο παιδι η γυναικα και δε θα μπορουσε να οδηγησει και να μαθει για ~1 χρονο οποτε δεν ειχε νοημα.Τωρα τον Ιουνιο θα πρεπει να επανελθω στην αναζητηση και αναρωτιεμαι αν το IQ παραμενει καλη επιλογη. Ειδα το ποσταρισμα σου για το diesel που εχει μεγαλο ενδιαφερον, αλλα δεν ειναι λιγο αμαρτια να παρεις τετοιο μικρο αυτοκινητο και να μη μπορεις να μπεις στο κεντρο?
Σε τι τιμες παιζανε τα λιγοστα diesel? -
iQ για εμένα εξαιρετικό αυτοκίνητο πόλης, μονόδρομος το αυτόματο.
-
iQ για εμένα εξαιρετικό αυτοκίνητο πόλης, μονόδρομος το αυτόματο.
δυστυχως ακυρο αυτο που ρωτησα τον φιλο για το diesel, μιας και η γυναικα θελει οπωσδηποτε αυτοματο και το diesel εβγαινε μονο χειροκινητο αποτι βλεπω.
Περιμενω για τον εαυτο μου το Yaris Cross. Θα ηταν τελειο να παρω στη γυναικα το απλο yaris υβριδικο και αυτοματο οπως θελει, και να μπορει και λιγο πιο ανετα απο ενα IQ να μεταφερει τα 2 παιδια. Αλλα με τις τιμες στο θεο και παραδοση ετους+ δε γινεται...
Μεταχειρισμενο το προηγουμενο μοντελο βλεπω οτι στα 10 χιλιαρικα βρισκεις κατι ανειπωτα λιωμενα με 300.000 km -
@osfp
euro 5 κοιτάω απο 2011- ,αυτά μπορούν να κυκλοφορήσουν νομό Αττικής Θεσσαλονίκης , τα πιάνουν όμως τα μονά -ζυγά του δακτυλίου της Αθήνας όπως και πολλά αλλα πολύ νεότερα αυτοκίνητα.Ψάχνω το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί θα κυκλοφορεί Θεσσαλονίκη και ταιριάζει γάντι στο σενάριο τόπος κατοικίας στο κέντρο δύσκολος απο πλευράς πάρκινγ γιατί δεν εχουν κάνει ακόμα θέσεις για κατοίκους - δουλειά σε κοντινή πόλη 50χλμ κάθε μέρα σε σχετικά ανοικτούς δρόμους . Δεν χρειάζεται αυτόματο και δεν το θέλει ο οδηγός του ...
Οι τιμές είναι γύρω απο τα 7000€ αλλα τόσα δεν δίνω ιδίως μετα την τιμή που μου είπαν για το Dpf ...
-
δυστυχως ακυρο αυτο που ρωτησα τον φιλο για το diesel, μιας και η γυναικα θελει οπωσδηποτε αυτοματο και το diesel εβγαινε μονο χειροκινητο αποτι βλεπω.
Περιμενω για τον εαυτο μου το Yaris Cross. Θα ηταν τελειο να παρω στη γυναικα το απλο yaris υβριδικο και αυτοματο οπως θελει, και να μπορει και λιγο πιο ανετα απο ενα IQ να μεταφερει τα 2 παιδια. Αλλα με τις τιμες στο θεο και παραδοση ετους+ δε γινεται...
Μεταχειρισμενο το προηγουμενο μοντελο βλεπω οτι στα 10 χιλιαρικα βρισκεις κατι ανειπωτα λιωμενα με 300.000 kmΝαι αυτόματο μόνο βενζινη, ξέχασα να το αναφέρω!
Γιάρις παράδοση σε 8 μήνες περίπου (πρακτικά, άσχετα με το τι λένε).
Για μεταχειρισμένο (και εγώ κοιτάω) πολυ δύσκολα βρίσκεις κάτι της προκοπής και όσα βρείς καλά ειναι περί τα 15.000, οπότε δεν αξίζει, δείνεις 2-3.000 παραπάνω και παίρνεις το καινούργιο!
-
Για μεταχειρισμένο (και εγώ κοιτάω) πολυ δύσκολα βρίσκεις κάτι της προκοπής και όσα βρείς καλά ειναι περί τα 15.000, οπότε δεν αξίζει, δείνεις 2-3.000 παραπάνω και παίρνεις το καινούργιο!
Για το Yaris λες;
Πηραν τα πανω τους μετά την αλλαγή των κανόνων για το δακτυλιο.
Παντως και 15 να δωσεις για ενα καλα εξοπλισμένο (από 15 και μετά να έχει το TSS πάνω) καλά είναι γιατι το αντιστοιχο σε καινουργιο παει 20 και ειναι και χειρότερο τόσο σε ποιοτητα κατασκευής όσο και σε χώρους (που μετράνε για μτχ πόλης ειδικά για γυναίκα). -
Για το Yaris λες;
Παντως και 15 να δωσεις για ενα καλα εξοπλισμένο (από 15 και μετά να έχει το TSS πάνω) καλά είναι γιατι το αντιστοιχο σε καινουργιο παει 20 και ειναι και χειρότερο τόσο σε ποιοτητα κατασκευής όσο και σε χώρους (που μετράνε για μτχ πόλης ειδικά για γυναίκα).Γιατί 20.000?? Στα 20.000 έχεις και LED στάνταρ. 18.000 θα έλεγα. Και το νέο είναι καλύτερο σε κράτημα, ποιότητα κύλισης, υβριδικό σύστημα, κατανάλωση, επιδόσεις και εξοπλισμό. Για εμένα μικρή η διαφορά για μτχ. Στα 12.000 θα το έπαιρνα, αλλά 15-16 όχι, πάω για καινούργιο!
-
Για το Yaris λες;
Παντως και 15 να δωσεις για ενα καλα εξοπλισμένο (από 15 και μετά να έχει το TSS πάνω) καλά είναι γιατι το αντιστοιχο σε καινουργιο παει 20 και ειναι και χειρότερο τόσο σε ποιοτητα κατασκευής όσο και σε χώρους (που μετράνε για μτχ πόλης ειδικά για γυναίκα).Γιατί 20.000?? Στα 20.000 έχεις και LED στάνταρ. 18.000 θα έλεγα. Και το νέο είναι καλύτερο σε κράτημα, ποιότητα κύλισης, υβριδικό σύστημα, κατανάλωση, επιδόσεις και εξοπλισμό. Για εμένα μικρή η διαφορά για μτχ. Στα 12.000 θα το έπαιρνα, αλλά 15-16 όχι, πάω για καινούργιο!
Η chic που αξίζει πάει 22 ρε συ Φάνη και παράδοση του αγιου Π.. ανήμερα!
Και ναι σε πατημα, υβριδικό ειναι καλύτερο αλλά οταν μιλάμε για αμαξι πόλης για γυναίκα αυτά ερχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχεση με υψος, χωρους, αερα.
Το θέμα της ποιότητας συναρμογής και υλικών το γράφω για εμενα ίσως που ειμαι μυστήριος!
Για τα led εφόσον όλα τα υβριδικά εχουν projectors εισαι ΟΚ με 100 ευρώ.
Αλλα οκ θα δώσω πόντους για το carplay στο νεο (το acc δεν ενδιαφέρει σε αμαξι πόλης)...
Στα 15 θα επαιρνα με νορμαλ χλμ -
Μια χαρά ειναι και η Style στα 21 (εχει τα πάντα σχεδόν) και ακόμα και η Active+ είναι συγκρίσιμη με το προηγούμενο Γιάρις (τα έξτρα της Style δεν υπήρχαν παλια). Επίσης παράδοση είναι σε 6-8 μήνες, άσε τι λένε επισήμως, πρακτικά μιλάω.
Για τα άλλα συμφωνώ...αλλά δεν θα το οδηγεί μόνο η γυναίκα αλλά και εγώ...αχαχα!! Οπότε θέλω το νέο για 2-3.000 διαφορά.
-
Για να επανέλθω στο iQ diesel το αυτοκίνητο κάνει τσεκ σε κάποια πράγματα που σε μένα αρέσουν πολύ
Εμφάνιση , πολύ όμορφο και λόγω μεγάλου εσωτερικού χώρου είναι υποκατάστατο των coupe που εχουν εξαφανιστεί
Μικρό μέγεθος αλλα όχι παρτάλι απο κρατήματα
με μια πιο φαρδιά 15άρα/16άρα ζάντα ,185/195 ελαστικό και μια ανακατασκευή στην ανάρτηση με ελατήρια eibach θα είναι πολύ ενδιαφέρον στον δρόμοκαι το diesel με ενα επαναπρογραμματισμό θα εχει πολύ καλές επιδόσεις απο στάση και ρεπρίζ λόγω βάρους ,25 ροπή με κάτω απο 1000 κιλά βάρος ... θα μοιράζει εκπλήξεις στον περιφερειακό πχ
-
Μια χαρά ειναι και η Style στα 21 (εχει τα πάντα σχεδόν) και ακόμα και η Active+ είναι συγκρίσιμη με το προηγούμενο Γιάρις (τα έξτρα της Style δεν υπήρχαν παλια). Επίσης παράδοση είναι σε 6-8 μήνες, άσε τι λένε επισήμως, πρακτικά μιλάω.
Για τα άλλα συμφωνώ...αλλά δεν θα το οδηγεί μόνο η γυναίκα αλλά και εγώ...αχαχα!! Οπότε θέλω το νέο για 2-3.000 διαφορά.
Το εγραψες και αλλου το περι παραδοσης σε 6-8 μηνες και να σου πω το θεωρω πολυ φθηνο κολπο μπας και δεν χασουν καποια πωληση!
Αν το στηριζει η εταιρεια πραγματικα αυτό ας το γράφει στα επισημα συμφωνητικα..
Αχαρακτηριστο εντελώς να λεει επισήμως 12-14 μηνες και να κλείνει το ματι στο 6-8....
Πρακτικές μαυρογιαλούρου! -
Για να επανέλθω στο iQ diesel το αυτοκίνητο κάνει τσεκ σε κάποια πράγματα που σε μένα αρέσουν πολύ
Εμφάνιση , πολύ όμορφο και λόγω μεγάλου εσωτερικού χώρου είναι υποκατάστατο των coupe που εχουν εξαφανιστεί
με μια πιο φαρδιά 15άρα/16άρα ζάντα ,185/195 ελαστικό και μια ανακατασκευή στην ανάρτηση με ελατήρια eibach θα είναι πολύ ενδιαφέρον στον δρόμοκαι το diesel με ενα επαναπρογραμματισμό θα εχει πολύ καλές επιδόσεις απο στάση και ρεπρίζ λόγω βάρους ,25 ροπή με κάτω απο 1000 κιλά βάρος ... θα μοιράζει εκπλήξεις στον περιφερειακό πχ
Σε τετοιο σκαρι ρε συ αδελφε και θα κανεις και βελτιωση ;
Σαν τραπέζι με ρόδες ειναι το αμαξάκι αυτό!
Για να κατεβαίνω κέντρο ιδανικό θα ήταν αλλά δεν βγαινει σε euro6 -
Το εγραψες και αλλου το περι παραδοσης σε 6-8 μηνες και να σου πω το θεωρω πολυ φθηνο κολπο μπας και δεν χασουν καποια πωληση!
Αν το στηριζει η εταιρεια πραγματικα αυτό ας το γράφει στα επισημα συμφωνητικα..
Αχαρακτηριστο εντελώς να λεει επισήμως 12-14 μηνες και να κλείνει το ματι στο 6-8....
Πρακτικές μαυρογιαλούρου!Δεν συμφωνώ! Προτιμώ να μου λέει 12 και να μου το δίνει σε 8, παρά να μου λεει 6 και μετά να με τρενάρει στους 12.
Επίσης, επισήμως το σύστημα βγάζει παράδοση σε 12 μήνες. Αυτό είναι το επίσημο. Από εκεί και πέρα επειδή γίνονται προσπάθειες (Ιάπωνες γαρ) και κάθε μήνα αλλάζουν τα πράγματα, σήμερα ξέρουμε πρακτικά ότι τα αυτοκίνητα παραδίδονται σε 8 μήνες περίπου. Σε 1 μήνα μπορεί να έχει αλλάξει και να έχουν γίνει 6 μήνες ή 10 μήνες.
-
Πρακτικές μαυρογιαλούρου!Δεν συμφωνώ! Προτιμώ να μου λέει 12 και να μου το δίνει σε 8, παρά να μου λεει 6 και μετά να με τρενάρει στους 12.
Επίσης, επισήμως το σύστημα βγάζει παράδοση σε 12 μήνες. Αυτό είναι το επίσημο. Από εκεί και πέρα επειδή γίνονται προσπάθειες (Ιάπωνες γαρ) και κάθε μήνα αλλάζουν τα πράγματα, σήμερα ξέρουμε πρακτικά ότι τα αυτοκίνητα παραδίδονται σε 8 μήνες περίπου. Σε 1 μήνα μπορεί να έχει αλλάξει και να έχουν γίνει 6 μήνες ή 10 μήνες.
Ουτε το τρεναρισμα ειναι σωστό ουτε ομως και το κλεισιμο του ματιου!
Απορώ πως τοσες και τόσες κακες εμπορικές πρακτικές τις δικαιολογουμε στο χώρο του αυτοκινήτου και ειδικά από μεγάλες εταιρίες!Βεβαια προσωπικά ειτε 14 είτε 8 μου πεις παλι του Αγ. Π... ανήμερα ειναι ... και δεν θα μπω καν στον κόπο να ψαχτω και παραγγείλω, γιατι τετοια αμαξια οπως εχω ξαναγράψει πρέπει να ειναι διαθεσιμα αυθημερον σαν ενα ακομα προιον από το σουπερ μαρκετ!
-
Σε τετοιο σκαρι ρε συ αδελφε και θα κανεις και βελτιωση ;
Σαν τραπέζι με ρόδες ειναι το αμαξάκι αυτό!
Για να κατεβαίνω κέντρο ιδανικό θα ήταν αλλά δεν βγαινει σε euro6επειδή εχω το ελαφρύτερο 1000άρι ξέρω οτι πονάει στην σκληρή ανάρτηση
ναι είναι σκληρό ιδίως πίσω λόγω άδειας κυκλοφορίας και δυνατότητας για 4 άτομα , παρουσιάζει δηλ το φαινόμενο των ξεφόρτωτων ημιφορτηγών οταν φορτώνεται εστω και με εναν επιβάτη πίσω βελτιώνεται πολύγιαυτό λεω προοδευτικά ελατήρια η λύση
Toyota IQ