-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στο δρόμο που το έχω δει είναι κακάσχημο και δείχνει από μακριά την καταγωγή του. Όντας λίγο υπερβολικός θα έλεγα ότι στο δρόμο μοιάζει με μια εξέλιξη του Ατος έτσι ψηλό με τις μικρές ζαντούλες του, τα θεόστενα λαστιχάκια του και τους τεράστιους θόλους.Εισαι σίγουρος πως μιλάς για το νέο πικάντο και πως μοιάζει με το περίπτερο το atos ?Να πω για το i10 ναι.Kαι η μάσκα του είναι ωραία και από πίσω ωραίο τελείωμα και ομορφα φανάρια και λανσάρεται με ζωντανά και μοντέρνα χρώματα.Πραγματικά σε αυτό απορώ,αλλά περι γούστου κολοκυθόπιτας.Νομίζω φοράει 165/65/14,ε και το panda lounge 175/65/14 φοράει .Τι να τα βάλουμε 16άρες με χαμηλοπρόφιλα ?
-
Όχι, να βάλουμε δερμάτινα καθίσματα και τιμόνια.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Tελικά αξίζει τον κόπο να παρακολουθεί κανείς αυτό το νήμα...
Παρεμπιπτόντως έχω την εντύπωση ότι το Yaris ανήκει στην supermini κατηγορία...To Panda σε ποια ανηκει δηλαδη? B-segment ειναι το Panda, Β-segment ειναι και το Yaris.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οι 15αρες και το δερματινο τιμονι ειναι καθημερινη αναγκη σε ενα μικρο αμαξι ε;
Μαλιστα...
Οχι, δεν τα εχει αυτα, αλλα εχει ενα μοτερ αιωνες καλυτερο απο αυτο του Up, εχει ενα εσωτερικο αιωνες πιο φιλικο και γεματο απο την αντιστοιχη μαυριλα και μουνταδα του Up, εχει καλυτερους χωρους (σε αντιθεση με τις βλακειες που λεει ο insider), εχει 5πορτες κι οχι 3 οπως το Up (που αυτο δεν το αναφερει κανεις κι αυτο κοστιζει) κι ολα αυτα τα πληρωνεις προφανως. Αν δεν σ'αρεσουν αυτα, παιρνεις το Up και χαιρεσαι. Αλλιως παιρνεις ενα αμαξι κι οχι κουτι.EDIT: στο Up εχεις και την χαρα να σκυβεις για να ανοιγεις το παραθυρο του συνοδηγου, μην το ξεχναμε!
Παλια μαλιστα το εκανες και ειχες και την μανιβελα, τωρα μιλαμε για εξελιξη της τεχνολογιας.Θα ελεγες τα ιδια?, εαν δεν ειχες οδηγησει τις δυο ακραιες εκδοσεις τους, δηλαδη την καλυτερη απο πλευρας κινητηρα του Panda με τον Multijet των 20χλγμ ροπης, vs τον 60αρη Up! των μολις 9χλγμ ροπης?
Εστω ας εκανες μια τοποθετηση για το συγκεκριμενο, αφου ειχες δοκιμασει το 75αρι Up! με το 85αρι Panda, που παροτι και παλι υπερεχει, οχι τοσο πολυ για τα 10αλογα παραπανω, αλλα για την 50% αυξημενη ροπη...και την διαφορα τιμης της ταξης των 4κ ευρω δηλαδη 35% περιπου παραπανω απο το 60αρι up! με αντιστοιχο εξοπλισμο...
Τελος η εννοια 'αμαξι' δεν εχει μονο την αισθητικη -για καποιους- σημασια. Εχει και αυτη της ουσιας σε επιπεδο
ανεσης μετακινησης, εκμεταλλευσης χωρων, οικονομιας καυσιμου (ειδικα για την συγκεκριμενη κατηγορια)
τομεις οπου το Up! υπερεχει, εστω και οριακα σε καποιους απο αυτους... -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Από την μία δε μετράνε οι επιδόσεις αλλά από την άλλη μιας νοιάζει ο χρόνος στο σλάλομ...
Αυτά είναι.Επίσης το Panda καίει παραπάνω λόγω βάρους. Όχι επειδή είναι πιο γρήγορο...
Δεν καταλαβαινεις κατι...Δεν ειναι θεμα οτι, ειτε μετρανε, ειτε δεν μετρανε, δηλαδη τυπου 'ασπρο ή μαυρο'. Στο Up! κινουνται στον μεσο ορο της κατηγοριας.
Παροτι δεν σκαβει την ασφαλτο, για ενα μικρο αυτοκινητο πολης, τα 13,6sec για το 0-100km/h και οι υπολοιπες μετρησεις ειτε απο σταση, ειτε σε ρεπριζ, ειναι αξιοπρεπεστατες ειδικα και σε συνδυασμο με την μειωμενη καταναλωση., και μαλιστα την ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ συγκριτικα. Το οτι ο twinair ραβει σε επιδοσεις οτι υπαρχει στην κατηγορια και οχι μονο, ειδικα σε ρεπριζ, δεν σημαινει οτι το 75 Up! σερνεται, εκτος εαν καποιοι νομιζετε οτι στην συγκεκριμενη κατηγορια/εκδοσεις εχουμε να κανουμε με pocket rockets, ή ονειρευεστε το Up! GT vs Panda Abarth. Θα ερθει και συτο (το πρωτο...μακαρι να βγει και το δευτερο...) οσονουπω στην αγορα...
Ο χρονος του σλαλομ ειναι ενδεικτικος για το ΠΟΣΟ καλα ειναι στημενο το αυτοκινητο, και οταν ακριβως ενα πιο αδυναμο αυτοκινητο, καταφερνει να ειναι πιο γρηγορο στο σλαλομ, απο ενα πιο δυνατο, αυτοματως το επισκιαζει σε επιπεδο οδικης συμπεριφορας...και δεν μιλαμε και για καμμια κατηγορια οπου αφηνουν λαστιχο στην ασφαλτο , για να πεις οτι 'ενταξυ
η δυναμη μετα απο ενα σημειο δεν μαζευεται'...
Τελος το Panda καιει περισσοτερο κυριως γιατι εχει turbo. Σαφως και επηρεαζει αρνητικα και το βαρος, αλλα οχι αποκλειστικα αυτο, ουτε στον μεγαλυτερο βαθμο... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όχι, να βάλουμε δερμάτινα καθίσματα και τιμόνια.Οχι, η πισω πλατη καθισματων να μην αναδιπλωνεται επουδενι, ουτε καν σαν εξτρα...Α, και η ρεζερβα θα επρεπε και αυτη να χρεωνεται εξτρα.
(κατσε να το τσεκαρω καποια στιγμη για το Panda, γιατι παιζει και αυτη να ειναι στα εξτρα... )
Οπως και να τα βαλεις, και γυμνα ακομα εχουν διαφορες απο +1500ευρω για το Panda twinair vs up! 75ps, με στανταρ ESP και κατι αλλα ψιλα στο τερμα γυμνο up! που στο Panda χρεωνονται συνολικα αλλα 500ευρω και βαλε.
Τι να λεμε τωρα, το Panda ειναι παντου σημαντικα πιο ακριβο, οποια εκδοση και αν επιλεξεις παντοτε συγκριτικα με την κοντινοτερη του up!...και δεν ειναι καλυτερο. Να ηταν καλυτερο, συνολικα για αυτο που προοριζεται,πες οκ, το αξιζει, αλλα εδω δεν τιθεται τετοιο θεμα.
Απλα επειδη ειναι πιο εμφανισιμο και Trendy, αυτοματως στα ματια καποιων ειναι 'καλυτερο'... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Παρεμπιπτόντως έχω την εντύπωση ότι το Yaris ανήκει στην supermini κατηγορία...To Panda σε ποια ανηκει δηλαδη? B-segment ειναι το Panda, Β-segment ειναι και το Yaris.
Το grande punto σε ποια ανήκει είπαμε?
-
Όχι, να βάλουμε δερμάτινα καθίσματα και τιμόνια.
Οχι, η πισω πλατη καθισματων να μην αναδιπλωνεται επουδενι, ουτε καν σαν εξτρα...Α, και η ρεζερβα θα επρεπε και αυτη να χρεωνεται εξτρα.
Το Up ερχεται και με πισω και με μπροστα πλατη καθισματων? Δίπλατο?????
-
Όχι Γρηγόρη...δεν θα το κάνω αυτό...μου αρέσει να παρακολουθώ και όχι να συμμετέχω με αυτόν τον τρόπο...
Εγώ ήξερα ότι το Yaris είναι supermini και το Panda mini...Αν εσύ ξέρεις κάτι άλλο (ή σε βόλεψε για να κάνεις αντικειμενική αναφορά) σε πιστεύω...
Ααα και δεν θα σου ανταπαντήσω, γράψε ό,τι θες...
Άλλωστε εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι υποκειμενικός (και ας έχω τεσσάρων Εθνικών σχολών αυτοκίνητα) αντίθετα απο εσάς που δηλώνετε αντικειμενικοί (εγώ δεν έχω πειστεί με τίποτα)...Άραγε είχατε ποτέ Ιταλικό στην νομή και κατοχή σας (εννοώ πληρωμένο!) -
To Panda είναι Α Segment και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση επ' αυτού!
-
κικιζα από την μια δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις του πάντα (αποδεκτό το νουμερο του απ για το 0-100) και από την άλλη μας λες για το σλαλουμ (αποδεκτο το νουμερο του πάντα στο σλαλουμ κατατην κρίση σου ?)
συγγενής του γαπ είσαι?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
To Panda είναι Α Segment και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση επ' αυτού!Όταν μας βολέυει, είναι Β Segment. Όταν δεν μας βολεύει, το ξανακάνουμε Α.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Υστερεί και στα φρένα το panda σε σχέση με το up και η εξήγηση είναι πάλι το βάρος.Καλα ολα τα υπολοιπα που γραφεις.
Αυτο που το ειδες; Στο συγκριτικο των 4Τ για παραδειγμα το Panda ειχε μικροτερη αποσταση ακινητοποιησης απο οτι το Up... -
Θα ελεγες τα ιδια?, εαν δεν ειχες οδηγησει τις δυο ακραιες εκδοσεις τους, δηλαδη την καλυτερη απο πλευρας κινητηρα του Panda με τον Multijet των 20χλγμ ροπης, vs τον 60αρη Up! των μολις 9χλγμ ροπης?
Εστω ας εκανες μια τοποθετηση για το συγκεκριμενο, αφου ειχες δοκιμασει το 75αρι Up! με το 85αρι Panda, που παροτι και παλι υπερεχει, οχι τοσο πολυ για τα 10αλογα παραπανω, αλλα για την 50% αυξημενη ροπη...και την διαφορα τιμης της ταξης των 4κ ευρω δηλαδη 35% περιπου παραπανω απο το 60αρι up! με αντιστοιχο εξοπλισμο...
Τελος η εννοια 'αμαξι' δεν εχει μονο την αισθητικη -για καποιους- σημασια. Εχει και αυτη της ουσιας σε επιπεδο
ανεσης μετακινησης, εκμεταλλευσης χωρων, οικονομιας καυσιμου (ειδικα για την συγκεκριμενη κατηγορια)
τομεις οπου το Up! υπερεχει, εστω και οριακα σε καποιους απο αυτους...Γρηγορη δουλευομαστε; Την μια μιλας για συγκριση Up75 με το 85αρι Panda και μετα λες για μια διαφορα τιμης 35% (που δεν ειναι τοση) σε σχεση με το 60αρι Up. Οταν θα θες να συγκρινεις κατι θα εξηγεις γιατι τα συγκρινεις και με αυτα που επελεξες θα προχωρας μεχρι το τελος.
Το εγραψα και χθες: ~1500€ ειναι η διαφορα του Mjet εναντιον του High Up 75. Το Twinair (περι αυτου ο λογος στα τελευταια ποστ) ειναι -1200€ απο το Mjet, αρα η διαφορα ειναι στα 300€. Το 35% που το ειδες ντε;
Και συνεχιζω: 400€ (οσο ειπατε δηλαδη) το Up για το 5θυρο, το προσπερναει το Panda. 500€ για το Panda για το εξης πακετο: ESP, συστημα αποφυγης συγκρουσης στην πολη και κατι αισθητηρες. Φτασαμε σε καλα επιπεδα συγκρισης; Αλλα 100 το καθισμα μπροστα να βαλουμε; Ας βαλουμε. Περιπου 500€ πιο ακριβο ενα Panda με ο,τι προσφερει.
ΥΓ. Αν εσεις στο Up κατσατε πιο ανετα στις πισω θεσεις απο οτι στο Panda, τοτε για αλλα αμαξια μιλαμε.
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Μία ερώτηση σε όσους αναφέρονατι συνεχώς στην έλλειψη μπουτόν για το παράθυρο του συνοδηγού από τη μεριά του οδηγού στο Up!.Πόσες φορές έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε?Υ.Γ. Μη με παρεξηγήσετε,και γω το θεωρώ μεγάλη... όπως και τα πίσω παράθυρα στο 5θυρο αλλά το έχω απορία.
Εσυ κατεβαζεις μονο το παραθυρο του συνοδηγου;
Εγω στανταρ οταν ανοιξει το ενα παραθυρο εστω και λιγο θελω ανοιχτο και το δευτερο ας πουμε. Να σου πω και γιατι; Γιατι δεν μπορω να εχω τους εξωτερικους ηχους και τον ηχο του αερα να μου ερχεται απο την μια πλευρα.
-
Ναι του οδηγου θελω να πω, μπερδευτηκα μεσα στον χαμο.
Εγω αν ανοιξω μονο το ενα νιωθω οτι κατι παει στραβα στον ματαιο τουτο κοσμο
-
Με λένε Ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Καλα σε ολα τα υπολοιπα, ειναι φανερο οτι εισαι σχεδον ασχετος οποτε δικαιολογουνται.
Την διαφορα των 3.000€ μπορεις να μου πεις που την βρηκες;Προφανως δεν διαβασες καν το post που ειχα κανει εγω στο οδηγησα (κι εδωσα link εδω) και εχει καποιες τιμες.
Χαρακτηριστικα, το Panda με τον Mjet ηταν ~1500€ ακριβοτερο.
Το Panda με τον Twinair ειναι στον καταλογο -1200€ απο το diesel, αρα μιλαμε για μια διαφορα της ταξης των 300€ ας πουμε. Απεχει πολυ απο το 3.000€, δεν νομιζεις;Bilopoule το panda lounge 0.9 έχει στάνταρ esp,πλευρικούς αερόσακους,ζάντες 15άρες,προβολάκια,δερμάτινο τιμόνι,θερμαινόμενα καθίσματα,ηλεκτρικούς καθρέπτες,ρυθμιζόμενο καθ'ύψος κάθισμα,αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα ?Γιατί το up 75ps high (11730€ στον τιμοκατάλογο της vw) τα έχει όλα τα παραπάνω στάνταρ νομίζω.Αν τα βάλεις όλα αυτά,που δεν μιλάμε για περιττές πολυτέλειες(εκτός φυσικά για τα θερμαινόμενα) αλλά για αναγκαια καθημερινά αξεσουάρ,πόσο κοστίζει τότε ένα panda 0.9 lounge?Μήπως πάνω από 14000€ ?Καλό χρυσό το panda(πέρα από τη σχέση τιμής-εξοπλισμού,είναι στις λεπτομέρειες καλύτερο από το up) αλλά με τέτοιες ελλείψεις που πας..Αν τα παραπάνω δεν τα είχε το up όλοι θα είχατε λυσάξει και θα λέγατε τα γνωστά περί δώρο το τασάκι Ε όχι και 14000+ για ένα panda,χίλιες φορές το punto 1.3 85ps mtj easy
Panda 2012 0.9 85hp Lounge
ABS / EBD AND BRAKE ASSIST
RADIO CD-MP3
START & STOP
ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ
ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΥ
ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ
ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΜΠΡΟΣ
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ
ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΘΡΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ (AIR CONDITION)
ΛΑΒΕΣ ΘΥΡΩΝ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ
ΜΠΑΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ
ΠΑΡΟΧΗ 12V
ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΑ
ΠΙΣΩ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΑΣ
ΠΛΕΥΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΘΥΡΩΝ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
ΠΡΟΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ + 4 ΗΧΕΙΑ, ΚΕΡΑΙΑ
ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ
ΡΕΖΕΡΒΑ ΜΙΚΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΣΚΙΑΔΙΟ ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΚΑΘΡΕΠΤΗ
ΣΚΙΑΔΙΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙ
ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ
ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ CITY
ΤΙΜΟΝΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΘ' ΥΨΟΣ
http://www.fiat.gr/xtras.aspx?id=313&pa ... 6&root=296
Πραγματικα συγκρινουμε βασικο εξοπλισμο τωρα και λεμε οτι το δερματινο τιμονι ειναι βασικη αναγκη για ενα αμαξακι πολης?Στην πλούσια έκδοση lounge με αυτήν την τιμή έχω απαίτηση να το έχει το δερμάτινο τιμόνι,ναι.Δεν είπα στην απλή έκδοση pop.Απλά δες τι έχει το 1.2 picanto.bluetooth,χειριστήρια στο τιμόνι,usb,4 ηλ.παράθυρα,αυτόματα φώτα,6 airbags και άλλα,και όλα αυτά με 10840€ και 7 χρονάκια εγγύησης όχι 2
ασε το τι εχεις εσυ απαιτηση απο μια ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ (εκτως και αμα δεν εχουν ιδεα τι κανουν πια στην φιατ..)μιλαμε για αμαξακια πολης που δεν χρειαζεται να εχουν ουτε δερματινα τιμονια ουτε κλιμα ουτε πυρηνικο αντιδραστηρα ουτε κανα warp drive
και το ξαναλεω αυτα που εβαλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ το λεει ξεκαθαρα ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ στο σαιτ..(τωρα αν εδω η βασικη εκδοση την βλεπετε a la carte δεν φταιμε εμεις..)
(και το να περναμε απο ενα αμαξι στο αλλο για να δειξουμε την κατωανωτεροτητα του αλλου ειναι εντελως βλακωδες -
Τι???? Αυτοκινητο πολης χωρις Cruise Control? Ντροπη....
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ναι του οδηγου θελω να πω, μπερδευτηκα μεσα στον χαμο.Εγω αν ανοιξω μονο το ενα νιωθω οτι κατι παει στραβα στον ματαιο τουτο κοσμο
+1
εκτός αν ανοίγω του συνοδηγού μόνο
για εμένα αυτή η γυφτιά είναι λόγος να μην πάρω το 'οποιοδήποτε' αμάξι
όπως κ αμάξι που δεν πέφτει το πίσω κάθισμα (το πάντα πρέπει να είναι το μοναδικό αμάξι της αγοράς που δεν πέφτει το πίσω κάθισμα? )
από εκεί κ πέρα το ίμπιζα 1.2 κ φάμπια ξεκινάνε από 9500 με ανεκτό εξοπλισμό
το πουντο 2012 είναι πιο φθηνό από το πάντα (κ θα έρθει κ με τον δικύλινδρο βελτιωμένο από θέμα κραδασμών κ με εξάρι σασμαν)
οπότε θεωρώ άτοπο να τσακωνόμαστε πιο είναι πιο ακριβό από τα δυο, αφού μας δουλεύουν οι εταιρίες
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii