-
μαλλον σε γαλονια ειναι η μετρηση.
-
επειδη το καινουργιο το γαρις το εχει φιλη μου αυτες οι καταναλλωσεις που γραφετε ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....
Τι θα λέγατε για ακόμη λιγότερες?
Yaris Mk 1, 1.400 diesel , 2,2 l/100km
http://www.carpages.co.uk/toyota/toyota_two_world_records_21_10_02.asp
Και από άλλο διαγωνισμό οικονομίας για την δεύτερη γενιά, αν και όχι ο οικονομικότερος για την γενιά αυτή αφού έχει ήδη ξεπεραστεί. Αντίστοιχα νούμερα βγάζει και το βενζινοκίνητο Yaris των 1.000 κυβικών.
Yaris Mk2, 1.400 diesel 3,33 l/100 km ,
Aygo 1.000 βενζ. 3,42 l/100 km
http://ecomodder.com/blog/toyota-yaris-diesel-wins-world-mpg-marathon-7049-mpg/Τεσπά, το αρχικό άρθρο διερωτάτο γιατί να βραβευτεί το βασικό IQ στην κατηγορία αυτή (green) αφού δεν κομίζει καμμιά γλαύκα ή δίνει κάτι παραπάνω από τα ξαδελφάκια του, όταν μάλιστα υπάρχουν ως υποψήφια το ηλεκτροκίνητο Mitsubishi imiEV έστω και μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και το υδρογονοκίνητο Honda FCX Clarity έστω και με λήζινγκ κάποιων δολλαρίων το μήνα για κάποια λίγα κομμάτια.
-
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
επειδη το καινουργιο το γαρις το εχει φιλη μου αυτες οι καταναλλωσεις που γραφετε ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....Για να μην παραξενεύεσαι, οι καταναλώσεις προέρχονται από 'μαραθωνίους οικονομίας' σε ανοιχτό δρόμο, όπου όλοι οδηγούν πολύ συντηρητικά.
-
Υπερβαλλετε οταν αναφερεστε στην τεχνολογια που δθαθετει το αμαξι αυτο
επειδη εχει ενα επιπεδο τεποζιτο,και 9 αεροσακους,και μια μικρη κλιματιστικη μοναδα,πρεπει να το βαπτισουμε τεχνολογικα προηγμενο?αμφιβάλλωαυτοματο κιβωτιο τετοιου τυπου εχουν και αλλα αυτοκινητα αρκετα χρονια πριν
απλα στην τουοτα αντεγραψαν την πολιτικη της σμαρτ
ενα ισχυρο ονομα σε ενα μκρο πακετο που κοστιζει πολυ πολυ παραπανω απο την πραγματικη του αξια
Νομιζετε αν η τιμη του σμαρτ κυμαινοταν στα 10.000 Ε θα πουλουσε τοσο πολυ?
Οχι βεββαια,γιατι το αυτοκινητο αυτο θεωρειται απο πολλους ως γκατζετ,ολοι οι εχοντες πρεπει να εχουν και απο ενα(μη σου πω απο δυο,σε διαφορετικα χρωματα)
Το πρωτο σμαρτ ηταν ενα αυτοκινητο παρωδια και ομως πουλησε σαν ζεστο ψωμι
(οδηγουσα σμαρτ,υπηρχε στην οικογενεια,ενα αυτοκινητο με το χειροτερο κιβωτιο ολων των εποχων,με ενα τιμονι με ακριβεια λαγουδερας,με στησιμο 5 φορες χειροτερο απο ματιζ,πικαντο,με μετρια εργονομια και κακη ποιοτητα κατασκευης,ακριβα σερβις και προβληματα αξιοπιστιας στα μικρα τουρμπατα μοτερ
Ειχε ομως χωρους και καλη παθητικη ασφαλεια και πουλουσε life style
Αν το τουοτα διατιθεται σε χαμηλο κοστολογιο ειναι σιγουρο οτι δε θα πηγαινε καλα εμπορικα,οι εχοντες οικονομικη ανεση θα αγοραζαν παλι σμαρτ.Οι υπολοιποι θα προτιμουσαν ενα πικαντο ,που συνολοικα ειναι κλαυτερο αυτοκινητο,πιο ολοκληρωμενο -
2,5 μέτρα (2θ), 2,70 μέτρα (2θ) και 2,98 μέτρα (4θ)
Τα πιο μικρά είναι 3,41 μ. νομίζω που μπορούν να φιλοξενήσουν έστω και για μερικά μέτρα 4 άτομα.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Υπερβαλλετε οταν αναφερεστε στην τεχνολογια που δθαθετει το αμαξι αυτο
επειδη εχει ενα επιπεδο τεποζιτο,και 9 αεροσακους,και μια μικρη κλιματιστικη μοναδα,πρεπει να το βαπτισουμε τεχνολογικα προηγμενο?αμφιβάλλωΚαταρχάς πως ορίζεις το τεχνολογικά προηγμένο εσύ; Αν δεν είναι τεχνολογικά προηγμένο ότι ένα αμάξι διαμέτρου 3.4 μέτρων να κάνει αναστροφή ακτίνας 3.9 μέτρων... Πρέπει να έχει κινητήρα 1000cc, 300 ίππους, κατανάλωση ένα μπουκαλάκι νερό ανά 100 χλμ, 5θέσεις σε μήκος 2,5 μέτρων και χώρο αποσκευών 200 λίτρα για να το πούμε τεχνολογικά προηγμένο;
Κάθε αμάξι που είναι καλύτερο από τον προκάτοχο του είναι τεχνολογικά προηγμένο πόσο μάλλον αν φέρει και κάποιες καινοτομίες! Και μην μου πεις ότι επειδή έχει κάποια στοιχεία από άλλα μοντέλα δεν είναι γιατί με αυτή τη λογική εδώ και εκατό χρόνια βλέπω τέσσερις ρόδες στα αμάξια!
-
Εχω δει 2 λευκα IQ, το ενα test drive με μεταλλικη μπαρα πισω(!!!).
Ειναι γελοιο και ακρως προκλητικο 8εαμα............ -
Μολις επεστρεψα απο ενα τεστ driveσε ενα iq....
ξεκιναω απο το συμπερασμα το οποιο ειναι οτι θα αλλαζα το fortwo μου για ενα iq μονο για τις πισω θεσεις,αλλα προτιμω ενα 500 απο το iq.
1,ειναι ψοφιο.δεν τραβαει δεν εχει νευρο ειναι πολυ θορυβοδες ο κινητηρας.
2,ειναι αθλια τα εσωτερικα πλαστικα,τα οποια γρατζουνιζονται με το παραμικρο.
3,τριζει
4,η αναρτηση του ειναι χαλια,αντιδραει πολυ ξερα!
η συγκριση με το fortwo 1000κβ 71ιππων
1,αν και αυτοματο ειναι δυνατοτερος ο κινητηρας με μπολικο νευρο και παρα πολυ λιγοτερο θορυβο
2,δεν γρατζουνιζονται τοσο ευκολα τα πλαστικα τα οποια ειναι και αυτα αθλια αλλα ο συνδιασμος με υφασμα το κανει ομορφο και εχει λιγοτερα πλαστικα απο το iq
3,και αυτο τριζει
4,δεν αντιδραει τοσο ξερα η αναρτηση οσο του iq και ειναι ενα κλικ πιο ανετο στον δρομο
αν το αλλαξω μαλλον σε 500 θα με δω... -
Ε καλά, απλά καμιά σχέση το 500κι με τα υπόλοιπα 2. Φυσικά και καλύτερο!
-
Συγκρίνετε νομίζω για άλλη μια φορά ανόμοια πράγματα.
Ντίλι - ντίλι το καντήλι.Το Smart είναι καλό, το IQ είναι καλύτερο, αλλά το 500ράκι είναι ακόμα καλύτερο, αλλά το Golf είναι ακόμα καλύτερο από το 500, αλλά και η σειρά 3 είναι σίγουρα καλύτερη από το Golf, και το Lexus ακόμα καλύτερο από όλα τα προηγούμενα (τυχαία παραδείγματα).
Και το Yaris π.χ. είναι κλάσεις ανώτερο από το Cinque μου, αλλά εκεί που χώνω τον τσίγκο τις περισσότερες φορές, το γιάρις ούτε που γυρίζει να κοιτάξει.
-
Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας ΔΕΝ συμφωνεί πως το IQ είναι καλύτερο του Smart... Και απλά λέει πως αν είναι να αλλάξει το Smart, ΔΕΝ θα πάρει IQ, αλλά κάνα 500.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας ΔΕΝ συμφωνεί πως το IQ είναι καλύτερο του Smart... Και απλά λέει πως αν είναι να αλλάξει το Smart, ΔΕΝ θα πάρει IQ, αλλά κάνα 500.Ακόμα χειρότερα!
Θέλω να πώ, πως η απόσταση Smart - 500 είναι μεγάλη (σε διαστάσεις και φιλοσοφία).
Ουσιαστικά, αλλάζεις κατηγορία. -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας ΔΕΝ συμφωνεί πως το IQ είναι καλύτερο του Smart... Και απλά λέει πως αν είναι να αλλάξει το Smart, ΔΕΝ θα πάρει IQ, αλλά κάνα 500.
Ακόμα χειρότερα!
Θέλω να πώ, πως η απόσταση Smart - 500 είναι μεγάλη (σε διαστάσεις και φιλοσοφία).
Ουσιαστικά, αλλάζεις κατηγορία.Σύμφωνοι. Απλώς εγώ συγκρατώ ακόμη μια φορά πως το IQ μάλλον δεν είναι το 'μικρό Lexus' που διαβάσαμε από πολύ γνωστό δημοσιογράφο... Έχει αναντίρρητα το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το Smart της μεταφοράς 2 (στριμωγμένων) επιβατών (που σε μια νυχτερινή έξοδο είναι πολύ χρήσιμο...), αλλά ποιοτικό άλμα μάλλον ΔΕΝ είναι! Είναι ένα τετραθέσιο και λίγο μεγαλύτερο Smart με το σήμα της Toyota.... Όχι πως είναι κακό αυτό δηλαδή, αλλά δεν θα ήταν πάλι πρέπον να πουληθούν στους ιθαγενείς φύκια αντί μεταξωτών κορδελών...
-
Ακόμα χειρότερα!
Ουσιαστικά, αλλάζεις κατηγορία.Σύμφωνοι. Απλώς εγώ συγκρατώ ακόμη μια φορά πως το IQ μάλλον δεν είναι το 'μικρό Lexus' που διαβάσαμε από πολύ γνωστό δημοσιογράφο... Έχει αναντίρρητα το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το Smart της μεταφοράς 2 (στριμωγμένων) επιβατών (που σε μια νυχτερινή έξοδο είναι πολύ χρήσιμο...), αλλά ποιοτικό άλμα μάλλον ΔΕΝ είναι! Είναι ένα τετραθέσιο και λίγο μεγαλύτερο Smart με το σήμα της Toyota.... Όχι πως είναι κακό αυτό δηλαδή, αλλά δεν θα ήταν πάλι πρέπον να πουληθούν στους ιθαγενείς φύκια αντί μεταξωτών κορδελών...
Γρηγορη αν οντως ειναι τοσο κακο (ή δεν ειναι τοσο καλο), δε θα 'τραβηξει'. Τα λεφτα ειναι πολλα οποτε το σκεφτεται καποιος να τα δωσει για ενα τοσο μικρο αυτοκινητο. Τα σχολια ειναι θετικα παντως και απο τον ξενο τυπο.
-
το πα εγω απτην αρχη οτι ειναι πολυ ακριβο γιαυτα που προσφερει.
-
Δεν θα το έλεγα ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, κακό, ίσα-ίσα... Νομίζω πως κάνει μια πολύ έξυπνη 'επέκταση' της ιδέας του Smart (το οποίο ήταν το πραγματικά επαναστατικό, τόσο σε σύλληψη, όσο και σε εκτέλεση, μπροστά του το IQ είναι συμβατικό του...κερατά! ).
Επίσης το βρίσκω (το IQ) μια πολύ καλή πρόταση που απαντά σε πραγματικές ανάγκες, απλώς είναι μάλλον ακριβό και αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν συνοδευόταν με την 'μούρη' του Smart...Αλλά μιας και δεν συνοδεύεται από τέτοια κι αυτό η Toyota το ξέρει, έχουν αρχίσει τα τσιτάτα στον 'ειδικό' τύπο περί 'μικρού Lexus'...
Στην Ελλάδα νομίζω πως θα πουλήσει, ακόμη και με αυτή την τιμή, γιατί και άλλα Toyota, ενώ και ακριβά ήταν και δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, πουλήσαν και μάλιστα εξαιρετικά...
-
να δουμε πως θα παει το ΝΑΝΟ.
με το 1/3 της τιμης του IQ, θα κανει το 80-90% αυτων που κανει το IQ.
-
Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας ΔΕΝ συμφωνεί πως το IQ είναι καλύτερο του Smart... Και απλά λέει πως αν είναι να αλλάξει το Smart, ΔΕΝ θα πάρει IQ, αλλά κάνα 500.εγω περιμενα να οδηγησω ενα ανωτερο αυτοκινητο απο το smart.για εμενα το μοναδικο + του iq ειναι οι 2 επιπλεον θεσεις και τα σκληρωτερα ελατηρια που δινουν μια αισθηση καλητερης ευσταθειας στο αυτοκινητο,πραγμα ομως που επηρεαζει αισθητα την ανεση.
για ομορφια δεν συζητω καθως ειναι υποκειμενικο,και ο καθενας το βλεπει αλλιως.
και ναι προτιμω ενα 500ακι αν αποφασισω να αποχωριστω το fortwo καθως ειναι πολυ ανωτερο και απο τα 2! -
Εγω διαβασα στο ξενο τυπο τα χειροτερα για το αυτοματο κιβωτιο του iQ...
Toyota IQ