-
Μετά από ρεκτιφιέ,πόσα χιλιόμετρα πάνω-κάτω χρειάζεται να "στρώσει" ο κινητήρας?
Έχω κάνει 2000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής...Όχι παραπάνω από 3000-3500 στροφές και με αλλαγή λαδιού-φίλτρου μετά από 1100 χιλιόμετρα(επίσης άλλαξα και μπουζί,φίλτρα αέρα-καμπίνας-βενζίνης μετά από 700 χιλιόμετρα,αντιψυκτικό δεν άλλαξα ακόμα)...Είναι έτοιμο τώρα ή καλό είναι να εξακολουθήσω να το στρώνω για κάποιο διάστημα ακόμα?Γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 5000 χιλιόμετρα μετά το ρεκτιφιέ για να στρώσει.
Υ.Γ.Από τα 1100 έως τα 1500 χιλιόμετρα μετά το ρεκτιφιέ(400 χιλιόμετρα που διανύθηκαν σε 20 μέρες)το κυκλοφορούσα με lpg.Επειδή έπρεπε να περάσει ΚΤΕΟ και ελέγχουν και το lpg,το παιδί στο συνεργείο μου το ρύθμισε και μου είπε να το κυκλοφορώ μόνο με lpg μέχρι να κάψει όλο το παλιό καύσιμο και μετά να βάλω καινούριο καύσιμο και να το ξαναρυθμίσουμε,πράγμα που έγινε.Δεν πιστεύω να έκανα μ@λ@κι@ με το στρώσιμο,επειδή δηλαδή έβαλα το υγραέριο μόλις 1100 χιλιόμετρα μετά το ρεκτιφιέ.Υπόψιν ότι εδώ και 3 βδομάδες και 500 χιλιόμετρα το κυκλοφορώ μόνο με βενζίνη.. -
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μετά από ρεκτιφιέ,πόσα χιλιόμετρα πάνω-κάτω χρειάζεται να "στρώσει" ο κινητήρας?
Έχω κάνει 2000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής...Όχι παραπάνω από 3000-3500 στροφές και με αλλαγή λαδιού-φίλτρου μετά από 1100 χιλιόμετρα(επίσης άλλαξα και μπουζί,φίλτρα αέρα-καμπίνας-βενζίνης μετά από 700 χιλιόμετρα,αντιψυκτικό δεν άλλαξα ακόμα)...Είναι έτοιμο τώρα ή καλό είναι να εξακολουθήσω να το στρώνω για κάποιο διάστημα ακόμα?Γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 5000 χιλιόμετρα μετά το ρεκτιφιέ για να στρώσει.
Υ.Γ.Από τα 1100 έως τα 1500 χιλιόμετρα μετά το ρεκτιφιέ(400 χιλιόμετρα που διανύθηκαν σε 20 μέρες)το κυκλοφορούσα με lpg.Επειδή έπρεπε να περάσει ΚΤΕΟ και ελέγχουν και το lpg,το παιδί στο συνεργείο μου το ρύθμισε και μου είπε να το κυκλοφορώ μόνο με lpg μέχρι να κάψει όλο το παλιό καύσιμο και μετά να βάλω καινούριο καύσιμο και να το ξαναρυθμίσουμε,πράγμα που έγινε.Δεν πιστεύω να έκανα μ@λ@κι@ με το στρώσιμο,επειδή δηλαδή έβαλα το υγραέριο μόλις 1100 χιλιόμετρα μετά το ρεκτιφιέ.Υπόψιν ότι εδώ και 3 βδομάδες και 500 χιλιόμετρα το κυκλοφορώ μόνο με βενζίνη..Κάνε άλλα τόσα λίγο συντηρητικά τώρα το καλοκαίρι και μετά δωσ του να καταλάβει. Με το αέριο δεν υπάρχει θέμα εφ όσον είναι σωστά ρυθμισμένο και εφ όσον δεν το πας πάνω από 4000 στροφες εσαεί.
-
Αυτή την ερώτηση, έπρεπε κανονικά, να την κάνεις στον μηχανικό που έφτιαξε το αυτοκίνητο.
Μήπως τελικά δεν χρειάζεται, γι'αυτό και δεν στο είπε ο ίδιος από μόνος του; -
Στη w203 θα μεταφέρω τη μπαταρία πίσω από μπροστά. Θα μπουν δύο καλώδια για το + ένα 50mm2 και ένα 70mm2 πρεσαρισμα με υδραυλική πρέσα κτλ. Είναι σοφό να βάλω ασφάλεια αμέσως μετά την μπαταρία? Αν ναι τι είδους ασφάλεια.
Οι οεμ εφαρμογές με μπαταρία πίσω και τεράστιο καλώδιο + να διατρέχει το σασί δεν έχουν. Από την άλλη ΑΝ κάτι πάει στραβά δεν θα σβήσει ούτε με μανικα η φωτιά.
Η ασφάλεια σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργεί θέμα με τόσα ampere που θα πρέπει να περάσουν στιγμιαία? -
Μου φαίνεται απίθανο οι OEMs να μη βάζουν ασφάλεια στο κεντρικό καλώδιο ρεύματος. Αν δε κάνω λάθος η μεγαλύτερη ασφάλεια της ασφαλειοθήκης (40Α ?) του καλωδίου αυτού πρέπει να είναι.
Προσωπικά ποτέ δεν αφήνω καλώδιο που πάει στη μπαταρία χωρίς ασφάλεια.
Λογικά θα μπορείς να βρεις τα μέγιστα Αmpere που χρειάζεται το ηλ.κύκλωμα οπότε βάλε την αντίστοιχη, μαχαιρωτή θα έλεγα, ασφάλεια. -
@panos2171 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μου φαίνεται απίθανο οι OEMs να μη βάζουν ασφάλεια στο κεντρικό καλώδιο ρεύματος. Αν δε κάνω λάθος η μεγαλύτερη ασφάλεια της ασφαλειοθήκης (40Α ?) του καλωδίου αυτού πρέπει να είναι.
Προσωπικά ποτέ δεν αφήνω καλώδιο που πάει στη μπαταρία χωρίς ασφάλεια.
Λογικά θα μπορείς να βρεις τα μέγιστα Αmpere που χρειάζεται το ηλ.κύκλωμα οπότε βάλε την αντίστοιχη, μαχαιρωτή θα έλεγα, ασφάλεια.Κι όμως δεν είναι ασφαλισμένο.....Αν μπω στη λογική της ασφάλειας, αντίστοιχα δεν πρέπει να βάλω και αμέσως μετά το δυναμό?
Ασφάλεια στη γείωση αν και δεν συνηθίζεται,δεν θα καλύψει πιο αποτελεσματικά κάθε ενδεχόμενο? -
Κανονικά, αν θες να είσαι super safe, πρέπει να βάζεις αμέσως μετά από κάθε πηγή ρεύματος, οπότε και στο alternator, αλλά σπανιότατα θα δεις εκεί πέρα.
Είναι και χωροταξικά δύσκολο συνήθως, να βάλεις ασφαλειοθήκη.
Έχεις όμως και απώλειες, πολλές ασφαλειοθήκες είναι ποιότητας κούκουρούκου γιόκο-τσόκο.
Τις έχω καταργήσει όλες.
Σε γείωση ποτέ δεν μπαίνει ασφάλεια, πάντως.Μόνο στο +
Edit: Δεν είναι απαραίτητο, να προκληθεί φωτιά από βραχυκύκλωμα.
Μου βραχυκύκλωσε 4gauge καλώδιο στην εξάτμιση (δυό μέρες μύριζε..) και κόπηκε το «πλην» στο σασί, απλά. -
Να κάνω όμως και 'γω μια ερώτηση.
Όταν είναι τέζα τεντωμένος ο ιμάντας, αλλά σφυρίζει, υπάρχει καμιά λύση ανάγκης;
Κιμωλία ίσως; -
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Κανονικά, αν θες να είσαι super safe, πρέπει να βάζεις αμέσως μετά από κάθε πηγή ρεύματος, οπότε και στο alternator, αλλά σπανιότατα θα δεις εκεί πέρα.
Είναι και χωροταξικά δύσκολο συνήθως, να βάλεις ασφαλειοθήκη.
Έχεις όμως και απώλειες, πολλές ασφαλειοθήκες είναι ποιότητας κούκουρούκου γιόκο-τσόκο.
Τις έχω καταργήσει όλες.
Σε γείωση ποτέ δεν μπαίνει ασφάλεια, πάντως.Μόνο στο +
Edit: Δεν είναι απαραίτητο, να προκληθεί φωτιά από βραχυκύκλωμα.
Μου βραχυκύκλωσε 4gauge καλώδιο στην εξάτμιση (δυό μέρες μύριζε..) και κόπηκε το «πλην» στο σασί, απλά.Με την ασφάλεια φοβάμαι ότι θα έχω έξτρα ενώσεις με αμφίβολη εφαρμογή των ακροδεκτών σ αυτήν. Αυτές τις μέρες ψάχνοντας το έχω δει τα πάντα..... πιθανά και απίθανα.
Το καλώδιο εκτός του να περάσει από το μαμά κανάλι καλωδίων με τα υπόλοιπα να επενδυθεί ολόκληρο με καλή μονωτική ταινία και από πάνω με αυτοβουλκανιζομενη υφασμάτινη? Σκέφτηκα σωλήνα σπιράλ αλλά δεν θα χει άψογη εφαρμογή και υπάρχει περίπτωση να κουνιέται εκεί μέσα και ίσως φαγωθεί καμία μόνωση σε 5-10 χρόνια..... -
Αυτά φοβόμουν και ΄γω, και τις κατάργησα.
Στις παλιές 4τραπλές γυάλινες (οι χειρότερες) είχα δει ασφάλεια να ανάβει το νήμα σαν φως...Τα καλώδια αυτά, εκτός αν σου πέσει κανά χάλιας ποιότητας, έχουν ούτως ή άλλως πολύ καλή μόνωση που είναι απίθανο να ανοίξει από τρίψιμο.
Υπάρχει και ηλεκτροκόλλησης, με διπλή μόνωση, σκέτο τανκ, αλλά υπόψην πως αυτά είναι και δύσκαμπτα, οπότε μπορεί να βλαστημήσεις σε τίποτα γωνιές.
Μην βάζεις για όνομα του θεού, μονωτική.Αυτή την έβαζε ο Κολοκοτρώνης!
Τώρα βάζουμε θερμοσυστελλόμενο.
Η υφασμάτινη και αυτή καλή, αλλά αυξάνει την δυσκαμψία και πρέπει να έχεις ειδικό εργαλείο που την καίει, για να μην ξεφτίσει εκεί που την κόβεις.
Edit:Δυστυχώς δεν έχω βρει καλώδιο ηλεκτροκόλλησης σε κόκκινο χρώμα (λογικό). -
Αυτά φοβόμουν και ΄γω, και τις κατάργησα.
Στις παλιές 4τραπλές γυάλινες (οι χειρότερες) είχα δει ασφάλεια να ανάβει το νήμα σαν φως...Τα καλώδια αυτά, εκτός αν σου πέσει κανά χάλιας ποιότητας, έχουν ούτως ή άλλως πολύ καλή μόνωση που είναι απίθανο να ανοίξει από τρίψιμο.
Υπάρχει και ηλεκτροκόλλησης, με διπλή μόνωση, σκέτο τανκ, αλλά υπόψην πως αυτά είναι και δύσκαμπτα, οπότε μπορεί να βλαστημήσεις σε τίποτα γωνιές.
Μην βάζεις για όνομα του θεού, μονωτική.Αυτή την έβαζε ο Κολοκοτρώνης!
Τώρα βάζουμε θερμοσυστελλόμενο.
Η υφασμάτινη και αυτή καλή, αλλά αυξάνει την δυσκαμψία και πρέπει να έχεις ειδικό εργαλείο που την καίει, για να μην ξεφτίσει εκεί που την κόβεις.
Edit:Δυστυχώς δεν έχω βρει καλώδιο ηλεκτροκόλλησης σε κόκκινο χρώμα (λογικό).Το καλώδιο είναι ηλεκτροσυγκόλλησης εύκαμπτο, ίσως από τα πιο αγώγιμα.
-
Έριξα μια ματιά στην καλωδίωση του δικού μου που έχει τη μπαταρία πίσω. Το καλώδιο του ρεύματος καταλήγει σε μια ασφάλεια 100Α. Βέβαια μιλάμε για αυτοκίνητο που ξεκίνησε η παραγωγή του το 98 άρα ο όλος σχεδιασμός έγινε πολύ πιο πριν, δεν ξέρω πλέον τις υλοποιήσεις των ΟEMs αλλά σίγουρα το καλώδιο αυτό είναι ''ασφαλισμένο'' με κάποιον τρόπο, είτε με body control module είτε με circuit braker.
Μια καλή μόνωση από μόνη της δε λέει κάτι. Ναι μεν μπορεί να μην έχει φθορά από τριβές αλλά σε περίπτωση τρωκτικού δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.
Επίσης πες ότι για κάποιο λόγο σε μια επισκευή, φόρτιση μπαταρίας γίνεται σώμα, πάλι θα χεις θέμα.
Όσον φορά τις επιπλέον ενώσεις δεν είναι θέμα γιατί θα γίνουν πρεσαριστά με ακροδέκτες και θα βιδωθούν σε ασφαλειοθήκη με παξιμάδι.Ειδάλλως πας στη φιλοσοφία των τρακτέρ, αλωνιστικών με χρήση γενικού διακόπτη, είτε χειροκίνητου είτε με ρελέ χρονοκαθυστέρησης.
-
@panos2171 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Έριξα μια ματιά στην καλωδίωση του δικού μου που έχει τη μπαταρία πίσω. Το καλώδιο του ρεύματος καταλήγει σε μια ασφάλεια 100Α. Βέβαια μιλάμε για αυτοκίνητο που ξεκίνησε η παραγωγή του το 98 άρα ο όλος σχεδιασμός έγινε πολύ πιο πριν, δεν ξέρω πλέον τις υλοποιήσεις των ΟEMs αλλά σίγουρα το καλώδιο αυτό είναι ''ασφαλισμένο'' με κάποιον τρόπο, είτε με body control module είτε με circuit braker.
Μια καλή μόνωση από μόνη της δε λέει κάτι. Ναι μεν μπορεί να μην έχει φθορά από τριβές αλλά σε περίπτωση τρωκτικού δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.
Επίσης πες ότι για κάποιο λόγο σε μια επισκευή, φόρτιση μπαταρίας γίνεται σώμα, πάλι θα χεις θέμα.
Όσον φορά τις επιπλέον ενώσεις δεν είναι θέμα γιατί θα γίνουν πρεσαριστά με ακροδέκτες και θα βιδωθούν σε ασφαλειοθήκη με παξιμάδι.Ειδάλλως πας στη φιλοσοφία των τρακτέρ, αλωνιστικών με χρήση γενικού διακόπτη, είτε χειροκίνητου είτε με ρελέ χρονοκαθυστέρησης.
https://www.ebay.co.uk/itm/313046231676
Το καλώδιο της w202 πουθενα ασφαλισμένο, νομίζω και η bmw ίδια πρακτική είχε.
Επειδή θα έχω δύο καλώδια για + αν βάλω την ασφάλεια στη μοναδικη γείωση της μπαταρίας είναι λάθος πρακτική? Λέω αντί να βάλω δύο ασφαλείοθηκες στα + να μπει μία στη γείωση. -
To καλώδιο μπορεί να μην έχει πάνω του ασφάλεια αλλά να καταλήγει σε ασφάλεια, το ίδιο είναι. Και εμένα από πίσω διανύει όλο το αμάξωμα, καταλήγει στο μηχανοστάσιο και κουμπώνει σε ασφάλεια (100Α).
Πιο απλά, το καλώδιο + όπως είναι τώρα με τη μπαταρία στην εργοστασιακή θέση ξεκινάει από τον πόλο και καταλήγει σε μια ασφαλειοθήκη σωστά; Δε γίνεται απευθείας να πηγαίνει στη μίζα.
-
Χθες βράδυ, με έναν φίλο, κατεβαίναμε Συγγρού με 320+ με το Chaos του (leasing), και εντοπίσαμε έναν θόρυβο πίσω δεξιά.
Θα ξανακάνουμε την ίδια διαδρομή απόψε, τι μπορεί να είναι, που να εστιάσουμε; -
Χθες βράδυ, με έναν φίλο, κατεβαίναμε Συγγρού με 320+ με το Chaos του (leasing), και εντοπίσαμε έναν θόρυβο πίσω δεξιά.
Θα ξανακάνουμε την ίδια διαδρομή απόψε, τι μπορεί να είναι, που να εστιάσουμε;το Chaos είχε ενα ειδικό μπλιμπλιμπλίκι που εκανε κλαπ κλαπ κλαπ να ακούγεται σαν χειροκρότημα όταν πάταγες κάτι στον δρόμο πάνω από τα 300. Ειδικός αισθητήρας του Πανοπουλου που πήρε εμπνευση απο Carmaggedon.
λογικά θα ήταν καμια γιαγια που αποκεφαλίσατε και το ίδιο το αμάξι σας χειροκρότησε
Ξανακάντε την ίδια διαδρομή, λογικά ο συζηγός της θα είναι στο ίδιο σημείο και προσεύχεται. απλά πρέπει να πάτε λίγο πιο δεξια για να κάνει το ίδιο το αμάξι (έχει κάτσει πεζοδρόμιο ο άτιμος). Θέλει λίγο συγκέντρωση να το καταφέρετε
-
Καλησπέρα! Στο Toyota Starlet που οδηγώ αυτό το διάστημα κατά την εκκίνηση οι στροφές στο ρελαντί είναι 500-600 το πολύ, ίσα που κρατάει τον κινητήρα σε λειτουργία. Υπάρχει πρόβλημα; Ενώ αργότερα πχ σε κάποιο φανάρι είναι γύρω στις 900.
Ρωτάω γιατί σε άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει το ρελαντί είτε κατά την εκκίνηση είτε μετά από ώρα λειτουργίας ήταν στις ίδιες περίπου στροφές.
Ευχαριστώ!
-
@vasil said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα! Στο Toyota Starlet που οδηγώ αυτό το διάστημα κατά την εκκίνηση οι στροφές στο ρελαντί είναι 500-600 το πολύ, ίσα που κρατάει τον κινητήρα σε λειτουργία. Υπάρχει πρόβλημα; Ενώ αργότερα πχ σε κάποιο φανάρι είναι γύρω στις 900.
Ρωτάω γιατί σε άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει το ρελαντί είτε κατά την εκκίνηση είτε μετά από ώρα λειτουργίας ήταν στις ίδιες περίπου στροφές.
Ευχαριστώ!
500 φαίνονται λίγες. 700-800 είναι συνήθως. Ίσως θέλει καθάρισμα η πεταλούδα ή κάτι τέτοιο ψιλό.
-
Και στο πρωϊνό ξεκίνημα έχει τόσο χαμηλές στροφές.
Μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία είναι κοντά στι 1000.
Μιλάμε για injection, ε; -
@vasil said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ευχαριστώ!
Βαλβίδα ηλεκτρικού ρελαντί.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........