-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Απλά ότι περισσέψει αν ανοιχτεί το μπουκάλι είναι άχρηστο μετάYπερβολές.Αν ήταν έτσι και το δοχείο με το υγρό φρένων στο αμάξι θα ήταν άχρηστο .
-
Συγνώμη βρε παιδιά. Πόσο ακριβό είναι το υγρό φρένων? Τόσο ακριβό είναι που αν πεταχτεί λίγο θα 'πονέσει' ?
-
Εγώ ξέρω ότι εφόσον ανοιχτεί κρατάει κανένα χρόνο στο μπουκάλι του. 2 λίτρα λιγότερο από 20αρικο πρέπει να βγαίνουν, εκτός αν μιλάμε για motul.
-
Ευχαριστώ κοπέλια, ρωτώ για να ξέρω πόσο θα πάρω πρίν επιχηρήσω να τα αλλάξω κάποια Κυριακή. Μην πάω να πάρω μισό κιλο π.χ. και μήνω ξεκρέμαστος μια που θα είναι τα πάντα κλειστά. Οχι τίποτα άλλο, αλλα δεν έχει οριμάσει ακόμα το λάδι στις ελιές να συμπλήρωνα τουλάχιστον από εκεί.!!!
-
Δεν την παλεύω άλλο με αυτή την γερμανική τεχνολογία το κέρατό μου μέσα.....
Εχω εδώ και κανα μήνα που βγαίνει το παρακάτω σφάλμα:Address 01: Engine Labels: 03C-906-056-BAG.lbl
Control Module Part Number: 03C 906 056 BS HW: Hardware No
Component and/or Version: MED9.5.10 00 8544
Software Coding: 0000071
Work Shop Code: WSC 73430 790 00000
VCID: 75E1075F1C34EDB6B75-8020
1 Fault Found:18972 - Low Pressure Fuel Sensor (G410)
P2540 - 008 - Implausible Signal - MIL ONReadiness: 0000 0000
Μιλώντας με το μηχανικό μου, καθώς υπήρχαν και ζητήματα απόδοσης, αφού το έκανε μια βόλτα με το διαγνωστικό πάνω, βρήκε ότι πιθανόν να είναι ζήτημα πίεσης βενζίνης, αφού τα bar σε κάποιο σημείο πέφτανε κάτω απο 2. Μου σύστησε αλλαγή της αντλίας βενζίνης και του περελκόμενου εγκεφάλου που έχει. Δεδομένου ότι η skoda ζητάει για τα παραπάνω δύο ανταλλακτικά πάνω απο 450 ευρώ, και χωρίς σίγουρο αποτέλεσμα, τοποθέτησα μια aftermarket. Δεν υπήρχε κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στην απόδοση, και το σφάλμα συνεχίζει να εμφανίζεται σε ανύποπτο και άσχετο χρόνο. Ποτέ δεν έχει εμφανιστεί κάτω απο πίεση. Συνήθως στο ρολαριστό. Αποφάσισα απο μόνος μου να αλλάξω το αισθητήρα χαμηλής πίεσης (G410). Δεν είχα κάποια αλλαγή. Σήμερα είπα να ρίξω σπρέι για επαφές στο σύνδεσμο που κουμπώνει πάνω στον αισθητήρα μήπως και κάτι αλλάξει.
Καμιά ιδέα ρε gyus;
Υ.Γ τα χλμ που έχει το αμάξι(octavia 5 1.6 FSI) είναι αρκετά..... 253.000 -
Σε Honda eg4 1,5 είτε λόγω υγρασίας είτε λόγω αέρα στο σύστημα ψύξης μου κρατούσε ρελαντί 2500σαλ.Κάποια στιγμή ήθελα να το σβήσω,αλλά είχε αντίθετη άποψη.Δεν έσβηνε,απλά ρέταρε-κλωτσούσε, Γυρνάω το κλειδι και ξαναδουλεύει κανονικά.Ε λέω εγω ο μάγκας 'θα σ βγάλω τα μπουζοκαλώδια',το κανω αφου κλεισω το διακόπτη....τίποτα,ρεταρε-κλωτσούσε.Με τα πολλά τσατίστηκα και άρχισα να το παταω 1η-2α όπου και επιτέλους έπεσε το ρελαντί και έσβηνε.Είναι αυτοματο και ως γνωστόν είναι πολύ ευαίσθητο το συγκεκριμένο σασμάν και δν επιχείρησα κάτι σχετικό.Αν μ ξανατύχει πως μπορώ να το σβήσω εφόσον δεν πέφτει το ρελαντί με τέρμα γκάζι?
Υ.Γ. Μόνο εγώ θεωρώ ότι το αμάξι αυτό σχεδιαστικά είναι ένα χάος?
-
Διαβάζω για τα 1000άρια της Ford και της VW που βγαίνουν σε δύο εκδόσεις. Για παράδειγμα ο χιλιάρης της Ford βγαίνει με 100 και με 125 άλογα. Η όλη διαφορά είναι στον εγκέφαλο; Δηλαδή με κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο (ατην χαρτογράφησή του) μπορείς να πας από τα 100 άλογα στα 125;
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Διαβάζω για τα 1000άρια της Ford και της VW που βγαίνουν σε δύο εκδόσεις. Για παράδειγμα ο χιλιάρης της Ford βγαίνει με 100 και με 125 άλογα. Η όλη διαφορά είναι στον εγκέφαλο; Δηλαδή με κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο (ατην χαρτογράφησή του) μπορείς να πας από τα 100 άλογα στα 125;Όχι ακριβώς. Καθώς το έχω ψάξει αρκετά, ο επίσημος tuner της Ford (Mountune) δεν δίνει το -εγγυημένο- remap της για το 100αρι, και η επίσημη απάντηση που δίνουν είναι ότι ο 100αρης έχει διαφορετική τουρμπίνα (συγκεκριμένα φτερωτή, και ακόμα πιο συγκεκριμένα, το υλικό κατασκευής -διαφορετικό κράμα ?). Άρα πέρα από το πρόγραμμα, το 100αρι και το 125αρι διαφέρουν και στη φτερωτή, δηλαδή στο turbo. Επίσης, σύμφωνα και με την ίδια τη Ford, το 140αρι έχει επιπλέον και διαφορετική -ανθεκτικότερη- φλάντζα κεφαλής, πιθανότατα λόγω υψηλότερων θερμικών φορτίων.
Σε κάθε περίπτωση όμως, και τα τρία προγράμματα είναι κατά 99% εναλλάξιμα, και αυτό δίνουν οι 2-3 πιο γνωστοί tuners. Δηλαδή στο 100αρι μπαίνουν τα ΟΕΜ 125 και 140 remaps, όπως και στο 125 μπαίνει του 140. Στην πράξη βέβαια, το 140αρι έχει μετρηθεί πιο κοντά στα 150 παρά στα 140, οπότε μάλλον '150αρι' θα πρέπει να το λέμε. Και όντως μπαίνουν χωρίς καμία άλλη αλλαγή, ούτε φίλτρο δεν χρειάζονται.
Τέλος, αν δείτε τις καμπύλες και τις τιμές ροπής και ιπποδύναμης, θα δείτε ότι το 100αρι είναι ένα 'πνιγμένο' 125αρι, το οποίο με τη σειρά του είναι ένα 140αρι που αρχίζει και κόβει την υπερπίεση πιο νωρίς. Δηλαδή τα επιπλέον άλογα δεν βγαίνουν με τρελές υπερπιέσεις ή στροφάρισμα στο θεό, απλά τα πιο δυνατά remaps αφήνουν τη τουρμπίνα να σπουλάρει στην εργοστασιακή υπερπίεση για παραπάνω σαλ, χωρίς να την περιορίζουν αρχικά (125) και χωρίς να την ρίχνουν πιο νωρίς (140).
-
Σε ευχαριστώ AMarinos
-
O τύπος είναι πολύ καλός,εξηγεί όσο πιο κατανοητά γίνεται τεχνικά θέματα (αναρτήσεις,κράτημα,κινητήρα,σχεδιασμό) από διάφορα αυτοκίνητα -μηχανικός γαρ-.
Δυστυχώς,τα βιντεάκια του -περίπου μια 40αριά- είναι μόνο στα ιταλικά (για όποιον τα γνωρίζει, αξίζει όμως! )
Ένα παράδειγμα το παρακάτω:https://www.youtube.com/watch?v=GgvzheP ... XH&index=8
-
Σε παλιό μοτέρ που αλλάζει φλάντζα κεφαλής λόγω διαρροής (όχι καψίματος κτλ.) αλλάζουμε τσιμουχάκια βαλβίδων ή όχι; μπορεί η αλλαγή τους να αυξήσει την κατανάλωση λαδιού;
τι γνωρίζετε σχετικά;
ευχαριστώ -
Ο χρήστης renault_clio έγραψε:
Σε παλιό μοτέρ που αλλάζει φλάντζα κεφαλής λόγω διαρροής (όχι καψίματος κτλ.) αλλάζουμε τσιμουχάκια βαλβίδων ή όχι; μπορεί η αλλαγή τους να αυξήσει την κατανάλωση λαδιού;
τι γνωρίζετε σχετικά;
ευχαριστώΜέχρι τώρα όποτε άλλαξα φλάντζα κεφαλής δεν άλλαξα τσιμουχάκια βαλβίδων. Είναι άσχετα. Η αλλαγή τους βελτιώνει την κατάσταση δεν την χειροτερεύει. Από όσο ξέρω για φλάντζα και τσιμουχάκια. Για φλάντζα κεφαλής βασικά δεν έχω ακούσει για διαρροή λαδιού. Μόνο για κάψιμο έχω ακούσει.....
-
τι γνωρίζετε σχετικά;
ευχαριστώΣτο ημισέτ όπως λέγεται το σέτ για την φλάτζα του καπακιού υπάρχουν όλες εκείνες οι φλάτζες και O;Ring που πρέπει να αλλαχθούν όταν βγαίνει το καπάκι, και βέβαια υπάρχουν και τα τσιμουχάκια των βαλβίδων, είναι κακώς εννοούμενη οικονομία να μην αλλαχθούν όταν βγεί το καπάκι όπως και το να μη γίνει ένα καθάρισμα του στο ρεκτιφιέ ώστε να είναι απόλυτα ίσιο, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε λίγα χλμ να - ξανακάψει - τη φλάτζα, ή να έχει πάλοι την ίδια διαρροή, και αν οι βίδες του καπακιού είναι torque to yield πρέπει να αλλαχθούν οποσδήποτε.
Αυτή είναι η σωστή διαδικασία, τώρα αν εσύ κάνεις ότι θέλεις έχεις και την ευθύνη της όποιας αποτυχίας.
-
πλάνισμα θα γίνει και βίδες καινούργιες . Ο μάστορας μου είπε ότι με αλλαγή στα τσιμουχάκια πολύ πιθανόν να του το πάω την άλλη βδομάδα με παράπονα για κατανάλωση λαδιού.
-
πλάνισμα θα γίνει και βίδες καινούργιες . Ο μάστορας μου είπε ότι με αλλαγή στα τσιμουχάκια πολύ πιθανόν να του το πάω την άλλη βδομάδα με παράπονα για κατανάλωση λαδιού.Καλά πες του χαιρετίσματα από εμένα, επίσης πες του να μετρήσει και την φθορά των οδηγών των βαλβίδων, έχει όργανο ?
-
Για να μην ανοίγω θέμα, δεν μπόρεσα να βρω πόσο πληρώνω για ΚΤΕΟ για αυτοκίνητο. Η Autovision γράφει κάπου 33 ευρώ, αλλά θυμάμαι ήταν 50 ευρώ. Εν τω μεταξύ μπορεί να το πάω κανένα 10ήμερο αργότερα. Γνωρίζει κανείς πόσο είναι η κανονική ταρίφα και πόσο το πρόστιμο αν καθυστερήσω κανένα 10ήμερο;
-
Για να μην ανοίγω θέμα, δεν μπόρεσα να βρω πόσο πληρώνω για ΚΤΕΟ για αυτοκίνητο. Η Autovision γράφει κάπου 33 ευρώ, αλλά θυμάμαι ήταν 50 ευρώ. Εν τω μεταξύ μπορεί να το πάω κανένα 10ήμερο αργότερα. Γνωρίζει κανείς πόσο είναι η κανονική ταρίφα και πόσο το πρόστιμο αν καθυστερήσω κανένα 10ήμερο;Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος για μερικές μέρες πχ 7 ημέρες ή 10 δεν έχει πρόστιμο.. Από εκεί και πέρα είναι κλιμακωτο αλλά μικρό.. Πάλι στο περίπου, το 1ο πρόστιμο ήταν +15€
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Επιβεβαιωνω οτι μεχρι 1 εβδομαδα δεν εχει πρόστιμο.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Διαβάζω για τα 1000άρια της Ford και της VW που βγαίνουν σε δύο εκδόσεις. Για παράδειγμα ο χιλιάρης της Ford βγαίνει με 100 και με 125 άλογα. Η όλη διαφορά είναι στον εγκέφαλο; Δηλαδή με κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο (ατην χαρτογράφησή του) μπορείς να πας από τα 100 άλογα στα 125;Στη ford παιζει να ισχύουν όλα αυτά που περιέγραψε ο Μαρίνος.
Στο vw group νομιζω καμία διάφορα πέρα του χάρτη και στο hyundai/kia group το ίδιο. Έτσι τουλαχιστον έχουν πει οι tuners που τα έχουν ψάξει. -
Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........