-
Επειδή η ημιμάθεια έχει και τα όριά της:
παλιό Panda1.2 0-100---> 13,4' (απλά αξιοπρεπές)
παλιό Panda1.2 4x4 0-100---> 15,3' (αναμενόμενα αργό)
νέο Panda 1.2 0-100---> 14,2' (αργό όσο και το 60αρι Up! που θέλει 14,4')Κίκιζα σόρρυ αδερφέ αλλά τα γραπτά σου πλέον έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Είναι ένα συνονθύλευμα από προσωπικές εμπειρίες και αμφιβόλου αξιοπιστίας περιοδικά, link κτλ. Όλα τα παρουσιάζεις όπως ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ και ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ να είναι.
-
Να σημειώσω ότι και το βάρος του 1.2 lounge fiat panda 3 είναι στα 860 κιλά.
Γενικά ο Γρηγόρης, παρουσιάζει τα πράγματα όπως τον βολεύουν. Ο Καρατζαφέρης των τεσσάρων τροχών.
Και επειδή γράφει 500 χιλιάδες σειρές με μπούρδες, κανένας νοήμων άνθρωπος δεν κάθεται να απαντήσει. Δεν υπάρχει λόγος. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Γενικά ο Γρηγόρης, παρουσιάζει τα πράγματα όπως τον βολεύουν. Ο Καρατζαφέρης των τεσσάρων τροχών.
Και επειδή γράφει 500 χιλιάδες σειρές με μπούρδες, κανένας νοήμων άνθρωπος δεν κάθεται να απαντήσει. Δεν υπάρχει λόγος.Λίγο δύσκολο το panda 3 να ζυγίζει τόσο.Ολος ο τύπος(και οι 4 τροχοί) το ζύγισαν πάνω από 1 τόνο.Νομίζω 1030 το 0.9 και 1070 το multijet 1.3.Eπίσης τα 17 δλ(μπορεί να ήταν και 16,οκ) που λέει ο γρηγόρης πρέπει να τα είχε το προηγούμενο panda 1.2 με τα 60 άλογα που έβγαινε μέχρι το 2008 νομίζω.Μετά το κάνανε όπως τώρα 69 άλογα και έγραφε γύρω στα 14,5 δλ τα 0-100.Αν λάβουμε υπόψη ότι το σημερινό βάρυνε γύρω στα 100 κιλά από το παλιό με την καμία δεν γράφει κάτω από 15 δλ σε 0-100 το νέο 1.2.Τεσπα,οι μόνες ενστάσεις ρε παιδιά με το νέο panda που είναι ένα αξιόλογο μίνι έχουν να κάνουν με τις αδικαιολόγητες ελλείψεις του σε εξοπλιστικά θέματα που αν τα βάλεις(που πραγματικά χρειάζονται) ανεβάζουν γύρω στα 1500€ την τιμή και τότε ξεφεύγει το πράγμα.Πιστεύω η fiat μετά από 1-2 χρόνια θα το διορθώσει αυτό το θέμα όταν ο ανταγωνισμός αυξηθεί και άλλο.
Υ.γ Τελικά το προηγούμενο fiat panda 1.2 με τα 60 άλογα όντως έγραψε στις μετρήσεις των 4 τροχών 0-100 17 δλ(τεύχος ιουνιος 2004 & ιούνιος 2005).Με τα 69 άλογα μετά το 2008 βελτιώθηκε η κατάσταση κάπως.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Και επειδή γράφει 500 χιλιάδες σειρές με μπούρδες, κανένας νοήμων άνθρωπος δεν κάθεται να απαντήσει. Δεν υπάρχει λόγος.Λίγο δύσκολο το panda 3 να ζυγίζει τόσο.Ολος ο τύπος(και οι 4 τροχοί) το ζύγισαν πάνω από 1 τόνο.Νομίζω 1030 το 0.9 και 1070 το multijet 1.3.Eπίσης τα 17 δλ(μπορεί να ήταν και 16,οκ) που λέει ο γρηγόρης πρέπει να τα είχε το προηγούμενο panda 1.2 με τα 60 άλογα που έβγαινε μέχρι το 2008 νομίζω.Μετά το κάνανε όπως τώρα 69 άλογα και έγραφε γύρω στα 14,5 δλ τα 0-100.Αν λάβουμε υπόψη ότι το σημερινό βάρυνε γύρω στα 100 κιλά από το παλιό με την καμία δεν γράφει κάτω από 15 δλ σε 0-100 το νέο 1.2.Τεσπα,οι μόνες ενστάσεις ρε παιδιά με το νέο panda που είναι ένα αξιόλογο μίνι έχουν να κάνουν με τις αδικαιολόγητες ελλείψεις του σε εξοπλιστικά θέματα που αν τα βάλεις(που πραγματικά χρειάζονται) ανεβάζουν γύρω στα 1500€ την τιμή και τότε ξεφεύγει το πράγμα.Πιστεύω η fiat μετά από 1-2 χρόνια θα το διορθώσει αυτό το θέμα όταν ο ανταγωνισμός αυξηθεί και άλλο.
Μια διόρθωση.
860 κιλά το Panda 2 1.2
940 κιλά το Panda 3 1.2
975 κιλά το Panda 3 0.9Επίσημα fiat
-
Panda 2 1.2 0-100 σε 14sec
Panda 3 1.2 0-100 σε 14.2secεπίσημα fiat
-
Εγώ απορώ.... Πως γίνεται ένα τόπικ το οποίο σε οποιοδήποτε αυτοκινηστικο φόρουμ θα έφτανε το πολυ 10 σελίδες με πόστ κυρίως απο κατόχους ή υποψήφιους αγοραστές, έχει φτάσει 81 σελίδες με 1212 δημοσιεύσεις?? Τρομερό....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εγώ απορώ.... Πως γίνεται ένα τόπικ το οποίο σε οποιοδήποτε αυτοκινηστικο φόρουμ θα έφτανε το πολυ 10 σελίδες με πόστ κυρίως απο κατόχους ή υποψήφιους αγοραστές, έχει φτάσει 81 σελίδες με 1212 δημοσιεύσεις?? Τρομερό....Όταν δεν έχεις γυναικα, δουλειά, αμάξι και ζωή... αυτά συμβαίνουν...
-
Ρε Γρηγόρη , τόσο καιρο μας γράφεις τις επιδόσεις του πάντα 2 με το 1000αρη μοτέρ ...
Αν Είχες οδηγήσει έστω και μια φορα το 1,2 θα καταλαβαινες Ότι γράφεις μπούρδες για το 17αρη 0-100...Με αυτα και με αυτα , αν θες ένα οικονομικό και απλώς αποδεκτό σύνολο πας στο πάντα 1,2 ... Που είναι ΠΟΛΥ γρηγορότερο απο Ότι τεχνιεντος Προσπαθουσες να μας πείσεις ...
Γμτ σου τελειώνουν τα επιχειρήματα ...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Επειδή η ημιμάθεια έχει και τα όριά της:παλιό Panda1.2 0-100---> 13,4' (απλά αξιοπρεπές)
παλιό Panda1.2 4x4 0-100---> 15,3' (αναμενόμενα αργό)
νέο Panda 1.2 0-100---> 14,2' (αργό όσο και το 60αρι Up! που θέλει 14,4')Κίκιζα σόρρυ αδερφέ αλλά τα γραπτά σου πλέον έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Είναι ένα συνονθύλευμα από προσωπικές εμπειρίες και αμφιβόλου αξιοπιστίας περιοδικά, link κτλ. Όλα τα παρουσιάζεις όπως ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ και ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ να είναι.
Το παλαιο Panda 1.2 εχει πραγματι 0-100km/h σε 17sec με τον 60αρη κινητηρα. My bad, δεν προσεξα σωστα την αναγραφη
ιπποδυναμης. Οι μετρησεις εχουν γινει απο εδω:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12329Παρολα αυτα, ακομα και το νεο Panda με τον 69αρι, για τον οποιο ακομα δεν εχω διαθεσιμες μετρησεις,
(οι εργοστασιακες που παραθετεις, ξερουν πλεον και τα πιτσιρικια οτι ΔΕΝ ισχυουν στην πραγματικοτητα ή/και αφορουν
ουσιαστικα μετρησεις με μισο φορτιο, δηλαδη μονο οδηγο. Σχεδον ΟΛΑ τα περιοδικα στον πλανητη, μετρουν με ΔΥΟ ατομα συν εξοπλισμο μετρησης και μισο ρεζερβουαρ ή 3/4. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου, να το λεω, αλλα για αλλη μια φορα το ξαναλεω, μηπως και το καταλαβεις και εσυ...)και εφοσον δεν υπαρχει αλλαγη στην κλιμακωση, προς το κοντυτερο -κατι που ειναι και πιθανοτερο, με την μη δυνατοτητα αυξησης ρυπων σε τετοια περιπτωση, στις μερες μας-, μπορεις ευκολα να βγαλεις ενα ενδεικτικοτατο συμπερασμα
απο την μετρηση του προηγουμενου Panda 1.2 LPG, με χρηση βενζινης, βαρους 1000κιλων, οσο ακριβως (τι βολικο... )
ζυγιζει το νεο Panda, συμφωνα με την ζυγαρια των 4τροχων.Iδου λοιπον και ολοκληρο το αρθρο:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13394'σημειώστε ότι το «βαρύ» σχετικά Panda του 1 τόνου, σύμφωνα με τη ζυγαριά μας, δεν επιβεβαιώνει τα εργοστασιακά νούμερα για την επιτάχυνση του «0-100», απαιτώντας 16,7 δλ. καίγοντας βενζίνη και 17,1 δλ. λειτουργώντας με υγραέριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις των ρεπρίζ είναι ελαφρώς καλύτερες, όταν ο διακόπτης είναι γυρισμένος στο «γκάζι».'
Δηλαδη, χοντρικα το νεο Panda, -εφοσον ξαναλεω δεν θα εχει κοντυτερη κλιμακωση- δεν θα κανει 17sec το 0-100Km/h αλλα 16,7sec...'Oxι Γιαννης, αλλα Γιαννακης δηλαδη...'
Συνεχισε, να δουμε ποιος φανταζεται, και ποιος οχι... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Μια διόρθωση.
860 κιλά το Panda 2 1.2
940 κιλά το Panda 3 1.2
Αφου τα λεει η Fiat, TEΛΟΣ!
Λοιπον, για οσους εχουν ξεφυγει απο την 'εφηβεια' και ΔΕΝ στεκονται στις εργοστασιακες τιμες, μπορουν ευκολα να διαπιστωσουν τα βαρη των συγκεκριμενων Fiat Panda:
910 κιλα το Panda 2 1.2
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=123291011 κιλα το Panda 3 twinair
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13460Εαν υπαρχουν μετρησεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (και οχι ιδανικες εργοστασιακες) απο καποια αλλα, αντιστοιχα περιοδικα, ευχαριστως να τις δουμε.
Συνεχισε τωρα, την ειρωνια, λασπη, εικονιδια και οτι αλλο θελεις...Η ουσια παντως δεν αλλαζει. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ρε Γρηγόρη , τόσο καιρο μας γράφεις τις επιδόσεις του πάντα 2 με το 1000αρη μοτέρ ...
Αν Είχες οδηγήσει έστω και μια φορα το 1,2 θα καταλαβαινες Ότι γράφεις μπούρδες για το 17αρη 0-100...Με αυτα και με αυτα , αν θες ένα οικονομικό και απλώς αποδεκτό σύνολο πας στο πάντα 1,2 ... Που είναι ΠΟΛΥ γρηγορότερο απο Ότι τεχνιεντος Προσπαθουσες να μας πείσεις ...
Γμτ σου τελειώνουν τα επιχειρήματα ...
To ανεφερα στην παραθεση, προς τον stefan147
Παρολα αυτα ομως, και επι του προκειμενου, για την αντιπαραθεση προς το Up! με το ΝΕΟ Panda, λογω αυξημενου βαρους,
πιθανοτατα δεν αλλαζει κατι, οπως μπορεις να δεις και με τις μετρησεις του βαρυτερου Panda 2 1.2 LPG, με χρηση ομως βενζινης.
Κατα τα αλλα, προφανως και δεν γνωριζεις οτι ΕΧΩ οδηγησει 1200αρη 69ps στο νεο Ypsilon το οποιο ζυγιζει 40κιλα παραπανω απο το Panda twinair (1051 κιλα στην ζυγαρια των 4τροχων τευχος 495 Δεκεμβριος 2011), ο οποιος δυστυχως ηταν μια ΜΕΓΑΛΗ απογοητευση.
ΜΑΚΑΡΙ στο ελαφρυτερο κατα 40κιλα νεο Panda, να εχει σημαντικες διαφορες. Οι μεχρι στιγμης ομως ενδειξεις δεν προιδεαζουν για κατι τετοιο...
Για την ιστορια, ιδανικο συνολο κατα την γνωμη μου, και entry level κινητηρας για το νεο ΒΑΡΥΤΕΡΟ κατα 100κιλα
Panda, θα επρεπε να ειναι ο 1.4/77ps. Αρκουντως ισχυρος, με σχετικα χαμηλες εκπομπες ρυπων (132gr/km στο βαρυτερο GP), και σιγουρα δεν θα ανεβαζε το κοστος οσο ο νεος twinair.
Oπως καταλαβαινεις (εαν καταλαβαινεις...) δεν τιθεται θεμα επιχειρηματων. Το νεο Panda ειναι ενα εξαιρετικο Citycar, παρολα αυτα ομως, ελαφρως υποδυεστερο συνολικα απο το κοντινοτερο σε επιδοσεις και με αντιστοιχο εξοπλισμο,
-φθηνοτερο κιολας- Vw Up!...Οταν ερθουν μαλιστα τα φθηνοτερα, κατα 500-700ευρω πιθανοτατα Mii και Citigo, τα πραγματα θα ειναι ΑΚΟΜΑ πιο ξεκαθαρα, σε επιπεδο υπεροχης της μιας προτασης, απεναντι στην αλλη...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μια διόρθωση.
860 κιλά το Panda 2 1.2
940 κιλά το Panda 3 1.2
Λοιπον, για οσους εχουν ξεφυγει απο την 'εφηβεια' και ΔΕΝ στεκονται στις εργοστασιακες τιμες, μπορουν ευκολα να διαπιστωσουν τα βαρη των συγκεκριμενων Fiat Panda:
910 κιλα το Panda 2 1.2
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=123291011 κιλα το Panda 3 twinair
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13460Εαν υπαρχουν μετρησεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (και οχι ιδανικες εργοστασιακες) απο καποια αλλα, αντιστοιχα περιοδικα, ευχαριστως να τις δουμε.
Συνεχισε τωρα, την ειρωνια, λασπη, εικονιδια και οτι αλλο θελεις...Η ουσια παντως δεν αλλαζει.Δεν υπάρχει καμία λάσπη. Το μόνο που υπάρχει εδώ και αμέτρητες σελίδες είναι η απύθμενη βλακεία σου να υπερασπιστείς κάτι, προσπαθώντας να φέρεις τα σύμπαντα στα μέτρα σου.
Μπούρδες, ασυναρτησίες, κενός λόγος και γενικά πολύ μπλα μπλα για να θολώσεις τα νερά.
Δεν κερδίζεις τίποτα, παρά μονάχα ζημιώνεις για ακόμα μια φορά τον ίδιο σου τον εαυτό, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την θέση σου και χειροτερεύοντας την άποψη που έχουν εκατοντάδες μέλη σε αυτό το forum για σένα. Αλλά άσε, ξέρω, δε σε νοιάζει.Εν πάσει περιπτώσει. Ψάξε στο 4t library για τις επιδόσεις του Fiat 500 1.2 69ps αν θέλεις τόσο πολύ να μάθεις για τις αντίστοιχες που θα έχει το panda 3 1.2 69ps.
H fiat έχει ανακοινώσιμο 0-100 ένα 12.9sec για το 500 1.2 και οι 4τροχοί έχουν μετρήσει 13.9. Και 13.3 για το αδερφάκι Ford Ka και η διαφορά βρίσκεται στην κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης του δεύτερου. Και συμπληρώνω εγώ αλλά και στο 195άρι πέλμα που είχε το Κa της δοκιμής έναντι του 185αριού του 500 δοκιμής.
Μέχρι να βρεθεί κάποια δοκιμή από τον Τύπο όμως, εικάζω πως τα 15sec δεν θα τα περνάει επ'ουδενί ένα panda 3 1.2.Όπως και για τα κιλά, ένα Panda 3 1.2 δεν θα είναι περισσότερο από τα 975κιλά.
Συνεπώς το ανακοινώσιμο 14.2 για το 0-100 του Panda 3, είναι είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο και όχι σίγουρα όχι εφηβική φαντασία.Όσον αφορά τον 1.2 των 60 ίππων στο Panda 2 και την μεγάλη απογοήτευση, εγώ διαφωνώ εντελώς, μαζί μου και όσοι άλλοι κάτοχοι. 5.5 χρόνια είχα το αυτοκίνητο και δεν πιστεύω ότι έκανα 17sec για το 0-100.
Έχε χάρη που το πούλησα πριν προλάβω να σε βάλω μέσα. Έχω όμως το 500, στο οποίο έχει ανοίξει ο κινητήρας του και θα δεις ότι δεν είναι τόσο αργό όσο θες να πιστεύεις.Αλλά ξέρω, εγώ είμαι ένας ασήμαντος, που έχω δώσει βέβαια τις ωραίες μου χιλιάδες ευρώ, έχω ζήσει με 2 A-segment για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μαζί τους και θέλω να υπερασπιστώ των επιλογών μου. Ενώ εσύ, με σύνολο εμπειρίας 500 χιλιόμετρα μάξιμουμ σε αυτοκίνητα μίνι, γνωρίζεις άριστα. Η λογική του παραλόγου είναι το πιο light που μπορώ να πω.
-
- ημιανεξαρτητο ημιακαμτο με εγκαρσιο φύλλο σουστας.
-
To Skoda τι λέει ρε παιδιά? Το Miiiiiiiiiiii ???
Δε βλέπω κανέναν να το σχολιάζει?
Ασχολείστε μόνο με το απ και το Panda.
Γιατί?
-
Έχουν έρθει αυτα;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Έχουν έρθει αυτα;Τι σημασια εχει; Ολοιδιο με το Απ ειναι...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Εχει σημασια... αλλο special βαρος εχει το σημα της φάουμπε και αλλο του καθίσματος.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Εχει σημασια... αλλο special βαρος εχει το σημα της φάουμπε και αλλο του καθίσματος.ατσα ο θανος High level trolling
-
[
Για την ιστορια, ιδανικο συνολο κατα την γνωμη μου, και entry level κινητηρας για το νεο ΒΑΡΥΤΕΡΟ κατα 100κιλα
Panda, θα επρεπε να ειναι ο 1.4/77ps. Αρκουντως ισχυρος, με σχετικα χαμηλες εκπομπες ρυπων (132gr/km στο βαρυτερο GP), και σιγουρα δεν θα ανεβαζε το κοστος οσο ο νεος twinair.που ΣΚΑΤΑ το ξέρεις οτι θα ηταν και ΙΔΑΝΙΚΟ... ρε πουστη μου αυτή την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου και την αυτοκίνηση εκτός από εσένα (αντε και κανένα κοντινό σου συγγενικό -έτσι μην πάει το μυαλό σας αλλού- προσωπο) την έχει κανείς άλλος?
-
910 κιλα το Panda 2 1.2
Συνεχισε τωρα, την ειρωνια, λασπη, εικονιδια και οτι αλλο θελεις...Η ουσια παντως δεν αλλαζει.Εκτός από γραφικός, έχεις καταντήσει και πιο προβλέψιμος κι από την επίθεση (την ποια?) της Αεκ!
Δεν το περίμενε κανείς από σένα να αντιπαραβάλεις λινκ της αγαπημένης σου κωλοφυλλάδας απέναντι σε εργοστασιακά στοιχεία. Κι αυτό γιατί βέβαια τα στοιχεία της Fiat και της κάθε Fiat που δεν γουστάρουν τα περιοδικά (γιατί προσωπική άποψη φυσικά δεν έχεις κι ας έχεις οδηγήσει 354 αμάξια), δεν είναι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (Κίκιζας ΤΜ), αλλά είναι στη σφαίρα της φαντασίας του κατασκευαστή. Αντίθετα τα στοιχεία της Φάουβε και της κάθε Φάουβε που γουστάρουν τα περιοδικά (άρα κι εσύ), είναι απαισιόδοξα γιατί ω του θαύματος υπερκατασκευές όπως το Απ κάνουν ένα 1000αρι 3κίλυνδρο να μοιάζει να έχει 15 άλογα παραπάνω από αυτά που δηλώνει ο, μάλλον μαλάκας, κατασκευαστής του.
Dream on...
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii