-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Καθολου σποντα.Οταν η προσφορα που πηρε ο αλλος ειναι 13Κ και περιλαμβανει τα αυτονοητα σχεδον, φθηνο δυστυχως δεν ειναι. Μιλαμε για ενα πραγμα που δεν ξερουμε αν ειναι βολικο ή οχι (που ξερω εγω οτι δεν θα βαραω στην οροφη οταν καθομαι οπως συμβαινει πχ σε κατι ψιροκογκολφ ας πουμε; ), στο οποιο η πρωτη αισθηση ειναι οτι ΔΕΝ ειναι βολικο (γιατι χεστηκα αν λενε ποσο τελειες ειναι οι αναρτησεις, αυτες θα τις δουμε μονοι μας εδω). Που στηριζω αυτο; Οτι πρεπει να κανει καποιος πιρουετες για να ανοιξει το παραθυρο του συνοδηγου.
Αν υποστρεφει ή οχι σε σχεση με τα αλλα, επισης δεν νομιζω οτι νοιαζει πολλους. Γιατι να δωσει καποιος 12-13Κ για να παρει αυτο το αμαξι για να ειναι fun to drive (που λετε ολη την ωρα), τοτε το λιγοτερο ειναι βλακας.
Το να εχεις ομως την δυνατοτητα μια προσπεραση να την κανεις σε σαφως λιγοτερο χρονο ή να πατησεις γκαζι και να αποφυγεις κατι που σου ερχεται (πραγμα που πχ σου δινει το αντιστοιχων χρηματων Panda) ειναι νομιζω πολυ σημαντικοτερο.Αρα να και τα επιχειρηματα που θες, τα δικα μου, που δεν στηριζονται σε κανενα τεστ, σε κανενα δημοσιευμα εγκριτου τυπου και σε κανεναν δοκιμαστη.
Bασιλη, καταρχας να τα βαλουμε σε μια σειρα...
1ον, η σποντα παει σε καποιους κατοχους 500, οι οποιοι νομιζουν οτι οδηγουν το καλυτερο σε οδηγικα χαρακτηριστικα μικρο, και δεν τους αρεσει αισθητικα το up! .
Οk, απολυτως δεκτο, τα της εμφανισης, ακομα και τα ειρωνικα σχολια 'τενεκες', 'καδος' κτλ, oυτε εμενα με κερδιζει εμφανισιακα, και το 500 Abarth ειδικα, ετσι για να ειναι και ξεκαθαρισμενο, το θεωρω ως το πιο ποθητο, ομορφο, sexy γρηγορο μικρο, ΤΕΛΟΣ, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ, αλλο το ενα, αλλο το αλλο, και ειδικα οταν αυτος που πεταει λασπη, για το up!, δεν εχει διαβασει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ...
2ον, προσωπικα ουδεποτε θεωρησα/ειπα οι το up! ειναι κανενα 'Bargain' ή τρομερη προσφορα. Σαφεστατα 13κ (για την πιο πλουσια εξοπλιστικα εκδοση βεβαια) ειναι ΠΟΛΛΑ λεφτα, και ΑΝΟΥΣΙΑ για ενα τετοιο αυτοκινητο. Αν δεις προηγουμενο ποστ μου, ειπα ξεκαθαρα, οτι θεωρω ρεαλιστικη επιλογη
την εκδοση των 10,200ευρω με 60ps και ικανοποιητικοτατο εξοπλισμο, συμφωνα και με τον ανταγωνισμο.
Αυτα για το up! γιατι χοντρικα με ιδιο εξοπλισμο-ευκολιες, τα Mii/citigo, θα κοστιζουν γυρω στα 1000ευρω λιγοτερα...
3ον η αγορα ενος μικρου αυτοκινητου, δεν στηριζεται επι της ουσιας στο εαν εχει διακοπτη το παραθυρο του οδηγου.
Συμφωνοι, ΓΥΦΤΙΑ, ΤΣΙΠΙΚΟ, οπως θελεις πεστο, ειναι ΑΤΟΠΗΜΑ, αλλα δεν σου βγαινει και ο ωμος για να απλωσεις το χερι απεναντι οταν χρειαστει, και οταν θα εισαι μονος σου στο αυτοκινητο. Δεν μιλαμε για το εσωτερικο φαρδος μιας s-class αλλωστε...
3ον Εχει εξαιρετικη θεση οδηγησης, πολυ καλη αισθηση στην οδηγηση, μεσω των χειριστηριων του, καλυτερη ποιοτητα κυλισης, πολυ καλη εργονομια (με εξαιρεση την ελλειψη διακοπτη που ειπα πριν...) και παρεχει μεγαλυτερη ανεση συγκριτικα στην μετακινηση. Σε αυτο ΔΕΝ χωραει αμφιβολια, τουλαχιστον συμφωνα με το τι υπαρχει στην αγορα, μεχρι στιγμης. Το εχουν διαπιστωσει οχι ενας-δυο , αλλα πολλοι δοκιμαστες.
Τωρα αμα ειναι να βαλουμε την κασσετα τυπου, 'τα παιρνουνε', 'κανουνε διαφημιση τρελη, προπαγανδα κτλ', δεν βγαζει καποιο νοημα αυτο, εχει διαψευστει και διαψευδεται καθημερινα, απο σοβαρες και κυριως ξενες πηγες.
Για το νεο Panda, εγω δεν εχω πει μεχρι στιγμης ουτε ΕΝΑ αρνητικο, και μαλιστα ανεφερα και πριν, οτι εαν ηθελα αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα το οδηγουσα, και εβλεπα φυσικα απο κοντα, μεσα-εξω, πριν αποφασισω. Το θεωρω ως το πιο αξιο ανταγωνιστικο αυτη την στιγμη 'αντιπαλο', και μενει να δουμε την τελικη τιμολογηση του, με τον φοβερο m-air των 85ιππων, που αποτελει και την πιο ενδιαφερουσα προταση. -
Παω απευθειας σε δυο σημεια:
-Δεν ειναι τεραστιο το πλατος του, αλλα το να πρεπει να απλωνεις χερι απεναντι, να ψιλοσκυβεις για να κατεβασεις το παραθυρο κλπ ειναι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για αυτοκινητο της εποχης που ζουμε. Ειναι τοσο απλο για εμενα.
-Για το ποσο εξαιρετικη θεση οδηγησης εχει, ποσο καλη αισθηση εχει κλπ, επαναλαμβανω: ΔΕΝ στηριζομαι στην αποψη κανενος δοκιμαστε και δεν με νοιαζει αν βαλεις 1 εκατομυριο λινκ εδω περα που λενε αυτο το πραγμα. Θα πω την αποψη μου οταν/αν μπω εγω προσωπικα μεσα και το δω. Θεωρω ομως οτι αντιστοιχα εσυ και κανενας αλλος δεν μπορει να κρινει αυτα τα πραγματα αν δεν τα δει απο κοντα. Αρα αντιστοιχα ανουσια ειναι τα σχολια που διαβαζω περι οδηγικης συμπεριφορας, ανεσης, γαματης θεσης κλπ οπως καταλαβαινεις.
Στεκομαι σε πιο απλα πραγματα που δεν χρειαζεται να τα δεις απο κοντα για να τα κρινεις. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το Picanto απο την αλλη, υποστερεφει λιγο πιο νωρις συγκριτικα, και λογω μεγαλυτερου υψους, εχει λιγο μεγαλυτερη ευπαθεια σε πλαγιους ανεμους, στα ταξιδια. Κατα τα αλλα ειναι μια αξιολογη προταση, ολα αυτα παντα συμφωνα με αρκετα ξενα δημοσιευματα.Το μεγαλύτερο ύψος του Picanto είναι 9 χιλιοστά λιγότερα...
-
Είμαι σίγουρος ότι εννοούσε υψηλότερο κέντρο βάρους και ουχί ψηλότερο αμάξωμα.
-
@Βilopoulos
Στο πρωτο σημειο συμφωνω, το ειπα και πριν. Τωρα αν θεωρεις οτι ειναι λογος απορριψης, οκ, αυτα ειναι προτεραιοτητες του καθενος, και ειναι σεβαστα.
Το δευτερο που λες ειναι πολυ σχετικο, και συζητησιμο. Κατα αυτη την λογικη, εαν κανεις μια ανασκοπηση και σε δικες σου πχ ενδεχομενως παλαιοτερες δημοσιευσεις, ισως δεν θα επρεπε να ειχες τοποθετηθει καν, οχι μονο εσυ, αλλα περισσοτερο απο το μισο forum, εκτος εαν εχετε δοκιμασει, μπει, δει, εστω συνοδηγησει καμμια εικοσαρια αυτοκινητα, και το κρατατε μυστικο...
Eπιπλεον δεν μπορω να καταλαβω με ποια λογικη, ειναι πιο ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΣΟΒΑΡΗ, ΕΓΚΥΡΗ, μια πληροφορια για ενα αυτοκινητο, ενος απλου χρηστη απο προσωπικη εμπειρια ΜΟΝΟ, και συνηθως χωρις ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, σε σχεση
με αρκετες δημοσιευσεις σοβαρων αρθρων απο επαγγελματιες δοκιμαστες, που εχουν ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ/ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, και εν τελει γνωριζουν απο προσωπικη εμπειρια τα χαρακτηριστικα του ανταγωνισμου? -
Εχει μεν μικροτερο πορτ-μπαγκαζ, αλλα λιγο καλυτερους χωρους για τα ποδια των πισω, και κατα τα αλλα, απλως το up!
υπερτερει, σε ποιοτητα κυλισης, οδικη συμπεριφορα, και εργονομια, παροτι το ταμπλω του Picanto, δειχνει να ειναι απο μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητο. Το Picanto απο την αλλη, υποστερεφει λιγο πιο νωρις συγκριτικα, και λογω μεγαλυτερου υψους, εχει λιγο μεγαλυτερη ευπαθεια σε πλαγιους ανεμους, στα ταξιδια.Γιουχου τελείως η φάση...
-
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είμαι σίγουρος ότι εννοούσε υψηλότερο κέντρο βάρους και ουχί ψηλότερο αμάξωμα.Στην ουσια εχουν ακριβως το ιδιο υψος, εκανα λαθος, σχετικα με το υψος του up! 1480mm ειναι και για τα ΔΥΟ, ομως το up! εχει λιγο μεγαλυτερο μεταξονιο 2,420mm εναντι 2,385mm, οπερ και καλυτερη ευσταθεια...
-
Kακώς η vw επένδυσε στο up!
Eίχε έτοιμο άλλο mini, καλύτερο....
-
Είμαι σίγουρος ότι εννοούσε υψηλότερο κέντρο βάρους και ουχί ψηλότερο αμάξωμα.
Στην ουσια εχουν ακριβως το ιδιο υψος, εκανα λαθος, σχετικα με το υψος του up! 1480mm ειναι και για τα ΔΥΟ, ομως το up! εχει λιγο μεγαλυτερο μεταξονιο 2,420mm εναντι 2,385mm, οπερ και καλυτερη ευσταθεια...
Ακριβώς.
2450mm έχει μεταξόνιο η Porsche 991, φαντάσου πόσο κοντά σε ευστάθεια είναι το Up!
Μάλιστα είναι καλύτερο σε ευστάθεια από την 997 που είχε 100mm λιγότερα από την 991.
Εντζινίριν όχι μαλακίες. -
Τιμή Twingo facelift μάλλον την πλούσια dynamic πρέπει να αφορά κρίνοντας από τον εξοπλισμό:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2179046/
9.350 (με απόσυρση) με τις ζαντούλες, το cruise control και όλα του τα μπιχλιμπίδια.
Αψογη τιμή νομίζω...
Λείπει βέβαια esp αλλά ακόμη 400-450 euro κοστίζει αν το θέλει κάποιος.
Προς το παρόν Picanto, Twingo F/L βαράνε αλύπητα...Μένει και το νέο Panda να δούμε τιμές. -
Δεν ξεκινησα εγω να πεταω ΛΑΣΠΗ, για κανενα αυτοκινητο. Ανεφερα ομως αποψεις απο διαφορετικες ξενες πηγες, οι οποιες καταληγουν στα ιδια πραγματα.
Αθώος!! Ο Γρηγορης είναι αθώος..!!
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2176429/ 1000€ κάτω από το Twingo είναι αυτό.
Δεν μου φένεται κακό ο εξοπλισμός. Λες και στην κατηγορία το Cruise Control είναι απαραίτητο. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Τιμή Twingo facelift μάλλον την πλούσια dynamic πρέπει να αφορά κρίνοντας από τον εξοπλισμό:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2179046/
9.350 (με απόσυρση) με τις ζαντούλες, το cruise control και όλα του τα μπιχλιμπίδια.
Αψογη τιμή νομίζω...
Λείπει βέβαια esp αλλά ακόμη 400-450 euro κοστίζει αν το θέλει κάποιος.
Προς το παρόν Picanto, Twingo F/L βαράνε αλύπητα...Μένει και το νέο Panda να δούμε τιμές.Πανάκριβος κουβάς το twingo, γιατί να μη δώσει κανείς 1 χιλιάρικο παραπάνω να πάρει μια Brera?
-
Σε αυτή τη τιμή δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης και πολλά άλλα που βαριέμαι να καταγράψω.Και είναι 1000άρι με 60 άλογα.
Σχετικά συγκρίσιμη έκδοση είναι η 1.0 75 hp High Up! που ξεκινάει από 11.730 ή 10.886 με αποσυρση με ανάλογη ιπποδύναμη/επιδόσεις και εξοπλίσμο (και αν)! Μάλλον 1.500 πάνω είναι το Up! Υστερεί του esp να πούμε 1.000!
@IKE συγκρίνουμε όμοια μικρά καινούρια αυτοκίνητα πόλης. Συμφωνώ ότι αγοράζεις μεταχειρισμένα πολύ καλύτερων δυνατοτήτων. Αμα μπορείς να τη συντηρήσεις γιατί όχι και Brera! Είναι και κουκλάρα!
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2176429/ 1000€ κάτω από το Twingo είναι αυτό.
Δεν μου φένεται κακό ο εξοπλισμός. Λες και στην κατηγορία το Cruise Control είναι απαραίτητο. -
Όλα τα μοντέλα της κατηγορίας βάση των χαρακτηρισμών που τους δώθηκαν
Δηλαδή η αγγελία του UP είναι παραπλανητική;
-
ναι
με 10χλρ η move up από τιμή είναι οκ, αφού έχει esp κ το 'σήμα' πάντως. εταιρίες είναι, κ η ρενώ κ η σκόντα αν μπορουσαν τόσο θα πωλούσαν
http://www.autobild.gr/techchars.php?submodel=891&model=up! (new) -
μάλιστα. Η VW το παίζει premium. για αυτό υπάρχουν και οι Skoda - Seat.
-
εγώ πάντως εχω την απορία γιατί το vag στη τριαδα του έβαλε την όπισθεν κάτω δεξιά κ όχι πάνω αριστερά όπως όλα τα γερμανικά εδώ κ δεκαετίες
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii