-
Γνωρίζω ότι γραπτώς δύσκολα γίνεται διάγνωση, αλλά θέλω να καταθέσω τις νέες μου απορίες και εφόσων μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Το αυτοκίνητο δεν ξέρω αν έχω γράψει σε παλιότερα ποστ είναι Renault Clio 2, με τον 8βάλβιδο κινητήρα, των 1200 κυβικών 20ετίας πλέον. Αφού είχα μια περιπέτεια με τις βαλβίδες που συζητήσαμε πιο πάνω, τώρα επανέρχομαι με νέο πρόβλημα.
Δεν θυμάμαι ακριβώς πριν πόσο καιρό, αλλά σε κάποια φάση παρατήρησα ότι από 70 έως 80~85 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο παρουσίαζε ένα τρέμουλο, το οποίο γινόταν ιδιαίτερα αισθητό στην καμπίνα, όχι όμως τόσο στο τιμόνι, δηλαδή δεν ένιωθα να 'ψαρεύει'. Ένα χρόνο πριν εμφανιστεί το τρέμουλο είχαν γίνει εργασίες στο σασμάν, και συγκεκριμένα είχε αλλαχτεί ο δίσκος συμπλέκτη. Το μόνο που αλλάχτηκε τότε μαζί ήταν και η φούσκα στο κοντό ιμιαξόνιο και αυτό γιατί η παλιά καταστράφηκε κατά την αφαίρεση και είχα διαρροή από το σασμάν λίγες μέρες μετά.
Θεωρώντας ότι το πρόβλημα προερχόταν από τα πολύ παλιά λάστιχα και τυχόν στραβωμένες ζάντες, μπήκα στην διαδικασία αλλαγής με σκοπό να το κρατήσω το αυτοκίνητο, κάτι που ίσως τελικά να ήταν και κακή κίνηση. Το λοιπόν, και οι 4 ζάντες πήγαν για έλεγχο επισκευάστηκαν οι δύο (παραδόξως ήταν η εμπρός και η πίσω της δεξιάς πλευράς), έγινε ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση στα πλαίσια της αλλαγής ελαστικών και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο εξόδων και δίχως να λύνεται το πρόβλημα.
Στην ευθυγράμμιση μου είπαν ότι το αυτοκίνητο θέλει ακρόμπαρο αριστερό και καλό είναι να αλλαχτούν ζευγάρι και τα δύο. Αλλάχτηκαν, όπως επίσης αλλάχτηκαν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και οι βάσεις των αμορτισέρ, όχι σε αυτόν που έκανε τη διάγνωση αλλά σε δεύτερο μηχανικό που του αναφέρθηκε απλώς η διάγνωση του πρώτου και αφού έκανε έλεγχο διαπίστωσε ότι όντως έτσι ήταν τα πράγματα. (και γιατί όχι άλλωστε). Αφού αφαίρεσε και το φρέον από το κλιματιστικό και μου είπε ότι δήθεν το έχασε γιατί είναι παλιό και έχει διαρροή το ξαναγέμισε με το ζόρι και με ύφος 'και χάρη σου κάνω' και πήρα τα μπογαλάκια μου και έφυγα. Πριν τον καυγά μου είχε πει ότι αν δεν είναι το ακρόμπαρο, είναι το ιμίμπαρο, αν δεν είναι το ιμίμπαρο, είναι το μεγάλο ιμιαξόνιο, μπορει και το μικρό αφού αλλάξανε φούσκα και βγάλανε το σταυρό μπορεί τα ρουλεμάν μπορεί.... Δεν είχα κέφι ούτε άλλα χρήματα να δαπανήσω και ο καυγάς με το φρέον έριξε την ταφόπλακα στις όποιες επόμενες κινήσεις αλλά και στην συνεργασία με το μάστορα αυτον.
Πλέον, δεν έχω κανέναν που να μπορώ να εμπιστευτώ, και το πρόβλημα παραμένει άλυτο. ΔΕΝ έχω διάθεση ούτε χρήματα να αλλάζω πράγματα μέχρι να βρεθεί η λύση, ήδη έχει γίνει και με το παραπάνω στην ανάφλεξη αυτό το λάθος. Δεν έχω συνεργείο να απευθυνθώ και κυρίως δεν ξέρω τι μπορεί να προκαλεί αυτό το τρέμουλο στα 70~80 χιλιόμετρα. Να σημειώσω ότι το πρόβλημα εμφανίζεται στην επιτάχυνση, πιο έντονο σε ανηφόρες, και μόνο σε αυτό το εύρος. Θα έλεγα ότι επίσης αυξάνεται σε ένταση όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ανηφόρικές δεξιές στροφές, και από την πρώτη φορά που το παρατήρησα έχει σίγουρα χειροτερέψει. Νομίζω ότι αν αφήσω το γκάζι την ώρα που γίνεται αυτό κόβει το τρέμουλο, αλλά δεν ξέρω αν είναι επειδή ταυτόχρονα μειώνεται και η ταχύτητα.
Θα ήθελα κατ αρχάς μια γνώμη όσον αφορά την βλάβη. Και κατα δεύτερον, αν έχει κάποιος να προτείνει μάστορα εμπιστοσύνης στην περιοχή Αγ.Δημήτριος, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, να το αφήσω να μου βρει μια άκρη, χωρίς να αλλάζουμε πράγματα στην τύχη.
-
Έχω το ίδιο αμάξι, οπότε μπορεί και να βρούμε άκρη..
Μην κακίζεις τον εαυτό σου για όλα.. Στο κάτω - κάτω λάστιχα άλλαξες και από ό,τι λες ήταν και παλιά, οπότε αυτό από μόνο του είναι υπέρ σου.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα
-
για την ευθυγράμμιση - κακώς την ανέθεσες σε αυτόν που βάζει λάστιχα.Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τη δουλειά, με αποτέλεσμα να σε στρέφουν και σε λάθος κατευθύνσεις
-
Μερικοί που κάνουν ευθυγραμμίσεις, δυστυχώς δεν 'πέφτουν μέσα' στις αιτίες των προβλημάτων στα μπροστινά συστήματα και ας είναι καλοί στις ευθυγραμμίσεις.
-
προσωπικά δεν ξέρω τα ακρόμπαρα να αλλάζονται δύο -δύο , εκτός αν μιλάμε για πάνω 200.000km ή για προγραμματισμένη συντήρηση. Επίσης , το ... ' Α.. τελικά ήταν ημίμπαρο δεν ήταν κανένα από τα δύο ακρόμπαρα ' .....δεν παίζει. Αυτά ελέγχονται με συγκεκριμένες κινήσεις και δεν μπερδεύονται σε κάποιο μηχανικό που ξέρει τι κάνει.
Για όλα τα παραπάνω που σου γράφω, έχω παραδείγματα - συγκεκριμένα.. γιατί το αμάξι το έχω 20 χρόνια με 310.000 Κm
αλλά μπορώ να πω, ότι το έχω συνεφέρει και είναι αξιοπρεπές.
Πως;;
Και με πολλή προσωπική εργασία.
Γιατί;;;
Στα 20 χρόνια που έχω το αμάξι, μπορώ να γράφω σελίδες τεκμηριωμένες για αυτά που έχω ζήσει στα συνεργεία που το έχω πάει κτλ. Με άλλα λόγια δεν έχω ένα μόνιμο συνεργείο που επισκέπτομαι, γιατί δεν μου κάνει κανένα.
Αυτό που θα σου προτείνω με p.m, ** ενδεχομένως **το τονίζω! να σου βρεί λύση....
-
-
Διάβασα το πμ και ελπίζω να βρω και εγώ επιτέλους λύση. Λόγω εργασίας θα πρέπει όμως να επισκεφθώ το μαγαζί που μου πρότεινες Σάββατο και αυτό θα με πάει για το μεθεπόμενο αναγκαστικα. Δεν πειραζει όμως.
Θα ήθελα να προσθέσω σχετικά με τις ευθυγραμμίσεις, έγινε μια η μπορεί απλά να 'έγινε' από τον λαστιχα ώστε να μη φθαρουν τα λάστιχα μέχρι να φτιάξουμε δήθεν τα ακρομπαρα. Μετά την αλλαγή έγινε δεύτερη σε μαγαζί που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με ευθυγραμμίσεις. Μικρή σημασία έχει ισως.
Θα μπορούσαν όλα να ξεκινάνε από ζάντες γιατί μετά το φιάσκο με τα ακρομπαρα δεν εμπιστεύομαι το αποτέλεσμα του λαστιχα που έβγαλε τις δύο δεξιές στραβες και μάλιστα τις 'επισκεύασε' την ίδια μέρα.
Ίσως όμως να είναι και κάτι βαθύτερο, όπως είπα δεν μπορώ να θυμηθώ το πότε ξεκίνησε και στα όσα χρόνια οδηγω δεν το έχω ξανασυναντήσει σε αυτοκίνητο. Πχ θα ξεχώριζα αν ήταν από ζυγοστάθμιση, η καποια στραβή δισκοπλακα αν το έκανε στο φρενάρισμα
-
Εδώ βιντεάκι που δείχνει το κύκλωμα λαδιού.
Θυμάμαι που έλεγα σε κάποια posts για 10 με 15' πριν ξεκινήσει ο οδηγός.
Υπήρχε βέβαια ο αντίλογος και με ειρωνεία μάλιστα, ότι οι εταιρίες προτείνουν αμέσως να ξεκινά το αυτοκίνητο, κάτι που και εγώ τόνισα πως είναι λάθος, και όσοι μηχανικοί γνωρίζω το αναφέρουν και τελικά και το βίντεο.
-
Δεν θα έλεγα ότι είναι λάθος να ξεκινάς το αυτοκίνητο αμέσως αλλά δεν είναι ούτε και σωστό. Από τη στιγμή που κάποιο manual ΔΕΝ γράφει ότι πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι να κυκλοφορήσει το λάδι σημαίνει ότι μπορείς να ξεκινήσεις κανονικά. Σε καμία περίπτωση κινητό μέρος δε λειτουργεί αλάδωτο αλλιώς θα είχε σπάσει με το καλημέρα, απλά αν στροφάρεις το καταπονείς μιας και δεν έχει λαδωθεί πλήρως.
Προσωπικά περιμένω κανένα λεπτό γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει κάπου αλλά δε χάνω και κάτι να μην το κάνω.
-
Εδώ βιντεάκι που δείχνει το κύκλωμα λαδιού.
Θυμάμαι που έλεγα σε κάποια posts για 10 με 15' πριν ξεκινήσει ο οδηγός.
Υπήρχε βέβαια ο αντίλογος και με ειρωνεία μάλιστα, ότι οι εταιρίες προτείνουν αμέσως να ξεκινά το αυτοκίνητο, κάτι που και εγώ τόνισα πως είναι λάθος, και όσοι μηχανικοί γνωρίζω το αναφέρουν και τελικά και το βίντεο.
Lap ολοι αυτοι οι αγωγοι εχουν μονιμα λαδι μεσα.Προσωπικα βαζω μπροστα,βαζω ζωνη,να βγαλω χειροφρενο, ταχυτητα να βαλω και φευγω.Στο γκολφ περιμενω ειναι η αληθεια γιατι ειναι τρακτερ το πρωι.Σημαντικο οτι 99,9% το αμαξι ξεκινα σε κατηφορα.Αν καμια φορα παω απο την ανηφορα ειναι μ@@@@@.
-
Μετά από μια πολύωρη στάθμευση, για παραδειγμα το βράδυ, στραγγίζει το λάδι.
Άλλωστε και στα νεότερα αυτοκίνητα το καταλαβαίνεις απο τις βαλβίδες τους που ακούγονται μέχρι τα πρωτα 5-7' και μετά πέφτει ο ήχος τους. Περιμένεις λίγο ακόμα και κάνει έναν κυκλο το λαδάκι.
-
Μπορεί το λάδι να στραγγίζει ωστόσο λάδι υπάρχει σε όλα τα κινητά μέρη, τόσο όσο για να μην γίνει η ζημιά. Ο στρόφαλος πχ έχει κανονικά το φιλμ απλά η ποσότητα είναι λιγότερη μεν ικανοποιητική δε.
-
Και πως ξέρετε ότι είναι ικανοποιητικη και σε ποια εξαρτήματα που σηκώνουν χωρίς πρόβλημα το φορτίο εκκίνησης;;
Μπορεί δηλαδή να ειναι ικανοποιητική για τη μιζα και τις στροφές ρελαντί χωρίς ομως φορτίο. Για άμεση κίνηση του αυτοκινήτου και του φορτίου στο εσωτερικό του κινητηρα, πώς είστε απόλυτα σιγουροι;
-
Από το ότι τουλάχιστον στο δικό μου δεν γράφει κάτι τέτοιο στο manual. Αν έχεις βρεις κάποιο manual που να το αναφέρει θα ήθελα να το δω γιατί μπορεί όντως κάποιος κατασκευαστής να το χει γράψει.
-
Δεν έχει να κανει με το manual. Έχει να κάνει με τη λογική αλλά και με συζητήσεις που έχω κάνει με ανθρώπους που ανοίγουν κινητήρες κάθε μέρα. Σπουδαγμενους ανθρώπους (να προλάβω μερικους), με ενημερώσεις και σεμινάρια στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Παραδειγμα στο παρελθον στο manual σε πολλα κιβωτια cvt πρότειναν καθε 100.000 χλμ αλλαγη ειδικού λαδιού, και μάλιστα ενός συγκεκριμενου είδους (honda). Τελικά μετά από κατεστραμμένα κιβώτια το πήγαν στα 60.000 χλμ και έβαλαν μέσα και την φράση ανάλογα την χρήση, και άλλο ειδος λαδιου με άλλες προδιαγραφες,.....αλλάζοντας εν τελη το manual των νεότερων αυτοκινήτων.
Με λίγα λόγια σιγά μην σας περιγράφει το manual την κάθε λεπτομερειεα του κινητήρα και της λειτουργίας του. Για αυτό άλλωστε είναι τα forums, για να ανταλλασουμε γνώσεις και ενημερώσεις.
Και στο βίντεο όπως είδες αναφέρει κάποια δευτερόλεπτα για να προλάβει να κανει τον κύκλο του το λάδι στο κυκλωμα
-
Το παράδειγμα με το CVT φαντάζομαι ισχύει για την εμφάνισή του στη μαζική παραγωγή. Εκεί προφανώς η χρήση έδειξε ότι κάνανε λάθος στην εκτίμησή τους γι αυτό και μετέπειτα αλλάξανε την οδηγία. Οι ΜΕΚ κυκλοφορούνε κάμποσες δεκαετίες, δεν ακούστηκε ποτέ να σπάνε μοτέρ επειδή το ξεκινούσανε αμέσως.
Από την άλλη η λογική λέει ότι κινητό μεταλλικό μέρος χωρίς λίπανση καταστρέφεται. Έχω δει πως έγινε στρόφαλος όταν δεν ανέβηκε σωστό λάδι στο μοτέρ λόγω αστοχίας και καταστράφηκε. Κάτι τέτοιο ποτέ δε συνέβη σε αυτοκίνητο που πήρε μπροστά και ξεκίνησε αμέσως. Βέβαια άλλο το να ξεκινήσεις ένα αυτοκίνητο σε επίπεδο έδαφος και άλλο σε έδαφος με κλίση.
Προσωπικά αν δε δω κάτι από επίσημο φορέα δεν υιοθετώ τίποτα ούτε από φόρα ούτε από βίντεο.. Από μαστοράντζες και wannabe μηχανολόγους-μηχανικούς του πληκτρολογίου έχουμε πήξει.
-
Το παραδειγνα ισχυει για την προηγούμενη γενια του τζαζ, έχει γραφτει και σε forums του εξωτερικού το πρόβλημα και τη σιγουριά μερικών στο manual.
Με την ίδια λογική θεωρείς ότι με το να κίνησε στην πολη και με τις στροφες στον κόφτη εχοντας μονιμως επιλεγμένη την πρώτη σχέση, δεν θα πάρεις το μοτέρ στα χέρια, επειδή δεν το αναφέρει το manual πως μια τέτοια συνηθεια θα καταστρεψει τον κινητηρα σου....
-
Το παραδειγνα ισχυει για την προηγούμενη γενια του τζαζ, έχει γραφτει και σε forums του εξωτερικού το πρόβλημα και τη σιγουριά μερικών στο manual.
Με την ίδια λογική θεωρείς ότι με το να κίνησε στην πολη και με τις στροφες στον κόφτη εχοντας μονιμως επιλεγμένη την πρώτη σχέση, δεν θα πάρεις το μοτέρ στα χέρια, επειδή δεν το αναφέρει το manual πως μια τέτοια συνηθεια θα καταστρεψει τον κινητηρα σου....
Εξαρτάται τον κινητήρα. Κάποιοι αντέχουν περισσότερο κάποιοι άλλοι όχι.
Nissan Almera 1.5 με 95 άλογα του 2004 (του μάστορα που φτιάχνει το αουρις, κάνουμε παρέα) με 3η και κόφτη τον Σεπτέμβρη του 2007 από Σείριο μέχρι διόδια Αφιδνών (για να σπάσει και να βάλει αυτόν με τα 115). Ακόμα τον ίδιο έχει.
-
Εγω θεωρω οτι κρατανε λαδι ολοι οι αγωγοι.Το γκολφ κρατησε 6-7 ωρες οσο ηταν ανοιχτο το ψευτοκαπακο .Τωρα ακομη και αν αδειασουν δεν νομιζω πως χρειαζεται 12sec το λαδι να ανεβει.
-
Αν ψάξεις σε τεχνικά forums που γράφουν και μηχανολόγοι, ακόμα και σχεδιαστες κινητήρων ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ, ούτε ένας να πει το αντίθετο, λένε το ίδιο. Η κυκλοφορία του λαδιου δεν είναι ακαριαία.
Στο βιντεο που έβαλες μέχρι να καταστραφεί το μοτέρ, υπάρχουν στάδια φθοράς, άρα αντιλαμβάνεσαι ότι και τα 5 λεπτά που αναφέρει δεν είναι κάτι ουσιαστικό παρά δοκιμή για να σπάσουμε πλακα και να γράψουν πολλά κλικς.
Γενικά εκ φύσεως οπότε βλέπω τέτοια βιντεάκια που καταστρέφουν σφίγγεται το στομάχι μου. Δεν μ αρέσει ο βανδαλισμός αντικειμένων, ούτε για πλάκα.
-
Το αυτοκίνητο είναι λάθος να περιμένεις να ζεσταθεί το πρωί, ο μέσος όρος ξεκινήματος για ένα οδηγό είναι 10-20¨, το λάδι για να ανέβει στο υψηλότερο σημείο του κινητήρα είναι 5-7¨και όχι 12 που λέει ο αφηγητής στο βίντεο εκτός και το μοτέρ έχει 500.000 και η αντλία του λαδιού έχει φθορές.
Το πρωινό ξεκίνημα γίνεται οδηγώντας χαλαρά για 5΄ τουλάχιστον για να ζεσταθεί το μοτέρ πιο γρήγορα με τα ελαφριά φορτία της κίνησης από ότι στο ρελαντί χωρίς φορτίο, αυτό γίνεται για τους ρύπους αλλά και γιατί το κρύο λάδι δεν προστατεύει το κινητήρα το ίδιο όσο όταν είναι πάνω από τους 80c, οπότε πρέπει να ζεσταθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Τα λεπτόρευστα λάδια κυκλοφορούν στον κινητήρα πολύ γρηγορότερα από τα παχύρευστα, μιλάω πάντα για το κρύο λάδι σε κρύο κινητήρα, τα φίλτρα των λαδιών έχουν ανεπίστροφη βαλβίδα για να μην αδειάζει το φίλτρο όταν δεν δουλεύει ο κινητήρας.
Τη μεγαλύτερη φθορά την έχει ένας κινητήρας όταν είναι σταματημένος και κρύος, αυτό στα καθημερινά μικρά αυτοκίνητα δεν μπορεί να αλλάξει αλλά δεν είναι και νομοτελειακό πρόβλημα, στους μεγάλους κινητήρες όπως τα χωματουργικά μηχανήματα, στα μεγάλα φορτηγά, στους κινητήρες πλοίων κλπ, υπάρχει ηλεκτροκίνητη αντλία λαδιού η οποία κυκλοφορεί το λάδι και ανεβάζει την πίεση και μετά εκκινεί ο κινητήρας, αυτό συμβαίνει γιατί οι μεγάλοι κινητήρες έχουν και βαριά εξαρτήματα τα οποία ακουμπάνε μεταξύ τους όταν δεν δουλεύει ο κινητήρας, τα δικά μας αυτοκίνητα με τα ελαφριά εξαρτήματα των κινητήρων δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, το φιλμ του λαδιού που παραμένει στα κουζινέτα είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τις πρώτες στροφές του κινητήρα μέχρι η αντλία να στείλει λάδι, παράδειγμα οι κινητήρες των 500.000+ χλμ, το πρόβλημα είναι πάντα στα κουζινέτα, αφού έτσι και ακουμπήσει το μέταλλο τους με το μέταλλο του στροφάλου η ζημιά είναι μεγάλη και αναπόφευκτη.
Καλό θα είναι να αλλάζουμε τα λάδια το πολύ στις 7000 χλμ ή στις 5000 χλμ αν το αμάξι κάνει μόνο αστικές διαδρομές, και ας λένε τα εργοστάσια για 15-20-25.000 χλμ, γιατί όταν το αμάξι έχει φθορές στα 100.000+ χλμ που έχουν λήξει όλες οι εγγυήσεις εμείς θα πληρώσουμε και όχι τα εργοστάσια που έχουν όριο χλμ ή τετραετίας για την αλλαγή του αυτοκινήτου.
Τα αμάξια μας τα κρατάμε 10 χρόνια και μόνο η σωστή συντήρηση τους και η έγκαιρη αλλαγή λαδιών, του ζωτικότερου υγρού του κινητήρα θα το διατηρήσει ακμαίο μέχρι να αποφασίσουμε να το δώσουμε.
-
Εντάξει δεν θα παίξουμε με τα δεύτερα. Εγώ έλεγα 10 με 15 εσύ λες μέχρι 7'
Γενικά καθώς το έψαχνα χθες, σχεδιαστές κινητήρων που συμμετέχουν σε αυτοκινητιστικα forums αναφέρουν 10 δεύτερα κατά μέσο όρο. Και μετά ξεκινάμε αργά.
Προσοχή δεν λέω μέχρι να ζεσταθεί ο κινητηρας, λέω μέχρι να κυκλοφορήσει το λάδι. Άλλο το ένα αλλο το άλλο... μην μπερδευεστε.
Συμφωνώ πως αλλάζουμε τα λάδια νωρίτερα.
-
Συμφωνω με Lap.
Τα εχω πει κι εγω κατα καιρους , αλλά οι περισσοτεροι ελεγαν οτι δεν χρειαζεται ουτε δευτερολεπτο να περιμενουμε
Οπως συμφωνω και για τις αλλαγες λαδιων με τον Quadra21
-
Βάζω ένα απόσπασμα. Έχει και ένα για εμένα καλό βίντεο που εξηγεί ότι γράφει το άρθρο:
'Όταν ο κινητήρας είναι κρύος και εκκινεί, ψεκάζεται περισσότερο καύσιμο για να δημιουργηθεί πιο πλούσιο μείγμα. Η περισσότερη βενζίνη απομακρύνει το λιπαντικό από τους κυλίνδρους και τα πιστόνια, κάτι που συνεπάγεται περισσότερες φθορές. Παράλληλα, επειδή το λιπαντικό είναι κρύο είναι δύσκολο να προστατέψει αποτελεσματικά τον κινητήρα, ενώ όσο περισσότερη βενζίνη ανακατεύεται με το λάδι, τόσο πιο λεπτό γίνεται το φιλμ και ταυτόχρονα επιταχύνεται η οξείδωση του λιπαντικού. Εάν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πάρα πολύ χαμηλή, καλό είναι να περιμένετε 15 με 30 δευτερόλεπτα για να σιγουρευτείτε ότι το λάδι ρέει, αλλά όχι στο ρελαντί.'http://www.autogreeknews.gr/perissotera/14607-xreiazetai-zestama-o-kinitiras-video
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........