-
Μπορει, παντως αν κατσεις σε καφε και μιλουν για αυτοκινητα η συζητηση γυριζει γυρω απο την ομορφια και ζαντες, δαγκανες κτλ.
@εβλεπα το asian petrolhead σε δοκικη του Santa fe. Πλεον η hyundai ειναι ακομα κλυτερη και απο toyota και πολλους αλλους, το καταφεραν, μετα απο μεγαλη προσπαθεια 25 και 30 ετων.
Το αυτοκινητο στριβει αερα, ουτε πλέει, ουτε χρυπα, εχει πολυ καλη ρυθμιση αναρτησης και τρομερο κινητηρα και κιβωτιο.
Εξοολισμος τυφλα να εχει η 7ρα bmw της προηγουμενης γενιας.
Το δε νεο Tucson ειναι στα βιντεο το ωραιοτερο και πολυτελεστατο suv της κατηγοριας.
-
εγω παντως δεν ξερω κανενα που να εχει προτιμησει το αμαξι α απο το β γιατι εχει μεγαλυτερες ζαντες. Πιο πιθανο μου φαινεται να προτιμουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες ζανταρες γιατι μειωνουν την αποσταση φρεναρισματος και βελτιωνουν επιδοσεις σε elk test.
Δεν παίζει αυτό! Οι ζαντολαστιχάρες αυξάνουν τις εκπομπές ρύπων (αν και για να είμαστε ακριβείς το CO2 δεν είναι ρύπος), σε μια στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες κυνηγάνε και το γραμμάριο CO2 και πληρώνουν αστρονομικά πρόστιμα για την υπέρβαση κάθε γραμμαρίου στο μέσο όρο του στόλου τους.
Εσύ μπορεί να μην ξέρεις κανένα που να έχει προτιμήσει αυτοκίνητο με μεγαλύτερες ζάντες, αλλά σίγουρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες τις βάζουν γιατί πουλάνε περισσότερο (ή ευκολότερα, γιατί τις βλέπεις) στην πλειονότητα των αγοραστών από στοιχεία εξοπλισμού που αφορούν άνεση και ασφάλεια.
-
Lap wrote:
Καιρος ειναι να ακουνε και τους φιλους της αυτοκινησης και οχι ασχετα στελεχη, διοτι τα συστηματα ασφαέιας δεν εξυπηρετουν μονο τον ιδιοκτητη αλλα γενικοτερα το κοινωνικο συνολο και ανθρωποι της αυτοκινησης στην Ελλαδα κοιτουν αν εχει 18αρη τροχο.
εγω παντως δεν ξερω κανενα που να εχει προτιμησει το αμαξι α απο το β γιατι εχει μεγαλυτερες ζαντες. Πιο πιθανο μου φαινεται να προτιμουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες ζανταρες γιατι μειωνουν την αποσταση φρεναρισματος και βελτιωνουν επιδοσεις σε elk test.
Nα διαλέξει άλλο εντελώς αμάξι κι εγώ δε νομίζω,δύσκολο, αλλά ότι έχουν μια προτίμηση στις μεγαλύτερες ζάντες, ναι (ειδικά μάλλον ηλικίες 18-30)
Όταν πήρα το Fiesta το 2015, έπεσα πάνω στην αλλαγή από 15' (μοντ. titanium) σε 16' 195/45. Όταν ρώτησα τον πωλητή αν μπορώ πριν το παραλάβω να μου βάλουν τις 15άρες (χωρίς να ζητάω επιστροφή της διαφοράς), μου είπε πως δε γίνεται κι απόρησε που το θέλω αυτό,αφού οι περισσότεροι τους αρέσει η μεγαλύτερη ζάντα,ακόμη και σε μικρής κατηγορίας και χαμηλού κυβισμού μοντέλα.Άρα κάτι θα έχουν δει κι αυτοί από την αγορά και τα φέρνουν με μεγαλύτερες ζάντες.
Εδώ στο Kona, που αρχικά στη μεσαία έκδοση ερχόταν με προβ.ομίχλης,keyless και αναδιπλ.ηλ.καθρέπτες,ξαφνικά τα κατήργησαν όλα αυτά για να το φέρουν με μεγαλύτερες ζάντες!
Μπορεί ως τώρα οι εταιρίες να προτιμούν για τις επιδόσεις τις αυξημένες διαστάσεις,αλλά ίσως αναθεωρήσουν καθώς με τις μικρότερες συνήθως πέφτουν οι εκπομπές ρύπων και σε μερικά μοντέλα αρκετά οριακά (παράδειγμα πάλι το Κοna hybrid με τις μεγαλύτερες διαστάσεις στις 2 τοπ εκδόσεις έχει 99gr Co2,ενώ στη βασική με τη μικρότερη έχει 90gr. και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφ.,προς το παρόν).
Υ.Γ. Έπεσε το ρεύμα,ξαναέγραφα και δεν είδα ότι ο harisma στην ουσία λέει τα ίδιο με εμένα.
-
Γιατρέ, σε πρόλαβα!
-
εγω παντως δεν ξερω κανενα που να εχει προτιμησει το αμαξι α απο το β γιατι εχει μεγαλυτερες ζαντες. Π
Και εδώ έχει γραφτεί αρκετές φορές για τις μεγαλύτερες ζάντες, εννοώ μέλη που προτίμησαν μεγαλύτερες ή ρωτάνε πως να βάλουν ή έβαλαν εκ των υστέρων. Θυμάμαι τελευταία κάποιος ρώταγε για το golf για μεγαλύτερες ζάντες, γιατί με τις 16αρες 'έδειχνε φτωχό' ή κάτι τέτοιο.
Και εαν κάνεις μια βόλτα σε εμπορίες και ακούσεις συζητήσεις, το 90% των αγοραστών κοιτάνε τις ζάντες (τα ίδια και στα σχόλια στο FB).
Πάντως, ζητάμε ACC στάνταρ σε αυτοκινητάκια των €20.000, όταν ολόκληρη BMW M8 Gran Cοupe των €200Κ το έχει έξτρα.
-
Aikibill wrote:
Lap wrote:
Καιρος ειναι να ακουνε και τους φιλους της αυτοκινησης και οχι ασχετα στελεχη, διοτι τα συστηματα ασφαέιας δεν εξυπηρετουν μονο τον ιδιοκτητη αλλα γενικοτερα το κοινωνικο συνολο και ανθρωποι της αυτοκινησης στην Ελλαδα κοιτουν αν εχει 18αρη τροχο.
Nα διαλέξει άλλο εντελώς αμάξι κι εγώ δε νομίζω,δύσκολο, αλλά ότι έχουν μια προτίμηση στις μεγαλύτερες ζάντες, ναι (ειδικά μάλλον ηλικίες 18-30)
Όταν πήρα το Fiesta το 2015, έπεσα πάνω στην αλλαγή από 15' (μοντ. titanium) σε 16' 195/45. Όταν ρώτησα τον πωλητή αν μπορώ πριν το παραλάβω να μου βάλουν τις 15άρες (χωρίς να ζητάω επιστροφή της διαφοράς), μου είπε πως δε γίνεται κι απόρησε που το θέλω αυτό,αφού οι περισσότεροι τους αρέσει η μεγαλύτερη ζάντα,ακόμη και σε μικρής κατηγορίας και χαμηλού κυβισμού μοντέλα.Άρα κάτι θα έχουν δει κι αυτοί από την αγορά και τα φέρνουν με μεγαλύτερες ζάντες.
καλα το φιεστα εχει και ανω του μ.ο. την προτιμηση καγκουραιων
μη βαρας ομως συναδελφε και εγω ακριβως αυτο το μοντελο ειχα αγορασει αλλα με 15ρες ζαντες
-
Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλύτερες ζάντες είναι συνήθως και ομορφότερες αλλά αν μου κοστίζουν αισθητά σε άνεση σαφέστατα θα προτιμήσω τις μικρότερες. Νομίζω ότι είναι και θέμα ηλικίας και τι θέλει κανείς από το αυτοκίνητό του. Προφανώς για να πουλάνε ο μέσος όρος σκέφτεται περισσότερο την εμφάνιση παρά την ανεση/καταναλωση.
-
Εγω γνωριζω πολυ καλα απο το clio 4 στην εκδοση dynamic το οποιο εχει κατι ζανταρες με χρωμα κτλ.....μουρλια....
Ε μου ερχετσι να τις πεταξω με τα νταπ ντουπ....θα σπασει ολο το αμαξι καποια μερα. Ειναι 17αρες με σχετικα μικρο προφίλ
-
Και γω παίδες μόλις είδα πως έρχεται το fastback n line σε diesel mild χάρηκα και λέω μπαίνει στα θέλω μου, μόλις διάβασα όμως 18αρες ζάντες άρχισα να το σκέφτομαι πάλι. Γενικα όμως θεωρώ καλή 24800 την τιμή του με αυτά που δίνει, φάουλ βέβαια acc και το blind spot αλλά όπως λέει και ο fanis75 υπάρχουν και χειρότερα. Μην ξεχνάμε Focus που έδινες πόσα λεφτά σου είχε αυτόματο παρκάρισμα κλαϊν και δεν ειχε διζωνικό ή το mazda τα είχε όλα και όχι διζωνικό και κάμερα νομίζω. Δηλαδή εντάξει βαλτα και ανέβασε λίγο την τιμή τι μ@λ@κι@ τους πιάνει δεν το καταλαβαινω
-
Προσπαθούν οι μη πριμιουμ μάρκες να μην ξεπερνούν τα αμάξια τους κάποιες συγκεκριμένες τιμές που έχουν στο μυαλό τους γιατί ξέρουν / υποθέτουν ότι αν πάνε έστω και 1000 ευρώ παραπάνω ο υποψήφιος θα πάει αλλού.
Ταυτόχρονα δεν θέλουν να χάσουν ούτε ευρώ από το κέρδος τους οπότε κόβουν εξοπλισμό. Ξέρουν ότι το acc blind spot θα το χρεώσουν τουλάχιστον 1000 βλέπουν ότι το αμάξι πιάνει τα +25 και λένε κοψτο ....
Ουσιαστικά δεν πιστεύουν τα αμάξια τους.
Για αυτό θα ακούσεις από τους ίδιους πωλητές να λένε πχ σε κια , Σκόντα , χιουνται κλπ μέχρι 21-22 μετά πας αλλού.....
Σου λέει ο εισαγωγέας και να το κάνω τούμπανο το χιουνται με τα πάντα όλα η τιμή του θα πάει 27 πχ για το i30 και τότε ο φίλος του υποψηφίου αγοραστή θα του πει καλά 27 για το i30 ? Με τόσα παίρνεις τον άσο! ( Άλλο που θα είναι με χερούλια) παίρνεις bmw και εσύ θα πάρεις χιουνται;....
Το σιβικ όμως που έχει το δικό του κοινό δεν φοβάται τον ανταγωνισμό και σου λέει βάλτο 28 με τα πάντα όλα ο φανατικός θα το πάρει!
-
Προσπαθούν οι μη πριμιουμ μάρκες να μην ξεπερνούν τα αμάξια τους κάποιες συγκεκριμένες τιμές που έχουν στο μυαλό τους γιατί ξέρουν / υποθέτουν ότι αν πάνε έστω και 1000 ευρώ παραπάνω ο υποψήφιος θα πάει αλλού.
Ταυτόχρονα δεν θέλουν να χάσουν ούτε ευρώ από το κέρδος τους οπότε κόβουν εξοπλισμό. Ξέρουν ότι το acc blind spot θα το χρεώσουν τουλάχιστον 1000 βλέπουν ότι το αμάξι πιάνει τα +25 και λένε κοψτο ....
Ουσιαστικά δεν πιστεύουν τα αμάξια τους.
Για αυτό θα ακούσεις από τους ίδιους πωλητές να λένε πχ σε κια , Σκόντα , χιουνται κλπ μέχρι 21-22 μετά πας αλλού.....
Σου λέει ο εισαγωγέας και να το κάνω τούμπανο το χιουνται με τα πάντα όλα η τιμή του θα πάει 27 πχ για το i30 και τότε ο φίλος του υποψηφίου αγοραστή θα του πει καλά 27 για το i30 ? Με τόσα παίρνεις τον άσο! ( Άλλο που θα είναι με χερούλια) παίρνεις bmw και εσύ θα πάρεις χιουνται;....
Το σιβικ όμως που έχει το δικό του κοινό δεν φοβάται τον ανταγωνισμό και σου λέει βάλτο 28 με τα πάντα όλα ο φανατικός θα το πάρει!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου
-
Που συζητάμε, στην Hyundai για i20 και i30 δεν βλεπω κατι να αναφερει αλλα στην KIA για το ceed γραφει: ....ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 40% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ & ΑΝΑΜΟΝΗ 6 ΜΗΝΩΝ
Στο rio που κοιταξα δεν γραφει κατι.
-
Τουλάχιστον αυτοί το γράφουν κάποιοι άλλοι κάνουν 6 μήνες και στο λένε στην ζούλα και θέλουν 40% προκαταβολή για να πάρεις ένα επιτόκιο της προκοπής....
-
Εξοπλισμό και τιμή πάντως είναι σε εξαιρετικό επίπεδο ( με μικρές ελλείψεις ). π.χ. ο 1.5 αυτόματο με 48v μπαταρία και έκδοση distinctive είναι σχεδόν πλήρες πακέτο.
-
Το πορτπαγκαζ στα mildhybrid ποσό είναι?
-
395 λίτρα σύμφωνα με την εταιρεία
-
Άρα δεν αλλάζει και στο κανονικό τόσο δεν είναι;
-
Στο i20 πάντως, το mild hybrid χάνει 90 λίτρα από το πορτμπαγκάζ...
Ναι το κανονικό 395 έχει. -
Τουλάχιστον αυτοί το γράφουν κάποιοι άλλοι κάνουν 6 μήνες και στο λένε στην ζούλα και θέλουν 40% προκαταβολή για να πάρεις ένα επιτόκιο της προκοπής....
Ποιοι είναι αυτοί γιατί δεν τους δίνεις?
για την seat λες?
Πάντως 1700 ευρώ παραπάνω για να πας από την distinctive βενζίνη στην ίδια σε 48V δεν βρίσκω το νόημα.
Την όποια οικονομία θα την πληρώσεις έμμεσα από την αντικατάσταση μπαταρίας ή και λόγω πολυπλοκότητας ως παιδική ασθένεια. Στο swift, έλεγε κάποια στιγμή ο lap, η μπαταρία η απλή όχι η 48βολτη στοιχίζει 700 ευρω και δεν ξέρω αν ειναι κομπλέ με εργασία.
Στη ψωροκώσταινα το γελιο θα ειναι, όπως και σε κάθε νεοφερμένο μοντέλο ανεξαρτήτου μάρκας, ποιες εκδόσεις θα φέρουν ως έκθεμα στις εκθέσεις αλλά και ποιες θα έχουν ετοιμοπαράδοτες.
Άσχετο-σχετικό είχα δει πριν ένα μήνα ότι η φετινή έκθεση αυτοκινήτου, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, θα γινόταν φέτος Οκτώβρη 10-18. Αλλά μπαίνω προχθές στο site της και βλέπω έχουν κατεβάσει όλες τις πληροφορίες. Τελικά ακυρώθηκε λόγω covid?
-
Την Φορντ εννοώ.
Hyundai i30