-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα πούμε 'ΠΑΡΕ ΚΟΡΕΑΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!'
Πλάκα πλάκα...
Εκεί που τα κοροϊδεύαμε τρέχουμε να τα αγοράσουμεόχι πληθυντικό παρακαλώ...
Εγω θα ελεγα οχι Αοριστο..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πλάκα πλάκα...
+1
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πλάκα πλάκα...
Ποτέ μη λες ποτέ
-
ΠΟΤΕ.Ορκιζομαι..
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Ευχαριστώ!
Την Style πήρα που είναι πλήρες χωρίς περιτά πράγματα, με τις 15άρες ζάντες. Υπό σκέψη να αλλάξω ζαντολάστιχα, γιατί τα δικά του δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι.
Η εγγύηση είναι 3 χρόνια επεκτάσιμη στα 5 και 6 χρόνια είναι για οξείδωση.ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΠΕ.... ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΜΕ 30Κ V6 280HP.... ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟΥΝΤΑΙ...
Αμερικανιά κουπέ θα είναι ρε συ Ράντομα. Τι να προσκυνήσει ο Ευρωπαίος; Ένα wannabe Mustang με σηματάκι Tiburon?
-
και γιατι δε περιμενες ρε Ραντομ να το παρεις εσυ??
-
Θα πουλησει το Εβο ρε μολις ερθει και θα το παρει..
-
Ας του πούμε του ανθρώπου ...καλοτάξιδο...
-
Σήμερα οδήγησα το i30.
Πρώτη καλή εντύπωση. Ο αντιπρόσωπος μου δίνει το κλειδί και παρακαλά να μην καθυστερήσω περαιτέρω από τις 18.00 (ήταν 16.30) καθώς περίμενε και άλλον να το οδηγήσει.
Η διαδρομή ήταν από Μεσογείων (ύψος Εθνικής Άμυνας) Κατεχάκη ως τα φανάρια για το ραντάρ του Υμηττού και επιστροφή (περίπου 20 χιλιόμετρα). Ο χρόνος του test drive δεν υπερέβει τα 30 λεπτά.
Οδηγικές εντυπώσεις.
Δεν είναι δύσκολο να βρεις την κατάλληλη θέση για την οδήγηση. Τα χειριστήρια είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι και έχει δωθεί ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια.
Το τιμόνι δίνει σωστή αίσθηση.
Ο κλιματισμός με τον έναν περιστροφικό διακόπτη με εξωτερική θερμοκρασία στους 36 βαθμούς δεν δυσκολεύεται να κρατήσει δροσερό το εσωτερικό.
Το κιβώτιο ταχυτήτων δίνει τη σωστή αίσθηση και οι σχέσεις είναι καλά κλιμακούμενες αλλά ο κινητήρας κάτω από τις 2500 κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ξυπνά κάπου στα 3500 και μετά εκεί που περιμένεις να σου δώσει την αίσθηση ότι κάτι πάει να γίνει απλά αυτό δεν συμβαίνει. 109 άλογα μεν αλλά και πολλά τα κιλά δε. Ο συμπλέκτης όχι όσο καλός όσο του Auris αλλά δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι αρκετά ελαφρύς (πολύ ελαφρύς για το δικό μου γούστο) ώστε και ένα γυναικείο πόδι να τον χειριστεί με ευκολία.
Η άνεση της ανάρτησης πολύ καλή όπως και το επίπεδο θορύβου.
Εκεί που πραγματικά το i30 χαντακώνεται είναι ακριβώς στο τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι αναρτήσεις αλλά και από τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης. Στις ανοιχτές καμπές δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα αλλά όπου το οδόστρωμα δεν είναι και το καλύτερο η απότομη μεταφορά του βάρους εξαιτίας της αδύναμης απόσβεσης των αμορτισέρ οδηγεί σε συνθήκες αποσταθεροποίησης του πίσω μέρους. Η ανάρτηση βέβαια καλύπτει επαρκώς το πρόβλημα και το ESP δεν επεμβαίνει αλλά αυτό το παιγνίδισμα δεν σου δίνει την αίσθηση να πατήσεις λίγο πιο αποφασιστικά στην είσοδο της στροφής. Τα ελαστικά της HANHOOK δεν πάνε καθόλου καλά με το τυπικό Ελληνικό σκονισμένο οδόστρωμα (σε τάπητα επιπέδου Α.Ο. δεν έχουν πρόβλημα) και γλυστράνε. Είναι το i30 ανασφαλές??? Επουδενί!!!! Εμπνέει έναν 40άρη (παρά δύο έτη) να κινηθεί σβέλτα??? Όχι δυστυχώς!!!!
Ο υποψήφιος αγοραστής καλό θα ήταν να παραγγείλει το όχημα με ένα καλύτερο σετ ελαστικών (και πιο φαρδύ από τα 185) και μετά να παίξει με ένα σετ αποσβεστήρων που θα επιτρέψουν στο i30 να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του πλαισίου.
Χώροι.
Επιστρέφοντας έκανα τον παραδοσιακό έλεγχο να καθίσω πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Με 1.87 ύψος και 100 κιλά νομίζω ότι αποτελώ πρώτης τάξεως πειραματόζωο για τον έλεγχο των χώρων. Ναι χώροι για τους επιβάτες υπάρχουν και μάλιστα 3 σαν εμένα δεν θα δυσκολευτούν να καθίσουν πίσω αλλά για τις αποσκευές τους θα χρειαστούν μπαγκαζιέρα.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Η τιμή των 14,500 Ευρώ ως τιμή εκκίνησης είναι υψηλή παρόλο που στη τιμή αυτή το ESP είναι σταντάρ (μάλιστα ο διακόπτης είναι ακριβώς ο ίδιος διακόπτης που υπάρχει στο IMA μου οπότε μιλάμε για 1ης τάξης υλικά). Η ποιότητα κατασκευής πολύ καλή στα επίπεδα των Ευρωπαίων και τίποτα δεν κουδουνάει και μάλλον ποτέ δεν θα κουδουνίσει. Το όχημα είναι ένα πρώτης τάξης αυτοκίνητο για μία νέα οικογένεια που δεν θέλει να πάει στις 20,000 ευρώ αλλά δυστυχώς σε σχέση με τους 'καταξιωμένους' Ευρωπαίους δεν προσφέρει κάτι παραπάνω.
Θα το αγόραζα??? Όχι! Θα έπαιρνα το ΚΙΑ CEED όμως καθώς είναι λίγο πιο φθηνό και οι αναρτήσεις όσο σκληρές θα της ήθελα.
Θα έχει επιτυχία??? ΝΑΙ αν η εδώ αντιπροσωπεία δεν τρελαθεί εντελώς!!! Δεν μπορείς από το Accent να περάσεις σε Golf status σε μία γενεά ακόμα και αν έχεις καλύτερα υλικά από το τελευταίο! Αυτό χρειάζεται καιρό. Η toyota χρειάστηκε 15 χρόνια και 4 γενεές της Corolla. Λίγο παρακάτω τη τιμή λοιπόν με αρκετές δόσεις και ναι για τους παλαιούς και πιστούς στην Hyundai δεν θα υπάρξει θέμα.
ΥΓ. 1 Τα φρένα είναι άγκυρες χωρίς καθόλου νεκρή διαδρομή (ΙΜΗΟ)
ΥΓ. 2 Η ρύθμιση της ζώνης σε ύψος κρίνεται μάλλον ανεπαρκής. Οριακά σε εμένα (και με το κάθισμα εντελώς κάτω) η ζώνη έπιανε στην κλείδα. -
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Όταν έχεις λοιπόν σαν car maker τέτοια βιομηχανία και τεχνολογία μέσα στο ίδιο σου το σπίτι ειναι φυσικό και επόμενο να την προσφέρεις απλόχερα και σε πολύ καλύτερη τιμή όταν οι άλλοι ψάχνουν δεξιά και αριστερά για συνεργασίες με τρίτες εταιρείες οι οποίες θέλουν και αυτές τα κέρδη τους. παράδειγμα η FORD πχ για τα πλαίσια των αυτοκινήτων της και για τα περισσότερα μεταλλικά τους μέρη, αγοράζει απο την ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ POSCO (2η στον κόσμο σε παραγωγή και ποιότητα ατσαλιού μετά την ινδική TATA) και φυσικά για να αγοράσει την καλύτερη ποιότητα θα πρέπει να τα σκάσει αδρά στην POSCO και στην καθε εταιρεία που την προμηθεύει με πρώτη ύλη.Η εγγύηση είναι 3 χρόνια επεκτάσιμη στα 5 και 6 χρόνια είναι για οξείδωση.
Καλά οι Κορεάτες που βγάζουν τα 2α καλύτερα μέταλλα στον milky way δίνουν μόνο 6 χρόνια αντισκωριακή??? Μάλλον πρέπει να κοιτάξω κατά Ινδία μεριά...
Χωρίς πλάκα έχω πάει 2 φορές Ινδία (εδώ και 7 χρόνια) και κυκλοφορούσαν κάτι τζιπάκια ΤΑΤΑ μούρλια. Δεν θα με χάλαγε καθόλου ένα από δαύτα... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σήμερα οδήγησα το i30.Εκεί που πραγματικά το i30 χαντακώνεται είναι ακριβώς στο τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι αναρτήσεις αλλά και από τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης. Στις ανοιχτές καμπές δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα αλλά όπου το οδόστρωμα δεν είναι και το καλύτερο η απότομη μεταφορά του βάρους εξαιτίας της αδύναμης απόσβεσης των αμορτισέρ οδηγεί σε συνθήκες αποσταθεροποίησης του πίσω μέρους. Η ανάρτηση βέβαια καλύπτει επαρκώς το πρόβλημα και το ESP δεν επεμβαίνει αλλά αυτό το παιγνίδισμα δεν σου δίνει την αίσθηση να πατήσεις λίγο πιο αποφασιστικά στην είσοδο της στροφής. Τα ελαστικά της HANHOOK δεν πάνε καθόλου καλά με το τυπικό Ελληνικό σκονισμένο οδόστρωμα (σε τάπητα επιπέδου Α.Ο. δεν έχουν πρόβλημα) και γλυστράνε. Είναι το i30 ανασφαλές??? Επουδενί!!!! Εμπνέει έναν 40άρη (παρά δύο έτη) να κινηθεί σβέλτα??? Όχι δυστυχώς!!!!
Ο υποψήφιος αγοραστής καλό θα ήταν να παραγγείλει το όχημα με ένα καλύτερο σετ ελαστικών (και πιο φαρδύ από τα 185) και μετά να παίξει με ένα σετ αποσβεστήρων που θα επιτρέψουν στο i30 να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του πλαισίου.
Καλά, πόσο κοστίζουν μια τετράδα καλύτερα λάστιχα πια; Εδώ το Punto το δίνουν με 17άρια και επώνυμα! Η Hyundai θα σώσει την Hankook; Tι διάολο, δική της εταιρία είναι και πρέπει ντε και καλά να βάζει τέτοια; Δηλαδή η Skoda θα έπρεπε να βάζει....Barum (τσέχικα δεν είναι αυτα;)
Μου κάνει εντύπωση πάντως που ο δόκτωρ, αν και συνηθισμένος με οικολογικά στο δικό του, τα βρήκε χάλια! Που να οδηγούσε και αυτοκίνητο με Potenza ή P-zero δηλαδή!Πάντως, αν είναι έτσι τα πράγματα, μια από τα ίδια δηλαδή... Αγοράζεις Hyundai και γίνεσαι αμέσως πελάτης του λαστιχά και του αμορτισερά... Για να δούμε και κριτικές κι από άλλους όμως, μην βιαζόμαστε...
-
Τα αμορτισέρ είναι μιά χαρα και δέν χρειάζεται να τα αλλάξεις.
Το πρόβλημα ειναι στα λάστιχα και μόνο, τα οποία είναι μόνο για άνεση και τίποτα άλλο.
Αν θές να κινηθείς με πιο γρήγορους ρυθμούς τότε θα πρέπει να του βάλεις οτι και οι άλλοι,
δηλαδή κάτι απο 205 και πάνω και με χαμηλό προφίλ.
Επαναλαμβάνω οτι το όλο θέμα είναι μόνο τα ελαστικά και οχι τα αμορτισέρ τα οποία είναι καλοζυγισμένα.
Δέν είναι δυνατόν να έχεις απαιτήσεις στριψίματος απο ένα αυτοκίνητο σχεδόν 1300 κιλών με
ελαστικά 185/65/15 , είναι αστείο και μόνο που το λέμε.
το αυτοκίνητο αλλάζει τρομακτικά με 205/55/16, καρατσεκαρισμένο.
Ο κατασκευαστής δίνει το αμάξι και με 16άρες και με 17άρες ζάντες και φυσικά τα
ανάλογα ελαστικά (σε φάρδος και προφίλ) και η διαφορά σε χρήμα δέν είναι τόσο μεγάλη.@Karmakoma
Μετά απο επικοινωνία με την αντιπροσωπεία μου είπαν οτι η αντισκουριακή είναι στα 10 χρόνια και όχι στα 6.@προς όλους
πείτε και κανα μεγειά στον άνθρωπο που το παράγγειλε ρε παιδιά -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ευχαριστώ!
Την Style πήρα που είναι πλήρες χωρίς περιτά πράγματα, με τις 15άρες ζάντες. Υπό σκέψη να αλλάξω ζαντολάστιχα, γιατί τα δικά του δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι.
Η εγγύηση είναι 3 χρόνια επεκτάσιμη στα 5 και 6 χρόνια είναι για οξείδωση.ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΠΕ.... ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΜΕ 30Κ V6 280HP.... ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟΥΝΤΑΙ...
Αμερικανιά κουπέ θα είναι ρε συ Ράντομα. Τι να προσκυνήσει ο Ευρωπαίος; Ένα wannabe Mustang με σηματάκι Tiburon?
-
Με γεια το αι τριαντα..ευχομαι καλα χλμ και ασφαλως αξιοπιστα...
-
Ήθελα στο φίλο που το παρείγγηλε όταν το παραλάμβανε να του ευχηθώ καλοτάξιδο Όμως και πάλι, καλοτάξιδο φίλε μου
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Ήθελα στο φίλο που το παρείγγηλε όταν το παραλάμβανε να του ευχηθώ καλοτάξιδο Όμως και πάλι, καλοτάξιδο φίλε μουE ναι, αυτό είναι το σωστό! Άλλωστε ούτε προκαταβολή δεν έχω δώσει, αυτό μετά τις 20 του μήνα. Μέχρι τότε μπορεί και να αλλάξει κάτι, δεν ξέρουμε! Ευχαριστώ πάντως
Τώρα όσο αφορά αυτό που έγραψε ο κ. Δήμου ότι θα έπερνε το ΚΙΑ που είναι πιο φτηνό, η ένστασή μου είναι στο ότι αν προσθέσουμε το ESP τότε το ΚΙΑ είναι πιο ακριβό. Φυσικά δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει σωστά και είναι χρήσιμο, αλλά γιατί να μη δουλεύει? -
Καλορίζικο φίλε Γιώργο (αν κρίνω από το giwrgosth) και πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
Όμως να πω την άποψή μου ότι δεν συμφωνώ στο συμπέρασμά σου για τη σύγκριση focus - i30. Το focus αποδεδειγμένα έχει από τις καλύτερες (για να μην πω την καλύτερη και με κράξετε) αναρτήσεις στην κατηγορία, με τέλειο έλεγχο του βάρους του αμαξώματος, που σου επιτρέπει σπορτίφ οδήγηση εφόσον το θέλεις, ενώ είναι και άνετο. Ε, δεν μπορούμε τώρα να συγκρίνουμε αυτή την ανάρτηση με την ανάρτηση του i30, που το μόνο που προσφέρει είναι άνεση και τίποτα άλλο. Και επειδή εγώ είμαι φαν της σπορτίφ ανάρτησης και αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ κριτήριο για μένα στην αγορά αυτοκινήτου, στη σύγκριση που έκανες εγώ θα έλεγα focus με κλειστά μάτια.
Εν πάσει περιπτώσει, τα γούστα και οι προτιμήσεις του καθενός από εμάς διαφέρουν, και γι' αυτό... καλορίζικο και πάλι!!
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Όμως να πω την άποψή μου ότι δεν συμφωνώ στο συμπέρασμά σου για τη σύγκριση focus - i30. Το focus αποδεδειγμένα έχει από τις καλύτερες (για να μην πω την καλύτερη και με κράξετε) αναρτήσεις στην κατηγορία, με τέλειο έλεγχο του βάρους του αμαξώματος, που σου επιτρέπει σπορτίφ οδήγηση εφόσον το θέλεις, ενώ είναι και άνετο.Δεν διαφωνώ σε αυτό, αλλά δεν συγκρίνω μόνο ανάρτηση, αλλά γενικά όλο το αυτοκίνητο. Φυσικά αν το ζητούμενο είναι η σπορτίφ οδήγηση τότε τα δεδομένα αλλάζουν και φυσικά στην περίπτωση αυτή δεν θα έπαιρνα το i30, το οποίο έχει ένα πολύ καλό στήσιμο για οικογενειακό αυτοκίνητο και τίποτα παραπάνω και έχει και 4 πόρτες, απαράδεκτο για σπορ αυτοκίνητο
Αλλά στα 40 σου όταν έχεις κάνει οικογένεια και έχεις περάσει από διάφορα αυτοκίνητα, σπορ, εκτός δρόμου κλπ, σκέφτεσαι πιο πρακτικά, γιατί θες χώρους, άνεση κλπ.
Διαφορετικά υπάρχει και το T-Jet
Σ΄ ευχαριστώ για τις ευχές! -
giwrgosth
αν κοιτάς χώρους και άνεση...λάθος αμάξι διάλεξες.
Μιλάμε για ένα χατσμπακ. Εκεί στα 14-15 χιλιάρικα παίρνεις το Nissan Note για παράδειγμα. Πολύ πιο πρακτικό και με περισσότερους χώρους.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
έχει και 4 πόρτες, απαράδεκτο για σπορ αυτοκίνητοΔηλαδή, κάτι Evo, Wrx, Cupra και δε συμμαζεύεται δεν είναι σπορ;
Hyundai i30