-
εννοειται οτι κατα τη διαρκεια της βολτας κραταω τις στροφες οσο το δυνατον πιο χαμηλα με τη καταλληλη ταχυτητα χωρις ομως να ζοριζω το κινητηρα και να παει να σβησει. δλδ απο 1000 μεχρι 2000 και στις αλλαγες 2500.
-
Στο διαστημα 1000-2000 που αναφερεις.. κανενας κινητηρας δεν αισθανεται καλα... ορισμενοι κινητηρες οκει μπορει να αρχιζουν να εχουν δυναμη εκει στις 1800 αλλα δεν ειναι καλο να τους δουλευεις εκει οριακα δλδ που αρχιζει να φουσκωνει η τουρμπινα..
Και στον 1.0 Ecoboost με τα 125ps που εχω.. .. αρχιζει στις 1.500 να τραβαει αλλα ο κινητηρας δεν δουλευει ωραια νορμαλ και στρωτα.. αλλιως ακουγεται δουλευει στις 1.500 αλλιως στις 2.000.. το peak του το πιανει μετα τις 2.000 αν και απο τις 1.800 τραβαει πολυ πολυ καλα..... ακομα και στο αυτι το καταλαβαινεις οτι δουλευει ρολοι μετα τις 2.000.
-
Κατανάλωση χαμηλή μόνο σε επαρχιακό χαλαρό δρόμο με τελική σχέση και χιλιόμετρα γύρω στα 80.
Οτιδήποτε άλλο αυξάνει σημαντικά τη κατανάλωση.
Να του πω του φίλου εγώ με tucson 4x4 παλιό βέβαια του 2006 δίλιτρο βεζνινη. Χαλαρη διαδρομή επαρχιακή πχ (Χαλκίδα - Αμάρυνθος) δρόμος χωρίς ανηφόρες κατηφόρες, ταχύτητα αναγκάστηκα κοντά στα 80 χωρίς δυνατότητες προσπερασης είναι στα 8.5 λίτρα.....εθνική οδός Αθήνα Σχηματάρι με 120 είμαι στα 10, χαλαρές βόλτες μεσα σε χωριά , παραλιακες βόλτες με 2α-3η κτλ είμαι στο 11...κυκλοφορία στη πόλη από χαλαρά χωρίς κίνηση έως ώρες αιχμής είμαι από 11 έως 17, σε off road έντονο περιπου 60 χλμ με κλειδωμένο το 4χ4 μέτρησα στα 19 λίτρα.
-
Γρυλο αυτοκινητου σπαστο ή καθετο τον λιπαινουμε ποτε και αν ναι με τι?Ενα σπαστο επειδη ζοριζοταν του ειχα ριξει γρασο ή σιλικονη και γυρνουσε με απιστευτη δυσκολια.
-
Γρυλο αυτοκινητου σπαστο ή καθετο τον λιπαινουμε ποτε και αν ναι με τι?Ενα σπαστο επειδη ζοριζοταν του ειχα ριξει γρασο ή σιλικονη και γυρνουσε με απιστευτη δυσκολια.
Αρχικά 'λιπαίνεις' με wd 40 για να φύγουν οι πολλές σκουριές. Τον ανοίγεις - κλείνεις μέχρι τις ακραίες θέσεις 2-3 φορές. Αν ζορίζεται ακόμα.... μέσα σε πετρέλαιο μία μέρα..... Στο τέλος όταν καθαρίσει καλά σπρέυ γράσου λίγο στις βόλτες ή γράσο (λίγο) και πάμε πάλι μέχρι τις ακραίες θέσεις 2-3 φορές. Θα πρέπει να δουλεύει 'αέρας' μετά...
-
δηλαδη με λιγα λογια, κανοντας χαλαρες βολτες στα χωραφια στους χωματοδρομους και μεσα στα χωρια καιει τον αμπακο. αλλα οπως ειπα και πριν. το προβλημα δεν ειναι ποσο καιει, αλλα οι μισθοι που εχουμε και η τιμη των καυσιμων. αν ειχαμε κανονικους μισθους και η βεζινα ειχε 70 λεπτα θα μας ενοιαζε? μπαα....
-
δηλαδη με λιγα λογια, κανοντας χαλαρες βολτες στα χωραφια στους χωματοδρομους και μεσα στα χωρια καιει τον αμπακο. αλλα οπως ειπα και πριν. το προβλημα δεν ειναι ποσο καιει, αλλα οι μισθοι που εχουμε και η τιμη των καυσιμων. αν ειχαμε κανονικους μισθους και η βεζινα ειχε 70 λεπτα θα μας ενοιαζε? μπαα....
Τον αμπακο τον καις με καθε αμαξι μεσα στη πολη. Στις χαλαρες βολτες εισαι λιγο πιο πανω απο το μεσο ορο της καταναλωσης του οχηματος. Σε καθε περιπτωση γινειται και μετατροπη σε LPG , με πλεον συγχρονα συστηματα, σωστους τεχνικους(δεν ειναι πολλοι) , με αψογη λειτουργια και αξιοπιστια. Εγω εχω 230.000 χλμ LPG και εχω ευχαριστηθει το αμαξι.
-
τη τιμη του υγραεριου πως τη μετρανε? με λιτρα? και τι τιμες ειναι? τι ντεποζιτο σου βαζουν? και τι αυτονομια εχει?
-
Κάνε τον ελάχιστο κόπο να γκουγκλαρεις και θα βρεις ότι αναζητάς. Αν έχεις κάποια πιο εύλογη απορία περί υγραερίου υπάρχει αντιστοιχο θέμα στα τεχνικά να ρωτήσεις.
-
Εδω νεοι τροποι συναρμολογησης αμαξωματων απο την toyota
-
Πως δουλεύει το σύστημα που δείχνει τον αέρα στα λάστιχα? Που ακριβώς βρίσκεται ο αισθητηρας?
Ειναι εκτιμήσεις οι τιμες που βγάζει?
-
-
συμφωνω για αυτο το λογο σε αυτη την περιπτωση καποιοι επιλεγουν παπι για να μειωσουν το κοστος
-
Πως δουλεύει το σύστημα που δείχνει τον αέρα στα λάστιχα? Που ακριβώς βρίσκεται ο αισθητηρας?
Ειναι εκτιμήσεις οι τιμες που βγάζει?
Αν έχει άμεσο TPMS, τότε έχει αισθητήρες σε κάθε τροχό και είναι ακριβείς τιμές. Αν έχει έμμεσο TPMS, τότε γίνεται εκτίμηση μέσω της μονάδας του ABS, βασιζόμενη στη θεωρία ότι ένα ξεφούσκωτο λάστιχο έχει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής σε σχέση με τα άλλα.
-
Ταση το πρωι μπαταριας 12,4V.Ταση με κινητηρα σε λειτουργια 11,8V.Δυναμο αυτοματος?
Update:Ζεστο 14,2V.Με τα παντα ανοιχτα 13,8V.Ρελαντι παντα.Κρυο παει και σαν ψιλομπουκωμενο .Το βραδυ με ανοιχτα φωτα πολλες φορες η ενταση τους ειναι χαμηλη και ξαφνικα εχω φωτα δυνατα.
-
Service στο altenator, καρβουνάκια, ίσως αλλαγή συλλέκτη, η φθορά του είναι ορατή ( υπάρχει σαν ανταλλακτικό ) και επανασυγκόλληση με κολλητήρι 100-120 watt τις ανορθώτριες, πολλές φορές από τα χρόνια, τις θερμοκρασίες και τους κραδασμούς έχουν ψυχρές κολλήσεις. κια μιας και θα το ανοίξεις αλλάζεις τα ρουλεμάν.
Τα καρβουνάκια πάνε παρέα με τον αυτόματο, όλα τα υλικά είναι περίπου 55-80€ ανάλογα το μοντέλο του δυναμό. Τα ανταλλακτικά για τα δυναμό, μίζες κλπ τα έχει ο Γκιόκας, αν είναι πολύ σύγχρονο το δυναμό ίσως έχει καστάνια στην τροχαλία, εκεί αλλάζει το σκηνικό με το κόστος.
Εγώ τα δικά μου επισκευάζω μόνος μου, δναμό και μίζες, η τροχαλία του δυναμό για να λασκάρει θέλει αερόκλειδο,.
-
Αλλη μια φορα το υπεροχο γαλλικο εβγαλε μαλλον τεντωτηρα δυναμο. Κανει σαν βατραχακι με κρυο κινητηρα και τρεμει ολο το αμαξι.
Γενικα απο τον τεντωτηρα και την λαθος φυγοκεντρο που παραγεται, μπορει να τρεμει ολος ο κινητηρας;;;
-
Service στο altenator, καρβουνάκια, ίσως αλλαγή συλλέκτη, η φθορά του είναι ορατή ( υπάρχει σαν ανταλλακτικό ) και επανασυγκόλληση με κολλητήρι 100-120 watt τις ανορθώτριες, πολλές φορές από τα χρόνια, τις θερμοκρασίες και τους κραδασμούς έχουν ψυχρές κολλήσεις. κια μιας και θα το ανοίξεις αλλάζεις τα ρουλεμάν.
Τα καρβουνάκια πάνε παρέα με τον αυτόματο, όλα τα υλικά είναι περίπου 55-80€ ανάλογα το μοντέλο του δυναμό. Τα ανταλλακτικά για τα δυναμό, μίζες κλπ τα έχει ο Γκιόκας, αν είναι πολύ σύγχρονο το δυναμό ίσως έχει καστάνια στην τροχαλία, εκεί αλλάζει το σκηνικό με το κόστος.
Εγώ τα δικά μου επισκευάζω μόνος μου, δναμό και μίζες, η τροχαλία του δυναμό για να λασκάρει θέλει αερόκλειδο,.
Ενω θα μπορουσα να το παλεψω μονος μου με βιντεο επισκευης και βοηθεια στο κολλημα.........η κατασταση της επαρχιας σε τετοια θεματα με φοβιζει .Σκεφτηκα και την λυση του μεταχειρισμενου ,βιδωμα,ξεβιδωμα και με το πασο μου να φτιαξω τον υπαρχον.
Η μπαταρια παιζει να θελει υγρα?Γειωσεις φαινονται οκ.
-
Έχω μία απορία. Έχω το corsa c με περίπου 130.000χλμ και αλλαγμένη και την καδένα χρονισμού και πριν 5.000 χλμ την αντλία νερού. Όταν είναι κρύο ακούγονται λίγο τα ωστήρια που μετά όταν ζεσταθεί ο θόρυβος σταματάει. Σήμερα, παρατήρησα πως και ζεστό ακούγεται ένα χτύπημα όπως των ωστηρίων, από την μεριά του συνοδηγού. Εκεί που είναι το δυναμό. Πήγα μια βόλτα από τον ηλεκτρολόγο μου, είπε πως δεν είναι δυναμό, ίσως τίποτα από το κομπρεσέρ του υδραυλικού, γενικά είναι μηχανικό το θέμα. Είδα το παρακάτω βίντεο και ο θόρυβος που κάνει ταιριάζει κατά πολύ με αυτόν του βίντεο που αναφέρει πως μπορεί να οφείλεται σε Βαλβίδα ελέγχου, ρύθμιση εκκεντροφόρου άξονα, ή σπασμένο Αισθητήρα Θέσης Εκκεντροφόρου. Ο θόρυβος το ξαναγράφω που κάνει το μοτέρ, είναι από τη μεριά του δυναμό και συνεχίζει και όταν ζεστένεται ο κινητήρας ενώ τα ωστήρια σταμάτανε να χτυπάνε (που το κάνουν όταν είναι κρύος ο κινητήρας).
Μία διευκρίνηση. Ο θόρυβος ταιριάζει με το 3:23 του βίντεο.
Θεωρητικά πάντα, γιατί ούτε εσείς από τον υπολογιστή μπορείτε να βγάλετε πόρισμα, όπως ούτε εγώ που δεν είμαι μηχανικός. Θα μπορούσε δηλαδή να είναι μία από τις παραπάνω αιτίες τη στιγμή που τα ωστήρια δεν ακούγονται;
Κάτι άλλο που ήρθε στο μυαλό μου είναι, αν και δεν έχω εμπειρία ήχου, μήπως έπεσα σε ελατωματική αντλία νερού και ακούγεται το ρουλεμάν της. Φυσικά κάποια στιγμή θα πάω στο συνεργείο. Έχω δεύτερο αυτοκίνητο για να κάνω τις δουλειές μου. Απλώς έτσι θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποιες σκέψεις ως κατατόπιση για να μην μου πούνε στο συνεργείο να πάω για....κανένα ρεκτιφιέ....Έχω κάποια εμπειρία όπως και το συνεργείο είναι έμπιστο μέχρις όμως αποδείξεως του αντιθέτου.
Κάποια βοηθητικά στοιχεία. Λάδια και υγρό ψυγείου είναι αλλαγμένα. Η απόδοση του κινητήρα είναι μια χαρά. Η θερμοκρασία του νερού εκεί που πρέπει να είναι. Η στάθμη των λαδιών στην μέση του δείκτη. Ο ήχος άρχισε σήμερα, ξαφνικά. Καπνός από εξάτμιση δεν βγαίνει και το ΚΤΕΟ είναι περασμένο πριν ένα χρόνο χωρίς θέμα στα καυσαέρια.
Να κάνω μία διευκρίνηση. Στο βίντεο αναφέρει να έχει χαλάσει ο μηχανισμός μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων. Στο opel δεν βρήκα τέτοιον μηχανισμό (δεν νομίζω να έχουν μεταβλητό χρονισμό τουλάχιστον τα corsa c, τα Γιαπωνέζικα ήξερα ότι έχουν) αλλά όπως έγραψα παραπάνω την Βαλβίδα ελέγχου, ρύθμιση εκκεντροφόρου άξονα.
-
Τελικώς η απορία λύθηκε, το πρόβλημα θα μείνει. Είναι από τον άξονα ή κάτι τέτοιο του συμπιεστή του air condition. Με λίγα λόγια τα κακάρωσε και δεν δουλεύει. Μεταχειρισμένο δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να πάρω γιατί θα είναι 15ετίας και βάλε. Για καινούργιο όχι εργοστασιακό δεν ξέρω πόσο μπορεί να κάνει. Αν καλοκαιριάσει βλέπω.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........