-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ειναι εναλλακτικη του scirocco.-
Αλλά ποίου;
Του tt.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αλλά ποίου;
Του tt.
Έχει το όνομα της Audi η Peugeot? Δε νομίζω... Οδηγικά δεν ξέρω τι λένε αλλά το ψωνάκι που θα κοιτάξει Μπέμπα, Μερτσέντα ή Αουντιά δεν θα κοιτάξει RCZ ή το πολύ ανώτερο οδηγικά RX8 πχ. Και μεταξύ μας, 30 χιλιάρικα δεν τα αξίζει το 308 Sprint...
-
Αλλά ποίου;
Του tt.
Έχει το όνομα της Audi η Peugeot? Δε νομίζω... Οδηγικά δεν ξέρω τι λένε αλλά το ψωνάκι που θα κοιτάξει Μπέμπα, Μερτσέντα ή Αουντιά δεν θα κοιτάξει CRZ ή το πολύ ανώτερο οδηγικά RX8 πχ. Και μεταξύ μας, 30 χιλιάρικα δεν τα αξίζει το 308 Sprint...
Αυτό με τις μπαταρίες?
-
Ε άϊ συχτίρ! Λέτε να είμαι δυσλεκτικός τελικά;
Το Πεζώ τελωσπάντων... αυτό με την 1 μπαταρία!
-
Αλλά ποίου;
Του tt.
Έχει το όνομα της Audi η Peugeot? Δε νομίζω... Οδηγικά δεν ξέρω τι λένε αλλά το ψωνάκι που θα κοιτάξει Μπέμπα, Μερτσέντα ή Αουντιά δεν θα κοιτάξει RCZ ή το πολύ ανώτερο οδηγικά RX8 πχ. Και μεταξύ μας, 30 χιλιάρικα δεν τα αξίζει το 308 Sprint...
Τι δουλεια εχει το ονομα με τα segments? rc-z (που θα παει θα το μαθεις το ονομα ) και tt ειναι στην ιδια κατηγορια και ανταγωνιστικα μοντελα..Και δεν ειναι 308 sprint..με τη λογικη σου και το tt ειναι ακρινως ενα a3 sprint....
Το scirocco ειναι ενα διπορτο golf σα να λεμε ενα megane coupe..τι δουλεια εχει με το tt και το rc-z?Α και που σαι..εγω δε θα κοιταγα το tt..βεβαια δεν ειμαι και ψωνακι..
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
Βασικά πιο fun to drive βγάζουν το ΤΤ...
Πολύ ωραίο το CRZ απο πίσω και στα πλάγια... αλλά η πεζωμούρη το αδικεί.
Όχι, το πεζο βγάζουν. Αν διάβασες καλά λένε για 'μονολιθική' συμπεριφορά της ουράς του αουντι, για esp που δεν απενεργοποιείται κλπ
και μετα λεμε οτι προμοταρουν τα vag
ρε πστη μου ποσες αλλες μαλακιες θα ακουσουμε...
πρωτα απο ολα το esp στα ΤΤ κλεινει
ξαναμπαινει μονο αν τσαρουχωσεις το φρενο πανω σε καμια στροφη , κατι που λογικα θα κανει και το γαλλικοαπο κει και περα εχουμε σασι 308 cc με σασι ΤΤ (ψαξτε μονη σας τη κατανομη βαρους του καθενος ) και μαγνητικη αναρτηση απο πανω .. μαλιστα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ξαναμπαινει μονο αν....................Άρα, δεν κλείνει τελείως.-
Όσο για μαγνητικές αναρτήσεις κλπ, κανείς δε φέρνει αντίρρηση ότι το ΤΤ είναι καταπληκτικά στημένο, αλλά οι Γάλλοι έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές ότι ξέρουν να στήνουν αυτοκίνητα καλύτερα (ή πιο επικοινωνιακά αν θέλεις) από τον ανταγωνισμό, με την παλιά καλή συνταγή. Και, ναι, το ΤΤ είναι ανταγωνισμός για το RC-Z.
-
Αλλά ποίου;
Του tt.
τα μεγαλύτερο μειονέκτημα του rcz (των 30000 βεβαίως βεβαίως) είναι το σήμα στο τιμόνι...
δεν έχει να κάνει με ψωνάκια κλπ...
συνεχίζω να πιστεύω οτι είναι ανταγωνιστής του σιρόκο... το οποίο εμβολίζει τόσο οδηγηκά (ακόμα και με 18αρα παραμένει άνετο και καθημερινό όσο και αισθητικά...
από τα 2/3 και πίσω είναι έργο τέχνης... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όσο για μαγνητικές αναρτήσεις κλπ, κανείς δε φέρνει αντίρρηση ότι το ΤΤ είναι καταπληκτικά στημένο, αλλά οι Γάλλοι έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές ότι ξέρουν να στήνουν αυτοκίνητα καλύτερα (ή πιο επικοινωνιακά αν θέλεις) από τον ανταγωνισμό, με την παλιά καλή συνταγή. Και, ναι, το ΤΤ είναι ανταγωνισμός για το RC-Z.
Ως κατηγορια αυτοκινητου σαφως και ειναι, τιμολογιακα ομως, η υψηλη διαφορα τιμης (τουλαχιστον στην χωρα μας) μπορει να προσπεραστει, δικαιολογοντας την μεταξυ τους αναμετρηση?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ως κατηγορια αυτοκινητου σαφως και ειναι, τιμολογιακα ομως, η υψηλη διαφορα τιμης (τουλαχιστον στην χωρα μας) μπορει να προσπεραστει, δικαιολογοντας την μεταξυ τους αναμετρηση?
Γιατί να προσπεραστεί; Αντίθετα, κατάμετράται στα υπέρ του Πεζό. ΕΙΝΑΙ δύο σπορ κουπέ, με killer looks, καλές επιδόσεις (αν ξέρεις τι κάνεις, δεν χρειάζεσαι περισσότερα άλογα για να πας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γρήγορα) και οδική συμπεριφορά. Αν το ένα κοστίζει Χ χιλιάρικα λιγότερα με παρόμοιο εξοπλισμό ε, στα μάτια μου ως υποψήφιου αγοραστή δεν θα πρέπει να λογίζεται ως δέλεαρ;
Πόσο μάλλον αν είμαι αγοραστής που μπορεί να 'read between the lines' στα συγκριτικά των περιοδικών και να βλέπει πίσω από τα σηματάκια στο καπό;
Αλλά ακόμα κι αν κολλήσεις στα σηματάκια, ποιο από τα 2 λογότυπα, βάσει ιστορίας και παράδοσης, συνδέεται περισσότερο με οδηγικό γλέντι και τη... χαρά του παιδιού;
(το ποιο σηματάκι θα εντυπωσιάσει περισσότερο την τάδε κομμώτρια ή την δείνα μανικιουρίστα με αφήνει παγερά αδιάφορο, προφανώς)
-
Γιατί να προσπεραστεί; Αντίθετα, κατάμετράται στα υπέρ του Πεζό. ΕΙΝΑΙ δύο σπορ κουπέ, με killer looks, καλές επιδόσεις (αν ξέρεις τι κάνεις, δεν χρειάζεσαι περισσότερα άλογα για να πας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γρήγορα) και οδική συμπεριφορά. Αν το ένα κοστίζει Χ χιλιάρικα λιγότερα με παρόμοιο εξοπλισμό ε, στα μάτια μου ως υποψήφιου αγοραστή δεν θα πρέπει να λογίζεται ως δέλεαρ;Πόσο μάλλον αν είμαι αγοραστής που μπορεί να 'read between the lines' στα συγκριτικά των περιοδικών και να βλέπει πίσω από τα σηματάκια στο καπό;
Αλλά ακόμα κι αν κολλήσεις στα σηματάκια, ποιο από τα 2 λογότυπα, βάσει ιστορίας και παράδοσης, συνδέεται περισσότερο με οδηγικό γλέντι και τη... χαρά του παιδιού;
(το ποιο σηματάκι θα εντυπωσιάσει περισσότερο την τάδε κομμώτρια ή την δείνα μανικιουρίστα με αφήνει παγερά αδιάφορο, προφανώς)
Aυτο θελω να πω και εγω...Οτι δηλαδη ειναι λιγο αδικη για το Peugeot η συγκριση, καθως
η διαφορα κοστους καθιστα αυτοματως το RCZ υποδυεστερο σε επιπεδο εξελιξης σασι (ASF τεχνολογια στο ΤΤ με μικροτερο συνολικο βαρος πχ), αλλα και ποιοτητας-φινιρισματος εσωτερικου.
Στο οδηγικο επιπεδο σαφως και εχει μεγαλο ενδιαφερον και μονο το γεγονος οτι το ESP μπορει να απουσιαζει...εντελως, οπως επισης και η συμμετοχικη ουρα.
Το θεμα ειναι ομως στην ακριβεια χειρισμων, και στην περιπτωση που μιλαμε για οδηγηση με καθαρες γραμμες, το RCZ εχει ΤΟΣΟ ακριβες συστημα διευθυνσης και μπροστινο συστημα γενικοτερα, ωστε να στριβεις...σχεδον οπως ερχεσαι, οπως συνηθως στο TT, ή χρειαζονται μικροδιορθωσεις ανα πασα στιγμη? -
στα γαλλικα δεν ενεργοποιειται ξανα ακριβως με τον ιδιο τροπο? (μη μου απαντησεις το εχω διαπιστωσει πανω απο 1 φορα ) ουτε εκει κλεινει τελειως και αν εξαιρεσουμε μερικα πολυ χαρντκοραδικα αυτοκινητα σε ολα τα συγχρονα αυτοκινητα με esp αυτο συμβαινει
αν τρομαξεις πανω στη στροφη και φρεναρεις μπαινουν τα ηλεκτρικα για να σε κρατησουν στη τροχια σου
αυτο ενοχλει τους γνωστες που θελουν να ζυγιζουν το αυτοκινητο με το φρενο πχ http://www.youtube.com/watch?v=sowNOfZcKTQ, αλλα εξω στο δρομο ειναι σωτηριο οταν πχ ερχεσαι μπουνια σε μια στροφη και ξαφνικα βλεπεις εναν τυπο να κινειται με 30 και ενστικτωδως πατας φρενο, απλα σε κρατα ισιο και γλιτωνει τη περιουσια σου
(και αυτο μου εχει συμβει και με γαλλικα και με γερμανικα, σβουρα εχω να φερω απο τοτε που οδηγουσα αυτοκινητα χωρις καν abs και οχι δεν εγινα ξαφνικα τρελος χερας ωστε να σωζω με αναποδα)οσο δεν πατας το φρενο και ειδικα οσο δινεις γκαζι, κανενα ηλεκτρονικο δε προκειται ποτε να σε ενοχλησει ποτε στο ΤΤ αμα θες το διπλωνεις τελειως και το πετας στη θαλασσα αρκει να δινεις γκαζι, μολις φρεναρεις ειναι αλλο θεμα
οποτε να λεμε τα συκα συκα.. κι εγω μπορω να ισχυριστω οτι τα ηλεκτρονικα στα vag δε μπαινουν ποτε μιας και σπανια καποιος θα τα παρει χαμπαρι (αν κανει μαλακια δηλαδη) , αλλα το οτι το ΤΤ εχει διακοπτη esp off ειναι γεγονος, αρα αυτο που γραφτηκε ειναι **ανακριβεια ** ειδικα απο τη στιγμη που σε κανενα σχεδον αυτοκινητο το esp δεν κλεινει τελειως , ειδικα αν ειναι psa
-
σε ποια γαλλικα?
-
διακοπτη esp off ειναι γεγονος, αρα αυτο που γραφτηκε ειναι **ανακριβεια ** ειδικα απο τη στιγμη που σε κανενα σχεδον αυτοκινητο το esp δεν κλεινει τελειως , ειδικα αν ειναι psa207 RC και 308 GT δεν μπαίνει ξανά στα φρένα. Στο RCZ δεν ξέρω γιατί δεν το οδήγησα ακόμη.
-
στο c2 μου μπαινει ασυστολα (εχει και μικρουλι μεταξονιο, χωρις ηλεκτρονικα δε θα θελε και πολυ να σβουριξει) και μαλιστα κουδουνιζει για να σου τονισει τη μαλακια σου
αυτο παντως ξαναλεω μου εχει συμβει μονο σε εκτακτες περιπτωσεις , ποτε σε ελεγχομενες συνθηκες
ποτε δε θα πηγαινα ελεγχομενα απο τα 90λιγα να φρεναρω λιγο μετα τη κορυφη του πεταλου στα λιμανακια επειδη ο μπροστινος ειτε παει με 30 μες στη μεση ( c2) , ειτε γιατι εχει ακινητοποιηθει στην εξοδο της στροφης για να μπει στο παρκινγκ (s3)
εκει χωρις τα ηλεκτρονικα μονο θαυμα με εσωζε, οποτε χαιρομαι και παραχαιρομαι που ξαναμπαινουν
-
Σε αυτά που αναφέρω ούτε κουδουνίζει ούτε τπτ. Μάλιστα στο 207 είμαι 1000% σίγουρος γιατί χτυπήσαμε κράσπεδο ντριφτάροντας λόγω απότομης τιμονιάς και φρένου=άξονας.
-
στο 207 τα ηλεκτρονικα παντως οταν ειναι ενεργοποιημενα μου φαινεται οτι δουλευουν το ιδιο με το δικο μου, δυστυχως επειδη μεχρι gt εχει φτασει η χαρη μου, δε μπορω να καταλαβω τι γινεται οταν κλεινουν
-
στα γαλλικα δεν ενεργοποιειται ξανα ακριβως με τον ιδιο τροπο? (μη μου απαντησεις το εχω διαπιστωσει πανω απο 1 φορα ) ουτε εκει κλεινει τελειως................
Σου απαντώ, αν δε σε πειράζει:
Στα καινούρια 'καλά' μοντέλα των Γάλλων, βγαίνει τελείως off το απαίσιο ρημάδι. 207 RC, 308 GT, RC-Z, DS3 μπορούν να οδηγηθούν από τον οδηγό και μόνο. Σε όσα ΔΕΝ βγαίνει εντελώς (πχ. 207 GT, C4 1.6T), απενεργοποιείται μόνο μέχρι τα 30-40 χ.α.ω. και μετά μπαίνει πάλι μόνο του, χωρίς δυνατότητα απενεργοποίησης ούτε του antispin χωριστά.Αντίθετα, σε όλα μα ΟΛΑ τα VW, από Ibiza μέχρι ΤΤ κι ακόμη παραπάνω (εκτός του R8... Veyron δεν έχω οδηγήσει), το ESP αργά (βλέπε ΤΤ) ή γρήγορα (βλέπε Ibiza, ακόμη και στο Cupra) θα ξαναμπεί να σου χαλάσει τη χαρά (ή να σου σώσει τη ζωή, οκ). Το αυτό συμβαίνει, όπως σωστά αναφέρθηκε και στα Leon Cupra (κρίμα γι' αυτό το ΑΡΙΣΤΟ πραγματικά αυτοκίνητο) από 6ο του 2009.
Τέλος, στα ιταλικά βγαίνει μόνο το ASR, αλλά το ESP δουλεύει τόσο διακριτικά που σχεδόν το ξεχνάς. Εξαίρεση οι μεγάλες Alfa Romeo (Brera, 159, Spider), όπου βγαίνουν όλα off και παίρνει τη σκυτάλη το ηλεκτρονικό Q2. Επειδή κάπου αναφέρθηκε, σημειώνω εδώ ότι αυτό το 'ψευτο-μπλοκέ' δουλεύει καταπληκτικά στις AR, με πιο εμφανή τα σημάδια δράσης του στις 1750ΤΒ, όπου η ροπή ( ) εύκολα νικάει την πρόσφυση.
-
Βασικά πιο fun to drive βγάζουν το ΤΤ...
Πολύ ωραίο το CRZ απο πίσω και στα πλάγια... αλλά η πεζωμούρη το αδικεί.
Όχι, το πεζο βγάζουν. Αν διάβασες καλά λένε για 'μονολιθική' συμπεριφορά της ουράς του αουντι, για esp που δεν απενεργοποιείται κλπ
και μετα λεμε οτι προμοταρουν τα vag
ρε πστη μου ποσες αλλες μαλακιες θα ακουσουμε...
ξαναμπαινει μονο αν τσαρουχωσεις το φρενο πανω σε καμια στροφη , κατι που λογικα θα κανει και το γαλλικοαπο κει και περα εχουμε σασι 308 cc με σασι ΤΤ (ψαξτε μονη σας τη κατανομη βαρους του καθενος ) και μαγνητικη αναρτηση απο πανω .. μαλιστα
οταν εχεις απενεργοποιησει το esp στο TT , αυτο θα μπει μονο αν πατησεις φρενο δυνατα μεσα σε στροφη και μονο για το διαστημα που πατας το πεταλ , μετα ξαναπαει για υπνο παλι.
-
ναι φυσικα αυτο εννοειται
Peugeot RCZ