-
...Προτιμούν να έχουν λίγες επισκέψεις των 50 ευρώ τη μία στο καθαρό τους ιατρειο πάρα να μπουν σε νοσοκομεία.
Έχεις δει σε ιδιωτικά ιατρεία λίγες επισκέψεις;
Εγώ όποτε πάω σε ιδιωτικό ιατρείο πάντα κόσμο βλέπω μέσα. Δεν έχω μπει ποτέ σε άδειο ιδιωτικό ιατρείο.
Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει 4 οφθαλμίατρους γιατί κανένας δεν μπαίνει σε διαδικασία να εντοπίσει το πρόβλημα που έχω στα μάτια μου. Δίνω 50αρικα για να πηγαίνω να κάθομαι σε καναπέδες ιατρείων και φεύγω χωρίς καμιά ουσιαστική απάντηση. Εικασίες, υποθέσεις, έτσι για να περάσει ο λίγος χρόνος που μου αφιερώνουν. Προφανέστατα δεν θέλουν να μπλέκουν με περίπλοκες περιπτώσεις.
Πέρυσι τέτοια εποχή δεν έτρεχα από εδώ και από εκεί μήπως και λύσω το πρόβλημα; Μπούρδες εντελώς. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί και εγώ ψάχνω στο Google να βρω λύση μόνος μου.
Κοντεύω τα 60 και δεν έχω ούτε έναν γιατρό που να μπορώ να τον εμπιστευθώ και να στηριχτώ πάνω του.
-
Εγώ θα σας πω τι είδα με τα μάτια μου.
Είμαι 6 μέρες στην φωτιά 6-8 ώρες κάθε μέρα. Έκοψα το σασί απο το φορτηγάκι μου με 2 τόνους νερό πάνω και έπαθα ένα χιλιάρικο ζημιά, επειδή εγω και άλλοι 10 που καναμε το ίδιο, κόβαμε (οσο μπορούσαμε) μαζί με 4 ελικόπτερα την φωτιά προς καματριάδες επειδή θα καιγόντουσαν και τα Λουτρά.
Και με άριστη συνεργασία κιόλας χωρίς να έχουμε κανενα άχρηστο βαθμοφόρο αρχίδι να κατευθύνει οτιδήποτε. Το ελικόπτερο σφύριζε απο μακριά όταν σβηναμε για να παραμερίσουμε, κάναμε στην άκρη και έριχνε, και μόλις έφευγε πλακώναμε εμείς με τα πιεστικά και χαιρετιόμασταν με τους πιλότους μέχρι να ξαναγίνει το ίδιο.Κάθε μέρα στην φωτιά ήταν εκεί ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης και έλεγαν πράγματα και θαύματα μπροστά μας. Έμπαιναν οι ίδιοι στην φωτιά και έσβηναν όταν κατάλαβαν και οι ίδιοι την ανοησία της εκκένωσης και της γελοιότητας της στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρώτα κάηκαν χωρίς λόγο οι Ροβιές και η Κοκκινομηλιά. Οι Ροβιότες χτυπάνε το κεφάλι τους σήμερα που έφυγαν απο το χωριό.
Τα εναέρια στην αρχή τα έφερναν για 2 ώρες και μετά εξαφανιζόντουσαν. Τις τελευταίες 2 μερες όντως τα άφησαν να επιχειρούν αρκετά, αλλά η φωτια ήδη είχε φτάσει θάλασσα. Εδώ στην αρχή μπορώ να δώσω ενα δίκιο, γιατί ταυτόχρονα καιγόταν η Αττική και εκει μπορεί να είχαμε θύματα.
Η επίγεια πυρόσβεση, ήταν ότι πιο άχρηστο απο πλευράς συντονισμού έχουν δεί τα μάτια μας.
Απίστευτες καταστάσεις, πυροσβέστες να κάθονται ακίνητοι ενώ η φωτιά έκαιγε στα 50 μέτρα επειδή είχαν πάρει εντολή να μην επέμβουν, ρεζερβέ πυροσβεστικά κρυμμένα προληπτικά σε ιδιωτικό χώρο με βίσμα, καμία γεωγραφική γνώση της περιοχής και μάλιστα να βρίζονται και να κοντεύουν να φάνε ξύλο μερικοί προιστάμενοι για να ακούσουν τους ντόπιους που τους έλεγαν τα περάσματα απο το δάσος, ντόπιοι πυροσβέστες να παίρνουν ρεπό ενώ καιγόταν το σύμπαν και ο κόσμος ήταν άυπνος 5-6 μερες στην φωτιά, πυροσβεστικά που πήγαιναν να σβήσουν στο Πευκί και δεν είχαν νερό στην δεξαμενη, πήγαιναν οχήματα να σβήσουν μπροστα απο καθαρισμένα χωράφια με ελιές ενώ δίπλα έπαιρναν τα πεύκα, ένα χάος ατελείωτο.Ξέρουμε τί έγινε στον πόλεμο, γιατί πόλεμος ήταν, ήμασταν παρόντες. Εδω δεν καταλαβαίνουν ντόπιοι τι έγινε εκεί πάνω επειδή δεν πηγαν ποτε στην φωτιά, θα καταλάβουν κάποιοι απο την Αθηνα ή την Λάρισα τί έγινε;
Δεν μπορεί κανένας Χαρδαλιάς να μας πείσει για αέρηδες που δεν υπήρχαν, για επιχειρησιακά σχέδια που κατέρρευσαν και κάηκαν 1/2 μυριο στρέμματα, και για μηνύματα εκκένωσης που ταχα βοήθησαν ενώ σκοπίμως κρύβουν στις δηλωσεις τους οτι οι κάτοικοι και τα εναέρια έσωσαν ότι απέμεινε. Θα δείτε εκατονταδες βιντεο. Σε όλα υπάρχουν 20 κατοικοι και 1 ή κανένας πυροσβέστης. Δεν έχουν τα καν τα ούμπαλα να πουνε οτι θα το εξετάσουν ξανά το θέμα του 112 και πως να το βελτιώσουν αντί να το χρησιμοποιούν δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία.Εν ολίγοις. Και οι τυφλοί είδαν οτι καήκαμε απο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ επίγειας πυρόσβεσης. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Σας ειπα τα εναέρια το συζηταμε. Και απορώ πού σε μερικούς φαίνεται περίεργο οτι διοικούν ΑΝΙΚΑΝΟΙ στην πυροσβεστική. Λες και άλλοι τομείς διοικούνται απο ικανούς. Κλασσική περίπτωση Ελληνικής βλάβης. Φωτιά να σβήνει απο θάλασσα σε θάλασσα, θέλουν κρέμασμα. Εννοείται οτι οι δικαιολογίες Χαρδαλιά για μικροκλίματα και αέρηδες θα πείσουν τους νεοδημοκράτες που δεν θέλουνε να ακούσουν, όπως έπεισαν τους Ζαίους που θέλουνε να ακούσουν, οι αντίστοιχες δικαολογίες του 2018.
Για μια 5ετία τελειώσαμε. Και τωρα κάνουμε πλάκα αλλα παμε στα χωριά και μας πιάνουν κρίσεις με κλάματα. Επειδη το σπιτι μας εμας δεν κάηκε, αλλα καστραφηκαν φίλοι, πελάτες, γνωστοί κτλ. Συν η φύση μας που ήταν σπάνια και δεν ξερω αν θα προλαβουμε να την ξαναδουμε. Μπορει τα πεύκα σε λιγα χρονια να πρασινίσουν ξανά, αλλά το τοπίο που υπήρχε τελείωσε. Μετα τον κορονοιό και τα lockdown ήρθε και το φετινό χαμένο τι τον χειμώνα δεν θα υπάρχουν τοπικά εισοδήματα πουθενά πλεόν στην περιοχή. Δεν ξερω τι έχουν στο μυαλό τους, αλλα θα προτιμούσα μια επιτροπή απο εξωτερικό σε συνεργασία απο ντόπιους παράγοντες να χαράξουν το μέλλον, παρά επιτροπές απο Έλληνες. Θα φάνε και τα δισέγγονα τους από τα λεφτά που θα πέσουν εδώ.
Παναγιώτης Βάγιας 12/08/2021
M.Sc. Optimization George Washington University
Καματριάδες Ευβοίας
[αναπαραγωγή απο το twitter του ιδίου] -
Εγώ τα λέω . Η χώρα έχει ένα τεράστιο κράτος , μαθημένο στο τάβλι και στην πασιέντζα . Τίγκα στην διαφθορά και στον κομματισμό .
Για να πάρεις βαθμό, μέχρι την μέση της κλίμακας , πρέπει απλά να είσαι αρχαίος . Να περάσουν τα χρόνια , τα φύλλα ποιότητας άριστα για όλους , τουλάχιστον όσων δεν έχουν ποινικά θέματα .
Μετά την μέση της κλίμακας , αρχίζουν οι κολλητοί. Αυτοί ήταν οι δικοί σας , αυτοί είναι οι δικοί μας . Ποσοστό 70 οι κυβερνώντες 30 οι αντιπολιτευόμενοι . Στις παραγγελίες ανάλογα τα ποσοστά και οι μιζούλες .
-
Καθώς κάθε κρίση γεννάει ευκαιρίες, παραδοσιακό χωριό με αχυρένιες στέγες στην Ιαπωνία ανέπτυξε αυτό το σύστημα πυρόσβεσης μετά την πρώτη φωτιά, του οποίου η δοκιμή δύο φορές το χρόνο αποτελεί ατραξιόν για τους τουρίστες...
-
https://www.ethnos.gr/ellada/170420_fotia-megales-pyrkagies-se-keratea-kai-bilia-kaikan-spitia?amp
Μπορεί οι περισσότεροι να παραδωθηκαμε οριστικά στη θερινή ραστώνη, αλλά οι φωτιές δεν σταματούν, ούτε στην Αττική ούτε σε μέρη των Ιωαννίνων και της βόρειας Ελλάδας.
-
Οι εμπρηστες ειναι ακουραστοι. Αλλωστε 3 μηνες το χρονο εχουν δουλεια.
-
παιδια να κανω μια χαζη ερωτηση?
για πυρόσβεση γιατι δεν χρησιμοποιουν πολυ μεγαλου μηκους λαστιχα για τη μεταφορα του νερου αντι για αεροπλανα πυροσβεστικά κλπ?
χοντρα όσο χρειαζεται και με πιεστικα αν χρειαζεται
-
-
υποθετω, ειδικα σε αττικη, οι εμπρησμοι πανε συννεφο.
η ανικανοτητα ανακαλυψης ενοχων αναρωτιεμαι αν ειναι προσποιητη ή πραγματικη. στο πρωτο οι ευθυνες ειναι ποινικες και προδοτκες, στο 2ο ειμαστε και εμεις ψιλομαλακες, στο πρωτο φυσικα ειμαστε τεραστιοι. και σε καθε περιπτωση η εκτελεστικη μας εξουσια ειναι για το δημαρχο του βολου.
-
Εγω απορώ γιατί δεν χρησιμοποιούν το 'έξυπνο λαστιχο';
Αμάν βρε getzman....
Εγω σκέφτηκα το άλλο.... Πρέπει να γίνει must η πισίνα σε μόνοκατοικίες.
Με μια γεννήτρια πετρελαίου βάζεις σε λειτουργία τα μπεκ και αδειάζουν όλη την πισίνα περιμετρικά του σπιτιου. Μόλις πλησιάσει η φωτιά, τα βάζεις σε λειτουργία και απομακρύνεσαι. Βάζεις επίσης και μπεκ αν χτυπούν τα κεραμίδια και να τα κάνουν μούσκεμα.... Και ελπίζεις για το καλύτερο.
Σημερα έδειχναν ανθρώπους με κλαδιά να παλεύουν με τις φλόγες... Δεν γίνονται έτσι αυτα,
Και για να πρόλαβω, μια προκάτ πισίνα, μικρούλα, είναι κοντά στο δεκάρικο.
-
Ήμουν χθες ΕΟ. Εκεί στα Μέγαρα η κατάσταση τραγική στο βουνό. Ήταν η ώρα που σουρούπωνε και πρώτη φορά έβλεπα τόσο ψηλές φλόγες να πετάγονται από δάσος. Ελπίζω να την σβήσουν σύντομα.
Επίσης ήθελα να πω ότι σε αυτή τη χώρα για οτιδήποτε δεν υπάρχει ευθύνη. Εγώ αν κάνω μλκία στη δουλειά μου που επιφέρει ζημιά στον εργοδότη μου, θα με διώξει και θα μου ζητήσει και τα σπασμένα. Και μιλάμε μόνο για χρήματα. Ο υπεύθυνος της κατάσβεσης (που πρέπει να έχει την αντίστοιχη κατάρτιση και εκπαίδευση), γιατί διαφέρει; Γιατί δεν δίνει λόγο σε κανέναν; (Θα μπορούσα να πω το ίδιο για την πολιτική, αν και εκεί χάνεται κάθε νόημα)
-
Τελικά τα μηνύματα εκκένωσης είναι καλό μέτρο ή όχι; Δεν έχω καταλάβει.
Στις προηγούμενες φωτιές άκουγα στην τηλεόραση κριτική για τις εκκενώσεις, σήμερα κάνουν κριτική επειδή δεν έχει αποσταλεί μήνυμα εκκένωσης στα Βίλια.
Η όλη κατάσταση μου θυμίζει Γκιωνάκη και 'πορτοκαλάδα από πορτοκάλι ή από λεμόνι;'
-
Φουντ φορ θοτ:
Βγαίνω έξω κατά τις 19:00 και ακούω ντουκου-ντουκου στον ουρανο. Βλέπω 3 Mil-mi 8 με κάδο. Γυρνάω και διαβάζω αυτό:
Αλήθεια τώρα, ΑΝ λέμε ΑΝ κυβερνούσαν οι Μαδουροι και συνέβαιναν τα ίδια, σε ποια κάγκελα θα είχαν ανέβει οι μπλε φίλοι μας και τι καντήλια θα ρίχνανε για σοβιετικές αρχαιολογιες που θα μας πέσουν στο κεφάλι και για ξεφτιλικια ότι 'ξεπεσαμε στην ανάγκη των ανατολικών' και ο κοζμοζ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να τους χειροκροτά στην ακρη του δρόμου σαν λυτρωτες αφού οι δικοί μας μπυρο-σβεστες που τους πληρώνουμε για να παίζουν τάβλι πλην της αντιπυρικης περιοδου είναι τόσο ανικανοι;
-
ξερα και στεγνα. οι κυβερνωντες τα κανανε αιδειο. τελος.
-
Εγώ θα προσθέσω και ένα δυστυχώς γιατί το θέμα είναι σοβαρό και όχι καθαρής πολιτικής.
-
Φουντ φορ θοτ:
Βγαίνω έξω κατά τις 19:00 και ακούω ντουκου-ντουκου στον ουρανο. Βλέπω 3 Mil-mi 8 με κάδο. Γυρνάω και διαβάζω αυτό:
Αλήθεια τώρα, ΑΝ λέμε ΑΝ κυβερνούσαν οι Μαδουροι και συνέβαιναν τα ίδια, σε ποια κάγκελα θα είχαν ανέβει οι μπλε φίλοι μας και τι καντήλια θα ρίχνανε για σοβιετικές αρχαιολογιες που θα μας πέσουν στο κεφάλι και για ξεφτιλικια ότι 'ξεπεσαμε στην ανάγκη των ανατολικών' και ο κοζμοζ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να τους χειροκροτά στην ακρη του δρόμου σαν λυτρωτες αφού οι δικοί μας μπυρο-σβεστες που τους πληρώνουμε για να παίζουν τάβλι πλην της αντιπυρικης περιοδου είναι τόσο ανικανοι;
Ο Στέφανος, που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία (για να μη μας πάρουν οι κομουνιστές τα σπίτια και τις εκκλησίες), δεν θα το έκανε ποτέ αυτό...
-
ξερα και στεγνα. οι κυβερνωντες τα κανανε αιδειο. τελος.
Πρόσεχε τί γράφεις και πως!
Έγραψε τα παράπονα του ο ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ για την αναποτελεσματικη ανταπόκριση και την έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού, σε διάφορες αναρτήσεις του, και τον ψέγουν από κάτω στα σχόλια οι Νεοδημοκράτες, ως υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ κι ότι 'έγινε Πολάκης' ! Τον ΜΟΥΡΟΥΤΗ !!1!
Από την άλλη, όλα τα νεοφιλελευθερα παλικάρια, που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν 'μέχρι και το τέτοιο της μητρός τους' όπως λέει κι ο ποιητής, μόλις μείνουν χωρίς ρεύμα στη μέση του χειμώνα, ή φτάσει η φωτιά στο σπίτι τους, θυμούνται το Κράτος...
Οπότε αν τα λέει ο Μουρουτης αυτά και τον λένε Ζαιο οι βαμμένοι μπλε, φανταστείτε τι έχει να γίνει με κάποιον λιγότερο επώνυμο...
-
ειμαι πιο επωνυμος απο τον μουρουτη. Χαχαχ
-
-
Όταν σε μία χώρα ξεσπούν πυρκαγιές και η Πυροσβεστική δίνει εντολή στους Δήμους να κόψουν (άμεσα) δέντρα για πρόσβαση των οχημάτων και για αντιπυρικές ζώνες, **έρχεται το Δασαρχείο και καταγράφει την κοπή δέντρων ώστε να κάνει μηνύσεις στο Δήμο για καταστροφή δάσους (την ώρα της πυρκαγιάς) **αυτό το κράτος πρέπει να κλείσει οριστικά. Δεν χρειάζεται να υπάρχει. Μόνο βάρος είναι.
Και να θέλει κάποιος πολιτικός να βάλει τάξη σε αυτό το κράτος-μπουρδέλο των συντεχνιών, της κλίκας και της ρεμούλας, θα τον φάνε ζωντανό.
Πηγές:
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες