-
Άκουσα απο γνωστό ο οποίος έχει μάντρα οτι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει μέσο νόμου υποχρεωτική απόσυρση για αυτοκίνητα 20ετίας και πάνω.
Αληθεύει κάτι τέτειο η είναι Ράδιο Αρβύλα;
Αν ώντος έτσι έχουν τα πράγματα τότε αυτό θα είναι οτι πιο φασιστικό έχει επιβάλει κυβέρνηση στον τομέα του αυτοκινήτου τα τελευταία 30 χρόνια...μετά απο τα τεκμήρια.
-
Άκουσα απο γνωστό ο οποίος έχει μάντρα οτι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει μέσο νόμου υποχρεωτική απόσυρση για αυτοκίνητα 20ετίας και πάνω.
Αν ώντος έτσι έχουν τα πράγματα τότε αυτό θα είναι οτι πιο φασιστικό έχει επιβάλει κυβέρνηση στον τομέα του αυτοκινήτου τα τελευταία 30 χρόνια...μετά απο τα τεκμήρια.
-
-
Δε νομίζω, ειδικά προεκλογικά...
-
Χωρίς κάποιο σχέδιο απόσυρσης πως θα γίνει αυτό δηλαδή;
Θα μας πούν με το ζόρι πετάξτε τα στα σκουπίδια,αλλά λεφτά γιόκ
και με το ζόρι πάρτε άλλο. -
-
Μέτρο υποχρεωτικής απόσυρσης εφαρμόζεται σε πολλές χώρες έμμεσα (όπως Ιαπωνία) με απαιτήσεις εξοντωτικών ελέγχων από οικονομικής πλευράς με αποτέλεσμα οικονομοτεχνικά να συμφέρει η απόσυρση.
-
Ένα τέτοιο μέτρο είναι απαραίτητο στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η προοπτική 20ετίας δεν είναι ενοχλητική εφόσον μιλάμε για μη Καταλυτικά οχήματα. Στην Ιταλία από φέτος στην Λομβαρδία πχ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων χωρίς καταλύτη οπότε ότι είναι πριν το 1991 δεν μπορεί να κυκλοφορήσει.
-
Προσωπικά θεωρώ ότι η εφαρμογή μέτρων του στυλ μετά τα 20 χρόνια στο διαλυτήριο ή με πινακίδες αντίκας είναι λίγο άκομψη.
Πάντως δυνητικά με περίπου 300,000 ταξινομήσεις ανά έτος στα 20 χρόνια μιλάμε για ένα πάρκο οχημάτων που αγγίζει τα 6,000,000 εκατομύρια οπότε η 20ετία δεν είναι και τόσο λανθασμένο μέτρο.
ΙΜΗΟ ο υποχρεωτικός ετήσιος έλεγχος για οχήματα άνω της δεκαετίας θα ήταν ένα μέτρο που θα καθάριζε το τοπίο. Άλλωστε με τη σημερινή εξέλιξη ακόμα και μία Merc τέλη 80 προσφέρει λιγότερα και από το Κινέζικο SUV.
-
-
Όχι στην υποχρεωτική απόσυρση! Με νύχια και με δόντια κρατάω το φιατάκι μου στην κατάσταση που είναι, δε θα έρθει ο κάθε μαλάκας να μου πει ότι πρέπει να το πετάξω!
Στην τελική, ας εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης που ίσχυε και παλιά και βλέπουμε. Πραγματικά όμως, πόσοι πιστεύετε ότι έχουν τα χρήματα, έστω και με απόσυρση, να αγοράσουν ένα καινούριο όχημα;
-
να σας πω ενα ανεκδοτο?
καλα που υπαρχουν και τα ΚΤΕΟ και δε κυκλοφορουν οι χάροι διπλα μας...
επι της ουσιας, χλωμο το βλεπω. ΜΟΝΟ εαν ερθει υποχρεωτικα απο την ΕΕ, οποτε η Ελλαδα (αφου ζητησει 10ετη παρατηση για προσαρμογη...) θα αναγκαστει να το εφαρμοσει.
-
...kai εγω συμφωνώ!!!
Μετα απο 20 χρονια στα σκουπίδια, αλλά να ισχύσει για πολιτικούς....
Μετα απο 20 χρονια αντε ισως την δεσποινιδα
...αλλά οχι το αυτοκίνητο!!!
-
Υποχρεωτικη ελπιζω οχι, αλλα κατι θα πρεπει να γινει γιατι ολοι αγοραζουν καινουργιο και κρατανε το παλιο (πολλες φορες χωρις λογο) και δεν χωραμε πια
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να σας πω ενα ανεκδοτο?καλα που υπαρχουν και τα ΚΤΕΟ και δε κυκλοφορουν οι χάροι διπλα μας...
επι της ουσιας, χλωμο το βλεπω. ΜΟΝΟ εαν ερθει υποχρεωτικα απο την ΕΕ, οποτε η Ελλαδα (αφου ζητησει 10ετη παρατηση για προσαρμογη...) θα αναγκαστει να το εφαρμοσει.
Στην Ελλάδα αυτό που ισχύει είναι : Πονάει πόδι...κόψει πόδι.
Κλασικό παράδειγμα είναι ο νέος Κ.Ο.Κ όπου με την σημερινή ανέχεια ο μέσος Έλληνας τον παραβαίνει 5-6 φορές καθημερινά αλλά μια φορά που θα τον πίασουν θα το φάει το 700κοσάρι.
Ώντος πραγματικά υπάρχει απο την ΕΕ οδηγία σχετική με τον κύκλο ζωής οχημάτων αλλα δεν πιστεύω οτι ένας ο οποίος έχει καλοσυντηριμένο αμάξι 20ετίας και πάνω να υποχρεωθεί να το αποσύρει.
Άμα θέλουν να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας οχημάτων στην Ελλάδα να καταργήσουν τα Τέλη ταξινόμησης.
Αυτοί θέλουν και την πίτα έτοιμη και τον σκύλο χωρτάτο.
-
τετοια σεναρια τα εχω ακουσει πολλες φορες. οπως επισης οτι θα ακριβινουν τα ανταλλακτικα στα αυτοκινητα ανω της 15αετιας ωστε να ειναι ακριβο το κοστος συντηρησης και να αγορασει ο κοσμος κενουργιο αυτοκινητο. οπως επισης αυτο που ακουγα πριν την καταργηση της σούπερ βενζινης, οτι θα αποσυρθουν υποχρεωτικα ολα τα μη καταλυτικα αυτοκινητα.μετα ειπαν οτι εχουμε παρει παραταση απο την ΕΕ. ακομη τιποτε δεν εχω δει........άρα δεν το βλεπω ευκολο να γινει κατι τετοιο μην πως αδυνατο. εαν εκαναν καλυτερους ελεγχους στα ΚΤΕΟ τοτε διαφορα 'ερειπια' επιβατηγα ή φορτηγα δεν θα κυκλοφορουσαν.
ισχυει πουθενα αλλου παρομοιο μετρο; το μονο που εχω ακουσει στο εξωτερικο ειναι οτι πανω απο καποια χρονια το αυτοκινητο μπορει να θεωρηθει αντικα.
-
Τα ανταλλακτικά σαλίγκαρε είναι ούτως ή άλλως ακριβά. Το ντιστριμπιτέρ μου για παράδειγμα κοστίζει 400 ευρώ και την ίδια στιγμή το αυτοκίνητό μου δε θα το αγοράσει κανείς για περισσότερα από 500 ευρώ. Το ζήτημα είναι να απομακρυνθούν από τους δρόμους οι «χάροι» και όχι όσα αυτοκίνητα είναι καλοσυντηρημένα. Αλλά τι λέω, στην Ελλάδα είμαστε...
-
συμφωνω και εγω απολυτος σε αυτο που λες. γι' αυτο ρωτησα εαν υπαρχει παρομοιο μετρο καπου στον κοσμο ετσι και αλλιως τα τελευταια χρονια ο κοσμος αγοραζει κενουργια αυτοκινητα άρα εχουν ηδη μειωθει τα παλια και κατα την γνωμη μου εαν κανουν σωστους ελεγχους στα ΚΤΕΟ τα σαπακια θα φυγουν.
εμας τα φτωχαδακια που δεν εχουμε χρηματα μας βλεπω χωρις αυτοκινητο με βλεπω να πρεπει να φτανω στα 30 για να παρω το πρωτο μου αυτοκινητο
-
Σήμερα το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι με πήγαινε καροτσάκι ένα ford cortina station wagon. Δεν ξέρω τι καίει, αλλά με φλόμωσε. Χθες τα ίδια και χειρότερα με ένα παλιό μικρό, μάλλον fiat.
Ειλικρινά, σέβομαι την αγάπη που έχετε μερικοί για τα αυτοκινητάκια σας ή την ένδεια που δεν σας επιτρέπει ν' αγοράσετε κάτι νεότερο.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τέτοια οχήματα πρέπει να κυκλοφορούν την εποχή που όλοι βάζουν όλο και πιο σφιχτά στάνταρ για την έκλυση ρύπων από τα αυτοκίνητα. -
Μαλλον πρεπει να εφαρμοσουν κατι αντιστοιχο με την Κινα για τις γεννήσεις.
Καθε οικογένεια στην ελλάδα να επιτρέπεται να εχει το πολυ ενα ή δυο καμαρι α ανεξαρτητως ηλικιας!Γνωστη μου οικογένεια διαθέτει 4 αυτοκίνητα (τα 3 παλιά) και οι οδηγοι στην οικογένεια ειναι 2
-
Αν ισχύσει κάτι τέτοιο για άλλη μια φορά το κράτος θα έχει κάνει μεταβίβαση ευθυνών στους πολίτες του, όπως με τα αλήστου μνήμης τεκμήρια.
Επειδή δεν μπορεί δηλαδή να ελέγξει αποτελεσματικά το στόλο των αυτοκινήτων στα ΚΤΕΟ λόγω διαφθοράς (να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) θα αναγκάσει τους πολίτες να επωμισθούν τη λύση του προβλήματος;
Αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα πολλά 'radio-boots' που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς.
-
τελικα αυτο που λεγανε για την υποχρεωτικη αποσυρση των συμβατικων αυτοκινητων θα ισχυσει; εχουμε παρει οντως παραταση απο την ΕΕ;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα πολλά 'radio-boots' που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς.Και εγώ...
Πάντως, σε κάθε περίπτωση είναι άλλη μια από τις σχιζοφρενικές απόψεις που κατακαιρούς ακούγονται και ενισχύουν την εικόνα της βηματικής συμπεριφοράς της Ελληνικής κοινωνίας.
'Η άσπρο ή μαύρο...
Από το χάος και τη ανεξέλεγτη ρύπανση στην ιδανική κοινωνία με οικολογική συνείδηση.
Με το μαγικό ραβδάκι τους και με μια μόνο κίνηση!Σημείωση: Θα πάρω σιδερόβεργα έτσι και κάνουν κανένα αστείο...
Τα σαράβαλα να τα σηκώσουν όλα (αν και πάλι μου μυρίζει η τρελή διαπλοκή από κάτω) αλλά έτσι και τολμήσουν να αγγίξουν το ιστορικό, μαύρο φίδι (biscione κιόλας) που τους έφαγε!!! -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Όχι στην υποχρεωτική απόσυρση! Με νύχια και με δόντια κρατάω το φιατάκι μου στην κατάσταση που είναι, δε θα έρθει ο κάθε μαλάκας να μου πει ότι πρέπει να το πετάξω!και εγώ μαζί σου..........ούτε εγώ θα πετάξω με το έτσι θέλω το unάκι μου (του 90 καταλυτικό)
και ας΄έχω πάρει άλλο αμάξι.
στο κάτω κατω έχω δώσει αρκετά για να το κρατάω σε φόρμα.
ασε που η γυναίκα μου το έχει αγαπήσει.
Υποχρεωτική απόσυρση για αυτοκίνητα 20ετίας ;